cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2008 15:45

Omlouvám se všem, kteří si o mně udělali obrázek jako o pozitivní osobě, která bere vždy vše s nadhledem. Možná někoho zklamu, ale dnes pozitivní nebudu.

Mám námět pro paní G. do jejích listů. Zkuste si projít Střední ulici po páté hodině večerní cestou z práce. Je to nadlidský výkon za normálních povětrnostních podmínek, neb cesta je samá díra a svítí každé druhé světlo, takže normální smrtelník vůbec netuší, do čeho šlape. Včera a dnes je tato ulice prakticky neschůdná. Jediným světlým okamžikem v tomto ledovém dobrodružství je kopeček nad Střední ulicí, který je lidově pojmenován podle pána, jenž ho pravidelně odhrabává a posypává již několikátým rokem.

Jinak je cesta po Střední ulici téměř námětem na horor.

Mimochodem, zajímalo by mě, kdo má na starosti schůdnost nádražního peronu směrem na Beroun. Ten dnes ráno také stál za to!

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Bery (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2008 19:28

Enzila Ahoj mám řešení vem si na boty drátěnky na nádobí,krásnej modní kousek a nemá to každej,a hlavně technický můžou klidně chlastat dál u Smolíkové.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: BurgerKing (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2008 19:51

Tak já myslím že je jedno jestli půjdete zrovna Střední ulicí nebo některou jinou. Čím hlavnější ulice, tím zbídačenější stav. To pochopitelně neplatí o ulicích ve zdejších hrůzosatelitech - ty totiž budují developeři a bez nich by zájem ochladl. Ani nejzofalejší looser ze sídliště, zmasakrovanej reklamou a uvázanej pětadvacet let dopředu na hypotéku v rajfce, nepůjde bydlet do domečku k němu vede namísto ulice koridor bahna.

A pochopitelně že čím horší povětrnostní podmínky, tím více se pražalostný stav komunikací projeví. Proč ale zmiňovat paní G. která je bohužel v silné opozici a tudíž s minimálním vlivem na prosazení čehokoliv? Stydět by se měli jiní - ti, pro které je vlastní prospěch přednější než zájem města, ač jim bylo rozhodování o jeho budoucnosti dočasně svěřeno. Ale jak říkám, na každého jednou dojde...

Zde v Černošicích a za současných podmínek, může brát vždy vše s nadhledem jen nesvéprávná osoba nebo blázen. Ti si však alespoň můžou dát v létě na místní pláži "mochito" s panem starostou a může jim být všechno ukradený.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2008 22:57

jak v kterych satelitech.. treba na ladech se na to pribik zvysoka vy***l a nakonec to (opravte me, jestli se pletu) zacalovali tamni obyvatele a mesto.

no, a v logice napadu radlosvoloce - pokud si lide ze strednicky nevytopi tretinu nakladu (ktere vzhledem k tomu, ze tam neni ani stopa po jakekoli komunikaci) pujdou do desitek milionu, holt se budou asi dal brofit bahnem. a jestli tu tretinu preci jen dohromady daji, aby se bali, ze to dopadne jak na slunecne, kde velka cast rozpoctu zahucela na provizich (neb vitez tendru to preprodal nekomu jinemu, ten udelal to same a tak dal), takze se musel ozelet jeden chodnik a odstavny pruh, diky cemuz ted mame v obci paterni komunikaci o prujezdne sirce tri metry, trikrat hura!.

nojo, ale co naplat, vetsina obcanu naseho mestecka kupodivu shledava cosi neodolatelneho na ojebavani od nenazranych privandrovalcu s ksichty okresnich tajemniku a jejich kamaradu pozemkovych spekulantu, takze holt mame, co mame.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 00:10

No ono staci Jezevce mrknout k uradu do Riegrovy - chodnicek u uradu cca 60m umeteny a naproti ledovka - k poste se chudaci staricci doklouzou stezi - u stadionu je to alespon posypane - strednicka - to by jeden zaplakal - ja uz na to rezignuju - pokud nebude defenestrace, tak je mi to suk fuk - a myslim to uprimne :-)

TS FOREVER!!! TS FOREVER !!! TS FOREVER !!!

