cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2008 16:05

Příští veřejné zasedání zastupitelů se uskuteční 26.6., místo zatím nebylo stanoveno, začátek bývá většinou v 19 hodin.
Až budeme vědět více, najdete to zde:

[www.veciverejnecernosice.cz]

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2008 16:24

Článek z pera pana Kořínka "Koalice není schopná konstruktivní spolupráce" docela dobře zapadá do naší diskuze o tom, zda je VPM ještě opozice, když se snaží jednat s koalicí. Pokud tedy tomu dobře rozumím, tak VPM naplňuje představu pana Kořínka o konstruktivní opozici možná více, než VV. Pane Kořínku děkuji, možná bych se měl sejít spíše s Vámi, než s Danielou. Zdá se, že "komunál" chápete podobně jako já. Předesílám, že to nemyslím nijak ironicky, jenom hledám někoho z VV, s kým bych se uměl lépe domluvit.
Mějte se M.S.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2008 18:54

Michale, který článek máš,prosím, na mysli? Nevybavuji si ho.

A k té spolupráci koalice s opozicí - když se sejde koalice s opozicí a jednání končí tak, že obě strany zaujmou stejný postoj, může k tomu být dvojí důvod - buď jedna strana druhou přesvědčila silou svých argumentů o správnosti něčeho nebo spolu uzavřely nějakou v podstatě tajnou dohodu, takový kšeftík, že za to něco bude. O tom prvním způsobu shody se dá veřejně mluvit, o tom druhém nikoliv. Mně se nelíbí ten druhý příklad, první je v pořádku a vím, že dochází k obému. A také vím, že zastupitelé VV žádné pokoutní dohody neuzavírají a každou svoji změnu názoru mohou vysvětlit.
A na závěr - koalice má 13 hlasů, nepotřebuje nikoho dalšího lámat na svou stranu, aby si prosadila svoje záměry. Možná se spíše snaží někdo z opozice vrchnosti zalíbit. Proč, to nevím.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2008 19:00

kdo chce s vlky býti,musí s nimi...
možná?

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2008 23:22

A ještě, Michale, proč píšeš tohle sem? - jen jsem anoncovala lidem, že budou zastupitelé ještě před prázdninami zasedat. Možná by bylo příště vhodnější založit nové vlastní téma Spolupráce koalice s opozicí a nerozmělňovat diskusi.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 14:14

Vážení VV uz vubec nerozumim jen mi pripada ze jsou vzdy proti a na zatupitelstvu je to spis monolog paní G. Kdysi jsem si myslel ze chce pro tuto obec neco udelat ale bohuzel pro to nic nedela a za vsim vidí kšeftíky atd. Neni doprcic halvni aby tu nekde sál stal a uz je snad jedno jestli bude na vrazi nebo u ZUS. Tak by se napr VV mohli zasadit o to, ze kdyz se sal na vrazi nereálny ,tak aby byl napr z eu penez lepsí a krsnejsi a vybyvenejsi u ZUS. Zdá se mi to logicke. Jo mimochode politika by mela byt sluzba verejnosti a mela by byt realistická. Takze komprosmisi jsou obcas treba. Jinak jetli zstupitelé VV hlasuji kazdy sam za sebe je ok ale snad by mohli mit nejaké spolecne priority a dopredu se domluvit i s jinym subjektem kdyz je neco dobrého treba prosadit. Jenze pani G by asi neunesla kdby ji nekdo a treba i neprávem obvinil z kšefíku že?? Tak nemela do politiky lezt.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 15:05

z příspěvků paní G. se mi zdá, že nechápe co to je kompromis a zejména, že bez kompromisu to v životě nejde. V tom reálném životě rozhodně ne. V tom politickém nevím, to nechám na uvážení každého politika, nicméně je otázkou, do jaké míry je takový politický život bez kompromisu (a tudíž společné dohody) užitečný pro reálně žijící občany. Navíc, na kompromisním řešení není nic špatného (v komunální politice obzvláště) a proč za ním hned hledat pokoutné kšeftíky?

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 15:08

třeba protože žijeme tam,co žijeme...

