cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
strach
Autor: teddy (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 09:59

myslíte, že pracovníci MÚ Černošice mají zákaz nebo strach diskutovat tady na tom foru

Re: strach
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 10:17

Zákaz a tudíž i strach. Začínám mít pocit, že na úřadě vládne dost nezdravá atmosféra i pro úředníky. Jsem docela zvědavá, zda za čas nezačnou z úřadu odcházet. Náznaky určitého chování některých úředníků na zasedání zastupitelstva mně chvílemi zarazily a vyděsily.
Pan starosta se sice navenek chová jako ochranitel "svých oveček" na úřadě, ale mám dojem, že skutečnost bude zcela jiná.

Re: strach
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 11:06

Já mám tak strašnej strach psát na tohle fórum, že už ani nevylejzám z baráku. Říkal mi tuhle u piva m.karel, že Lojzíka Nedělů už "jejich" pouštějí a že se tady lstivě plíží temnými uličkami. Radši nejdu ani na pivo. Jo - a čau, Enzilo

Re: strach
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 12:07

No já se bála skoro celý život, někdy si říkám, že už u mě toho strachu bylo dost. Ale Strach, ta potvora, je zákeřný a objevuje se ve chvílích, kdy ho vůbec nečekám. Si říkám, jestli se za chvíli nebudu plížit těmi temnými uličkami s Lojzíkem (čau Lojzíku :-) ). No ale to už budeme dva, ve dvou se Strach zvládá kapánek líp. :-). Jo teď jsem to pochopila, já hlava dubová, že Ty se bojíš Lojzíka?? No tak teď nevím... :-) Čau Buki

Re: strach
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 12:17

Enzilo, jestli se budeš plížit temnými uličkami s Lojzíkem, rád se přidám. Na pana m.karla si došlápnem, ve třech se strach zvládá ještě o kousek líp a Lojzík nám jistě bude vděčný za každou podporu, vždyť je ještě ve vývinu. Alespoň že už ho "jejich" pouštějí před zahrádku. Čau, Buki - a jdi rejt záhonek (Je to lepší činnost).

Re: strach
Autor: karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 20:09

Já jsem užuž šel rejt záhonek, ale dostal jsem děsnej strach z žížal!!! Posledně se na mě jedna tak divně koukla - ještě že neměla po ruce hever z Mazdy!!

Re: strach
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 21:25

No, a teď si představte, jaký strach musela mít ta žížala z Vás, pane Holub! :-)

Re: strach
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 23:00

Enzilo, patrně vůbec neznáte žížaly v Černošicích, zejména u mě na záhonku.(lépe řečeno pod ním - či snad v něm???)Jsou to vesměs otrlí morálně závadní hermafroditní jedinci,shlukující se však do stád,schopní překousnout i rýč, který jedině na ně platí. Ostatně hluboké vrásky v mém obličeji leccos napovídají...

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 07:51

Hmmmm, jak byl na zastupitelstvu taky, ale zadneho podivneho chovani vetsiny uredniku jsem si teda nevsimnul. Pan Skalicky mi po dlouhe dobe prijde jako clovek, a i jako urednik, kteremu zalezi na mestu, venuje mu svuj cas, a dela svou praci jak nejlepe dovede, a navic s pomerne dost otevrenym pristupem k lidem (tohle bych vubec nemohl rici o jeho predchudci panu Hajkovi - mimochodem za doby pana Hajka vzniknul onen dnes zamotany problem kolem Karlicke, a myslim, ze uz jenom tahle zmena je obrovskym prinosem pro Cernosice). Krome nej tam vice vystupovala jen pani Ulrichova, a pan Voldrich. Vsichni jmenovani se podle me vyjadrovali zcela vecne, zcela jasne, zcela pochopitelne (pokud clovek nemel zablokovany mozek) a v klidu, coz se nedalo rici o jinych hovoricich na mikrofon (jak z rad verejnosti, tak ze zastupitelu).

Nevim, k cemu je dobre sirit takovouto atmosferu, kdy se zamerne vyvolava dojem, jako ze urednici nam chteji zamerne neco tajit jen kvuli nasemu "ksichtu". Doporucuji osobni, slusnou navstevu uradu s cilem vyzadat si nejake informace. Mozna Enzilo budete prekvapena ;-) ...

A co se tyce "vyhazovu" pani Gottelove. Neverim ani na chvili, ze to bylo nepravem. Moji duveru si svym vystupovanim ziskal mnohem vice pan Skalicky, nez svym vystupovanim a svymi aktivitami pani Gottelova. A pochybuji, ze by takovy clovek slapnul tak strasne vedle. U pani Gottelove zadne pochybnosti nemam (staci mi videt, jake zoufale problemy ji dela pochopit vyrcena fakta ...). Dokonce jsem presvedcen, ze ani ona sama se nam treba tady nevyjadri, proc a jak se to stalo, aby podrobila svuj pristup verejne diskusi (naopak zcela 100% zverejni svoji verzi ve svem platku, aby nahodou nekdo nemohl realne v case oponovat - ona i stokrat opakovana lez se casem stane "pravdou" ...).

