cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 09:55

Ve čtvrtek se v hasičárně v MOkropsích koná od 19 hodin veřejné zasedání zastupitelstva - poslední před prázdninami - a je toho na programu požehnaně.
Například otevření úvěru u České spořitelny na 28.250.600 Kč určeného k financování projektu Bike and Ride před nádražím MOkropsy, který ale podle tvrzení vedení města má způsobilé výdaje pouze 22.930.300 Kč.Co znamená ten rozdíl a kolik korun půjde nakonec z rozpočtu města?
Z částky 23 milionů nám dá EU 19 milionů a zhruba 2 miliony státní rozpočet a další dva dáme z rozpočtu města Černošice. A ten celý rozdíl, tj. 5 milionů zaplatíme také z našeho rozpočtu. Tedy celkem 7 milionů z rozpočtu Černošice na Infobox, 5 parkovacích míst a starostův val, včetně pítka za 360000. Kdybychom vzali jen polovinu těch peněz, tj. 3,5 milionů měli bychom před mokropeským nádražím vydlážděno, zasazeno, i parkoviště, stojany na kola, lavičky a odpadkové koše by se z toho jistě pořídili. Výhodnost projektu Bike and Ride se zdá být velmi pochybná, jestliže z 28 milionů zaplatíme 7, tj. celou čtvrtinu.
Dalšími body, které si zasluhují pozornost je další pokus pana starosty Pánka přesvědčit zastupitele o tom, aby mu ponechali černé patro na jedné z budov Centra Vráž, tentokrát si na pomoc přizval i architekta LUkeše, který mu napsal pochvalný dopis na černé patro.
Celý program najdete pověšený na www.veciverejnecernoce.cz v sekci Zastupitelstvo - kalendář akcí.

Hezký den
DG

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 12:11

budou u vchodu rozdávat sáčky pro lidi,kterým se obrátí peristaltika?

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 17:43

To fakt nevím. V rozpočtu jsem tuhle položku nenašla. Myslím, že nás bude víc s těmito problémy. Budeme si muset nosit svoje vlastní.
Hezký den
DG

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 18:33

Danielo,
proti přijetí dotace jsi hlasovala jenom ty. Možná bys měla svoje síly napřáhnout nejprve do vlastních řad a to se netýká jenom Bike and Ride, ale i např. tolerance "pátého patra" za schválení investice do kulturáku ve výši cca 12 mil. také z rozpočtu města. Dokáži pochopit, že s něčím nesouhlasíš, ale stavět to jako bandu lumpů, proti celé obci a spláchnout s tím všechny včetně pana arch. Lukeše, to nemůžeš myslet vážně ...
Dokáži pochopit střet priorit v závislosti na možnostech jejich reálného plnění, to ale s pytlíky na zvracení má ve skutečnosti společného pramálo ...
M.S.
P.S.: Když už od všech vyžaduješ, aby jednali transparentně, můžeš mi prosím odpovědět, u kterých subjektů v zastupitelstvu hledáš podporu k prosazení návrhů VV?

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 19:54

Michale, předpokládám, že zastupitelé jsou opatřeni mozkem a srdcem a také že umějí počítat a hlavně, že se chovají podle svého slibu, tj. konat v zájmu obce, Promiň zvednout ruku pro 7 milionů z rozpočtu obce na infobox, 5 parkovacích míst a starostovu terénní vlnu je podle mě nezodpovědné a nevysvětlitelné voličům.
Mohl bys přestat mě dávat tyhlety otázky a třeba napsat, co si o tom projektu a jeho podivném financování myslíš ty.
Já budu hlasovat opět proti. To je asi jasné.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 20:46

Dávám otázky, ze stejného důvodu, jako je dáváš ty. Abych se ve tvém způsobu uvažování vyznal. Co si myslím o Bike and Ride jsem už napsal. Jenom dodám, že VV zatím nesehnali do obce ani korunu, tak aspoň by nemuseli být proti tomu, když ty prachy sežene někdo jiný. Ovšem pokud takový způsob jednání považujete za zájem obce, tak sorry. To je asi tak všechno.
Měj se
M.S.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 21:34