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 13:24

Hmmmm, jsem zvedav, kdy lidi konecne pochopi, ze nejlepsi je se postarat kazdy sam o to, aby pred svym domem naledi a snih nebyl (bez ohledu na to jake debilni zakony a lhuty ve vyhlaskach si vymysli jini idioti, ktere si vetsina od tech svy "televizi" voli ...). Naopak, dokud to bude jen na technickych sluzbach a radnicich, bude to porad katastrofa.
Maximalne bych dokazal pochopit stesky na lidskou pohodlnost spoluobcanu, kteri to radeji nechaji na TS a tudiz se pak vsichni sousedi okolo vesele klouzou.

Ale ja to celkem chapu. Je mnohem pohodlnejsi drepet doma u telky a nadavat na ONI (mysleno ONI na radnici), ze ONI to delaji blbe nebo vubec to "JA" kdybych tam byl (mysleno na radnici), to by to fungovalo ...

Myslim ze nebude trvat dlouho a prave tuhle repliku budou mit Cernosice v primem prenosu ...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 13:32

Pane Tomm1,

Vy jste tak znalý. Prosím Vás, nevíte, zda úřad poskytuje posypový materiál pro případ, že by obyvatel byl ochoten posypat při náledí chodník a silnici sám?

Chtěla jsem se zeptat přes komunikační fórum, ale uvědomila jsem si, že nejsem na úřadě řádně přihlášená a nemám čas lítat teď po úřadech, vysiluje mě jen cesta domů, abych dorazila v pořádku a bez újmy.

Ne, ale vážně, nevíte to náhodou? Většinou jste dost informovaný. Pokud to nevíte, pokusím se zjištovat sama.

Nebo to mají obyvatelé sypat ze svých vlastních zdrojů? Tj. před zimou se předzásobit posypovým štěrkem?

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 14:17

PS. k minulému vzkazu

A který posypový materiál je nejvhodnější?

Písek, popel, sůl, skořápky či štěrk?

Jako běžná mamina od rodiny neznalá věci to zase tak neznám. Kliďánko bych to posypala hlínou, ale ta je zmrzlá, takže se k ní nedostanu :-))))

Popel už moc nemáme, neb topíme plynem. Písek nám došel a štěrkem jsem se nestačila předzásobit. A vajec tolik nejíme. :-))

Co je na posyp ledu nejlepší????

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 15:50

:-D
To jste me docela rozesmala Enzilo. Mozna prave to, ze radeji vsichni nadavaji tady, pripadne po hospodach, misto toho, aby pozadali TS (nebo kdyz nevedi, tak primo radnici, ci sveho zastupitele ;-) ) o napravu stavu veci zcela oficielni cestou, je duvod proc to po snezeni vypada v CR vsude stejne spatne ;-) ...

Neni podle me nic jednodussiho, nez pozadat prave TS. Nevim jak komu, ale ja jsem je jeden rok pozadal, zda by nebylo mozne dovezt sterk na zimni posyp, ze nadoby nekde sezenu (stare sudy), a svete div se, pristi rok uz to byl standard, a bud v plastovych nadobach nebo v drevene bednicce. Co je nejidealnejsi nevim. Ale dle meho nazoru je nejmene prace a starosti ten snih proste zamest pripadne odhrnout sam co nejdrive po napadnuti (i kdyz vim, ze ten chodnik je obecni,a ze by to mely delat prave TS), nebo z betonu a asfaltu shrnout po mirnem seslapani. Zadny led pak nevznika, protoze zbyly snih, co se nezdarilo zamest nebo odhrnout, zpravidla roztaje jeste tyz den, nebo pozdeji. A na to co opravdu zmrzne i TS pouzivaji sterk o zrnitosti mym odhadem tak 3-5mm, a nekde (treba v kopci, a treba pri ledovce - ta se zamest fakt neda) bych klidne pouzil i trochu soli (ale z mych zkusenosti je nejucinnejsi prave vcasne a peclive odhrabani a zameteni, coz funguje v drtive vetsine pripadu snezeni tady v nizinach ;-) - nejmene namahy, nejmene starosti).

Me ale treba vadi, ze ten sterk treba na betonu ci chodniku pak dela dost "bordel" (takove to kamenne blaticko, ktere ja doma moc nemusim), takze pokud to jen jde, vetsinou snih zametu a odhrabu a sterk, pripadne v nouzi i pisek, pouzivam opravdu jen v krajnim pripade.