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 09:21

Jooo :-D , ted jsem se podival do HydeParku. Ano, to je presne verze, kterou si u pani Gottelove umim predstavit zcela realne. Navic ji osobne podezrivam z toho, ze toto sve demonstrativni jednani nedela kvuli dobru pro Cernosice, nebo kvuli potrebe ziskat informace, ale s cilem dat jinym najevo, ze oni jsou tam, aby G. poslouchali. A docela si umim predstavit, ze se na neco podobneho uplne tesila, protoze to samozrejme bude "medialne zajimave", a spousta lidi, co na zastupitelstvo nikdy neprijdou, ani nectou internet, ani se jinak nezajimaji o deni v obci (ani nechteji poslouchta nazory a argumenty protistrany), ji na jeji tvrzeni a jeji "verzi vyhazovu" skoci zcela bez jakychkoliv pochybnosti.

No, snad v Cernosicich preci jen nakonec zvitezi rozum, a ne populismus, ne demagogie, a ne konflikty za kazdou cenu ...

Re: strach
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 09:23

Pane Tomm1.

Nehodlám šířit žádnou atmosféru, jestli jste dosud moje příspěvky nepochopil, tak Vám říkám, že všechny jsem psala na minulém diskusním fóru na mestocernosice.cz i zde na tom fóru tak, abych pokud možno nikoho neurazila. Sama nerada ubližuji druhému a vím, že nějaké osočení může mnohdy zbytečně vyvolat fámy a ublížit lidem, kteří nemají nic špatného na svědomí.

Jak jsem napsala někde jinde, sama jsem se nedávno setkala na úřadě při vyřizování dokladů s přístupem velmi vstřícným a milým a osobně nemohu zatím proti úředníkům ¨říci nic, co by mně osobně vadilo.

To, o čem jsem psala ve svém příspěvku a co mě zarazilo na té schůzi, byl hurónský potlesk a výkřiky některých úředníků ve chvíli, kdy měli dojem, že "pan starosta hezky utřel paní G.". Chápu míru loajality a sounáležitosti s panem starostou, ale tohle mě opravdu překvapilo.

Jinak jsem již jednou psala, že pan Skalický mě překvapil svým realistickým a konstruktivním přístupem a myslím, že bude pro všechny přínosem. Přeji mu hodně trpělivosti a štěstí v jeho práci. Panu Voldřichovi jsem nezáviděla jeho roli už minule, kdy mi bylo jasné, že problém "věžička" na něj spadne jako veliký balvan a on teď musí vyřešit pochybení jiných. Paní Ulrichová vystupovala jako vždy věcně a profesionálně.

Jinak jsem člověk, jak jsem tady již několikrát zdůrazňovala, který hledá u každého konfliktu pravdu uprostřed. Protože, až na vzácné výjimky, po zjištění příslušných fakt a prozkoumání situace, většinou zjistím, že pravda víceméně vždy leží uprostřed.

Pokud jsou mé obavy liché a nemusím se v tomto smyslu (že by docházelo na úřadě k zastrašování úředníků) obávat, budu jedině ráda a klidná.

Přeji hezký den!

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 09:54

OK, omlouvam se, mel jsem to dat az jako posledni prispevek. Ona to byla vicemene i reakce na dalsi prispevatele. Osobne si totiz nedokazu predstavit silenou konstrukci, ze by snad urednici meli zakazano nekde diskutovat. Jiste, mozna to zakazane maji, ale to maji v popisu prace, a ne narizenim kohokoliv. Jestli nekde (asi) diskutovat za povinnost maji, pak je to registrovane forum mesta.

Jinak souhlas s Vami. A jeste jednou se omlouvam. Opravdu to byla reakce spise i na ostatni prispevatele za Vami ;-)

A co se tyka te reakce uredniku na zastupitelstvu :-) , ja si ji ani nevsiml :-) . Ale uprimne, ani se urednikum nedivim. Ceho jsem si ale vsimnul na vsech zastupitelstvech je, ze pani Gottelova pokazde, kdyz ji nekdo zcela vecne cokoliv vysvetloval, co bylo v rozporu s jejim videnim sveta a jejim nazorem, tak jen nechapave kroutila hlavou, a zcela evidentne odmitala radu argumentu nejen pochopit, ale i prijmout. Pokud se takto chova k urednikum, tak se jejich reakcim ale vubec nedivim. Mimochodem, jeste jsem si nevsiml, ze kdyz opozice (pani Gottelovou nevyjimaje) neco kritizuje, ze by sami uvedli taky reseni jine, lepsi, podle opozice. V drtive vetsine je to "jen" kritika. Ale to je hrozne jednoduche. To ja umim taky kdekoho zkritizovat. Ale vymyslet reseni a jit se svoji kuzi s tim resenim "na trh", to uz chce trochu vice, vcetne vice odvahy. Soucasna opozice by u me mela znatelne vetsi respekt, kdyz by dokazali rici "nase reseni je takoveto, Vase se nam nelibi protoze ..., financovali bychom to takto, problem bychom resili takhle, ale bohuzel, presto, ze jsme veskere dotazy koalice zodpovedeli a vyresili, tak koalici to nezajima ...". Nic takoveho jsem dodnes nezaznamenal. Proto me pak snadno zvedaji ze zidle uvahy, zda urednici nemaji koalici "neco" zakazane, nebo ze tady neni demokracie a vladne tu jen ZLO=Radl ...

Take preji hezky den ;-)

Re: strach
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 10:00

PS.
Dovolte ještě jednu malou poznámku o Strachu.

