cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Bob (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2013 10:03

Před volbami jsem hodně slyšel, jak jsou ti naši noví vládci poctiví proti těm starým zloduchům a jak se postarají o to aby ukončili nešvary jako je třeba neustálé zahušťování a rozrůstání zástavby. Starý územní plán prý povoluje příliš mnoho a oni to dají konečně do pořádku.
A vida: teď jsem dostal ke konzultaci projekt stavby v osadě Slunečná, kterému už naše nová poctivá městská rada dala své požehnání. Ten projekt zjevně nesplňuje minimálně 3 požadavky územního plánu - toho benevolentního, který povoluje příliš. Konkrétně požadavky na zastavěnost, výškové uspořádání stavby a obecné požadavky "...pouze úpravy stávajících... atd.". Vše je pochopitelně v předložené dokumentaci vtipně zkresleno, nicméně je to jasně rozpoznatelné na 1. pohled i laikovi.

Kdysi jsem se zařekl že už do místních debat nebudu přispívat, ale tohle mi nedalo. Předem se omlouvám pokud tu ode mě někdo bude chtít další reakci, protože zase zalézám do ulity...

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2013 11:55

Pozdrav všem.
Bobe děláte to nejhorší co můžete..Nakousnete problém,máte podklady že je něco špatně a zalézáte do ulity...
Taky se vždy zařeknu, že na to už kašlu.Ale pak si uvědomím ,že je třeba oponovat.
Nejsme totiž na salaši,ale žijeme tady a teď...



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Kuník Stanislav/SK (13.02.2013 12:12)

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2013 12:02

přesně tak a nejen to - je to jed do společného poháru a dost laciný. Prosím fakta!

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2013 21:32

jen tak pro info, neznám tento konkrétní případ, ale obecně lze říci, že město je účastníkem řízení, nicméně na finální stanovisko stavebního úřadu nemá zastupitelstvo vliv, protože stavební úřad je na městu/zastupitelstvu/radě nezávislý, tedy nemusí k jeho stanovisku přihlížet.

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2013 10:21

jasně, ale tady se hovoří o postoji rady, o tom zda dělají něco v rozporu se svými proklamacemi. Ale vzhledem k tomu, že se nic nedozvíme, tak nezbývá, než tohle téma opustit a považovat ho fámu.

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Ze Slunečné (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2013 15:10

Podle zápisu z rady ze dne 7.1. jde o domek/pozemek na ulici Slunečná, který má zřejmě bohužel tu smůlu, že je na "špatné" straně ulice. Být na té "správné", jen o 8 metrů dál, tak se nikdo nad tím nepozastaví.

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2013 17:02

Těšil jsem se na nějakou výživnou aféru a zase nic...hmmm.... nenašel jsem nic, co by bylo špatně, regulativy uvedené u BR 3 sedí. To je fakt vše??

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2013 09:20

No, tak musim rici, ze ta prvni informace je a byla pravdiva. A rozhodne to neni ojedinela zmena UP. Pro zdejsi zaslepene "ochrance" soucasnych vladcu to mozna nebude dobra zprava :-). Ale misto plamennych reci na obhajobu vedeni by se mohli na urade (ted uz zarucene informacne otevrenem) poptat napriklad na rozdily v uzemnim planu - soucasnost vs to, co bylo pred volbami). Mozna budou dost prekvapeni, co predvolebni slib proti zahustovani zastavby vlastne znamena a kde :-). A pak doporucuji k zamysleni, proc nekde se zmene UP brani pomoci referenda, a jinde jsou podminky uplne jine, velmi liberalni az zadne (opravdu velmi nepekne se tady vkradaji slova klasika, ktera jde pouzit jako prirovnani pro ty pochybnosti: nechci slevu zadarmo..., ale osobne se proste jen priklanim k variante populismu, kdy pred volbami byla umyslne naslibovana hromada lzi a nesmyslu, ktere proste nejdou splnit, a pausalni braneni dalsimu zahustovani zastavby je a byl proste evidentni a nerealizovatelny nesmysl; to nam vsem ovsem dojde az pozde, tedy az ve chvili, kdy se o UP zacne pausalne rozhodovat v referendech ve vsech pripadech, tedy i v pripadech tech, co dnes tento postup obhajuji nebo dokonce prosazuji). A mimochodem, japa to vypada pod skolou ? Tam tech slibu od soucasneho vedeni taky padla hromada, ze ?? :-)))) Ze by uz se zjistilo, ze to nejde podle tech predstav vedeni, ale ze to musi byt dohoda prijatelna pro obe strany, a ze to mesto rozhodne neziska "zadarmo" (tedy pouhym nakreslenim kamsi do UP, nebo jen tak na predvolebni letaky) ?

