cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Bude smaltovaná tabulka?
Autor: Seňorita Juanita (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 10:33

Tak smaltovaná tabulka asi nebude... ¡achará!

Pan Strejček se svým návrhem udělit Informačním listům cenu "Otevřeno" za příkladné informování obyvatel Černošic bohužel neuspěl. Co, neuspěl - komise zařadila IL do nominace na "Zavřeno"!

A víte proč? Protože prý je to:

"Případ krystalicky čistého zneužití radničního periodika k jednostrannému šíření informací za veřejné peníze. Nominace podaná na základě jedné záležitosti dvěma odlišnými nominujícími z trochu jiných úhlů, organizátoři je spojili do jedné:
Radniční periodikum v červnovém čísle otisklo ostrou oficiální kritiku stanovisek polit. seskupení Věci veřejné, označilo je za lživé. (Poznámka: Jedna ze lží má být např. tvrzení, že zastupitel má právo na dokumenty obce, a je uveden pseudoprávní rozbor, že tomu tak není. K tomu již vydalo MV stanovisko jednoznačně odmítající postup starosty p. Rádla a úřadu.)
Opozice redakci předložila svou reakci na kritiku. Rada města zveřejnění zamítla.
Zároveň jiný člen ZM podal žádost o tiskovou opravu podle tiskového zákona. Uvedl, že mezi údajnými lžemi bylo i uvedeno, že zastupitelé jsou ve střetu zájmů (hlasování o územním plánu, týkající se jejich parcel). Argument o lživosti se opíral o skutečnost, že zastupitelé o střetu zájmů dle zákona informovali a zastupitelstvo hlasovalo o jejich vyloučení (nevyloučilo je). Nominující požádal o tiskovou opravu, neboť tímto hlasováním se nestalo nepravdivým, že jsou ve střetu zájmu. Otištění tiskové opravy odmítla Rada města hlasováním. (Podána "ironická nominace".)
Radniční periodikum pravidelně obsahuje sloupky starosty, kde kritizuje a vyřizuje si účty s opozicí. Opozice do periodika nemá přístup. Na posledním zastupitelstvu (září 2007) podala opozice návrh na možnost příspěvků i od opozice. Návrh byl zamítnut."


Ale co, tak tedy "Zavřeno". Tabulka jako tabulka, taky bude dobrá.

Seňorita Juanita

Re: Bude smaltovaná tabulka?
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 16:36

A kam ji pověsíte???? Myslím smaltovanou tabulku. :-)

Re: Bude smaltovaná tabulka?
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 27.09.2007 14:13

Jak to tak vypada tak cedule nebude sad smiley .
[zpravy.idnes.cz]
A ja se tak tesil. Alespon to treti misto mohlo padnout.

Re: Bude smaltovaná tabulka?
Autor: Seňorita Juanita (IP zapsáno)
Datum: 27.09.2007 18:27

Nu, je z toho docela pěkné osmé místo z celkových 26. Konkurence byla opravdu silná. Celkové výsledky jsou na [www.otevrete.cz].

Buenas noches

Seňorita Juanita

Re: Bude smaltovaná tabulka?
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.09.2007 19:34

Tak to máme za sebou.
Myslím, že osmé místo je opravdu docela pěkné. Představte si, že bychom tu tabulku "ZAVŘENO" skutečně vyhráli sad smiley Trochu jsem to analyzoval a myslím, že jsme z naší strany udělali největší chybu v tom, že jsme přestali trvat na zisku tabulky "OTEVŘENO". Vyhrabat se z osmého místa přes Úřad vlády, Krajský úřad středočeského kraje, Ministerstvo vnitra atd. by snad neměl být takový problém.
Takže strategický cíl na příští roky bych viděl v pokusu o přestup do kategorie "OTEVŘENO". Jestli se to povede, mohli bychom tak kolem roku 2011 začít znovu vážně uvažovat o vítězství. Je to jen a jen na nás.
M.S.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.