cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: Cenzura v IL
Autor: jak to říkal ten Havel? (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2016 16:35

JE TO VŠECHNO NA HOVNO!

Re: Cenzura v IL
Autor: Strana 13 IL dole (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2016 17:14

No a pak si ubalil čouda opravdu dobrého matroše, dlouze se zamyslel a následně vyhlásil jménem Černošic válku Rusku. Tak to by už chtělo odborníka.

Re: Cenzura v IL
Autor: Praevideat (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2016 19:37

Ne tenhle týpek ani nekouří ani nepije. Článek je z části opsaný. Vlastně s článkem nemám ani problém a i věcně s ním souhlasím jen je škoda, že tenhle rádoby asfaltový Kennedy čeká, kde je většina a pak se k ní přidá. Takže ho ani neberu vážně. Včera lávku daroval Praze zítra se bude bít v prsa, že ji chce - uvidíte.

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2016 21:26

Myslím si, že je správně, že pan Kořínek se jako komunální politik veřejně projevuje. Každý si z jeho projevů odnese to své.

Ale skoro bych řekl, že by si tyto věci, které jsou z velké části projevy týkající se jeho osobnosti, spíš než konstatování ohledně správy města, mohl psát do listu Věcí černošických.

Takto se, asi oprávněně, nemůžu ubránit pocitu, že mu město platí PR. Už jen proto, že mnoho článků nese jeho autorství - argument, že tím šetří práci redaktora, je vlastně potvrzením této obavy.

Samozřejmě je jasné, že něco by nám starosta do zpravodaje napsat měl, ale jestli on toho tu neřídí až příliš, pak je to takové jednostranné a kritika zbytečně vypadá jako znevažování jeho úsilí, a diskuse pak není věcná. Jak trefně řekla vdova po M. Ransdorfovi - "v ovzduší pravdy a lásky nejsou oponentní názory vítány - a správa města je hodně o různých pohledech na věc a hledání řešení, která jsou přijatelná pro více stran, v mnoha případech stran a na druhé straně jednotlivců.

Docela bych rád, aby se ve zpravodaji (IL, tedy) mluvilo víc o tom, co bude, než o budovatelských úspěších (co bylo) - ty snad vidíme sami na vlastní oči...

Re: Cenzura v IL
Autor: Klára (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2016 22:04

Osobně já jsem s chováním pana Kořínka velmi zklamaná. Ať ponechá Černošický zpravodaj městu a on si své sebereklamní články píše do časopisu Věcí Černošických.

Re: Cenzura v IL
Autor: Nezávislý (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2016 00:30

Černošický zpravodaj patří městu, ale bohužel KOŘÍNEK si myslí, že JE MĚSTO, v tom je ten problém!!!

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 26.02.2016 10:28

“Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations.” George Orwell

Napsat, co někdo nechce, aby bylo napsáno, je novinařina. Vše ostaní je PR.

Re: Cenzura v IL
Autor: Klára (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2016 08:52

Tak o čem novém nás zas poučí PR manažer Kořínek v příštím čísle IL

Re: Cenzura v IL
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2016 11:03

Kdyby nás poučil...Z Il se stává ejakulační plátek oslavující dárce na sportovní halu a úspěchy Bürgermeistera Kořínka.
Proč se například do shrnutí úspěchů "Jednou větou" nevešel beúplatný dar Praze v podobě černošické lávky?
Tato stavba je historicky natolik spjata s Černošicemi, že takto zásadní věc nestojí za zmínku??
Stojí za zmínku však připravenost starosty Lipenců pana Popka, který nelenil a zakoupil pozemek v KÚ Lipence č.3190/3 a 3189/12 v sousedství lávky.
Fraška, kterou předvedl pan Kořínek na minulém zastupitelstvu je hodná politování.
Kořínku táhni do Brusele!!!

Re: Cenzura v IL
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2016 21:29

Voliči, je to v IL 2/2015, třetí bod v Jednou větou. Stejná zmínka plus samostatný článek v IL 1/2015.

Nehodlám nicméně bojovat s vaší zaslepenou zapšklostí.

