cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 15:01

Prtojekt schválilo vedení města, tedy rada města Černošice. Je to v její konpetenci. Peníze na tento projekt schválilo zastupitelstvo, což je zase v kompetenci zastupitelstva. Co bude výsledkem proinvestovaných peněz, to bylo v ideové studii známo již před rokem na výstavě připravovaných a realizovaných projektů. Že projekt zajišťuje 5 parkovacích míst není pravda, protože 5 parkovacích míst (možná to není zcela přesné, ale + -) řeší pouze první část projektu, o kterém se tady debatuje. V první části je mino jiné řešeno cosi, co nemá český název a jmenuje se to BIKE AND RIDE (tedy něco jako "sedni na kolo a jeď). O tom, co mají mít občané Černošic u nádraží rozhodují ti, které si občané Černošic zvolili.
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 15:36

Paní Gottelová,

zatím jsem se na Vás obrátila pouze jednou. Nyní tak činím podruhé.
V úvodu chci uvést, že obdivuji Vaši vytrvalost. Mnohé z toho, co Vy "pranýřujete" či na co upozorňujete (myslím nešvary či nedostatky v Černošicích) pokládám za vcelku rozumné.

Přiznám se však, že mně osobně se Váš "způsob" příliš nezamlouvá, neboť mi často připadá dost jednostranný. Mnohdy se mi zdá, že uvažujete, promiňte mi to, jako "kdo nejde s námi, jde proti nám". Ale to je způsob spíš, dovolím si ten vulgarismus, "totalitní" než demokratický.

Nevím přesně, oč v této diskusi jde, nebyla jsem, bohužel, na tom zasedání zastupitelstva, abych si udělala svůj vlastní názor na věc.

Nicméně si neodpustím jedno rýpnutí.

Osočujete Michala Strejčka, že si přivlastňuje cizí zásluhy.

Vzpomněla jsem si na jedno zasedání zastupitelstva, na němž se řešil problém "pátého patra". Vy jste se, s prominutím, zasekla na tomto problému a neustále jste ho vracela i v okamžiku, kdy už se řešil problém budoucího kulturního sálu - ten, a to si pamatuji moc dobře, otevřel právě Michal a Pavel Blaženín. Nicméně, na vašem letáku VV jsem se pak dočetla, že problém kulturního sálu jste otevřeli vy a je to vaše zásluha. Nevěřila jsem tehdy svým očím a přiznám se, že jsem zůstala "s hubou otevřenou".

Chápu Váš idealismus, znovu opakuji, že obdivuji Vaši vytrvalost a pracovitost, ale prosím, buďte SPRAVEDLIVÁ.

Děkuji

Helena Šebková

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 16:06

Postup v případě tohoto projektu byl tento: odbor investic vedený ing. Skalickým (mimochodem zastupitelem ODS v Jančíkově Praze 5) v tandemu s místostarostou Jiroutem věděli, že před mokropeským nádražím jsou obecní pozemky, prošli si vyhlášené dotační tituly a zkusili se o evropské peníze ucházet s tímto projektem - ano Infobox s bufetem a infokanceláří a toaletami, val před Rádlovým pozemkem, 5 parkovacích míst, umělecké pítko, vodní meandr apod. Vyletovi s jejich domkem přehlídli jak širé lány, ostatně starosta se na jednom zasedání zastupitelů vyjádřil, že ten dům prakticky neexistuje, není zkolaudován (to není zrovna přívětivé chování - řekl to před paní Vyletovou, která v tu chvíli nebyla schopna slova). Rada města schválila firmu, která projekt zpracuje a vyčlenila příslušné sumy peněz na projekty. Pak se projekt odevzdal na regionální radě ve Zborovské a začalo se tlačit.
Mezitím ovšem také začal tlak na Vyletovi, dostali např. dopis, v němž jim pan Forst z téhož oddělení investic píše, že jejich dům je určen k demolici a ať se paní vyletová (pouze ona) jde podívat do DPS na pokojík, jestli by se jí líbil.

