cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Plánované projekty rozvoje města
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2007 19:04

Vážení návštěvníci,
dovoluji si Vás upozornit na výstavu projektů rozvoje města Černošice, která probíhá do neděle v sále ClubKina. Je to celkem zajímavá záležitost, minimálně dobrý podklad pro diskuzi na toto téma. Vzhledem k tomu, že je vše zpracováno ve vizuelně srozumitelné podobě, vřele doporučuji.
Stále "dobrý přístup" přeje M.S.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2007 16:34

Ahoj všem,na doporučení Michala jsem se rozhodl navštívit ClubKino a prohlédnout si výstavu.Sobota čas 15.20...Hned u vchodu nás razantně zadržela uklízející paní se slovy :máme ještě zavřeno...nechceme pít ,jdeme se podívat na výstavu...máme to už zabalený... rozvoj nebo výstavu?..máme akci,až po... máme čas teď...bude akce,zabaleno....
Tak vím ,že nic nevím..
Nestěžuji si,pouze konstatuji a nedoporučuji....
S.K.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: jc (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2007 22:22

Já jsem výstavu navštívil v pátek v 19:00 a s přístupem nebyl problém. Opravdu stojí za to to vidět, některé věci jsou asi během na velmi dlouhou trať - třeba revitalizace obou nádraží. Úplnou novinkou pro mne byl návrh přestavby mokropeské Familie
Bezkonkurenčně nejlepším exponátem ale pro mne byl starosta městské části Prahy 5 JUDr. M. Jaxxxxx alias Mr. Pig, v družném rozhovoru s představiteli našeho města.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2007 14:03

Pěknou Neděli všem,

prosil bych o vysvětlení co že je mokropeská Familie - děkuji.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2007 18:24

Bude to bohužel opět vypadat, že jsem věčně nespokojená a ke všemu mám připomínky, ale organizace akce nazvané prezentace černošických projektů se podle mého názoru opět nepovedla, nebo lépe řečeno, povedla se klasickým černošickým způsobem. Pan starosta si může odfajfknout záslužnou akci. Kolik lidí ji shlédlo a kolik ji shlédnout chtělo a nepodařilo se jim to, asi už nikdo nezjistí.
Ve čtvrtek brzy ráno jsem odjížděla mimo město a vrátila se v sobotu. Na výstavu jsem se tedy vypravila v neděli, neuvědomila jsem si, že bude otevřena pouze v době otevření Club kina, a dostavila se tam i s dcerou již v 11, kdy většina podobných zařízení otevírá. Zavřeno. Přečetla jsem si, že otevírají v 16 hodin, přišla jsem tedy znovu v 16, panely byly uklizeny, probíhalo totiž promítání filmu pro děti. Tedy zase nic. Smůla. Večer už jsem čas neměla.
Volalo mi několik známých s dotazem, kdy že je to vlastně otevřeno,nemohli se dovolat do club kina, kromě toho v pátek i v sobotu večer v kině běžel program, panely byly uklizeny stranou. Myslím, že je v našem městě více lidí, kteří např. chodí z práce až večer (v club kinu běží program) nebo odjíždějí na víkend pryč.
Od paní-pracovnice Club kina jsem se dnes dozvěděla, že se oni o celé akci dozvěděli si 3-4 dni předem a tedy nijak nemohli upravit program zařízení nebo nebylo možno dohodnout se Sokolem prezentaci v jejich tělocvičně s případným omezením cvičení jako to bývalo při podobných výstavních prezentacích v minulosti.
Navíc celá akce byla příliš narychlo a nebyla dostatečně prezentována ani v Informačním listě, ani na webu města, ani nijak masivně na plakátovacích plochách (např. jako akce pivní beerfest, jehož plakáty visely nedávno na každém sloupu veřejného osvětlení ve městě).
Pro příště tedy vedení města doporučuji podobné zásadní akce organizovat s větším rozmyslem, klidem, s větší informovaností veřejnosti (o kterou přece hlavně jde) a hlavně najít místo, kde budou panely moci být vystaveny nepřetržitě po dobu nejméně 1 týdne, volila bych ale ještě raději místo, kde budou moci být i dobu delší. Napadají mě např. prostory v DPS, v čekárně mokropeského nádraží, v sále Slánky apod.
V době téměř stoprocentního počítačového propojení čehokoliv s čímkoliv by zřejmě nyní nemělo být problémem nějak dostat obsah výstavy na městský web a alespoň přehled projektů zveřejnit v Informačním listě. Zkusím se na to zítra na úřadě zeptat. Sama jsem zvědavá, co se dozvím.
Přeji všem hezký nedělní večer.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2007 19:53

