cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4
Re: Ukrajinská vlajka
Autor: P. Hrala (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 17:21

S tím, co uvádí Enzila nelze než souhlasit. Ale stejně jako se musíme spokojit s prezidentem, kterého jsme si mnozí nezvolili, tak se musíme spokojit i s vedením města, které jsme si rovněž někteří nezvolili. Proto se alespoň zajímám o podrobnosti ohledně jeho rozhodování.
Nebo nám má ona ukrajinská vlajka naznačit, že se spokojit nemusíme a máme vzít věci do vlastních rukou?

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: Vrána (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 17:21

Liška v pohádkách byla vždy chytrá.To co je v pohádkách, nemusí platit v běžném životě pane ing.Jane Liško.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: TEN KDO NECHCE DO VÝCHODNÍHO BLOKU (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 17:59

Ing. Jan Liška - prosím neplést s napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pokud jsem správně pochopil publikované
> informace na IDNES, tak mezi zastupiteli proběhla
> ohledně ukrajinské vlajky jakási emailová
> komunikace, a prý byla většina pro a nikdo
> nebyl proti.
> To tedy nevím, koho by v tom případě vlastně
> chtěli zde se projevující černošičtí
> bojovníci proti banderovskému ukrajinského
> fašizmu v komunálních volbách volit. Jedině
> snad vzkřísit chcípající KSČ, anebo založit
> místní buňku SPOZ. Anebo je to všechno úplně
> jinak, a banda tupých brigádníků,
> zaměstnaných za pár prudce devalvujících
> rublů na ruské ambasádě, a denodenně
> infikující internetové diskuze nesmysly o tom,
> jak ultrafašista Porošenko provádí genocidu
> ruského lidu, si jen odvedla další stereotypní
> směnu.

Znovu posílám pro ti co stále hovoří o Banderovcích. V Rusku to zabírá ale podle těchto info. je to na Ukrajině jinak

[zpravy.aktualne.cz]

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: CHCI PATŘIT K DEMOKRATICKÝM STÁTUM (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 18:03

[www.aktualne.cz]

JEŠTĚ JEDNOU

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: XX (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 18:25

Moje milovaná Bohemka již 5 kol nevyhrála.Nyní máme doma 29.11.2014 v 20.15 1.FC Slovácko. Nutně již potřebujeme body.Prosím o vyjadření podpory vyvěšením vlajky na MÚ.Vlajku přinesu.Děkuji.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 19:03

Pane Hrala, zaznamenal jsem vaší žádost o otevřenost. Nebudu zde psát, kdo a za jaké pol. hnutí souhlasil s vyvěšením vlajky, protože to jednak přesně nevím, ale hlavně je na každém jednotlivém zastupiteli sdělovat svoje názory a postoje sám za sebe a ne za druhé. Takže, aby bylo zcela jasno. Přišel mi mejlem dopis-žádost (ano, tak přesně je to formulováno, tedy nikoliv výzva), zda jsem ochoten vyvěšením ukrajinské vlajky podpořit toto:
cituji: "Jako symbolické gesto podpory samostatné, nezávislé, územně celistvé a demokratické Ukrajiny, jako vyjádření nesouhlasu s ostudnými výroky presidenta ČR k ukrajinské krizi a jako výraz rozhořčení nad změnou zahraničně-politického kursu ČR, žádáme starostu města, aby po dobu jednoho měsíce zajistil vyvěšení státní vlajky Ukrajinské republiky na budově městského úřadu" konec citace, pak následuje ještě žádost aby výzvu šířil, aby se mohli případně přidat i další. Citovanému předchází dva odstavce, které jsou v podstatě sumarizovány do té jedné citované věty.
Tedy, pokud má někdo problém s přáním, aby Ukrajina byla samostatná, nezávislá, územně celistvá a demokratická a naopak nemá problém se změnou kurzu směrem na východ, tak prosím.
Většího významu tomu nepřikládám, než jako gesto na podporu principů o kterých jsem přesvědčen, že za podporu stojí. Nejenom na Ukrajině. Toť vše.
Na závěr si dovolím jednu parafrázi:" Kdo nejí sladké, ať hodí dortem"
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (24.11.2014 19:04)

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: Jan Liška (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 19:25

