cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2007 10:21

Paní Jana Koubková byla opět úžasná a její mladí muzikanti také. Moc hezký jazzový večer.

Re: Jazz v Č.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2007 02:41

Paní Enzilo na té Koubkové
Naši byli a přišli nadšení
Vám to prý slušelo

Před chvílí mi volal pan Pátek
Že se zrovna vrátil a byl moc spokojen
Nejlepší prý byli otec a syn Smetáčkovi

No a dnes v sobotu mne tam asi naši vezmou
Prý to bude špica Zelinka Svoboda Gulo čar
Tak se snad konečně poznáme

Budu mít na hlavě čepici s bambulí
Je moc fajn že se něco takového
V Černošicích pořádá prý to říkala i Koubková

Váš Lojzík Nedělů

Re: Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2007 09:46

Pana Smetáčka jr. jsem, bohužel, včera nestihla. Přišla jsem tam později. Ale pro pana Smetáčka staršího mám jedno slovo - půvabný. Ale to, co jsem včera večer stihla poslechnout, to bylo skvělé vše. Nejen muzikanti od pana Smetáčka, ale i trio pana Růžičky s úžasným kontrabasistou. Klavíristka na závěr byla rovněž super.

Hele Lojzíku, ne aby sis to rozmyslel. Už se na Tě těším. Ale prosím Tě, opicu nech doma, ju? A králíčka Karlíka tam raději také netahej. On tam včera pobíhal jeden krásný pejsek, znalec jazzu. I to mě přesvědčilo, že posloucháme kvalitní muziku, protože ten pes byl v naprostém klidu a pohodě, což značí, že to všem ladilo.

Hezký den.

Re: Jazz v Č.
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2007 13:05

Lojzík Nedělů napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Paní Enzilo na té Koubkové
> Naši byli a přišli nadšení
> Vám to prý slušelo
>
> Před chvílí mi volal pan Pátek
> Že se zrovna vrátil a byl moc spokojen
> Nejlepší prý byli otec a syn Smetáčkovi
>
> No a dnes v sobotu mne tam asi naši vezmou
> Prý to bude špica Zelinka Svoboda Gulo čar
> Tak se snad konečně poznáme
>
> Budu mít na hlavě čepici s bambulí
> Je moc fajn že se něco takového
> V Černošicích pořádá prý to říkala i
> Koubková
>
> Váš Lojzík Nedělů
Lojzíku, Lojzíku, oni už Tě vaši pouštějí? Nebo aspoň berou sebou? Čepici s bambulí nenosím, ale myslím, že Tobě sluší. Úplně si Tě představuju. Mně víc sluší hever z Mazdy (právě ta Tvá bambule může utlumit tu ránu heverem), ale až Tě konečně uvidím, možná začnu nosit kšiltovku. Pak odložím hever. Ale stejně nezvi bratrance (karate, sakate, suzuki, a tak...). Tvůj skorotatínek M.K.

Re: Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 10:28

Když jsem to téma začala,nedá mi to, abych po včerejším jazzovém večeru ještě něco nepřidala. Jestli jsem dosud nešetřila superlativy, tak po sobotním hudebním maratonu se mi nedostává slov. Takže jen SUPER SUPER SUPER. Lituju každého, kdo se tam nemohl dostavit. Fakt o hodně přišel.

Big Band Václava Zelinky klasicky úžasně swingový. Vždycky mě tihle pánové ohromí, jak jim to šlape.

U vystoupení Milana Svobody a jeho muzikantů jsem doslova zůstala "s otevřenou hubou". Více jak hodinová skladba s maximálním nasazením, to se fakt musí ocenit. Ale to se nedá popsat, to se musí vidět a slyšet.

Amit Chatterjee Alliance byla tak nádherná záležitost, že jsem si v tu chvíli říkala, že ten svět přece jen lze zachránit. Že pořád existují lidé, kteří dokážou hudbou to, co žádná zbraň na světě nedokáže. Sblížit zdánlivě nesbližitelné.

No a nakonec napůl romská skupina Gulo Čar v jednu hodinu v noci (v upířím čase, jak podotkl front man skupiny), to byl pozitivní šok i pro mě. Čekala jsem ledacos, ale takovouhle smršť tedy ne.

