cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Martin Hosek (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2013 21:36

Dobry vecer vsem,

omlouvam se, ze zde mozna oteviram tema, ktere:

a) uz se tady resilo
b) naopak nikoho nezajima

Jiste je vsem znamy developer IBS ROKAL. Jiste je vsem znamy take pan Panek. Jiste je vsem znamy pan Wolf, ktery pracuje pro IBS ROKAL a zaroven je ve vedeni mesta Cernosice (stavebni odbor).

Otazka 1: Neni trosku absurdni, aby clovek, jehoz zamestnavatel je soukromy subjekt, ktery ma v ramci mesta prinejmensim podivnou povest, zastaval zaroven pozici v organech mesta Cernosice, ktera muze jit "na ruku" sveho chlebodarce? Pozor: netvrdim, ze se tak deje, ale nejak nedokazu pochopit, jak se toto vubec mohlo prihodit? Ano, TOP09 ve volbach zabodovala, uznavam...smiling smiley

Proc se ptam:

V roce 2008 jsme od IBS ROKAL koupili jeden z bytu v Centru Cernosice, vlastne to byl pan Wolf, ktery nam byt se vsi paradou prodal. V poradku, nase "hloupost", ze jsme naleteli. Ano, muzete si rict, ze jsme "naplavenina" z Prahy a svym zpusobem mate pravdu, nicmene, hlavnim duvodem, proc jsme v Cernosicich, byl/je nas syn, ktery trpi tezkou vyvojovou disfazii a byl to prave pan reditel skoly Moucha, ktery nam moc pomohl s intergraci naseho syna do zdejsi skoly, do normalni tridy...Bylo totiz dost tezke najit "normalni" skolu, kde bychom pochodili a nemuseli bychom soupnout syna do nejake specialky. Uprimne receno, zivot v Centru Cernosice je male peklo. Proste je to obycejny panelak, navic tady mame organ Spolecenstvi vlastniku, ve kterem ma vetsinu stale prave pan Panek a tudiz je vicemene nemozne neco odhlasovat, protoze pan Panek jaksi nespolupracuje.

Jak jiste vsichni vite, pred par mesici zacala vedle parkoviste Tesca stavba projektu Terasy Cernosice. Dalsi masterpiece IBS ROKAL.(mimochodem, byl to prave pan Wolf, ktery nam pred temi 5ti lety na dotaz, zda se zde bude neco stavet rekl, ze maximalne rodine domy...). V poradku - ano, meli jsme si to overit pres oficialni kanaly. Neudelali jsme. Nemuzeme moc "protestovat". Ale, co mne hodne zlobi - mesto Cernosice ma vyhlasku, ve ktere se rika, ze se nesmi v nedeli delat hlucne prace. No, a hadejte, jak treba vypadala dnesni nedele na stavbe Terasy Cernosice. Od 7.35 do toho delnici doslova sili jako o zivot. Jeste bych mel uvest, ze jista pani Silena, ktera je take zamestnana v IBS ROKAL, poslala pred zacatkem stavby informacni email, ve kterem mimojine slibovala, ze stavba nebude probihat o nedelich. Navic, vcera byla sobota a stavba zacala take dost brzdy, jeden z mych sousedu psal email primo na pana Wolfa a ten reagoval s tim, ze delnici zacinaji brzo, protoze se chteji vyhnout pracem ve velkem horku. V poradku. Na druhou stranu, to je tak trosku udel teto profese.

Zpet k tomu dnesku. Protoze to byl opravdu neskutecny intenzivni bengal - kombinace tluceni to konstrukce nekolika delniky v mixu se zvukem motoru jerabu, ktery pamatuje krale Klacka - zavolal jsem na Mestskou policii, kde jsem velmi strucne popsal problem, Do cca 15 minut na stavbu prijela dvojice mestskych strazniku. Nevim, na cem se se stavbou domluvili, byli tam asi 10 minut. Hadejte, co se delo asi o dalsich 15 minut pozdeji. Prace na stavbe zacala opet. A, rekl bych, ze jeste intensivneji. Tak uz jen z principu jsem zavolal mestskou policii opet. A, straznici opet prijeli. Mezitim jsem zavolal a velmi slusne jsem poprosil stavbyvedouciho, zda by mohl ctit vyhlasku a mohl by kolegum domluvit, aby to dnes uz zabalili...

