cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Pejskaři
Autor: Procházka F. (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 13:15

JIN čemu říkaš svoboda?ty když chodíš tak máš snad zavřený oči ne?tohle není svoboda ale je to o pažích,známích,vychcanosti,penězích,a bezpáteřnosti nebo to snad není pravda, copak má cenu psát o tom aby si někdo uklízel po sobě nebo po miláčkách jen ti řeknu námá,chce to rovnou dát přes držku a kopnout do koulí a prdele.Každej si hraje na machra na dámu,přitom má plnou prdel dluhů a doma nasráno jako na tom chodníku.Jsme národ švejků a machrů z holou prdelí.Ano je to nick není to moje pravé jméno ale kdybys věděl kdo jsem tak to vše pochopíš.

Re: Pejskaři
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 14:18

Chapu plne tvoje rozhorceni, Frantsku, at uz jsi kdokoli. Ja jsem ale mluvila jen o te svobode TADY na tomhle fooooru... vis? Neni to fajn, i kdyz je to jenom takova mala, mrnavoucka svobodicka? Vsecko je v haji, ale aspon pokecame, ne? A na to, na co si kdo hraje, kaslu! Nebo se tak aspon rada tvarim.

Re: Pejskaři
Autor: Procházka F. (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 14:45

JIN,mám pocit že na vše nekašleš jen si to namlouváš,štve tě vše jako mě.Tato doba je opravdu divná ale mi dva s tím asi nebo určitě s tím nic neuděláme.Jen sleduj jaký preference má ČSSD,je mi s toho zle.To je taková banda idiotu včetně bradavice,znám ho ještě z doby když byl na Ráji Praha 5.

Re: Pejskaři
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 15:51

jin napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Enzilo, ma mila, moc si to berete k srdci a to je
> chyba. Je to sice svym zpusobem hrozne, ale boze..
> pro par cunaren se prece svet nezbori! Copak vas
> takova "odpoved" doopravdy zrani? Se svobodou se
> to ma proste tak, ze bud ji ma kazdy (pricemz ji
> vetsina logicky bude zneuzivat) anebo jen nekdo a
> to pak uz neni svoboda. Ale je jen jedna. Zbytek
> je mozna o vychove, mozna o mnozstvi alkoholu a
> mozna... mate mys s koleckem?


Jin,
nebojte se, nejsem taková citlivka, aby mě jedno nelichotivé oslovení mohlo rozhodit. Spíš mě přinutilo se zamyslet. Zamyslet se nad tím, PROČ na moje slova takhle někdo zareaguje.

S tou svobodou je to asi na dlouhé diskuse. Každý na ni má jiný názor. Já spíš jak to tak pozoruji, tak ani tak dlouhou dobu po revoluci v tom hodně lidí nemá jasno. Potýkám se s tím i já sama. Často se zarazím třeba nad tím, jak vychovávám i svoje děti, říkám si, zda ty řetězy, kterými nás (střední generaci) dřív tak hezky spoutali, zda už jsem je zpřetrhala, nebo je nepředávám nevědomky dál.

Mám dojem, že tenhle národ poté, co měl zakázáno nosit i vlastní háro tak tak by chtěl, tak tenhle národ si často představuje svobodu zcela jinak než by jako zdravě sebevědomý měl. Nad mnohými "nešvary" zavírá oči a pak ventiluje svoje frustrace úplně někde jinde. Mnozí si zvedají sebevědomí arogancí, agresivitou, bezohledností ..... , a přitom uvnitř jsou třeba "takhle malí".

Je to o svobodě uvnitř. O tom, že člověk si uvědomí svoje možnosti a meze, o tom, že si uvědomí, že do "ho..." od jeho pejska může vzápětí šlápnout jeho dítě či soused, o ... dalo by se toho asi vymyslet hodně. Svoboda přece není v tom, že se budu chovat jako absolutní sobec, ale v něčem jiném.


A když už mluvíte o výchově, tak vlastně jde především o výchovu, o naše děti, aby nebyly uťáplé jako někteří z nás a zase ne přehnaně arogantní a agresivní.

Ale to jsem se zase rozepsala a vlastně v tom také nemám jasno. :-) Sorry, jsem občas taková filosofka-amatérka :-).

