cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
IL 7/8 2012
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 11:08

Dobrý den všem.Po přečtení posledního čísla IL bych rád reagoval na některá vyjádření.
1.Vyjadřuji podporu paní Markétě Mališové na základě jejího článku (i když tam má nepřesnosti) a nesouhlasu se zvýšením daně z nemovitostí a následnému „proasfaltování“.
Stejně špatně vnímám pojetí a tvrdé podmínky pro získání kompenzací pro lidi zejména v důchodovém věku..
Určitě byla možná varianta postupného navyšování.Je téměř jisté, že tato daň se již nikdy nevrátí na přijatelnou úroveň.
Doba proinvestování úvěru je ve shodě s volebním obdobím.
Závazky pro nás jako občany, budou daleko delší…
2. Stanovisko ODS a nového předsedy pana Jindřicha Vodičky beru spíše jako PR sdělení nebo opožděný inaugurační dopis ,než jako konstruktivní kritiku.
Trendy v cenách (vodné/stočné,poplatky za psy) jsou z dob kdy vlajka ODS vlála na radnici,na palubě se hodovalo,rozhazovalo (P+R,kalendáře,travnaté plochy atd..) a pan Vodička v podpalubí seděl a mlčel..
3.Budu si přát ať se nová radnice opravdu pořídí do 20 mio…
Případný investor na koupi starého úřadu vč.pozemku bere na sebe závazek i ekologické likvidace,což investici prodražuje.Sice je zde budova MP a pozemek,ale metry to taky nejsou závratné..
Pan starosta taky použil hezké klišé: Velký třesk – těší se podpoře a zájmu veřejnosti…
Na závěr 2 otázky:
1.kolika lidem a v jaké částce byla/bude kompenzována navýšená daň z nemovitostí?(pouze čísla,nic víc..)
2.Kolik f.prostředků z vnějších zdrojů přišlo do Č.v minulém volebním období,kolik zatím v současném(uvědomuji si veškeré vlivy a podmínky při přidělování peněz dříve a nyní).
S pozdravem žiji zde také S.K.(omluva za délku,už jsem jak Tomm).

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 12:13

Ahoj Stando. Prostor pro snížení daně z nemovitosti se otevřel schválením zákona o rozpočtovém určení daní. Tato změna, jak si můžeš přečíst i v I.L. nám každý rok přinese do městské pokladny cca 13 milionů korun. Na splátky "velkého třesku" potřebujeme ročně cca 7 milionů. Navrhnul jsem tedy panu starostovi, aby snížili zpět daň z nemovitosti na hodnotu před "velkým třeskem". Kdyby se tak stalo, ještě by v kase zbylo cca 6 mega. Bohužel jsem neuspěl. Velký třesk poběží dál a těch 13 mega navíc prý budeme investovat do školy a pod. To je jistě v pořádku, je však stále otázkou, zda i za těchto změněných podmínek je nutné žít v daňovém pekle :-)
Měj se krásně, jedu omrknout tu Karlickou.
M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (23.07.2012 12:19)

Re: IL 7/8 2012
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 13:48

Přijde mi, že v daňovém pekle žijeme spíše kvůlivá brutálnímu zvyšování daní nekompetentní vládou, jejíž perfektní nápady schvalují v parlamentu jak na běžícím pásu i spolustraníci kapitána Vodičky (tedy i jistý kamarádíček Alešek), než kvůli radnici.

Jinak je skutečně příznačné, že o stav obecních financí mají dnes největší starost lidé, kteří v minulém volebním období prosazovali různé bajkentrajdy, schvalovali výstavbu komunikací k Jiroutovo pozemkům či se přímo podíleli na pro město nevýhodných čachrech s územním plánem a kteří, maje dnes problém s úvěry na infrastrukturu, neměli před nedávnou dobou problém s úvěry na výplaty. Inu, sebereflexe halt k výbavě klasického ódéesáka nepatří, ať už nastupuje za A či B-tým.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 16:09

No a teď prosím Vaší sebereflexi. Co si myslíte o mě, to jsme zde již slyšeli mockrát, ale co si myslíte o počínání současného vedení města, to jsme ještě neslyšeli.
Díky M.S.
P.S.: Připojuji tematické okruhy:
Pozemky pod školou
Centrum Vráž
Změna ÚP bývalá MŠ Husova na stavební parcely
Daň z nemovitosti
Referendum o soukromém majetku
Zachování územní rezervy na tunel
Náves
atd.