Ani ja tu nehodlam ukazovat konkretne, protoze:
1) nejsem panbuh, abych jednotlivcum zakazoval nekde stavet jen proto, ze si par osob vymyslelo nejaka pravidla (a v rade pripadu opravdu tezce nesmyslna - v pripade napriklad toho projektu na Slunecne doporucuji napriklad prozkoumat pojem "obytne podkrovi" :-), tedy uzasne nesmyslny a v podstate nedefinovany pojem v uzemnim/regulanim planu...; cim vice podobne "prisnych" pravidel bude, tim vice chyb v tom bude a tim vice zverstev a podivnosti vznikne ve skutecnosti, na rozdil od normalniho stavu, kdy neni potreba vymyslet slozite klicky). A zmena zrovna chat na bydleni me osobne vubec nevadi. Pokud nekomu nevadi bydlet v zahustene zastavbe, tak at si tam bydli. Pravidla by mela byt stejna pro vsechny v obci, a ne ze se jen nekde a jen nekomu zprisni v podstate bez duvodu. A ja rozhodne nikdy nebudu dehonestovat jednoho vybraneho jedince
2) nejde rozhodne o jediny pripad. Vim jeste minimalne o jednom, ktery je podstatne kriklavejsi (zmena UP az po volbach). A ja nehodlam ukazovat pouze na nekoho (pripadne jako soucasne vedeni si vybrat par obetnich beranku - referendum)
3) nikdy jsem nesouhlasil s tim navrhovanym omezenim zastavenosti. Mozna tak v zacatcich, kdy vznikala v podstate zivelne Lada. Ale pote co vzniknul bezpohlavni Slunny vrch mi ta "zprisnena" pravidla prijdou na nic (mnohem vic se mi dnes libi "zivelna" Lada, nez Slunny vrch nebo treba i stare bytovky a nez treba i stavby z dob akci Z, pripomenute v jinem vlakne)

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: M. Meles (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2013 10:04

Tomme,

kdyztak me zkontaktuj pres Lojzu Rybu. Pokusil bych se ti u piva pokusil neco vysvetlit...

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2013 13:55

:-)
Proc ne. Jen nechapu, proc pres Petra ?

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: M. Meles (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2013 18:37

pac telefon na tebe nemam a tady ti svuj psat nebudu smiling smiley.

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2013 21:27

nazdar kucí,
tomáši,můj telefon máš ve zprávách...
dejte vědět,třeba se urvu :-)))

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2013 23:45

Milý Tomme1
nevím, na co narážíte, protože rozdíly "v uzemnim planu - soucasnost vs to, co bylo pred volbami" nejsou absolutně žádné. Ani "zmena UP az po volbach" žádná nebyla, použil jste pro kritiku nepravdivé argumenty, jistě jen omylem. ÚP platí stále stejný (z r. 2010) - bohužel i s chybami, které v něm byly. Jejich oprava a další snad přínosné úpravy jsou stále teprve ve fázi projednání, schválení lze předpokládat nejdříve koncem roku.
Filip Kořínek

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2013 01:31

Bude o ÚP referendum, nebo to fakt spadlo jenom na těch pár vybraných?
M.S.

Re: Územní plán a poctivé vedení města
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2013 12:12

:-D
Ze by kratka pamet a opet pokus o populisticke vykrucovani z "ozehaveho a misty az vybusneho tematu" ? Ta ozehavost a vybusnost je ovsem predevsim plodem prave pristupu VC, drive VV.

Zrejme Vam mam uverit, ze konate jen dobro a nic nez dobro, a ze vsem pro dosazeni toho "dobra" merite stejne, ale bohuzel to tak neni. A zustava jen otazka proc to tak neni ? Za me je odpoved jasna - populismus a zalibeni se "vetsinovemu stadu" (u VC me nijak neprekvapuje). Zatimco jednem majitelum vyjdete vstric a na zastupitelstvu zmenu schvalite (nic proti, v podstate normalni, inteligentni, lidsky pristup, jak by to melo byt), tak u jinych prosadite dosti kontroverzni zmenu referendem (procpak asi ???). Nebo mam jako verit, ze kdyz zmena prosla schvalenim na zastupitelstvu, ze ji zpracovatel odmitne, pripadne ze pak zamitnete zmenu UP jako celek, kdyz sami chcete odstranit chyby (jak tvrdite) ?? Na pohadky se sice divam rad, ale ze bych pohadky veril politikum, navic politikum z VC, to po me opravdu nechtejte. Mimochodem, co ty pozemky pod skolou ? 3 roky jsou pryc, tak kde jsou plody Vasich predvolebnich slibu ? Kde jsou ty predvolebni maluvky ? Zadna zmena UP, aby se tam ty maluvky mohly uskutecnit ? :-)))

Ano, zmenu UP zatim jeste definitivne prijata neni. Ano, porizuje se (udajne) castecne i kvuli tomu, ze jsou nekde chyby nebo nesrovnalosti. Ano, pomoci dosti nechutneho referenda pripominajici utoky na soukrome vlastnictvi v 50 letech jste "lidovym soudem" znemoznili nekterym obcanum nakladat se svymi pozemky. PROC jste to tedy nezakazali pausalne VSEM, a naopak nekterym jste zmenu schvalili ???!!!