Tedy Lojzíku, doufám, žes tam byl, i když čepičku s bambulkou jsem tam nezahlídla (možná jsem špatně koukala). Jestli´s nepřemluvil Vaše a nedorazil tam, tak to bys mě dost namích. Fakt bys přišel o jedinečný zážitek, který se tady bude opakovat doufám za rok. I když už se začínám těšit na Bigbeatové dunění v červnu. To bývá také suprovní. Takže doufám, že se potkáme a konečně seznámíme tam. Měj se.

Jo a ještě jedno. Díky Pavle.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (29.04.2007 10:30)

Re: Jazz v Č.
Autor: tupolev (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 11:20

A co teprv taková Eva a Vašek, doufám že i ti k nám brzo dorazí, mohli by se konat třeba pod záštitou města a udivuje mě, že je k nám dosud nikdo nepozval.

Re: Jazz v Č.
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 11:48

Tak to bych si někde vypůjčil hever od jeřábu.

Re: Jazz v Č.
Autor: tupolev (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 12:08

proč, myslím že by zde našli dostatek vděčných posluchačů. a enzla by je potom mohla zrecenzovat. a kdyby sem jezdili pravidelně, posluchačů by jenom přibývalo.

Re: Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 12:54

No, tak teď jsi mě, Tupoleve, pěkně namích. To je právě to! Nevíš, o čem mluvím, a zase to shazuješ. Tak za

a) Eva a Vašek mi nesmí ani přes práh obrazovky, když s nimi asi tak pětsetosmdesátkrát denně otravují v reklamách. Naštěstí tu bednu pouštím víceméně sporadicky (nebo se alespoň snažím), tak mám s těmito dvěma (či kolika) s prominutím "parazity" čest málokdy.

b) Jak jsem usoudila, tak Tys na tom jazzovém festivalu, Tupoleve, nebyl. Jinak bys tohle nevypustil z klávesnice.

c) Nejsem žádná anální speleoložka (s prominutím), ale pokud se něco fajn koná, byť s přispěním veřejných peněz (tj. města), tak tam jdu taky. Nebudu z jakýchsi pseudodůvodů bojkotovat akci, která je fakt fajn. Má sice název Jazz, ale mohli si užít všichni milovníci KVALITNÍ hudby. ŔÍKÁM ZNOVU KVALITNÍ HUDBY!!!!! Mně je jedno, kdo to pořádá, i kdyby to byl samotný čert (s výjimkou komunistů a jim podobných, ti by mě nedostali ani na návštěvu z vesmíru). Pokud je to kvalitní záležitost, tak tam půjdu, i když na tom holt třeba někdo vydělá nějakou tu korunu.

A ta moje "recenze" byla určena např. panu Kašlíkovi, kterému jsem loni odmítla na bývalém diskusním fóru blahé paměti nastínit první ročník. Tak tak dodatečně činím o ročníku druhém.

Měj se, Tupoleve, krásně a pusť si Vaška a Evu. Jistě Tě potěší jejich zdařilé podání známých melodií. Každému jeho Poděbrady!

Re: Jazz v Č.
Autor: tupolev (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 14:23

ale ale enzi, ty ses mi nějak rozohnila ale proč tolika vášní? vždyť jsi to všechno tak pěkně shrnula v té poslední větě ano, každému jeho Poděbrady. lidé jsou různí, jejich hodnotové žebříčky jsou různě nastaveny a kdo je pro jednoho parazit, nemusí být parazitem pro druhého. když se ale podíváš kolem sebe po naší společnosti a myslím že zrovna černošice jsou toho zářným příkladem, uvidíš spoustu špíny, korupce, závisti i nenávisti, nesmyslných nařízení, nelogických rozhodnutí... a v takovéto atmosféře myslím můžou být právě eva s vaškem kvalitními interprety pro mnohé z nás. ostatně říkám můžou být ale oni skutečně jsou, jinak by nebyly tak úspěšní. a stejně jako oni, jsou v naší společnosti úspěšní i další parazité a to v různých rolích a profesích...

Re: Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 14:53

No jo, to víš, já jsem váchnivá ženská :-).
Samo máš pravdu, že každému se líbí něco jiného. Jsem pro toleranci i v hudbě. Vadí mi takoví ti zapřísáhlí příznivci určitého směru v hudbě, kteří nejsou schopni tolerovat vkus někoho jiného.