MIchale, to nemyslíš vážně - nelze srovnávat "shánění" peněz pro město, když někdo sedí na radnici a někdo je v opozici. Současná vládnoucí parta má k dispozici desítky úředníků, technické vybavení apod.
Ještě k hladování - zapomínáš, že jsem já byla proti jako jediná, to ano, ale další tři se zdrželi, tzn. de facto také projekt nepodpořili.
Já nebudu obcházet zastupitele a říkat jim, že ten projekt je špatný a že ta investice je špatná - podíl města 7 milionů na toto je opravdu příliš! Jen ať si pro to ruce zvednou, jestli si myslí, že je to v pořádku. Jsem zvědavá, jak to budou lidem vysvětlovat. Nejvíc se těším na to, jak to bude vysvětlovat JIrout, když v minulých IL napsal, že to bude stát 22 milionů a město dá ze svého jen 1,7 milionů. Teď to bude muset trochu poopravit, chci říct, konečně bude muset jít s pravdou ven - s chutí to zopakuji, že budeme mít infobox, pět parkovacích míst a starostův val za 28,5 milionů Kč a z rozpočtu města na to přihodíme 7 milionů. Záchytné parkoviště nebude, úprava mokropeských nástupišť také ne. Skutečně výhodný a užitečný projekt...
Nebavme se tady o tom, kde já hledám podporu pro návrhy VV. My prostě předkládáme návrhy, o kterých si myslíme, že jsou dobré. Občas nám je někdo podpoří a projdou a občas ne - buď proto, že to je truc vládnoucí kliky nebo proto, že opravdu třeba ten návrh není dobrý. Pak uvažujeme o jeho úpravě. Předpokládám, že každý zastupitel umí číst a zná Černošice a pozná dobré usnesení od špatného.
VPM opravdu podpoří projekt, u něhož je spoluúčast města 25 % a neřeší žádný problém před mokropeským nádražím (kromě ochranného valu pro starostu).
DG

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 21:58

Omlouvám se - na konci poslední věty měl být samozřejmě otazník.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 22:50

VPM podpořila přijetí dotace. Pokud by sis ve své obhajobě odpustila urážky a ponižování, tak bych možná také reagoval jinak, ale k "bandě pěkných lumpů" mě prosím příště neřaď.
Co se týče Bike and Ride, od samého počátku pláčeš na špatném hrobě. Kdybys do MF Dnes napsala, že úředníci v EU jsou zabedněnci, protože si myslí, že v Černošicích potřebujeme Bike and Ride víc než třeba mateřskou školku, tak bych ti dal za pravdu.
M.S.
P.S.: Mokropeská nástupiště patří včetně pozemků dráze, nikoli městu. Takže to co píšeš v souvislosti s diskutovanou dotací je hodně mimo.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 23:07

Proč bych psala, že úředníci EU jsou zabedněnci? Až takoví zabedněnci nejsou, když nám neuznali 5,7 mil. Kč nákladů z 28.
A nikdo nás nenutil se s tímhle předraženým a nepotřebným projektem o evropské peníze ucházet?

Nádraží Mokropsy i Černošice patří drahám, to vím, ale jestli znáš soutěž O nejkrásnější nádraží, tak víš, že ta nejhezčí a nejupravenější nádraží jsou tak pěkná právě proto, že města se na nákladech na jejich údržbu a rekonstrukci dělí s dráhami. A nevymlouvají se stále na to, že dráhy peníze nemají a nedají.
Jenže naše vedení se zabývá věcmi, které nejsou potřebné pro toto město (ne vždy, ale často) - místo záchytného parkoviště u nádraží budeme (doufám, že ne) mít infobox´, val atd.- to už jsem psala, místo parkoviště pro nákladní auta na okraji města budeme mít benzínku, místo nádraží na Vráži budeme mít nepovedenou napodobeninu nákupního centra Anděl s černým patrem jako třešničkou na dortu, cesta po černošických chodnících připomíná plavbu na rozbouřeném moři a pro staré špatně vidící lidi, maminky s kočárky a malé děti na kolech je to na nich o život, špínu a nepořádek kolem kontejnerů nám mohou závidět široko daleko atd.
Já nepláču na žádném hrobě, já tvrdím, že během projednávání a schvalování projektu Bike and Ride se lže, manipuluje s dokumenty, zatajuje a činí hrubý nátlak na lidi, kteří překážejí.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2008 23:14

překlep - místo nádraží na Vráží má být náměstí na Vráži

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2008 00:34

Je to pořád dokola. Že je vnitřní zadluženost obce asi tak půl miliardy víme všichni. Nikdo ale neví, kde na to vzít. A když už se objeví nějaký drobný peníz, a je jedno zda z EU, nebo od soukromého investora, tak se ještě hádáme, zda ho vzít, nebo ne. V tomhle zase vidím zásadní problém já. Měj se, už mě to nebaví.
M.S.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2008 08:30