Pane Strejček, děkuji za upřesnění. JL

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: P.Hrala (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 19:35

Pane Strejčku, děkuji za odpověď,takto je to OK. A také mne mrzí, že se diskuze na tomto webu zbytečně vyhrotila mimo podstatu věci. Raději už obrátím svoji pozornost na aktuálnější témata.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 20:02

pane Hralo,
předně chci zdůraznit, že prezidenta ČR respektuji a můj respekt tudíž musí mít i osoba tento úřad vykonávající. To ale nemůže bránit tomu, abych měl výhrady - pokud možno zcela konkrétní.
Co se týká zdrženlivosti v projevech tak si myslím, že na stupních jakékoli hierarchie by měla s vyšším stupínkem být i míra zdrženlivosti vyšší (tzn., že například v hospodě se mluví jinak než na zasedání našeho zastupitelstva a tak dál… a to se týká nejen formy, ale i obsahu). Zdrženlivost a obava z toho něco kriticky a věcně sdělit není totéž, skoro bych řekl, kde není zdrženlivost, není věcnost. Proto Vás prosím, jestli máte nějaké konkrétní výhrady vůči zastupitelstvu, které jste nevolil (nebo volba nedopadla k Vaší spokojenosti) pak sem s nimi - od toho tu jsme.
Sdělení výhrad vůči politikům je velmi důležité. Bez toho pak můžeme jen koukat... a čím dříve tím lépe, i to přispěje k vzájemnému pochopení.
Pan Strejček ostatní vysvětlil dostatečně.
A pro mě je tedy územní celistvost států opravdu důležitá – i v Evropě se tu a tam objeví extrém, který neschvaluji ani málo, ale rozhodně to není důvodem pro intervenci.
Pěkný večer

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: P.Hrala (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 21:37

Dobrý večer, pane Špetláku, děkuji za podrobnou odpověď. Že je náš prezident tragéd, který dnes zdatně konkuroval Boratovi, o tom není pochyb. K územní celistvosti Ukrajiny se vyjadřovat nechci, neboť vše se dá relativizovat.
Já nemám vůči zastupitelstvu nebo radě žádné velké výhrady, a vůči tomu novému už vůbec ne. Jen mám (s tím minulým) jeden problém - vždy, když se objevilo téma s náznakem kontroverznosti (jako ono populární referendum nebo konkurs z jara t.r.), ona jindy neproblémová komunikace ze strany města se nějak zadrhla nebo nepovedla a neměl jsem pocit, že jsem dostal jasnou a logickou odpověď. Na což jsem už asi trochu alergický. Což ale neznamená, že bych na (před)minulého starostu vzpomínal se slzou v oku.
Ale na druhou stranu asi nedává příliš smysl řešit toto s opozičními zastuoiteli (při vši úctě). Pěkný večer

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 22:01

Pane Hralo,
bohužel dnešní pivní humor také moc nechápu, ale možná oba nejsme znalí reálií a byla to trefa, ale i tak bych spíš přivítal, kdyby pan prezident vyvezl od nás něco důstojnějšího.
jinak Vaši připomínku sice chápu, ale nemyslím si totéž - co pak mají "opoziční" zastupitelé dělat, sedět a koukat? Když nejde něco řešit s kolaou, pak nezbývá než oslovit opo, když tedy není "ideově" nepřijatelná?? Já se tedy za "opozičního" zas tak nepovažuji, spíš za nekoaličního, to určitě, ale to nechme nyní stranou :-)
Jinak si myslím, a rozhodně Vám nechci radit, že není od věci oslovit zastupitele, kterého jsem volil nebo je ze sdružení, které jsem volil. To jen na okraj.
Pěkný večer

