cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
přejezd Kazínská
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.12.2013 11:16

V posledním čísle IL je z pochopitelných důvodů několik článků ke smrtelné nehodě na "malém" přejezdu. Chtěl bych varovat před "jednoduchým a účinným řešením", které požaduje jeden z přispěvatelů. Takové řešení totiž neexistuje.
Aplikace zákona 361/2000, §54 se ve vztahu k "velkému" přejezdu jeví býti minimálně směšnou (od velkého přejezdu to je k podchodu 110 metrů dle mapy.cz), takže někteří občané Černošic by nemuseli do podchodu a jiní museli... Nehledě na nulovou bezbariérovost desítky let starého podchodu. Stavitelé tohoto podchodu ale buďtež omluveni, na něco lepšího není a hned tak nebude místo.
Jakékoliv další zábrany a signalizace jsou jen utrácením peněz, stávající zabezpečení obou přejezdů novým zařízením s počítači náprav je naprosto dostačující a na cestujících je, aby signalizaci sledovali a uvědomili si, že se jedná o DVOKOLEJNOU TRAŤ!!! Už mám několik "zářezů" za záchranu života (a plynulosti provozu) u dobíhačů z Horky na velkém přejezdu v časných ranních hodinách. Vidím je dlouho dopředu a umím pískat na prsty :-)!
Těm, kteří mi po přečtení těchto žádek chtějí nadat do cyniků sděluji, že před cca 6 lety jsem byl bezmocným svědkem naběhnutí pána do brzdícího žabotlamu s následným letem vzduchem a úmrtím. Stál jsem u trafiky, věděl jsem že pospíchající pán udělá to, co udělal, ale rachot dvou brzdících žabotlamů jsem nepřeřval, ani nepřepískal.... Pro úplnost ještě vyřešení ze strany PČR - pán běžel ze Slánky a byl pod vlivem, takže je všechno jasné....
Závěrem pochvala Robinovi P. za skvělý piktogram! Měl by být vylepen nejen na černošické zastávce, ale i na mnoha jiných místech. Třeba bych pak nemusel brzdit s očima před předním sklem v zastávce Praha - Velká Chuchle před slečnou, která kývajíc se do rytmu hudby ve svých hluchátkách, vstoupila do vozovky ZCELA BEZ ROZHLÉDNUTÍ. Jezdím tam preventivně pomalu a tak se nic nestalo.

Re: přejezd Kazínská
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 08.12.2013 17:11

v číně maj na nádražích nástěnky s fotkama přejetejch lidí-dělal bych větší formáty-alespoň by bilbórdy konečně sloužily k nějakému smysluplnému účelu...

Re: přejezd Kazínská
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2013 09:49

Honzáku, naprostý souhlas.
Ve vší vážnosti té události - jakékoliv bezpečnostní opatření je nefunkční, pokud jej chráněný ignoruje, či dokonce vědomě obchází. A je lhostejno, zda se jedná o internet banking, reaktor v Černobylu, či přejezd v Černošicích

Re: přejezd Kazínská
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2013 11:13

já tedy nějakou prudkou logiku v tom, kdy na jedné straně přispívatel sděluje, jak vehementně píská a na druhé, že je vlastně vše v pořádku, nenacházím - proč tedy píská?
Stav, kdy zástupy lidí z Vráže projdou kolem trafiky a pokračují dál v cestě po nástupišti, ze kterého pohodlně přijdou na silnici, která kříží nástupiště v jeho půlce, aniž by se setkali s nějakým výstražným zařízením, mi také nepřijde zrovna v pořádku.
A že by ožralové a jiní méně svéprávní lidé měli být nějak lépe „chráněni“ mi na 21. století přijde vcelku adekvátní. Ochrana se týká i svědků podobných událostí..
Na tomto přechodu, tedy křížení místní komunikace a dráhy, není v pořádku nic.
Stav, který popisujete, se týká situace, kdy lezu do svršku (např. Mokropsy), ale tato promenáda za šraňkami je špatně.

Re: přejezd Kazínská
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2013 19:29

central scrutinizer: Já nemám logiku, zato Ty jí máš neurekom.... Takže na malém přejezdu, který půlí nástupiště je všechno špatně a na tom velkém (který rovněž půlí nástupiště a přijdu na něj ze zahrádky Monopolu "bez setkání s výstražným zařízením") je to dobře??? Chodec, jdoucí po libovolném nástupišti nevidí stažené závory???
Mimochodem, ten nešťastník ze Slánky příběhl po přechodu, tedy "bez setkání s výstražným zařízením", označil si řádně lístek a teprve potom se kolem stažené závory rozběhl přes koleje, neuvědomiv se dvojkolejnost tratě. Ožralý nebyl, ale 2-3 piva měl.
Pracuju 39 let ve firmě, zabývající se železniční zabezpečovací technikou a pro řešení, které implicitně navrhuješ ("je všechno špatně") máme název "druhý prezervativ na svíčku pro jeptišku". Autoři takových řešení jsou pak dlouhá léta terčem posměchu a jejich nápady se realizují jen s "tlačenkou z vyšších míst", aby po krátkém čase tiše zmizely v propadlišti dějin.
Nevymyslel jsi náhodou svislé dopravní značení (již odstraněné) na řevnické objížďce "pozor, přednost zprava"? Docela by to k Tobě pasovalo.

