cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2007 01:56

Ted mozna v pristim tydnu by vas zajimalo sledovat jak se ruzne sily v USA budou predhanet ve snaze zbrane vyce zakazat a take zbrane vice (jedno z viyce musi byt zpravne) dovolit. Jak to znam, nic se nezmeni, protoze vetsina naroda menit nic nechce. A maji pravdu.

Lide nebyvaji hlupaci.

Ja osobne pevne verim na svobodu, vladu zakonu, demokracii a na moje pravo mit zbran toto vse si osobne chranit. Nemyslim ze ja nekdy vystrelim na neco zivejsiho nez na plastickou flasku plnou vody nekde v Nevade za kerem, ale jsem si jist ze vedomi ostatnich ze bych mohl jim jiste dava extra duvod premyslet nez udelaji neco zleho me. No to je ta dobra stranka.

Je jeste jedna dobra stranka, a to je ta kterou jsem popsal slovy "toto vse si osobne chranit". V US narodu je obrovska sila se postarad kazdy sam o sebe a nespolehat na "ONI" jak ja tomu rikam. Myslim tim co je casto jeste slyset v Cechach a jinde v Evrope: ONI zase zvedli cenu elektriky, ONI zase nas malo plati, ONI berou uplatky, ONI, ONI ONI....

Spatna ztranka je ze to stoji rocne nas narod asi, jak psal The Economist (4/21/2007),
14000 obycejnych zabiti
16000 sebevrazd
650 nehod zastreleni

To je hodne lidi, je to 0.01% naroda rocne. Cili za 100 let mate v USA 1% moznost byt zastreleny. Jeden za 100.

Ja osobne toto bremeno rad ponesu cely zivot. Pravda, obcas se podivam dvakrat nez obejdu roh v cernozske ctrti, a jsem tam obvzlaste slusny a usmevavy, ale to je zivot. Ja NEJSEM rasista, a cerny holky jsou hezky, ale jiste nedoporucuji nikomu svadet vdanou cernosku. Ja totiz studoval studoval statistiku. Je stejne pravdepodobne ze vas zastreli cerny jako je ze vas zastreli bily. Problem je ze cernych je 10x mene.

Zato kdyz jedu v noci lesem, muj .357 magnum, ktery mam v aute zasunut vedle sedadla, dodava mojemu mozku, mozna i dusi, klid.

Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 15:26

Ja dokazu byt klidny i bez 357 magnum.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 15:43

PK

To vam zavidim. Ja to nedokazu. Ono je vse jen v nasich hlavach. Nekdo je klidnejsi, nekdo neni. Ja jeste ke vsemu v tom vidim jakousi zakladni moralni a positivni zasadu. Mozna bych se mel techto pocitu zbavit.

Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 17:33

nojono, to je holt jeden z rozdilu mezi civilizovanou evropou a spojenymi staty. tady muzeme byt plus minus klidni i bez kveru a pod slovem magnum si clovek predstavi spis predrazenou, ale celkem dobrou zmrzlinu.
ne, ze by se tu nestrilelo, ale pravdepodobnost, ze se nejakemu magorovi octne v ruce automaticka puska, je preci jenom celkem nizka, neb se tu strileni do lidi nebere, narozdil od vasi zeme, pane ludviku, jako zakladni lidske pravo.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 22:04

No to mozna je skoda pro Evropu.

Ono to totiz vezme vetsi kuraz udelat politicky prevrat proti vuli lidu kdyz prevratnik vi ze v kazde domacnosti je 2.8 kveru plus asi 1 kg patron. Mohl by dostat jednu do hlavy kdyz stoji na balkone.

Byl on vlastne na balkone?

I prijet obrnen v tancich neni tak lehke. Musi se pak po prijezdu z tech tanku jednou vylezt aby se mohl trapit narod. A lezt mezi lid ktery ma zbrane a nema vas rad nemuze byt prijemne.

Nevsiml jsem si ze by v US konstituci bylo neco o "strileni do lidi jako jako zakladni lidske pravo". Jinak to ale je dobre, kratke, vystizne a cteni. Doporucuji.

Ja kdyz jsem v Cechach, tak definitivne holduji Magnum. Problem je ze vzdy z toho priberu a kdyz se vracim z Evropy do USA tak vypadam vyce jako American.

Alespon se z toho meho zasunuteho u sedadla netloustne.


Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 09:28

pane ludviku,

v logice vaseho uvazovani by muselo byt nejbezpecneji v zemi, kde ma kazdy doma atomovku.

mimochodem, proc tedy, kdyz je tak dobre mit doma hromadu zbrani, zrovna vasi zoldaci toto pravo upiraji treba afghancum a iracanum? smiling smiley

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 10:13

Ludvik ti jiz odpovedel....

Protoze v Afganistanu a Iraku i prijet obrnen v tancich neni tak lehke. Musi se pak po prijezdu z tech tanku jednou vylezt aby se mohl trapit narod. A lezt mezi lid ktery ma zbrane a nema vas rad nemuze byt prijemne.((Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik
Datum: 23.04.2007 22:04))

P.K

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 11:04

Pane Ludvíku,

obávám se, že toto téma jsme už obšírně probrali ve staré diskuzi (viz [www.mestocernosice.cz]). A ještě víc se obávám, že jsem měl pravdu.

Moje zkušenost je taková, že počet všelijakých magorů, kteří jsou skálopevně přesvědčeni o tom, že právě oni jsou těmi vyvolenými arbitry ve věci práva a pořádku výrazně převyšuje počet skutečných brutálních zločinců. A já se rozhodně cítím bezpečněji, pokud takoví lidé nemají možnost podporovat své argumenty střelnou zbraní.

Rozhodně se mi příčí představa, že např. pan meles (a jemu jistě také, budiž zde jen jako čistě arbitrární, hypotetický příklad) řeší svou frustraci z nízké intenzity boje městské policie s nelegálními kupkami vršenými na veřejných prostranstvích jím neoblíbenými "naplaveninami" mácháním zbraní nebo, nedej bože, přímo střelbou.

Zároveň, jak už asi víte ze staré diskuze, nesdílím váš názor, že ozbrojené obyvatelstvo je nějakou zárukou zachování demokracie. Při vší úctě k demokratickým tradicím Spojených států, existují země s hlubší a delší demokratickou tradicí, jejichž demokratický charakter přestál mnohem těžší zkoušky než Pearl Harbour nebo 11. září, přitom např. ve Velké Británii nenosí střelné zbraně ani uniformovaná policie.

Ve skutečnosti se obávám, že selže-li jednou americký systém checks and balances, bude tato eventuální americká diktatura velmi absolutistická, protože neměkčená korupcí a laxnějším přístupem k zákonům, obvyklým ve většině Evropy. A váš magnum vám bude na prd, protože proti němu bude stát dalších 10 magnumů vašich uvědomělejších spoluobčanů - vlastenců.

A že to není taková utopie, jak se může zdát; vždyť ještě před nedávnem půlka Američanů blbla podle toho, jakou signální barvu teroristického ohrožení právě hlásili na Faux News, Kongres přijímal PATRIOT Acts a podobné "neamerické" zákony napříč politickým spektrem a uvědomělí vlastenci lili francouzské víno do kanálů. A to všechno kvůli, při vší úctě k obětem 11. září, z hlediska evropské historie krveprolití relativně malicherné události. Přesto přiměla velkou část Ameriky vzdát se kritického myšlení a části tzv. amerických hodnot a slepě následovat své vůdce, aniž by po nich chtěli vysvětlení proč a kam (a chudáci francouzští vinaři a sýraři - o hranolkách nemluvě - to slízli za všechny Evropany, kteří se té nenadálé slepotě a hluchotě americké veřejnosti divili a kroutili hlavou nad tím, jaktože si 2/3 Američanů myslí, že Usáma je Saddámův agent).

Takže ačkoli doufám, že vás jen tak straším, Watch Out, pane Ludvík! Když v Římě zabili Cézara, taky se zdálo, že římský systém brzd a protivah opět zafungoval bezchybně. Bohužel naposledy.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 13:00

Problém této tragické události netkví v tom, kolik zbraní kdo vlastní, ale PROČ je schopen je obrátit proti svým spolužákům. PROČ???? Pokud dnes někdo chce, obstará si střelnou zbraň kdekoli na světě, ať je to legální nebo nelegální.

Ale to, proč má potřebu student technické fakulty tímto způsobem řešit svoje problémy, to je ta hlavní otázka. A může se to stát kdekoli na světě, i třeba zítra u nás. A bude zcela jedno, zda měl tu zbraň legálně či ne.