A co me na cele situaci asi stve nejvic je to, ze par idiotu vymysli zakony a vyhlasky s nesmyslnymi lhutami a perzekucemi, aby nejen me tuhle pripadnou dobrovolnou cinnost radne okorenili. To ze to nekde nekdo neuklidi, to je zivot, bohuzel. Proste jdu jinudy, nebo hodne ale hodne opatrne, stejne jako v aute ;-) (nadavani mi v tu chvili fakt nepomuze a ani urazu nezabrani).
Druha parta idiotu pak ty nadoby na posyp krade. A ta treti nadava nejlepe na "ONI", a nedela pro sichr nic ...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 15:58

Mozna jeste dodatek. Vetsinou pro oznameni TS staci telefon. Kdo by chtel mit "neco", aby v budoucnu mohl prokazat, ze TS zadal o napravu stavu veci, muze poslat mail. Nechapu, proc se demonstrativne mermo moci porad vazat JEN na jakesi komunikacni forum ... Na rozdil od nej fungovaly telefony i maily uz znacne driv nez forum :-)

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 16:19

No, v něčem máte pravdu.

Ale stejně si myslím, že by tahle věc měla být záležitost především odborníků nebo alespoň lidí k tomu určených.

Tu Střední ulici jsem zmiňovala schválně. Je to dost dlouhá ulice a posypána byla až třetí den.

Samozřejmě, že chodník by občas mohl posypat obyvatel domu, ale problém je, že před některými domy to není posypáno třeba z důvodu pracovní zaneprázdněnosti obyvatel či tam prostě nikdo nebydlí. Pak je údržba silnic a chodníků nekomplexní. Kus chodníku a silnice je schůdný a na dalším kousku se zabijete.

Pokud k tomu není osvětlena celá ulice, tak je na některých kusech vozovky či chodníku chůze rovna kaskadérskému výkonu.

Ty skořápky jsem také zmínila naschvál, protože někdo to prostě posype pískem popř. štěrkem, ale jiní třeba popelem bůhvízčeho, nebo to hodně osolí jako za časů mých rodičů či prarodičů. Pokud by se toto opakovalo a dělali to všichni, tak nechci na jaře vidět ty ekologické důsledky.

Pokud už vydali vyhlášku, tak by měli např. oznámit, kde jsou nádoby se štěrkem nebo něco podobného. To, že by mohly být nádoby se štěrkem cílem vandalů - idiotů, to je zase pro další diskusi. Je to zcela reálná možnost a napadlo mě to také.

Předpoklad, že tam budou všichni obyvatelé při náledí volat, tak to bych nechtěla být tím úředníkem, který to bude vyřizovat.

Navíc, mám dojem, že platíme daně, tak by alespoň tahle bezpečnost obyvatel měla být zabezpečena.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (10.01.2008 16:26)

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: BurgerKing (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 17:08

"Haló!!!"
"dobrý den, tady Tomm1, to jsou TS Černošice?"
"No HALÓ!!!"
"no dobrý den, tady Tomm1, slyšíme se? to jsou TS Černošice?"
"Jo, co chcete?"
"víte, předvčírem nasněžilo a naše ulice není protažená, teď je tam ledovka, nezajedu autem ani k baráku..."
"No a co JÁ s tím, tak nechte auto někde dál a dojděte si to, boha jeho!!!"
"Né víte, já nechci obtěžovat ale já mám před barákem dřevěnou bedničku na štěrk a tak sem myslel..."
"Cože máte proboha před barákem?"
"dřevěnou bedýnku na štěrk ale teď je prázdná.."
"Jo táák takže vy by jste chtěl štěrk!!!"
"Přesně tak, kdybyste mi tu bedýnku doplnily tak já bych si tu silnici už posypal sám, ale nechci votravovat..."
"Hmm, no tak si zajeďte, nějakej štěrk tu ještě zbyl"
"ale já myslel že by jste mi ho třeba vy..."
"Já? chlape vy jste se asi zbláznil a kde mám vzít jako lidi, všichni jsou v terénu a technika taky..."
"no jo ale já nemám ani čím bych to dovezl"
"to je váš problém, ale počkejte, mam tu pytle na bioodpad, jeden za páďo tak když si to napytlujete tak si to pak po dvou vodnosíte v teplejch, no ne?"
"tak děkuji, já se tedy zastavím"
"ale nejdřív pozítří, teď tu máme frmol... jo a počkejte, franta co u vás vyváží popelnice mi tuhle říkal, že se mu na tom vašem tankodromu poseldně málem rozsypal popelák, že je to prej samej vejmol a tak už až k vám prej jezdit nebude. To víte, má teď nový popelářský auto a bojí se vo to.... Takže až budete mít plný poplenice jo, tak jestli byste to teda jako nevykoulel až na hlavní teda..."
"NO co se dá dělat, tak děkuji a naschledanou"
...................

