cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4
Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 10:31

A co tedy na tom neni v poradku ? Preci to, ze se za neco zarucuji architekti, nijak nesouvisi s dodrzovanim pravidel. Jsou to dve zcela oddelene veci. Pan Panek to zrejme risknul s vedomim, ze dostane pokutu, ale take zrejme s vedomim ze je sance, ze by to proslo i v normalnim rizeni, takze to projde i jinak.

Osobne jeho postup sice neschvaluji, ale plne chapu. Kdyby mu totiz slo jen o zisk, tak by se na celou nastavbu vykaslal uplne. Kazdy soudny clovek si dokaze spocitat, ze kdyby se to delalo standardnim postupem, tak ta nastavba vyjde jeste nekolikanasobne draz, nez ted (a to i v pripade zapocitani pripadne vysoke spravni pokuty). A ja osobne na jeho miste bych do predem jasne lozenych komplikaci a financni narocnosti nesel. Me by to za ten efekt nestalo. Jemu to za to stalo, coz podle me o cemsi svedci ... ;-)

Vasi vetu "Jinými slovy předpisy a zákony lze porušit, protože to jiné zákony a předpisy zase dají do pořádku" tedy opet nechapu. Takova proste podle me jsou pravidla v CR (vite sam, ze diky tem pravidlum nazyvam CR dost casto Kocourkovem) a to uz dost dlouho ...

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 10:37

Pani Repova, ja na rozdil od Vas nevidim nic ani nespravneho, ani nabubreleho ani nezakonneho na tom, ze nekdo (pan Radl) zcela trefne popise stavajici stav pravidel v CR (naopak je dobre, ze to rekl, aby se o tom zcela verejne vedelo, a aby jsme si tady o tom zcela demokraticky mohli plkat ;-) ). Ano, muzeme s tim stavem nesouhlasit. Moje otazka zni, JAK zmenit ta pravidla ?? JAK zajistit, aby stavebnici nezneuzivali obchazeni stavajicich pravidel ?? Podle me totiz neni problem v tom, ze by mesto, nebo urad neco z tech pravidel porusili. Pravidla porusil stavebnik (jako jeden z mnoha tisicu), a ted se jedna presne podle tech stanovenych, zakonnych pravidel. V ramci nich se zcela svobodne muzete branit i Vy ;-) ...

Takze jestli Vam vadi nejake porusovani zakonu, pak Vam vadi jednani pana Panka. Ale nevim, jak by jste se chtela proti jednani pana Panka (tedy proti liti betonu na stavbe) branit v ramci nasich zakonu jinak (zrejme ucinneji, svobodneji, ...), nez je to cineno ted ...

Podle me nas jednani pana Panka nikam nevraci. Mozna Vam to uslo, ale takto jednaji stavebnici velmi casto, a jednali tak i za komunistu (cerne stavby vznikaly, vznikaji, a vznikat budou). A je na urednicich, aby v ramci pravidel a zakonu rozhodli, co pak s tim. V tomto pripade o tom dokonce museji rozhodnout i politici.

A co Vy pani Repova ? Chcete tu nastavbu zbourat, nebo ponechat ? Libi se Vam ten navrh s nastavbou nebo ne ? A jak si predstavujete postup podle Vasich pravidel v obou pripadech ?

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 10:45

O.K. Tomme, já hlavně doufám, že až se začne hloubit kulturák, tak nebudeme muset řešit to samé. To bych pro změnu stál jednoznačně na straně investora. Ach jo.
M.S.:
P.S.: Pro všechny - byla vložena grafická ochrana proti spamu. Tato ochrana "obtěžuje" pouze nepřihlášené uživatele. Pro uživatele přihlášené se nic nemění. Omlouváme se, ale jinak to nešlo.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 13:28

Myslím, že investora bude čekat to samé. Opět půjde o změnu stavby, o změnu územního rozhodnutí a o změnu stavebního povolení. Ale to vše je asi investor ochoten podstoupit.
A já mu vůbec nezávidím, resp. ho obdivuji, protože vím z praxe, co vše to obnáší, kolik takové změny projektové dokumentace a projednání stojí času, práce a hlavně peněz (obecně cca. 10% investičních nákladů). On to málo kdo vidí.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 14:01