Suma sumarum - dnes jsme meli mit na terase narozeninovou party naseho syna, ale prave kvuli tomu hluku jsme dopoledne celou party presunuli nekam jinam. Trosku cara pres rozpocet. Nevim, zda se odpoledne stavelo, mozna, ze to panove poslusne vzdali. Ale, spise pochybuji.

A, ted k meritu veci:

Jak se muzeme dovolat nejakeho prava, kdyz si budeme stezovat na stavebnim odboru mesta, kdyz je v jeho vedeni pan Wolf, pro nehoz pracuje v ramci IBS ROKAL? To je preci stret zajmu jako megavrata,

Na uplny zaver - bylo by super, pokud by tady na to reagoval primo pan Wolf- ale, neocekavam to, protoze mi v ramci meho telefonickeho rozhovoru s nim rekl doslova "ze jsem prudic". Na emaily nereaguje vubec.

@ Petr Wolf: Pane Wolfe, me/nase chovani je pouze reakci na vase chovani. Vzdy jsem si rikal, ze to ti skauti maji nastavene nejak jinak, cestne, ciste. Vubec mne netesi, ze s vami musim uz 5 let porad neco resit. Je to unavne...

To je vse, za pripadnou radu, jak ty nedele se stavbou resit, predem dekuji.

Martin Hosek

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 09:31

Vážený pane Hošku,

dovolím si reagovat:

1. Nedělní (a večerní a ranní) klid

Pokud v neděli kdokoliv používá hlučné stroje, porušuje tím platnou vyhlášku města. Pokud nefunguje sousedská domluva, je možné zavolat městskou policii. Toto je velmi jasné pravidlo a platí samozřejmě pro všechny, firmu IBS ROKAL nevyjímaje (nevím ale nic o tom, jak to v danou neděli bylo).

2. Role Petra Wolfa

Petr Wolf není vedoucím stavebního odboru, ale členem zastupitelstva a městské rady (je tedy VOLENÝM zástupcem města). Jako další člen zastupitelstva i rady musím konstatovat, že situací, kde by rada nebo zastupitelstvo rozhodovalo něco v souvislosti s firmou IBS ROKAL, bylo poměrně málo (v tomto volebním období snad jen nákup kulturního sálu, který byl nicméně pro město do značné míry povinnost na základě historických smluv z minulých období) a ve všech případech se Petr Wolf důsledně zdržel jakéhokoliv projednávání a hlasování v této věci při jednání rady i zastupitelstva právě z důvodu možného konfliktu zájmů.

Jaký druh stavby může nebo nemůže vzniknout na nějakém pozemku určuje územní plán. Projekt Terasy Černošice u Tesca vzniká na podkladě v současnosti platného územního plánu, který schválilo ještě předchozí zastupitelstvo bez Petra Wolfa.

Střetu zájmů se kdokoliv z nás občas nevyhne (každý někde pracujeme a někde bydlíme), důležité je, jak je tento střet zájmů řešen. V případě Petra Wolfa je z mého pohledu tento střet kontinuálně řešen exemplárním způsobem. Firma IBS ROKAL ve městě podniká v rozsahu, který jí územní plán dovoluje - vedení města ani žádný zaměstnanec města to nemůže nijak ovlivnit, tj. nemůže povolit o nic víc, ale také o nic méně, stejně jako jakémukoliv jinému stavebníkovi.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Martin Hosek (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 09:40

Vazeny pane Hlavacku,

moc diky za reakci i za vysvetleni souvislosti.

Ja osobne v tom stred zajmu vidim velky, ale opet - nemuzu soudit, nejsem v zadnych organech, nemam samozrejme ani zadny dukaz.

Ma poznamka byla spise recnickeho razu.

Pan Wolf nam mezitim napsal, ze nasi stiznost na nedelni prace predava na pani Spackovou ze stavebniho odboru.

Tak, ted se ukaze, jak exemplarni bude reseni teto "kauzy"smiling smiley

Preji hezky den,

Martin Hosek

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 10:10

Ano, já s Vámi souhlasím v tom, že Petr Wolf je ve střetu zájmů, pokud zastupitelstvo nebo rada rozhoduje o něčem, co se dotýká firmy IBS ROKAL. To samo o sobě není nic špatného, každý se v takové situaci někdy ocitneme. Důležité je, že je tento konflikt řešen správným způsobem, tj. že se daný člověk, který ve střetu zájmu je, zdrží projednávání a hlasování v dané věci. A tak tomu v případě Petra Wolfa vždy bylo.

