cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
IL a politická inzerce
Autor: Názor (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2016 14:22

Inzerci ve formě politických agitek v IL netřeba. Tak jako nám na straně 13 posledních IL připomíná Michal Pánek hlavní myšlenku jeho článku: Je potřeba znát a připomínat si naší historii a poučit se z ní, aby se chyby nemohly znovu opakovat. Útrapy způsobené pobytem Sa nezapomeneme. Stejně jako lumpárny které (nejen ona) napáchala ODS na nás všech. Kde není téma, případně dostatek sebereflexe, vytáhneme straška Rusko nebo podobný námět.
Proto IL mají přijmout kodex a nereflektovat na žádnou politickou inzerci.
Co na to pan Špetlák?

straška mělo být strašáka
Autor: Názor (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2016 14:31

straška mělo být strašáka. Omluva za chybu.

Re: IL a politická inzerce
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2016 16:25

Díky za optání :-) IL řeším jen v rozsahu poskytnutých 3000 znaků včetně mezer.

Re: IL a politická inzerce
Autor: Antikořínek (IP zapsáno)
Datum: 10.07.2016 11:44

Hlavně, že kořínek a jeho stádo z věcí veřejných jsou svatí. Oblbovat lidem hlavu to mu jde. IL je pro mě hlásná trouba radnice.

Re: IL a politická inzerce
Autor: Černošičan (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2017 10:31

Zas po dlouhé době jsem viděl IL. Kořínek si asi nevidí na špičku nosu takovou snůšku žblebtů jsem dlouho nečetl. Pohádka o Kecálkovi by mohla být taková jeho labutí píseň.

Re: IL a politická inzerce
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2017 14:32

Hmm, tak jsem si to stáhnul. Pěkné čtení. Nebudu komentovat, jen si myslím, že reakce na Georgi Bečeva je zbytečně podrážděná a navíc ho arogantně nazvat neinformovaným laikem z pozice informovaného laika není moc na lajk...



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (31.01.2017 16:24)

Re: IL a politická inzerce
Autor: Audit (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2017 19:07

Kde ten korinek bere vubec drzost? Dnes jsem sel kolem vily Tisnovskych a videl jsem tu zkazu... Prej za to neni nikdo zodpovednej, rikal korinek.

Re: IL a politická inzerce
Autor: Helena (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2017 23:48

Kdo to je Cervinkova? To je opravdu starosta takovy ubozak, ze si dela z verejnych penez kampan? Proc si to nezaplati radeji ze svych?

Re: IL a politická inzerce
Autor: ??!! (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2017 08:57

Tak již se těším i na fotky ze zimní dovolené, pak by nám paní starostová mohla dát recept na upečení bábovky. Taky příběh od rodinného krbu s nějakou zápletkou by nebyl marný. Pane starosto máte to zapotřebí?!

Re: IL a politická inzerce
Autor: Ludva (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2017 00:03

Bem, nebo Rath byvali take medialni hvezdy... Tak mu tu moznost dejtesmiling smiley))

Re: IL a politická inzerce
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2017 11:41

Když už se tady mluví o vile Tišnovských, neví někdo, kdo koupil Krejčířovu vilu v aukci? Její cena pod 15 milionů je velice dobrá vzhledem ke stavu nemovitosti. Proč platit nákladnou rekonstrukci vily Tišnovských, když se prodává jiná v perfektním stavu za dostupnou cenu? Asi si dělám marné naděje, že mohlo město udělat nákup za slušné peníze a ne investovat neskutečné miliony do opravy dezolátu nebo pozemků pod školou potřebných pro atletický ovál, kde se děti proběhnou 3x za rok! V Černošicích už se to zase hemží nesmyslnými projekty namísto opravdu potřebných pro všechny obyvatele! Veru

Re: IL a politická inzerce
Autor: Wydna (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2017 18:24

Vila Tišnovských - takže opravit a využít krásnou a zajímavou budovu na dobrém místě je špatně? To se toho u nás v České republice nechalo zchátrat a zbourat málo? Jsem za toto řešení velice ráda. Tento dům do Černošic patří a podpoří jejich jedinečného genia loci.
A ještě k nákupu vily R.Krejčíře. Zřejmě by Městský úřad musel mít věštkyni, která by v dostatečném předstihu - nejméně dvou až tří let, upozornila obec na budoucí nabídku a výhodný nákup.