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 22:19

Jakube,dovolím si několik výhrad jak píšete:
Vaše reakce zde k vlajce dávala tušit, že jste v obraze
a víte odkud vítr fouká.
Necháte vláčet pana starostu dle reakcí a dedukcí nejméně jako placeného agenta CIA.
Sice nemá rád pana prezidenta, ale jeho nápad s vlajkou to určitě nebyl.
Má starosti se školou.
Další od koho se nápad čekal (dle domněnek) je seskupení TOP 09 s (údajnou) vazbou na paní ex.starostku.Odtud to asi taky není.
Michal Strejček řeší problémy pragmaticky a škola taky zaměstnává jeho mysl.
Michal je politik, formuluje, ale je diplomat.Taky to není tedy jeho nápad.
Nemohu se ubránit dojmu: nápad nesouhlasu
s konáním pana prezidenta a vlajka je nápad váš či Trojlístku.
Myslím, že zastupitelé vám skočili na lep a nyní si drbou hlavu po reakcích (možná).
Ctím princip demokracie a osobní svobody.
Ale bytostně mi vadí, když berete nás zde žijící jako rukojmí pro vaše ambice či cíle.
S vyjadřením nedůvěry vůči panu prezidentu a podpoře Ukrajiny jste mohl zvolit jinou formu.Ale celé to dělá dojem, že za tím jsou asi jiné ambice či snaha se zviditelnit.
Moje úvaha je podložena přečtením příspěvků,diskuzí a hlavně vašemi reakcemi zde na webu.Pokud tomu tak není,vyvracejte..
Případně nevyvracejte a napište ano, je to iniciativa našeho Trojlístku či moje.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: čtenář (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 22:20


Re: Ukrajinská vlajka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 23:01

jasně, je to naše iniciativa (nikoli "moje"), to jsem neskrýval (to bych se asi choval jinak), jsem si spíš neuvědomil, že jsem to neřekl - věřte nebo ne, v předchozím příspěvku jsem to říct měl, omlouvám se :-)
A nikoho jsme vláčet nenechali, starosta je zdatný frontman města a není nutné ani vhodné ho bránit, když si o to sám neřekne. Komunikovali jsme to dost.
Původní "diskusi" nebylo vhodné živit. Až poté, co se vrátila do Černošic, bylo k věci se vyjádřit.
Ale rozhodně si nemyslím, že by nám někdo skočil na lep - to snad ani Vy ne - nám a na lep, kolegové ze zastupitelstva??? nepodceňujte je :-) A zviditelnit jsme se nechtěli, to bychom to udělali jinak. Dali jsme námět, který byl uvítán. Dali jsme ho, protože si myslíme, že podobná gesta jsou k věci, ale jestli si někdo myslí opak, pak ok. Nakonec uvidíme.
Článek pana Daniela (odkaz od čtenáře) vyjadřuje jiný názor, než sdílím. Ocenil bych kdyby naše zahr. politika byla čitelná a to nejen pro svět, ale i pro mě (kterým směrem se tedy vydáváme?). A nevím, o jakém fandění autor mluví? A státní vlajce říká "fangle"? Není to fandění, je to jen projev solidarity. Není to žádná fangle, ale vlajka státu, který má problém s hranicemi. Článek pana Daniela mi přijde zbytečný - sice je "neškodně moudrý", ale neříká vůbec nic, ani to není (třeba trapné) gesto.
Náš námět byl zastupiteli přijat se souhlasem, kdyby nebyl, tak by vlajka na radnici nevisela. Pro nás to mělo smysl jen v případě, že se na tom shodneme s většinou zastupitelů a to se stalo - víc v tom prosím nehledejte a v tom, že tady něco plácám, nehledejte víc než, že se vyjadřuji k něčemu, co se děje. vím, že si občas dělám medvědí službu :-) ale co :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (24.11.2014 23:02)

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 23:06

ps: a nemyslím si, že by jak starosta Kořínek, tak zastupitel Strejček nezvládli víc než "starosti se školou". Myslím, že bylo dobře "gesto s vlajkou" vysvětlit, tím si dovolím v této věci skončit.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: čtenář (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 03:36

Kdo ze stávajících zastupitelek či zastupitelů měl ve volebním programu, že bude vyvěšovat na obecním úřadě vlajky cizí států?
Kdo z nich vyvěsil ukrajinskou vlajku i na svém domě?
Pokud nikdo, tak jsou všichni křiváci …

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: G.Tuk (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 08:59

Dobrý den,
bydlím daleko od Prahy a doufám, že ta podpora fašizmu nedojde i k nám. I když jak uvedl jeden z pisatelů ...ČT. Čro,idnes a další dělají vše co jim ,,Velký bratr" za velkou vodou přikáže.
Souhlasím se všemi názory, které hanebný čin zastupitelstva odsuzují.
Tuk