big smoku - mokropeska familie je pravdepodobne nejstarsi, co v mokropsich a tim padem i cernosicich mame (mivali jsme tedy i brod, ale ten nam po povodni odbagrovali). byval to klaster, respektive, zarizeni zbraslavskeho klastera, kam posilali stare mnichy na doziti. az nekdy pujdes pres kamenny most odshora, tak zahni kousek za nim doleva do brany a uvidis sam...

jinak, mohl by mi nekdo priblizit, jak ma ta prestavba vypadat? zatim jedine, co jsem zachytil je zamer srovnant se zemi chalupu, kde donedavna bydlel Raselina... trochu me udivilo, ze ten domek je obecni, neb jsem se vzdycky domnival, ze cela familie je vosahlikovic...

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2007 22:34

Tady je pár ilustračních obrázků z výstavy:
[www.cernosice.org]
Ja na nich i zmiňovaná familie :-)
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (02.12.2007 22:36)

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 02:18

Vážení spoluobčané
Moc se omlouvám
Jsem jen noční hlídač

Ale z té diskuse mám dojem
Že ani naši zastupitelé nevědí
Co a jak se tady má rozvíjet

Znamená to snad že
O vizuálně srozumitelné
Podobě rozvoje nerozhodují

A jestliže nerozhodují
A čekají na výstavu
Kdo tedy rozhoduje

Mně je to tedy
Poněkud divné
Proto se drze ptám

Váš Lojzík Nedělů

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 08:30

Vážený pane Lojzíku,
nevím, zda vaše otázka směřuje k tomu, zda zastupitelé rozhodují o tom, které projekty a na které oblasti se budou zpracovávat a následně realizovat nebo jen k samotné prezentaci na včera skončené výstavě.
Zkusím se vyjádřit k obojímu.
Zastupitelstvo je, a nemělo by být, v Černošicích malým pánem. Tím hlavním je u nás rada města, chce se mi říct, že dokonce jen její ODS-část. Ta rozhoduje o tom, které pozemky se prodají, které ulice se opraví (dodatečně jsou dopisovány do zápisů z komise...) a kterým architektům se zadají ke zpracování určité lokality. Zastupitelstvo jako takové, natož veřejnost, je z těchto úvah vyloučena, což je ke škodě věci samé a zhoršuje i atmosféru v našem městě. Kdyby tomu bylo jinak, nebyl by takový poprask kolem stavby motlitebny Církve bratrské, neexistovala by skupinka lidí, kteří ví o tom, že se v Mokropsích bude opravovat a přistavovat statek a že v něm budou i sociální byty (a kdože se tam má stěhovat?), lidé by nebyli vyplašení ze zvuků motorových pil při kácení vzrostlých stromů na pozemku u DPS (má tam vzniknou městský parčík - kdo o tom ví? Ani zastupitelé. A přitom má jeho realizace stát kolem půl milionu kč)