Re: IL a politická inzerce
Autor: MK (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2017 00:22

Opravit a využít Vilu Tišňovských je určitě dobrý záměr. Škoda jen, že na vilu byl zpackaný projekt a tak se to krapet prodraží a bohužel teď z jedinečného genia loci toho moc ve vile nezůstane.

Re: IL a politická inzerce
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2017 11:34

To:Wydna
Vila Tišnovských je určitě hodnotná a krásná, ale je otázkou, zda je nutné ji přebudovávat k nyní určenému účelu, který podléhá mimořádně vysokým nárokům kvůli budoucímu využití, a tudíž se podle toho bude odvíjet i cena rekonstrukce.
Jinak k vile Krejčířových asi toto. Není potřeba věštkyně, jak tvrdíte. Tato vila je na prodej několik let hluboko pod cenou a aukce se provádí opakovaně, před tím neúspěšně. Chtělo by to pouze podnikavého ducha od našeho městského úřadu! Je jen logické, že takovéto nemovitosti budou mít problém s prodejem za hodnotu, kterou představují. Pro obec je to výhodná příležitost. Jen ji umět prostě využít, nic víc!
Měnit záměry je prostě někdy nutné, když se ukáže, že z důvodů nových skutečností se ukáží jako neúnosné. Kdo někdy rekonstruoval historický objekt ví dobře, že žádná cena nemusí být konečná a ze skříní padají jeden kostlivec za druhým. To se uvidí za rok, kolik ta legrace bude nakonec stát. Veru

Re: IL a politická inzerce
Autor: Wydna (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2017 13:10

Je to trochu od tématu této diskuse, ale nelze neodpovědět.
Tak tedy několik faktů k prodeji vily "několik let hluboko pod cenou". Odhad ceny v roce 2014 25.8 milionů. První, opakuji první aukce byla v červenci 2016 za dvoutřetinovou cenu tedy 17.2 milionů. To je před 7 měsíci! Nikdo se nepřihlásil a podle odborníků z Exekuční komory byla cena chátrající vily nadhodnocená. Předpokládalo se, že cena půjde až na zákonem povolenou poloviční hodnotu odhadu.
Druhá dražba v únoru 2017- vyvolávací cena 12.9 milionů, 3 zájemci,prodáno za 15.8 milionů.
A celou tu dobu od roku 2014 měla radnice čekat, potom po výhodné koupi zpracovávat dokumentaci, výběrová řízení a všechny další náležitosti jako např. prodej stávajícího, naprosto nedůstojného a nevyhovujícího sídla. Případně platit nájem a penále za včasné neopuštění staré budovy z důvodu nedodržení termínu apod.
No a po několika letech příprav začít přebudovávat výhodně koupenou zcela nevyhovující budovu k určenému účelu - jako to už nyní dělá s vilou Tišnovských. Navíc stojí na daleko vhodnějším místě.
Takže, všichni se můžeme mýlit, ale prosím, před kritikou argumentovat fakty.
Poznámka - nejsem ani fanynkou stávajícího vedení ani zaměstnanec radnice.

Re: IL a politická inzerce
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2017 17:30

To Wydna:
Nic ve zlém :-)! Měla jsem trochu jiné zdroje ohledně prodeje této vily v roce 2014, nic víc! Samozřejmě ani nemám žádné info od exekuční komory jako je máte Vy. Dá se tedy říci, že jste u zdroje (i když nejste fanynka :-), tak nemám důvod Vám nevěřit. Jenom si pamatuji, když se tato vila rekonstruovala neskutečně vysokým nákladem a to není tak dávno. Vysoká míra schátralosti, o které Vy píšete mě tudíž hodně překvapuje. S daleko lepší polohou mohu jen těžko souhlasit, vždyť jsou obě ve stejné ulici! Chtěla jsem jen upozornit na to, že někdy existují i jiné možnosti než lít jakoukoliv výši prostředků do záměru, který se ukázal jako bezedný. Zatím se mluví o navýšení o 10 milionů a to nejspíš nebude finální! Placení nájmu a penále se také nevyhneme, jak se uvádí v IL. Ale to je vždy otázka osobního postoje. Zvítězila tato varianta, tak se necháme překvapit, jestli to stálo za to a zda nás nečekají další překvapení. Veru

Re: IL a politická inzerce
Autor: Wydna (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2017 21:30

