cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2007 12:48

Pro zájemce je k dispozici na www.veciverejne.cz/cernosice dopis ing. Skalického vedoucího odboru investic, který objasňuje situaci s odtokem dešťové vody v serpentinách Vrážské silnice /u viladomů/. Řešení přislíbeno do konce listopadu.
Zdraví Daniela Göttelová

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 02:28

Paní Gottelová
Jestli znáte ty lidi
Z Věci veřejné

Tak jim řekněte
Ať své aktivity
Zveřejňují

To jsem nemusel
Pana Martínka otravovat
Když se to již řeší

Fakt hrozný
Věci veřejné
Pracují neveřejně

Váš Lojzík Nedělů

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 10:49

Promiňte pane Nedělů, ale vašemu vzkazu nerozumím.
O situaci kolem podivných hrází na Vrážské a změněných odtokových poměrů na této frekventované silnici, jsme se zajímali dost dlouho, ale bohužel komunikace s úřadem probíhá dost ztuha. Písemnou odpověď jsme (Věci veřejné) zveřejnili, jakmile jsme ji obdrželi.
Daniela Göttelová

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 12:04

Souhlasím s Lojzíkem. Je to fakt šíleně chaotické- pí. Göttelová, nemohla by jste se aspoň na chvilku zklidnit? M.K.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 17:56

Zvláštní je, že já jsem slyšel vysvětlení uvedenéh problému od pana Skalického vyslovené veřejně na minulém nebo předminulém zasedání městského zastupitelstva. Je nějaký zvláštní důvod k opětovnému vyvolávání dojmu nekalých spiknutí ?
Ale chápu pánové a dámy, že neplivat svorně proti radnici a úřadu je velmi nevkusné a patřičně se za to stydím.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 19:00

Tohle je opravdu zvláštní diskuse. Pane Martínku, vy jste z uvedeného vyčetl nějaké plivání špíny? Na posledním zasedání nebyli osobně přítomni lidé, kteří si to tady třeba chtějí přečíst. Co je na tom, že zveřejníme dopis vedoucího investic se srozumitelným a jasným vysvětlením? Nehledejte za tím nic jiného než to, co v tom je. DG

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 19:56

V.Martínku, dnešním dnem už Tě beru jako tiskového mluvčího M.ú.Černošice a blahopřeji k této funkci.Zvolil jsem Tě jednomyslně.Blahopřeji a hezký večer...
S.K.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 20:02

stydte se Martinku,stydte.
budete-li mit stesti,poflusou vas pouze slusni lide.
v opacnem pripade si musite pro plivanec na narodni vybor.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2007 13:20

pane martinku,

neberete nejake amfetaminy? prijdete mi ponekud psychoticky.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2007 18:22

Máte pravdu paní Göttelová, to je ta moje přecitlivělost a zaujatost. Já už totiž ve vašich listech i na diskusních fórech čtu o stavbě v serpentinách všelicos delší dobu a pak někdy reaguji bez přímých souvislostí. Ta poslední informace i mě obohatila o několik technických detailů které jsem nevěděl, zcela lhostejno že jen potvrzují, že vcelku standardní až banální havárie staré městské dešťovky se řeší zcela normálním způsobem, ba dokonce s vyšší kvalitou finálního řešení než bych čekal.
Jsem už zkrátka zmatený z toho, že nevím jistě zda se pan Řehoř dopustil zla tím že dal městu nejvyšší finanční nabídku na koupi pozemku o který nikdo moc nestál, nebo tím že při stavbě vybudoval také kus obecní kanalizace a vodovodu pod Vrážskou silnicí a nebo tím, že vybudoval stavbu bez výslovného souhlasu té správné části naší veřejnosti. Možná tím vším dohromady. Investorem stavby je sice jiná firma, ale to už jsem nějak pochopil, že je to stejně nastrčené a jedná se tak jako tak o komplot pana Řehoře.
Přiznávám, že jsem skutečně příliš vztahovačný, protože vy ve skutečnosti jen předkládáte občanům důležité informace a kromě informovanosti veřejnosti nic jiného jejich tříděním nesledujete. Ze stejného důvodu mívám také z vašich listů často dojem, že čtu o jiných schůzích jiného zastupitelstva než bylo to na kterém jsem sám do půlnoci seděl.
Plivání jsem neuváděl v přímé souvislosti s danou informací, nicméně většina zdejších diskutérů přečin který jsem zmínil skutečně nepromíjí. S tím už mám jisté zkušenosti a myslím že i v tomto diskusním vlákně jich ještě dostatek získám.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2007 22:13