Navíc, když domyslím, co by se stalo, kdyby ostatní studenti také vytáhli samopaly, myslím, že těch obětí by bylo podstatně více.

Jinak je mi líto všech, které tohle postihlo, jak těch obětí, tak hlavně jejich blízkých a kamarádů, kteří přežili, protože ti to ponesou dál svým životem a budou si možná to PROČ říkat až do konce.

Osobně si myslím, že ozbrojený útočník je vždycky v mnohem větší výhodě než ten, který se tou zbraní jen brání. Protože ten druhý má většinou jisté morální zábrany zabít člověka, zatímco útočník nikoli. Ale to je jen moje úvaha. Možná chybná, nevím....

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 16:54

Pane Meles pisete:“zrovna vasi zoldaci”.
Vidim podle slova “zoldaci” ze mate v nelasce USA. Proc asi? Ublizili Vam? Zavidite jim?
No mozna Afghancum pravo vlastnit zbrane nasi zoldaci upiraji, ale moc jim to nebude stejne platne. Jsem si jist ze US vojaci ultimatne odjedou po prohlaseni viteztvi s roztrilenymi zadky z Iraqu a Afghanistan. Proc, protoze v obou zemich jsou zbrane, a o tom a o nicem jinem jsem nepsal.


Pane PK: Presne tak jsem psal. Ultimatne US armada odjede. Zeme jsou ozbrojene, Afghanci jsou divosi a Bush je idiot ktery se motal tam kam nemel, navic nema talent se nekam vubec motat. Ja ale ve svojim originalnim emailu se snazil navodit jinou dobu. Chtel jsem aby si Cesi vzpomeli na 1948 & 1968. A take aby se nezapomelo na to ze vas, jako stado ovecek, dirigovali frajeri s kverem u pasu asi 40 let. Jiste jste nezapomeli, ja taky ne. Dale jiste vite o hranicnim plotu ktery vas drzel aby jste se nerozbehli na pastvu po cizich lukach a makali na ty s kverem. Me to tenkrat nebylo prijemne, vam asi take ne. To co bylo v CSR by v USA nabylo mozne. Rodili americani si to ani nedovedou ve snu predstavit.


Pane Tajnej, ctu to co pisete a mate pravdu dost, a jiste vam vas nazor brat nebudu. Ja ale mam nazor trochu jiny a z pravd delam jine uzavery. Na toto by jsme ale musili sedet v hospode u piva aby jsme tomuto thematu udelali dost za dost. V tomto by bylo se treba pitvat pomalu a opatrne. Ultimatne to je vec nazoru a kdo co ma rad. Nekdo rad knedliky, jiny brambory. Nic neni absolutne lepsi nebo horsi.
Ja osobne rad bramborove knedliky, a jo to v USA neni, jak rikala moje babicka. Dej ji Pan Buh lehke bile vino.

Pane Enzila. V USA je nelegalni vlastnit samopal, ale da se koupit. Je mozne legalne si si koupit semi-automatic pistoli nebo pusku. Proc strilel? Nevim, asi mu ruplo v bedne. To se stava a pravda je ze kdyz lid nema strelne zbrane, tak ten v bedne rupli nemuze pak tak rychle klackem pobit 32 lidi. O to ale neslo. Ja spise jsem se snazil argumentovat ze prave tato cena, obcas hromada mrtvich, kterou spolecnost plati stoji za to aby se zachovala individualni svoboda. O demokracii jsem nemluvil. Democracie a svoboda nejsou uplne stejne pojmi.


Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 17:20

A jeste neco pro ty kteri pochybuji.

Vezmete jednu divisi vojaku. Dejte jim hodne koliku isolatory a high Volty a klubka ostnateho dratu. Poslete je pak stavet plot okolo Texasu aby Texasani nemohli vycestovat mimo jejich stat.

Ne ze by obyvatelstvo melo veliky odjizdet z Texasu, presto vsak vase divise bude mit stesti kdyz se jen zmeni na divisi reset nebo cedniku. Bude mit stesti kdyz to nezkonci hure.

Mozna neznate zdejsi farmare. Je jich hodne, jsou hodni, ale kdyz neni po jejich, tak je nejlepsi byt nekde jinde.

yawning smiley)

Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 17:24

No a PROČ mu ruplo v bedně??? PROČ?? Člověku nerupne (až na výjimky) v bedně jen tak. Proč to nikdo neřešil, když tam byly už dřív signály, že ten člověk je nebezpečný, že má velké problémy? PROČ?? Proč mu nikdo nepomohl v době, kdy se uzavíral do sebe? Kdy v sobě začal pěstovat tu neuvěřitelnou nenávist k okolí? PROČ???