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 18:03

Do ktere z tech 3 skupin by jste se Burgerkingu zaradil co ? Jen idiot by to totiz delal jak Vy to popisujete. Oni jsou totiz vsichni od televizi prekvapeni, ze v zime mrzne a snezi ;-) . Takze u ignorantu a idiotu v jedne osobe to skutecne muze fungovat, jak jste to popsal Vy. Nevim jak u Vas, ale u nas je ta nadoba plna, a to uz nekolik mesicu. Koste asi taky kazdy ma a pokud ma rozum a umi si spocitat 1+1 tak ma behem par minut po "problemu". Ze to Vy popisujete takhle svedci jen o Vasi "chytrosti - bohuzel.
Navic prave prekvapeni idioti na jedne strane volaji TS pri kazde kravine a na druhe strane svorne nedavaji na "ONI" ...

Ja TS kontaktoval mailem pred nekolika lety na podzim a od te doby to jakz takz funguje i bez meho pricineni. Takze i pro Enzilu, staci chtit a nemusi tam volat kazdy a pri kazde kravine. A hlavne se to da zaridit, dokud je na to cas, a ne az kdyz je pozde a "cosi" pada z oblohy, nebo namrzne na silnici (jako ted). Ja osobne kdyz pak nekam s autem nesjedu, tak to bud dojdu pesky a nejedu tam a nebo tam jedu jinudy - a pokud uz tam jedu, tak pocitam s rizikem a svadet to pak na TS by me fakt asi nenapadlo. Zadny problem. Ja se zimou problem fakt nemam, a ani s TS. Vicemene je na moc veci nepotrebuju. A po zkusenostech jak opravuji diry ve sterkove ceste uz od nich nechci ani praci.

A co se posypu tyce, Enzilo, necetl jsem tu vyhlasku, protoze ji na nic nepotrebuji, ale podle me lze pouzit na posyp POUZE definovany material (mozna je to dane dokonce zakonem - ale mozna ze jsem to jen cetl v prazske vyhlasce z roku 1980), a popel, a podobne veci patrici do popelnice rozhodne nemaji byt pouzivany na posyp.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: BurgerKing (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 18:25

"Jo a pane Tomm1, nezavěšujte ještě..."
"ano?"
"tuhle jsem šel vaší ulicí navečer domů a viděl jsem že vám tam svítí jen každá druhá lampa prdele woe nabral jsem si kvůli tý tmě do lakýrky bláto..."
"to mě mrzí, promiňte..."
"tak až půjdete pro ten písek... připravim vám tu nějaký žárovky a vyměníte si to tam"
"no ale jak tam..."
"klid, půjčíme vám žebřík, máme tu lehkej hliníkáč, hodíte ho na ramena až půjdete s tím pískem, a není drahej, je váš za kilaso na celej den..."
"to jste hodný, já už jsem se tam u nás v tý tmě bál chodit. tak děkuji a pozítří se zastavím"
"no tak čest chlape, čest a hlavu vzhůru"
"naschledanou"
"nazdar"
...................

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: kopytko (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2008 23:16

jupi! skvely prispevek!!

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 00:10

Tak lampy na "modernich" ulicich v "modernim" meste Cernosice me fakt trapi ze vseho nejmin ;-) A nejen Vase lakyrky woe jsou mi s prominutim u prd... . Nezlobte se, ale clovek pobihajici v zime v lakyrkach po Cernosicich a divici se Vami zminenym stylem zcela jednoznacne patri u me do jedne ze skupin zminenych idiotu.

