cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Děkuji policii
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 16:54

tedy té státní - že nepovolila naprosto zbytečné a nesmyslné zúžení ulice Dr. Jánského u mokropeské zastavky. V životě se tam dopravní nehoda nestala, můžete se přesvědčit zde:


[www.jdvm.cz]

vybrat v levé nabídce "tematické úlohy" a dále "04 - Dopravní nehody" a pak už jen zoomovat mapu.....

P.S. jsem zvědav, zda se v rámci rekonstrukce komunikací upraví i ten příšerný hrb na opačné straně před nádražím - již dvakrát jsem tam byl svědkem, že osobní automobil s vlekem tam neprojel - narazí do toho 40cm hrbu ojí ....

Re: Děkuji policii
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2012 08:23

Zdravím,
důvodem pro pokus o zúžení Dr. Janského byla snaha zřídit úrovňový chodník i v místě vyústění podchodu ze zastávky Mokropsy. Nyní tam musí chodec buď do podchodu nebo na ulici, což např. s kočárkem není zcela ideální. Pokud by se udělal chodník vedle vyústění podchodu, musela by se ulice buď zúžit, nebo "odsunout", čímž by na ní vznikla "vlna".Původní policista neměl ani s jednou z variant problém. Došlo ke generační výměně a ani jedno z řešení možné není. Lepší chodník u výstupu z podchodu asi jen tak nebude.
Šimon Hradilek

Re: Děkuji policii
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2012 08:42

Děkuji Vám za info, což to jsem pochopil, ale přišlo mi, že vznikne další úzké hrdlo, kde se bude při silnějším provozu zbytečně čekat. Dnes ráno jsem tam jel ve "vláčku" čtyřech aut a další tři jela proti....
Nebylo by lepším řešením přestavět schody z podchodu tak, že by se rozdělující podesta posunula níže - tedy blíž k podchodu a naopak se prodloužila obě boční ramena schodiště? Chápu ale, že se jedná o majetek SŽDC, nikoliv Města, tudíž je to procesně složitější.

Re: Děkuji policii
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2012 16:47

Nebylo by dobré počkat na definitivní projekt přestavby mokropeské zastávky na obratovou stanici (včetně pravděpodobného zrušení ostrovního nástupiště)? Do stávajícího podchodu se bude muset přitom šáhnout zásadním způsobem a výjezd kočárků by se tak mohl vyřešit prakticky za hubičku.

A určitě tam pak bude moct parkovat a rajdovat :-)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.