cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Supermarket
Autor: Petr (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2007 17:34

Cernosicim zdar,
zaslechl jsem u vlaku cosi o navrhu/zpracovavvani studie na stavbu supermarketu v lokalite Cernosic. Nevite nekdo, kde se da zjistit vice a eventuelne protestovat?
Muj nazor je, ze nakupni lidojemy spolehlive vyhubi veskerou tzv. obcanskou vybavenost v okruhu 20km.
Zlate samosky, Buh je ochranuj !

Re: Supermarket
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2007 19:54

Vážený pane,
já jsem dnes v autobuse zaslechla,že obchod s potravinami v novém centru na Vráži mají provozovat majitelé stávající "sámošky", tedy Vávrovi. Z autobusu jsem si zašla koupit do "zlaté sámošky" u Vávrů (jediné v místě bydliště) poslední ovadlou ředkev a doma v telefonu závistivě poslouchala kamarádku z Prahy, která dělala k večeři zeleninový salát s rukolou ( u Vávrů nemožno koupit). Obávám se, že "zlaté sámošky" bez konkurence není to správné řešení, supermarket taky ne. Co navrhujete?
H.Řepová

Re: Supermarket
Autor: Kung-Pao (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2007 21:27

Hudrlaplát Vávra ruku v ruce s Delvitou už dávno vyhráli cenu za největší potravinovou hegeš v Bubu (po zavření Zemana ), nicméně žádnému superhypermultikulti opravdu nefandím!!!!! Pokud pí. Řepová tak toužíte po rukole, která vskutku není až tak úžasná jako módní, tak si ji třeba po mičurinsku vypiplejte na zahrádce a s ovadlou ředkví se nechte vyfotit.

Re: Supermarket
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2007 09:55

mam pocit, ze predmetem dotazu bude spise onen periodicky se vynorujici napad na supermarket nekde tam, co bude zacinat "tunel starosty radla", ne? to, ze bude supermarket v centru vraz, je uz preci davno jasne..

Re: Supermarket
Autor: Petr (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2007 16:11

Pokud mne pamet neklame, klasicky (a slusny!) kramek se zeleninou byvaval v Husove ulici tam, co ted prodavaji kachliky a obkladacky. Procpak ho asi zavreli? Nejspis se neuzivil. Takze co s tim? Chodit tam a nakupovat a nechodit a nenakupovat u nemeckych a holandskych a buhvijakych cizaku, kteri privezou smradlavym kamionem svuj eurodotovany tovar buhviodkud, zisk zase odvezou a nechaji nam tu nezamestnane zelinare a prodavace.
Vavra alespon mluvi cesky, a plati dane tomuhle statu, pokud vim. Zeleninu neumi, ale zase treba vede slusnou vinoteku. A pokud si chci rano skocit pro noviny a cerstve rohliky, mam to pres ulici a v cerstvem pecivu si vyberu k naproste spokojenosti. Tohle chci zachovat a vystavby tech hyper- a mega- beru jako ohrozeni.

Re: Supermarket
Autor: Martes Foina (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2007 17:00

No vidite, ja zase slysel, ze tu bude neco stavet Tesco. Ale nesmi se pry o tom verejne mluvit, protoze by pak mozna neprodali ten za 31 500 000 Kč v Centru Vraz...

Re: Supermarket
Autor: Kung-Pao (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2007 18:38

Skutečně bude v centru Vráž supermarket? Tak to potom není žádné klidné ani dobré místo pro život. Jen hluk a další negativní průvodní jevy k tomu. Doufám, že se do onoho báječného centra nastěhují všichni jeho přikyvovači a budou denně slastí omdlévat nad báječným sortimentem v supermarketu a super "náměstím" o rozloze celých 1000 m2. Já mám v podstatě celé centrum Vráž u k...í,stejně jako Lada, ale opravdu lituju okolo bydlící černošičáky.