To, co jsem se tady snažila tak trochu "poeticky" vyjádřit, je právě to, že si myslím, že Strachu bylo v téhle zemi už dost a dost. A že je konečně na čase, abychom všichni našli kus zdravého sebevědomí v sobě. Protože jedině zdravě sebevědomí, dobře informovaní lidé, kteří jsou schopni se na problémy podívat s nadhledem a bez zbytečných obav, jsou pak schopni se navzájem dohodnout na důležitých věcech a dojít k nějakému rozumnému závěru. Toť dnes vše.

Re: strach
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 10:12

Napsala jsem Toť dnes vše, nicméně poznámka nakonec.
Nezlobte se, pane Tomm1, ale na mě osobně (a to se snažím, jak jsem již řekla, koukat se na věc s nadhledem) nejkonstruktivněji působili na té schůzi pánové z VPM. Jízlivá poznámka pana starosty o "vysokoškolsky vzdělaných lidech" mi přišla, nezlobte se, ale poněkud trapná.

A další věc. Jak může opozice vydávat nějaká svoje řešení, když se k příslušným informacím prostě nedostane? Jinak samozřejmě jednám, když o věci vím vše a jinak, když se mohu jen dohadovat, jak se věc vlastně má.

Zatajování informací vždy vede k tomu, že to vyvolává i třebas přehnané obavy a dohady.

A o tom to nejspíš všechno je. Ale tohle samozřejmě berte jen jako moji ryze osobní úvahu.

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 10:36

Souhlasim s Vami, ze nejen na poslednim zastupitelstvu jsou zastupitele VPM pomerne dosti vecni oproti drivejsku. Presto je jejich tematem napriklad zamezeni dalsiho rozvoje obce, ale dodnes nikdo z nich nebyl schopen rici skutecne, realne reseni, jak toho dosahnout. A jak to zarucit i do budoucna. Nebo jaky je navrh reseni VPM ohledne soucasne situace centra Vraz, jak oni vidi rozumne prostory misto kulturaku v novem centru apod. To jen takovy maly priklad z toho, co Cernosice pali. Jinak moje osobni sympatie ma pan Strejcek. Coz neznamena, ze s nim nekdy nesouhlasim.

Co se tyka pana Radla, to je kapitola sama pro sebe :-) . Presto nejsem vubec presvedcen, ze by se s nim nedalo jednat vubec, nebo ze by dokonce byl puvodcem vseho zleho a spatneho v Cernosicich. Jeho poznamky i vylevy jsou leckdy spatne, nebo minimalne podivne, ale zase na druhou stranu, ON je temer JEDINY, kdo se neboji verejne rici svuj nazor, coz jak jsem si vsimnul dela na zastupitelstvech v podstate jen on, a vzdy zretelne, nahlas, do zaznamu, a ne kunkave kdesi ustrcene v rohu ... .

Co se tyka informaci, podle me kdo se chova slusne, a ma zajem, tak se k informacim dostane. Potiz je, kdyz se nekdo chce dostat k informacim, aby je pouzil ne pro debatu nad resenim, ale pro ukazovani, "jak to VY delate blbe ...", je pak ochota poskytovat ty informace bez prutahu jiste znacne mala, vcetne mizive duvery k takovym lidem. A na radu reseni jiste nejsou informace "oponentu" potreba. Napriklad Karlicka se tady pretrasa dost dlouho, ale konkretni reseni zatim nikde (jen navrh na odlozeni, rada tvrzeni, jak je soucasny projekt spatny, ale jiny navrh nikde - jediny kdo zcela verejne a hlasite "neco" rekl byl pan Radl, coz je podle me docela smutne a tristni - a sam rekl zcela jasne, ze on neni projektant, a reseni sam neumi, a ze pokud nekdo ma navrhy, at prijde, ze se je radi pokusi zapracovat do projektu; takze, kde jsou ty navrhy a jak vypadaji ? Navod tady poskytl docela presne pan Tajnej ...). To je to, co mi v Cernosicich vadi. Zabomysi valky o politicky vliv, ktere jen konkretni reseni odsouvaji a odsouvaji a odsouvaji ...

Re: strach
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 11:43

Milý Tomme,
jenom krátce k rozvoji obce. VPM není proti rozvoji obce (v tom je vaše vajádření zcela mylné a tedy i zavádějící). Jsme ovšem proti rozvoji obce tak, jak se děje zejména v současné době. To však neznamená, že nejsme schopni podpořit zejména vznik občanské vybavenosti včetně její lokalizace např. do centra Vráž. atd. To, co kritizujeme tedy není nic "a priory", ale spíše dlouhodobě nastavený trend rozvoje, který neodpovídá naší představě a to hlavně v parametru vyváženosti mezi dynamickým nárůstem počtu obyvatel (včetně výhledu do r. 2010 a dále) a v podstatě stagnující občanskou vybaveností. To vše versus vnitřní dluh počítaný na v současné době zatavěné území. Příkladem budiž např. MŠ Husova. I přesto, že bude prostor nějakým způsobem nahrazen jinou dislokací, znamená to, že jsme na tom pouze kapacitně stejně jako před deseti lety. Ne tak ovšem co se počtu občanů města týče a ne tak co se týče převisu poptávky po tomto školském zařízení (berte to jeko jeden příklad). Návrhy naší představy jsme v minulém roce předložili jak veřejně, tak i v tzv. "kuloárových jednáních" (což vy samozřejmě nemůžete vědět - chápu). Že nebyly přijaty bylo způsobeno jednoduchým faktem - neměli jsme většinu a zájem většiny byl prosadit rozvoj tak, jak jej můžeme dnes sledovat. Takže pokud mám pojmenovat správně to, na co Vy poukazujete, tak problém není v tom, že bychom neměli řešení atd, ale zejména v tom, že jsme doposud nedosáhli na tu většinu (tím si nijak nestěžuji-pracujeme na tom).
To, že má pan starosta zvučný hlas víme, ale Tomme, upřímně i my říkáme co si myslíme a to zcela otevřeně na rozdíl od jiných, zejména koaličních zastupitelů, kteří většinou celé zastupitelstvo mlčí.
Jinak díky za sympatie, nebylo to tak vždy, že? :-)
P.S. Ke kulturáku v centru Vráž se nyní nechci vyjadřovat, ale věřte, že názor máme a snažíme se jej prosadit.
S pozdravem M. S.