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: KGB (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 09:12

Nazdar Tuku, už jsem se bál, že tady z KGB budu dneska sám. Tak vzhůru do práce, předevčírem jsme to tu slušně zaplevelili, tak ať se nám dneska směna zadaří! Já si dneska vezmu téma "starosta je podplacený americký imperialista" a ty můžeš trochu oprášit ještě ta nějaká lehce upravená (mrk) videa o tom, jak jsou ukrajinci krutý. Jo, dneska má přijít na směnu i náš machr Iťák Vasil - prý to tady v pohodě do 5 minut hackne a náhodné pozitivní komentáře fofrem smaže.

Ať žije Vladimír Vladimirovič!

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: KGB (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 09:23

Jo, a zkusím hodit laso "čtenáři" (Vasil mi zjistí, kdo to je). Vypadá, že by "NAŠÍ VĚCI" mohl dobře pomoci a třeba se i trochu infiltrovat, je to asi místňák. Je dobře, že mu nevadí, že naši molodci jezdí na dovolenou na okupaci sousedních států a místo plavek si s sebou sbalí tank a raketomet, takové podporovatele potřebujeme. Zkusím mu kromě obvyklé apanáže nabídnout i volňásky na ROH rekreaci na Krymu, prý tam je poslední dobou hezky (a liduprázdno).

Oni si někteří buržousti imerialistický tady v Čechách asi myslí, že to tady už není NAŠE aféra vlivu, ale to se pletou (stejně jak se spletli na Ukrajině). Tak všechny takové "čtenáře" si musíme hýčkat, budeme je ještě potřebovat, až začne přituhovat i tady!

Sorry, musím už končit, přišel do práce Vasil a musím prý bezodkladně poslat zprávu do centrály v Moskvě.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: chytr (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 17:16

přesně popsáno co se na diskusích v ČR novinách děje.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: Vlastik (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 14:46

Co se Ukrajiny týče, je popírán jeden základní fakt. Kyjevská vláda nechává s klidem vraždit své vlastní obyvatelstvo, jen pro jejich názor, či touhu po samostatnosti. Žádný separatista z východu nechce napadnout a zničit Kyjev, ale ukrajinská armáda napadá východ, zabíjí, mrzačí a ničí majetek. Pokud má někdo Rusko za agresora kvůli tomu, že údajně na straně separatistů bojují rusové, byly by v tomto konfliktu agresorem i USA, jejíž nájemní žoldnéři bojují za Kyjev.
[www.czechfreepress.cz]
Věří-li někdo pravdivému zpravodajství např. ČT, po posledním incidentu s úpravou monologu prezidenta Zemana, zamyslí se snad, je-li nám předkládána jen a jen pravda. Na Youtube lze nalézt spoustu videí o "objektivnosti" ČT.
Jak to, že když teď tak bojujem proti rozdělení Ukrajiny, nevadilo nám rozdělení Jugoslávie. Vzpomínám na K.Schwarzenberga a jeho uznání kontroverzního Kosova.
[www.youtube.com]
Tento protikandidát Zemana teď opět podporuje vraždění, ale už netouží po něčí samostatnosti. Zasloužilo by si Skotsko v případě vyhraného referenda za odtržení krvavou intervenci britské armády? Stejně tak Katalánsko si zaslouží intervenci španělské armády? Dle politiky US EU zřejmě ano. Ukrajina chce vstoupit do EU za cenu vraždění svých odpůrců. Její vlajka je krvavá, jako i současná politika EU, která toto podporuje. Jejím vyvěšením vzdáváte hold Bůh ví čemu.
Pokud je nyní na Ukrajině konečně ta pravá EU demokracie, jak to, že volinští češi z ní chtějí odejít? A proč je ministr Zaorálek nechce přijmout? Mluvili by o skutečné Ukrajině?
[zpravy.idnes.cz]
Opravdu si myslíte, že kdyby byli na ukrajině tisíce ruských vojáků, že by nás ukrajinská propaganda nezahrnula snímky zabitých či zajatých rusů? To jsou ruští vojáci tak kvalitně vycvičení, že žádný nepadne do ukrajinských rukou, vyjma cca 12-ti výsadkářů zadržených kousek od hranic? Učiněná armáda Rambů.
Na závěr se podívejte, jak si němečtí satiristé dělají legraci z objektivního zpravodajství německých novinářů. V naší televizi to nikdy neuvidíte.
[www.youtube.com]