Zastupitelé dostali v materiálech k zastupitelstvu 12.5. tabulku, z níž vyplývá, že projekt bude stát 23 milionů a město musí přihodit 1,7 mil. Nic víc.
Chtělo se po nás, abychom jen zvedli ruku pro finanční podíl města. O tom, jestli tento projekt vůbec v Černošicích chceme nebo ne, nepadlo ani slovo.
A lidí, těch se tady nikdo na nic neptá. Jsou pouze informováni v Il(ne zcela pravdivě), názor si mohou nechat.Město ani nesplnilo svoji povinnost vyvěsit o chystané stavbě informaci v místě, tj. před nádražím. Pro jistotu, aby to lidé nevěděli. Mohli by do toho chtít kecat.

Moje zkušeností z jiných měst - zastupitelům se předloží seznam vypsaných dotačních titulů, kompetentní úředník k tomu podá zasvěcený výklad, tj. u čeho kolik procent, podmínky apod. Když se takové zasedání dobře avizuje lidem, ti přijdou a mohou se vyjádřit. pak se hlasuje, o které projekty má město zájem, které se vypracují a které ne. Často jsou také k jednáním přizváni členové místních spolků, organizací, klubů, církví apod., protože ti k tomu většinou mají co říct.
To je normální postup.
Ten černošický je špatný.

Mnoho lidí např. usoudilo, že v rámci tohoto projektu vznikne nové moderní nádraží. Tak to ne, bohužel.
Pokud jde o Dobřichovice, ano, ale tam mají jen´záchytné parkoviště - to se mi moc líbí. My ale budeme mít infobox, val a pítko! Kdyby to nestálo tolik peněz, bylo by to k smíchu. Trochu drahá sranda, bohužel.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 16:42

Vážená paní Šebková,

pokusím se reagovat, i když obě jsme si asi vědomi zkreslení, které způsobuje počítačová komunikace.
Na podrobnosti zasedání, kde se projednávalo černé patro, si už nepamatuji. Ale na rozdíl od vás si vybavuji, že jsem vnímala neustálé útoky a dotazy směrem k mojí osobě ze strany pana Pánka, pana Martínka, tehdy i pana Vodičky a ještě nějakých pro mě neznámých lidí z publika, kteří se mě ptali, proč sed mi to nelíbí. A já dokola opakovala, že o tom to není, že je to o černé stavbě a porušení zákona.
Článek o kulturním sále v našem zpravodaji psal zřejmě pan Kořínek. Jestli myslíme ten stejný. A nedá se říct, že bychom ve věci kulturního sálu byli nečinní a pak si přisvojovali nějaké zásluhy. Naopak, to je mi bytostně cizí. Ale ptáte-li se přímo, tak musím říct, že jsem to byla já, kdo získal na úřadě smlouvy s investorem Centra Vráž spolu s plánkem budoucího kulturáku, toho malého, se sálem 70 m2. Neříkám, že jsme byli jediní, kdo o tom věděli. Ale ti, kdo věděli, tehdy lidem nic neřekli. Naopak já společně s mými kolegy zastupiteli z Věcí veřejných jsme okamžitě dali lidem na vědomí, jaký, promiňte, zprzněný, kulturní sál se pro nás chystá a lidé začali psát petice. Myslím, že tehdy byl plánovanou velikostí (malostí) sálu zaskočen i pan Martínek se svými velmi dobrými kontakty na úřadě a dokonce i Michal Strejček,který mi velmi spiklenecky U zvonu ukázal plánky sálu, které já už dávno měla doma a pustila mezi lidi. Na základě tlaku veřejnosti tehdy přistoupilo vedení města k jednání s investorem o změně projektu a zvětšení sálu. Pan Pánek městu vyhověl, na což teď možná doplatí, protože po několika změnách (které nebyly zadarmo) projektu si od něj nyní zřejmě město kulturání sál nekoupí. Troufnu si si tvrdit, že toto je naše, nerada říkám moje, zásluha.
I to, že když pan Pánek přišel s cenou 13 milionů, byli jsme to my, zastupitelé Věcí veřejných, kdo řekli, tak to ne, smlouva jasně říká, podle jakých pravidel se bude stanovovat cena kulturáku, to není tržní cena, kterou pan Pánek prostě vytáhen z rukávu.
O aktivitách kolegy Kořínka v tomto směru tady nebudu psát, to by měl spíš on, ale věřte, že i on v této věci neseděl s rukama za zády.
Ono to totiž často vypadá, že jen "prudím", ale já velmi ztěžka tahám z úředníků informace, které zveřejňujeme, a na základě reakce veřejnosti, se pak vedení města rozhoupá k nějakým krokům. A myslím, že i to je role opozice, vytvářet tlak, chtít informace, které vedení nechce dát, mít dotěrné a nepříjemné otázky.
Vždyť přece jde o naše společné město, o naše peníze, o to, co za ně budeme či nebudeme mít, ale také jde o to, aby se tady lidé chovali slušně a dodržovali zákony.
Mějte se hezky, děkuji za váš příspěvek a kdybyste někdy měla zájem o osobní setkání, jsem pro.
S přáním hezkého dne
Daniela Göttelová

