cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Sběrný dvůr
Autor: Mirek Komárek (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2008 19:31

Neví někdo, kde by se daly nalézt informace o odpadech, které lze odvézt do sběrného dvora? Černé skládky se množí všude kam se dá zajet autem a není tam vidět ze silnice a přijde mi, že problém je tu protože lidi neví kam mají ty krámy vyhazovat. Kdyby měl každý ve schránce něco jako toto [stenovice.cz] nebo tohle [www.ecomanag.cz], určitě by nebyl po lesích takovej bordel.

Re: Sběrný dvůr
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2008 19:38

ale byl...

Re: Sběrný dvůr
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2008 21:49

fajn myšlenka, ale třeba sběrný dvůr Dobřichovice Řevnice, hned vedle samej bo..., nepořádek, v Brdech podél cest samej pytel, že se tam nevejde nejen radar, ale ani žádná raketa :-)

Re: Sběrný dvůr
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 09.05.2008 11:16

to odhazovani odpadu musi souviset s nejakou sexualni uchylkou, nebo fakt nevim. protoze v dobe, kdy je treba kontejner na petlahve vkazde druhe ulici proste nemuze existovat racionalni duvod nacpat jimi pytel a jet ho vyhodit za vesnici k lesu.

Re: Sběrný dvůr
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2008 18:01

melesi,jako buran se může chovat i pražák né.se zajdi mrknout do laviček,tam maj hnízdo ty nejlepší kousci.i když zrovna v lavičkách to bude i vo tý úchylce...

Re: Sběrný dvůr
Autor: Tramp (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2008 22:59

Myslím, že to bude jiná úchylka - blbost, nebo třeba nějaký rituál pomsty - všichni me se..., štvou, tak ať vidí, jak jim dokážu znepřijemnit pohled na kraj lesa apod.
Také myslím, že neexistuje kolektivní vina, tedy buran nemusí bt nutně jen pražák...
Přeji hezké pondělí a pořádek před vlastními dveřmi!

Re: Sběrný dvůr
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 12.05.2008 21:18

zkus si to čundráckej přečíst ještě jednou.
a za tim názorem na lavičky si stojim.

Re: Sběrný dvůr
Autor: Tramp (IP zapsáno)
Datum: 13.05.2008 01:12

je u tebe Lojzorybo nějaká špátná vzpomínka na lavičkárnu, nebo jsi nebyl v dalších osadách vůkol naší old river?

Re: Sběrný dvůr
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 13.05.2008 19:35

celá lavičkárna je taková špatná vzpomínka...
jinak pár jsem jich viděl,proto mám možnost porovnávat a osada lavičky se vážně nepovedla:třeba toho betonu...

Re: Sběrný dvůr
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2008 23:21

Kolem kontejnerů na tříděný odpad je prakticky stále dost velký nepořádek.
Tento týden jsem na toto téma hovořila s vedoucím TS panem Horákem a on mi sdělil, že místostarosta Jirout uvažuje o zřízení tzv. sběrného dvora na okraji města a zrušením kontejenrových stání uvnitř obce.
Domnívám se, že to není šťastné řešení, protože stále ještě dost lidí odnáší tříděný odpad ve vlastních rukách - i já občas také z výchovných důvodů vezmu některé z dětí a tašky s plasty nebo papíry a jdeme k nejbližším kontejnerům.
Optimální se mi zdá kombinace - zřídit sběrný důvr na okraji, např. v Radotínské ul. pro motorizované třídící občany a ponechat kontejnerová stání uvnitř obce pro ty pěší (možná by se potom mohl snížit počet kontejnerů, ale to by chtělo vypozorovat a upravit podle vývoje smlouvu s Rumpoldem).
Budu ráda za vaše názory na tuto problematiku buď sem an toto fórum nebo na moji mailovku d.gottelova@veciverejne.cz. Kdo by věděl o místě vhodném na umístění kontejnerů, které by bylo natolik daleko od lidských obydlí, aby nerušilo a přitom v dosahu, taky napište.
Děkuji a hezký den
DG

Re: Sběrný dvůr
Autor: Kukuřice (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2009 13:19

Reaguju na uvedený příspěvek - V lavičkách bydlím a nevím co s tím - místní starousedlí chataři vyloží vedle kontejneru, který je na běžný domovní odpad gauče, židličky, pneumatiky(nechápu to - třeba jako že se to někomu hodí nebo třeba že si to někdo dá dobrovolně na hřbet a odnese to do sběrného dvora...?) a dovnitř narvou polstování ze dveří aut, shrabané listí o petkách ani nemluvě. Pravda je, že i po rybářích a bandičkách mladejch zůstávají na břehu odpadky - občas je sbíráme, když jdeme kolem řeky, ale je to málo..Přes celou zimu ležel vedle kontejneru gauč, před pár týdny zmizel a za chvíli ho nahradily matrace!

Re: Sběrný dvůr
Autor: hmmm... (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2009 17:41

hmmm..., démonický místostarosta Jirout stojí za zřízením fungujícího sběrného dvora, před jehož vznikem varovala p. Gottelová a dokonce nezrušil volně stojící kontejnery, jak před rokem na tomto fÓru výše jmenovaná strašila. Jelikož se mi sběrný dvůr zjara velmi hodil, říkám díksmiling smiley... ať je to čtení tady taky trochu pozitivní.

Re: Sběrný dvůr
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2009 09:26

jeste ze toho jirouta mame, jinak bysme se ani te stare lednicky nezbavili.

Re: Sběrný dvůr
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2009 13:03

Nebyla jsem proti zřízení sběrného dvora, naopak, tuto myšlenku vítám, ale byla jsem proti zrušení kontejnerových stání současně se zřízením sběrného dvora.
A to je rozdíl. Myslím, že oboje má uživatele.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.