Re: Cenzura v IL
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 04.03.2016 08:51

Honzo, snažil jsem se poukázat na nepřiměřený prostor v IL, který se dává tématům typu sportovní hala na úkor stejně, či více společensky aktuálních témat.
Problém černošické lávky je možná na samostatné fórum, ale když to shrnu.
Na prosincové schůzi zastupitelstva proběhla bouřlivá diskuze na téma lávky. Toho dne se nesešel dostatečný počet "loajálních", proto byl tento bod stažen z hlasování.Nicméně padlo mnoho návrhů z řad občanů, jak by radní mohli postupovat (referendum, veřejná sbírka apod.).
Na příštím zastupitelstvu si pan Kořínek dal práci a všechnny zastupitele obvolal, aby měl jistotu, že darování Praze proběhne. Ignoroval jakékoliv návrhy na změnu darovací smlouvy, kde chybí podmínky darování, detaily o opravě a termíny.
Stejné znění prosincového návrhu bylo protlačeno silou.
To, že lávka je v "havarijním stavu" se zakládá na statickém posudku Ing. Čejky, který konstatuje pouze špatný stav mostovky a vyzívá město k zpracování detailního statického posudku.
Nepřipadám si zapšklý, ale budu klidnější, když lidé bez vztahu k našemu městu z radnice zmizí.

Re: Cenzura v IL
Autor: qwerty (IP zapsáno)
Datum: 04.03.2016 12:13

Voliči, myslím že se mýlíte. Starosta má k městu vztah vřelý, až majetnický. "Tady vládnu a nikdo mi do toho nebude kecat."

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 05.03.2016 12:56

Voliči, sice souhlasím s tím, že by pan Kořínek v Bruselu mohl být naší zemi prospěšný, zejména z důvodu jeho jazykové vybavenosti a i vřelému vztahu k velkým tématům světové politiky - myslím to vážně a v dobrém, ale částečně i ve špatném, protože jeho článek o informační válce s Ruskem jsem ještě nevydejchal, ale snažím se mlčet, nejen proto, že bych pak dělal vlastně to samé - naši úlohu vidím jinde a ne ve vytváření umělých komunit vymezujících se vůči okolnímu světu a všem kteří to vidí jinak - na toto téma existuje pár docela dobrých filmů. A řekl bych, že s předmětným článkem se vypořádal za mnoho spoluobyvatel včetně mě pan A. Pařík v posledním IL, kde věc komentoval velmi fundovaně.

Píšu ale proto, že mně tedy starosta ve věci lávky nevolal a ještě pořád skřípu zuby, což mi asi vydrží....- takže si to případně opravte :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (05.03.2016 14:18)

Re: Cenzura v IL
Autor: xyzž (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2016 09:57

Jsem rád že článek o informační válce vyšel v IL.
Je potřeba o tom mluvit.
P.Kořínku tentokrát jste trefil hřebíček....

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2016 22:45

to určitě, ale jinde a jinak a hlavně s jiným titulkem - "Černošice v informační válce proti Rusku" je z mého pohledu klasický wtf.
Ale tady mi nejde o to někoho přesvědčovat, jde jen o vyjádření názoru. Téma je komplikovanější a z mého pohledu by, když už se chce starosta k této věci vyjádřit v oficiálním měsíčníku maloměsta, tudíž za všechny jeho obyvatele, měl téma uchopit v celé jeho šíři. Je rozdíl mezi konkrétním aktem vyvěšení vlajky jako podpory suverenity konkrétního státu spolu s vyjádřením se konkrétně kriticky na adresu konkrétního člověka, prezidenta Zemana a na druhé straně obecným vyjádřením o zastrašování a nejistotě. Na mě to zapůsobilo přesně naopak, spíš to ve mně vzbudilo úzkost zejména z toho, jak málo stačí, abychom se vylekali.
No nic a ano, je dobré o tom mluvit, ale Ukrajina je opravdu hodně komplikované téma a nemyslím si, že je dobře se uchylovat ke zkratkovitým a jednostranným postojům - zájmy na Ukrajině má kdekdo a okolnosti se proměňují, principy přetrvávají, a z těchto proměnných a konstant je potřeba sestavit přijatelné řešení.
Ale jinak pro vyloučení domněnek sděluji, že já mám zcela jasno, kterou krabičku sirek bych zvolil, samozřejmě tu americkou, ale narodit se v Salvadoru nebo Nikaragui, tak bych možná mluvil jinak.
Myslím, že jestli pan Kořínek chce na tomto poli něco dělat, pak by to nemusel slučovat se svojí rolí starosty a nechat si to jako jednu ze svých osobnostních charakteristik a tu realizovat někde tam, v nějaké skupině, kde s tím bude obecně vítán. V tom mu budu držet palce přes jakékoli neshody na poli naší samosprávy.