Re: Supermarket
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 17.03.2007 11:28

"Supermarket" v Centru Vráž bude mít menší plochu, než dnešní sámoška pana Vávry. Nápis "Tesco" jsem viděl na jedné vizualizaci od SHA, kde byla zjevně jen jako označení "tady je sámoška". A mimochodem - vlastní parkoviště pro návštěvníky tohohle obchodu je zezadu v Táborské ulici (50 aut - dobré k zamyšlení nad dnešním parkováním kolem sámošky a kulturáku). Takže z náměstí tam budou chodit jen pěšáci, což jsou u nás hlavně babičky a maminky s kočárky. Těm snad nebude vadit ani to, že hned u sámošky mají lékárnu. Myslím, že výběr si může udělat každý svobodně aniž by přitom omdlel, a obchod se uživí jen tehdy, když o něj sami lidi budou mít zájem. Alespoň bude konečně vůbec nějaká možnost výběru.
Náměstí má dohromady 2000 m2, z toho asi 30% zelený pás se stromy, který oddělí náměstí od hlavní silnice.
Jako jeden z přikyvovačů na takové náměstí určitě rád chodit budu - ale jestli si něco koupím, to se uvidí podle nabídky. Že by mi hrozilo omdlení slastí, toho se vážně nebojím.

Re: Supermarket
Autor: teddy (IP zapsáno)
Datum: 17.03.2007 16:27

proti betonárce se ještě letos začne stavět prodejna Plus s velkým parkovištěm

Re: Supermarket
Autor: c (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2007 15:38

Kam se,prosím vejde mezi silnici a monstrem na Vráži zelený pás?
A kdo víte něco o zámněru náměstí v Černošicích?Že by tam dole zrušili sámožku/když to konečně funguje/a místním nabídli obchod na Vráži v centru?

Re: Supermarket
Autor: http://www.sha.cz/pages/projekty/p-vr (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2007 20:50


Re: Supermarket
Autor: Kung-Pao (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2007 21:45

Pravda, nechal jsem se zbytečně unést emocemi. Vizualizace vypadá pěkně. Tenisové kurty, dokonce i stromy, na Ladech v nové zástavbě věc skoro nevídaná, příjemné osvětlení. Věc která mě docela zajímá, kdy to celé bude dostavěno. Zatím se mi zdá, že investor nemá dostatek finančních prostředků. Ceny za m2 komerční plochy jsou vskutku nemalé a uvidíme kdo a co tam bude nabízet a jak dlouho vydrží. Hodnocení kladné nebo záporné si nechám na později.

Re: Supermarket
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2007 12:24

troufam si tvrdit, ze ty stavajici kurty nechal investor zit jen proto, ze nenasel zadnou legalni moznost, jak je zastavet.

Re: Supermarket
Autor: VM (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2007 16:52

No jo, padouch ! A přípojky co Sokolu k těm kurtům staví dělá určitě jako sabotáž. Kdoví jestli nám to náměstí nepodstrkuje jen proto, aby tam na nás mohl zákeřně líčit pasti !
Pozitivnímu světovému pohledu jezevců lesních 3x hurá !

Re: Supermarket
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2007 11:55

vychazim z cernosicke reality. cili, ty pripojky bych videl jako vyjadreni skutecnosti, ze ty kurty nebudou sokolu patrit vecne smiling smiley)). a az z toho budou soukrome kurty pro obyvatele centra vraz, tak tam prece nebudou neco kopat.

inu, povime si za pet let, kdo z nas mel pravdu...

Re: Supermarket
Autor: c (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 15:06

Netvdim,že je pohled na stavbu špatný.Akorát se mezi vilky a na kopec se vůbec nehodí,ale to fanda archytektury nebere v potaz a nechce vidět.
Další.Porušení zákona to leží v žaludku těm volům,kteří ho dodržují.No, labužnici archytektůry,nedivte se.Jsou to plebejci

Re: Supermarket
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 17:47

Za svých 15 let projektování jsem pochopil, že názorů "co se kam hodí nebo nehodí" je přesně tolik, kolik je lidí. Stejně tak, jako že přesně stejného "porušení zákona" se dopouští asi tak 3/4 stavebníků - tedy i mnoho těch, kdo v tomto případě po "dodržení zákona" tolik volají.
S architekty Šaferem a Hájkem jsem udělal jednu z životních zkušeností: oni pro to "co se kam hodí" mají mnohem lepší cit i kvalifikaci než já a než všichni koho jsem zatím slyšel o stavbě mluvit. My ostatní to ovšem obvykle máme možnost opravdu pochopit až když je hotovo.
Tenhle hlavolam samozřejmě řešení nemá, protože nikdy a nic nemůže být správné a krásné pro všechny. Nejen jakákoli stavba centra, ale i samo nic by bylo pro mnohé špatně. Já ale díky autorům tohohle projektu věřím v dobré přiblížení (v mezích reálných možností) k té "univerzální dokonalosti".