Pokud máte pocit, že v některých případech firma IBS ROKAL získala ze strany města nějakou neoprávněnou výhodou (ať již v souvislosti s Petrem Wolfem nebo ne), dejte mi o tom vědět.

Jinak ohledně Vaší stížnosti - já nevím, jak se k tomu paní Špačková postaví, ale s odstupem času to dost možná bude tvrzení proti tvrzení. Je myslím vždy lepší to řešit hned, městská policie by měla být schopna pomoci.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Martin Hosek (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 10:16

Dobry den,

ad IBS ROKAL - nemam v ruce zadne prokazatelne dukazy a rozhodne jsem mou obavu o stretu zajmu opiral spise na obycejnem selskem rozumu, nic vic, nic min.

ad stiznost - urcite to budu resit, pockam den, dva a uvidim. Tady nemuze byt zadne tvrzeni proti tvrzeni. I kdyz...nedivil bych se ....smiling smiley

Diky, Martin Hosek

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Petr Wolf (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 12:40

Dobrý den všem čtenářům,
Dovolte mi, abych pouze krátce a fakticky reagoval na některé zde uvedené skutečnosti:
1. Jak již zde uvedl Tomáš Hlaváček nejsem v žádném zaměstnaneckém poměru vůči městu Černošice, natož stavebního odboru. Jsem voleným zástupcem města a to v pozici zastupitele a radního.
2. Chápu pro někoho těžko pochopitelnou mou provázanost s investorem Centra Vráž a člena městské rady. Musím říci, že tyto věci na úřadě striktně odděluji a řídím se dle svého nejlepšího svědomí.
3. Nevidím žádnou provázanost s černošickým skautem, kterou autor ve svém článku uvádí.
4. V citovaném Společenství vlastníků má společnost IBS-Rokal,s.r.o. a pan Pánek dohromady spoluvlastnický podíl 21%. Navíc nejsem ani já, ani pan Pánek členy výboru tohoto společenství. Není mi tedy jasné jakým způsobem znemožňujeme fungování společenství. Společenství zastupuje na venek výbor a pro většinu otázek společenství stačí k prohlasování nadpoloviční většina. Veškeré tyto údaje lze ověřit ve veřejně přístupných registrech katastrálního úřadu a na stránkách obchodního rejstříku.
5. Uznávám porušení vyhlášky města o nedělním hluku. Dnes jsem na toto téma jednal s generálním dodavatelem této stavby. IBS-Rokal,s.r.o. celou stavbu zadala jedné společnosti – FORMEN,s.r.o., která zajišťuje veškerou výstavbu. Smluvně máme ošetřeno respektování všech vyhlášek města. Společnost IBS-Rokal,s.r.o. nemá na této stavbě žádné své zaměstnance. Majitel společnosti FORMEN,s.r.o. přislíbil okamžitou nápravu. Za toto včerejší pochybení se velmi omlouváme, ale je do jisté míry závislé na jiném subjektu. V případě opakovaného porušení vyhlášek města je jediným možným řešením Městská policie, která má kontrolu dodržování vyhlášek ve své kompetenci.
6. Obvinění, že nereaguji na emaily je prostě tvrzení proti tvrzení a těžko se zde budu nějakým způsobem obhajovat. Sám pan Hošek ve svých příspěvcích uvádí naši vzájemnou korespondenci a komunikaci, tak nevím, zda je to projev nekomunikace z mé strany.
7. Jakákoli stavba je každopádně rušivý element, který ovšem netrvá do nekonečna. Tento projekt svou velikostí odpovídá velkému rodinnému domu, kterých se v Černošicích staví hned několik. Hrubá stavba, která je vždy ve fázích stavby nejhlučnější by měla být dokončena do podzimu letošního roku.

Petr Wolf

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Martin Hosek (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 14:57

Vazeny pane Wolfe,

mam velkou radost, ze jste reagoval. Dekuji!

Mou reakci si dovolim doplnit primo do vaseho textu.