No jo, tím se dostáváme k mému dotazu na posledním zastupitelstvu, jakým mechanismem se bude tvořit konečná cena díla, když máme dodavatele bez veřejné soutěže. Těch 13 mil. bylo vážně hodně. Za to bych ho na takového obětavce až tak nekoštoval. Tedy pokud by položky typu "10% investičních nákladů" a pod. měly spadnout na hlavu města.
M.S.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 22:54

Anonyme TOMM1,
nepsala jsem o kategoriích líbí /nelíbí a zbourat /nezbourat - tedy se k nim nebudu vyjadřovat. Toto handrkování opravdu neřeším a považuji spíše za Vaše téma.
Také jsem nepsala o mých pravidlech, ale o respektování zákona a postojích k němu.
Máte je jiné, než já, opět platí výše uvedené. tedy: téma není k diskusi. Prostě to tak je.
Hana Řepová

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 23:29

Pí. Řepová, víte vůbec o čem mluvíte? Podle mne je to pořád jen plkání a skutek utekl.
Využijte možností zákona, podávejte protesty, organizujte demonstrace, vydávejte protestní bulletiny atd. jako pí. G :-(
Jinak veškeré pseudoargumenty stojí za h...o!!!
A nezapomeňte na Řehoře, to je přece taky filuta....
Chápu, že spoustě lidí vadí podnikaví jedinci, kteří se nespokojí s obyčejným životem a chtějí něco dokázat. ANO, často na tom i vydělají.....
Připomínáte mi stanovisko a postoje mnoha neinformovaných v otázce radaru.....v dávných dobách by jste byla (kdyby se vás někdo ptal ) proti pyramidám a tvrdila že je země placatá....jako vrchol místní inteligenční elity P.K.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 00:42

pane Strejčku,
já bohužel nejsem dostatečně informován, ale požádám vás jako osobu, která coby zastupitel má přístup k informacím a jenž je "ve víru dění", pro mou informovanost, asi to tu již mnohokrát proběhlo a pokud vás bude obtěžovat udělat jakýsi souhrn fakt, nebudu se na vás hněvat, ale pokuste se mi prosím shrnout vývoj a strohá fakta:
Vím, že v rámci stavby centrum Vráž investor umístí i kulturní sál v rámci stavby. Hodnota cca. 3mil. nepletu-li se. Co je náhradou investorovi? Jaké parametry má ten kulturní sál dle smlouvy? Pokud nějaká smlouva je? Vím že před dlouhým časem proběhla po dlouhých diskusích i veřejná presentace projektu. Následně pravděpodobně investor projednal ÚR a stavební povolení. Jaké parametry má stavba dle stavebního povolení?
díky

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 01:43

Pane Pekárku, opravdu jenom v kostce. Investor se hned na počátku, tedy v roce 2002 smluvně zavázal, že v objektu centra vráž vybuduje prostor pro kulturní potřeby města Černošice viz I.L. 11/2002 cituji:
"Ze zasedání zastupitelstva dne 31. 10. 2002

• Zastupitelstvo schválilo smlouvu mezi městem Černošice a firmou IBS – ROKAL, s.r.o., o některých vzájemných vztazích a budoucích smlouvách při výstavbě lokality „Centrum Vráž“.

Jedná se o smlouvu, která zajišuje, že obci budou v plánovaném centru zachovány prostory pro Městské kulturní středisko. Firma IBS Rokal na svých pozemcích proti samoobsluze na Vráži, m.j. kolem dosavadního kulturního střediska, vybuduje centrum s několika vilovými domky a několika budovami pro obecné a komerční využití. Objekt MěKS, který na pozemcích stojí, bude zrušen a místo toho budou v jedné z nových budov městu vybudovány prostory v obdobném rozsahu pro obdobné využití a násleně prodány se slevou 3 mil. Kč. Smlouva ošetřuje všechny možné případy tak, aby město za žádných okolností nepřišlo o hodnotu MěKS. O. H."
konec citace.