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: Bayer (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 17:46

Vlastiku, lepe bych to nenapsal.Naprosty souhlas.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: CHCI PATŘIT K DEMOKRATICKÝM STÁTUM (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 19:11

Jsem pro jednu Ukrajinu, pokud se nedomluví demokratickou cestou a pokojným procesem jinak Bez zásahu z venčí.
Kdo říká že nmi nevadí odtržení Kosova, I když je to jiná situace, sousední stát zde nestál s dobrovolníkama v tancích na dovolené. Nevím proč stále ti proruští propírájí co řekl Šchwancemberk. Můj názor to není, Bavíme se o Ukrajině .

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: KGB (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 19:30

Cau Vlastiku a Míro Bayere, vy jste asi včera dobře nečetli nové instrukcije z Lubjanky - pro teď máme zpravodajskou aktivitu mírně utlumit, někteří bratři agenti byli odhaleni z jejich skrytých identit, tak máme být teď více opatrní a držet se v ústraní. Jinak jsi to ale Vlastíku moc hezky napsal, skoro bych ti to uvěřil, že to je pravda (ha ha).

Nemusíte se ale bát, vaše honoráře budete dostávat z Moskvy i nadále, Míro Bayere, za tebou se zastavím zítra během dne a předám jako obvykle v rublech jo? Sice je směnný kurz teď trochu horší, ale zkusím náčelníka trochu přitlačit, aby to malinko navýšil jo?

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 19:36

Pane KGB vy jste jelito všech jelit.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: Vlastik (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 20:17

Již jsem nechtěl dále plevelit černošické fórum, ale chci dát odkaz ještě na toto video, které pojednává o Ukrajině.
[www.youtube.com]
Děkuji p. Bayere za uznání a pro KGB, toto video vzniklo v kanadské Global Research TV, nikoli v "Lubjance", ale nevymykáte se dnešnímu pojetí demokrata, tedy zesměšňovat odpůrce, místo argumentovat.:-)
Zdravím a loučím se z Olomouce.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: KGB (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 09:36

Vlastíku, Vlastíku, copak jsme tě toho dost nenaučili? Jedno ze základních pravidel agenta - nikdy neprozrazuj nic o své pravé identitě! Informace o tvém bydlišti v Olomouci značně diskredituje tvoje komentáře tady. Ale jinak to vypadá tak upřímně, fakt hezky napsané, a pak si to zkazíš takovou školáckou chybou, škoda. Víš jak dlouho kolegové trikaři na těch videích pracovali, aby vypadali uvěřitelně? Zbytečná práce, když se pak někdo takhle podřekne. Já vím, že jsi dostal od Ilji na starosti celý Středočeský kraj a poměrně rychle a efektivně jsi se zapojil do protiukrajinské propagandy, za to bys určitě dostal pochvalu... Ale musíš se přeci vždy tvářit jako místní obyvatel, jinak to nebude působit moc věrohodně!

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: Bayer (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 13:29

Pro KGB: Nejmenovat !!!! Teď si musím změnit krycí jméno. Jo a ruble ti s.......-smiling smiley

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: KGB (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2014 11:26

A sakra, tohle kámošům v Moskvě nějak uteklo: [www.lidovky.cz]

Nevím, jestli nám ještě tady budou věřit, že se Rusko nezúčastní bojů na Ukrajině, když se MOSKVA (!) domluvila na příměří. Těžko se někdo může domluvit na příměří, když vůbec nebojuje, že ano.

No nic, budeme muset zaúkolovat místní agenty, ať zase trochu poškádlí téma "je to všechno jen prozápadní propaganda" a "Ukrajinci jsou fašisti" a třeba si toho tady nikdo moc nevšimne.

Je to fakt těžký tedy tvořit nějaké proruské veřejné mínění, když pak naši aparátčíci dělají takové boty.

Re: Ukrajinská vlajka
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2014 23:37

občanská válka se tomu řiká...

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.