Re: strach
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 11:56

PS. Omlouvám se paní Ullrichové, pokud někdy čte tuto diskusní stránku, za to, že jsem jí trošičku pozměnila v minulém příspěvku jméno. Na mestocernosice.cz jsem zjistila, že se píše s dvěma "l". Tímto se omlouvám a přeji hezký den.

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 13:10

No, jisteze vim, ze jste zkouseli prosadit lecos (a taky samozrejme vim, ze soucasni zastupci koalice udelali radu chyb a i dosti velkych - i tak si ale myslim, ze by je udelal plus minus kdokoliv, kdo by tam zrovna byl, protoze to malokdo umel, nebo mel ty zkusenosti, co jsou k dispozici dnes). Ja samozrejme vitam snahu o zlepseni obcanske vybavenosti (odkudkoliv). Jen si nedovedu predstavit, kde ma mesto brat na inz. site, komunikace, mestska centra, hriste, parky, ... penize. Coz o to, myslenky jsou to krasne, a ja s nimi souhlasim. Jen stale marne postradam to konretni reseni ? A tim je, kdo nebo z ceho to zaplati ? Pokud vim, kolem kazdeho prodeje majetku obce jsou neskutecne tahanice. Dotace posledni dobou proudi hlavne do komunikaci. A co tedy ten zbytek ? Mimochodem, VPM uz nepodporuje SR na Koutech a Na Vysoke ? To by pro me byla pozitivni zprava ;-). Jinak nemyslim si, ze by pocinaje 4.zmenou UP byly planovane drasticke zmeny typu Lada nebo SLunecny vrch do budoucna (i kdyz se Vam to mozna nelibi, i soucasni predstavitele koalice se zrejme z chyb poucili, a vydali se cestou regulativu a podminenosti investic i castecne vybavenosti, coz je dobre). A prave proto me tak trochu vadi, ze sice trend kritizujete (i ten kvalitativne mnohem lepsi), ale jiny, konkretni plan jsem od vas tedy nezaregistroval (pokud je, rad si ho projdu - kolem voleb jsem pomerne podrobne prochazel vase=VPM programy a vize, a temata s tim souvisejici, ale vetsinou to byly jen obecne formulace bez blizsiho rozvedeni).

S centrem Vraz, to je tak tajne rici, co si o centru Vraz myslite Vy, pripadne jak by jste situaci resil Vy, pripadne VPM ? Proc ? Kdyz to dokaze pani Gottelova (ta by to nejradeji zbourala do zakladu a presunula na Smichov ...), nebo pan Radl, proc ne Vy ? Co je na tom tak tajneho ? A souhlasim s Vami, ze ostatni zastupitele tam mnoho nenamluvi. Je jen otazka, o cem to tedy svedci ? Ze jsou schopni se dohodnout predem ? To ale nic spatneho neznamena. Pro me je mnohem horsi, ze kdyz se nekdo dostatecne zviditelnuje (jakkoliv), ze mu to lidi zerou, a pak ho voli, a ne podle skutecnych cinu ...

Co se tyka sympatii k Vam, pokud se chovate tak jako na zastupitelstvech od voleb, a vicemene skoncenim podle me pochybneho platku 25228 a misto toho provozovanim i teto web stranky, nemam vuci Vam v podstate zadny problem (problem mam napriklad se zamernym matenim lidi jen pro politicke bodiky za kazdou cenu - viz Vami pak uz radeji nekomentovany projekt vodovodu v Javorove v Habrinach apod.). Kdo vi, mozna se VPM a i Vy zmenilo ve svem pristupu. Coz by bylo dobre.

Kazdopadne hezky den ;-)

Re: strach
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 13:24

Začali jste být nějací ukecaní. Fakt mě to zajímá, ale jaksi ztrácím schopnost Vás sledovat. No nic, budu trénovat.

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 13:31

Preci jen jeste "drobnost". Jaky byl/je konkretni navrh VPM na zlepseni situace ohledne kapacit materskych skolek v Cernosicich ? Jedine co jsem registroval bylo zamezeni zmen UP do doby vyreseni situace kolem tech kapacit. Ale to konkretni reseni jsem nezaregistroval nikdy. Slo by ho tedy uvest ? Predpokladam, ze nic tajneho na tom neni, a pokud uz jste ho meli driv, staci uverejnit odkaz, ci zkopirovat text ...