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 08:39

pokračování
Rada města kráčející kupředu pod vedením silné ODS připravuje projekty, na jejichž realizaci bude potřebovat statisícové a milionové částky z rozpočtu města a přitom zastupitelů, nedej bože veřejnosti, se neptá, zda to takto chtějí. Má snad patent na rozum? Měla by si uvědomit, že nerozděluje peníze své, ale naše. A používat je na věci záslušné a k rozvoji obce je její povinnost.
Je jasné, že není možné, aby se všichni vyjadřovali ke všemu a každý požadavek byl vyslyšen, ale myslím, že nejsem sama, kdo má dojem, že lidé už ani neví, co vedení města (rozuměj rada) chystá a už je to i přestává zajímat, protože nemají šanci to ovlivnit. To není dobré pro vztah lidí k místu, kde žijí.
K samotné výstavě jsem se vyjadřovala na jiném místě - tedy jen zkráceně -dobrý nápad, ale zbytečně uspěchaná realizace, nevhodný výběr místa a krátká doba prezentace vzhledem k tomu, že jde o budoucí směřování města.
Zastupitelka Věcí veřejných Lenka Kalousková navrhovala na minulém zasedání zastupitelstva, aby pro projekty, které město nechalo zpracovat či chystá, byla otevřena rubrika na městském webu a aby byly pravidelně zveřejňovány v Informačním listu. Její návrh nenašel v 21 členném zastupitelstvu podporu a tak nebyl přijat. Škoda, protože až takový nával na výstavě nebyl a mnozí občané by se na přehled projektů rádi podívali v klidu domova a v době, kdy se jim to bude hodit.
Omlouvám se za délku svého příspěvku a přeji všem hezký den.
DG

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 08:41

záslužné

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 10:16

nebude ta radnice nejaka velka? kdyz se doposud nas slavny urad vejde do papiraku... ale nest, treba tam na ouredniky a mestske hlavy pomazane prestane pusobit ten azbest a radon a zacnou konecne fungovat smiling smiley.

jinak, pane strejcku - neslo by ty obrazky nekam hodit ve vetsim rozliseni? takhle tam toho neni mnoho videt sad smiley.

mimochodem, chapu dobre, ze z krizovvatky mokropeske/ vrazske zmizi pomnik padlym??

jo a jeste jedna vec - opravdu nechapu, proc ty plany nemohou viset na mestskem webu... trosku mi to pripomina stoparova pruvodce o galaxii a komukoli volne pristupne rozhodnuti o demolici planety zeme. existuje nejaky zpusob, jak radlovi a jeho politovanihodne kohorte nohsledu vysvetlit, ze nejsou feudalove a my poddani?

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 14:26

Pane Melesi, kouknu na originály a uvidím, zda je na nich vidět něco více. Bylo to foceno spíše jako "repka z akce", než jako přehledná informatika.
M.S.
P.S.: Pokud si matně vzpomínám, tak ve "Stopaři ..." by měla být i odpověď na Vaší otázku :-)

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 17:04

O přesun pomníčku padlým už, myslím, bylo zažádáno a tuším, že to bylo i schváleno-bylo to v nějakém zápisu z jednání rady města. Potřebujete k tomu vědět něco blíže?
Nějaké fotky z výstavy najdete i na www.veciverejne.cz/cernosice.
Zastupitel pan Kořínek se pokoušel přesvědčit pana Skalického - vedoucího odboru investic, aby dal projekty na web. Uvidíme, zda mu to bude umožněno.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 19:16

jj objekt samozřejmě znám, jen jsem neznal onen název - díky za objesnění a omluvte mou neznalost .-)

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2007 02:47

Vážení spoluobčané
A paní Gottelová
Jestli je to vše pravda

Tak jsme si
S panem Pátkem
Říkali

Obec je samostatně
Spravována zastupitelstvem
Tak to musí být

Jestli jí jako zastupitelé
Spravovat nemůžete
Tak prostě odejděte

Leda byste chtěli dál
Vytvářet dojem že
Je u nás vše OK

Vždyť málo platné
Jako zastupitelé
Svoji odpovědnost máte

Ale moc na nás nedejte
My jsme jenom hlídači
On denní já noční

Váš Lojzík Nedělů

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2007 07:33

Milý Lojzíku, Daniela nepopsala stav věcí zcela přesně. Zastupitelstvo samozřejmě rozhoduje o tom, které projekty se realizovat budou a které ne a také o všem, co zastupitelstvu ze zákona přísluší, tedy především o investicích. To, že většina zastupitelů podporuje vedení města je zcela normální politický jev, protože jak jinak by to mělo být. Ta většina rozhodně není jenom ODS. Že opo-zastupitelé nemají rozhodující vliv na to, jak postupuje vedení města je také zcela normální. Neznamená to však, že nemají možnost rozhodovat. Jenom nemají tu většinu. To však neznamená, že by měli odejít, i když pravda, setrvání v takové pozici je poněkud úmorné. To je riziko podnikání v komunální politice. Jednou za čtyři roky to můžete milý Lojzíku změnit.
S pozdravem M.S.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2007 08:17