Martin Hosek

1. Jak již zde uvedl Tomáš Hlaváček nejsem v žádném zaměstnaneckém poměru vůči městu Černošice, natož stavebního odboru. Jsem voleným zástupcem města a to v pozici zastupitele a radního.

Martin Hosek: tusim, ze jsem nikde netvrdil, ze byste byl zamestnancem mesta. Ale jinak OK, na tento bod uz asi nemam co napsat.

2. Chápu pro někoho těžko pochopitelnou mou provázanost s investorem Centra Vráž a člena městské rady. Musím říci, že tyto věci na úřadě striktně odděluji a řídím se dle svého nejlepšího svědomí.

Martin Hosek: jak jsem napsal vyse, nemam zadny dukaz, ze byste nejednal cestne a dle sveho nejlepsiho svedomi, nicmene, ano, stale pro mne zustava nepochopitelne to, ze mate na meste neco docineni s "rozvojem" mesta (mysleno stavebne) . To se mi nezda. Asi bych toto tema vubec neresil, kdybyste resil treba socialni politiku atd...

3. Nevidím žádnou provázanost s černošickým skautem, kterou autor ve svém článku uvádí.

Martin Hosek: to je skoda...nekdy budu mit treba osobni prilezitost vam tu provazanost vysvetlit.

4. V citovaném Společenství vlastníků má společnost IBS-Rokal,s.r.o. a pan Pánek dohromady spoluvlastnický podíl 21%. Navíc nejsem ani já, ani pan Pánek členy výboru tohoto společenství. Není mi tedy jasné jakým způsobem znemožňujeme fungování společenství. Společenství zastupuje na venek výbor a pro většinu otázek společenství stačí k prohlasování nadpoloviční většina. Veškeré tyto údaje lze ověřit ve veřejně přístupných registrech katastrálního úřadu a na stránkách obchodního rejstříku.

Martin Hosek: pane Wolfe, nezlobte mnesmiling smiley Ted na ctvrtek mame naplanovanou Schuzi spolecenstvi jednotek 2024, 2025 a maji se tam resit docela dulezita temata. Nicmene, mame signaly, ze pan Panek se asi opet nedostavi a neda ani svou plnou moc, takze bude cela schuze opet mozna zbytecna.

5. Uznávám porušení vyhlášky města o nedělním hluku. Dnes jsem na toto téma jednal s generálním dodavatelem této stavby. IBS-Rokal,s.r.o. celou stavbu zadala jedné společnosti – FORMEN,s.r.o., která zajišťuje veškerou výstavbu. Smluvně máme ošetřeno respektování všech vyhlášek města. Společnost IBS-Rokal,s.r.o. nemá na této stavbě žádné své zaměstnance. Majitel společnosti FORMEN,s.r.o. přislíbil okamžitou nápravu. Za toto včerejší pochybení se velmi omlouváme, ale je do jisté míry závislé na jiném subjektu. V případě opakovaného porušení vyhlášek města je jediným možným řešením Městská policie, která má kontrolu dodržování vyhlášek ve své kompetenci.

Martin Hosek: To jsem moc rad, ze to uznavate. Verim, ze se to jiz opakovat nebude.

6. Obvinění, že nereaguji na emaily je prostě tvrzení proti tvrzení a těžko se zde budu nějakým způsobem obhajovat. Sám pan Hošek ve svých příspěvcích uvádí naši vzájemnou korespondenci a komunikaci, tak nevím, zda je to projev nekomunikace z mé strany.

Martin Hosek: No, ano, tvrzeni proti tvrzeni to je...

7. Jakákoli stavba je každopádně rušivý element, který ovšem netrvá do nekonečna. Tento projekt svou velikostí odpovídá velkému rodinnému domu, kterých se v Černošicích staví hned několik. Hrubá stavba, která je vždy ve fázích stavby nejhlučnější by měla být dokončena do podzimu letošního roku.

