cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Černošice
Autor: split unit (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2015 06:15

Co kdyby se rozdělily Černošice na tři části Černošice, Mokropsy a Vráž. Každá část by měla svoji samosprávu a každá část by si řešila své záležitosti. Na Vráži by si žili svůj disko karneval a my bychom v Mokropsích a Černošicích řešili skutečné věci jako je historické centrum, železnici, pořádně provedenou infrastrukturu.

Re: Černošice
Autor: Kolemjdouci2 (IP zapsáno)
Datum: 09.05.2015 22:07

Bylo by skoda Cernosice delit. I kdyz je to jedina moznost, jak se zbavit veci cernosickych.

Re: Černošice
Autor: BD (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2015 00:21

su: Pokud myslíte disko karneval na Vráži, který letos od města obdržel příspěvek 15.000 Kč? Tak nezbývá než konstatovat: třeba granty na sociální služby na tento rok jsou v celkové výši 30.000 Kč. Pak že nejsou peníze na 3,14čoviny. Na to aby se přilepšilo stařečkům a potřebným více není. Tady se pošle na jednorázové akci komínem půlka rozpočtu. Ano Vráž se stydí.

Re: Černošice
Autor: ? (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2015 10:02

Ta komerční vopičárna dostala 15.000,- Kč? Proč obec dotuje prezentační akci podnikatelů z Centra Vráž?

Re: Černošice
Autor: Kolenjdouci2 (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2015 14:01

Zastupitelstvo vsemi hlasy (Jen Korinek chtel Tu saskarnu) tuto podporu disko karnevalu v Centru vraz zamitlo. Pak to tedy Korinek protlacil pres Radu. Zastupitelstvo snad jasne reklo, ze tudle saskarnu nechce!

Re: Černošice
Autor: Nezávislý (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2015 15:16

Kořínku, Kořínku,
s Tebou to špatně dopadne!

Re: Černošice
Autor: split unit (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2015 21:52

Kluci ze sídliště si řekli, že povedou město. S naprostou absencí sociálního myšlení začali organizovat školu, s absolutní absencí základních technických znalostí začali organizovat stavební akce. Celé se jim to, ale drolí, tak aspoň nyní pro manželku udělají ten disko cirkus. Prosím hlavně nám tu vrážskou šaškárnu netahejte do údolí. Snad to Kubrt vyleje.

Re: Černošice
Autor: ... (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2015 13:24

Po vozembouchu dostal Kubrt i padáka.Hivris už to ví.

Re: Černošice
Autor: Hivris (IP zapsáno)
Datum: 12.05.2015 11:13

Bohužel problém který nám vybujel se jmenuje kult osobnosti.Zastupitelstvo je poskládáno z lidí kteří jsou schopní a mají dostatek invence dobře řídit obec.
Ale zřejmě nemají sílu vzdorovat či se hádat za dobro věci. A sebestřednost je cesta do pekel.

Re: Černošice
Autor: ? (IP zapsáno)
Datum: 12.05.2015 12:19

Nezaměňovat zastupitelstvo a radu města! Momentálně vládne rada a především pan malý velký, nedbaje na doporučení a názor zastupitelstva!

Re: Černošice
Autor: kvíz (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2015 21:31

Kde se asi autor komiksu inspiroval?

[ekonomika.idnes.cz]

a) V kanceláři starosty Městského úřadu Černošice
b) V kanceláři ředitelky Základní školy Černošice
c) Obě možnosti jsou určitě správně

Re: Černošice
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2015 11:38

negry nezklamou :-)))

Re: Černošice
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2015 12:44

Dobrý den

kdosi neznámý mi poslal na tuto diskuzi odkaz. Po přečtení se mi sice nezdá, že by Vás můj názor mohl vážně zajímat či přesvědčit, ale i tak pár slov:

Rada města akci černošický karneval podpořila stejnou částkou - 15 tis. Kč - již loni. Novým prvkem letos bylo, že si organizátoři podali žádost o grant. V grantovém výboru a následně zastupitelstvu ale neprošla. Z diskuze na zastupitelstvu jsem pochopil, že to grantový výbor nedoporučil i proto, že to nebylo považováno za akci kulturní. Je asi pravda, že je to spíš akce společenská typu pouť či městská slavnost.