Re: Cenzura v IL
Autor: xyzž (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2016 18:39

Přiliš slov.

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2016 18:46

pravda, krácení je vždy přínosné, tak znovu:

to určitě, ale jinde a jinak a hlavně s jiným titulkem - "Černošice v informační válce proti Rusku" je z mého pohledu klasický wtf.
Na mě to zapůsobilo přesně naopak, spíš to ve mně vzbudilo úzkost zejména z toho, jak málo stačí, abychom se vylekali.
Myslím, že jestli pan Kořínek chce na tomto poli něco dělat, pak by to nemusel slučovat se svojí rolí starosty, ale realizovat se někde tam, kde s tím bude vítán. V tom mu budu držet palce přes jakékoli neshody na poli naší samosprávy.

Re: Cenzura v IL
Autor: Názor (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2016 20:26

Tak Jakuba Špetláka už taky nemusím. Politika je svinstvo. Kdo k ní čuchne ten zblbne. Začne mluvit jazykem burundi a sebestředně řeší krabičky sirek.

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2016 22:03

pak jsme tam na tom všichni, kdo přičuchli, stejně, takže je to vlastně úplně jedno :-) Ale pořád mi přijde lepší řešit konkrétní věci ve městě, třeba zrovna lávku, než radit lidem, aby učili svoje děti anglicky a pak je varovat před ruskou propagandou. Ale jinak pěkný stejtment :-)

Re: Cenzura v IL
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 08.03.2016 01:42

:-) vrátil bych to k té cenzuře. Podstatným faktem je v této věci otázka, kdo je vydavatelem, který s ohledem na tiskový zákon nese za otištěné právní odpovědnost. V našem případě je to město Černošice, konkrétně vedení města v čele se statutárním zástupcem, jímž je starosta. A tady nastává ten problém. Pokud se vedení města cítí být v této věci zástupcem především většiny, kterou z logiky výsledku voleb reprezentuje, a nikoli zástupcem i té menšiny, která je ovšem také rovnoprávnou součástí obce (konec konců, každý bez rozdílu přispíváme na I.L. stejným dílem), pak takový postoj celkem logicky vede k pokřivení obsahu periodika, extrémně až k jeho cenzurování. Bohužel stav, kdy vedení města jakožto legitimní zástupce vydavatele otevře názorový prostor bez zásahu do obsahu včetně komentářů "na pravou míru" atd. jsem reálně za posledních 14 let nezažil. Většinou to vždy skončilo jenom u proklamací o otevřenosti atd. Přitom obava, že vydavatel by ztratil nad periodikem kontrolu, která je od něj zákonem vyžadována, je zcela lichá. Není totiž vyžadována kontrola názorová, ale především kontrola trestně právní (např. urážka na cti, pomluva a pod.) Taková kontrola je od vydavatele zcela na místě a jistě by s tím nikdo neměl problém. Schopnost takového rozlišení se ovšem odvíjí právě od toho, koho zástupcem se vedení města cítí být především. Zda té většiny, nebo i té menšiny. To je rozhodnutí, které podobu I.L. formuje.
Příklad: minulý rok jsme jakožto menšina v zastupitelstvu (VPM, Ano a Čtyřlístek) žádali cca dvě stránky v I.L. bez zásahu vydavatele pro tzv. opozici (rozumí se v rovině názorové, nikoli osobní). Bohužel, tento návrh se nesetkal s pochopení většiny a tak máme I.L. takové trochu jednostranné. Zároveň nemohu tvrdit, že kdybych cokoli napsal do I.L., nebude to otištěno (viz. např. "ředkvičky", které prošly celkem hladce :-). Ovšem při představě, že okamžitě nastoupí Saturninova "Společnost pro uvádění věcí na pravou míru" (viz. např. osobní odpověď pana Mullera a spol. k mému loňskému článku o škole) přechází mě všechna chuť cokoli publikovat.
Takže suma sumárum. Buďto přistoupíme na to, že většina bere vše (proč ne, když se to řekne na tvrdo, aby bylo jasno) a nebo se o prostor v I.L nějak všichni podělíme. To ovšem nestačí jenom deklarovat, to se musí skutečně i stát. No, zatím se nestalo, tak snad někdy, třeba ...
Mějte se všichni krásně, vím, bylo to delší :-)
M.S.



Upraveno 9 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (08.03.2016 01:55)

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 08.03.2016 10:27

pane Strejčku, díky za překřtění - ano trojlístek s utrženým lístkem (ne že bychom chtěli přepisovat dějiny, ale Dolní Černošice jsou Černošice :-)

A díky za návrat k tématu, kdy tu odbočku výše považuji za jeho okrajovou část.