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 16:51

P.S. Michala neosočuji, že si přivlastňuje cizí zásluhy. Jen říkám, že by si je neměl přivlastňovat tam, kde je zkrátka nemá.

Možná bychom ale měli přestat být tolik osobní a věnovat se problematice samotného projektu, protože o ten jde.
To, že jsme každý jiný, je jasné a já nemám ráda škatulkování.
DG

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 16:57

Projekt, který představilo město na výstavce na podzim v Club kinu, nebyl stejný jako ten, o kterém je teď řeč. Navíc se tam dostalo jen několik málo lidí kvůli nezvládnuté organizaci ze strany města.
S těmi kompetencemi je to složitější, ano, rada může rozhodnout do kterého projektu půjde, ale také MŮŽE se zeptat zastupitelů, případně občanů, na jejich názor a minimálně by je měla včas informovat o tom, s jakými projekty se o evropské peníze uchází a kolik to všechno bude stát. Přece není úplně správné, aby o tolika penězích a hlavně o podobě okolí mokropeského nádraží na dalších x let rozhodovalo 7 lidí z rady, uvážíme-li, kolik z těch radních doopravdy funguje, v podstatě se dá říct, že o tom rozhodují dva tři...Hádejte, kteří.

DG

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 17:23

Ale Danielo, o penězích přece nerozhoduje 7 lidí z rady (natož dva tři), ale 21 lidí v zastupitelstvu - tedy minimálně 11 zastupitelů. Město to bude z rozpočtu stát 1,7 milionu, zbytek je dotace, což mi připadá jako slušné skóre při vědomí celkové výše investice. Kdyby zastupitelé tento projekt nechtěli realizovat, jako např. ty, měli poměrně jednoduchou možnost tomu zabránit tím, že tuto investici neschválí (což byla jistě úvaha, kterou jsi byla při hlasování vedena). Že většina ale chce něco jiného, jo tak už to prostě chodí, s tím se musíš smířit. Jinak rada se určitě se zastupiteli radí, ale samozřejmě ne se všemi, protože to jednak nepotřebuje a jednak ke všem asi nemá důvěru. Kdybys náhodou seděla za dva roky v radě města a ODS byla v opozici, radila by ses např. s panem Jiroutem a Rádlem co a jak máš udělat? Asi těžko. Zvláště pak vezmu-li do úvahy tvoje předešlé vyjádření o tvém stylu. Že někdo fakticky funguje na ěkdo ne, to bych nechal na voličích. Nejsou hloupí.
Tak se měj M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 18:19

Příroda je v plném květu a ve vzduchu voní miliony. Jak sladké a vábivé je volání peněz a hřejivý je pocit vlastní důležitosti, kolik poctivé snahy a ambicí zůstane nenaplněno proto, aby jiní mohli dosáhnout na pramen zlaté říčky!? Kluci se dohodli a holky jsou hysterky. Bůh ochraňuj Černošice!