Michale, díky za doplnění. Ano, odejít ze zastupitelstva by bylo zbabělé a nic by to neřešilo. Zastupitelstvo by se nerozpadlo.
Ale faktem je, že ta vládnoucí většina v zastupitelstvu si zkrátka odhlasuje, co potřebuje. Přijďte se někdy podívat, jak někteří zastupitelé (ti, co podporují radu města-tedy ODS, KDu-ČSL, "nestraník či nezávislý" pan Řehoř, někdy ČSSD a zástupce sdružení hasičů) s prominutím legračně hlasují podle toho, jak zavelí starosta Rádl. Kdyby se pan starosta nedejbože chtěl před hlasováním poškrábat za uchem, tak možná někteří zmatení jeho soudruzi zvednou ruku v nesprávný moment a projde i nechtěné usnesení. Ale pan starosta jim pro jistotu většinou před hlasováním napoví- prostě řekne, jak bude hlasovat a je to. Nebo když pro přijetí usnesení chybí jeden hlas, tak se všichni zmateně rozhlédnout, číže ruka se to nezvedla a pak toho nezvedníka přimějí ruku vztyčit.
A tak se mnohá usnesení nepřijmou, jen proto, že je předložila opozice. Je to dětinské, hloupé, o politické kultuře to rozhodně nevypovídá nic dobrého a je to hlavně ke škodě Černošic.
Zřejmě je pro současné vrchní velení města důležitější slepá poslušnost než cokoliv jiného.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 06.12.2007 21:59

Paní Göttelová, "je to dětinské, hloupé" jste řekla velmi hezky. Já se od vás v tomhle směru vůbec dozvídám mnoho nového a poučného. Například že "dospělé a moudré" je vytlouci z úřadu každou fakturu až po úklid WC na úřadě a zároveň usedavě plakat, že vám starosta nepřinese včas osobně domů k projednání všechny materiály, které nechává či bude nechávat rada zpracovávat. Lhostejno že jsou to věci, o kterých se už dávno mluví bez jakékoli snahy o utajování. Nebude to tak trochu onou vaší moudrou zásadovostí "s nimi se tedy rozhodně bavit nebudu !" ? Možná kdybyste místo stavění barikád a hromadění munice provedla občas alespoň pokus pro město skutečně něco udělat a zkusila to normálně projednat s ostatními zastupiteli, získala byste překvapivě snadno řadu informací nad jejichž nedostatkem tolik pláčete.
Vcelku ale chápu, že toho žádám příliš: zřejmě u své moudré zásadovosti zůstanete. Mohu vám tedy do toho moudrého čekání za vlastními barikádami na vedení města poníženě tam k vám chodící konzultovat své záměry jen popřát hodně štěstí.

Vzpomínám si na přinejmenším na jedno hlasování zastupitelstva, kde proti vámi vznesenému návrhu hlasovali i vlastní straničtí kolegové. Zjevně jde o to, že vedle nepopiratelné moudrosti a politické prozíravosti to dokládá zejména vysokou míru pravé vnitrostranické demokracie ve VV. Trochu mě to mate v kontextu s osobní zkušeností se sdružením Spolu. Tehdy jste mne informovala, že kontaktovat toto sdružení jinak než výhradně centralizovaně přes (vaší) osobu předsedkyně je jasně nemorální a podraznické. Nic podobného jsem zatím sám nezažil u nikoho z "radničních diktátorů" ani náznakem, a nějak se proto v těch místních centralizacích, demokraciích a svobodných informacích ztrácím. Ale vaše moudré informace dostávám pravidelně do schránky, takže se jistě časem přiučím a snad také zmoudřím.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.12.2007 23:18

