cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2007 11:39

Chtěla jsem tady přispět již včera, ale dnes mě k tomu inspiroval Pavel Blaženín.

Když bylo zrušeno, resp. změněno fórum na webu města, tak jsem byla rozzlobená zrovna tak, jako hodně jiných. Vítala jsem s radostí, když se toho chopil pan Strejček a spol. a vytvořil tohle fórum, které ho jistě stálo nemalé usilí. Nicméně je fajn, když se mohou lidé vyjádřit k nějakému problému a nemusejí se přitom obávat, že budou na nějaké listině potížistů na úřadě.

Ovšem v poslední době se tady cosi zvrtlo. Již to přestává být ke čtení. Někteří to pojali tak, že mají netušené možnosti k vyjadřování jakýchkoli úvah a projevů, mnohdy i sáhodlouhých, které snad již ani nikdo nemá sílu číst (promiňte pane Tomm1, ale teď hovořím o Vás).

A nezlobte se, začínají se tady objevovat i náznaky napadání jednoho druhým, aniž by se ti lidé vlastně znali.

To je jev, který se mi všeobecně na netu nelíbí. Jakákoli smysluplná diskuse pod jakýmkoli tématem se často zvrhává právě v přestřelku "názorů", chybí tolerance, snaha pochopit toho druhého, snaha o jakýsi kompromis.

Něco takového tady již naznačoval před krátkým časem pan Kuník, když se snažil o věcnost. Ale je to pořád dokola.

Nechci moralizovat, nechci "kárat", ale možná by nebylo od věci občas se zamyslet nad situací v Černošicích a nad tím, jak se bude řešit do budoucna. Bez ohledu na současnou radu neradu. Nakonec, budeme tady žít snad dále a jak se teď postavíme k určitým záležitostem, tak to tady později bude vypadat.

Jde o to najít vhodný kompromis.

Vzájemné napadání a osočování nikam nevede a podle mého názoru je kontraproduktivní.

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2007 13:10

Sice jsem to nepojal jak pisete Enzilo. Ale verte, ze se snazim byt strucny. Do vlakna o reportazi jsem se zapojil az po jistem druhu napadani, a do jinych temat vetsinou v pocatku vlozim svuj nazor nebo dotazy, a pak jde uz zase jen o napadani a pripadne braneni se, apod.

Jak jsem psal Michalovi Bukovicovi. Ja se pokusim o vetsi strucnost. Ale bez te druhe strany to bude snaha k nicemu ...

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2007 21:59

Tomme 1 zdravím ,neslibujte nedodržíte...Rejpu.Ale spíš mě napadá,jste velice dobře informován,máte vždy info většinou z první ruky..proč nám nenapíšete-kterejpak vy ste(tak to říkavala moje zlatá babička).Myslím že pokud se věci mají hnout vpřed nikdo není zvědav na virtuální hrdiny.K čemu jsou stohy popsaného papíru když nemáte tvář..Bojíte se ,nechcete nebo proč?Možná že to už zaznělo,ale nevzpomínám si..
Ona totiž ta tvář je taky důležitá.Vaše názory se snažím většinou číst do konce.
Souhlasím i nesouhlasím ,ale to není podstatné.Pro mě jste a zatím budete virtuální fantom zdejšího webu.Proto si vážím všech lidí ,kteří zde píší pod vlastním jménem a je jednou jaké mají názory.Respektuji je i jejich názor.Vás zatím ne.
Vím je to trochu drzé ale berte to jako hozenou rukavici.
Hezký večer všem.S.K.

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2007 10:49

Mate pravdu pane Kuniku. Mam obavu, ale ne o sebe. V jinych diskusich na netu vystupuji pod svym jmenem (Cernosice, a zridka iDnes a iHned jsou vyjimkami) a ne pod nickem. V puvodni Cernosicke diskusi jsem stal pred dilematem, zda zacit psat jako ja, nebo pod nickem. Vzhledem k tamnim prispevkum jsem se nakonec rozhodl pro nick. A pri dnesnim hodnoceni nekterych "diskutujicich" musim bohuzel konstatovat, ze u toho zatim zustane. Minimalne do doby, nez se vezme na vedomi, ze muj nazor, je JEN muj nazor (a ne nazor nekoho jineho), a prestanou se tady lidi za sve nazory osocovat do RadloJiroutovskych "horolezeckych" skupin apod.