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 18:25

Michale, tom, co píšeš, vypadá jako idylka. Ale to není černošická realita. My oba víme, která skupina je u kormidla.
Opravdu chápu, že se se mnou Jirout s Rádlem neradí, taky bych se s nimi neradila, kdybych seděla v radě. v tom máš pravdu. Ale, a to vím jistě, NIKDY bych jim neupřela právo na informace, všechno, co by bylo na úřadě, by měli kdykoliv k dispozici.
Když jsem přišla na schůzku s panem Skalickým, abych se blíže seznámila s projektem Bike and Ride, po úvodních zdvořilostech mi opravdu problematiku projektu vysvětlit. Bohužel na závěr se to pokazilo. Požádala jsem o rozpočet této akce. Pan Skalický mi řekl, že mi ho nedá, že ví, že bych ho mohla chtít, ale on je taky zastupitel a on ví, jak to udělat, aby mi ho zkrátka nedal. Byli jsme tam jen my dva, může tvrdit, že to není pravda. Je. Nakonec mi ho po velmi nepříjemném rozhovoru dal, asi usoudil, že jeho argumenty neobstojí. A to je ten rozpočet, který jsem později v našem Zpravodaji zveřejnila - těch 27 milionů s fasádou za 4, pítkem a valem a tak dále.
Úředník nemůže činit rozdíl mezi zastupiteli ani mezi občany, nemůže se rozhodovat, komu informace poskytne a komu ne. To nejsou jeho informace, jen na nich sedí. Co myslíte, kdyby si o rozpočet řekl Jirout nebo Strejček, probíhal by rozhovor stejně?
a to je právě to, co se mi na našem úřadě nelíbí. To bych já změnila. Chceš něco vědět? Je to tak a tak. A co s tou informací uděláš, je tvoje věc. jsme svobodní lidé.
Hezký večer
Daniela Göttelová

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 18:41

Danielo, můžeš mi tedy otevřeně říci, zda VV navázali nějakou užší spolupráci s ČSSD, která mimochodem také sedí na radnici? V hlasování a názorech jste si stále blíž, tak abych věděl, odkud vítr fouká. Díky.
Co se týče úředníků. máš pravdu, ale je to také idilka. Víš, napadlo tě někdy, že z tebe mohou mít např. strach. Že se prostě jenom bojí, do čeho je v jejich normální lidské omylnosti namočíš. A nevyprávěj mi o panu Skalickém, na úřadě jich sedí hafo, kteří se před tebou raději zdekujou.
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 21:31

Michale, s mnoha úředníky vycházím velmi dobře. Nebudu je jmenovat, protože za téhle konstelace je to pro ně "rozsudek smrti". Zdravím se s nimi, dokonce se na sebe usmíváme. Když něco nestíhají, počkám. Vím, že každý je omylný. Ale naschvály, sorry, ty nesnáším. U některých úředníků, není jich mnoho, však je evidentní snaha mlžit, zatajovat, dělat obstrukce, vyhýbat se odpovědím, zdržovat a chceš-li to naplno, tak přiživovat se na veřejných financích nebo je někomu přihrávat. Atmosféru na úřadě dělá ten, kdo sedí na trůně a víme kdo to je. A ta atmosféra není dobrá. Kdyby bylo všechno v pořádku, vypadaly by Černošice jinak.
Úředníci se nebojí mě, oni se bojí, že by se gubernátor a jeho pohuňkové zlobili, kdyby se se mnou bavili a něco mi řekli. Atmosféra strachu, ale ne ze mě, panuje na černošickém úřadě.