Re: přejezd Kazínská
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2013 20:05

co na to říct, asi, jen to, že archaický přechodník toho moc nevyřeší:-) Jasně, vysmát se někomu za nějakou "blbost" - toho máme v Čechách snad víc než těch blbostí. Vy, jako osoba zkušená v oboru, tedy považujte stav na zastávce Černošice za správný? Ok, to se pak nedivím, že je potřeba tlačenka z vyšších míst, něco tímhle protlačit ji asi vyžaduje :-)
Jinak vztah mezi 361/2000, §54 a křížení komunikace s tratí nevidím žádný, možná o paragraf dál, ale i tak tam moc neřeší vstup do místní komunikace z nástupiště. "Železničním přejezdem však není místo, které takto označeno není, například místa v železniční stanici upravená pro přejíždění nebo přecházení kolejí….“ Co to tady tedy je? Přejezd nebo místo ve stanici upravené pro přecházení, nebo obojí??
Tradicím třikrát hurá! Odborníci na to sdělit, že něco nejde, jsou také vcelku častým jevem. Sorry za přímost, ale furt jsem na 20% Vaší útočnosti :-)

Re: přejezd Kazínská
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2013 22:14

kucí,
já vás nechápu...

Re: přejezd Kazínská
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2013 23:32

..dost pochopitelné :-) budu se krotit.

Re: přejezd Kazínská
Autor: monika (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2013 19:57

Naprosto souhlasim!!! Bezpecnostni opatreni a signalizace v naprostem poradku, jen lidi tyto opatreni ignoruji a vstupuji do kolejiste kdyz jsou zavory dole. Asi chapou dany system opacne: zavory nahore - stuj, zavory dole - vejdi....??? Nedavno jsem napocitala celkem 4, kteri takto prebihali pres zavory a mezi nimi dokonce i matka s kocarkem, to se pak jeden nemuze divit, kdyz sem tam nekoho prejedou... :/

Re: přejezd Kazínská
Autor: Pavel Bláha (IP zapsáno)
Datum: 05.03.2014 18:30

Zdravím všechny,
bydlím hned u přejezdu, něco přes třicet let, takže jsem tu viděl už dost věcí.

Můj závěr je prostý. Ať bude zabezpečení sebelepší, vše je o lidech a budou-li ho chtít porušit, tak to udělají? A proč to dělají? Jsou líní (proto nechodí po schodech podchodem, kór když je tááákkk daleko :-)....mimochodem mám pocit, že pakliže je v místě podchod, jsou povinní ho využít) a nebo strašně moc pospíchají do práce (asi svoji práci milují, když jsou pro ni ochotni riskovat svůj život....jejich věc).

Každopádně po posledním úmrtí 17 kluka se stala jedna věc, která mohla být podle mě řešením.

Jeden den se u přejezdu objevila městská policie. To je podle mě klíč. Aby lidé něco změnili, tak je to co dělají musí bolet. Jinými slovy, každý (bez vyjímky!!!) kdo přejde zavřené závory dostane ihned na místě pokutu 2000,- Kč, a budou-li policisté několik měsíců intenzivně na přejezd dohlížet, naučíme naše občany správně přecházet přejezd. Ono opakovaně 2tis pokuty bolí i bohaté lidi.
Město v tomto ovšem nic nečiní. Policisté na místě vydrželi asi 2 dny. Řešení je podle mě zkrátka v tvrdém postihu. Přejdeš přes zavřené závory? Nes následky, zaplať vysokou pokutu. A třeba i 5tis, ať to bolí. Jinak to lidé sami nezmění...bohužel.


Mimochodem, přes zavřené závory tu vesele jezdí i maminky s kočárky. Ale i maminky s většíma dětma, kterým ukazují svůj vzor a budou tak přecházení přes zavřený přejezd považovat za normální.

Pavel

Zpráva pro HonzaK: mohl by jste mě prosím kontaktovat na email: pavelblaha@centrum.cz, rád bych s Vámi probral pár věcí týkajících se aktuálních plánů Optimalizace trati v Černošicích, děkuji.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.