Taky reseni kolem slendrianu pri "opravach" komunikaci. Opet zcela postradam konkretni navrh na reseni. Jiste, ted na zastupitelstvu bylo par pripominek (vim, ze urcite od pani Gottelove, od Vas a VPM si to nevybavuji) k praxi navrzene v soucasnosti "koalici", kdy rada chce vetsi investice pro technicke sluzby posvetit vzdy sama, a sebrat tak pani Konekove v podstate rozhodovaci pravomoc.
Mate tedy jine reseni ? Ac chapu pani Konekovou, ze ji to stve, tak musim rici, ze prace technickych sluzeb pri oprave neasfaltovych komunikaci je naprosto zoufala, a jimi odvedena prace na takovych komunikacich nesplnuje ani zakladni pozadavek, aby pripadna voda odtekala z komunikace pryc, nebo alespon na stranu, o nejakych normach ani nemluve (konkretni priklady zbytecnych praci=plytvani mohu predvest, a jsem si jist, ze pri hlubsim zkoumani drivejsich investic bych jich nasel spoustu i v minulosti - ale to uz je ted jedno, ted je potreba radeji najit to reseni). Mozna ze to jsou jen male castky. Ale kdyz je nascitam, tak bez problemu dojdu skoro k cifre, co by stala cela rekonstrukce, cele ulice ...

Re: strach
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 18:14

Tomme, mám drobátku problém se v těch dotazech orientovat, tak to zkusím nějak bodově vytřídit:
1.- Rozvoj - nejsem idealista, takže jsem také nikdy netvrdil, že je možné navždy jakýkoliv stavební rozvoj zastavit. Naše představa od té, která byla ve finále schválena se liší především v časovém horizontu dosažení limitních počtů obyvatel 7.500 - 10.000 obyvatel. Vedení města navrhlo (a též bylo schváleno), že pouze v lokalitě Kouty - východ (nad Koníčkem) bude povolena výstavba až od roku 2012 (nemám u sebe zápis, snad se nepletu). My jsme původně navrhli zcela tyto lokality vyřadit, po té, co bylo jasné, že se nám nic takového nepodaří prosadit, navrhli jsme termín 2015 a rozšíření tohoto omezení na všechny nové rozvojové plochy, schválené ve 4. změně ÚP. To také neprošlo (návrhy jsou někde v zápisech). Důvodem bylo zpomalení dynamiky nárůstu počtu obyvatel a tedy neúměrně rychlé zvyšování zátěže stávající nedostačující infrastruktury. Peníze, které tímto nárůstem "připlují" do městské pokladny nepokryjí totiž ani potřeby nově přistěhovalých. Jinými slovy, v současném stavu se nedostává financí a máme vysoký vnitřní dluh, tak proč tu zátěž ještě zvyšovat.
2. Centrum Vráž - pokud se ptáte na kauzu "věžička", tak to jsem probral již v jiné diskuzi, včetně toho, že mi připadá jako nesmysl usilovat o zastavení druhé poloviny centra. Snad je to takhle jednoznačné. Co se týká kulturáku, k tomu se nyní vyjadřovat opravdu nechci, pouze vám mohu sdělit, že naším cílem je dojednat maximální optimalizaci funkčnosti užitné plochy zejména sálu ve vztahu k vloženým městským financím (šalamounsky řečeno, ale v tuto chvíli fakt ode mě nechtějte více).
3. MŠ-Husova pokud si vzpomínáte, asi tak před rokem jsem se pokusil (a musím se neskromně pochválit, že úspěšně) zprostředkovat jednání na úrovni vedení města a vlastníků dotčené nemovitosti. Důvod byl prostý, pokusit se najít vůli k dohodě mezi těmito dvěma stranami ve smyslu zachování provozu MŠ Husova. Za tuto iniciativu jsem byl vedením města důrazně pokárán (viz. zápis z jednání rady). Nicméně je to stále jedna z možností řešení situace. Další je nástavba v Karlické, případně výstavba nového objektu na vlastním pozemku atd. Vše je otevřené a záleží pouze na penězích a samozřejmě vůli, zda chceme stávající kapacitu zachovat, zvýšit, nebo snížit. Nemenší roli zde též hraje úvaha, jakou formu mateřského školství podporovat, zda čistě privátní, tedy bez příspěvku obce, nebo obecní, tedy s příspěvkem a investicí z obecního.
4. Technické služby - vždy jsme tvrdili, že TS by neměly vykonávat jakoukoliv investiční činnost, zejména by se neměly zabývat rekonstrukcí vozovek a stavebními pracemi. Na tom se nic nemění. Takové akce by měly realizovat stavební firmy, protože je to jednak jejich JOB a jednak to je ve finále cenově srovnatelné.
5.- Pouze poznámka, Tomme, nemůžete zastupitelům vytýkat, že jediný kdo se dokáže jasně vymáčknout je pan Rádl a zároveň je chválit za to že mlčí, protože se dokážou dohodnout předem. Tohle si ujanětesmiling smiley
S pozdravem M.S.

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 19:52

:-)
Diky za vyjadreni (k 1 i 2; mozna bych uvital i Vas nazor, zda jste pro centrum nebo ne, pripadne v teto nebo v jine podobe, tedy laicky, zda se Vam konkretne libi nebo ne, a jak se libi/nelibi VPM).

Ad 3: To ano, to vim. Ale na to jsem odpoved nechtel. Pamatuji se i na Vase vyjadreni, ze pro dalsi zastavbu (vcetne 4 zmeny UP) jste jen pokud se vyresi kapacity MS, a to i nad stavajici stav, ve kterem bylo pocitano i s Husovou. Ze tady kapacita neni, a ze nastavby v Mokropsech to neresi je asi jasne. Proto me zajimalo, jak jinak to chce resit VPM. Koalice byla taky pro nastavby, a taky se snazi zachovat Husovu. Ale co tedy dal ?