Celá ta úvaha je ujetá. Kdybychom shodili ze stolu projekt B and R a vzali z rozpočtu města 7 milionů,které do něho mají natéct, stačily by tyhel peníze nejen na zkulturnění prostoru před mokropeským nádražím, ale ještě by zbylo. Tohle se bude muset voličům vysvětlit.
Mě to baví - zastupitelování i tyhle debaty - (tedy pokud se do toho nevloží tomm, to mě bavit přestává), ale myslím, že je to i naše povinnost lidem vysvětlit důvody našeho chování. Rozhodujeme o našich společných penězích.
Hezkou neděli DG

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2008 12:19

vnitřní zadluženost obce je půl MILIARDY?a víme to všichni?matko přírodo,vidíš to?
ještě že jsou prachy zcela virtuální záležitost,protože jináč bych už bez zmiňovaných sáčků obcí neprošel...

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2008 16:34

Jistá vnitřní zadluženost by se při velkorysé rekonsrukci silnic dala pochopit. Problém nastává, jestliže se zadlužujeme zbytečně, tj. například kvůli takovým projektům jako je Bike and Ride.
Myslím, že by mělo vedení města a vůbec všichni zastupitelé velmi obezřetně a s velkou rozvahou přemýšlet nad tím, na jaké akce si budeme brát úvěr a na jaké ne -rekonstrukce silnic, výstavba nové školky,dostavba tělocvičny u školy, kulturák - to jsou asi věci, které potřebujeme a na které vzít si úvěr může být výhodné, resp. žádat o dotaci, u níž je vždy jistý podíl městských peněz.
Bike and Ride ale takovým projektem není a při změně podílu EU a města, tedy jestliže se z původně deklarovaného podílu města 7,5 % stalo nyní 25 %, je to už úplně nevýhodné.
Současné vedení si tady zřejmě má v úmyslu stavět nepotřebné luxusní pomníčky, přestřihávat pásky a nechat se u toho fotit, ale dalšímu vedení města zanechá dluhy, dluhy, dluhy...
A MIchale, například, na rekonstrukci Karlštejnské bude myslím také dotace, na Mokropeskou šla také, tam to považuji za potřebné investice. To jen, abys neříkal, že vždycky kritizuji, když se někomu podaří sehnat peníze pro obec.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2008 18:08

Pokud si dobře vzpomínám, tak zrovna rekonstrukci Mokropeské jsi kritizovala a navrhla jsi, aby si to lidi financovali z poloviny sami. Měj se.
M.S.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2008 22:16

Myslím, že v případě Mokropeské nešlo z mé strany o kritiku - ta vypadá jinak - šlo o zjišťování, zda by si to lidé nemohli spolufinancovat sami, bavili jsme se o tom, jen jsem to zmínila, tys mi řekl, že je to nesmysl. Nijak jsem to nekritizovala ani v médiích ani na zastupitelstvu. Co kritizuji je to, že chodníky na MOkropeské jsou příšerné, není tam žádné místo pro kontejnerové stání na tříděný odpad a v projektu chybělo kus chodníku a osvětlení - což ale naštěstí bylo na náš podnět doplněno a doděláno.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2008 23:00

Milá Danielo, já tě fakt miluju. Dobře si pamatuji, že tvoje představa byla taková, že by se Mokropeská měla udělat jenom od Vávry ke Školní a ne celá, protože investovat do celé 20 milionů se ti zdálo moc. Zbytek by si pak měli spolufinancovat ti co tam bydlí a nezapoměla jsi dodat, že se mi to asi nebude líbit, protože jsem jedním z nich. To víš že se mi to nelíbilo a jsem moc zvědav co uděláš, až se bude rekonstruovat Majakovského a vedení města po tobě bude chtít abys na asfalt přispěla milión. V této relaci se totiž tvoje úvaha pohybovala.
Chodníky v Mokropeské jsou takové jaké jsou, protože jinak by si všichni v celé délce museli buďto kompletně podkopat baráky a zapustit je několik desítek centimetrů do země, nebo naopak něčím podložit, aby se srovnala základová čára v celé délce cca 1/2 kilometru a k ní pak teprve by bylo možné přisadit přejezdový obrubník bez prolomení roviny chodníku.
Kontejnerové stání jsem konzultoval se sousedy, máš se prý zastavit smiling smiley, prý ti to vysvětlí. Stejně tak paní Mašatové, která má stejnou ideu.
Nevím co všechno bylo na popud VV doplněno do projektu, ale vím, že např. zvýšený retardér s přechodem, kompletní výměna osvětlení, zelený pás, parková stání, dotažení dešťové kanalizace a její osazení několika novými vpustěmi bylo realizováno na podnět občanů, kteří zde žijí. Ale budiž, chceš zásluhy, jsou tvoje. Mě stačí, že Mokropseká vypadá jako ulice a také jako ulice funguje.
Měj se
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (22.06.2008 23:01)

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2008 09:16

Zastupitelé VV dávali dva návrhy pokud jde o MOkropeskou - F.Kořínek návrh na dobudování chybějící části chodníku v délce 38 metrů a L.Kalousková na veřejné osvětlení po celé délce ulice. Oba návrhy byly přijaty, nikdo nebyl proti. My si nepřisvojujeme zásluhy, které nám nepatří.

