cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Černošická story – "Budování veřejného osvětlení v Chrudimské"
Autor: ekim (IP zapsáno)
Datum: 08.07.2015 09:42

Vážení spoluobčané. Málo jsou zde publikovány zkušenosti občanů se stavebními akcemi, kdy stavebníkem je město Černošice. V bezprostředním okolí mého bydliště proběhly takové akce dvě a vždy s fatálními průběhy a výsledky. Napřed to byla akce "Budování veřejného osvětlení v Chrudimské" pak "Rekonstrukce vozovky v Chrudimské". ČEZ připravoval delší dobu /od r.2012/ akci přemístění nadzemního vedení a zřízení skříní a k tomu se přidružila výstavba veřejného osvětlení v Chrudimské. Zhotovitelem a zástupcem ČEZu byla firma Elektroštika. Občané v Chrudimské věděli, že se akce chystá, ale nevěděli kdy vypukne. Bez upozornění se v ulici objevily barevné značky pro výkopy a stožáry a začalo se kopat.
Vyměření a označení míst pro stožáry prováděl patrně pan Červeň z Elektroštika s.r.o.,o.a s ním prý ing. Jiránek z úřadu. Výsledkem jejich práce bylo nesmyslnému rozmístěni stožáru pro veřejné osvětleni. V ulici která je dlouhá 80 m byly navrženy 4 stožáry s odstupem _21m_21m_13,5m_ , údajně dle projektu ELTODO (běžný odstup světel je 25 - 30m).
Obrátil jsem se e-mailem na starostu ing. Kořínka a ten slíbil „Pokusím se získat zdůvodnění, proč bylo rozmístění rozvrženo takto, a dát Vám vědět.“ Odůvodnění proč bylo navrženo výše popsané rozmístění i přes celkem rozsáhlou e-mailovou komunikaci, již starosta ing. Kořínek, ani po opakované urgenci, neposlal.
Následovala e-mailová komunikace s ing. Jiránkem a pak dohadování na inkriminovaném místě. Navrhovali jsme několik míst pro umístění stožárů /mezi brankou a vjezdem do garáže u mého pozemku, vedle branky před pozemkem sousedky, nebo na hranici mého pozemku a pozemku sousedky respektive před plotem na těchto pozemcích/. Pan Ing. Jiránek hovořil o nemožnosti zřídit věcné břemeno a nakonec se „zakousl“ a tudíž máme v ulici jen dvě světla /původní projekt 4 světla/ + jedno v křižovatce na konci ulice.
Odysea pokračovala –
21.4.jsem psal na úřad “....nyní po položení kabelů a zasypání výkopů, kdy  je cesta samé  bláto, tak  by to chtělo, posypat celou cestu  v Chrudimské vrstvičkou štěrku  menší velikosti  a uválcovat“ „Problém je v tom, že na  část cesty se dostala tenká vrstva jílové straše a ta nepůjde asi lopatou či  zametením, jen tak z kameniva odstranit."Následně urgováno 3.5. , 10.5. u ing. Jiránka a 20.5 u starosty a ing. Kořínka.
Nasledoval další problém: „ k zasypání výkopové rýhy horní vrstvy jsou použity oblázky, takže tato vrstva "plave" „ Neskutečná amatérská chyba, avšak ing. Jiránek i starosta ing. Kořínek obhajují neoblomně použití oblázků? Nakonec je vrstva oblázků odebrána a výkop zasypán štěrkem.
K vyše uvedenému - hlavní problém spatřuji v tom, že příslušní pracovníci úřadu a technický dozor investora /TDI/ nekontroluje správnost a postup prováděných prací. Jinak by nebylo možné, aby po 4 měsících nebyla stavba firmou Elektroštika dokončena a na ulici byl ponechán bordel..
Stav po 4 měsících - na konci Chrudimské/náměstí u rozvaděče hromada písku (ta tam již skoro není odnesli jej občané z okolí), dále hromada hlíny, a neupravený povrh kabelové rýhy, apod. .
Fotky z průběhu stavby a stavu po 4. měsících od zahájení jsou zde:
[ok1dbm.rajce.idnes.cz]
Chyby souhrn -
1. Dotčeným občanům nebylo oznámeno zahájení stavby.
2. Občanům nebylo sděleno, půjde-li o znepřístupnění ulice respektive jejich nemovitosti pro jízdu auty.
3. Nesmyslné rozmístěni stožárů dle údajného projektu ELTODa.
4. Jen 2 + 1 světlo v ulici - pomsta ing. Jiránka, za to, že jsme remcali. Omlouvám se a měním tuto větu takto: „Jen 2 + 1 světlo v ulici – odmítnutí tří možností pro umístění dalšího světla
a odmítnutí případného zřízení věcného břemene zdarma ing. Jiránkem.
5. Po zasypání výkopu zůstalo okolo bláto, 9x urgováno odstranění, což trvalo více jak 1,5 měsíce
6. K zasypání výkopové rýhy použity oblázky, po dohadování opraveno
7. Úřadu a jeho dozor /TDI/ nedostatečně kontrolují správnost a postup prováděných prací
8. Nepodařilo se mi při jednání na úřadu propracovat k nahlédnutí do stavebního deníku se zápisy TDI, zřejmě jej úřad nemá.
9. Po 4 měsících  stavba nedokončena - zůstal bordel.
Nezodpovězené otázky
1. Jak to že byl projekt chybný?
2. Proč byl dozor investora nedostatečný? Zinkasoval někdo prachy a nic nedělal?
Hezký den a méně zpackaných akcí přeje Mike



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ekim (08.07.2015 12:35)

Re: Černošická story – "Budování veřejného osvětlení v Chrudimské"
Autor: Petr D. (IP zapsáno)
Datum: 17.07.2015 11:59

2+1 světla je na 80m ulici i tak dost, buďte rád že jich není víc.

Re: Černošická story – "Budování veřejného osvětlení v Chrudimské"
Autor: ekim (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2015 20:34

Na první pohled to tak vypadá. Když je ale jedno světlo na začátku a druhé na konci, pak kdesi "uprostřed" je to okolo 40m a světla jsou na odstup 25 - 30m. Pak "babo raď"! Pěkný den. Mike



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.