Neptej se mě, prosím, na "spolupráci VV s ČSSD". Pro mě v z zastupitelstvu sedí lidi, ne strany, a s některými se mluvit dá a s některými moc ne - za ČSSD je tam paní Mašatová a pan Šabata. Paní Mašatová je slušná a zkušená komunální politička,která si umí říct vlastní názor, což se o mnohých jiných zastupitelích a zastupitelkách říct nedá. Pan Šabata na zasedání zastupitelstva nechodí, nechodí moc ani do rady. POsledně jsem to komentovala,protože se mi to moc nelíbí a paní Mašatová mi sdělila, že pan Šabata má zdravotní problémy. To respektuji a konec.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 22:21

Tak jo, já jenom abych si udělal jasno. Mimochodem, pamatuješ si, kdo podpořil schválení územního plánu před dvěma lety, který jsi celkem ostře kritizovala? Konec.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2008 22:52

Nežiju v minulosti a lidé se mění.
Víš, kdo hodil VPM přes palubu když se v lese znásilňovalo?
Daniela

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 00:09

Jasně že to vím, také nežiji v minulosti. Musím ale pracovat s tím co mám a ne stím co bych chtěl mít. To je celé. Mohu ještě jednu otázku? Teoreticky stačí jeden hlas VPM, aby došlo na radnici k radikální změně. Byla bys pro?
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 10:18

Že opozici už nyní často chybí jeden hlas VPM si všiml kdekdo. Míříš do rady? A to má být ta radikální změna? Daniela

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 10:43

Paní Danielo,
děkuji za odpověď.

Když Vy mi občas trochu připomínáte ten obraz, který zpodobňuje Velkou francouzskou revoluci. Nevím, od kterého autora je. Je na něm zobrazena žena na barikádě s praporem v ruce. Ale pozor, VFR začala po čase "požírat svoje děti".

Vaše důvody jsou ušlechtilé. Tak, jako Vy, si myslím, smýšlí spousta lidí - tj. jednat slušně, v rámci zákonů, nekrást, vytvořit z místa, kde bydlíme, místo k žití. I Michalovi a okruhu lidí kolem něj jde, a o tom jsem přesvědčena, o totéž.

Jen ten způsob je maličko odlišný. A v tom to všechno vězí.

Samozřejmě, každý jedná jinak, každý jsme jiný, někdo je rozvážnější, někdo "rychlejší", někdo promyslí všechna pro a proti, jiný se vrhá do věcí po hlavě.

Ale u Vás, jak tak na mě zdálky působíte, mám dojem, že Vy tomu věnujete ohromné úsilí, až nadlidské, a pak to trochu "pokazíte" právě tím způsobem, jakým svoje poznatky a snahy prezentujete. Nezlobte se, ale takhle to na mě působí.

Můžete mít tisíckrát pravdu, ale pokud protistranu "zašprajcujete" tak, že s Vámi nebude ochotna vůbec jednat, tak je to vlastně všechno kontraproduktivní.

Mnohdy protistraně možná i trochu nahráváte. Např. pokud se Vás nějaká úřednice, která je ráda, že má místo v místě bydliště, bojí, neboť se sama zmítá v tom, co může nebo nemůže poskytnout za informace, tak je logicky ráda, když odcházíte. Navíc v tu chvíli dá za pravdu "všeobjímajícímu tatíčkovi starostovi" či někomu jinému.

Možná by bylo dobré trochu "obrousit hrany" a pak by se Vám snad lépe jednalo.

I když na vše, i na Vás, koukám jako "řadová obyvatelka" povrchně a z dálky.

Děkuji za nabídku k setkání. Někdy k tomu jistě dojde. Zatím bych to nějak nehrotila, a to především z důvodu mého časového vytížení.