PANE MARTÍNKU,NEBUDETE VY NAKONEC TOMM 1? TEN TAKY DISKUTUJE TAK URPUTNĚ

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 00:42

Paní Gottelová
Tak Vám to snad
Pan Martínek vysvětlil

Kdybyste zveřejňovali
Hlavně SVOJE aktivity
Stížnosti návrhy atd.

A až pak odpovědi CIZÍCH
Tak z Vás nebudou jen
Tříditelé informací

Veřejnost by mohla posoudit
Zda něco řešíte
Nebo jen plivete špínu

A veřejnost prý nejsou jen ti
Co s VV mluví
Říkal pan Pátek

Mně už to nezajímá
Mám dost svých starostí
S obchůzkami radarem a tak

Váš Lojzík Nedělů

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 00:43

Pane Martínku
Víte co o vás
Řekl pan Pátek

Skoro se to bojím napsat
Radši to dál ani nečtěte
On je hrozný hrubián

Prý jste
Vztahovačné
Káčátko

Ani nevíte
Jak se na něj
Za to hněvám

Mohl to přece
Říci i
Jinak

Váš Lojzík Nedělů

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 01:08

Pane Nedělů a pane Martínku,
myslím, že je zcela na mně nebo na nás, co zveřejňujeme. Někdy to jsou naše názory, návrhy či způsoby řešení a jindy to jsou odpovědi, které jsme získali od úředníků či vedení města. Slovo zastupitel je odvozeno od slova zastupovat. Často se stává, že se vyjeví nějaký problém, na který narazíme přímo my sami nebo nás na něj někdo upozorní (v případě betonových hromádek podél Vrážské není problém do nich skutečně narazit) a my jako zastupitelé se ptáme a pak zkrátka zveřejníme odpověď, aby se ji dozvědělo co nejvíce lidí. My ty lidi zastupujeme a zprostředkováváme jim účast na správě věcí veřejných tím, že je maximálně informujeme. Je na tom něco špatného? Někdy připojíme i svůj názor. Ani na tom není nic špatného. Děláte to ostatně i vy. Naopak, špatně by bylo, kdyby lidi o tom, co děláme, nic nevěděli. Vzhledem k tomu, že fakticky nemáme jako opozice žádnou výkonnou a rozhodovací pravomoc, je s podivem, že vás naše aktivity tak iritují. Chcete asi, aby měli čelní představitelé našeho města klid na práci? Ale ta doba už tady byla a nebylo to pro tuhle zemi a lidičky fajn. Vedení města musí tu kritiku, šlapání na paty a koukání pod prsty zkrátka strpět.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 10:30