V roce tuším 2005 převedl investor na účet města zmíněné 3.000.000. Tím splnil svůj finanční závazek jenž je ve výše uvedeném textu nazývám nevím proč "slevou".
Tyto 3.000.000 miliony nebyly v rozpočtu města nijak vázány na výstavbu nových kulturních prostor a byly v něm rozpuštěny na jiné účely.
Takže, situace se nyní má následovně:
Investor svůj závazek, že za zbourání starého kulturáku zaplatí 3.000.000 splnil. Je nyní pouze na rozhodnutí zastupitelstva, zda bude v prostoru centra vráž vybudován jiný kulturní prostor a v jakém objemu. To znamená, že si můžeme stanovit požadavky dle vlastní libosti (samozřejmě s ohledem na technické možnosti), a investor stanoví cenu. Normální obchod, akorát s tím rozdílem, že si nemůžeme vybrat někoho, kdo by to případně postavil levněji, protože investor je již daný. Dost často se hovoří o smluvně ošetřených tzv. tabulkových cenách. I kdybych ne něco takového věřil, ale budiž, je to jenom jeden segment z tvorby výsledné ceny. Dalším je např. v jakém standardu bude zakázka provedena, mohou se objevit různé geologické a jiné vícenáklady atd.
S mým dotazem na zastupitelstvu jsem zároveň doporučil vedení města, aby samozřejmě přizvalo za město rozpočtáře (zatím to vypadá, že jím bude paní Ing. Kubištová, což je v této věci rozhodně záruka) a zároveň nechalo vypracovat ocenění stavby od nějaké banky, nejlépe od více. Banky si svoje ceny určitě kazit nebudou.
V nastalé diskuzi, kterou jsem pravda neočekával, ale přesto proběhla, pan Pánek ocenil zakázku na 13.000.000 mil. korun. Pan starosta kontroval deseti k jednání. Tomu bych nepřikládal v tuto chvíli příliš velký význam, protože oba dva nemají žádný jiný podklad, než ideový zámě.
Takže suma sumárum, co budeme požadovat, to také zaplatíme v plné výši. Rozhodně tedy není pravda, že kulturní sál bude v hodnotě 3.000.000 mil. korun, respektive, pokud by se tak stalo, bude mít rozměry obývacího pokoje. možná menší, aby zbylo na učebny, záchody atd.
Pokud jsem byl nepřesný, nechť mě znalí věci doplní, není to úmysl.
S pozdravem M. S.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 08:47

Pane Strejčku,
děkuji za info. Mnoho z toho je pro mě celkem novinka, nevím jak pro ostatní občany černošic.
Ještě dotaz, čemu nerozumím, cituji "Je nyní pouze na rozhodnutí zastupitelstva, zda bude v prostoru centra vráž vybudován jiný kulturní prostor a v jakém objemu".
Pokud Pánek svůj závazek splnil, je ještě povinen vůbec kulturní sál ve své stavbě umístit? I za peníze města, nyní ze 100%? Předpokládám že již není povinen. Pak nechápu, jaktože je to na rozhodnutí pouze zastupitelstva. Kdo potom bude zajišťovat projekční práce (změny které se řeší), kdo bude zajišťovat změny stavebního a územního povolení atd. K provozu kulturního sálu jsou třeba i např. parkovací stání (jsou předepsána vyhláškou a není jich zrovna málo), bude město realizovat, případně kupovat od Pánka i parkovací stání? Takových otázek spojených se stavbou i provozem by bylo samozřejmě více.
Jsou takové informace k dispozici? Máte je vy jako zastupitel pro své rozhodování? Řeší vůbec někdo takové otázky?
Pokud máte pochybnosti o ceně plánované stavby, není pro město řešením postavit kulturní sál někde úplně jinde, veřejnou soutěží atd.? Předpokládám, že pak by ale náklady byly nesrovnatelně vyšší, takže je otázka, zda současný stav není pro město výhodný. Pouze si musí ohlídat cenu stavby, což není žádný problém. Skutečně jsou "tabulkové" ceny, což vám i paní Kubištová potvrdí. Rozhodně lze cenu stavby nechat posoudit, zda je přiměřená (i k zvolenému standardu stavby).
Myslím že toto je z pohledu města mnohem důležitější, než řešit nějakou nástavbu.
Mimochodem včera jsem si udělal čas a ještě jednou jsem si byl nástavbu a její výšku prohlédnout ze všech možných stran a vzdáleností (Vráž, Lipence atd.) a vůbec mi ta nástavba nijak nepřipadá nevhodná, rušící krajiný ráz apod. Můj laický názor.
S pozdravem MP

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 10:00

Ale ja vim preci velmi dobre, co jste psala. Jen me proste zajima Vas nazor. Vy totiz vystupujete v roli kritika a odpurce centra Vraz, takze me proste zajima, zda se Vam to libi ci ne. A protoze rozhodovat uz se kazdopadne bude u dotceneho objektu JEN o te nastavbe (krome toho se zrejme podobne bude rozhodovat i o objektu s novym kulturakem), tak moje otazka znela, zda tu nastavbu chcete nebo ne, a zda se Vam navrh s nastavbou libi nebo ne (pripadne vice/mene nez puvodni navrh bez nastavby) ? Je to prosty dotaz, zadne handrkovani.

