cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2007 02:11

Navíc mi není jasné, jak budou panu Pánkovi a stavebnímu úřadu vycházet termíny - proces změny územního plánu je poměrně dlouhý a výsledek nejistý (tvrdí-li někdo, že je jistý, zavání to něčím jako korupce) a řízení o odstranění stavby bylo zahájeno a mělo by být v nějakém zákonném termínu i ukončeno.
A Michal to píše jasně - tak si může každý (přesněji řečeno ne každý, ale jen ten, kdo má v zastupitelstvu ty správné kamarády - tak, jak to potvrdil starosta Rádl na zastupitelstvu 12.2. jako reakci na otázku paní Řepové) postavit, co chce, bude-li to v rozporu s územním plánem, prožene to s pomocí kamarádů zastupitelstvem a všechno bude ok. Takhle to přece nemůže fungovat, územní plán není cár papíru. Kromě toho pan Rádl opakovaně v Informačním listu psal přesně na toto téma - že nelze měnit územní plán podle individuálních zájmů investorů.
Pan Pánek měl na tuto stavbu asi 5 územních rozhodnutí, je v nich opakovaně a tučně napsáno, že výška budov nesmí překročit 14 m. Těžko může tvrdit, že to přehlédl.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: M Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2007 09:08

Já jsem řekl, že pan Pánek nepostupoval správně. Za černou stavbu dle stavebního zákona mu hrozí pokuta, nepletu-li se.
Když tu ale máme černou stavbu, tak by se k ní mělo přistupovat jako ke každé jiné, tzn. přesně dle stavebního zákona. A je na městu, zda povolí dodatečnou změnu či nikoliv.
No a město proti této změně pravděpodobně nic mít nebude, pokud dalo předběžný souhlas. Na tom neshledávám nic zvláštního, já často postupuji v praxi podobně. Pokud řeším povolení o jehož výsledku nejsem zcela přesvědčen, tak také předtím než podstoupím několika měsíční stavební řízení, předjednám to v předstihu a zajistím si předběžný souhlas abych se po několika měsících práce nedivil.
Nevím, proč souhlas města se stavbou nazýváte vycházením vstříc a proč by měl být obecný problém získat souhlas města i pro jiné investory?

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: M Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2007 09:24

paní Göttelová,
termíny na projednání změny ÚP, ÚR, SP jsou věcí pana Pánka a sám se nechám překvapit.
Ale vadí mi, že představitel města se vyjadřuje vaším způsobem. Pokud máte důkaz o čemkoliv nekalém, sem s ním, pokud však nemáte nic, tak není na místě vaše osočování.
P.S: nikoho se nezastávám, ani Pánka, ani černé stavby, ani Rádla, jen si myslím, že na vše máme předpisy a zákony, které platí pro všechny a které také mohou všichni využít. Jan Pánek tak Vy. Takže ty jeho nekalé kamarádíčky dejte k soudu !! Protože pokud máte důkazy jste povinna tak učinit, nepletu-li se (nejsem právník).

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2007 22:25

Myslím, že mohu vyjádřit svůj názor na věc - všichni v této diskusi to dělají také. To, co udělám ve věci Centra Vráž nechte, prosím, na mně. Dělám jen věci, které mi umožňují předpisy. Pokud příslušné orgány zjistí, že nemám pravdu, budu jejich rozhodnutí respektovat, ale dovolte svobodnému občanovi využít všechna práva, která má.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2007 22:39

Pani Gottelova, ktery predpis Vam umoznuje trousit reci o korupci a kamaradickovani? Neplette si, prosim, pravo na svobodne vyjadreni nazoru s "pravem" na pomlouvani.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: M Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 15:50

paní Kateřino, řekla jste to přesně. Nebráním nikomu aby vyjádřil svůj názor, takový či makový, ale neměl by to dělat způsobem, který zvolila pí Göttelová.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Romadur (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 16:46

Hele šoumene nejseš náhodou tenhle narcísek: www.robertn.info/nosa/fotkypek1.html

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 17:02

Vážení přátelé, přihodím svou další trochu do mlýna. Nebyl to totiž pan Pánek, ale ARCHITEKTI Šafer a Hájek, kdo navrhl tu přetřásanou nástavbu jako věc prospěšnou pro architekturu. Titíž architekti, kteří již mnohokrát prokázali své vysoké kvality - v Černošicích naposledy prezentací návrhu kulturního sálu na minulém zastupitelstvu. Pan Pánek ty "jejich ideje" hájí a prosazuje ke své škodě (hmotné), prospěchem mu bude jen dobrý pocit z kvalitnějšího díla. Jestli tomu pane Holube nevěříte, stačí absolvovat půlhodinovou konzultaci s jakýmkoli rozpočtářem. A když říkáte, že "pánové SH jsou výborní architekti", unikají Vám zjevně některé podstatné souvislosti. Mimochodem - ukažte mi, kolik investorů "skousne" obloukové zasklení, jaké je osazeno v nároží stavby centra do Vrážské. Já zažil oblouková skla v projektech už několikrát, a pan Pánek je "můj první realizátor" ! Ta zaoblená skla jsou totiž zatraceně drahá - a ukažte mi někdo finance, které tohle dává investorovi do kapsy !

