cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2007 13:09

Prohledl jsem si plany a zakresy a chtel bych se zeptat na jednu vec - chapu spravne, ze nebude zachovan pruchod z ulic Lucni a Kastanova smerem k mokropeske zastavce CD?

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2007 01:15

Vážení spoluobčané
Bratři a sestry
Mám pro Vás závažné sdělení

Dohodl jsem se dnes s pěti
Vlivnými osobami z Černošic
Že vstoupíme do místní Církve bratrské

Tím získáme většinu a
Já se stanu kazatelem
Taková černošická pučistická tradice

Jako budoucí kazatel mám zásadní
Výhrady ke svému plánovanému bytu
Je malý a budou mi tam courat věřící

Navrhuji proto aby byt kazatele byl
Ve třináctém patře polyfunkčního domu
V navrhované variantě B s terasou

Co se týče poznámky pana m. melese
Pak všichni občané jdoucí na nádraží
Budou procházet kostelem

Tam vloží do kasy dobrovolný
Milodar na úrovni 1 EUR
Jinak prostě neprojdou

Ještě budeme muset doladit
Nějaké dataily ale zvládneme to
Čekají Vás (nás) světlé zítřky

Váš Lojzík Nedělů

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Halef (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2007 08:49

U prorokova vousu!!! A co mešita ?

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2007 02:51

Vážení spoluobčané
Včera mi vynadali v cukrárně
Co prý to píšu za nesmysly

Že se v tom nikdo nevyzná
Takže plánovaný byt kazatele
Je zde [www.cernosice.org]

Varianta B výstavby
Je zde [www.cernosice.org]
A celé je to zde [www.cernosice.org]

A i mešita bude
Jen když bude kolem
Místo na polyfunkční domy

Váš Lojzík Nedělů

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2007 12:17

Lojzíku, pane Melesi, tady je platný ÚP (část kolem mokropeského nádraží):
[www.mestocernosice.cz]
Plánovaná stavba komunitního centra spadá do oblasti OV (oblast všeobecně obytná) a PP (veřejná zeleň a parky). V tuto chvíli byl zastupitelstvu předložen pouze koncepční záměr, bez detailních technických parametrů. Nicméně, ohledně výšky stavby - ta by se měla pohybovat v rozmezí +- 7 metrů (snad si to pamatuji správně). Možná kříž bude o něco vyšší. Průchod pro pěší z ulic Luční a Kaštanová zatím nebyl nijak zmiňován, ale předpokládám, že pokud dojde k parkové úpravě, není důvod jej nezachovat.
Aby bylo zcela jasno, o co se nyní jedná:
Církev bratrská oslovila vedení města se záměrem koupit od obce pozemek na plánovanou výstavbu. Po předběžné rozvaze o možných vhodných lokalitách, se v tuto chvíli jeví jako optimální pozemek, který se nachází u mokropeského nádraží a je reálně definovám ohradou stavebního dvora Stavitelství Řehoř. Celá výstavba je soukromou investicí, bez finančního příspěvku města. Dojde-li k prodeji a následně ke stavbě, bude probíhat standardaní stavební řízení, jehož účastníky budou i všichni ze zákona dotčení.
Po zkušenostech s peripetiemi kolem výšky budov centra Vráž chápu Vaše obavy ohledně počtu pater tzv. polyfunkční budovy - mechanismus již známe. Osobně však zatím nemám důvod předem nedůvěřovat předkladatelům návrhu.
M.S.
P.S.: Pokud je mi známo, mešita nezapadá do obsahové koncepce Církve bratrské.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2007 10:40

pane strejcku,

diky za informace.

co se toho "nastrelu" kostela tyce, jeste dve veci me zaujaly:

a) v miste planovaneho parciku (ve variante B je tam planovana jakasi dalsi budova) dnes stoji byvaly drazni domek, dodnes obyvany. neni zbytecne ho bourat?

b) jak vidno, realizatori pocitaji s pristavbou budovy mokropeske zastavky. znamena to, ze se pocita i s prestavbou budovy zastavky?