Co se tyka mych postoju k zakonu, no asi mate pravdu, ze je mame jine. Ja totiz zakon (ta pravidla) respektuji, a tudiz mi nevadi, ze se v soucasnosti jede presne podle nich. Mam pocit, ze prave Vam tento striktne zakonny postup vadi, a take mam pocit, ze by jste nejradeji vsadila do "mistni satlavy" celou radu, par uredniku i pana Panka, a pak zbourala celou stavbu. Proto jsem se ptal, jak jinak si tedy predstavujete postup dle zakona, nez jak je postupovano ted. Myslim, ze nic sloziteho na pochopeni, ani na odpoved, na tom neni.

Ale samozrejme mate plne pravo na polozene otazky mlcet. Stejne jako mate nezadatelne demokraticke pravo protestovat proti stavbe. Ale opravdu si nejsem jist, jestli i v nasi ne prilis dokonale demokracii existuje pravo na bestrestne sireni polopravd ci lzi (ze je poslapavana demokracie, zakon, prava, ci dokonce jednano protizakonne, proti vuli "lidu", ...).

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 10:10

Pane Pekárku,
investor je smluvně zavázán vybudovat kulturní sál, pokud to město bude požadovat. Pokud to požadovat nebude, pak samozřejmě nemusí budovat nic. Zatím ale zájem města trvá. Projekční práce zajišťuje SHA, stavební a územní povolení zajišťuje stavební úřad. Co všechno bude město kupovat a za jakou cenu to záleží na dohodě mezi vedením města a investorem a podléhá schválení zastupitelstva.
Pan Pánek mimo jiné na zasedání zastupitelstva zmínil, že by do ceny rád promítnul i část veřejného prostranství a zřejmě i nějaký alikvotní podíl na jiných funkčně společných částech centra. Tedy možná i parkoviště. Všechny tyto otázky bude řešit / řeší vedení města, v jakém stadiu jsou v současnosti nemám tušení. Jako zastupiteli mi v rozhodovacím procesu přísluší teprve finální souhlas/nesouhlas s pořizovací cenou. Veškeré podklady si k tomu jistě vyžádám, ale mám za to, že ještě nejsou k dispozici. K nástavbě jsem se již vyjádřil, mohu pouze opakovat, že se pokouším ovlivnit spíše to, co ještě ovlivnit lze a tím nástavba není. Tím jsou náhradní prostory za zbouraný "kultrní" dům.
S pozdravem M. S.
P.S.: K pochybnostem o konečné ceně se v tuto chvíli nemohu vyjádřit, neboť jí neznám.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 10:15

díky za info.
Koukám že otázek kolem centra je a ještě bude spoustu, takže budeme mít o čem diskutovat :-)

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 10:23

To jistěsmiling smiley
M.S.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 11:50

Pro Tomma1 a Big Smoka - Pánové odpovězte mně na jednu otázku.

Jak je možné, že máte tolik času zde diskutovat:
A.pracujete na úřadě – začněte makat, platím na vás daně
B.jste nezaměstnaní – začněte makat, platím na vás daně
C.děláte zakázky pro stát, samosprávu – začněte už konečně makat, platím na vás daně

Děkuji!

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 15:49

Anonyme Big Smoke,
na rozdíl od Vás a podobných jdu do sporu a "plkání" neanonymně, podepsaně a to jak zde tak na zastupitelstvu. Dle argumentů ustrašených anonymů to považuji za dostatečné.
Anonyme, uvažte, že můžu mít dokonce i jiný názor, než Vy!
Co ale NEBUDU dělat, v tom mám celkem jasno: nebudu diskutovat a zpovídat se na veřejném fóru anonymu, který se bojí přiznat své jméno ( necítíte se snad v obci bezpečně nebo máte nějaký jistě smysluplný, duchaplný důvod?) a při tom útočí a vybízí ke konkrétním činům.
Mějte se a nebojte se.
H.Řepová

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 15:55

Tomm1,
ač anonym, na zastupitelstvu jste byl, mé názory slyšel, takže platí odpověď anonymu B.S.
Spolu s :-))) musím konstatovat, že nemám čas dokolečka sdělovat hlavně Vám, co si myslím a proč. Prostě proto, že pracuji a žiji nejen Vráží.
H.Řepová

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 16:21

O mych duvodech a obavach pisu jinde ...