Vidím to dost podobně - už se mi do IL nechce psát, protože si připadám, jako že někomu lezu do soukromí. A ani by mi nevadilo, kdyby IL byl list koalice. S tím bychom se vypořádali. Ale mělo by se to říct nahlas.

V tomto stavu vlastně když něco napíšu, tak z části dělám užitečného idiota - což jaksi patří k zastupitelování, to asi souhlasíte, ne? :-)

Vadí mi, jak moc se říká, že je IL otevřený, ale jak moc je ve skutečnosti regulovaný.

Jsou totiž v zásadě dva způsoby regulace čehokoli - ten starší je, že se věc zařízne rovnou zkraje (ten je většinou vlastní diktaturám) a ten druhý je, že se to nechá trochu vyrůst a pak se to zreguluje, zrelativizuje nebo znemožní až před koncem (ten je zase hojný v demokraciích).

Skutečná otevřenost by byla, kdyby prošel náš návrh, o kterém píšete výše - že bychom měli jasně daný volný prostor pro svá vyjádření a starosta-šéfredaktor by články vůbec nečetl a za soulad se zákonem (:-)) by ručila redaktorka.
Další kapitolou jsou příspěvky veřejnosti.

Re: Cenzura v IL
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 08.03.2016 10:52

Aha, podvědomě jsem vám po předání lávky Praze, jakožto posledního artefatu pevného spojení s Dolními Černošicemi jeden lístek utrhnul :-) Sorry, fakt jsem si to neuvědomil.
M.S.

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 08.03.2016 10:56

přidal ten utržený :-)

Re: Cenzura v IL
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 08.03.2016 11:01

Safra, už v tom mám hokej, lístek jsem Vám samozřejmě přidal, ne utrhnul :-)
M.S.

Re: Cenzura v IL
Autor: Černí baroni (IP zapsáno)
Datum: 08.03.2016 22:53

Ten článek o válce Černošic s Ruskem byl docela trefný, jen by byl lepší nadpis "Putinovy plány zhatí naši vepři boubelatí".

Čo bolo, to bolo, terazky som starostou. Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom absurdné?

Re: Cenzura v IL
Autor: redneck (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2016 00:15

psyops v plnem proudu na strankach mesta, historie, kde bolsevik az do smrti Вита́лий Ива́нович (+2010) je prezentovan co Vladimir. V.I. jako Vladimir Iljic? Mezitim davaji Turecku 6 miliard euro a od cervna bezvizovy styk a tesi se
na spolecnou hranici se Syrii, Irakem, Iranem, Armenii a Gruzii. Teste se taky. A pak ze nejvetsi blbci jsou ve Vono. [www.youtube.com]

Re: Cenzura v IL
Autor: Charta (IP zapsáno)
Datum: 12.03.2016 14:16

Korinek kam vitr tam plast. Dnes rusum vyhlasuje valku, zitra je bude zvat. Vi nekdo cim se ten clovek zivi?

Re: Cenzura v IL
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2016 13:40


Re: Cenzura v IL
Autor: Charta (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2016 10:39

aha, tak proto ten divný nic neříkající dotazník.

Re: Cenzura v IL
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2016 19:59

a je to:
Dobrý den,
pan starosta s panem místostarostou mi sdělili, že tento způsob komunikace mezi zastupiteli nepovažují za vhodný, na otázky proto odpovídat nebudou.
Zařazovat otázky bez odpovědí nepovažuji za smysluplné, do IL je zařazovat nebudeme. Zákonná povinnost se na toto nevztahuje, neboť zákon mluví jenom o povinnosti poskytnout přiměřený prostor pro uveřejnění sdělení, které vyjadřuje názory členů zastupitelstva územního samosprávného celku.
S přáním pěkného víkendu
Dana Jakešová

Dobrý den, s tím zásadně nesouhlasím a žádám o zveřejnění. Je to můj způsob vyjádření. V případě, že to odmítnete, tak se budu bránit zákonnými prostředky. To nevyhrožuji, v klidu konstatuji :-) Prosím o odpověď obratem. Děkuji. S pozdravem Jakub Špetlák
A ještě chci zdůraznit, že jsem příspěvek poslal před uzávěrkou, právě za účelem času na případné komplikace tohoto druhu. Email od Vás považuji za veřejný. S pozdravem Jakub Špetlák

Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.