Ahoj V.M.tady S.K.,
už jsem měl starost co je s tebou.Ale paní D.G.nezklamala,vrátila Tě zpět...
Fakt to funguje..tak dobrou noc..
S.K.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 07.12.2007 08:10

Vážený pane Martínek, než něco odešlete, tak si to prosím po sobě nejdříve přečtěte. Musím s politováním konstatovat, že jste ze sebe opět udělal blba…

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 07.12.2007 11:21

Pane Martínku,
jak píše pan Kuník, funguji zřejmě spolehlivě, jako váš spouštěč. Nevím, jestli mě to má těšit.
To, co píšete, je snůška nesmyslů a pokud ne přímo nepravd, tak tedy alesoň polopravd. Ani nemám chuť je komentovat, protože bychom roztočili váš oblíbený kolotoč nekonečné diskuse a na to nemám čas.
Co jsem napsala, jsem napsala a za tím si stojím. Kdo mě zná, ví, že se se mnou dá mluvit, umím jít na kompromis, je-li to potřeba a o věcech dost přemýšlím. Nejsem ovšem ochotna se bavit na úrovni - hele, dohodím ti pěknou zakázku a ty mi tam podpoříš tu změnu územního plánu nebo hele,když budete vy hlasovat pro naše návrhy, tak budeme my hlasovat pro ty vaše (bez ohledu na to, v čím zájmu ty které návrhy jsou - ty naše pro nás, ty vaše pro město), případně prodáme vám tyhle krásné pozemky, pak vám je zasíťujeme a vy nám pak....
Přeji vám hezký adventní čas.
DG

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 07.12.2007 13:59

pane martinku,

dejte si placku na celo.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2007 01:44

Děkuji za reakce zastupitelů
Že většina přehlasuje menšinu
Však tuším i já

Podobně to totiž
Fungovalo i u nás
Na specializované základce

Jen mi stále není jasné
Kde se rozhodovalo
O rozvoji našeho města

Co se prodá či pronajme
Co se postaví či upraví
Co bude jinak

Projekty kterých lokalit
Mají být zpracovány
A co mají řešit

Byla to rada nebo zastupitelstvo
Mám z toho totiž stále dojem
Že zastupitelstvo to nebylo

A právě v tom vidíme já i pan Pátek
Ale i štamgasti naší cukrárny
Hlavní problém

Váš Lojzík Nedělů

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2007 03:44

Milý Lojzíku,
ale vždyť je to zcela jasné. O rozvoji města rozhoduje většina v zastupitelstvu. Bez této většiny by si jakákoli rada města ani neškrtla. Funguje to zhruba takto:
Rada města, jakožto výkonný orgán, připraví např. zmiňované projekty rozvoje. Tyto projekty pak promítne do rozpočtu a ten schvaluje zastupitelstvo. Pokud by ho neschválilo, tak se nic realizovat nebude. Pokud zastupitelstvo rozpočet schválí, tak tím dává zároveň souhlas s realizací předložených projektů, protože tyto jsou zahrnuty do jednotlivých kapitol rozpočtu. Každý zastupitel má zároveň nejenom právo souhlasit / nesouhlasit, ale může předložit vlastní návrh rozpočtu, který by reflektoval jinou skladbu investic. A postup je opět stejný, většina to schválí, nebo ne. V politické rovině to jak pro radu, tak pro kohokoli jiného znamená, sehnat si podporu většiny. Rada jí má, což může vyvolávat dojem, že si dělá co chce. Ale jak již zde bylo někde zmíněno, opak je pravým opakem.
Máte-li přesto dojem, že si vedení města něco vymyslí a pak si to také bez diskuze zrealizuje, tak je skutečně něco špatně. Vrtá-li Vám stále hlavou, zda zmíněné projekty připravilo zastupitelstvo, nebo rada města, případně s kým je rada města konzultovala pro získání podpory, mohu Vám pouze doporučit ptát více nejenom těch zastupitelů, kteří jsou členy rady města, ale i těch, kteří jimi nejsou. A to bez ohledu na to, zda jsou to koaly, nebo opové. Možná namítnete, že nemáte jak a kde. Zvát Vás na zastupitelstvo přímo nebudu, moc se tam toho stejně většinou nedozvíte, ale pokud znáte alespoň někoho, koho jste volil, tak osobní kontakt mimo ofic zasedání bývá tím nejlepším, co můžete pro vlastní informovanost udělat.
Ach jo, je to těžké, já vím ...
Stéle "dobrý přístup" přeje M.S.