Snažím se pochopit Váš postoj. Vy na to samozřejmě koukáte z hlediska člověka za mořem. Ale jak velká je cena svobody?? To je na dlouhé filosofické :-) (tímto zdravím pana Václava, on už bude vědět :-) ) diskuse. Kolik mrtvých to bude příště???

A je potřeba k tomu, aby měl člověk pocit jistoty (to není o svobodě, ale o jistotě), že se mu nic nestane, je k tomu potřeba těchto hromad mrtvých? A bude to pro ostatní ozbrojené lidi ta pravá svoboda? Budou se cítit svobodni i uvnitř? Cítí se voják opásaný ze všech stran zbraněmi svobodný a volný?? Cítí se ti, kteří prošli válkou a přežili ji, cítí se po celý další život svobodni? Nebo to nesou dál v sobě?

Nebylo by lepší, než se ozbrojovat, snažit se předcházet těmto událostem? Řešit je. Aby nedocházelo k tomu, že se student kvůli ponižování zblázní natolik, že si přestane vážit toho nejcennějšího - života. Mohla bych pokračovat - vlastně by se to dalo zobecnit. Ale to už bych zapřádala mnohem dál.

Ale dodávám jednu připomínku. Zatím jsem, díkybohu, neměla nikdy potřebu si zbraň obstarávat (přiznám se, že bych se asi trefila spíše do svého palce u nohy než do něčeho jiného). A doufám, že tu potřebu nikdy mít nebudu. Pro jistotu to zaklepám do čela, to je dost dubové :-)))

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 18:09

"To je to, doba malych zbrani byla dobra pro demokracie. Tanky a letadla pomahaji totalitnim diktatorum." --Eisenhower reakci na sdeleni, ze od porobenych narodu nemuze prilis ocekavat, byt jsou prateli spojencu, a na argumentaci, ze v ruske revoluci 1905-06 delnici, ac porazeni, mohli se svymi puskami a za barikadami klast ucinny odpor.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 22:33

GIB:

Ano, nic neni perfectni, ale ono predsi se musi z toho tanku neb letadla jednou vylest.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 23:35

Pane Tajnej:



Pisete: "obávám se, že toto téma jsme už obšírně probrali ve staré diskuzi"

>> Ludvik: sorry ze jsem se k tomu vratil, ale ja asi jsem posedli s ideou osobnich svobod. yawning smiley(



Take pisete: “Moje zkušenost je taková, že počet všelijakých magorů, kteří jsou skálopevně přesvědčeni o tom, že právě oni jsou těmi vyvolenými arbitry ve věci práva a pořádku výrazně převyšuje počet skutečných brutálních zločinců. A já se rozhodně cítím bezpečněji, pokud takoví lidé nemají možnost podporovat své argumenty střelnou zbraní.

>>Ludvik: No vidite, ja radsi mam veci pod svoji controlou. Nechci spolehat ze ten magor predsi jen nejakou flintu nenasel po dedeckovy na pude,. Take nechci aby jista vrstva jidi, jako napr. bylo STB mela bouchacky a me zacli rikat co mam delat. Na to ja jsem strasne alergicky.




Tajne: Rozhodně se mi příčí představa, že např. pan meles (a jemu jistě také, budiž zde jen jako čistě arbitrární, hypotetický příklad) řeší svou frustraci z nízké intenzity boje městské policie s nelegálními kupkami vršenými na veřejných prostranstvích jím neoblíbenými "naplaveninami" mácháním zbraní nebo, nedej bože, přímo střelbou.

>>Ludvik: No nevim, ja pana Melese neznam, ale v USA je zakon ze vlastnit zbran mohou jenom lide kteri to maji v hlave v poradku. Samozrejme toto castokrat se neda zarucit. A pak proste spolecnost plati. Vse neco stoji.



Tajne: Zároveň, jak už asi víte ze staré diskuze, nesdílím váš názor, že ozbrojené obyvatelstvo je nějakou zárukou zachování demokracie.

>>Ludvik: Jiste neni. Presto kdyz vetsina neco chce a vetsina ma zbrane, tak casto to ta vetsina dostane, i kdyz primo, ty zbrane, netasi. To tak proste je. Neradi s timto delat v Texasu pokusi a byt mensina.



