cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: Otevřený dopis pro pana starostu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2013 01:00

Pane Hlaváčku, já teda nevim, ale jako zastupitel byste neměl lidem škodit, když už jim nemůžete pomoci realizovat představy, které mají o svém životě. Přece neni normální hodit jim takhle klacky pod nohy a pak říct ať si z toho pomůžou sami.
M.S.
Kdybyste souhlasil s tím, že po volbách podpoříte vypsání referenda v té samé otázce, protože jiná cesta budoucností ze které máte takové obavy bohužel není, tak bych vám podepsal ten volební arch.

Re: Otevřený dopis pro pana starostu
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2013 09:12

Tomm1: Na opakované lži a osobní urážky nehodlám dále reagovat, toto opravdu nemám zapotřebí.

Central: Ano, výsledek byl těsný, radost z toho nemám. Pro podrobnější rozbor by bylo třeba vědět, kolik z těch, co se referenda nezúčastnili, tak učinili a) z principiálních důvodů, protože s referendem nesouhlasí b) chtěli hlasovat proti, ale odhadovali, že pro to nebude dost hlasů, tak sázeli na nízkou účast a c) navzdory informační kampani vůbec nevěděli, že se referendum koná (těch bylo bohužel také dost).

A přirovnávání referenda ke znárodnění? Opravdu? V tom případě znárodňujeme v zastupitelstvu každý druhý měsíc.

Michal Strejček: Já se snažím hájit zájem města a VĚTŠINY jeho občanů. Jinak novému referendu se vůbec nebráním, naopak, pokud bude předložen nějaký seriózní návrh na využití těch pozemků, pak je určitě v pořádku k tomu referendum vypsat. Tím netvrdím, že budu hlasovat pro, ale s vypsáním nového referenda nemám problém. Považoval bych nicméně za efektivní, aby se referendum vypsalo pouze pro takový návrh, který bude mít nějakou smysluplnou podporu v zastupitelstvu (asi ne nutně přímo většinu). Tak to jen abychom nevypisovali referendum každých pár měsíců. V ideálním případě by potenciální změna ÚP na těchto pozemcích měla proběhnout tak, že si budoucí vedení města daný konkrétní projekt "vezme za svůj", vyjádří mu formálně či neformálně podporu, představí jej veřejnosti a vypíše referendum. Je to tedy v zásadě stejný postup, jaký by majitelé pozemků absolvovali, kdyby žádné referendum nebylo (jednání s představiteli města), pouze je zde navíc nutnost souhlasu v referendu. To "pouze" nechci nijak zlehčovat, je to samozřejmě velký krok navíc, ale zároveň není pravda, že pozemky jsou "navždy zablokované".

Re: Otevřený dopis pro pana starostu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2013 09:34

Tak jo, o tom co je seriozní návrh bychom se mohli pobavit, až se uvidíme.
M.S.

Re: Otevřený dopis pro pana starostu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2013 10:07

Opakovane lzi a urazky ??? Asi budete muset byt konkretnejsi. Co jste si navarili, to si holt musite i snist, to nejsou zadne urazky. Hrat si s UP jako s nastrojem moci, a jeste tomu rikat "standardni chovani", pripadne to obhajovat "ciste urbanistickym pristupem", nebo dokonce 3/10 vydavat za VETSINOVY nazor obce je z meho pohledu alibismus a populismus toho nejhorsiho razeni.

Pokud by slo o ciste zajmy a cisty urbanismus, tak se referendum tykalo vsech pozemku za tou Vasi "prirozenou hranici obce" (za kterou by jste se ale nechazel i Vy, kdyby se puvodni majitele pozemku chovali tak jako Vy a rada dalsich politiku dnes), tedy vcetne Koutu a vcetne Habrin. Jenze bohuzel, tech se to z nejakeho duvodu netykalo, tam asi ta "prirozena hranice" je nejaka prirozenejsi...
A podobne je to s lokalitou Akatova. Jestlize tam nekdo podaval zadost o zmenu UP, tak z ciste urbanistickeho pohledu se tim urad a i zastupitelstvo melo zabyvat jako celkem. Jenomze opet, z nejakeho zrejme "vysoce cisteho zajmu" a z duvodu "cisteho urbanismu" se tomu nevenovalo, a schvalilo jen jeden pozemek navic, a ted pokud z toho budou koukat miliony pro obec se schvali i neco, co bylo 20 let tabu pro puvodni vlastniky. Mimochodem, jsem moc zvedav, jak pak bude vypadat novy regulacni plan te lokality. To bude opravdovy urbanisticky skvost, diky tomu, jak ta lokalita opet neni resena jako celek (ale jen jako selektivni vyber podle buhvijakych kriterii)...

Je mi lito, ze Vas tohle urazi, ale nijak me to neprekvapuje. Chovali jste se stejne uz pred volbami...

Re: Otevřený dopis pro pana starostu
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2013 15:45

Pane Hlaváčku,
považuji za důležitější kvalitu rozhodnutí víc než jeho zaštítění VĚTŠINOU. Rozhodnutí VĚTŠINY zvláště na základě nějaké KAMPANĚ vedoucích nebyla nikdy prospěšná právě pro tu většinu…

Myslím si, že v Černošicích pro podobná díla by neměl být prostor. Myslím si, že je zde dostatek prostoru a rozumu pro normální, nepřekotný a trochu promyšlený způsob rozhodování, třeba i s vizí do budoucna (kdy vize nemusí nutně být nějak konkrétní, ale třeba jen v rovině důvěry v budoucí generace…).

Jako archeologové – většinou kopají až když „musí“, protože věří, že v budoucnosti budou lepší technologie…

Navíc ve městě nevidím moc kolektivního rozhodování vyjma našeho referenda - tím nechci nic naznačovat, jen konstatuji, prostor pro aktivní občany poskytuje dostatečný.

A stejně si myslím, že rozhodování na základě momentální nálady občanů je chybné (i bez kampaně). V demokracii má své místo většina při hlasování parlamentu, vlády, zastupitelstva o nějaké konkrétní věci, která musí být rozhodnuta. Důležitým aspektem je i umění rozlišit, zda je věc pro hlasování již zralá – to považuji za důležitější než prosté „ VĚTŠINA“.... Asi jsem se vyčerpal, už to začíná vybočovat do blábolů – tak zase příště 

Re: Otevřený dopis pro pana starostu
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 31.10.2013 14:00

ještě k těm kampaním :-)
[www.reflex.cz]

Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.