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2007 11:01

Pane Melesi,
parčík s budovou ve variantě B (bez budovy ve variantě A) není v tuto chvíli předmětem jednání mezi městem a C.B. Stejně tak přístavba zastávky Mokropsy. Podklady jsou dlouhodobá vize, ke které vše bude směřovat v nějakých časově posloupných krocích.
Co se týče toho obývaného domku, bylo to mnou zmíněno i na zastupitelstvu. Informace od pana starosty je, že se jedná o stavbu bez kolaudačního rozhodnutí a pokud bude tento prostor v budoucnu stavebně řešen, bude nutné vzít do úvahy, že tento objekt je v současnosti obýván invalidním manželským párem.
Přístavba zastávky Mokropsy spadá především do dikce dráhy.
M.S.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2007 14:15

Aha! Cize - vize! Mohlo mne to napadnout, kdyz jsem si tam precetl "Kostel v Praze - Cernosicich".

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: nervoza (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2007 17:56

Rozumím tomu tak,že někteří zastupitelé došli k závěru,že v Mokropsích již všechno je,veškerá občanská vybavenost skvěle funguje,občané mají veškeré služby na dosach ruky nebo jen v okruhu pár desítek,maximálně stovek metrů?
Jestli ano,pak pozemek na strategicky velmi výhodném místě v blízkosti nádraží skutečně nepotřebujeme.Potom nechť ho odprodají za maximální možnou cenu.
Jenže ono tomu tak není, to se mohou zeptat lidí co tam žijí.Na těch jim ale moc nezáleží.Obyvatele Mokropes potřebují naši zastupitelé jen jednou za volební období.Moc by mě zajímal názor zastupitelů za Mokropsy na prodej a
následnou stavbu budovy lehce připomínající místní sovět v Mukačevu.

Nakonec ještě dodám toliko.Jestli přístavba nádraží bude probíhat stejně rychle jako zlepšování přístupu na nástupiště směrem od samoobsluhy,tak ač mlád si ho asi moc neužiji.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2007 21:02

Pane nervózo,
zatím není nic rozhodnuto. Předložený projekt vzalo zastupitelstvo pouze na vědomí. Nakousnul jste ale téma občanské vybavenosti v Mokropsích. Neberte moji otázku prosím nijak osobně, ale jakou občanskou vybavenost v Mokropsích postrádáte?
Mimochodem, v projektu není plánovaný pouze kostel, ale i společenské prostory a v přístavbě nádraží (a v případě realizace druhé budovy) i prostory komerční. Alespoň tak jsem výkladu rozuměl já.
Ač "nevěřící pes" znám se s některými členy CB (stejně jako s katolíky, budhisty, evangelíky atd.) a dle jejich sdělení, měly by tyto prostory být přístupné veřejnosti. Byl jsem se podívat asi před rokem v podobném centru CB v Řevnicích, tuším, že se to jmenuje Common Grounds a musím říci, že to fungovalo.
V neposlední řadě mě zajímalo, zda záměr vybudovat komunitní centrum vyplývá z přebytku volných financí CB, nebo z nedostatku prostor, které CB v Mokropsích využívá v soukromé vile. Dostal jsem jednoznačnou odpověď, že důvodem je poptávka po větším prostoru ze strany členů CB a širší veřejnosti, protože už se tzv. "nevejdou".
Chápu, že předložený záměr nemusí nutně splňovat jakousi obecnou, či snad většinovou představu o tom, co to je občanská vybavenost. Přesto ji z mého pohledu splňuje. Stejně tak, jako ji splňuje výstavní síň, hudební sál, nebo obyčejná hospoda. Zda je komunitní centrum prioritou ve spektru občanské vybavenosti a zda je v Mokropsích v této oblasti života vše O.K. nechávám do diskuze.
S pozdravem M. S.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: nervoza (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2007 22:34

Vážený pane Strejčku,
děkuji vám za vaši informaci.K vaší otázce jakou-že postrádám vybavenost,musím s politováním konstatovat,že téměř veškerou.Za komančů byly Mokropsy popelka, protože žádný předseda nebyl zdejší ,ale vrážský nebo černošičák.Tudíž se nestavěl žádný pomník (bohudík,bohužel,nechám na každém).Naprostá zaostalost infrastruktůry Mokropes a nezájem tehdejších představitelů obce došla až tak daleko,že se uvažovalo o odtržení Mokropes.To jen tak pro informaci.Po plyšáku se toho taky moc nedělo,až na poslední tři roky,kdy zásluhou přistěhování se některých pánů zastupitelů,byla zavedena voda a kanalizace. Tak se nedivte,že nejsem z Komunitního centra odvázanej.Navíc pan architekt tam byl na obhlídce asi v noci.Jinak si nemohu vysvětlit jeho návrh v kontextu okolních staveb. Z jedné strany podnikatelské baroko,z druhé vytříbený styl budovy rozvodných závodů následovaný srubem ve stylu: "Chaloupko ke mě vchodem,k Ivanovi zády."