Tajne: Při vší úctě k demokratickým tradicím Spojených států, existují země s hlubší a delší demokratickou tradicí, jejichž demokratický charakter přestál mnohem těžší zkoušky než Pearl Harbour nebo 11. září, přitom např. ve Velké Británii nenosí střelné zbraně ani uniformovaná policie.

>>Ludvik: Ano ale ja zde nikdy nemluvil o demokracii, ale o osobni svobode chranit svoji osobu. Vsiml jsem si ze se v Cechas tyto dva terminy, demokracie a svoboda moc nerozlisuji. Pravda jsou oba terminy hodne provazany, ale ja bych je radsi videl pouzivat presneji. Co se tyka GB, mam je, jejich historii, kulturu a zimi v obrovske lasce. Vetsina tam proste nechce zbrane, a to je pro ne v poradku. Kdyz v nejake zemi, treba v Nozistanu, si vetsina odhlasuje ze nosit v kapse rybicku je hrozne nebezpecne, tak nebudou tam mit noziky. Ja tam ale asi bydlet nebudu.



Tajnej: Ve skutečnosti se obávám, že selže-li jednou americký systém checks and balances, bude tato eventuální americká diktatura velmi absolutistická, protože neměkčená korupcí a laxnějším přístupem k zákonům, obvyklým ve většině Evropy.

>>Ludvik: No pane Tajnej, verte “korupcí a laxnějším přístupem k zákonům” neni dobre. Jedte se podivat treba co Zimbabwe a videt kam pak veci vedou. Jo divat se na to je legrace, ale zit v tom je jina.



Tajnej: A váš magnum vám bude na prd, protože proti němu bude stát dalších 10 magnumů vašich uvědomělejších spoluobčanů - vlastenců.

>>Ludvik: Americky system jiz selhava a borti se asi 200 let. Zatim se to tu da vydrzet. Snad to jeste vydrzi dalsich 30 let a kdyz ne tak but se presunu do Evropy nebo se s tim magnum zastrelim a bude pokoj.



Tajnej: A že to není taková utopie, jak se může zdát; vždyť ještě před nedávnem půlka Američanů blbla podle toho, jakou signální barvu teroristického ohrožení právě hlásili na Faux News, Kongres přijímal PATRIOT Acts a podobné "neamerické" zákony napříč politickým spektrem a uvědomělí vlastenci lili francouzské víno do kanálů. A to všechno kvůli, při vší úctě k obětem 11. září, z hlediska evropské historie krveprolití relativně malicherné události. Přesto přiměla velkou část Ameriky vzdát se kritického myšlení a části tzv. amerických hodnot a slepě následovat své vůdce, aniž by po nich chtěli vysvětlení proč a kam (a chudáci francouzští vinaři a sýraři - o hranolkách nemluvě - to slízli za všechny Evropany, kteří se té nenadálé slepotě a hluchotě americké veřejnosti divili a kroutili hlavou nad tím, jaktože si 2/3 Američanů myslí, že Usáma je Saddámův agent).

Ludvik> Jo to jo, ale on US system ma svuj sebecistici mechanismus a ten vzdy zacne pracovat s urcitym zpozdenim. A to zpozdeni je tam schvalne dano. Lide definitivne nesleduji Bushe slepe. Jestli si to myslite, tak neznate USA.



Tajnej:Takže ačkoli doufám, že vás jen tak straším, Watch Out, pane Ludvík! Když v Římě zabili Cézara, taky se zdálo, že římský systém brzd a protivah opět zafungoval bezchybně. Bohužel naposledy.

>>Ludvik: Vsechno jednou jde do haje, a USA nebude jiste vyjimkou. Ja myslim ale ze me to da tech dalsich 30 let, a po me potopa (jmenuji se predsi Ludvik). Kdyz to neda, tak si zbalim vsech tri svestek a moje magnum a pujdu jinam. Treba do Zimbabwe, bude-li to lepsi zeme. Nemyslim ale ze bude.