Na tom Vaškovi a Evě mi jen vadí, že dle mého názoru ne moc kvalitně přezpívávají to, co vymysleli jiní. Samozřejmě, že hudebníci často přebírají melodie a písně těch před nimi, ale mám ráda, když do toho vnášejí něco svého, co dělá píseň zajímavou i v tom novém pojetí. Proto se na Evu a Vaška koukám tak trochu s nedůvěrou, protože nevím (nebo nevěřím), zda ta jejich "úspěšnost" není jen uměle vsugerovávaná ryze komerční záležitost, jestli to dobře vyjadřuji.

Je mi jasné, že ne každý je schopen pozřít tak náročnou a kvalitní hudbu, která se tam včera odehrávala. K tomu se musí dospět časem (tedy nechci říkat, že jsem nějaký znalec, ale fakt jsem oceňovala tu upřímnost, nasazení a kumšt hudebníků).

Tou poslední větou máš samo pravdu, a to je právě to, co nemám ráda. Pokud je někdo úspěšný svou snahou a kumštem, tak nelze, než mu to přát, ale vadí mi ti, kteří zneužívají nápadů a umění druhých. Snad jsem to vyjádřila správně.

Re: Jazz v Č.
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 14:58

Já bych na Evu a Vaška nasadil Lojzíkovu opicu - pak by třeba trumfnuli i Gulo čar. A tupolev by utřel!!

Re: Jazz v Č.
Autor: tupolev (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 15:09

já chci vaška a evu do černošic, nic víc... už jen kvůlivá objektivitě

Re: Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 15:25

Karel Holub napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Já bych na Evu a Vaška nasadil Lojzíkovu opicu
> - pak by třeba trumfnuli i Gulo čar. A tupolev
> by utřel!!

No Gulo Čar hned tak někdo nepřetrumfne. To by se musel secsakra snažit. To, co předvedli ve dvě hodiny v noci, to se nedá vůbec popsat. Já čekala tradiční romské záležitosti, ale fakt mě překvapili a šokovali. Jestli jim to vydrží, tak si troufám říct, že o nich a jejich muzice ještě hodně uslyšíme, ale myslím, že spíš ze zahraničí. U nás se totiž většinou poslouchá Eva a Vašek (promiň Tupoleve :-) ).

Re: Jazz v Č.
Autor: tupolev (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 17:31

no pokud se u vás enzilo poslouchá většinou eva a vašek, tak se nedivím že tě gulo čar šokovali .)))

Re: Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2007 17:45

No já nevím, jestli Eva poslouchá Vaška nebo Vašek Evu. Jak to mám vědět, jestli se poslouchají ?? U nás se teda asi neposlouchá nikdo. Manžel ne a ne poslouchat, o dětech už ani nemluvě. Ale je fakt, že já mám s posloucháním taky občas potíže. Tak to dopadá, když nikdo nikoho neposlouchá. To je pak prachsprostá anarchie. Kam to jen povede, když nebude nikdo nikoho poslouchat? Ale vlastně koho poslouchat a koho ne? Toť otázka (tchuj, zasejc ta moje filosofie, dobrý den pane Václave :-), tedy teď nezdravím Vaška od Evy, ale jiného Václava, on už bude vědět ). :-)))))))))))

Re: Jazz v Č.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 30.04.2007 02:04

Milá paní Enzilo byl jsem tam
Naši mne vzali ale čepici
Jsem si musel u baru sundat

Jistě jste si všimla co provedl kdosi
Saxofonistovi od Svobody
Urazil mu z čepice bambuli

A když ten kdosi zjistil že to nejsem já
Tak jim ze vzteku vypnul proud
No ostuda mezinárodní

Vždyť to viděl i ten muzikant z Indie
A byli tam již i někteří z Roma
Že si ten m.karel nedá pokoj

A Vy se ho pořád zastáváte
Ale stejně to byl krásný večer
Nám se nejvíc líbil Svoboda quartet

A hlavně to jak zvládli výpadek proudu
To jsou pane profíci říkala mamka
Té se ale asi nejvíc líbil Armit

Na Gulo čar jsme nakonec nečekali
Protože mne kdysi vzal taťka na koncert
Jamese Browna a tam jsme je slyšeli

A navíc bylo pozdě a já mám dnes
Noční zase a tady mne překvapil
Vzkaz od pana Pátka co jsem dal do BLN2

Váš Lojzík Nedělů

Re: Jazz v Č.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 30.04.2007 07:47

To jsem moc ráda, Lojzíku, žes o ten zážitek nepřišel.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.