Mimochodem, o zarovkach a lampach jaksi nebyla v tomhle vlakne rec (a velmi silne pochybuji, ze maji cokoliv spolecneho s TS - ale to by Vam asi prave pani G mohla vypravet romany ;-), protoze prave i smlouvy za spravu a udrzbu mimo jine osvetleni ji daly radne zabrat :-) ). Ale chapu, asi je potreba pri nedostatku padnych argumentu zase zavest tema trochu dal a nejlepe uplne jinam. Zrejme aby nebylo videt, ze zrovna i Vy patrite do skupiny kverulantu nadavajicich na "ONI", aniz by jste sam neco udelal nejen pro sebe, natoz dostatecne vcas nez vznikne problem se schudnosti. Jinak si to totiz vysvetlit nedokazu ...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 01:01

no nevím jestli je to správně, tak jak uvádíte Tomme1.
Myslím, že údržbu silnice by dnes mělo zajišťovat město (TS). A to řádně a včas. Což se jak víme moc nedaří. Proto bychom měli volat po nápravě. Ne na diskusním foru ale u našich volených zástupců, v tom souhlas.
A co se týká chodníků, platí vyhláska, kterou jsme povinni se řídit. Zde můžeme opět u volených zástupců žádat o její zrušení. Ikdyž myslím beznadějně.

Osobně se domnívám, že tato vyhláška je minimálně špatná, ne-li "protiústavní". Neumím si představit, jak to že jsem povinen si za své najmout úklidovou firmu, kterou budu platit aby uklízela cizí majetek, obzvláště, pokud vlastním více nemovitostí a navíc pokud např. jako nyní pobývám v zahranicí. A to s odpovědností za případné následky neschůdnosti.

Všude jinde ve světě se o komunikace stará obec, v civilizovaných a dokonce i méně civilizovaných krajích to i FUNGUJE, světe div se. Bojím se však, že černošická (ale spíše česká) civilizace ještě k takové změně a pokroku nevyzrála.

P.S. a nejsem kverulant nadávající od televize, protože se v rámci svých možností držím platné vyhlášky a cizí chodník si před svým domem uklízím pravidelně, pokud však nejsem např. na dovolené. To fakt nezvládám. Myslím, že jsem možná jediný v ulici. Jestli to ale nebude tím, že jsem asi nejmladší.....????

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 08:14

Mily Tomme, bude nasledovat zavazne sdeleni. Nikdy bych netusil ze to proflaknu zrovna cloveku, ktery tak urputne pouziva kouzelne spojeni "by jsme" ale ta chvile nadesla.

Patrim mezi idioty.

Dodnes jsem o tom nemel tuseni. Az Vas prispevek mi otevrel oci. Opravdu jsem byl presvedcen, ze v 21. stoleti ve "meste" v civilizovanem stredu Evropy je normalni nejit na dulezitou schuzku v zablacenych pohorach. Existuji tvurci typy, ktere si vezmou ty lakyrky do batohu. Bohuzel ja nemuzu na jednani pritahnout krosnu s pohorama s omluvnym usmevem "Prominte ale ja bydlim na venkove kde jsou vsichni slusne obleceni lide za idioty".
Ovsem Vy (i s prihlednutim k dalsim tvurcim "udelej si sam" iniciativam) mate zrejme ten prah normalnosti posunut nekam na Ukrajinu nebo za Ural. Beru to tak, ze zrejme mate spis zkusenost z mist kde jsou normalnim oblecenim monterky a holiny - bezny to ubor pro zdejsi tankodromy. Ale , svete div se, existuji i lidi, kteri obcas musi vypadat na jednani slusne a neodpudive a na jednani se musi taky nejak dostat. A fcas woe.

Stejne tak povazuji za nenormalni v mrazu startovat auto na nejakych 5km a jet do Radotina jen proto, abych se nezabil na dva dny stare ledovce.

Myslim ze si ale zaslouzim i oceneni - podivejte se do historie tohoto tematu jak dlouho jsem to vydrzel jen cist. Ted uz jen posledni prosbu na Vas:
Nez psat takovehle kraviny, to si radsi kupte omalovanky a barvicky a venujte se nejake tvurci cinnosti.