Ja to proste nevydrzel a trochu vam odepsal. Pocitac je dnes obvzlast liny a tak se nudim (jmenuji se predsi Ludvik).
yawning smiley)



Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 10:34

pane ludviku,

zoldak je pekne a vystizne ceske slovo, oznacujici vojaka, ktery pro penize ci jinou prebendu jde nekam vrazdit lidi, po kterych mu naprosto nic neni. to presne delali a delaji vasi vojaci v mnoha zemich sveta. v iraku ani afghanistanu preci nebrani svoji zemi (stejne jako to nedelali v paname, ve vietnamu, na grenade, v somalsku, pri napalmovani kolumbijskych vesnic apod..), nebojuji za jeji svobodu (ani za svobodu zadne jine zeme). nic takoveho. tam proste za slusne penize exportuji olovenou demokracii a zajistuji dobre ksefty ruznym tem haliburtonum, lockheedum a dalsim bushem cpicim byznysum. a to uz nemluvim o tom, ze velkou cast vasi armady tvori neamericane, kteri za krev na rukou dostanou zelenou kartu nebo dokonce obcanstvi.

jinak, mate pravdu, nemam rad vasi zemi, stejne jako jakoukoli jinou zemi, ktera se chova k ostatnim jako dobytek. jsem opravdu stastny, ze uz tu nemame rusy, a byl bych rad, aby nam sem misto nich nenalezla americka militarismem posedla luza, ktere bysme se narozdil od rusu nezbavili uz nikdy.

a vam radim, sundejte si klapky z oci a uvidite, ze vase domovina ma mnohem bliz k orwellovi nez k washingtonovi...

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: PK (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 12:37

Pane Ludviku,
vase skrumaz prispevku v teto diskusi mne jeste vice utvrdila v mem naprosto odmitavem postoji k umisteni US radaru. Vasemi argumenty jsem zaskocen.

P.K

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 15:53


Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 17:17

Aniz bych se chtel zapojovat pripadne s nekym polemizovat, zaujala mne jedna reakce z vyse odkazovaneho dfensu. CyberDragon tam pise:
"Paradoxem je, ze ta strelba na univerzite ukazala presne to co se stane, kdyz v urcite oblasti/zemi zakazeme normalnim lidem zbrane = zbrane budou mit jen nenormalni..."
Myslim ze s tim lze pomerne bez problemu souhlasit.
Ony totiz ty zbrane opravdu za nic nemohou. Stejne jako za nic nemohou kudly, auta, kyje, baseballove palky, ... Vzdycky je problem nekde kousek vedle. Tesne vedle.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 17:34

Pane Meles,


Ani jsem si neuvedomoval jak jsem zaslepeny. Klika ze jsem nespadl jiz pod auto nebo dokonce primo do kanalu. Do hnedeho.

No ted jiz nebude problem, neb mam Vas. Vy, se svojemi sirokymi zivotnimi zkusenostmi, perfectni znalosti USA a vseho ostatniho me to jiste vysvetlite.

Yupiii, budu odslepen.


Slepec Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 20:15

Jo jeste. Vidim ze jste me minule rekl hodne noveho pane Meles, ale presto jsem si tam ve vasem prizpevku nevsiml odpovedi na moje dve otazky.

Ublizili Vam?
Zavidite jim?



Ludvik J. Slepec

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 10:13

co vam mam pane ludviku proboha zavidet? moznost dlouholeteho zalare bez soudu? export veznu na muceni? policejni sledovani bez nutnosti soudniho souhlasu? desetiprocentni negramotnost a prolhaneho prezidenta s iq makaka? riaa a kopirovani empetrojek coby teroristicky cin? vsechny ty patriotic acty a 2 miliardy dolaru denne na zbrojeni?

ano, to vam skutecne zavidim.

podivejte - vy tu hajite jako jediny spravny zpusob ten americky, ktery ovsem vede k devastaci zdroju, vybojnym valkam, podpore tech nejobskurnejsich hrdlorezskych rezimu, kdyz se to hodi, pohrdani mezinarodnim pravem a tak bychom mohli pokracovat dal. proste, dle meho nazoru v soucasnem svete neexistuje nebezpecnejsi zeme, nez je ta vase, zcela jiz utrzena ze retezu.

chapu, vy sedite uvnitr tohohle vozu a nevidite, jak pusobi zvenku. nicmene se zkuste zamyslet, proc dnes vasi zemi tezce nesnasi nejen nejaci muslimove, ktere (s krestanskymi fanatiky v cele) tak s oblibou vrazdite, ale i normalni lide v evrope, kteri vas jeste pred par lety meli celkem radi.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 11:25