Paní Göttelová, mě na vašich aktivitách neirituje to, že se "snažíte koukat vedení města pod pokličku", to je činnost ve své podstatě jednoznačně chvályhodná. Ty uvozovky jsou ale úmyslné, protože to co vás vidím skutečně dělat jsou většinou pohledy hodně povrchní, naplněné osobními útoky a hlavně - nenabízející žádná jiná lepší řešení. Na solidnost postupu "mě se zdá že je zloděj a některé okolnosti tomu nasvědčují, tím pádem svůj názor že je skutečně zlodějem zveřejním" máme asi zásadně rozdílné pohledy.
Možná byste byla překvapena, co mne na tom všem irituje nejvíce. Zažil jsem totiž na vlastní kůži jaké to je, když strávíte třeba stovku hodin prací pro nějaký konkrétní problém města jen proto abyste s tím pomohla, a pak si vyslechnete křik "dobře informovaného politika" na nástupišti nádraží "jsi lump a zloděj a hrabeš si do vlastní kapsy". A důkaz: "zadarmo bys to přece nedělal, tak je jasné že hrabeš (jako ONI) a basta". V posledních letech jsem svědkem toho, jak řada kvalitních a slušných lidí odmítá podnikat aktivity pro město především z toho důvodu, že lidé jako vy vytvářejí prostředí které zkrátka nestojí za to (snažit se něco zlepšit a dočkat se jen pošpinění). Ta moje osobní zkušenost mi jen potvrzuje proč to tak je, a i když není o vás osobně, stylem a solidností jednání je přesně stejná. Jmenovat tu nikoho nehodlám, dost na tom že tu sklidí anonymní kydance špíny i jako nejmenovaní. Některé kydance nebudou možná ani špinavé, ale jen poetické a mile sarkastické.
Další podobná je věc, kterou jsem už psal jako reakci na vaši drobnou přestřelku s panem Strejčkem. Popíchnul mě ten pocit, že své "informační granátky" už rozhazujete tak slepě na všechny strany, že dopadají i do vlastních řad. Vy totiž jako osmičlenný tým skutečně nejste bezbranní ani bezzubí, jen byste měli nabídnout víc než jen neustálé "oni to dělají špatně" - třeba alespoň konkrétní vize jak tedy jinak. Ale ne povrchní, bylo by skvělé promýšlet věci do důsledků.
Já vidím mezi panem Strejčkem a vámi jeden obrovský rozdíl: on podle mne přijímá kus své odpovědnosti a nezůstává jen u toho nejsnadnějšího opozičnictví. Proto je to vždycky partner se kterým diskutovat má smysl, i když se s ním můžu někdy pohádat a jindy zase souhlasit. Styl vašeho jednání u mě zatím vyvolává převážně smutek a stále čekám, jestli dokážete vedle peprné kritiky a napadání druhých nabídnout i něco jiného - cokoli na čem lze také cosi stavět.
Berte to prosím jako mé osobní filosofování - takové malé vysvětlení odkud pochází ta moje občasná nevraživost proti vám. Jsem si vědom, že je to můj osobní názor a vy máte plné právo nakládat se svým politickým jednáním podle vlastního uvážení. Pravá politická hra je asi vždycky svým způsobem špína které plně rozumět nebudu a nechci. Já se jen dívám svou logikou na konkrétní problémy našeho města, jejich možná řešení a věci které dobrým řešením brání. To mě občas také přiměje "zastat se těch špatných" a vy už víte jak jsem v tom nepoučitelný.

Pokud byste v téhle diskusi pokračovala i přes vše co jsem napsal, nezlobte se prosím jestli nebudu již dále reagovat. Nejde o to že bych nechtěl tuhle polemiku dál vést s vámi, ale myslím že jsem definitivně překročil magickou hranici za kterou na tomhle fóru už sklidím jen hodně posměchu a urážek, a tím si zdraví kazit nechci. Koneckonců - vše co mě zajímá se od vás dozvím i na zastupitelstvech a breptání na fóru je poněkud bezvýznamné. Moc bych si přál, aby na ta zastupitelstva chodilo víc vašich voličů, a to nejen vždy cíleně na ojedinělou protestní akci. Pak by hodně mých řečí bylo zcela zbytečných.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 10:31

Ja osobne bych byl asi nejvice zvedav pani Gottelova, jak by jste Vy a VV ctili Vas princip:
"Vedení města MUSÍ tu kritiku, šlapání na paty a koukání pod prsty zkrátka strpět"
v pripadnem budoucnu ;-) , a jak Vy a VV pod rekneme "opozicne negativnim" videnim sveta, a casto i jen dvoubarevne, by jste bezchybne pracovali pro 100% obyvatel Cernosic a pri tom by nic negativniho v Cernosicich nebylo k videni :-D ...

Ale to je jine tema. Ja jsem za betonovymi valy v serpentinach nevidel zadnou zlovolnou aktivitu pana Rehore - a jak se ukazuje, nic zlovolneho na tom nebylo a neni. Proste to jen dokonale zapada do Ceskeho i Cernosickeho Kocourkova, takze zadne prekvapeni ...