Martin Hosek: k tomuto nemam co dodat. Mate pravdu. Za predpokladu, ze se dodrzuji vsechna pravidla.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 16:14

jo, selský rozum v postmoderní době - člověk se znalostmi a zkušenostmi ze stavebnictví a developmentu by se měl starat o sociální politiku, protože jí asi moc nerozumí a tudíž od něj nic nehrozí......začínám chápat, proč si politici udržují odstup od voličů…

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Martin Hosek (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 16:19

@ central scrutinizer:

Aha, takze dle vas neco od pana Wolfa tedy hrozi?smiling smiley

Martin Hosek

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 16:34

.....reagoval jsem na váš "selský rozum". Tato jeho forma je nyní hojně rozšířená a nemyslím si, že je nějak přínosná.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Martin Hosek (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2013 16:42

Aha, pak Vam asi nerozumim, omlouvam se...

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Jan Liska (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2013 10:00

Pane Hosek, patrim k tem, co znaji Petra Wolfa dlouha leta jako cestneho cloveka a pracoviteho komunalniho politika. Za poruseni nedelniho klidu se Vam dostalo omluvy a vase odpovedi byly odpovezeny p. Hlavackem.

Vase "selske" uvahy o mafianskem propojeni byznysu a komunalni politiky, jsou v tomto pripade nejen mylne, ale take dost trapne. Asi moc koukate na televizi.

JL

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Michaela Hošková (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2013 12:50

Vazeny pane Lisko, Hlavacku a ostatni,

nechtela jsem se do teto diskuze nijak zapojit, ale jsem nucena to udelat. Ano, koukame se na televize asi jako vsichni. Co se deje v teto zemi vsichni vidime. Takze onu trapnost vam rada vysvetlim ja. Jsem manzelka pana Martina Hoska, ale predevsim matka chlapce, ktery trpi kombinovanym postizenim. Nebudu se o nem podrobneji rozepisovat a zatezovat vas tim.
K cestnosti pana Wolfa reknu jedine. My jsme se do Cernosic stehovali prave kvuli synovi. Dloouho jsme hledali skolky a skoly, ktere jsou ochotny integrovat deti s timto postizenim. Az skolka v Radotine a prave skvely reditel pan Moucha v Cernosicich řekli ano. Tak jsme zacali hledat bydleni. Nasli jsme ho v centru Vraz. Pan Wolf s nami vse vyrizoval. Ja mu na rovinu od zacatku rekla o postizeni meho syna i o duvodech stehovani. Jasne jsem se ho ptala, co se bude stavet pred nasim domem a kdy. Ptala jsem se ho na hluk z Tesca, zda je znacny ci nikoli. Vsechny tyto veci totiz psychiku naseho syna znacne narusuji. Tvrdil, ze pozemek je cirkevni, a ze cirekv zde ma v planu postavit park. Coz pro meho syna znelo skvele. Jinak, ze se budou stavet pouze rodinne domky a plac vedle parkoviste, ze je Tesca, ktere planuje rozsireni parkoviste. Tesco, ze zadny hluk nedela, a ze Vraz je skvela stavba s protridnim odhlucnenim. A ano, jelikoz jsem o panu Wolfovi slysela, ze je to cestny a velmi prijemny muz, tak jsem vsem slovum uverila a jeho slova nikde neproverovala. Koupili jsme si tedy s nadsenim byt s mmimoradnym vyhledem na Prahu. V tuto chvili jiz koukame na kostel a v brzke dobe budeme koukat do oken dalsiho panelaku. Hodnota naseho bytu timto znacne klesla. S Tescem uz nekolik let vedeme boj s hlukem. Syn jiz dva roky prosi o prestehovani, ktere je vsak zavisle na prodeji naseho bytu. Ja byla cele ctyri roky potichu az do chvile, kdy pan Wolf oznacil meho muze za prudice a kdy osobne priznal, ze jeho "cestna" slova jsme si meli overit. At si pan Wolf dela na urade i ve svem zamestnani co chce. Ja jen mu napsala email, aby se vzdal skautstvi, protoze takto se cestny skaut nechova. On mi nikdy na email nereagoval, to je asi ta zminka meho manzela, ze nekomunikuje. Ano, ani jsem mu nestala za jedine slovo. Tak to je asi vse k cestnosti pana Wolfa a vice se k tomuto jiz nechceme vyjadrovat. Mame dost svych starosti, kam treba syna odvazet na vikend, aby neposlouchal pravidelne bouchani do kovovych konstrukci, ktere v nem vyvolavaji chaos a paniku, a ktere se deji bohuzel i v nedeli.
Vite, ja bych od cestneho cloveka ocekavala, ze upozorni rodinu s takovym ditetem, ze se v budoucnu bude primo pred jejich okny stavet hned dve stavby, ktere jsou spojeny s mimoradnym hlukem a radeji doporuci jinou koupi. Nechtela jsem tuto vec resit verejne, ale nenecham nasi rodinu napadat, ze jsme trapni. Jsme jen rodice a lidi, kteri za sve penize (jedna se o skutecne vysokou castku) ocekavaji to nejlepsi. Verte, ze jsme naopak lidi, kterim neni lhostejne zit v Cernosicich. Snazime se dokonce dalsim detem, aby meli moznost byti integrovani a snazime se treba s mistni skolou maximalne spolupracovat. Hezky den vsem, M. Hoskova
PS: Ano, urcite budete vsichni tvrdit, ze je toopet tvrzeni proti tvrzeni...proto neni treba na to jiz dale reagovat.Protoze je jasne, ze vsichni budete tvrdit, ze pan Wolf tohle nikdy nerekl. V poradku, ja vase nazory respektuji a jen zadam priste bez urazek. Verte, ze nejsou na miste.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Hornik Stanislav (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2013 13:27