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (23.07.2012 16:30)

Re: IL 7/8 2012
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 17:11

Nevím úplně, co má mít moje sebereflexe společého s konáním současného vedení města. Na radnici nesedím. A ať si o současném vedení a jeho konání myslím cokoli, rozhodně tu spatřuji nebetyčný rozdíl oproti těm nájezdníkům, které jste tak agilně držel u korýtek a na jejichž konání dodnes evidentně s nostalgií vzpomínáte (viz např. vaše dodnes omílané tvrzení, že "město mohlo mít pozemky pod školou").


Pokud ale mohu odpovědět:

pozemky pod školou - současnou situaci neznám, bohatě mi stačí, že na nich zůstal "proškolní" UP a nedostali je do pracek vaši kamarádi z mokré čtvrti.

"MŠ" Husova - tam nemám naprosto problém, zato mne poněkud překvapuje, že kovaný pravičák vašeho ražení by někomu omezoval nakládání s jeho domem (v kterém školka už léta není a nevypadá, že by ještě někdy byla).

Centrum Vráž - nevím, co k tomu chcete slyšet (jistě máte zase na mysli "prodejnost" VČ či co). Prostě to tam je a město i stavebník museli najít nějaký kompromis, pokud tam nechtěli mít navždy rozestavěnou "věžičku".

Daň z nemovitosti - radost mi to nečiní, neb daň z nemovitosti považuji apriori za hodně podivný konstrukt, leč zase rozumím, že je to jediný příjem, který si město může takto řídit. Halt jste měl být podobně "finančně zodpovědný" už před pár lety a třeba by v kase něco bylo...

Referendum o soukromém majetku - nevím, co tímto kryptujete smiling smiley

Zachování územní rezervy pro tunel - to mně žíly nijak netrhá, ten tunel je asi tak reálný jako kosmodrom za Slánkou. Spíš je zajímavé, že vám ta rezerva tak vadí v souvislosti se současným vedením, když jí tam šouplo to minulé, plné poctivých pravicových marxistů.

Náves - budu hodnotit to, co se tam teď řeší - tedy vedení sítí a komunikace. S tím problém nemám a vůbec nevím, proč bych měl mít. Co se týče toho, esli je lepší řešení od Stczaye či od těch ostatních, to fakt nedokážu říci a co vím, ještě pár let to bude bezpředmětné. Hlavně, aby tam neprobíhaly žádné rekontextualizaxe paradigmat a vodní meandry, jak to bylo na tom - pro vás jistě dokonalém - návrhu od lichtenštejnské společnosti Inspira, který byl svého času bez jakékoli dikuse prezentován jako hotová věc.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 18:24

Pane Mudře, takže vlastně O.K. Škoda jen, že Vy a především VČ jste na řešení tzv. věžičky neměli stejný názor již před volbama. Mě osobně nevadila nikdy stejně jako bývalému starostovi. A že se to nějak musí dohodnout bylo jasné (tedy ne všem :-) ještě před tím, než sem současné vedení města zvalo televizi a sbíralo volební body. Takže vítejte v klubu.
Pro školní ÚP nevím co je, ale jisté je, že pozemky jsou stále v soukromých rukou a dokud je město nezíská, což se ovšem díky úpornému boji VČ nepodařilo, tak jsou nám na nic.
MŠ Husova, nemám ani tak problém s těmi parcelami, jenom mi přijde, že v souvislosti právě s pozemky pod školou, kdy zněly velmi silně hlasy "že je to pro město málo" se teď nikdo neohradil. Získali jsme výměnou za změnu ÚP polovinu trojúhelníku v režimu sportoviště.
Daň z nemovitosti - pokud si myslíte, že se vyasfaltují všechny silnice a ti, kteří zde žijí 100 let a platí 100 let daně budou mít konečně sfalt, tak se mýlýte. Minimálně polovina jde do oblastí, kde před sto lety nebylo nic a na zbytek, což je stále dost si budeme muset počkat po splacení úvěru. Takže jaké zrychlení opravy komunikací?
S rezervou pro tunel jsem souhlasil před dvěma lety a souhlasím s ní i dnes. Na rozíl od současného vedení města, které v kritice minulé změny ÚP velmi silně proti tunelu protestovalo.
Referendum - přečtěte si pozorně poslední I.L. Všechny pozemky označené červenou linkou jsou soukromé. Takhle se chovali soudruzi v padesátých letech.
Náves byl zpackaný projekt a doufám, že prozatím vyšumí do vytracena.
S pozdravem M.S.