Už jen na závěr. Nejsem u zdroje. Jsem seniorka, 11 let v důchodu. Informace jsem získala na Seznamu na základě hesla -Prodej menší vily R.Krejčíře v Černošicích-. Informace dostatečné, ověřené, včetně jména mluvčího Exekuční komory. Fotografie, video. Vila vevnitř opravdu nevypadá dobře.
Jinak mám osobní zkušenost s rekonstrukcí našeho domu z r. 1938. Prohlídka statikem, projektantem, sondy. Dle toho vypracován projekt včetně nápravy zjištěných závad. Nic jsme nezanedbali.
A při samotném provádění prací překvapení na překvapení, další a další závady. Bylo nutno zpevňovat i základy, zabezpečovat zdi atd. Náklady podstatně vyšší, než se předpokládalo. Vila Tišnovských se jistě neliší od zkušenosti mé i dalších, jak ostatně sama píšete. Myslím si ale, že za záchranu stojí a jistě si obě přejeme zdárný konec rekonstrukce.
A diskusí jsme, myslím, prošly obě se ctí. Díky.

Re: IL a politická inzerce
Autor: šlechta (IP zapsáno)
Datum: 25.02.2017 05:04

Ať žije zumba socialistiská organiazce místního starosty.

Re: IL a politická inzerce
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2018 16:57

Vážení, rok se s rokem sešel, kdy jsme vedli výše uvedenou diskusi ohledně vily Tišnovských. A hle, v posledních IL lítají sumy a stále nikdo neví, kolik rekonstrukce bude nakonec stát. Pan starosta podepisuje jednu vícepráci za druhou a přiznává "drobné chybky" v realizaci i technické dokumentaci. Především není jasné, kdy bude rekonstrukce ukončena. Je to amatérismus nejhrubšího zrna!! Stavební úřad nestíhá. Stavebníkům vzkazuje, aby si na jejich služby počkali nejméně rok! A zkuste v hodinách pro veřejnost jít něco na stavební úřad vyřídit! Nikde ani noha. Mají pracovat do pěti a ve čtyři Vám paní vedoucí řekne, že kolegyně pracuje na zkrácený úvazek a ona také moc pospíchá. Samozřejmě nevím, jak se stavební úřad podílí na veřejných stavbách obce, ale předpokládám, že do jisté míry ano. Hlavně, že platíme nejvyšší koeficient daně z nemovitostí! Investiční činnost města řídí od desíti k pěti a obyvatelé jsou se svými požadavky až druzí v pořadí!! Holt, nejsou lidi! Bože, co mi to zase připomíná....

Re: IL a politická inzerce
Autor: PH (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2018 15:57

To nejsou ¨"drobné chybky" to je hrubé porušení zákona o veřejných zakázkách. To nejde za stavebním úřadem, ale za vedením města. Úplně pomíjím trestní odpovědnost v zadávání veřejné zakázky a podepisování dodatků smluv na vícenáklady od toho tady nejsem, ale štve mě, že není dokončená stavba, staví to blbě (jako stavař musím říci za to nemůže stavební firma, ale kdo to zadával), je to drahé a hlavně zodpovědnost na nikom není. Starosta jen kope kolem sebe. A veřejnost, ta bohužel mlčí...

Re: IL a politická inzerce
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2018 16:54

Máte plnou pravdu, veřejnost by měla bouřit! Ale veřejnost by musela být denně v ulicích (jednou kvůli prezidentovi, pak panu premiérovi, kvůli korupci kde všude... atd.atd.) a pak se stejně nic nestane... Zkrátka apatie. Ale co dělá opozice na radnici? Píšete, že stavební úřad s tím nemá nic? A co kontrola a normální stavební řízení? Neměl by stavební úřad stavební povolení vydané městu řešit stejně jako u jiných subjektů? A případně zasáhnout, když se "staví blbě"? Zkrátka pojistky, že se věci budou dít řádně, asi nefungují, když veřejnost nic, opozice nic, stavební úřad nic.... a peníze tečou a my platíme daně jak blbí. a nakonec jim to půjdem hodit na podzim zase.... Bezva!

Re: IL a politická inzerce
Autor: Máca (IP zapsáno)
Datum: 09.04.2018 15:20

Opozice k rekonstrukci radnice - vily Tišńovských má připomínky. Bohužel ze strany vedení města je k vile Tišňovským informační embargo, takže radnice jen kope kolem sebe. Zpackaný předražený projekt za který nikdo nemá odpovědnost... Kořínek se jen chvástá, jak za Rádla...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.