Ad 4: podle me TS museji provadet udrzbu. A do toho patri samozrejme i drobne opravy. Pokud se ale drobne opravy delaji stylem oprav na II/115, kdy se neresi pricina, ale pouze se mirni nasledek, je to jen vyhazovani penez. Podle me totiz neni resenim sebrat Konekove rozhodovaci pravomoc. Resenim je stanovit jasna pravidla pro takove opravy, aby skutecne byly efektivni (verim, ze si pak praci podle takovych pravidel dokaze i pi.Konekova bez problemu ohlidat, i bez rady mesta). Anebo se na TS v tomoto ohledu vykaslat a sverit to firme (asi to bude kvalitnejsi, ale taky znatelne drazsi, takze ja osobne jsem spise pro pokus najit reseni pro TS, rekneme vice kontrolovat zpusob provedeni jejich oprav a naucit je to delat poradne). Proto jsem se ptal na Vas nazor (potazmo VPM). VPM v tomto ohledu sice soucasny stav asi taky vadi, ale alternativa je, ze to bude mesto stat vice penez, nez musi, coz se mi jako uplne vhodne reseni taky nelibi. Jako idealni bych videl reseni, kdy by mesto stanovilo podminky, za kterych by si urcite opravy (podle mestem stanovenych pravidel) a udrzbu chodniku a komunikaci mohli udelat sami obcane (pokud projevi zajem, nebo nabidnou svou pomoc), v kombinaci s TS (opet podle mestem stanovenych a kontrolovatelnych pravidel - sklony komunikace, odvod vod, a jine meritelne hodnoty).

Ad 5: nejde o to, ze bych vytykal, ze se nekdo neumi vymacknout a obdivoval nebo chvalil mlceni. Jen jsem zminil, ze temer jediny, kdo se neboji tam rici sve nazory zretelne nahlas (byt nekdy kontroverzni ...) a na zaznam je pan Radl (bez ohledu na to, co si o nem myslim, nebo jaky je). Ostatni bud mlci, nebo jen kritizuji (ne vzdy, ale velmi casto, coz je podle me celkem smutne). Takze neni to tak, ze bych obdivoval p.Radla za jeho hlasite projevy, ale ani to neni tak, ze bych za mlcenim zastupitelu videl jejich neschopnost, nebo lenost apod.

Hezky vecer ;-)

Re: strach
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 23:39

Tomme,
ad 1, 2 - otázka líbí nelíbí ohledně centra je dnes pro mě postavená asi tak, že já osobně, ani VPM nemáme již šanci něco ohledně centra zásadně změnit. Můžeme vyvolat obstrukce na jejichž konci bude v nejhorším případě zbourání toho, co dnes již stojí za jeden městský rozpočet, s naprosto neznámou toho, co tam může postavit někdo jiný (tato varianta mi připadá zcela šílená). Nebo, nedojde k realizaci druhé poloviny a zbyde tady paskvil nevalné hodnoty zase s tím, že nevíme, jak nějaký jiný investor naloží s nezastavěným prostorem (také nic moc řešení). Nebo, bude dokončeno centrum v celém rozsahu a snad se podaří přizpůsobit potřebám města alespoň to, co ještě přizpůsobit lze. Více možností není. Ptáte-li se mě tedy dnes, která z těchto variant se mi líbí nejvíce a přistoupíte-li na to, že jsem v této věci dost pevně na zemi, tak vám odpovídám, varianta č.3. Lepší neznám a to i přes to, že osobní výhrady k centru jako celku mám. Jinými slovy, nejsem v pozici, kdy bych reálně dosáhl čehokoliv tvrdým individuálním postojem. Snažím se proto uvažovat realisticky a jenom doufám, že to VPM dokáže pochopit podobně, byť u některých možná se skřípěním zubů. Mimochodem VPM měla vždy ve svém volebním programu podporu rozvoje městských center, takže opačný postoj by byl poněkud nelogický. Paradoxem je, že VPM je z jedné strany vyčítáno, že jsme to nezablokovali na samém začátku, a zároveň z druhé strany slyším obavy, abychom to náhodou nechtěli nějakým způsobem blokovat teď. Fakt občas výživa.
ad 3 - No to je ale právě to, o čem mluvím. Pojďme nejprve vyřešit, nebo alespoň stabilizovat do snesitelné úrovně současné problémy, které trápí ty, kteří zde již bydlí a pak se pojďme bavit o dalším rozvoji a potřebách těch, kteří se sem teprve přistěhují. Jaké konkrétní řešení ztráty MŠ se zvolí, to já samozřejmě nevím. Vjmenoval jsem pouze některé možnosti a jediné co vím je, že to bude něco stát. Také vím, že to zaplatí starousedlíci, nikoliv ti, kterým se otevřeli nové investiční možnosti. To není nenávist ani závist ani cokoliv jiného, to je normální logika věci, která se netýká jenom MŠ.
ad 4 ) TS by měli provádět údržbu města nikoliv investiční akce typu pokládky nového povrchu komunikací. Neumí to (čímž se nechci nikoho osobně dotknout) tak kvalitně, jako specializovaná firma, nemají na to prostředky a ve finále taková práce vyjde z dlouhodobějšího pohledu na záruku kvality často dráž, než jednorázově vyšší cena. Tedy asi tak, že ne všechno co je levnější je zákonitě i lepší. S kontrolou oprav nemám problém.
ad 5) nechám si příště od pana Blaženína zesílit mikrofon smiling smiley
S pozdravem M. S.
P.S.: Vedoucí TS už není paní ing.Filová? Jménu Koneková nerozumím.