Upraveno 5 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (23.07.2012 18:43)

Re: IL 7/8 2012
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 18:54

"rekontextualizaxe paradigmat" - to je sqělý termít! To v těch plánech opravdu bylo? To bych nevymyslel ani po litru červeného!

Maličkost k Centru Vráž - bude sál? Zvonku to vyzerá že nebude....

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 18:56

Co se týče sálu, zatím to vypadá že ne. Ale jistě to nevím. Jenom tak usuzuji z reakce zastupitelů, kteří se tam byli podívat ve vztahu k ceně.
M.S.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 16:38

Pane Strejčku,
přestaňte už boha jeho LHÁT JAK RUDÉ PRÁVO s těmi pozemky pod školou. Ty byly připravené k zašmelení a převedení na stavební parcely, plus k tomu ještě existoval apendix jménem Náměstí 5. května, na který měli vaši tehdy vcelku noví kamarádi taktéž enormní zálusk. Já vcelku rozumím, že vám paměť v (nejen) tomto případě neslouží úplně newjlíp, ale nedělejte ze mne ani z kohokoli jiného blbce. Právě tyhle pozemky a to, co jste s nimi společně s vašimi přáteli chtěli udělat, byly tím, co konečně většině lidí otevřelo oči. Takže i proto máte dnes na radnici hezká dvě křesla a naštěstí téměř nulový vliv na chod obce.

Nicméně to asi píšu zbytečně, času na nějakou sebereflexi jste měl dost a evidentně vám ani nepřišla na mysl, natož aby k nějaké došlo.

Honzak: myslím, že to tam nebylo úplně takhle, mluvilo se tam o nutosti rekontextualizace pomníku padlým prostřednictvím citátů papeže a nějaké máničky, za současné pomoci jak pravítko rovného vodního meandru. Krása to byla, raketu by to stálo a nevzpomínám si, že by s tím dnešní měl náš dnešní hlídač smysluplnosti čehokoli byť sebemenší problém. Jo, to byly časy.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 18:02

Melesi, já to s tou omluvou pod vláknem cyklo myslela trochu jinak.

Prostě jsem na Vás vyjela jak saň, ale dnes jsem si uvědomila, že obhajoba jakkoli ušlechtilých myšlenek mě neopravňuje k tomu, abych někoho urazila, zvláště když o věci nic moc nevím....

Tak jsem to myslela :-))))

Re: IL 7/8 2012
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 19:28

:-D
Ach muuuj booooze :-D. Docela by me zajimaly ty padne argumenty, ktere svedci pro to lhani a zasmeleni :-). Ale predpokladam, ze to policista, soudce a kat v jedne osobe asi tezko sdeli. Jednoduse proto, ze nic takoveho neexistuje a nikdy neexistovalo (viz napriklad ona udajne existujici smlouva, co mel udajne Jirout s majiteli pozemku, a ktera by nepochybne pana zastupitele jednoznacne usvedcovala... - trochu moc kdyby/mozna/udajne/asi/... na to, aby to byla kristalova pravda...).

Ze by tedy lidem otevrely oci ty krasne byvale opozicni maluvky na SOUKROMYCH pozemcich ??? Ze by se jim nelibily ty puvodni "smelinarske maluvky" taktez na soukromych pozemcich ?? I kdyz to bylo s jednim malym rozdilem, a sice ze zbytek tech pozemku bude stavebni. Takze kdepak jsou ty lzi?? Sem s nimi, konecne. Prozatim to byly zverejnene akorat nazory nekolika osob, ktere se domnivaji, ze jejich nazor je pravda a nic nez pravda, a kdo tomu neveri, toho poradne vymachame - at uz v Berounce, v dehtu, nebo jinde (treba v predvolebni kampani).