Já tentokrát nebudu polemizovat s panem melesem (na toto téma proběhla myslím dostatečně vyčerpávající debata ve vlákně o radarech), jen k jeho závěrečné větě "proc dnes vasi zemi tezce nesnasi ... i normalni lide v evrope, kteri vas jeste pred par lety meli celkem radi", bych rád konstatoval jeden fakt, který nevím, jestli je ve Spojených státech dostatečně reflektován:

Politika Bushovy administrativy způsobila v Evropě zvláštní jev, když vyvolala nesouhlas nejen tradičních evropských odpůrců USA z řad evropské levice, ale i vrstev tradičně podporujících transatlantické spojenectví. Dokonce Václav Klaus byl kvůli tomu jeden čas na americké černé listině "antiamerikanistů"!

Pan Ludvík si stěžuje na to, že jsem napsal, že polovina Ameriky slepě následovala Bushe. Ale jak jinak než slepé následování definovat situaci, kdy polovina národa uvěří snadno prokazatelné lži o WMD v Iráku a jeho zapojení do útoků 11.září, jen proto, že to tvrdí prezident, kterého na to konto potvrdí v úřadě?

Ještě závěrečná poznámka pro pana Ludvíka k údajné "závisti" pana melese: pro pořádek připomínám, že se nacházíte na diskuzním fóru obce, kde slušný dům pořídíte za ekvivalent 500.000 USD i více. Čistě statisticky máte celkem vysokou pravděpodobnost, že pan meles nemá důvod Američanům cokoli závidět, byť by byl čirý materialista.

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 11:47

ad wmd: "There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know."

"People say, "Well, where's the smoking gun?" Well, we don't want to see a smoking gun from a weapon of mass destruction."

--Donald Rumsfeld

ad USD 500.000 dum: otazkou navzdy zustava, jak k domu majitel prisel

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 12:26

co tim myslite?

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 18:17

Vazeni panove a dami,





Tak toto se ma definitivne vycukava z kontroly a musim svoji grafomanii omezit. Nase dva svety jsou asi moc daleko od sebe a neni lehke comunikovat. Take komunikace je casto vedena slovami ktere jsou uzivany pro jejich emocionalni effect a to vetsinou zobtiznuje rozhovor. Ja nemam rad vylevy & emoce v rozhovorech ani nic neznamenajici hesla. Rad se drzim blizko faktu a snazim se, a casto se me to ale nevede, cist a odpovidat presne. Diskuze pro me je ne presvetsit jine o svojem nazoru, ale hledat v obou rozdilnych nazorech pravdu. Zde nize bude jen par volnych utrzku informaci ktere se vam asi budou zdat ze nemaji nic spolecneho s nicim. Nevim jestli budu moci v budoucnu na vse odpovidat, neb muj pocitac zase tak liny neni a ja se musim zivit a vydelavat $s. Take nechci obyvatele Cernosic rozcilit svojemi nazory. Pamatujte toto vse jsou jen moje nazory, vy asi mate jine a ani moje ani vase nejsou absolutni pravda. Te se clovek muze jen trochu priblizit kdyz vede uprimnou diskuzi o kterou jsem se snazil.



Cili:

Radar grinning smiley). No asi me osobne bude vcelku jedno jestli radar bude nebo nebude v Cechach. Neni to tak dulezite. Ja jsem ten posledni ktery by chtel aby USA nekomu cokoliv co vnucovala, hlavne to co stoji penize. Alespon se usetri. Ja jen originalne myslel ze by bylo dobre pro Ceskou Republiku aby si nejak (treba pres radar) vyvinula blizke vztahy s US, ale kdyz narod nebude chtit tyto vztahy vyvijet, tak by byla volovina delat neco proti vuli lidu.

Presto vsechno, a pamatujte ze ja se narodil v Praze a mam silne positivni citeni pro Cechy, si stale myslim ze velmi dobre vztahy s USA Cecham & Morave v budoucnu vice prospeji nez uskodi. Jsem si o tom tak jist ze jsem chtel pouzit slovo “vim” misto “myslim” ale ja vim ze vlastne nevim. Nevi nikdo, jen nekteri mysli. Jsou ale take taci kteri nevedi & nemysli ale jsou pri tom presvetseni ze vedi. To pak je tragedie o ktere ovsem oni nevedi yawning smileyD.

Presto vsechno…. Ja bych na toto svoje mysleni vsadil svuj budouci osub kdybych musil. Ja ale nemusim a tak radsi nevsadim.