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: skulinka (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 16:04

bez kompromisu to opravdu nejde, ale jak by se vam spalo, kdybyste ty kompromisy delal s krivaky? je to jenom otazka co za to? resenim je samozrejme krivaky nevolit, ale ne kazdy je zname, ne vsichni mame informace. casem je ale poznavame, tak to priste muzeme u volebni schranky zmenit. nepochybuju o tom, ze i pani G. jde do kompromisu, kdyz pritom nemusi poprit sve nazory a nezradi lidi, kteri stranu VV volili. tim, ze se spolu "kluci umi dohodnout", se mozna dosahne otevreni nejakych financnich toku (s malymi vetvemi potucku na ruzne strany), ale korupce, spina a zlost zustanou.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 16:53

Pane Pekárku,
vím, že kompromis je někdy nutný a pochopím i změnu názorů - v životě i v politice - ale pouze takové, které vyplynou z předložených argumentů a důvodů, čísel apod. Nevidím za vším kšeftíky, ale protože už se přece jen v černošickém komunále pár let pohybuji, nějaká jednání za sebou mám, viděla jsem dost dokumentů a mluvím s lidmi, vím, že se takové kavárenské dohodičky dělají - a mimochodem řeč je vnich o veřejných penězích /tzn. přihození grantu, oprava silnice, přidělení zakázky za to a za to/.
Černošice by vypadali jinak, kdyby tomu tak nebylo ve velmi rozsáhlém měřítku.
Opět se snažíte vytvářet můj obraz takový, jaký není. My jsme spolu někdy o něčem jednali, že víte, že neumím jít na kompromis? Ne. Tedy to máte z doslechu. To se, promiňte,nebere ani u soudu.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 17:20

Tak Danielo, prosím, můžeš zde zveřejnit, jaké dohodička, kdo s kým a ve které kavárně co uzavřel. Celkem by mě to zajímalo. Jinak promiň, ale tohle se nebere ani u soudu.
M.S.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 17:24

Paní Gottelová,
stačilo mi po delší době přečíst vaše příspěvky na tomto foru. A protože jsem tu delší čas nebyl, četl jsem to s jakýmsi "nadhledem". Osobně vás neznám, jen to co si buď zde či v materiálech VV mohu přečíst.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 21:57

Michale, těžko, u těch schůzek nejsem, ale občas někdo někoho zahlédne a občas i někdo něco zaslechne.
Vycházím z toho, že některé zvednutí ruky je pro mě nepochopitelné (tvůj hlas pro pana Volejníka za předsedu kontorlního výboru např.) a z toho, že část opozice se vyhýbá tomu, aby kritizovala některé aktivity koalice. Píšu "některé", aby mi někdo neodpověděl, že chci kritizovat vše. Ne, ale některá pochybení jsou tak zjevná, ale ze strany VPM nepřichází normální běžná opoziční kritika, jen mlčení.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 00:06

Takže, nesplňuji tvoje očekávání, že např. na zastupitelstvu vystoupím s nějakým ostrým kritickým projevem. To je ale právě to, v čem se neshodujeme. Názorová rozdílnost, respektive její vzájemné sdělení, může mít různé formy. A pak, když už se bavíme o kritice, mě zajímá kritika, která přináší nějaký hmatatelný výsledek. Někdy stačí, když si věci řeknu mezi čtyřma očima se starostou. Ono to sice z pohledu kavárenských hostů možná vypadá, jako že kujeme pikle, ale kdyby tomu tak skutečně mělo být, scházeli bychom se spíš o půlnoci na višňovce, a ne na veřejných místech, nemyslíš? Mimochodem, poslouchat o čem se baví hosté u vedlejšího stolu je neslušné a stavět na tom svou politickou kariéru pak dosti vratké.
A také mám raději pozitivní věci, než pořád dokola poslouchat kritické výlevy mezi koalou a opi. Obojí bývá bez výsledku, akorát veřejnost se buďto baví, co že to tam sedí za kašpary, nebo je zhnusená, co že to tam sedí za pitomce. Nikoho nevyjímaje.
M.S.

Re: příští veřejné zasedání zastupitelstva
Autor: TRAMP (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 01:18

No Michale, kamarade, to je jasna rec, prekvapil jsi me, jeste tak pred pulrokem jsem nad tebou lamal svou oblíbenou neznicitelnou sekeru. Presne jak jsem psal, hovori spolu ti, co si maji co rici, opravdu kdekoli, neni zavsim hned nutne luparna ci bratrickovani, nazorove, mentalne a chovanim mi dnesni starosta a jeho boys nejsou po chuti. ale kvuli tomu nespalim svuj oblibeny lisci ohon. Pustim si Wabiho, dam si panaka na stary kamarady. Pani zastupitelka neni nutne paranoidni, ale urcite ji nekdo sleduje....



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.