A jen pro info, nehajim tady nikoho, jen se jaksi porad nemuzu dobrat tech kristalove cistych argumentu (jiste byly uz mnohokrat zverejneny :-D a predane prislusnym organum cinnym v trestnim rizeni). Zatim je to bud jen spina na vsechny strany (respektive tak jak se to nekomu hodi), a nebo populisticke kecy (viz maluvky na soukromych pozemcich ala VC).

Obecny dotaz na zaver: jak to tedy s temi maluvkami pod skolou vypada ? Soucasni vladci na radnici uz jiste maji vse pripravene, jak pred volbami slibovali, a majitele uz se jiste nemuzou dockat, az na svych soukromych pozemcich radostne budou realizovat neci predstavy :-)

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2012 16:45

Vážený Melesi, ty pozemky pod školou měly patřit částečně městu a částečně se měly změnit současným majitelům na stavební parcely, včetně nám. 5. května. To je celé. Těžko někdo bude postupovat jinak, leda že by vlastníci pozemků usoudili, že je darují městu bez jakýchkoliv dalších podmínek (konkrétně změny ÚP). Nazývejte si to jak chcete, ale já v tom žádnou šmelinu nevidím. Kdyby toto bylo před volbama schváleno, dnes jsme již mohli uvažovat o jejich využití a to zcela bez ohledu na to, jak mělo být definováno jejich využití ve shcváleném ÚP. Jak jistě víte v současné době se totiž opět mění ÚP a není pro vedení města nic jednoduššího změnit užití pozemků k ůčelu, který by nejvíce vyhovoval záměru. Jenže, Vy a Vám podobní uvažují bohužel na první dobrou, takže teď nemáme nic a jsem moc zvědav, zda se tyto pozemky podaří získat za jiných podmínek, než jsou ty které označujete jako šmelina, krádež a pod. včetně změny ÚP na nám. Pokud by taková situace nastala, pak Vás pouze prosím, abyste se do toho více nemíchal, protože škody dokážete nadělat víc než užitku.
S pozdravem M.S.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 10:28

O jakých škodách mluvíš, Michale. Myslíš tím, že záměr dalmatinů se pod školou nepodařil dotáhnout do konce?
Vybaví se mi, jak jste s Jiroutem každou chvíli vypouštěli spousta slov o nedotknutelnosti soukromého majetku (i dnes je to pro tebe mantrou) ale pak, když dojde na lámání chleba, jaksi "taktně" přejdeš fakt, že např.vrchní dalmatin a místostarosta se ve finále zastupitelstva (březen 2010) v úporném úsilí prosadit deal s pozemky, odhodlá ve finále k pokusu odkrojit a přihodit městu ještě 10% plochy pozemků Měchur, které mu asi nepatřily. Nebo snad věděl, když se to prosadí, že mu již patřit budou?
Nebránilo ti to v tom, abys dál prosazoval další spolupráci a hájil si tehdejší poměry.
Před volbami jsme přinesli v rámci naší předvolební aktivity množství kauz týkající se šíleného fungování města, které nikdo z vás nebyl schopen rozporovat. Jen ses omezil na to, že to byl bulvár.
Když si tázan na okolnosti množství podivných tehdejších záležitostí, které stojí jasně v rozporu s dobrým hospodařením s veřejnými prostředky, na které jsi mohl mít tehdy vliv, odpovědi se nedočkáme. Jak přiznačné.
PK

Re: IL 7/8 2012
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 10:58

Jen houšť a větší kapky.

Nechcete si pánové sednout všichni zúčastnění v hospodě a normálně si to vyříkat z očí do očí?

Připadám si už jak blbec.

Bavíte celé město!

Nejsem si jista, zda tady vůbec ještě jde o ty pitomé pozemky!!!!!!!!!!

Václav Havel se s tím svým "občanským přístupem" musí v hrobě obracet....