Myslim ze jsem informovan presne tak, jak se zajimam. Tedy ani moc ani ne malo. Je tady mnohem vice lidi, kteri maji jeste lepsi info, a jsou skutecne u zdroje a hned. Dotaz tedy spise patri na ne, proc neinformuji. Ja se vetsinou spise pridavam, prave proto, ze moje info uz nebyva primo "z akce". A taky to beru tak, ze kdo se zajimat chce, ten se treba zepta, a ja pak klidne rad povim, co vim ;-). Kdo se nezajima, tomu je zcela jedno, co vim ja nebo kdokoliv lepsi ...

I ja si vazim tech, co se zde prezentuji svym jmenem. Chapu, ze me jakozto anonyma, ani me nazory, pak rada lidi nebude respektovat, a i s timhle vedomim jsem se do Cernosickych diskusi zapojil. Zaroven ale take s vedomim, ze pokud bude nazor dobry, zcela nepochybne se ho nekdo chytne a pokud ho nezrealizuje, tak ho treba jen zohledni pro budoucno. A taky s vedomim, ze i anonymni podpora nekterych dobrych pocinu je potrebna, stejne jako je potrebne (treba i anonymne) upozornit na kraviny, a to ve vsi slusnosti. Ze to ne vzdy dokazu i ja jen dokazuje, ze jsem stejny jako vsichni ostatni, i se vsemi svymi chybami (kdo nic nedela, nic nezkazi ...). A prave proto si pripadam zcela normalni.

Strucneji to opravdu neslo ;-) ...

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2007 16:21

To je škoda, že to stručněji nešlo, furt je to moc ukecaný, Píšu pod pravým jménem, a hever z mazdy nevlastním. Michal

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 00:01

Enzilo, jsem rád, že jsi to nakousla. Musím Ti pouze sdělit, že napadání ostatních je daleko snazší pod nějakým nickem, než pod vlastním podpisem. Tam si soudný člověk dá trochu záležet, aby si neuřízl ostudu a také se - pokud má trochu "Kinderstube" - snaží nebýt sprosťák. Jistě jsi si všimla, že příspěvky, které mají hlavu a patu, jsou podepsány pravými jmény autorů. Abych Ti řekl pravdu, jiné si ani nečtu - bývají to slovní průjmy, nebo neopodstatněné invektivy. Ale tomu nezabráníme, je to projev internetové dhemogracije, haj hou.;-)

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Nickname (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 08:21

Zdravím pana Holuba.
Jen tak mě napadlo, při čtení Vašeho příspěvku.
Proč odpovídáte Enzile?
Jak to, že její články čtete?
Vždyť píše pod nickem a nemá zveřejněnou ani mailovou adresu.
Stejně jako já.
:-))

A asi ji ještě hodně dlouho nezveřejním.
V tomto souhlasím s Tommem1.


Před časem jsem se snažil o něco, co teď Enzila vystihla a posala mnohem výstižněji.
Díky ji za to.

Poznámky pana Bukoviče - jsou mnohdy úplně od věci a stávají se folklorem fora - člověka, který chce něco napsat, neví co a tak napíše cokoliv - pokud možno nesmí chybět slova Mazda a hever.
:-))

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 09:20

Nezbývá mi než reagovat.