Celá reportáž na ČT byla účelová polopravda, a taková je svou podstatou horší než přímá lež:
- proč tam nebyla jediná zmínka o tom co je to vlastně za stavbu (náměstí, obchody, služby...) ?
- proč bylo centrum natočeno z odstupu 2 m s kamerou na chodníku (tak by se dala snadno prokázat i neúměrnost výšky dnešního kulturáku; kdyby se ale kameraman pokusil o vzdálený pohled alá horizonty pana Duška, z 99% konců Vráže by Centrum vůbec nenašel a musel by se smířit s horizonty nenarušenými !) ?
- proč nikde ani zmínka, že ona nástavba je zcela bezvýznamná pro veškeré věcné skutečnosti zmiňované stavbě ?
Těch proč je mnohem více a důvod je nasnadě. Pro mě je to poučení, jak to paní Göttelová s informacemi opravdu myslíte - manipulace s nimi vám vadí jen tam, kde k ní dochází jinak než podle vašeho scénáře.

Pro pana melese - já svůj názor nepovyšuji na Pravdu Svatou jako to činíte vy. Hájím centrum jako věc vysoce přínosnou pro Vráž, Černošice a všechny nás kdo tu bydlíme. Jako stavbu vysoké architektonické kvality - ne proto jestli "se mi líbí nebo ne", ale protože má za sebou architekty kteří sami jsou jasnou garancí této kvality. MĚSTO SAMO BY NIKDY TAK KVALITNÍ KOMPLEX NEBYLO SCHOPNO VYBUDOVAT ! A jestli na tom sám pan Pánek vydělá pár miliónů, tak ať si je odnese a já mu to upřímně přeju - protože to náměstí se vším kolem včetně kulturáku tu pak zůstane PRO NÁS.

Pane Holube, jestlipak se té "nové reportáže o Karlické" zúčastníte jako jeden z nás mnoha, kdo jsme se už před víc než 4-mi lety shodli na potřebě její "páteřnosti" s tehdejším místostarostou, panem Ing. Koubkem ? Z nás, kteří seděli nad všemi projekty a výkresy komunikací a jimž nikdo nikdy nebránil dokonce ani v přímých jednáních s projektanty ? Nebo se vám bude zase jen "reportáž" (přesněji řečeno cílená propaganda) hodit, abyste mohl oplatit starostovi nějaký ten "politický kopanec do zadnice" ? Takováhle cesta podle mne k lepšímu městu nepovede, ať už je náš starosta jaký chce.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 17:21

Pane Martínku,
promiňte, že do toho vstupuji, ale ohledně Karlické připravil o víkendu pan Pajgrt návrh snad průchozí varianty rekonstrukce ul. Karlická, který v současné době konzultuje s VPM, tedy i s panem Holubem. Vy to samozřejmě nemůžete vědět, ale prosím, pokud můžete, zahrňte tuto informaci do svých dalších vyjádření ohledně účasti kohokoliv z VPM na této akci. Nic ve zlém,
M.S.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 17:41

Panove a pani Tomme1, Martinku, Katerino H., jak je vasim zvykem opet nepochybne se zarytou servilnosti hajite zajmy soucasne radnice....
Tato vase nepokrytost jiste neni myslena vazne. Jako uklidneni je pro mne nabizena uvaha, ze prispevky p. Tomma jsou nejspise pocinem Balvinova klubu recesistu.
Jinak dekuji za vas humor, ale ted by jsme meli jiz mluvit vazne...
P.K

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 22:11

Pane Martínku, zase propadáte té Vaší exaltovanosti. Pokud si vybavuji, já jsem s Vámi nad žádnými projekty Karlické nevysedával, jenom jsme se svorně s Pragoprojektem divili, když si pan Rádl v té dolní části udělal zčistajasna parkoviště. Též jsem panu Jiroutovi nesliboval, že budu jednat s vlastníky pozemků pod zamýšlenou komunikací aby je věnovali obci, protože jsem o tomto závažném problému nevěděl- patrně stejně jako Vy - protože s námi všemi patrně vědomě, či pouze z lajdáctví zahrál levou pan Hájek. Tak tady prosím Vás nepofňukávejte- třeba si opravdu Rádl dá říci a bude respektovat náš návrh, který je velmi slušným kompromisem a východiskem z pasti, do níž se vedení obce samo vmanévrovalo. A o páteřnosti či bezpáteřnosti se mnou taky nediskutujte.
Děkuji Vám předem a zdravím Vás.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 22:44

Nejak mi uniklo, ktery zajem radnice hajim ... . No nic. Pan Kolar vice prozradit asi nemuze, a zustane "jen u naznacovani", a opet bez jakychkoliv argumentu (zrejme pokus o "humor", kteremu nastesti nerozumim ...).

