cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Nove tema: silnice
Autor: alzbeta (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2007 17:06

Uryvek z odpovedi urednika na dotaz na Komunikacnim foru na www.mestocernosice.cz: "Vedení města přijalo rozhodnutí, že pro urychlení rekonstrukcí budou preferovány ty, jejichž obyvatelé se budou spolupodílet 30% na výši nákladů."

Tak to je narez. Vykladam si to tak, ze ulice, kde bydli lidi, co si muzou dovolit podil na nakladech na rekonstrukci, dostanou prednost pred temi, co na to nemaji, a tim padem se nebudou silnice rekonstruovat podle jejich stavu, ale podle stavu penezenek usedliku. Muzu mit v ulici silnici deravou jako reseto, ale kdyz tam stoji jenom pet domu, sam nejsem bohaty a s ostatnimi obyvateli se na prispevku nedohodneme, mesto mi nakaka a bude rekonstruovat silnici, ktera je treba v lepsim stavu, ale lidi v ulici ty penize dohromady daji.

Nekolik praktickych otazek:
- kdyz prispeju na rekonstrukci, nakolik muzu ovlivnit dodavatele, terminy, smlouvy, kvalitu materialu a provedeni prace?
- kdyz nebudu spokojeny, da mi mesto penize zpatky?
- tech 30% nakladu zaplatim predem nebo zadem? kdyz predem a po provedeni akce se ukaze, ze je potreba dalsich dveste tisic navic, prijde mesto s natazenou dlani?

Ze strany mesta mi tohle prijde jako poradna drzost a vycuranost; pusobi to dojmem, ze Cernosice jsou dost chuda obec, ale ona to zas takova bida nebude. Akorat to ridi vychcani.

Re: Nove tema: silnice
Autor: burgerking (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2007 18:34

jj, ta odpověď je zajímavá i z jiného hlediska - má velkou vypovídací schopnost o kolektivním vedení města. Povšimněte si, že dotaz je směrovaný na starostu ale odpovídá jakási "poulova" a podepsán je Ing. Jan Skalický...

Re: Nove tema: silnice
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2007 20:31

Na vysvětlenou kdo je kdo - ing. Skalický je vedoucí odboru investic a správy majetku, paní Poulová je jeho podřízená.Tento odbor má nepochybně oblast komunikací a jejich rekonstrukcí na starosti. Oba jsou podřízenými pana starosty, který občas o úřednících mluví jako o SVÝCH úřednících.
Ale máte pravdu, že tento způsob odpovídání občanům není asi zcela korektní.
Směřuje-li dotaz na starostu, měl by na něj odpovídat starosta, zas až tolik tam těch dotazů na něj není, aby to nestíhal.
Nebo tam mohl alespoň napsat, že dotaz předává odboru investic, neboť ten je v této věci kompetentní.
Diskusní fórum je celkem přesnou ukázkou toho, jaký vztah má vedení města k občanům.

Re: Nove tema: silnice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2007 13:13

treba to mistni vedeni dotahne do takove dokonalosti, ze stejny princip bude platit ve vsech oblastech. a kdyby se jeste zvysilo to procento spoluucasti, zbylo by pak v rozpoctu tolik penez, ze by mohla byt kamera v kazde ulici, mestsky urad by se dal oblozit argentinskym mramorem a mestska policie by mohla mit treba 100 strazniku. a urcite by zbylo i na sochu pana starosty a vodacky tunel do vraneho.

zacinam mit pocit, ze nasim druzebnim mestem by mel byt kocourkov, ale i tamni radni by pri navsteve cernosic asi nevericne kroutili hlavou...

Re: Nove tema: silnice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2007 13:43

Ptal jsem se před volbama kamaráda, koho bude volit. Měl v principu dost podobnou úvahu. Vybrat starostu na základě veřejného výběrového řízení, kde jediným rozhodujícím kritériem by byla výše částky, kterou zájemci předem složí do městské pokladny. Kdo dá víc, ať je starostou :-)
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (16.12.2007 13:43)

Re: Nove tema: silnice
Autor: ak (IP zapsáno)
Datum: 17.12.2007 11:39

TO burgerking

- nelibi se mi Vase vyjadreni - odpovida jakasi "poulova".
Pani Poulova, i kdyz je urednice MU Černosice si zaslouzi uctu nas vsech alespon natolik, ze napiseme jeji jmeno s velkym pismenem.

Re: Nove tema: silnice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.12.2007 12:05

mily pane ak,

to, ze je vyraz "poulova" v uvozovkach napovi bystrejsimu ctenari, ze se jedna o citaci. a kdyz se podivate na inkriminovanou odpoved, skutecne tam uvidite napsano "poulova" s malym "p". v logice vaseho vyjadreni se pak lze domnivat, ze jestli nekde nepoziva nalezite ucty, je to prave nas urad.

Re: Nove tema: silnice
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 17.12.2007 15:18

Tak se nečilte :-)
On je tam i radl s malým "r".

Stejně chtějí tu stránku v dohledné době předělávat, tak asi změní i tohle.

Nejspíš jim to na začátku nedošlo a vzhledem k malé frekvenci toho komunikačního fóra na to nikdo asi nepřišel.

Spíš mě fascinuje, že ten pán tam vznesl dva dotazy a odpověď dostal jen jednu.
Asi musí ještě počkat....

Re: Nove tema: silnice
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2007 12:23

cekat netreba; dostal mnozstevni slevu.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.