Hezký den a myslete na své zdraví :-)

E.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 11:38

Paní Enzilo,
nemám v úmyslu se nijak obhajovat. Ti, kdo mě znají, ví, jaká jsem. Velmi, ale velmi rozlišuji! Ke slušným lidem se chovám slušně, k lumpům tvrdě! A na závěr jen poznamenám, že někdy jistí lidé vytvářejí schválně o někom (o mně) určitý obraz, názor a ten pak stále dokola opakují, až se domnívají, že se stal pravdou. Je jednoduché o mně říct a doložit to nějakou rádoby věrohodnou historkou, že jsem zlá, mstivá, hysterická,zbrklá, nedá se se mnou mluvit, nejdu nikdy na kompromis atd. Možná je moudřejší nenechat si nic nakukat a používat vlastní rozum a instinkty a hlavně vycházet z osobní zkušenosti.
Jak říká Jarda Dušek ve Čtyřech dohodách - když o vás někdo říká ošklivé věci, vypovídá to nejvíc o něm samém.
Hezký den
Daniela Göttelová

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 12:19

Nelze než souhlasit.

Přesně o to jde. Aby lidé věděli, s kým mají tu čest.

Č. nejsou tak velké, aby se lidé navzájem nepoznali.

Problém je v tom, že mnoho lidí právě neví vůbec nic o tom druhém a usuzují jen podle vnějších znaků, projevů či podle toho, co kde "jedna paní povídala".

Pokud se lidé navzájem poznají, tak budou snad mít možnost pochopit jeden druhého.

Nedoufám v to, že bychom se všichni navzájem plácali po ramenou a najednou byli všichni ohromní kamarádi. To ani nelze právě pro tu rozmanitost obyvatelstva - v tom je vlastně příroda úžasná, že jsme každý jedinečný.

Ale jde o to, snažit se pochopit jeden druhého. Vžít se trochu do jeho pozice, posoudit, zda nemá v něčem krapítek pravdy. Zvážit pro a proti. Poznat, co je důležité a co ne, a to s ohledem na budoucnost i s ohledem na to, že cokoli činíme, to se nám dříve nebo později vrátí. To je obrovské umění a jen málo lidí v tomhle státě ho ovládá. Chce to právě nadhled, zkušenosti, toleranci a úctu jeden k druhému. A hlavně zdravé sebevědomí. (no to jsem se zase rozepsala, ještě kdybych to tak uměla sama :-)) ).

Samozřejmě tím nechci omluvit extrémy, kdy někteří jdou tvrdě za svým cílem bez ohledu na to, zda někomu ublíží či nikoli. To mi vadí stejně jako Vám.

Vidím, že jste pochopila, oč mi mými příspěvky šlo a jde.

Hezký den

E.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (28.05.2008 19:01)

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 14:48

Michale, jak si tu radikální změnu na radnici představuješ? Vládnoucí koalice má pohodovou většinu 13 hlasů a i když jim občas někdo hlasuje jinak, mají rezervu. Tvůj hlas k přijetí usnesení nepotřebují.

Podle mého názoru na komunální úrovni nejde o to, kdo je z jaké strany, ani o to, kdo s návrhem přichází.
Na každý jednotlivý návrh usnesení se dívám jednoduše jako na návrh usnesení a posuzuji, jestli je dobrý nebo špatný, výhodný pro město nebo ne. Kašlu na to, kdo to předkládá. Bohužel totéž neplatí pro postoj vládnoucí většiny k našim návrhům,které, ač jsou rozumné a prospěšné, neprojdou, neboť starosta anoncuje, že bude hlasovat proti a odéesácké stádo je proti jako jeden muž.
A to je pro Černošice špatně.
Daniela

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 15:26

Hmm, padla tady od někoho výtka, že prý občas hlasuji proti vlastním lidem o VV nemluvě. Jestli je to z tvého pohledu O.K. tak fajn. Potom sice nechápu, proč jsi se ve vašem listu asi tak před půl rokem pozastavile nad faktem, že jsem hlasoval s koalou proti opozici. No hlavně že už jsme si to vysvětlili. Měj se.
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 16:28