Dekuji pani Hoskova. Puvodne jsem chtel kupovat byt v centru Vraz, konkretne v terasach, pripadne v budove B, ale vzhledem k dalsi predpokladane vystavbe jsem od toho upustil i s ohledem na Vase zkusenosti s poctivosti IBS rokal.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: xxx (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2013 12:56

Je dobré vědět kdo je kdo. Pan Wolf bude asi praktikující křesťan jak tak odhaduji.
Chytrák

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2013 22:34

Vážení diskutující, dovolte abych upřesnil některé věci, které se týkají veřejné angažovanosti versus soukromé zájmy, neboť jsou, jako již mnohokrát, poněkud pokroucené. Záměrně zcela pomíjím osobní rovinu mezi panem Hoškem a panem Wolfem, o tom nic nevím a musí si to vyřešit mezi sebou privátně. V rovině veřejné se věci mají tak, že projekt centra Vráž včetně současné výstavby bytového domu byl definován v ÚP minulými zastupitelstvi. Možná by se dalo spekulovat o vlivu pana Pánka (IBS) na změnu ÚP za starostování paní Langšádlové, ale co se týče období starostování pana Rádla mohu jenom potvrdit, že IBS neměla na růžích nijak ustláno (viz. např. jednání o koupi kulturního sálu). V současné době je zcela jedno jaký má pan Wolf z pohledu zájmů IBS vliv na podobu ÚP v této věci, protože vše podstatné pro realizaci projektu centra a přilehlého bytového domu bylo odsouhlaseno minulými zastupitelstvi. Z tohoto faktu, kteý je prokazatelný mi vyplývá jediné, že při vší úctě k diskutujícím, problém, který je zde uveden je zcela soukromý a proto by se měl také tak řešit. Jinak hrozí, že si ten veřejný rybník zase trochu zabahníme :-( Jako by toho nebylo dost před třemi lety.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (29.06.2013 22:40)

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2013 09:48

to chce ňákou štiku :-)))

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2013 19:28

:-) Ono je to těžký, nikdo jiný, než ten co zde bydlí nemůže být zvolen do místního zastupitelstva. A když už tady bydlí a "nedej bože" i pracuje nebo podniká, tak je v permanentním podezření, že si hrabe pod sebe a tak podobně. No jo, ale to by pak do zastupitelstva asi nemohl kandidovat nikdo. Snad nějaký Mirek Dušín, ale to jsou pohádky.
Tak a teď Lojzo raď :-)
M.S.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2013 00:15

Musí být pro Hoškovi docela šok, číst především závěr opozičního zastupitele Strejčka, že prosazení dodržování nedělního klidu daného městskou vyhláškou, je vlastně jen jejich privátní problém, ať si věc tedy vyřeší sami. Věřím, že
nakonec současní radní jejich legitimní požadavek zohlední.
Co dost zaráží je ale stanovisko právě od předstivitele opozice s neskrývanými ambicemi někdy střídat i starostu. Takhle by potom mohlo vypadat i jeho řešení situací.
Opakuje se tu něco, co už jsme poznali. Jestli je něco pokrouceného, tak jeho pojetí role zastupitele.
Předvedl to dostatečně názorně před posledními komunálními volbami, kdy už ho nebavilo být v opozici a přímkl se k tehdejšímu velmi odpudivému vedení. které tady kalilo vodu v nevídané míře. Stačí si tady například přečíst příspěvky, jak se tenkrát snažil stlát pichlavé lože invesrorovi už i jím objednaného sálu.