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2007 14:42


Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2007 23:21

m. meles napsal(a):
-------------------------------------------------------
> [zpravy.idnes.cz]
> -popelnice-i-papirove-pleny-p1p-/domaci.asp?c=A071
> 219_101402_domaci_itu
taky mne to zaujalo.....jen si nejsem jist, zda se to ujme :-)

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Madona (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2007 17:27

Pro paní G - vy jste zastupitelka? Vam je předložen návrh rozpočtu města, kde by měla být položka o stavbě bytů (jistě několik milionů??), které investuje město a vy to nevíte??? Máte v Č. finanční výbor - ten přece projednává návrh rozpočtu ještě před jeho předložením zastupitelstvu - nejste náhodou také jeho členkou???
V první části vašeho příspěvku si stěžujete, že jen radní rozhodují o prodeji pozemků. To budu muset získat souhlas Rádla a dalších, když budu chtít prodat svůj vlastní pozemek?? Máte to trochu popletené!! Zastupitelé (nikolv jen radní) rozhodují o prodeji JEN majetku města a v rozpočtu by se plánovaný výnos měl projevit na příslušné položce, takže o prodeji rozhodují a jednají zastupitelé vlastně 2x, jednou schvalují vlastní prodej a podruhé rozpočet, kde je výnos z prodeje příjmem města.
To ale ví i laik jakko jsem já obyčejná ženská a měla byste to vědět i vy!! NAZDAR!!

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2007 21:42

Pro Madonu - jsem členkou zastupitelstva, nejsem členkou finančního výboru.
Při prodeji vašeho pozemku nebudete muset mít souhlas starosty Rádla. Jedná se o prodej obecních pozemků. Pokud to v nějaké konkrétní větě nebylo uvedeno, mělo to vyplýnout z kontextu.
Při schvalování rozpočtu na rok 2007 to např. probíhalo tak že rada předložila zastupitelům návrh, kde byl zmíněn příjem z prodeje obecních pozemků ve výši cca 10 milionů. Na otázku nás, zastupitelů Věcí veřejných, o jaké pozemky se jedná, zněla odpověď, pokud si dobře pamatuji, že to ještě není jisté, snad pozemky na konci Husovy nebo možná na Vápenici.
Pro rozpočet jsme nehlasovali. Stejně byl schválen, protože pro něj byla většina zastupitelů.
Složení rady města kopíruje většinu v zastupitelstvu - nikdo z opozice v radě města nesedí. Tedy v praxi - dohodne-li se rada, že něco prodá, koupí, zadá zakázku, je téměř na 100 % jisté, že to projde i v zastupitelstvu, nebo´t tam mají většinu lidé, kteří podporují radu města.
Je to srozumitelné?
Jestli jsem na něco neodpověděla, ptejte se klidně dál.
Hezké vánoce
DG

Re: Plánované projekty rozvoje města
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2007 14:19

je usmevne, kterak se pani madona az hystericky dovolava prava (ktere ji navic nikdo neupira) disponovat si vlastnim pozemkem, o dve diskuse dal pak ovsem vysvetluje, jak je dobre, ze nekdo jiny si nesmi postavit na svem pozemku zachod, nebot nekdo rozhodl, ze se na danou oblast budou rozsirovat lada. tomu se rika konzistentni nazor!!!

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.