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 11:10

Pane Martínku, nemusíte odpovídat, protože já už také v této debatě pokračovat nehodlám. K tomu, jak rozhazuji své kritické granátky padni komu padni, se jen ptám, proč pro prodej pozemků v Husově ulici a zvolení pana Volejníka za předsedu Kontrolního výboru z VPM hlasoval pouze pan Strejček? Nejsem to já, kdo nabourává osmičlennou sílu opozice. Je to jen řečnická otázka.
Pane Tomme 1, ano,my bychom bez pochyby pracovali pro blaho obyvatel Černošic (nemáme velké nestavební pozemky, které chcem ezměnit na stavební, nemáme firmy, které by zajímaly veřejné zakázky apod.) a právo na kritiku bychom nikomu neupírali, rozhodně bychom zveřejňovali v IL i kritické a odlišné názory podle hesla Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Zkrátka kdo něco dělá, dělá i chyby, ale když ho někdo na ně upozorní, tak se snaží je napravit. To u dnešního vedení města vidím málokdy, ale musím říct, že v poslední době občas ano. Můžete mi to věřit a nemusíte, ale u toho také asi skončíme, neboť nevíme vy ani já, co by bylo, kdyby...

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 15:00

Takže znovu - k "nabourávání síly osmičlenné opozice" jsem přispěl způsobem, který proměňuje pasiva města v investiční aktiva. Udělal jsem to proto, že jsou to reálné zdroje financování priorit VPM. Jediným důvodem proč bych hlasoval proti by byla územní rezerva pro vybudování nové mateřské školy. S tou je však uvažováno na Vápenici. Jistě, kdybych více dělal politiku a méně se zajímal o ty tuny bahna, kterým jsme si zvykli říkat ulice, asi bych hlasoval jinak, ale jak jsem již několikrát řekl, předpokládám, že zastupitelé zvolení za VPM zastupují voliče, kteří chtějí vidět hmatatelné výsledky a ne sledovat příběhy Rychlých šípů. Aspoň tedy doufám. No nic, vidím, že je na čase požádat kolegy z opo uskupení o schůzku.
M.S.
P.S. k jednomu výše uvedenému příspěvku cituji "...fakticky nemáme jako opozice žádnou výkonnou a rozhodovací pravomoc ... " není to samozřejmě pravda, protože jako opozice máme ze zákona naprosto stejnou rozhodovací pravomoc, jako koalice. To co nemáme je výkonná moc.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 15:19

Ahoj Michale,
v poslední větě máš samozřejmě pravdu. Vyjádřila jsem se nepřesně.
K financím - peníze z prodeje Husovky šly na ulici, kde bydlíš...Já vím, všichni někde bydlíme.Ale s tím, jak kdo hlasoval, to bylo tak, jak jsem napsala. Doufám, že pan Martínek zase hned neuvidí tuny bahna, je to jen takové malé přátelské rýpnutí.
Schůzka bude určitě fajn, můžeš navrhnout termín.
DG

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 15:52

No já bych spíše řekl, že peníze z Husovky šly na investice, které byly naplánovány na rok 2007. Pokud si myslíš, že jsem dokázal zařídit rekonstrukci Mokropeské a zároveň na tuto rekonstrukci zajistit peníze prodejem Husovky, tak mi hodně lichotíš. Přečti si zápisy 4 roky zpátky a zjistíš, že o Mokropeské se jednalo se střídavými výsledky několik let. A to i v době, kdy opozice neměla hlasů 8, ale jenom 4. S hlasováním nemám problém, s čím mám problém je skutečnost, že svojí představu o fungování opozice považuješ za jedinou správnou a na to konto můžeš napsat, že narušuji její soudržnost. Ne Danielo, já narušuji pouze tvojí představu o opozici a to je sakra rozdíl. Schůzku navrhnu mimo toto fórum.
Měj se a nic ve zlém M. s.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 01:29