Re: Supermarket
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 18:16

Ještě dotaz, pane Martínku!
Kdo povolil na stávající bytovky za CENTREM tu vševojskovou barvu? Kdykoliv jdu kolem, vzpomenu na rok 1975 a svoje účinkování jako absíka na radaru v Čáslavi. Chybí jen rádiová pojítka na střeše, dévéťák na bráně a transparent, že SLOUŘÍME LIDU.
Také by mě zajímalo, kdo bude fungovat v té prosklené kukani v CENTRU, moudře otevřené Slunci po většinu dne. Člověk těžko, maximálně tepelné čerpadlo vzduch / voda. Berte to prosím jako názor praktika, byť vzděláním jen sdělovacího inženýra.

Re: Supermarket
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 19:36

Viladomy za centrem navrhoval arch. Sticzay-Gromski, a to samozřejmě včetně barevného řešení. Myslím, že negativní vnímání tohoto pojetí na Vráži bylo jedním z důvodů, které investora vedly ke změně. Budovy kolem náměstí budou pestřejší a živější jak tvarově, tak barevně. Osobního hodnocení se zdržím.
Problematiku stínění jsem nucen řešit často i ve vlastní praxi a v současné době to není až takový problém. Většinou to bývají žaluzie + klimatizace, ale detailní řešení nástavby centra jsem nezkoumal. To je věcí jeho projektantů a já si tu kancelář nepronajímám.

Re: Supermarket
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 18:22

Děkuji za informaci, pokusím se toho pána vyhledat na internetu. K tomu "stínění" jen tolik, že stavět něco, co potřebuje a prioru klimatizaci je poněkud spozdilé. A to nejdem ani náhodou ekologista, spíš naopak. Opět vím o čem mluvím - v práci sedím v 6. patře pod mizerné izolovanou střechou s okny na jih. Anemická blondýna by tam asi měla tepelný komfort, ale já zapínám klimatizaci už v březnu, jinak bych v teplotách nad 30 stupňů pošel.

Re: Supermarket
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 18:27

tak to je ten pán, co si postavil vedle rokle na té navážce! Moc rád bych znal jeho názor na převedení provozu z Vrážské do Karlické. Před jeho domem by řadil každý, kdo by odbočoval. To by jistě bylo inspirativní.
Asi se někdy cestou z práce zeptám. Ta vševojsková barva bude asi marginální.

Vševojsková zeleň
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 16:29

a) pan Sticzay-Gromski je bezesporu kvalitní architekt. Jeho černošické realizace patří nesporně k tomu (nej)lepšímu, co se tu za posledních 20 let postavilo.
b) "vševojsková zeleň" možná není nejhezčí barva na zemi, ale pořád je asi 100x lepší než tzv. "kotasovská modř" v minulosti tolik oblíbená naším MÚ. Lávka by v ní rozhodně vypadala líp.
c) nedivil bych se, kdyby barevné řešení uvedených staveb bylo pomstou všem jeho klientům, kteří po něm chtěli růžový domeček s balustrádou, který jim, poté co je vyhnal, postavil nějaký ing. bez arch. nebo ing. arch. bez skurpulí třeba právě na Vráži.

Re: Vševojsková zeleň
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 17:09

Pane "Tajnej", děkuji Vám velmi pěkně za zlepšení depresívní sobotní nálady do které jsem sám sebe dostal přecitlivělým výbuchem nad příspěvkem pana Honzy. Z Vašich příspěvků vidím, že jsme kolegové, ale musím smeknout před Vaším lepším nadhledem a výrazně preciznější formulací témat.
Původně mi jen nedala zvědavost jaké padly reakce na ten můj uražený blábol, ale... Co mne nadchlo a vrátilo do diskuse je fakt, že ve Vašich příspěvcích není jediné písmenko, pod které bych se já sám okamžitě nepodepsal. Člověka vždycky potěší, když není sám (i ve virtuálním světě anonymní diskuse). Možná se známe i v reálném životě - a pokud ne, doufám že se někdy setkáme.
Hezký den !

Re: Vševojsková zeleň
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 18:12

Pro Petra, co se ptal na SUPERMARKET. Přečtěte si tohle, někde uprostřed je asi to, na co se ptáte:
[www.mestocernosice.cz]
M.S.