Michale, ty máš zatím k Dušínovi opravdu asi nejdál.
PK

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2013 01:07

Ahoj Petře, ty si zase pořád pleteš státní správu se samosprávou. Nebo si fakt myslíš, že dodržování vyhlášek je věcí zastupitelstva? K těm ambicím tě mohu ujistit, že nemám vůbec žádnou chuť střídat strostu, zvláště pak v situaci, kdy jeho aktivitou jsme přišli k dluhům nebývale větším, než jaké zde zanechalo "odpudivé vedení" (že nemáme ani metr pozemků pod školou, to již ani nekomentuji). No a už vůbec nemám chuť se spojovat s lidmi, kteří neváhají vypisovat referenda o soukromém majetku. ale jak chceš, těším se na billboardy :-)
Měj se krásně
M.S.
P.S.: To pichlavé lože je nyní vystláno nabídkou města k pronájmu, či snad dokonce prodeji sálu. Tak jestli se ti do toho chce, rád zvednu pro tuhle reinvestici ruku.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (02.07.2013 01:11)

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2013 10:18

kluci, no tak...také se těším na volby, bude sranda :-)

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Petr Řehoř (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2013 01:03

že sem to otevřel a čtl, to jsou věci - optimální komunální politik = zde jen hlášený občan, jehož veškeré aktivity jsou mimo město, tedy neskaut, nekřesťan, nehasič, nepodnikatel, nesokol, neživnostník, nezaměstnavatel, zaměstnanec mimo město = výsledek jednoduché rovnice = Petr Kubín for starosta!!!!!
P.S. tím nechci snížit a a ni soudit vstupní info manželů Hoškových.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Michal Čigáš (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2013 08:47

Také jsem měl tu "čest" jednat s panem Wolfem a bydlet v Centru Vráž a musim jen potvrdit, že vše co manželé Hoškovi napsali o lživém jednání p. Wolfa a hluku v domě je pravda. Držim jim palce, aby si svou nelehkou situaci co nejrychleji vyřešili. Aktivity p. Wolfa v zastupitelstvu nechci hodnotit, nic o tom nevím a ani jsem nic nekalého nezaznamenal, ale myslim si že je pro tuto republiku velká smůla že jsou často do politických funkcí voleni lidé s "morálním profilem" p. Wolfa. S tím ale nelze nic udělat - hlas lidu hlas boží.

Zajímalo by mně ale kolikrát měl p. Hošek telefonovat na Městskou policii? Podle toho co napsal tak telefonoval 2x. Policie přišla, pak odešla a po 5 minutách stavba jela dál jako by se nechumelilo. Neměla by v tomto případě opakované porušování vyhlášky nahlásit stavebnímu odboru policie a nikoliv p. Hošek? Jinak to bude vždy tvrzení proti tvrzení.

Pevně doufám, že tento případ bude exemplárně potrestán, protože pokračovat v hlučné stavbě i po upozornění policie mi příjde nehorázné.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2013 09:40

Vážený pane Čigáši, naprosto souhlasím s Vámi uváděným způsobem řešení diskutované situace. S hodnocením morálního profilu v době, kdy poměrně nezanedbatelné množství voličů neváhá přijmout za vlastní právo rozhodovat o majetku svých spoluobčanů, který jim nepatří, zvláště pak kdy jsou k tomu přímo nabádáni svými volenými zástupci je hodnota morálního kreditu společnosti obecně dosti diskutabilní.
S pozdravem M.S.