Jasně, je pár ulic v Černošicích, které se opakují na seznamech ulic, které je nutno opravit. Patřila tam leta i Mokropeská. Ostatně při schvalování rozpočtu na rok 2007 se už počítalo s částkou 10 milionů z prodeje pozemků, když jsme se ptali, ze kterých, nepadlo jednoznačně, že to musí být ty v Husovce. Vedení města tehdy mlžilo.Tyhle krásné pozemky totiž měly potenciál být něčím víc než obyčejným stavební parcelou.
Mně se zkrátka nelíbí jednoduchá rovnice peníze z prodeje obecních pozemků rovná se oprava kusu silnice. Proč? Peníze z prodeje jednou zkrátka dojdou a neopravených ulic zbude ještě dost, pokud se tento způsob nezkombinuje ještě s jiným, práce stavebních firem není podle mě kontrolována způsobem, který by zajistil kvalitu práce přiměřenou ceně, důsledně se nereklamují závady, na úplně nových silnicích se povolují překopy na přípojky, atd.
Vzhledem k tomu, že se až tak neznáme a do hlavy mi nevidíš, těžko můžeš tvrdit, že považuji za správný jen ten svůj názor (v podtextu, že nejsem ochotna ho změnit či najít kompromis) a ty že mi kazíš představu o fungování opozice. Ostatně většina lidí považuje svoje názory za v danou chvíli ty nejlepší. Ty je považuješ za špatné? Ale někdy svůj názor změním pod vlivem okolností, argumentů, vývoje situace, a někdy ho zkrátka nezměním. To je moje právo myslet si o věcech své.
Tak mě napadá, kam opět sklouzl můj jednoduchý příspěvek, odkazující na celkem jasný a zcela bezproblémový dopis pana Skalického...
DG

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 01:46

Myslím, že opo věci by se měli řešit na úrovni pm a jen tak za sebe pí. G mohu říct, že je opozice a "opozice" zdejší VV je bohužel na úrovni uvozovek - víte paní G,já z vysoka kašlu na to kolik trhnete na cizincích ve vašem podniku, já jen chci kvalitní spravování města kde žiju a toho se snad pod Vaším vedením nikdy nedočkám. Nemáte žádný recept na rekonvalescenci našeho města. Máte jen spoustu jedu a nepodložených informací, kterými tzv. kalíte vodu - to není v žádném případě ani komunální politika - to je bulvár - jen doufám, že v příštích volbách občané dají hlas lidem, kteří skutečně pro město něco dělají a ne jen KECAJÍ - demostrace Vaší bezbřehé ignorance jest onen zveřejněný a vynucený dopis ohledně stavby ve vrážské serpentině - to je naprosto jasná ukázka Vaší neinformovanosti a odborné neznalosti maskovaná za občanskou angažovanot - stále vytváříze senzace kde nejsou.............

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 02:15

Jo, do hlavy ti nevidím, tak se řídím tím co čtu. Jestli to ovšem s tou možnou změnou názoru pod vlivem okolností, argumentů a vývoje situace myslíš vážně, tak je všechno O.K. Jedna z pouček psychologie praví, že umění přizpůsobit se (pozor - nezaměňovat lézt za každou cenu někomu někam) je prý známkou inteligence :-) O právu myslet si své není tahle diskuze.
M.S.
P.S.: Čím víc by měla být stavební parcela města, než finančním profitem?

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 03:40

Vážení spoluobčané
Bratři a sestry
Sousedé

Nikdo z naší rodiny
By nekydnul beton na silnici
A ohrozil tak ostatní

Protože je to bezohledné
A neomluvitelné
Někteří to udělají

A o tom to je
A ty kecy o komisích vodotečích
Termínech atd. mne fakt štvou

My už nejsme lidi
My jsme jenom partaje
Zpívali prý kdysi V + W

Váš Lojzík Nedělů

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Nickname (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 10:42

Pro všechny Lojzíky, Gotelové, Strejčky, Big Smoky a další, jim podobným.
Myslím, že jsem našel prozatímní, náhradní a pro mnohé z vás možná i definitivní řešení vašich pseudoproblémů, týkající se vašich cest po Černošcích.
Pokud vám z jakýchkoliv důvodů nevyhovuje jezdit autem po Vrážské kolem viladomů , které tam nechala postavit realitka Dolphin Villas a kolem Obchodního Centra Vráž na Dobřichovické - a ty důvody mohou být různé - politické, profesní, architektonické, či jen osobní….

Jezděte Karlickou.
Pak pořád rovně ulicí Boženy Němcové a na konci zahněte vlevo do Smetanovy - no a už jste na Dobřichovické.

Pokud pojedete v opačném směru, je to naopak.
Z Dobřichovické odbočte vlevo do Smetanovy, pak vpravo do Boženy Němcové a přímo do Karlické.
No a na jejím konci jste téměř v centru.