V této době,kdy lékaři jsou nuceni najímat prostory pro své ordinace v soukromých vilách za nemalý peníz,jenom proto,že město není schopné
zajistit důstojnou nemovitost pro jejich ordinace,prodávat městem vlastněný pozemek na stavbu centra pro zlomek obyvatel,považuji za velmi pomýlenou myšlenku. To je ale jen můj názor. Vypíchl jsem jenom lékaře,ale je toho jistě více a lidé z Mokropes to vědí sami,to jen ti ostatní odjinud,ví nejlépe co tady potřebujem nejvíce. S pozdravem Nic proti Vám. J.Nervoza

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2007 23:21

Pane Nervozo,
ač patřím katasrálně do Mokropes, jsem přeci jenom geometricky blíže k Vráži. Ale právě proto jsem se ptal na to, co postrádáte. Vaše odpověď však není příliš konkrétní. S pojmem "téměř vše" zkusím tedy pracovat vylučovací metodou a snad mi to časem nějak vyjde. Přesto bych konkrétní sdělení uvítal.
Ohledně požadavku na vybavenost versus městský majetek. Pokud tomu dobře rozumím, tak městský majetek by dle Vašeho mínění měl být zachován k poskytování služeb.
Vzhledem k tomu, že služby nejsou zadarmo, tedy vzhledem k tomu, že se jedná o provozování živnosti, mělo by vlastně město vystupovat také jako podnikatelský subjekt, který majetek buď bude pronajímat, nebo služby přímo zřizovat a provozovat. S tí ale nesouhlasím, protože se domnívám, že město (stejně jako např. stát) je jednou z nejhorších podnikatelských variant. Co tedy zbývá?
Majetek někomu prodat, v našem diskutovaném případě nejlépe někomu, kdo za svoje peníze nějaké služby zřídí. Problém je v tom, že město sice může do jisté míry definovat svojí představu absentujících služeb, ale těžko již může tuto představu naplnit. To je věcí poptávky a nabídky, tedy trhu.
Jestliže tedy míníte, že lékař sídlí v soukromé vile za nemalý peníz, pak je samozřejmě možné se dohodnout, že postavíme zdravotní středisko za obecní peníze a lékaře zaměstnáme. Stejně tak můžeme postavit další samoobsluhu a tu provozovat. Tuhle dobu jsme však již zažili a ruku na srdce, za moc to nestálo.
Neříkám, že vše je dnes vše ideální, jenom říkám, že stejně tak, jako přišla CB s nějakou představou, může přijít někdo jiný s představou jinou.
Nikdo jiný se však zatím neobjevil, takže v tuto chvíli máme na výběr pouze dvě možnosti:
Prodat pozemek a nechat vybudovat soukromého investora za svoje peníze komunitní centrum, nebo pozemek nechat ležet ladem a čekat, až se objeví někdo, kdo navrhne jiné využití. Co je lepší?
M.S.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2007 02:11

Pane Strejčku díky za informace
To mně vyprávěl Luigi z Corleone
Že tam se to dělá jinak

Když chce někdo vydělat (vyprat) peníze
Tak se dohodne s nějakým spolkem
Třeba Sdružení truchlících matek

A pak pro ně navrhne výstavbu
Nějakého jejich centra obklopeného
Řadou polyfunkčních domů

Samozřejmě pozemky získají
Od města pod tržní cenou
Protože jde o truchlící matky

Ty polyfunkční domy pak vydělávají
Truchlící matky se mají kde scházet
A investor je velebený ctihodný občan

Vždy je ale třeba najít
Někoho v zastupitelstvu
Kdo to obhájí a protlačí

To víte Corleone na Sicílii
Tam je všechno jinak
Černošice jsou Černošice

Váš Lojzík Nedělů

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2007 09:49

Milý Lojzíku,
Luigi z Corleone musí být buďto velký lhář, nebo není z Corleone. Možná mi to nebudete věřit, ale před pár lety jsem se byl v Corleone podívat. Byla to poměrně zanedbaná provinční díra na skále, proti které jsou dnešní Černošice vzkvétajícím městem. Máte-li nějaké příbuzné v Prizzi, pak se s radou obraťte spíše na ně, bylo to tam o poznání lepší. Je-li moje cesta Sicílií potvrzením mého propojení s místní Camurou, tak už nám asi opravdu není pomocismiling smiley
Jinak stále vše v dobrém M.S.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2007 09:49

soucasti noveho kostela budou i obchody? jak vidno, krestane zrejme od dob, kdy kristus vyhanel trhovce z chramu, ponekud zpragmaticteli smiling smiley.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2007 22:50

Mě v Černošicích nic nechybí a nikdy nechybělo. V poslední době všeho spíš nějak přebývá. Nejen v Černošicích. Nebylo by lepší na tom místě vysadit bukodubový lesík, aby bylo dost bukvic a žaludů na zimu?