S pozdravem,
nove procitnuvsi idiot Amigo

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 10:21

tomme,

nechtel bys ty svy akce Z vyhlasovat obecnim rozhlasem?

nikdo soudny asi nema problem posypat chodnik pred barakem, ale aby si obcane museli sypat svepomoci i obecni ulice (na ktere si po novu musi take prispet, aby jim je obec postavila), to uz je fakt trochu za hranici normalniho.

zase nadruhou stranu, mozna by takova uvedomela a nezistna lidova samosprava fungovala lepe a efektivneji (a to i v jinych oblastech - pojdme si pustit rycnou dechovku a plivneme do dlani na dne vykopu!), nez nase soucasna verchuska. otazkou je, k cemu bychom pak pri poslechnuti tvych rad vsechny ty radly a jirouty vlastne potrebovali smiling smiley))

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 11:02

Amigo, svete div se, i ja potrebuju obcas vypadat normalne, a presto se v zime vetsinou prezouvam. Mozna jste si toho nevsimnul, ale je uplne jedno, v ktere casti CR se pohybujete, pokud pojedete v zime v polobotkach MHD a pujdete v tech polobotkach na to MHD pesky, pak proste prijedete jako prase. Nekdo to resi nadavanim na technicke sluzby, nekdo se holt zaridi po svem. Me prijde efektivnejsi se zaridit po svem, Vam ne. Vase volba. Takze nezlobte se, ale brat si polobotky do ulice, kde bydlite, a kde je proste blata po krk je podle me idiocie, a je zcela lhostejno, jestli Vy nebo ja jdeme na schuzku nebo do prace.

Souhlasim s tim, ze tenhle stav patri kamsi na vychod. Ale bohuzel, nadavani od televize a tady na foru to fakt nezlepsi, stejne jako neverim na repliky nekterych "politiku" a spoluobcanu, ze "oni to delaji blbe, to MY to budem delat lepe, a vsechno bude fungovat" ...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 11:39

tak vidis, amigo,

proste si ber k obleku holinky a je to!

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 11:46

Shodneme se na tom pane Pekarku, ze "by to melo delat mesto, potazmo TS". Ale nedelaji, a kdyz uz tak casto hodne spatne. Takze rec je o nouzovem reseni, ktere bude efektivni, a ktere bude fungovat spolehlive do doby, nez zacnou konece nejen TS proste JEN fungovat. Kverulovani a nadavani to asi nebude, jak jste si zrejme nejednou sam overil a proto i Vy sam proste uklizite (ja taky). Delam to naprosto stejne. Nic jineho mi nezbyva. A pokud je to mozne, snazim se alespon o to, aby cesta v mem okoli vypadala pokud mozno tak, aby na ni louze a blato byly jen minimalne. A to prave pres "leto", v zime uz je pozde a nema to logicky smysl.

Co se tyka vyhlasky, pak zminim drive recene v jinem vlakne. Vyhlaska je v praxi nevymahatelna, pokud se dotceny obcan bude dusledne branit. Protoze, a to je velmi dulezite, ustava kazdemu v CR zarucuje radu prav. Mimo jine to znamena, ze nikdo Vas techto prav nemuze zbavit jinak nez zakonem a zakonem jeste jen v presne definovanych pripadech (doporucuji procist listinu zakladnich prav a svobod - je to tam celkem srozumitelne). A tudiz nikdo Vam zadnou vyhlaskou nemuze naridit, aby jste cokoliv platil ze sveho (treba vlastni uklidovou firmu na obecnim chodniku), nikdo Vam nemuze naridit, aby jste kvuli lhutam opustil Vase zamestnani a Vasi dovolenou. Proto je ta vyhlaska prakticky nevymahatelna. Protiustavni neni, protoze zakon existenci vyhlasky umoznuje. Je v podstate kopii Lounske vyhlasky, ktera Ustavnim soudem prosla. Ale neni ani prakticky vymahatelna. Navic, uklizeni obecniho chodniku se tyka jen snehu a ledu. Nikdo Vam nemuze naridit, aby jste ZDARMA uklizel cizi pozemek. Za uklid chodniku a bordel na nem je odpovedny majitel chodniku, tedy vetsinou mesto. Vam by to mohl stat/mesto naridit zakonem, ale pouze v pripade, ze by Vam za to platil odpovidajici penize (opet viz Ustava). A stejne je to i s odpovednosti za skody. Nemuzete byt odpovedny za skodu zpusobenou neschudnosti na neuklizenem chodniku, kdyz jste byl v praci. A i potom je dost otazka, jestli nahodou vina neni na chodci (neprizpusobeni chuze stavu komunikace/chodniku ...).