Organizátoři pak osobně přišli na schůzi rady města s žádostí o podporu. Rada byla názoru, že je dobré, aby se akce uskutečnila (bez podpory města by možná byla zrušena, protože rozpočet má napjatý). Koneckonců, akce trochu supluje to, že ani město ani škola žádnou vlastní akci na konec školního roku neorganizují. Minulý rok byla mj. spojená s vyhlášením jedničkářů a skokanů z naší základní školy.

Částka 15 tis. není nijak vysoká - náklady města na akce podobného typu, které samo organizuje, jsou vyšší. Například jen na královský průvod, který se v Černošicích zastaví odpoledne v sobotu 6. června, jsme také přispěli 15 tis. Kč, další peníze stojí celý doprovodný program. Jakkoliv je otázkou vkusu a osobních preferencí, komu se která z různých akcí ve městě zdá lepší či horší, jsme rádi, pokud se konají, lidé se mají kde setkávat, bavit. Proto jsme karneval podpořili.

Nesouhlasím s podstatou výhrad vůči tomu, že na akci černošický karneval přispívají majitelé obchodů v Centru Vráž. I když součástí jejich motivace asi je na sebe upozornit, je to přece normální, máme tržní ekonomiku, takto funguje sponzorování a reklama. Buďme za ně rádi. Ti podnikatelé jsou lidé, kteří se snaží dobře provozovat své obchody a nabídnout služby a výrobky, které místní veřejnost má zájem nakupovat. Je v zájmu města, aby se místním obchodům dařilo.

Na toto fórum nestíhám chodit, tak pokud by v případné další diskuzi bylo něco, k čemu bych se měl ještě vyjádřit, pošlete mi prosí někdo avizo na filip.korinek@mestocernosice.cz. Děkuji.

Re: Černošice
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2015 15:00

pane starosto,
dovolím si jen malé doplnění. O podpoře karnevalu na Vráži z prostředků rady jsme diskutovali už na zastupitelstvu, kdy jste navrhoval úpravu "rozpočtu" grantů, který předložil grantový výbor (tzn. snížení ostatních grantů o nějaké procento tak, aby se na karneval dostalo několik tisíc - mluvilo se o 4, a snad o deseti - to teď nebudu hledat, je to veřejně přístupné - zápis a záznam) a mně přišlo použití fondu rady jako lepší řešení než upravovat a trochu popírat práci grantového výboru a navrhoval jsem jejich výstup přijmout bez úprav (zvláště když šlo o malou částku a vlastně jen gesto) a karneval abyste si (nakonec jako jeho hlavní podporovatelé) vyřešili v radě.
Nemyslím si, že by někomu vadilo, že je karneval sponzorován podnikateli z místa, spíš bych řekl, že tomu je naopak - slyšel jsem argument opačný, že není důvod, aby město přispívalo na akci, která je komerční a má sponzorů dostatek - tím nesděluji svůj názor (karneval neřeším – proč taky :-), jen reprodukuji.
Jinak tady na fóru je docela legrace :-) a nemyslím si, že by Váš názor nikoho nezajímal – naopak - dokonalý souhlas už je jiná věc :-)

Re: Černošice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2015 17:15

Tak aby to bylo úplně korektní. V grantové komisi kolem toho byla celkem živá debata, kde se střetávaly jako vždy různé názory na to, co by město mělo z grantů podporovat a co již ne. Osobně zastávám názor, že město by mělo podporovat každou aktivitu, která tzv. přichází zdola (samozřejmě v rámci zákona a slušných mravů, s vyloučením xenofobie a pod. patologických jevů) a takovým aktivitám dát alespoň v počátcích šanci se nějak časem vyprofilovat a rozvinout. Zda se to podaří, či nikoliv je vždy otázka, ale tu šanci si zaslouží podle mě každý. Ke karnevalu mám také osobní výhrady, zejména k jeho řekněme formálnímu obsahu, který je pro mě, a snad se organizátoři neurazí, až moc pouťový proti jiným akcím, které město z grantů podporuje. Ale - nejsem a rozhodně nechci být ten, kdo něco odstřelí proto, že si myslí, že má vytříbený vkus a tudíž ani ostatním nedopřeje co jemu se nelíbí. Hodnotu a hlavní přínos každé podobné snahy totiž vidím především v té snaze. Navrhnul jsem (a myslím, že v grantovém výboru jsem nebyl sám) tedy alespoň symbolickou podporu karnevalu právě proto aby to organizátoři hned nezabalili a spíše se snažili časem najít nějaký klíč, jak celou věc posunout řekněme k vyšší kvalitě, než je obrazně řečeno skákací hrad. Možná se ale pletu a možná je tou kvalitou právě skákací hrad. Nevím. A to je ten problém, nedali jsme tomu ani minimální čas a zařízli to hned. V principu to nepovažuji za správné ačkoliv mám k této akci také výrazné osobní výhrady.
M.S.

