cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2008 20:49

Zdravím všechny diskutující. V březnu bychom rádi spustili filmový klub. Administrativně je vše připraveno, jenom zbývá doladit stanovy.
Zkušební verze webu je zatím zde:
[www.filmklub.fotocernosice.org]
Časem koupíme nějakou doménu.
Tak se zatím mějte krásně, "to nejlepší z české a světové kinematografie v pravidelných dávkách" Vám za přípravný výbor Filmového klubu Černošice přeje M. S.
P.S.: Máte-li připomínky, návrhy a dotazy, sem s nimi :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (01.02.2008 20:50)

Re: Filmový klub
Autor: Bery (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2008 22:20

Ahoj jsou potřeba nějaké penízena doménu přispěju.

Re: Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2008 22:43

Díky moc za nabídku.
Zatím mám předběžný rozpočet, vše se finálně odvine od toho, do které kategorie nás zařadí Česká asociace filmových klubů a jaká bude návštěvnost. Také ještě nemáme pevně nastavenou frekvenci promítání, asi to rozběhneme jedním čtvrtkem v měsíci. Pokud se ukáže, že je zájem, přidáme další. Mám to spočítané tak, aby se "klubik" tzv. usamofinancoval někde kolem nuly. Pokud něco ušetříme spadne to do zřejmě do nedělních filmů pro děti, které jsou dotované. Ale o tom ještě bude muset rozhodnout předsednictvo.
V tuto chvíli však pracuji s odhadem zájmu, což je vždy ta největší neznámá. Tak ještě jednou díky za nabídku, sponzorování domény se rozhodně nebráníme. Až se na plátně políbí Anita Edberg a Marcello Mastroiani va fontáně di Trevi, bude to pro Vás Bery :-)
M.S.

Re: Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2008 22:58

Zdravím ve spolek.
Odeslali jsme vše potřebné k registraci a zároveň s tímto krokem jsme zahájili činnost Filmového klubu Černošice. Program potvrzených filmových projekcí a další info naleznete na klubových stránkách zde:
[www.filmklub.fotocernosice.org]
M.S :-)

Re: Filmový klub
Autor: rotbic (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2008 08:24

supeeeeeeer

Re: Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2008 09:57

I přes pozdější datum registrace se nám podařilo zajistit účast klubu v Projektu 100, který běží od ledna. Dovoluji si upozornit na skutečnou lahůdku, němý film "Kabinet doktora Caligariho", k jehož živému "dozvučení" jsme přizvali experimentální zvukově - hudební dvojici DVA.
Více program zde:
[www.filmklub.fotocernosice.org]
M.S.

Re: Filmový klub
Autor: rotbic (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2008 20:20

Nechci vam kazit radost, ale to uz v klubu jednou hrali, kdysi davno. Pritahl to s sebou, jako druhou cast sve solo performance, bubenik Pavel Fajt. A doprovazel sam na bici a sampler. Booze, to uz je let.

Re: Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2008 22:11

Radost mi nekazíte. Před třemi lety to však bylo jak říkáte součást performance Pavla Fajta. Teď je to opačně, zvukový doprovod je nedílnou součástí filmu, neboť byl komponován přímo pro něj. Mohli jsme si vybrat, zda použít synchronizovanou nahrávku z CD, nebo živé muzikanty, kteří nahrávku realizovali. Živák se nám zdá lepší.
M.S.

Re: Filmový klub
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2008 11:46

Marcello byl včera v kině božský! I po letech. Nutno uznat, že to plátno má cosi do sebe. Jeden si ten film nějak víc vychutná :-).

Jinak, Michale, zdravím!



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (07.03.2008 12:30)

Re: Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2008 12:42

Díky, na klubové stránky umístím nějaký "komunikátor". Bude registrovaný pro členy klubu a měl by umožňovat jednak běžnou komunikaci a "druhak" případné návrhy na filmy, které byste chtěli vidět. Měj se
M.S.

Doporučení
Autor: cubicx (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2008 10:59

Výherce soutěže (španělsko 2007)

Poučný snímek.!

Doporučuji zařadit !