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 21:47

Doufam, ze jsem neudelal nejakou chybku, ale podle me se zminena pani vdala, a jmenuje se ted Konekova.
S mikrofonem, OK ;-) . Nebylo to mineno primo na Vas, ale chapu, ze sam muzete mluvit pouze za sebe, a tak to i beru ;-) .

Ad 4: obavam se, ze TS neumeji ani opravovat sterkove cesty (tedy obecne spise neasfaltove). Ale to neni nic divneho. Zazil jsem v Praze na jednom chodniku 4x opravu, nez po 5te konecne prisli na to, ze nejlepsi reseni, aby tam nebyla pres cely chodnik louze i pomalem destiku, bude to vyspadovat ke stranam. Po kazdem z predchozich reseni tam byla louze naprosto stejna, neboli 4x zcela zbytecne vyhozene penize. V Cernosicich lze podobnych prikladu ukazat taky docela dost. Proto se nedivim rade, ze chce vetsi castky pro TS mit pod vetsi kontrolou. A na druhou stranu chapu, ze to pak ma vedouci TS pomerne dosti obtizne.

K ostatnim bodum, OK. Mohu to tedy brat tak, ze Vam osobne se centrum Vraz libi, i kdyz k dilcim vecem mate jako obcan vyhrady ? S materskou skolou, no jasne ze se nejdriv musi ta situace stabilizovat. Me slo spise o ten stav, jak zvetseni kapacity prehodit na "novousedliky" (treba pri 4, nebo v budoucnu pri 5 zmene UP) ? Lze to taky regulacnim planem ?

Hezky den

Re: strach
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 22:24

Tomme,
zda se někdo z úřadu provdal, nebo oženil, to už fakt nestíhám (dostávám zápisy z rady, ze zastupitelstva a další dokumenty, ale svatební oznámení nepřišlo zatím ještě ani jedno). Pokud je tomu tak jak říkáte, přeji paní ing. hodně štěstí:-)

Kvalita oprav záleží hodně od kvalifikace těch, kteří je provádějí. Takže je to především odpovědnost vedoucí TS, jak kvalifikované, šikovné, zodpovědné atd. podřízené má. Otázkou ovšem je, jaké má možnosti k personálním změnám (nevím, jaké jsou v TS platové podmínky a zda se na místa v TS stojí fronta), případně jaké má možnosti ke zvyšování kvalifikace stávajících zaměstnanců atd. Předpokládám, že jako vedoucí má v této věci delegované kompetence.

Tomme, pokud se mě ptáte na můj soukromý názor na estetiku stavby, tak mě centrum Vráž nechává zcela chladným. Tím spíše pak se derou do popředí parametry spíše technického charakteru, jako je celková hmota, lokalizace této hmoty v prostoru, barva a pod. Chci tím říci, že na sebe tyto jednotlivosti strhávají pozornost více, než kdyby se jednalo opravdu o něco architektonicky vyjmečného, u čeho každá cestovka vyklopí turisty cestou na Karlštejn. Ale berte to fakt s rezervou, každý jsme jiný a tohle bude vždy subjektivní. Navíc jsem stále ještě "výkonný umělec", takže můj pohled už v principu musí být v této oblasti vždy mimo konvence. Co říkáte chobotnici?

Školka - město by se v další změně mělo pokusit dojednat s vlastníky alespoň prostor pro takové zařízení (lépe povinost ho i vybudovat- ježiš, slyším to až sem, jak právě vyletěli od Compu) stejně tak, jako dohodlo ve 4. změně s vlastníky plochy pro sportoviště. V tom bych byl tvrdý. Školka, nebo nic. Když se nebudou stavět další baráky, město o nic nepřijde. Je to v podstatě obchod. Blbý je, že v současném složení radnice je prodavač zároveň zákazníkem.
M.S.

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 22:46

U tech TS si nemyslim, ze by personalni zmeny neco zlepsily. Ja mam proste dojem, ze nejen vedouci z TS, ale ani nikdo z mesta nema zajem to stavajici zamestnance naucit. A nebo alespon jim jasne popsat, co se po nich chce (nemohu to dolozit dokumenty, ale vsadil bych se, ze je to ve vetsine pripadu stylem "hele, 'Franto', dneska pojedes do ulice ... a posypes ji sterkem, jsou tam stiznosti na blato a louze ..., apod."). Osobne bych si dokazal predstavit situaci, kdy by to zadani vypadalo treba "Heled, 'Franto', v ulici ... jsou diry, po detsi v nich je voda a v ulici tak spousta blata, takze si k sobe vezmes 'Lojzu' s traktorem a radlici, a ten povrch upravite tak, aby voda odtekala stranou - pripadne tam kde to jde do vodotece". Prakticky by to pak podle me melo vypadat tak, ze se to (jako minimalni oprava) "postoura" tou radlici traktoru (pomoci zubu na radlici se ten povrch castecne rozryje), nasype se tam primerene rozumne mnozstvi (postaci male) hrubsiho sterku, ten se spolu s tou rozrytou casti opet pomoci radlice traktoru promicha primo na komunikaci a vyspaduje podle potreby v danem miste. Pak se to tou radlici na plocho "utahne", a na zaver posype jemnym sterkem, aby se "zamkly" ty vetsi kameny po rozryti a utazeni.
Tohle uz je ale podle me haseni dosti priserneho stavu komunikace. Podle me na mensi diry postaci hrabe, a pro jednu malou dirku pulka lopaty sterku. Tuhle mensi udrzbu jsem ale TS jeste nikdy nevidel provadet. Vzdy slo pri praci s lopatou vyhradne jen o rozhazeni sterku bez oprav der ... . A to je podle me skoda, a vyhozene penize. I sterkova cesta, pokud je dobre vyspadovana, lze udrzovat s minimem prace i financi (mohu predvest v praxi Cernosic).

