cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Kolik policistu uhasi jeden ohen?
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 09:34

Koľko policajtov uhasí jeden oheň?
V piatok popoludní sme sa vybrali s kolegami z práce na „opekačku“ na Železnú studienku v Bratislave. Hudobné nástroje, príjemné piatkové popoludnie, pekné počasie, pár dní voľna pred nami. Zahrali sme prvé pesničky, opiekli prvé špekáčiky... A potom sa to začalo.
Na ceste pod nami zastavilo červeno-biele auto. Vystúpil z neho pán, ktorý si nás najskôr odfotil a potom sa pomaly vyštveral do kopca k nám. Po dlhšom vydýchaní nám oznámil, že sme sa dopustili priestupku podľa vyhlášky, ktorú vydal obvodný úrad a platí od 27. apríla – teda oddnes!
Je jasné, že zakladanie ohňa môže byť v období sucha rizikové, preto sme okamžite oheň zahasili, ale cieľom tohto pána bolo vyberať pokuty a opakoval svoju naučenú formulku o vyhláške a jej zverejnení „na zvyčajnom mieste“. Spýtali sme sa, kde je táto vyhláška zverejnená a prečo sa nenachádza pri ohniskách, ktoré sa bežne používajú na zakladanie ohňa a opekanie, či má povolenie na vyberanie pokút, aká je výška pokuty... To sme však nemali robiť. Pán hasič neodpovedal, ale odišiel opodiaľ a začal telefonovať.
Ruka zákona na scéne
O chvíľu dorazilo policajné auto a z neho vystúpili traja policajti v plnej výzbroji, zásahovka, ktorá (ako sme sa dozvedeli neskôr) dostala hlásenie o napadnutí a pokyn ísť 150–kilometrovou rýchlosťou s majákmi cez mesto.
Začali predložením dokladov totožnosti a zisťovaním, čo sa to tu vlastne deje. Snažili sme sa vysvetliť situáciu, samozrejme, hasič mal svoju verziu a my svoju. Policajti videli, že nejde o nijaké napadnutie ani o dramatickú scénu. „Vyberač-pokút-hasič“ však trval na svojej vymyslenej verzii, a tak sme po dlhom dohadovaní navrhli, že zaplatíme pokutu a spýtali sme sa, koľko to bude? Odpoveď bola: od 100 do 1000 Sk. Za to, že sme sa domáhali svojich práv a chceli sa dozvedieť niečo viac, dostali sme za 500 Sk (skupinka tínedžerov niekoľko metrov od nás to mala za 200 Sk). Vypísal blok a zaplatili sme.
Šou však pokračuje
Policajti vyzbierali občianske aj vodičské preukazy od tých, čo tam boli autami, lebo „vraj“ platí zákaz vjazdu. My sme však dobre vedeli, že platí len cez víkendy a sviatky. Policajti zo zásahovky si však neboli istí, a tak zavolali ešte „obvodnú hliadku“.
A tak prišlo ďalšie policajné auto s dvoma policajtmi. To už sme sa presunuli všetci k ceste, kde sme riešili, či v piatok večer už platí víkendový zákaz vjazdu, alebo nie, keď dorazilo ďalšie auto s dvoma policajtmi. Aktuálny stav: sedem policajtov a jeden hasič.
Nakoniec „zásahovka“ odišla s tým, že dá cez vysielačku vedieť, čo je na značke pri vstupe do Železnej studienky. Samozrejme, pravdu sme mali my, takže policajti po krátkej smutno-smiešnej debate nakoniec aj s hasičom odišli.
Okrem (dočasne) pokazenej nálady a pocitu premrhaných peňazí daňových poplatníkov sme získali niekoľko zaujímavých výrokov:
Ja: „Zákaz vjazdu platí len cez víkendy a sviatky. A dnes je piatok!“
Policajt: „A odkiaľ mám vedieť, že piatok nie je víkend?“
Alebo:
Hasič: „Ste mi pokazili celý večer a víkend!“
Kolega: „Nás je viac, komu ste pokazili celý večer!“
Policajt: (rozhliadol sa, koľko ich tam je a koľko je nás): „No nás je tu už tuším viac!“
A na záver kolega: „Chcel som objednať striptérku, ale tá by ma vyšla dve tisícky, takto sme mali za päťsto sedem policajtov a hasiča!“



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.