Před časem jsem na podnět pana Bukoviče řešila právě tohle dilema - zda vystoupit z anonymity či nikoli. Přiznám se, že není až tak jednoduché to udělat. Člověk si pod nickem vytvoří jakousi identitu a nerad se jí vzdává. Navíc mám dojem, že to působí tak trochu tajemně, že čtenář vlastně neví, kdo to píše. Protože když si příspěvek spojí s určitým člověkem, například sousedem Euláliem Vonáskem (tímto se omlouvám všem Euláliům Vonáskům) , tak mnohdy může být čtenář zaujatý již dopředu a nechce již dále přemýšlet nad tím, co Eulálius vlastně říká. Nicméně, máte pravdu pane Holube, pod anonymním nickem jsou lidé schopni napsat cokoli, i to, co by v ústním podání nikdy nevypustili z úst. Myslím, že je to negativum téhle formy diskuse (mnohdy to platí i o emailování, tam to také někdy svádí k vyjadřování trochu jinému než je ústní).

Možná, že stačí jen si uvědomit, že to, co se tady napíše, bude tu viset delší dobu, přečte si to kdokoli a za čas může člověk z té anonymity vyjít a pak ho třeba bude mrzet, co napsal. I když vím, že s přísunem informací může člověk svoje názory posouvat i jinam.

K panu Holubovi. Pane Nickname, jen na vysvětlenou - pan Holub mě zná osobně, proto asi čte moje příspěvky. Já ho považuji za velmi rozumného pána, který má svérázný smysl pro humor. To, že je zastupitelem, není náhoda (doufám, že se nečervenáte, pane Holub :-)))))))))) ).

Rovněž jsem měla to štěstí poznat pana Bukoviče. Je to chytrý a milý pán. Jeho příspěvky mají hlavu a patu, to mi věřte, i když se zdá, že je to jen o mazdě a heveru. Jeho čeština bývá brilantní, není divu, známý textař by to asi ani jinak nedovedl. Tímto Tě zdravím, Buki.

Co se týká mojí anonymity - klidně tady zveřejním, kdo tady občas trousí moudro, není problém. Měla jsem k tomu určité osobní důvody, proč se prezentovat pod nickem, neboť jsem několik let působila jako pedagog a nechtěla jsem, aby mladí lidé, kteří to čtou, spojovali moje příspěvky s mým bývalým výchovným působením.
Ale opravdu není problém. Myslím, že se snad nemusím stydět za to, co jsem zde vyjádřila.

Helena Šebková (jestli jsem někoho zklamala, tak sorry :-))))))) )

PS. Ten nick si s dovolením do budoucna ponechám, nechce se mi znovu přihlašovat.

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 12:09

Tak trochu jsem se až zapýřil, protože skromnost je jednou z mnoha mých úžasných vlastností. Ale už včera jsem tušil, že se mne někdo zeptá, proč si čtu Enzilu.
Znám ji jednak osobně, jednak její příspěvky nevykazují nešvary příspěvků mnoha ostatních přezdívkářů. Ale taky si čtu melese, blbnu s m.karlem, Lojzíkem apod., kteří dávají najevo, že si s tím příspěvkem dali trochu mozkové práce.
Bohužel- např.Tomm 1 je nad mé chápání a Kateřina H. je divná.Ale oba jsou jistě v kolektivu oblíbeni... Jak jsem uvedl, tento web je demokratický , nijak neřízený a jako každý takovýto systém se někam vyvíjí. Neočekávám ale, že Michal Strejček někdy provede Mičurinsko - Jiroutovský zásah, naúčtuje obci 30.000,- Kč a bude po nás nadále chtít občanky. Takže přeji hezký weekend
těm s celými i těm s nick jmény a Enzile s lehkou úklonou děkuji.

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 08:50

Tomme , je velka skoda ze jsi se rozhodl pro nick. V opacnem pripade by jsi byl v Cernosicich jiste velmi oblibena celebrita. Nabidky by se jiste jen hrnuly....

Re: PÁNOVÉ A DÁMY
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 10:04

:-)
Myslim si, ze jsem celkem skromny, takze rozhodne nehodlam zkouset Vam sebrat tu cest "velmi oblibene celebrity" ;-) ...



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (29.05.2007 10:06)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.