Re: Filmový klub
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2008 20:51

Ahoj Michale, onehdá jsem se zúčastnil zdařilého kulturního večírku, kde jsem natrefil na dávné známé. Jakožto častí návštěvníci Club - kina si mi tak trochu postěžovali, že pokud nesedí dosti vpředu, je jejich prožitek z někdy poměrně
drahého a kvalitního představení silně rušen klábosením návštěvnímů u baru - které většinou s obsahem představení pochopitelně vůbec nesouvisí. Je mi jasné, že hostinský též platí nájem a těžko tudíž hosty omezí, případně vyžene,já tam občas také visím a klábosím,
ale zasluhovalo by si to řešení - možná by postačil nějaký huňatý závěs - nevím. Tak to je asi tak vše. Držím palce, Karel

Re: Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2008 01:48

Ahoj Karle,
existují pouze dvě řešení 1.- bar při kině zavřít, což zruší původní koncepci kinokavárny, nebo nechat otevřený a spoléhat na vzájemnou ohleduplnost návštěvníků. "Huňatá deka" naopak zvýší případný hluk, protože si "hlučitelé" budou myslet, že teď je už skutečně nikdo neslyší.
Ale vážně, to co píšeš je mi známo, během promítání bych však nedělal nic jiného, než prosil některé návštěvníky, aby se nebavili, nešustili pytlíkem od chips a pod. Jenže to máš těžký, když si někdo koupí vstupenku (a od jisté doby si jí kupuje skutečně každý, kámoš - nekámošsmiling smiley a myslí si, že jeho "životní příběh" zajímá minimálně půlku sálu, tak co naděláš? Jak říkám, je to o výchově, toleranci a ohleduplnosti. Kdybys věděl, co jsem si vyslechnul kvůli zákazu kouření (a že sám hulím, jak pohádkový drak) ... Jediné co asi udělám, že drobátko přidám na zvuku (to jsem chtěl tak jako tak) a budu se modlit, aby nenastal efekt "huňaté deky". Jinak fakt nevím, co s tím, mohu pouze doufat ve výše napsané. Takže doufám.
Měj se a dík za podporu.
M.S.
P.S.: Má-li někdo řešení, sem s ním.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (30.03.2008 01:53)

Re: Filmový klub
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2008 03:40

Vážení pánové Holube a Strejčku
Já chodím hlavně na odpolední akce
Pro děti či seniory což je jedno

Na baru vysedává jen můj děda
U piva nehlučí a nekouří
To je se mi zdá dobré řešení

Snad ještě rozšířit
Představení dopolední
Ale to já po noční obden spím

Váš Lojzík Nedělů

P.S. Možná bych každý večer
Vyhlašohal z těch hlučných u baru
Buranů krále a výsledek zveřejnil

Re: Filmový klub
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 31.03.2008 10:55

Ahoj Lojzíku, jsem rád, že mimoto, že jsi hlava otevřená, chodíš také na kulturu. To s tím tvým dědou mi vnuklo nápad, že by se třeba ke vstupnému přidal takový příplatek, za nějž by si tvůj děda sezval několik svých nehlučných a nekouřících dědů - kámošů, (nejlépe huňatých) - a ti by prostě bar obsadili po dobu kulturního podniku. Prober to s Vašima i s dědou a dej vědět.
Hezkou noční a nepolevuj v ostražitosti!! Tvůj fanoušek Karel

Re: Filmový klub
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 02.04.2008 02:43

Pane Holube s Vaším nápadem
Naši souhlasili dokud děda
Neprojevil přímo nadšení

A tak byl nápad odmítnut
Děda by prý opět podlehl
Nástrahám nočního života

Na dětském představení se krotí
Ale naši se bojí že večer
By mohl dělat ostudu

I já to nakonec musel uznat
Protože když se děda napije
Brzy usne a hrozně chrápe

Asi to není tak bezohledné
Jako vyřvávání místních celebrit
Ale poslech to ruší ne že ne

Váš Lojzík Nedělů

Re: Filmový klub
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2008 22:14

Lojzíku, zase konec jednoho krásného podnikatelského snu. Ale vycházel jsem z Tvého předchozího sdělení, že Tvůj děda u piva nekouří a nehlučí (nebo naopak).
Tak teď jsem se svými nápady v koncích. Ledaže by Tvůj děda s půllitrem seděl modelem, MÚ by u místního řezbáře objednal třeba pro začátek jen 10 lipových Tvých dědů v životní velkosti a tito by pak před začátkem každé kultory byli rozesazeni k - již opravdovým - skleněným půllitrům u baru. Že je to chytré, že je pravý opak opět opakem!!!Prober to s Vašima a panem Pátkem a dej - jako vždy - vědět. Tvůj obdivovatel Karel

Re: Filmový klub
Autor: integer (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2008 23:49

Koukal jsem na tu Asociaci českých filmových klubů a je tam spousta filmů, které se již delší dobu snažím vidět:
Určitě Povolání: Reportér, potom ty dva Tarkovského filmy, Nebe nad Berlínem, Sny Akira Kurosawy, Koyaanisqatsi, Smrt v Benátkách...no je toho tam víc, je to jen taková inspirace :-)

Re: Filmový klub
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.06.2008 00:57

Díky, je tam toho opravdu hodně. Teď máme naprogramováno do konce roku. Od příštího roku asi uděláme filmáč s kinem půl na půl.
M.S.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.