A pokud jde o tu spoluúčast - MIchale, stáli jsme tehdy před sámoškou pana Vávry a bavili se o MOkropeské. Ano, pořád si myslím, že město mohlo udělat jen tu část MOkropeské, kudy jezdí školní autobus a většina aut. Od odbočky to mohlo být spolufinancované lidmi, co tam bydlí. Proč ne? Ale nijak jsem nakonec nekritizovala skutečnost, že to celé platilo město s přispěním státního rozpočtu, Jen jsme si, Michale, povídali. Když má někdo jiný názor než ty není to hned kritika. Jen jiný názor. A kdyby se asfaltovala Majakovského, kde bydlím, ráda na ni přispěju, ale myslím si, že jsou tady zatím jiné, více frekventované silnice, které by se měly udělat. Majakovského ještě počká.Nám by stačilo, kdyby nám zatím TS zasypávaly díry.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2008 03:14

Vážení spoluobčané taťka mi říkal
Že za komančů hráli Eláni skladbu Dresy
A zpívalo se v ní i toto

Tiché zápasy skupín
Vstupenky nie sú v predaji
Tiché zápasy skupín
Nehas čo nepáli

Aj tak sa nedozvieš kto proti komu s kým
Topí sa svedomie terén je horúci
Aj tak sa nedozvieš kto drží opraty
Amatér nabok, heš, tu ide o prachy

Tak oblečte si dresy keď sme takto v kope
Aby bolo jasné, kto za koho kope

Možná by bylo dobré
Kdyby i naši zastupitelé
Chodili na jednání v dresech

Aby bolo jasné kdo za koho kope
Jak se tehdy zpívalo
[www.hlasite.cz]

Váš Lojzík Nedělů

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2008 08:40


Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2008 09:26

Jelikož jsem starší osoba, tak chtě nechtě mám na paměti, jak Eláni za totáče vyřvávali z každého rádia.

Zrovna jim bych ten text teda nevěřila ani náhodou.

Pokud se dotýkám citů fanoušků této skupiny, tak sorry.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2008 21:32

Zájemce si dovoluji upozornit, že na www.veciverejnecernosice.cz najdete KOMPLETNĚ veškeré podklady pro jednání zastupitelstva (koná se zítra od 19 hodin v hasičské zbrojnici), a to v sekci kalendář - více informací.
Daniela Göttelová

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Madona (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2008 00:16

Tak na to zasedání URČITĚ nepůjdu. Lidé probuďte se - jak jste mohli zvolit paní Göttlovou do zastupitelstva?? Přečtěte si její reakce na tomto foru!! Zastupitelé přece musí pro svoje město pracovat, shánět pro ně peníze, kontakty atd. aby se zde lidem žilo lépe, být positivní a zároveň i lokální patriot. Minulý týden jsem byla ve Vysokém Chlumci, ale jaké tam měli infocentrum, otevřeno bylo i v neděli celý den, těch materiálů o Chlumci a širokém okolí co tam měli. A co se turista dozví o Černošicích v Černošicích v neděli odpoledne?? Podle mne NIC!! A vy paní Göttlová jste proti všemu. Někde jsem slyšel, že jste před několika roky posílala na MěÚ ročně 200 stížností atd. Kdyby to dělal každý, bylo by to při cca 6.000 obyvatel MILION A DVĚSTĚ TISÍC stížností, které by měly být zodpovězeny. Kolik bychom museli mít na MěÚ lidí???
Takže můj názor jako obyčejné ženské je: MÉNĚ KECŮ A VÍCE PRÁCE PRO ČERNOŠICE.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2008 03:40