Re: Pejskaři
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 17:22

Mila Enzilo. Filozof, jehoz jmeno mi vypadlo, napsal neco na tenhle zpusob: nejvetsi posetilosti inteligentniho cloveka je hledat logiku ve vyrocich a cinech hlupaku. HLOUPOST je totiz DEFINOVANA prave absenci inherentni logiky. Ohledne svobody, mela jsem tady samosebou na mysli svobodu vyjadrovani, nebo spis svobodu komunikace mezi lidmi a to mi nikdo nevezme, ta je prima a kolecko - VIVAT! Svoboda vnitrni, osobni, nerku-li duchovni, to jsme krapet na jine parkete... tu vidim hodne v otevrenosti a schopnosti udrzet si "zdravy odstup".. Ohledne retezu: chapu vase obavy stran vychovy ratolesti. Zjistila jsem u sebe, ze strach o nekoho nebyva vzdycky ten nelpesi radce v dane situaci. Vite, on takovy pekny retizek ke krouzku v nosni dirce - a uz nikdy neztratime ten proklety mobil! Nemate tuseni o tloustce retezu proklatych, jimiz jsou omotana nitra nekterych panu a dam tohoto sveta, s nimiz jsem mel tu cest se setkat nebo se jim octl nablizku. V jedne Stingove pisnicce se zpivavavalo "if you love somebody, set them free".. ona ta vnitrni svoboda byva hodne o tom, kolik prostoru clovek dostal k tomu, aby si neco takoveho vubec umel predstavit... hodne to ale souvisi i s pokorou a skromnosti a onim starym Lao C (to jsem porad u deticek) - ja osobne se nejvic bojim toho, ze vyrostou a NAKOPOU NAM NASE TUCNE RITE, neb nebudou vubec ochotni chapat nase vymluvy. Tot moje osobni paranoia. Ale vite, urcite bych je nepodcenoval. Jak pravi basnik, od kazdeho mladeho se ma staroch vzdycky co naucit.
P.S.: A s tou hygienou to zas tak neprehanejte... to je propaganda z TV. Par psovskejch hovinek je furt lepsi, nez mraky narizeni a novej odbor referatu ZP na Urade. Slapnout do toho nikoho nepotesi, ale aspon duvod bejt rad, ze ma na nohou boty!

Re: Pejskaři
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 17:51

Tedy teď jsem maličko zmatená, zda jste žena či muž, ale ono je to vlastně jedno.

Zareaguji tedy od konce. Samozřejmě, že psí hovínka jsou proti tomu, co občas jeden vidí kolem sebe, naprostá prkotina. Chtěla jsem podpořit onu mladou maminku, které se v současné chvíli svět poněkud scvrknul na svět dětský, tudíž to, co mě osobně dnes až tak nepálí, může ona vnímat jako dost podstatnou věc. Sama jsem z nich byla svého času dost hysterická, neboť jsem tuto "hygienickou záležitost" řešila někdy i několikrát denně.

Co se týká postoje starší generace k mladší a naopak. Tohle asi bylo jest a bude složité, co je lidstvo lidstvem. Nicméně, přesto mám dojem, že naše "ztracené generace" (střední a starší) si nesou asi větší balvan, než si kdo chce připustit. Na druhé straně mají jisté zkušenosti, které samozřejmě mladá generace nechce tak žčasto slyšet, ale jsou dost cenné.

Pracuji v kolektivu mladých lidí a snažím se od nich také učit. Vím nebo tuším, že jejich život, ačkoli se to na první pohled nezdá, také není procházkou růžovým sadem a že při vší hmotě a "svobodě" mají také svoje problémy.

Osobně doufám, že mi tu moji snad ne moc tučnou :-)) zadnici nenakopou a že budou ke mně alespoň trochu tolerantní, tak jak se občas snažím být já :-))) (tedy alespoň si to o sobě myslím).

Re: Pejskaři
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 19:24

Inu, nezbyva nam nez se snazit a doufat! Pokud jde o mou identitu, jsem momentalne tak trosku od obojiho... heh. TAK PREJU MNOHO TRRPELIVOSTI, JEZ PRINASI RUZE. A taky trochu stesti. Bez nej to nejde!

Re: Pejskaři
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 19:32

Nojo - ted to vidim. Chvilka nepozornosti, clovek se rozkeca a iluze je v cudu. Skoda. Uz jsem si tu milou, mirnou orientalku stredniho veku oblibil. Tak pokud to Vam ani nikomu jinemu nebude vadit, necham ji zit dal. Umoznuje mi snad prave to kouzlo "odstupu". Kdyby mel clovek cas to po sobe cist, co...

Re: Pejskaři
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2008 19:55

Jen ji nechte žít.:-)

Tady na internetovém fóru se hodně lidí stává na chvíli někým jiným, než jsou v reálu. Někteří odhalují občas do klávesnice i to ze svých duší, co by nikdy nikomu normálně neukázali. V tom je kouzlo (i negativum) této formy komunikace.

Děkuji za pokec. Doufám, že dal něco málo nového nejen nám dvěma, ale i ostatním čtenářům.

Hezký večer



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (27.01.2008 20:26)

Re: Pejskaři
Autor: DOMOBRANA (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2008 09:29

AŽ POTKÁM NĚKOHO KDO NECHÁ SVÝHO ČOKLA JEN TAK VYSRAT....NECHÁM HO TO HOVNO SEŽRAT A ZAKOPU MU TOHO ČOKLA DO PRDELE......

JO A AŽ NACHYTÁM TU STAROU COURU KTERÁ VENČÍ ČOKLA U NAŠEHO BARÁKU A VŽDYCKY TAM NECHÁ NĚJAKEJ KABEL....TAK MŮŽETE ROVNOU VOLAT GREGOROVI, PROTOŽE JÍ NA TOM VODÍTKU VOBĚSIM!!!!!!!!!

Re: Pejskaři
Autor: TRAVIČ (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2008 09:34

JEN SE NEBOJTE ZA CHVÍLI VÁŠ PROBLEM VYŘEŠIM...VYŘEŠIM JAK TY ČOKLY TAK TEN STAREJ BOLŠEVICKEJ PŘEŽITEK...VIZ MARTA KRAVČÍKOVÁ

Re: Pejskaři
Autor: Bery (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2008 14:16

Konečně tady je nějakej bombarďák super.

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.