Re: IL 7/8 2012
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 11:12

Mnozstvi kauz ??? A kde jsou jejich vysledky ? Kde jsou obvineni (tedy obvineni statnim zastupitelstvim nebo policii, jako v pripade byvaleho Hejtmana) ? Kde jsou odsouzeni ? Kde jsou tedy ty kauzy dnes ? A protoze na vsechny se da odpovedet nikde, je opravdu tezke uverit, ze by ty "kauzy" byly cokoliv jineho nez vymysleny bulvar a hromada spiny - oboji sikovne naaranzovane, aby stado uverilo....

A mimochodem, co Vasi bili kone ? Naslibovali toho vcelku dost. Jen namatkou se mi vybavuji maluvky pres cely soukromy pozemek pod skolou, aniz by jakakoliv jeho cast rikala mestu pane, a take se mi vybavuje slib, ze mesto nebude zadluzovano, coz mi jaksi nesedi s tim vzit si uver na asfalt (jednoduse receno - tedy v podstate na financovani volebnich bodu) na obdobi podstatne delsi nez je jedno volebni obdobi.

Plivat po komkoliv spinu bez padnych argumentu (a bez zapojeni organu cinnych v trestnim rizeni) je svinstvo, a opravdu me desi, kolik lidi je stale v CR ochotno se takovemuto pristupu venovat...

Ze sveho pohledu prave v tomto pristupu (obvinovani bez argumentu a slibovani nerealneho) vidim obrovske skody pro budoucnost kohokoliv, ne jen pro obyvatele Cernosic.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 11:25

Ahoj Petře, nevím co napsat jiného, než to, co jsem již napsal. Pozemky žádné nemáme a to je prostě fakt. Také je faktem, že jsme je mít mohli. K tomu dealu ti musím připomenout, že nikdo, skutečně nikdo bez souhlasu zastupitelstva nemůže pozemky města získat, natož nějak zašmelit, či snad dokonce ukrást, jak tvrdí Meles. To jsou prostě jenom paranoidní bláboly, a je mi celkem líto, že se jimi stále vážně zabýváš. Ale Enzila má v podstatě pravdu, ono totiž o ty pozemky vůbec nešlo. Bohužel.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (02.08.2012 11:32)

Re: IL 7/8 2012
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 11:59

Tomme 1 musím Vás pochválit.Krátké,výstižné,k věci..Souhlasím a zdravím...SK.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2012 20:47

Ahoj Petře, tak tady máš namátkou aktuální řešení jedné z těch tvých "kauz" - tunel:
Usnesení č. Z/16/9/2012
Zastupitelstvo města Černošice bere na vědomí
předložený návrh změny vedení tunelového obchvatu silnice II/115, který bude zařazen do plochy územní rezervy, a doporučuje jeho zapracování do Návrhu 1. změny územního plánu Černošice
pro: 14; proti: 0; zdržel se: 4 - přijato
Jenom připomínám, že VPM i ODS mají tentokrát v zastupitelstvu pouze po jednom hlasu. Proto zřejmě žádná televize a billboardy asi předělávat také nebudeš, že?
Hele, jestli si to chceš všechno ještě jednou v klidu probrat, tak nejsem proti, ale tu nenávist už bys mohl ukončit aspoň ty, když ne Meles. Sám vidíš, že reálné fungování města není tak černobíle najlanované na zločince a Rychlé šípy, jak se to stále snažíš vykreslit. Nechci to už dál rozpatlávat, nějak se rozhodni a dej mi vědět.
M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (07.08.2012 20:57)

Re: IL 7/8 2012
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 01:12

Hale Michale, kurátorka výstavy černošických výtvarníků, která se má uskutečnit tento víkend v domě U Tišnoských během poutě, naznačila důvod tvé neúčasti. Prý tam nechceš vystavovat, když tam budou viset moje věci. Já bych teda podobný problém v takovém případě s tebou neměl.

Šestikilometrový tunel pod Černošicema na okresce II/115, která ani nepropojuje dvě větší města a provoz se na ní vytrácí už v Dobřichovicích nebo v Řevnicích, mi přijde jako holý a strašně drahý nesmysl. K tomu za množství aut jezdících po obci si můžeme do značné míry sami. I kdyby jsme tunel měli, tak z Vrážské klidovou zónu prostou dopravy neuděláš. Chtěli jsme jen upozornit, aby se zastupitelé zabývali reálnějšími možnostmi, jak plánovat dopravu u nás. Sázet na vaše dva hlasy mě opravdu ani na okamžik nenapadlo.
PK

Re: IL 7/8 2012
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 07:40

Že bys na mě vsadil mě ani ve snu nenapadlo. No nic, asi je to marný :-(
M.S.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 10:04

Promiňte, ale nedá mi to.