A aby nikdo nemel pochyby. Me NEVADI, ze jste nekde/nekomu zmenu povolili a schvalili (byt se tvarite, ze to vlastne nic neznamena). Me vadi, ze nemerite vsem stejne, padni komu padni, a jeste ani nejste ochotni to udrzet v pameti a priznat se hrde a primo k tomu, co uz jste schvalili. Takze bud to vsude nechte na rozumne lidske domluve (tedy liberalni a inteligentni), a nebo vsude referendum, ale pak at to vsude je i pro stavajici zastavbu a tedy i pro vsechny zmeny ve stavajici zastavbe. Za me jednoznacne plati, ze referendum je zhuverilost, ktera do dnesni doby pro tyhle veci rozhodne nepatri (a pokud bude tahle referendova praxe pokracovat, tak jen dal rozjitri vasne mezi obcany, a obci neprinese dobreho vubec nic). A o zmenach jednotlivcu by se vzdy melo rozhodovat individualne a konkretne, a rozhodne ne lidovym soudem, nebo jakkoliv jinak pausalne. Jestli na jednom konci obce bude chtit nekdo stavet, muze to byt o 200m dal (spise i mnohem bliz) v podstate kazdemu sumak, pokud tam nebude chtit stavet strelnici, tankodrom, mrakodrap a jine silenosti (ktere jsou ale resitelne i normalnim UP, a ne tim nesmyslne prisnym paskvilem, ktery tu ted mame, ale jinde po republice je ta mistni Cernosicka slozitost UP spise unikum, ve kterem se poradne a spolehlive nevyznaji ani mistni urednici, a to je dost spatne).

Zabralo mi to par hodin casu, nez jsem ten konkretni pozemek, o kterem mluvim, nasel v zapisech (a rozhodne to nebylo v zapisech Bratrstva kocici pracky, ale v zapisech Rychlych sipu - tedy az po volbach 2010). Ale zastupitelstvem schvaleni proslo a v referendu to nebylo. A znovu rikam, ze ja nehodlam ukazovat na nikoho prstem, natoz na konkretni majitele. Nic divneho na zadosti o zmenu totiz neni, nebylo a nebude. Divny je jen pristup VC (a dalsich populistickych politiku) - tedy dvoji pristup. A pouzivani lidovych soudu je podle me politicka ubohost, alibismus a neschopnost prevzit za sva politicka rozhodnuti odpovednost.

Uprimne, je mi z dnesni Euro-moderni-politicke reprezentace na zvraceni, a to vcetne nekterych Cernosickych politiku (kteri maji uplne stejne smysleni, jako ti, co vymysleji dane z vkladu, dane z mobilnich telefonu, ..., atd). Misto, aby jste lidi ucili nakladat se svobodou, kdy nebudou svazani tisici predpisy a narizenimi, tak se vymysleji kraviny. A cim vice tech kravin je a cim vice zmen v nich bude, tim horsi vysledky a stavy to bude produkovat. V ramci tohoto tematu jde o nesmyslne prisne regulace i v mistech, kde to zadny logicky smysl nedava (tedy prisnejsi nad zakon a nad domluvu dvou sousedu, ktera je sice mozna, ale Vy ji narizenim znemoznite), a je to jen diky politickemu tlaku, zatimco na jinych mistech se to povoli v podstate "jen tak". A napriklad prave i mnou zminene "obytne podkrovi" (ten zde prvni zmineny pripad) je jeden z takovych nedomyslenych a nesmyslnych pojmu (a bude takovych i vic, protoze jak je videt, politici do toho budou dal stourat a tim padem tam zanaset dalsi a dalsi chyby a nesmysly). Podobne se (jako mistni politici) zbytecne, nesmyslne a bez padneho efektu nimrate v dopravnich znackach a dopravnich opatrenich (vcetne ruznych nesmyslnych pricnych prekazek, ktere do rozumne civilizace proste nepatri), a i napriklad v nekoncicim evergreenu kolem vezicky, centra Vraz a kulturniho salu (vsechno v podstate produkty i Vaseho politicko-populistickeho tlaku, tedy tlaku VC/VV), a nebo kazdorocni zmeny "hlukove vyhlasky" (tim padem se v tom pak nikdo nevyzna a nikdo to nebude dodrzovat - realne je dodrzovat a znat to, co tu plati nejlepe desitky let beze zmen, ne to co se meni kazdy rok, nebo i casteji; meritkem, ze je nejaky predpis spatny a zasluhuje uplne zruseni, je prave jeho casta "novelizace", protoze diky caste novelizaci je zrejme, ze je pravne a prakticky nevymahatelny).



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.