Z mého pohledu to není OK, že hlasuješ někdy s koalicí. To, že jsem to zveřejnila, mi naopak nepřipadá nefér. Je to jen pravda.
Např. pro zvolení pana Volejníka za předsedu kontrolního výboru jsi zvedl ruku (a to po jeho slavné řeči, v níž nám sdělil, že v Černošicích bydlí a podniká v restauratérství), ačkoliv tento post ve slušných zastupitelstvech drží opozice. Jak je vidět, od doby co byl pan Volejník zvolen, neudělal NIC, dokonce ani nebyl schopen členy výboru svolat, natož navrhnout jejich výměnu či doplnění. Kontrolní výbor v našem městě nefuguje už několik měsíců. Poslední aktivita byla kontrola Technických služeb, kterou zorganizoval pan Vodička, kterého tímto zdravím do Finska, a na níž se kromě něj podíleli POUZE člnové výboru zvolení za opozici - pan Bretl a paní Macourková.
Pokud má pan Volejník kouska soudnosti, měl by pozici předsedy kontrolního výboru opustit a uznat, že tohle nezvládl.
Pokud radnice nemá co tajit a skrývat, neměla by se hlídacích psů v kontrolním výboru bát a měla by sebrat politickou odvahu a pustit tam lidi z opozice.
Myslím, že jediným, koho by tam ochotně pustili, jsi, Michale, ty. Otázka je, jestli jsi ještě opozice...
Daniela

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 16:34

Promiň, nečetl jsem všechno. Já do rady nemířím, ale měl jsem dojem, že bys ty chtěla. Podporu paní Mašatové máš, na radnici to není žádná idylka a protože si dobře pamatuji kdo a jak,vyšoupl VPM z radnice, mohli bychom se možná dočkat i nějakého dalšího překvápka. Tady jeden nikdy neví.
"Kašlu na to, kdo to předkládá. Bohužel totéž neplatí pro postoj vládnoucí většiny k našim návrhům,které, ač jsou rozumné a prospěšné, neprojdou,.." hele v téhle větě bude ten zakopaný pes. Dokážeš připustit, že i jiné návrhy než VV mohou být rozumnější a prospěšnější, než návrhy VV? Předesílám, že nemám na mysli pouze návrhy ODS. Enzila to napsala správně ...
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 16:54

Já do kontrolního výboru rozhodně nechci, protože tomu jednak nerozumím a jednak se nerad hrabu v úředních lejstrech.
To s tou opozicí je celkem dobré téma. Hned po volbách VPM i VV avizovali, že budou postupovat vůči koalici konstruktivně. Já myslím, že VPM tuto roli plní (samozřejmě za cenu kompromisu, který nebývá nikterak jednoduchý). VV vidím spíše plnit památnou větu Miloše Zemana, že půjde vládě po krku. Tomu se sice hezky tleská, ale ve finále skutek utek, neboť jak sama píšeš, VV se nedaří prosadit téměř nic. A jak už bylo výše řečeno, prioritním cílem VPM je reálné naplnění volebního programu. Z VV mám stále více pocit, že primárním cílem je boj proti radnici. Na to voliči jistě slyší, ale co dál?
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 16:55

Ale ano, vždyť to píšu. Některé návrhy koalice jsou v pořádku, hlasuji pro a některé ne a pak hlasuji proti. Jednoduché.
Naopak máme-li návrhy my, nejenže se snaží starosta zabránit jejich zařazení na program vůbec, ale povětšinou hlasuje koalice proti. Nebo se šikovně zdrží, aby návrh neprošel, nebo jej vrátí k dopracování (a znovu a příště zas s cílem nás otrávit).