Re: Supermarket
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 18:47

Pane Martínku,
dovolte, abych tentokrát poděkovala já Vám za Váš návrat do diskuse. Myslím, že diskuse na tomhle fóru začínají mít ten rozměr, který bude přínosný pro to, o čem jsem v některé jiné diskusi hovořila. Nejde o to, aby spolu vždycky všichni souhlasili, to snad ani nelze, ale jde o výměnu pohledů a názorů a hlavně - informací. Pokud nemají lidé potřebné informace, tak to samozřejmě vyvolává dohady a obavy.
Ještě jednou díky a hezký den.

Re: Supermarket
Autor: Kung-Pao (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 23:41

S panem Tajným vřele souhlasím a klaním se trpělivosti pana Martínka. Ony např. zmiňované viladomy jsou pěknou ukázkou praktičnosti a stylu. Negativní reakce občanů jsou očekávatelné - neodpustím si malý rýpanec - je to 100x vkusnější než mraveniště na ladech. Mravencům se omlouvám.... a drobeček na závěr. Pokud se podíváme na různé dnes opěvované skvosty architektury, tak odkudsi z časů minulých slyším ty samé komentáře...to je hnus, to se sem nehodí, zbourat tu barabiznu atd.......

Re: Supermarket
Autor: m.k.hehal (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2007 12:42

Co furt všichni držkujete? Jsme jednou pověřená obec? JSME! Máme ze všech okolních nepověřených obcí nejhezčí silnice, stavebniny v centru a tak? MÁME! Zvolili jsme si Rádla? ZVOLILI! Tak kuš a do práce. Mnoho zdaru.

Re: Supermarket
Autor: ě (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2007 12:59

Fak dost dobry udivuje mne jak se ty drby nesou a vsichne vsemu rozumí atd. Diskont prodejnu proc ne stejne vetsina jezdi nakupovat do radotina a dobra konkurence neuskodi, dale jeste potrebujeme pumpu ale hlavne potrebujeme nejaký vseobecne uznávany prostor pro shromazdovani a deni skratka nejaké to centrum. A nejvic potrebujeme lidi kteri jen nedrzkujou a makaj.Mam pocit ze tu u nas ziji jen samy prudici atd v cizinena zapade maji i menci chodniky plati si ze sveho kamalizaci, vodovod atd a nedrzkujou. U nas se neco vyprojektuje a schvali a najednou zacnou nekteri drzkovat ze o tom nevedeli a ze to je spatne atd a vyhrotuji a prudi. Pak roztou nam vsemmestu naklady a divime se ze to jde pomaleji.Jsem z toho znusen- v cernosicich se totiz neda absoulutn enic udelat bud se rika ze tu nic neni a kdyz najednou je tak je to spatne. Chtelo by to trochu pokory a spoluprace.

Re: Supermarket
Autor: m.k.hehal (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2007 13:15

Proboha Ě, Ty jsi spadnul z Marzu nebo co? K do jsi?

Re: Supermarket
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2007 14:15

Stejne jako suprtruprhyprmarket by to chtelo postavit tady taky nejakej baumax nebo obi. Kdo ma furt jezdit do Prahy, zejo? A tu pumpu urcite. A pokud mozno nekde v centru. Treba u nadrazi naproti Slance. Protoze ne vsichni maji auto a kdo ma furt jezdit vlakem pro benzin do Radotina nebo Dobrichovic. Takovou dalku. Ale v jednom nesouhlasim - shromazdiste uz mame. Vedle betonarky. To je supr plac na shromazdovani vseho druhu. A kdyz se to nejak vymkne, tak jsou naproti hasici a misto travy tam muzou kropit lidi.
A s tim suprtruprhyprmarketem - co nechat to pole pod skolou Lidlovi? Odpadly by zbytecne diskuze o tom co s lamajicimi se stromy ve Skolni. A Lidl je preci levnejsi. Sice jsem z te jejich pastiky minuly tyden stravil dva dny na JIPce, ale byla fakt levna.
Dodal bych jeste seznam co v Cernosicich chybi a my vsichni bychom si meli maknout aby se to tak nejak napravilo:
koupaliste (mestska plaz je fajn, ale mala)
mycku aut (ale ta bude doufam u ty pumpy)
multiplex (teda kino, ne digi TV)
poradny vyasfaltovany mestsky park (pokus tu byl, ale ty divny milovnici prirody to nak zatrhli)
veeelky fitko
... (seznam na pozadani zaslu, je toho 2.5Mcool smiley

A na zaver poznamka pro m.k.hehala - Na Marsu jsem ho nikdy nepotkal. Odtud urcite nespad. Leda tak z Kazina.

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.