Takze. Osobne na nejakou vyhlasku kaslu. Uklid provadim ne proto, ze mi to narizuje vyhlaska, ale proto, ze "cosi" vadi me. A to vcetne bordelu, ktery je tam i jindy, nez v zime. A provadim ho tehdy, kdyz na to mam cas, a tudiz tehdy, kdyz nejsem v praci a na dovolene. Takze ano. Jakakoli vyhlaska je v tomto ohledu spatna. Jedine dobre reseni by bylo POZADAT obcany o pomoc pri uklidu snehu a ledu v zime a pomoci jim (treba aspon tim posypem). V idealnim pripade by to pak mela byt cinnost zcela dobrovolna a melo by byt ostudou dotceneho majitele prilehle nemovitosti mit u sveho domu neuklizeny chodnik a neposekany travnaty pas a neupravene pripadne kere a kvetiny. Hrozba ostudy by pak mela byt tim motorem pro uklizeni (ale to je zatimv CR utopie ;-) )

A co se tyka "vsude jinde ve svete". Neni to tak docela pravda. V dojezdovych castech nemckych mest jsem ja osobne naopak videl uklizet obcany, a tam kde na tom obcanum zalezelo (treba u restauraci, obchodu, ...), zase ony dotcene majitele a zaroven i mesto. A tam je to prave uz o te ostude a odlivu treba zakazniku.

Jinak preji hezky den a neveste hlavu, ze jste jediny v ulici. Minimalne ja to ocenim ;-) A treba casem strhnete k teto chvalihodne cinnosti i dalsi sousedy ;-) Jsem optimista.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 11:57

Melesi, o komunistickych manyrech mluvite Vy (az prili casto, na to ze jste toho ze socialismu zazil asi stejne jako ja - tedy uz jen malo) a ona nesmyslna vyhlaska. Ja nikomu nic narizovat nehodlam ani bych se toho nechtel dozit, a to ani zadne "povinne" akce Z. Jestli nekomu neco vadi, musi se sam postarat o napravu. Tak to proste je. Ze Vy to chcete nazyvat akci Z, je Vas problem. Pak se ale nedivte, ze nekde bude nesjizdny/neschudny led, a nebude v dosahu nic, co by Vam alespon umoznilo si ten led posypat, aby jste projel/prosel (protoze holt to vetsina resi tim Vasim "nic nedelanim a nadavanim na ONI").

A to ze si sam posypu obecni komunikaci/chodnik pripravenym obecnim sterkem, zcela soukromou lopatkou, kterou mam v aute, na tom nic spatneho nevidim. Mozna az prestanete kverulovat od pocitace, zajedte alespon kousek do nemecka takhle v zime, nebo pri snezeni. Doporucuji trasu pres Krusne hory, Petrovice, a dal na Pirnu po stare silnici. Prakticky ve vsech obcich, pokud je na tom hlavnim tahu kopec, jsou ty plastove posypove nadoby s posypovym sterkem (cca po 50 metrech). Logicky se predpoklada, ze kdyz zacne snezit a Vy uviznete, tak tezko bude reseni volat na "TS". Proste se predpoklada, ze vystoupite, popadnete svoji ciste soukromou lopatku, posypete si sam, a vyprostite se sam. A pak treba konecne projede i pluh a sypac a spokojeni jsou vsichni.

Kdyz to jde tam, proc se nemuzeme obcas postarat sami o sebe i tady ?? Pro me je odpoved jednoducha. Protoze radeji nadavame na "ONI", a nez bychom udelali neco, z ceho by mohl mit prospech i nekdo jiny, treba soused, tak to radsi sedneme k televizi a nadavame si u televize, nebo v hospode, a nedelame nic. Proste typicke cechackovstvi ...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 12:10

A co treba jine reseni ? Nic Vas nenapada Melesi ? Ze by tam to blato a louze vznikly padanim snehu v zime ? Asi ne ze ? Takze jestli je to Amigovi sumak v letnich mesicich, kdy se da zjednat naprava oficielni cestou a vcas, pak mu po desti a v zime opravdu zbyvaji jen ty holinky a nadavani. Bohuzel, je to tak.