Takze nadale nic noveho :-) ...

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 12:05

Pane P.K., humornou náladu mi váš příspěvek opravdu navodil. Jeden ze zásadních problémů dnešních Černošic jste ale uhodil přímo jako pověstný hřebíček na hlavičku a filosofovat se o něm dá opravdu hodně - můžeme začít.

Tak tedy: Co jsou to "zájmy současné radnice" (které my zlí a hloupí údajně hájíme) ? Resp. proč prosazujete myšlenku části opozice, a sice tu že platí rovnice
zájmy současné radnice = poškozování Černošic
a
cokoli udělá současná radnice = špatný čin ? (zlý, proradný a nevímjaký ještě...)

Můj kousek filosofie na tohle téma je, že se jedná o hodně pomýlené pokusy přebarvit svět na černobílo.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 12:46

Ta reportáž měla být namířena hlavně proti panu Jiroutovi a panu Rádlovi (Langšádlové nevyjímaje), kteří Černošice poškodili a poškozují. Ona totiž korupce není moc vidět, tak tam švihnou věžák, toho si všimne i znuděnej divák ČT. Pán Pánek v tom samozřejmě není košer, ale není to grázl. Smutné je, že to tříští celou potenciální základnu skupin lidí, kteří by společnou cestu pro dobrý vývoj Černošic našli. Tak se už konečně postavte těm Rádlovsko-Jiroutovsko-Langšádlovským termitům.

Re: "Pravdiva kampan" pokracuje ... Tentokrat MF Dnes
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 12:53

[zpravy.idnes.cz]

Opet "bezvadny" clanek plny "pravdivych informaci", a "vecnych" argumentu. Bravo pani Gottelova :-) . "Pevne verim", ze se z teto "cesty ke svetlym zitrkum" Cernosic nenechate svest jinam ;-) .

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 13:05

Pro Tomma1 - Snad jsem Vám to jasně napsal, tak odpovězte

Jak je možné, že máte tolik času zde diskutovat:
A.pracujete na úřadě – začněte makat, platím na vás daně
B.jste nezaměstnaní – začněte makat, platím na vás daně
C.děláte zakázky pro stát, samosprávu – začněte už konečně makat, platím na vás daně

Děkuji!

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 16:00

Nedekujte, nemate zac, a rozkazujte si nekomu jinemu, ja budu jednat tak jak uznam za vhodne ja a ne Vy. Mozna jste to napsal jasne, ale zcela mylne. Jestli jste to nepochopil, nemam na co odpovedet (proto jsem na to nereagoval). Mate tam malo moznosti ;-) ...

A nejen pro Vasi informaci, na me dane teda fakt neplatite a nikdy jste neplatil, a do meho casu je nejen Vam dost velky kulovy. Misto "hrdinneho" anonymniho osocovani (proste typicky priposr... "ceskeho hrdiny") nahodte argumenty. Jinak neni o cem diskutovat.

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2007 15:32

Pro Tomma1:

Tak jsem rozebírali ve škole v psychologii Váš profil a došli jsem k závěru, že jste nikdy nepoznal svého otce. Je to skutečně pravda? Z toho pramení Vaše nesnášenlivost k lidem? Každopádně již vím proč se upínáte k panu Martínkovi.

A laskavě odpovídejte na dotazy, když už k tomu nutíte ostatní.

Díky!

Re: reporteri ct, 21. kvetna 21.30
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2007 08:28

:-D
Myslim si, ze nesnasenlivost je citit spise z Vaseho rozkazovaciho zpusobu (ktery hodlam nadale ignorovat).

Zadne otazky jste nevznesl. Az tak ucinite, zcela jiste Vam odpovim. Co jste vznesl byl jakysi dotaznik, kde ani jedna odpoved nebyla spravna, takze Vam znovu opakuji, ze nemam nac odpovedet.

Vase spekulace, ze se upiram :-) k panu Martinkovi je opet zcela mylna (zrejme uz Vam nestaci napadani/osocovani jen moji osoby ...). Mam sve vlastni nazory a sve vlastni videni sveta. Je mi jasne ze pro nekoho, kdo rad rozkazuje ostatnim je to vec tezko pochopitelna.

Zato k Vam (diky tomu rozkazovacimu zpusobu) sedi velmi dobre "kadrovani" diskuteru (pripadne "Cernosicka kriminalni ustredna patra radi informuje", kdo ze to je Tomm1), misto vecne diskuse nad argumenty.

Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.