Paní Madono až budou
Černošice Vysokým Chlumcem
Budou potřebovat Infocentrum

Ale že jsou známým místem
K bydlení kousek od Prahy
Infocentra jim asi netřeba

Možná chcete prodávat
Turistům bikedům párky
A tak Infocentrum chcete

Ale asi to není to
Co občané našeho města
Opravdu potřebují

Jo ale podklady k
Jednání zastupitelstva
Jsem si pročetl se zájmem

[www.veciverejnecernosice.cz]
Ale také tam nepůjdu
Je totiž v TV fotbal

Váš Lojzík Nedělů

P.S.
Pane Strejčku to bylo mimo
Ty Dresy jsou o Černošicích
Ráž s tím nemá nic

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2008 10:16

Lojziku,
abychom se pak nedivili
barvam tech dresu.
Navic jsem kontaktoval KPURPNPM
(„Kancelář pro uvádění
románových příběhů na pravou míru“)
ktera mi sdelila ze tahle disidentska vec
vysla az deset let po komancich.

Jen je skoda ze se do te ukazky nedostala
ta "V celofáne nenávisť".
Tam by se mozna leckdo nasel smiling smiley.

V Chlumci mozna aspon trochu
uvazujou jak dostat do rozpoctu prachy
i bez pujcek, nablble EU
nebo prodeje obecnich pozemku.

A co opravdu potrebuji obcane naseho mesta?
Probehla nejaka anketa?
Zatim se neustale dozvidame co nepotrebuji.
Dezinformacni kancelari v Masince
bych moc neveril.
Radsi zase zkusim KPURPNPM.

PS.

Za komancu napsal Jozo
podobny text:

Farby, farby
slabé farby
Farby, farby
strašne dobré

Červená, červená, červená, červená, červená, červená.
Modrá, modrá, modrá, modrá, modrá, modrá.
Zelená, zelená, zelená.

Žltá, hnedá, žltá, čierna, biela, čierna.
červená, červená.

Zelená, zelená, zelená, zelená, zelená, zelená.
Modrá, modrá, modrá, modrá, modrá, modrá.
Červená, červená, červená.
Žltá, hnedá, žltá, čierna, biela, čierna.

Ten se jeho kamaradum z politbyra urcite libil.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2008 13:21

Po pečlivém přečtení příspěvku "Madony"pokládám otázku:
Jste Madona či Madon?
Hezký den všem!
S.K.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Pan Pátek (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2008 14:29

Vážený pane Amigo,
Dresy vyšly na podle mne nejlepším albu Elánů „Neviem byť sám“ v roce 1987
Viz zde [www.hlasite.cz]
Ještě ho mám skovaný
S pozdravem
Pan Pátek, co střídá Vašeho Lojzíka Nedělů

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Saturnin (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2008 16:23

„Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru“ se tímto omlouvá za chybu ke které dochází MAXIMÁLNĚ jednou za deset let a která byla způsobena chybějícími podklady na oficiálních stránkách.
Bohudík naše osobní znalosti končí u tanečnic z Lúčnice a u nás v KPURPNPM si radši poslechneme (když už zabředáme na východ od Moravy) třeba Mariána Vargu.

Ale to už se dostáváme trošku OT tak se KPURPNPM radši loučí.

Re: zasedání zastupitelstva 26.6.
Autor: Seňorita Juanita (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2008 22:26

Pro pana/paní Madonu: město nemůže jít po každé dotaci s prominutím jako slepice po plivanci. Dotací EU na všechno možné včetně naprostých blbin je více než dost a obvykle každou z nich je potřeba dofinancovat z vlastních peněz. Například nedávno byla uzávěrka pro dotace na výstavbu mateřských škol v místech, která byla postižena masivnější výstavbou, mohla pokrýt až 85 % nákladů, Černošice by se byly bývaly v pohodě kvalifikovaly. Infocentrum je fajn, za 28 mil. Kč je ale dost drahé. To jsou tak čtyři slušné domky. Nebo sedm laciných. Na to, že to bude jeden kamrlík a plusmínus něco k tomu, tak je to zatraceně moc. Město by mělo sestavit seznam všech potřebných investic a určit u nich prioritu. Nebo, ještě lépe, se zeptat svých občanů, co by rádi hned a s čím by laskavě nějaký ten pátek či neděli posečkali. Doufám, že se na mne tady nebudete veřejně zlobit, ale postoj paní Göttelové má velmi racionální jádro. 7 miliónů se dá využít tak, že z toho bude podstatně větší užitek. Doma taky v první řadě koukáte, aby bylo co do úst, a pak teprve se jede na luxusní dovolenou, byť je za padesát litrů a pětatřicet vám z ní hradí nějaká úžasná firma, u které jste ji nic netuše/netušíc vyhrála, takže je to ohromně výhodné, že. Tak by město mělo s penězi občanů nakládat stejně.

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.