Re: Černošice
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2015 21:21

Pane Strejčku, já jsem se úmyslně držel jen těch peněz z rady (a nehodnotil karneval) a toho, že jsem považoval za správné, aby zastupitelstvo nedělalo nějaké kosmetické úpravy a dalo na názor a výsledek diskuse grantového výboru, který vznikl za účelem rozdělení grantů (nechci se nyní vyjadřovat k objemu peněz, ale přál bych si, aby byl větší).
Úpravy bych považoval za vhodné jen v případě nějakého zásadního rozporu mezi názorem zastupitelstva a GV, ale dělat gesta o pár tisících mi nakonec nepřišlo ani moc důstojné (nechci se rozepisovat, protože bych se do toho mohl zamotat - prostě gesta politiků moc nemusím :-) A trochu drze, ale s nadsázkou si dovolím poznamenat, že "šance" nějaké akce v svobodné, demokratické a tržní společnosti neznamená (jen) "finanční podpora města" :-)
A nakonec přímočaré řešení bylo nasnadě a bylo uplatněno.

Re: Černošice
Autor: Zvídavý (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2015 22:15

Tak nám dnes pan starosta Kořínek o udělení grantu nebo dotace na karneval napsal: Organizátoři pak osobně přišli na schůzi rady města s žádostí o podporu. (a protože podporu dostali, asi to radu nepobouřilo.)

23.června 2014 v 11:44 v jiném vlákně pan starosta Kořínek o výběru ředitele školy napsal:... došlo k několika nestandardním věcem, například petici, kterou přinesli učitelé přímo do místnosti, kde měla rada v té chvíli zahajovat pohovory s nejlepšími kandidáty. (kdosi z vedení naší otevřené radnice to tenkrát označil za nepřípustný nátlak na radu).

Škoda, že nám pan starosta asi nevysvětlí, proč je v pořádku dojít osobně požádat o peníze, ale vůbec není v pořádku seznámit s názorem zaměstnanců.

Re: Černošice
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.05.2015 12:13

dyť je to skoro rok,tak třeba prostě změnil názor :-)))

Re: Černošice
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 19.05.2015 21:21

Mimo jiné proto, že organizátoři o možnost přijít na schůzi rady předem požádali. Potřebovali se zeptat, jestli vlastně město o jejich akci stojí či nikoliv, a pokud ano, zda může příspěvkem napomoci tomu, aby se vůbec mohla uskutečnit.

Re: Černošice
Autor: Zvídavý (IP zapsáno)
Datum: 20.05.2015 21:04

Aha, takže se potřebovali zeptat, jestli vlastně město o jejich akci stojí či nikoliv, a pokud ano, zda může napomoci tomu, aby se vůbec mohla uskutečnit.

Když jsem si přečetl prohlášení zaměstnanců školy k výsledkům konkursu, hned v bodě 1 se píše, že "Naše škola, její zaměstnanci a především staré i současné vedení v posledních 4 letech odolávali obrovskému tlaku vedení města Černošice." Takže když přišli učitelé na radu s peticí, asi to lze vzhledem k odchodu více než 20 učitelů během roku stěží vykládat jinak, než že se vlastně zastupitelů přišli zeptat, jestli vlastně město o jejich služby stojí či nikoliv, a pokud ano, zda může svým rozhodnutím zohlednit jejich názor, aby mohli učit tak, jak to považují za správné.

Takže rozdíl je v tom, že organizátoři karnevalu předem požádali o možnost přijít se zeptat, zda město o jeiich akci stojí, zatímco učitelé předem pokorně nepožádali, zda se mohou přijít zeptat, zda o ně město stojí (což je, vzhledem k shora uvedenému, asi pochopitelné). OK, vysvětlení pana starosty akceptuji.