Co se pokusit vrátit v myšlenkách na chvíli na začátek - na chvíli, kdy jste dokázali najít společnou řeč, věděli, že dokážete spolupracovat a dokázali vytvořit společně slušné dílo?

Možná by to pomohlo oběma.

Stojí ta politika za to, aby člověk v sobě pěstoval hořkost, beznaději a bolest????

Jaká je cena za to, že chceme něčemu pomoci?

Václava Havla to stálo život, to je příliš vysoká cena.... tedy jeho stála život právě beznaděj a zklamání....

Stojí to vůbec za to?

Život je přece krásný, ne????

To jen tak při středě, sorry, jestli hraju na citlivé struny.....

Re: IL 7/8 2012
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 10:28

Ještě poznámku nakonec.

Právě ta lidskost, ten lidský přístup, schopnost spolupracovat, i když z toho nic nekapalo, schopnost nadchnout se pro věc, prvotní upřímnost a pravdivost .... a dokázat to dotáhnout k nějakému výsledku... (tím myslím kdysi moc krásnou webovou stránku)

To bylo tenkrát to, co mě tak oslovilo...

Asi je to dost složité...

Politici přicházejí a odcházejí, politika se mele jak v mlýnku, ale to, co zůstane v nás, to je to nejdůležitější. Co si poneseme do budoucna.

Kde jsou dnes všichni ti, kteří "zdobili" stránky novin a obrazovky, kdo si na ně vzpomene?? Ale to, co máme v sobě, ty balvany, které vlečeme, ty jsou na tom všem nejdůležitější. Mělo by jich být co nejméně, protože jednoho dne se může stát, že je neuneseme.... a rozbíjení balvanů a řetězů v sobě, to je nejtěžší věc v životě člověka...

Mohla bych psát o těch řetězech romány, a to se politice vyhýbám.... :-DDDD

Re: IL 7/8 2012
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 10:44

Enzilo, vo co de? :-) - prostě Kubín-Strejček nadále dělají, co dělali a jen se neshodnou. Nadále díky jim jsou témata na tomto webu. Osobně mi nepřijde jejich "nevraživost" nějak mimo rámec, pořád mi, přesto, že se témata většinou týkají profuněné historie, přijde jejich diskuse přínosná. To se nedá říct o Melesovi, který praktikuje takový místní mccarthysmus (níměno s troškou nadsázky:-). Oba jsou pro město přínosem a každý si o tom může myslet své.

Re: IL 7/8 2012
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 10:58

Fajn, doufám, že se mýlím. :-)

Počítání balvanů nechám s prominutím na každém samotném :-)) Mám jich sama dost, nehodlám je počítat u druhých :-)))

To byla jen tak trochu "pseudofilosofická nota" uprostřed léta. :-DDD

Jen jsem si sama vzpomněla na svoje tehdejší bezbřehé nadšení, byla to krásná doba :-)))

PS. O tu profuněnou historii právě jde, aby už byla odváta a nesvazovala přítomnost a budoucnost... Hergot, mně to zase bere :-)))) mrk

PPS. Právě o to jde, že jsou oba silné osobnosti, kteří se ještě snaží, neříkám, že se musejí plácat po rameni a navzájem si lichotit, ale jde o to, aby se navzájem dokázali respektovat. Doufám, že se tak děje.

Sorry, zas až tak to nesleduju, na to nemám čas, snad jsem vedle jak ta jedle :-DDD

Re: IL 7/8 2012
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 11:06

jste v obraze, jen je takový melancholicko impresionistický :-)

Re: IL 7/8 2012
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 11:15

"Taková jsem já, matinko!" (Mamzelle Nitouche) :-))

Imresionisti já můžu :-))))

PS. a já si o sobě vždycky myslela, že jsem cholerik :-))))

Re: IL 7/8 2012
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2012 11:24

Oprava:

"Impresionisti já můžu" :-)))))) mrk



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.