cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
školská rada
Autor: Max (IP zapsáno)
Datum: 02.10.2015 13:05

Vážení rodiče, než budete volit do školské rady, předem si důkladně promyslete, jaké zástupce budete volit. Měli byste se podívat na petici založenou L.Janášovou volně dostupnou na internetových stránkách, kde najdete podepsané osoby. Takto vybraní členové rady mohou a budou ovlivňovat vzdělání našich dětí. Vybraní zástupci by měli být spíše nestranní (jistě víte, o čem je řeč). Nejde samozřejmě jen o lidi z této petice. Mějte to prosím Vás na paměti.

Re: školská rada
Autor: Čtenář (IP zapsáno)
Datum: 02.10.2015 21:16

Ahoj Maxi,

ve volbách je to tak, že si lidé vybírají zástupce, o kterých se domnívají, že budou hájit jejich pohled na svět. Pokud tím, že by vybraní zástupci měli být spíše nestranní, myslíš, že by měli svou funkci vykonávat ku prospěchu rozvoje dětí a školy, pak s tebou souhlasím. Ale ruku na srdce - dovolil by sis o dosavadních zástupcích rodičů ve školské radě tvrdit, že pracovali ve prospěch dětí a že i díky nim škola vzkvétala?
Jo, ještě něco. Víš, co se říká v USA o těch, kteří dělají negativní volební kampaň? Zbořit chlív umí každej vůl.

Re: školská rada
Autor: Max (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2015 10:36

Je mi jedno co se říká v USA, a je mi jedno co mi píšeš. Neni dobrý aby v radě byl někdo kdo udává a podepisuje petice. To je celý.

Re: školská rada
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2015 20:04

a pozor na zakuklené komunisty a jejich seznam, prosím, předejte senátorovi J.R. McCarthymu....
Maxi, myslím, že jste se naboural do svobody projevu (čl. 17 LZPS) a petičního práva (čl. 18 LZPS) a navíc byste měl připustit, že lidi nejsou blbci a že si každý udělá názor sám.
Jestli si budeme ve společnosti vytvářet seznamy nežádoucích na základě jejich, často odvážného, postoje, tak to nebude dobré. Na postoj k dění ve škole jsem měl tenkrát trochu jiný názor než autoři a signatáři petice, ale mnoho jejich obav a výhrad jsem sdílel.
Někoho umlčovat nebo na základě jeho nemlčení jej ostrakizovat, je fakt moc.
Navíc si myslím, že ve školské radě by právě měli sedět reprezentanti stranící určitým postojům, jako v zastupitelstvu a jako v demokracii obecně. A zástupci různých "stran" by se měli dohodnout... Nestrannost patří někam jinam a často se jedná o pokrytectví.
Pěkný večer!



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (05.10.2015 21:36)

Re: školská rada
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2015 23:09

Maxi, dle výčtu jmenovaných členů konkurzní komise, která navrhne vedení města nejvhodnějšího kandidáta na místo ředitele školy jsou myslím vaše obavy zbytečné. Nestranost jmenovaných nechám na vás.

"Rada města Černošice jmenuje konkursní komisi v tomto složení: předsedkyně komise - PhDr. Lenka Kalousková, PhD. - zástupce zřizovatele, členové komise: Mgr. Filip Kořínek - zástupce zřizovatele, Mgr. Ludmila Zhoufová - zástupce pedagogických pracovníků školy, Mgr. Petr Jiroš zástupce České školní inspekce, Mgr. et. Bc. Martin Ševčík - zástupce za srovnatelné školské zařízení, Ing. Michaela Dvořáková - zástupce školské rady, Dita Sýkorová - zástupce Krajského úřadu Středočeského kraje, s přizváním Mgr. Aleny Lalákové, Mgr. Jana Bartoloměje Martina Kozla a Mgr. Petra Hopfingera jako odborníků v oblasti školství do konkursní komise s právem poradního hlasu."

M.S.



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (05.10.2015 23:21)

Re: školská rada
Autor: Taylor (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2015 20:41

Martin Ševčík - základní škola nového typu vzor Romana Lisnerová, Alena Laláková - lesní školky a inkluze, Petr Hopfinger - gymnázium typu montessori, J.B.M. Kozel - pedagogika volného času.
Dá se tušit, jaká škola tu bude po konkurzu.

Re: školská rada
Autor: Děd Vševěd (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2015 20:49

Konkurs stejně vyhraje buď ředitelka základky z Mníšku nebo z Řevnic. Ty by neporazil ani Komenský. Jo, bejt kámoška Kalouskový nebo Kořínka, to se vyplatí.

Re: školská rada
Autor: Lyška Ryška (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2015 09:05

Děd Vševěd asi ještě nepochopil, že funkce ředitele naší školy už není po loňské aféře za odměnu, ale za trest. Netuším, kdo se přihlásí, ale budeme moci být rádi, pokud se vůbec někdo aspoň trochu normální objeví. Nedivila bych se, kdyby militantní odbory s šikem agilním matek v zádech a vidina kontroly nějakého úřadu na udání tak obden řadu možných kandidátů odradily.

Re: školská rada
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2015 12:26

Smysluplným kandidátem je jedině Igor Hnízdo!!!

Re: školská rada
Autor: Igor Hnízdo (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2015 12:35

Ani náhodou, je již jiná doba. Jak mám vychovávat plnohodnotně děti, když je výchova zanedbaná již u rodičů? Je třeba restart a zpátky ke kořenům.

Re: školská rada
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2015 17:04

spíš seš už starej, takhle tě neznám, takovýhle poraženecký řeči. Je to furt stejný, jen už holt nemáte respekt, ale to by tě za mlada nerozházelo.... jen drobná poznámka: IH byl učitel, nikoli ředitel - postava ředitele stojí za soustředěné opakované zhlédnutí filmu.

Re: školská rada
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2015 06:37

Když jsem napsal Igor Hnízdo, tak jsem měl na mysli jen a pouze Igora Hnízdo. Sledování filmů zatím zvládám bez pomoci ekologistických poraděnků zcela sám. Až bude nouze, tak se ozvu.

Re: školská rada
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2015 08:58

Asi toto roztomilé označení patří mně. Jestli můj příspěvek vyzněl jako, že by byl směřován k Vám, honzaku, pak se velmi omlouvám, bylo to míněno jako neadresný příspěvek, Vám bych si nic doporučovat natož radit neodvážil :-)

Re: školská rada
Autor: Lista Roja de la UICN (IP zapsáno)
Datum: 09.10.2015 17:14

Cim vys opice splha, tim vic je ji videt zadek. --Oxfordsky slovnik prislovi

Holy, zarudly nebo rudy zadek. Nektere druhy, napr Kockodan zeleny, komunikuji nebezpeci nebo dominanci predvadenim svych genitalii. [www.youtube.com]



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.