A nejen to. Já ho nejenom akceptuji, já se jím i řídím! Odpoledne mi zavolal soused, jestli mě může přijít poprosit o pomoc. A když přišel, chtěl, abych mu pomohl odnést do podkroví starou skříň. Samozřejmě, že jsem mu rád pomohl! Asi za půl hodiny přišel druhý soused od naproti, prý, jestli mu pomůžu odstěhovat skříň na půdu. Rozkřikl jsem se na něj, že je to nepřípustný nátlak. A protože koukal nechápavě, vysvětlil jsem mu, že kdyby předtím zatelefonoval, samozřejmě bych mu rád se stěhováním pomohl.

Re: Černošice
Autor: Zvídavý (IP zapsáno)
Datum: 20.05.2015 21:18

Pane starosto Kořínku, můžu se Vás ještě na něco zeptat?

Ve Vašem komentáři k druhému vyjádření zaměstnanců ZŠ Černošice jste mj. napsal, že "S nezákonným šířením poplašné zprávy hraničí část textu s výzvami rodičům k jakýmsi opatřením ve vztahu k dětem a ke zvážení rozhodnutí, jakou školu by jejich dítě mělo navštěvovat. Toto považuji za velmi nešťastné až nedůstojné. Použitá tvrzení jsou nepodložená, manipulativní. Není možné tvrdit, že rozhodnutí o výběru nové ředitelky „způsobí naprosto zásadní změnu způsobu výuky na naší škole“." Závěrem svého komentáře jste napsal "S mírnou nadsázkou tvrdím, že jestli někdo bude po nástupu Dr. Lisnerové zklamán, budou to jen ti rodiče, kteří případně očekávají nějaké rychlé změny." Jinými slovy, žádné velké změny se očekávat nedají.

Odhlédnu od diskusí, jestli se ve škole učí jinak, nebo ne, protože to je nekvantifikovatelný ukazatel. Musím se proto opřít o něco jiného než dojmy. Možná se shodneme na tom, že výuka se odvíjí od osoby učitele. Pokud jsou zprávy o odchodu dalších 10 učitelů pravdivé a dobře počítám, pak školu během 12 měsíců opustí asi 25 učitelů - na škole včetně vedení celkem působí 49 učitelů, nahrazen tedy musí být asi každý druhý učitel.

Otázka: Vnímáte to jako rychlou změnu? Díky.

Re: Černošice
Autor: Nezavisly 2 (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2015 22:18

Korinek radeji nepise, ten ma stazene pulky. Je vhodne davat dite do mistni skoly? Byli bychom radi, aby nase dite bylo ve skole v miste sveho bydliste, ale co vime od znamych, tak skola a radnice dost sileny.Pritom jsme tem zmenam, tak verili. Hruza jde to tady k horsimu.

Re: Černošice
Autor: Koko (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2015 10:10

Nezavisly 2 - zalezi koho jste se ptal. Pokud vasi pratele patri k tomu promile, ktere se nemuze smirit, ze vyberove rizeni (v komisi byli i odbornici mimo vedeni mesta!) nevyhralo predchozi vedeni skoly, tak Vam rekli, ze je to tam ted strasne. My ostatni co tam mame deti vime, ze se prakticky nic nezmenilo a vyuka probiha jako predtim. Je pravda, ze z duvodu stavebnich praci jsou na skole ztizene podminky. Bohuzel predchozi vedeni skoly zaspalo a neresilo kapacitu skoly. Ted je nutne provest vice praci najednou. Tak to jen proto aby jste mel i pohled z druhe strany, rozhodnete se sam kde date deti.

Re: Černošice
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2015 10:17

kde dáte děti :-)))
zlatá praština...

Re: Černošice
Autor: lucie (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2015 23:12

asi prazak z Vraze. Kdy bude ta Korinkova saskarna na Vrazi?

Re: Černošice
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2015 00:04

a školství je bez ministra. A důvod? Šikana zaměstnanců. Tak to máme ve městě minimálně 2 instituce, kde jsou na to také zralí.

Re: Černošice
Autor: b (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2015 00:09

Kdo, ale vyhodí Kořínka?

Re: Černošice
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2015 22:21

né asi :-)))



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.