Tím neutrpí váš útlocit, a nebudete se zbytečně rozčilovat nad věcmi, které stejně nezměníte a za které si částečně můžete i vy sami a teď je jen kritizujete..
Křičeli jste jen tak, aby vás nikdo neslyšel, ale teď se tím vším, co všechno se mělo, nemělo a hlavně jak udělat, a vy jste to samozřejmě dopředu věděli, oháníte.

Po cestě je ještě několik malých, jistě jen zpolitizovaných zádrhelů, ale ty vy určitě, jako správná konstruktivní opozice hravě zvládnete a vyřešíte. Například tankodrom na Smetanově a ti nepoddajní družstevníci na Karlické.
Prodejte třeba ještě 3x pozemky v Husovce - pokaždé ale někomu jinému - a peníze na opravu silnic hnedle budou v rozpočtu k dispozici.

Hezký den u nás doma, v Kocourkově.
:-)

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 12:32

nickname je rehor...

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 13:06

Paní Göttelová, jelikož se k mému milému překvapení tato diskuse zatím nezvrhla až kam jsem se obával, dovolím si zareagovat ještě na váš předchozí příspěvek. Ani mě se nelíbí jednoduchá rovnice "peníze z prodeje obecních pozemků rovná se oprava kusu silnice", stejně jako se mi nelíbí mnoho jiných podobných rovnic vyjadřujících strohou životní realitu. Já tomu co říkáte rozumím, ale za korektní to budu považovat až v okamžiku, kdy to předložíte jako součást REÁLNÉ A NAPLNITELNÉ koncepce. Spousty podkladů už máte připravené od týmů lidí, kteří na nich pracovali před vámi - například na tabulce komunikací a priorit jejich rekonstrukcí jsem se nepatrným přispěním podílel i já a stále si za všemi svými argumenty stojím. Vezměte tedy tyto a jiné tabulky, doplňte svá čísla a zpřeházejte pořadí podle svých priorit. Pak to předložte s vysvětlením "tuhle silnici bychom měli posunout o rok a tamtu o dva, protože jinak si vyčerpáme nemovité rezervy - což je škoda, protože tyhle zdroje nám už nikdo nevrátí". Myslet si o mě můžete co chcete, ale možná pak budete překvapena až uslyšíte že svůj názor "to je samozřejmě pravda, to je rozhodně nutné pečlivě zvažovat" dokážu vyslovit i před lidmi kteří by tím byli nuceni pachtit se bahnem o ten rok nebo dva déle. Podobnost s mou aktivitou kolem stavby centra čistě náhodná (omlouvám se, tohle si prostě neodpustím).
Ale problém je jinde - oni o těch uvedených možnostech totiž všichni skutečně vážně uvažují a jejich rozhodnutí jen odráží výběr ze dvou reálných možností. A jak to tak už v životě bývá, ani jedna není jednoznačně skvělá a bez nedostatků - takže jde o klasický výběr dobrá-lepší nebo dokonce pesimističtější špatná-horší.
Tím vás nepoučuji o věcech které jistě víte sama, jen se jaksi obecně domáhám větší korektnosti při tom názorovém hodnocení motivací druhé strany, které máte ve VV v takové oblibě. V zájmu dosažení snesitelnějšího prostředí pro práci VŠECH lidí, kterým na našem městě opravdu záleží.

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 13:19

Lojzíku, tvoje poetičnost je povzbuzením v dnešním přetechnizovaném světě. Zkus si jen ověřit jednu ze stále utajovaných informací "kdože přesně to byl, který tam ten kydanec kydnul (nebo kydnouti nechal)". Možná tě v té souvislosti překvapí více věcí a jen tvá poetická duše ti pak zabrání sklouznout k mé zaujatosti z pochybovačství "proč jsou některé věci veřejné více a jiné si zveřejnění ani nezasluhují ?".

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: Nickname (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 17:09

Odpověď pro pana lojzurybu.

To už tady jednou bylo, takže zase opakovaná nepravda.

d - je správně

:-)

Re: vodoteč v serpentinách Vrážské silnice-řešení
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 17:18

d jako...?

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.