Me prijde logice se sam postarat, aby bud TS nebo i ja osobne, zajistily takovou schudnost, ze po desti ty holinky nebudu potrebovat, a treba mi pak uz postaci i ty polobotky. Uznavam, ze je to nouzove reseni a ze "NECO" v takovem pripade opravdu nefunguje - TS. Ale nadavanim to nezmenim, a ani Vy a ani Amigo ...

Uprava sterkove cesty neni nic narocneho. Pokud je tam der moc a jsou velike, daji se TS pozadat o pomoc, a potom uz v drtive vetsine staci pouze zelezne hrabe, aby se nove tvorici drobne diry vcas zahrnuly hrabemi, byt je to obecni komunikce a ne Vase, nebo Amigova, nebo moje. Mozna se bojite, ze Vam to zabere denne nekolik hodin, ale tak to neni. Na beznou udrzbu sterkove komunikace postaci za cely rok dohromady tak 4 dny (v souctu, na rekneme 200 metru komunikace) - obcas par hodin po sobotach nebo nedelich, kdyz treba hrabete a uklizite zahradu. Pri pravidelne udrzbe Vam pak staci i mene nez polovina. Tedy treba jen jeden den za pul roku. Je to pro Vas moc Melesi ? Pro me ne. A funguje to ;-) spolehlive, na rozdil od obecnich TS ...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 14:33

Mne to neni sumak ani v lete. Jenze v lete mam moznost pripadne to obejit. Kdyz je v zime vsude ledovka tak moc na vyber nemam.
Ale vidim ze Vy mate svoji pravdu takze sbohem. Na cteni Jiraska jsem nikdy nenasel dost sily takze jeho cetbu spolu s Vami, Leninem a Marxem asi budu muset ozelet. Na vase nekolikastrankove elaboraty fakt nemam cas ani naladu.
Blizi se dane a ja musim vydelat na platbu spouste budizknicemu, kteri sice delaji hovno ale Vy si tu praci za ne radsi udelate sam. Vy zrejme dane neplatite, jinak by vas to asi sralo trochu vic.
Omlouvam se slabsim povaham za trochu tech expresivnich vyrazu, ale jak se blizi dane tak se stavam agresivnejsim smiling smiley.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 14:52

A pane Amigo, Vy neplatíte daně rád??

Tomu se mi nechce věřit, nevěřícně kroutím hlavou... Vždyť dáváte ze svých příjmů státu pouhou polovinu (když ty daně všechny sečtete), tak co Vám, proboha vadí???

Hlavně, že se nám oteplí :-))) Psali to na internetu, a tam píšou pravdu :-)))

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 15:21

Ale platil bych je rad. Jen bych musel mit alespon mizivy pocit ze to k necemu je.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 15:40

A Vy ten mizivý pocit nemáte?

Dyť za to dostáváte

a)
b)
c)
d)
.
.

kruciš, teď mě zrovna nic nenapadá....

No v každém případě Vás může těšit, že pomáháte druhým. Ne???? :-))))

Jo, už jsem si vzpomněla. Hergot, zase se mi to vypařilo z hlavy.

No, něco se asi najde. Třeba do základní školy mohou děti chodit zdarma...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: BurgerKing (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 15:41

No a neni to snad zrovna na našich radních vidět amigo? Koukni na vepříka starostu, tomu už roste asi čtvrtá brada. A prasata se přeci musí z něčeho vykrmit a taky jim nesmí zatékat do chlívků, to by bylo špatný...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: BurgerKing (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 15:44

Něco ti řeknu Enzilo, radši bych platil řádný školný a měl pocit, že je o děti řádně postaráno než to mít "zadarmo" a posílat tam tu hajzlpapíry, tu kapesníky, tu mejdla, tu peníze na bonbony, na vstupný atd... a do toho ještě poslouchat nářky neschopnejch pedagogů jak jsou mizerně zaplacený.

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.