Skoda, ze to berete jako zpovidani anonymovi. Mimochodem, na vysvetlovani proc neco nerict, mate evidentne casu dost ;-) .

A co se tyka toho co jsem slysel, Vas nazor na nastavbu a centrum Vraz mi unikl. Proto jsem si dovolil se Vas zeptat stejne, jako jsem se ptal treba pana Strejcka. Ale OK, nemate na to cas (na plane diskuse ano ...), tak to nechame byt, a muzete na to v klidu zapomenout.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2007 21:44

Zdravím všechny, nechce se mi zakládat nové téma, ale tohle znáte?:
[ke.customer.decent.cz]
Na rozdíl od HideParku to vypadá na krok správným směrem.
M.S.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2007 09:36

Pane Strejčku, kde jste to našel ? Vypadá to zajímavě (pokud to bude skutečně fungovat), ale jestli je to počin úřadu, tak je to na stránkách města dobře utajené - tedy alespoň před mým rozostřeným zrakem.
To měkké "i" je dobré a trefné - jestli to nebyl jen překlep :-)

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2007 10:03

Pane Martínku, je to zde:
[www.mestocernosice.cz]
předposlední odkaz v levém menu - Objednání klientů. Není to moc čitelné. Chtělo by to odzkoušet v praxi. To "I" skutečně není překlep, jenom drobný jazykový žertík:-)
M.S.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2007 23:24

2 pí. Řepová a anonym :-)))

:-)))

nikde jsem nenapsal, že bezvýhradně souhlasím s Tomm1! Je to dobrý debatér, který si umí spoustu věcí zjistit z internetu a považuji většinu věcí za běžně dostupnou každému občanovi. Pro Vaši informaci pracuji pro jistou nadnárodní farmaceutickou společnost a moje jediné svazky s Černošicemi jsou následující - moje rodina tu žije od 30-tých let minulého století, líbí se mi zdejší krajina a klasická zástavba i rozvržení města, které mělo neobyčejné kouzlo...

pí. Řepová

nezlobte se na mne, ale všechno co se dělá sice s dobrým úmyslem, ale bez rozumu v hrsti je pro mne zase jen děláním vln. Pokud někdy chcete uspět byť jen v komunální politice, je třeba širších známostí a přehledu. TO, že argumentujete byť věcně a v rámci zákona Vám 100% výhru nepřinese. Já Vám v podstatě fandím, stejně jako jiným sousedům, nicméně pokud věříte pravdě (jako že ANO), tak musíte počítat s dnes už skutečně mocnou lobby starosty Rádla a jeho kumpánů. To není lehký boj....

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2007 16:38


Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2007 23:40

Možná je to vedrem či prázdnou hrstí, ale Vašemu vzkazu Big S. nerozumím. Napadá mne i další důvod: nemám totiž ambici bojovat a tedy sbírat výhry na komunálním poli, tudíž se asi jedná o nedorozumnění, kterého jsem třeba i byla příčinou ?? nevím ani neřeším. Má profese je naštěstí jiná. Považuji se prostě jen tak za občanku, která chce bydlet v Černošicích a zároveň v občanské společnosti. A pouze tyto dva důvody mne občas přinutí něco dělat a psát a někam jít.
H.Řepová

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 04.10.2007 11:17

Pražský deník:
[prazsky.denik.cz]
M.S.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2008 11:35

Dobrý den pane Holube,

reaguji na Váš příspěvek v jiné diskusi na tomto diskusním fóru, tj. diskusi o rozhlednách.

Také jsem se chtěla již několikrát zeptat některých diskutujících, oč jim vlastně jde. Zda chtějí zničit tuhle možnost svobodně vyjádřit svůj názor, svoje problémy (zvláště ty, které se týkají života v obci, popř. zemi), svoje postřehy popř. zkušenosti.