Chobotnice se mi docela libi :-) . Jen z obrazku, co jsem videl, nemam predstavu o mohutnosti stavby (treba o vysce). Ale osobne se mi spise libi stavby, ktere byly povetsinou postavene pred druhou valkou, nebo znatelne drive, treba ve stredoveku ;-) . Nevim, asi to dnes uz nikdo neumi. Tedy neumi postavit stavbu s poradnou fasadou, treba jakou ma Muzeum, Rudolfinum, Narodni divadlo, katedrala Sv.Vita, Prazsky Hrad, ... . Skoda. Podobny styl techto staveb by se mi pro knihovnu zamlouval mnohem vice.

Jinak s tim "prodavacem a zakaznikem", nevidel bych to tak cerne. Myslim, ze zastupci koalice nehodlaji pachat v Cernosicich svou politickou sebevrazdu ;-) .

Mejte se :-)

Re: strach
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 23:06

TS - asi máte pravdu, ale osobně jsem nikdy TS nešéfoval, tak nechci radit.

Chobotnice se mi také líbí. Mám rád ten moment, kdy Vás něco znejistí a zároveň přinutí udělat si názor. Městský prostor vnímám podobně jako galerii. Nekonečné chodby holandských mistrů, ale jenom u jednoho u dvou se zastavíte a podíváte se kdo byl ten borec, co vysmahnul paprsek slunce na oroseném hroznu vína. To mám rád, protože i přes možný nesouhlas jsou to momenty, které něco posunují. Prostě jde o něco zásadnějšího, než je řemeslo (nic proti dobrému řemeslu). Staré fasády jsou pěkné, ale neexistuje důvod, proč ve 21. století opakovat středověk, nebo klasicismus. Tohle je dobré téma. Asi sem nepatří, ale kdybysre se někdy v budoucnu osmělil, jsem schopen si o umění vyměňovat názory celé hodiny a od chvíle, kdy jsem opustil školní prostředí mi to trochu chybí. Zvažte to.

Prodavač - zákazník ... no, uvidíme, uvidíme, uvidíme ...
M.S.

Re: strach
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2007 00:03

No, nechci snizovat dnesni stavitelsky um, nebo "hodnotu" modernich staveb (treba tanciho domu, apod). Ale mam pocit, ze dnesni moderni metody sice umeji prekonavat urcite limity (zejmena vysku, nebo treba sklon sten, ci "tvaru" strechy). Ale pokud to vezmu z dlouhodobejsiho hlediska, pak pokud te stavbe chybi neco "omracujiciho", tak se moderni stavbou po par letech nikdo ani nezabyva (nevim, jestli se nejaci turiste chodeji koukat treba na vysilace na Zizkove ci na Cukraku, ale treba na Petrin zcela urcite; pochybuji, ze nekoho bude zajimat nova budova banky v Radlicich, ci hotel u Nuselskeho mostu, ale urcite je bude zajimat a i se asi libit zastavba Vysehradu, ktera je na dohled apod). Navic pouzivane materialy nemivaji bud takovou zivotnost, jako u starych staveb, nebo je jejich udrzba znacne nakladna (mnohdy jen za cenu kompletni vymeny pouzitych materialu - plastova okna, dvere, sadrokartonove "zdi", ...). Ani ja bych nechtel neco kopirovat (treba jako Hluboka nad Vltavou "kopiruje" Windsor), ale mam u modernich staveb proste obavu, jak budou vypadat za 20, 30, 50, a vice let, a zda se pak spise nebude uvazovat jestli to radsi zase nezbourat ... . Coz napriklad u toho Muzea, i kdyz je v zalostnem stavu, je podle me vzhled i po vice nez 100 letech stale velmi hodnotny. Nejsem si tak uplne jist, jak po takoveto dobe budou vypadat zelezobetonove budovy s hromadou prosklenych sten (i takovy byl jeden z navrhu knihovny) ...

Re: strach
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2007 13:12

"jak budou vypadat za 20, 30, 50, a vice let?"

Některé se zboří a na jejich místě se postaví něco soudobého, některým vymění jenom fasádu, opět pravděpodobně s souladu se soudobým vkusem a ty, u nichž to uznají naši potomci za vhodné, prostě pietně restaurují do původního stavu.

Tak jako tomu bylo vždy.

Staré město pražské je staré přes 1000 let, přesto kolik se zachovalo z původní románské a předrománské zástavby? A kolik gotické a koneckonců i renesanční? Většina fasád domů je barokních, tedy nejmladšího z uvedených historických slohů. Ačkoli Nové město bylo založeno ve 14. století, většina domů pochází ze století 19. a 20.

Město je živý organismus a lidé jeho stavby odedávna přizpůsobují svým soudobým potřebám a právě panujícímu vkusu.

Re: strach
Autor: pamětník (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2007 13:17

Seš ňákej chytrej, ale máš stopro pravdu.

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.