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2013 10:19

Petře, máš špatné informace. Nejsem zaměstnanec a mám dost vlastních starostí jak přežit jako volný fotograf. Přesto mi není jedno co se děje v místě, kde jsem vyrostl a kde mám většinu rodiny.
Jsem jen citlivý na to, když se probouzí zase ideologický populismus.
Nazdar
PK

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Petr Řehoř (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2013 18:04

Milý Petře a sousede, v tom se shodneme, také zde žiji rád a mám o Černošice zájem, ale má s Tebe pocit, že sem zatím od Tebe neslyšel nic pozitivního, co by se u nás v Č. stalo, třeba za posledních 20 let, spíše jen podezřívavost a jakoby zhrzenost,
Toto téma je o nešťastných rodičích nemocného dítěte, kteří nejsou spokojení s hlukovou úrovní svého bydlení a náhle se přesunulo na osobní urážky člověka, který podle mých zkušeností pracuje dobře pro město a jeho občany, volný čas věnuje dalším prospěšným aktivitám, je pranýřován za svou práci a přesvědčení, no kde to jsme, když jsi Petře u ideologického populismu, já to zase vidím na omezování jeho lidských práv a svobod!

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2013 19:53

kdo je bez viny...

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 05.07.2013 12:18

Sousede Petře, já vůbec nemám důvod k zhrzenosti. Naopak jsem velmi rád, že si lidé tady s předstihem uvědomili, kdy jinde se o korupci ještě mluvilo jen nesměle, že si nemusí nechat líbit počínání připravených partiček, které si drze přenesou svůj vlastní byznys na radnice a z městských zpravodajů udělají tiskoviny, která si v ničem nezadájí s novinami z 50. let atd. Ta změna k civilizované a dynamické správě se nesnesla z hůry a nenastala jen tak sama od sebe. Především tu museli být lidé, kteří byli ochotni převezít odpovědnost a osvědčit, že svěřený úkol mohou vykonávat i kompetentně a transparentně k efektivnímu rozvoji obce. Z tohoto vlákna je patrné, že i tak věci někdy narazí a zaskřípou, pak se musí také civilizovaně řešit.
Teď k té kritice a korektnosti. Já v kategoriích křesťan - nekřesťan, obřezaný - neobřezaný, podnikatel - nepodnikatel vůbec neuvažuju. To jsou asi Tvá schémata a Tvůj problém. Mě zajímá, jak se lidé chovají ve veřejném prostoru, především ti, kteří se ucházejí o mou volbu. Vím, že v rámci naší předvolební aktivity byly uveřejněny komentáře a krátké analýzy k jednotlivým volebním uskupením. Běžná to věc v každých novinách, přenesená do poměrů našeho města způsobila v mnoha lidech podobnou reakci a podobné pohoršení. Musíme si zvykat.

Hezké prázdniny

PK

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: karel holub (IP zapsáno)
Datum: 22.07.2013 23:19

Tak jsem to tady opět po delší době navštívil a přijde mi to jako bych tu byl včera! A když si odfiltruju všechny tradiční osobní výpady, vychází mi z toho zase jen obyčejný český, potažmo černošický bordel. Stavební firma porušuje veškeré vyhlášky a s městskou policií a jinými "orgány" si vytírá řiť. Myslím si, že toto je jádro problému,a měli bychom si všímat, jak to všechno zhoršuje jistě nelehkou situaci rodiny patrně několikrát "napálené",nemluvě o ostatních obyvatelích "dobré adresy"...Jinak zdravím všechny osvědčené diskutérské matadory a dávám si zase pauzičku...

Re: Pan Wolf vs IBS ROKAL vs Mestsky urad
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2013 09:39

jasně, stavební firma porušuje "veškeré vyhlášky" - jaké veškeré? "černošickému bordelu" by ne-prospěla především trocha nepřehánění a držení se podstaty věci, což se velmi nedaří. Takové malinké uklidnění - ona totiž pak i argumentace, která se drží věci, vypadá věrohodněji a je i větší pravděpodobnost, že se lidé dohodnou... Jde o to, zda jde o dohodu-vyřešení nebo o živení „diskuse“…no nic… a pátrání po tom, zda je ten či onen komunální politik v hloubi duše „čistý“ a má jen dobré úmysly je irelevantní…v předchozí době mohl mít kdokoli dobré úmysly a nějak to nevyšlo, protože se změnily okolnosti...stejně tak mohlo mít současné vedení dobré úmysly s referendem a udělali věc, která je mimo mantinely demokratického rozhodování (demokracie nefunguje jednosměrně, ale obousměrně jedinec-celek, celek- jedinec)…počkám si na skutky a jejich dopady…do hlavy nikomu nevidím a ani vidět nechci. Dobrý den .-)

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.