Začínám mít podezření, že ti, kteří tady zničí jakoukoli smysluplnou diskusi a obrátí ji v naprosto nesmylné vulgární výlevy, to dělají cíleně.

Asi čekají na to, až přijde někdo, kdo nakonec zavře ústa všem, i jim.

Je mi líto, že nedokážou ocenit úsilí těch, kteří dali lidem tuhle možnost se vyjádřit. Autory těchto stránek to stálo nemalé úsilí, čas i peníze (soukromé).

Nejspíš to asi někomu nevoní.

Doufám, že se mýlím. Že jde jen o nemístnou recesi a nevhodný způsob vyjadřování

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2008 17:11

Ahoj Enzilo, zkus se na to podívat takhle - možnost vyjádřit se je jenom jedna strana mince. Druhou je možnost slyšet, co se lidem honí hlavou. Jako když jedeš panťákem a říkáš si, co si asi tak myslí ti všichni, co s tebou jedou ve stejném vagónu. Věř, že je to přibližně stejný "diskuzní" vzorek.
Mohu vymazat kousek prostoru, ale myšlenky? To nedokáže ani admin nejvyšší. Mohu-li tedy parafrázovat, koncepce tohoto fóra je něco jako "Nebe nad Černošicemi". Někdy je krásně, jindy padaj ho... Záleží, čeho je víc. Slyšíššššššššš......?
M.S.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2008 19:30

Nezlobte se, jsem jen prosta venkovanka, ale jake obchodni tajemstvi by mohla obsahovat smlova s firmou, ktera se stara o verejne osvetleni nebo provoz kanalu? Staci uvest nekolik typickych prikladu, ktere pochopi i prostacek jako ja.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2008 19:48

Ahoj Michale,
nechtěla jsem moralizovat.

Jen začínám mít obavy, aby nás ta ho... z nebe nezavalila.

Co se týká panťáku, tak jsem dneska, stejně jako asi několik tisíc lidí, jela namačkaná jako sardinka. No alespoň jsem si užila těěěěěěěěělo na těěěěěěěěělo.

Co si mysleli ostatní, to samozřejmě nemůžu vědět.

Já myslela na to, zda nepřijdu pozdě do práce.

Nechci mazat myšlenky, to bych byla ten poslední člověk, který by to chtěl. Ale pokud svoje myšlenky občas někdo zabalí do trochu lepšího hávu, tak ho snad neubude. Nahota (i myšlenek) má sice svoje kouzlo, nicméně může občas i někoho urazit. Zvláště když je nevhodně předvedena. Je mi dnes jasné, že i luxusní háv může skrývat špínu, ale na druhou stranu jistá úroveň projevu, byť jednoduše a prostě předvedeného, je tím, co nás dělá lidmi.

Snad jsme "civilizovaní lidé" a ne neadrtálci, ne? Tím samozřejmě nemám nic proti neandrtálcům.

Navíc, ta vulgarita je často záminkou či vodou na mlejn, to už tady v Č. nedávno bylo. A může nejednoho čtenáře odradit. Nikdo nemá čas a náladu se probírat "hnojem". V poslední době mám dojem, že jakákoli smysluplná diskuse jde s některými výlevy do ztracena. A je to, dle mého názoru, škoda. Protože některá témata by se dala, si myslím, docela hezky rozvinout a mohla by být mnohdy i podnětná.

Samo je to můj názor.

Re: DISKUZNÍ FÓRUM OBČ. SPOLEČNOSTI V ČERNOŠICÍCH
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2008 20:39

jin napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nezlobte se, jsem jen prosta venkovanka, ale jake
> obchodni tajemstvi by mohla obsahovat smlova s
> firmou, ktera se stara o verejne osvetleni nebo
> provoz kanalu? Staci uvest nekolik typickych
> prikladu, ktere pochopi i prostacek jako ja.
I já jsem jen prostý černošický kovorolník, ale všiml jsem si, že třeba ta firma, co se stará o provoz kanálů, Vám už nepovolí, abyste si nechala třeba udělat svoji přípojku do kanálu od jiné firmy. A obchodní tajemství je: je to od tohoto monopolního dodavatele podstatně levnější, nebo popdstatně dražší, než by to bylo od těch ostatních??? A hádejte, kde dřepí usměvavý vrchní kanálník....

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.