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 17:00

No, počkej, ale starosta například hlasoval pro přijetí vašeho návrhu nového jednacího řádu. A není to jedinný případ, kdy vás podpořil. Dokonce i proti mě.
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 20:27

Ano, máš pravdu. Starosta hlasoval pro změnu jednacího řádu zastupitelstva, na které se velkou měrou podílel náš zastupitel Filip Kořínek. Také, myslím, hlasoval pro náš návrh zřídit mailovou adresu na městském webu, na kterou by občané mohli posílat MMS zprávy o nepořádcích ve městě. Za to mu patří dík. I dalším, kteří pro tyto naše návrhy zvedli ruce.
Také nám prošli některé jiné návrhy, ale teď tady nebudu dělat politickou agitku.
Ale nemáš pravdu v tom, že se nám nic nepodařilo. Naopak. To, že jsem neoblomní např. v názorech na další výstavbu v Černošicích apod. není nevůle ke kompromisu, ale jen zkrátka zásadovost a respektování vůle voličů, kteří další divokou zástavbu také nechtějí.
Naši lidé pracují aktivně v komisích a výborech, přicházejí tam s podněty vlastními i od jiných spoluobčanů. Kromě toho na každé zastupitelstvo přijdeme s několika návrhy usnesení, které mají něco řešit, zlepšit nebo změnit. Jsme v tomto směru určitě nejaktivnější částí zastupitelstva. Je mi cizí pletichaření v zákulisí. Podle mě by občané měli vidět, co kdo navrhuje, jak kdo hlasuje a jaké má názory. Otevřeně a odvážně jít s kůží na trh by měl každý zastupitel. A to dělají zastupitelé Věcí veřejných od začátu volebního období. I když riskujeme kritiku z té či oné strany. Pokud mě někdo přesvědčí, že můj názor je špatný silou argumentů, změním ho. Ale mozek mám svůj.
A ZPravodaj, který posíláme lidem jednou za dva měsíce do schránek plníme informacemi, které získáme nebo našimi názory na různé problémy našeho města.
Myslím, že všichni čtyři zastupitelé Věcí veřejných s čistým svědomím a aktivně plní náš volební program.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 20:40

Něco mi uniklo? Ona se blíží nějaká další divoká zástavba?
Pokud se daří, tak proč si stěžuješ, že se nedaří? Hele, co kdybychom si to řekli někde v klidu, třeba tuto neděli U Zvonu (do cukrárny nejdu).
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 20:58

Viz úřední deska www.mestocernosice.cz - regulační plány. Po jejich schválení vypukne další stavební boom v Černošicích.
Michale, tys to nepochopil. Já si nestěžuju, že se nám nedaří. Já kritizuji to, že mi úřad neposkytuje řádně informace, že úředníci mlží a lžou, že rada města neinformuje zastupitele o svých rozhodnutích promptně, ale s velkým zpožděním. Kritizuji prodej obecního majetku, rozdělování veřejných zakázek, nedodržování zákona ve správních řízeních. Kritizuji používání města jako dojné krávy některými zastupiteli, konkrétněji radními.Kritizuji to, že úřad se chová arogantně k lidem, neodpovídá na podněty a stížnosti. Mohla bych pokračovat.
Schůzku tento týden už nestihneme, to mám nabito, příští týden můžu - napiš mi soukromý mail, kdy. U zvonu je ok.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 21:06

Pochopil jsem to tak, jak jsi to napsala, že ti koala neumožňuje podávat návrhy, natož něco odhlasovat. Ale to je jedno. Tak za týden, pošlu mejla.
M.S.

Re: Aktuální info na cernosice.org
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2008 22:42

Vím dopředu, že koalice bude dělat problémy při zařazení našich návrhů na program zastupitelstva. Vím dopředu, že bude problém, aby naše návrhy prošly. Vím to. A přesto se na každé zastupitelstvo připravujeme, chystáme návrhy, sbíráme od lidí podněty, které zpracováváme. Nečekáme pasivně, co nám předhodí rada. Pracujeme tak, jak mají zastupitelé pracovat.Hlasujeme pro ty návrhy, které jsou podle nás ku prospěchu obce. Nic neskrýváme a nezatajujeme. Nekujeme pikle v zákulisí.
Ne všichni v zastupitelstvu to dělají podobně.

Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.