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2007 00:42

Vážený pane Strejčku
I Corleone se nyní rozrůstá
[de.wikipedia.org]

Luigi bydlí v domě s červenou
Střechou na obrázku vlevo
Hned pod tou skálou

Ale něco pravdy máte
Občas Luigi kecal
Ségru mi neukázal ač sliboval

Váš Lojzík Nedělů

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2007 08:06

Milý Lojzíku, berte to z té lepší stránky. Kdyby Vám tu ségru ukázal, tak byste možná už nepsal na toto fórum - viz: [www.mafia3.estranky.cz]
M.S.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: j.cimrman (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 09:48

Architektonické pojetí návrhu mi připomíná Friedrichstadtpalast - hlavně aby taky kulturní náplň nebyla stejná. Jen se divím, kde jsou všichni ti strážci architektury. Ale ony si Mokropsy tak trochu vždycky žily samy pro sebe ...

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Tajnej. (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 17:01

Ehm

Jak vám proboha tato stavba (organický tvar, plné stěny) může připomínat Fridrichstadtpalast (prosklenou krabici)?

Spíše než dovolávat se (zde pohříchu obyčejně nedovzdělaných) strážců architektury byste si měl raději promnout oči.

Promiňte poněkud příkrou reakci, ale dlouho jsem tu nebyl a negativistické atmosféře tohoto fóra poněkud odvykl a nechal se zaskočit faktem, že teď už je v Černošicích zločin chtít postavit i kostel.

Jinak, mohu-li usuzovat z těch pár obrázků, ten návrh vypadá slibně. Ani hmotově se kostel nějak nepere se svým okolím, jak se někdy - a ne zcela neprávem - vyčítá Centru Vráž. Otázka je, jak budou vypadat ty "polyfunkční objekty". Je zřejmé, že prostor kolem mokropeského nádraží si nějakou jasnější prosotrovou definici zaslouží a tohle, zdá se mi, může být cesta.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Tajnej. (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 17:20

Omlouvám se, dovzdělal jsem se já a "Fridrichstadtpalast" není bývalý berlínský "Palác republiky", ale tato hrůza: [de.wikipedia.org]. Nicméně podobu stále nevidím.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 18:36

Fridrichstrasse, Bahnhof Berlin?

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 15.08.2007 03:55

Vážení spoluobčané sousedé
Bratři a sestry
To jsem se tedy naštval

Už to bylo všechno připravené
Mohl jsem se stát kazatelem
Církve bratrské a mít krásný byt

A oni ten kostel stavět nechtějí
[www.cernosice.org]
Tak budu dál bydlet s našima

Váš Lojzík Nedělů

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: nervoza (IP zapsáno)
Datum: 16.08.2007 19:31

Přiznej se rovnou,že chceš jenom potají pít mešní víno.Lojzíku,Lojzíku ty to vedeš.Co z tebe bude? Chudáci rodiče.

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2007 02:59

Pane nervozo to teda prrr
Mé úmysly byly
Ušlechtilé a čisté

Chtěl jsem být kazatelem
Mít moc byt peníze
A šéfa co je daleko (vysoko)

A mezi námi víno pijí starci
My mladí pijeme zásadně
Vodku whisky a kontušovku

Váš Lojzík Nedělů

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2007 12:33

Teda Lojzíku, to jsi srab. Když Tě vaši pustí, pojď se mnou někdy do Monopolu. Posílíme se rumem. Čau, Tvůj věrný m.karel. Hever vyjímečně nechám doma

Re: novy "kostel" c.b. v mokropsich
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 20.08.2007 02:43

Teda pane m.karle
To jste přehnal
Já že jsem srab

Já noční hlídač
V době terorismu
A boje dobra se zlem

Jen si sám zkuste
Hlídat v noci objekt
Bez radaru bez pistole

Několik obchůzek za noc
Kolem jenom tma
A darebácké státy

Ten rum si pijte
V Monopolu s heverem
Hrdino jeden

Všech ostatních Lojzík Nedělů



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.