Moje otazka, pane Meles, “Zavidite jim?” nebyla otazka “Zavidite me?”. Jinak vase odpoved z 10:13 vyjadruje hnev. Zda se ze USA ani me nezavidite. Nevim jeste jestli vam americani ublizili nejak. Mozna ze ublizili nekomu koho znate. Mozna ze ctete hodne denniho tisku. Mozna US nemate rad tak jako ja nemam rad drzkovou polevku a bucek. Jste-li rozloben z dovodu Iraqu, Bushovi a podobne, tak to se vam nedivim. Me to take sere ale to by byla dlouha diskuze. Tento problem je ale jen dost mala vlnka v Americke historii a v zivote tady. Brzy skonci na pisku americke historie yawning smileyD. Co se tyka me ktery “sedi uvnitr vozu a nevidi”, tak to se pletete. Ja za svuj zivot procestoval asi 89 zemi, zil a pracoval v sesti a ja dost vim co se kde deje a co to znamena. Vzdy se snazim mit oci a hlavu otevrenou a pak o tom vsem premyslet. Neznamena to ale ze mam patent na rozum. Lide kteri si to mysli o sobe ziji v omylu.

Pane Tajnej:
Ano ano, mate dost pravdu. Samozrejme ja bych se rad ve vasem psani postoural podrobneji a z jineho pohledu ale to ted nejde neb ja moc Cesky psat neumim jak vidite a navice pocitac jiz zase na me ceka. Jedna vec me ale zarazila a to je jak pisete o cenach domu v Cernosicich. Zde jsou v USA mista kde dum stoji $ 25 tisic nebo $50 melounu, ale co to ma s cim co spolecneho? Ja zde se snazil mluvit o zavisti Americke posice ve svete, o zpusobu zivota zde, americkych principech a zivote s lidech kteri tu ziji.

Me osobne neni co zavidet. Dnes mam vsehovsudy min nez $1000,00 v bance, nevlastnim dum v USA, mam auto ktere nekdy nechce startovat, mam troje kalhoty, jeden revolver, starnu, tloustnu, blbnu, boli me v zadech a ted me ke vsemu spadla korunka se zubu! Navic delam iracionalni veci jako travim cas popisovanim USA panu Melesovy presto ze on ji evidentene zna lepe nez ja. Nebo si to alespon mysli a to mozna v jeho pripade je stejna vec. Cha cha cha.


Cao Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2007 14:29

pane ludviku,

jestli se domnivate, ze by pro cechy bylo dobre vlezt do zadku spojenym statum, ja si zase myslim, ze by to bylo to posledni, o co bychom meli stat. pouze bychom se vratili do situace pred rokem 89, akorat panstvo by se trochu obmenilo (vy v americe se v prumeru myjete o neco vic nez v rusku, ale tam veskere vyznamejsi rozdily konci).

at si vasi militaristi svoje radary, rakety a mucirny cpou na vase uzemi treba do aleluja, ale nas at vynechaji.

jinak, ocenuji vas nazor, ze by to sem vase vlada nemela cpat proti nasi vuli - akorat nevim, jestli to bude prave tu vasi vladu zajimat. nastesti jsme ale v evrope a tak nam snad bush valku za neuposlechnuti nevyhlasi smiling smiley)).

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2007 16:36

melesi s kratkou pameti, experte pres reklamu a USD 500.000 domy v Cernosicich:

"No one can deny that much of our modern advertising is essentially dishonest; and it can be maintained that to lie freely and all the time for private profit is not to abuse the right of free speech, whether it is a violation of the law or not. But again the practical question is, how much lying for private profit is to be permitted by law?" --Carl Lotus Becker

a jeste neco od stejneho autora: "Kazda zeme, co mysli vic na sve pohodli a klid nez na svou svobodu, ztrati svou svobodu a ironii je, ze ztrati take sve pohodli a klid."

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2007 17:53

yawning smiley)

Jo kdyz jsme u tech cen domu. Nenapsal by me nekdo dobrou (nejlepsi) website na Prazskou (nebo Ceskou) kancelar na nemovitosti? Byl bych vam vdecen.

Ludvik

Re: Virginia Tech; Vsechno neco stoji, v tomto pripade to stalo 33 zivotu
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2007 17:56

Pan Meles, ten smiley byl pro vas.

Pan Ludvik

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.