cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5
Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 14:09

A nelžete tady pane Strejčku o nějakém "prohlasování za zády veřejnosti". V prvé řadě zastupitelstvo je veřejné, takže to "za zády veřejnosti" ani udělat nelze. Paní místostarostka měla k jednání pověření od rady města, Vy osobně a celá VPM jste byli s obsahem dohody cca měsíc předem seznámeni, takže celý proces byl velmi otevřený (ačkoliv poměrně rychlý, ale pro to byl objektivní důvod - dotace)

TH

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 15:32

Pane Hlaváčku, odpovědi ohledně hlasování o přijetí dotace rozumím a jsem celkem rád, že jste se nakonec přeci jenom ? rozhodli odsouhlasit finanční prostředky na výstavbu MŠ.
Co se týče veřejnosti. Ano, máte pravdu, že zasedání zastupitelstva jsou veřejná a tudíž logicky nelze bez veřejnosti odsouhlasit nic. Je to naprosto stejná argumentace jako před osmi lety, když se schvalovala smlouva s investorem. Jak tento postup jednání veřejnost oceňuje si zjistěte sám a pak to srovnejte s vlastním volebním programem. Čistě ve Vašem zájmu.
Co se týče VPM, byli jsme seznámeni s předloženou koncepcí dohody, kterou jsem zde před měsícem vystavil. Koncepce dohody a kupní smlouva jsou ovšem dvě zcela rozdílné věci. Ke kupní smlouvě jsem se náhodou dostal dva dny před zasedáním zastupitelstva a to až po značných urgencích jak u VV (VČ), tak u paní místostarostky. Že o ní do poslední chvíle nevěděla ani polovina radnice, to ať si vyřeší mezi sebou.
S pozdravem M.S.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 15:48

Pane Strejčku, zase se dostáváme do kruhu, což se v našich vzájemných diskuzích stává nějak podezřele často.

Ta smlouva se do poslední chvíle dojednávala, proto jste jí nedostal dříve. Důvod spěchu byl termín pro podání dotace. Na jejích parametrech oproti rámcové dohodě, kterou jste měsíc předem viděl, se ale nezměnilo vůbec nic!! To vše pochopitelně v zájmu města (sál, dotace, dořešení rizikových smluvních vztahů), s naším programem nevidím žádný rozpor. Vše uvedené už bylo několikrát řečeno.

Tomáš Hlaváček

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 16:03

Pane Hlaváčku, pokud chcete před veřejností něco schvalovat, tak byste také měli veřejnosti sdělit, co chcete schvalovat. To jste neudělali, ačkoli jste o kupní smlouvě s investorem jednali minimálně měsíc před zastupitelstvem. To by byl férový postup. To co jste ovšem předvedli je podraz vůči veřejnosti, který se v Černošicích zdá se pravidelně před volbama opakuje.
Takže jak to tedy je. Je prioritou VV (VČ) školka nebo kulturák?
A prosím jasnou odpověď.
M.S.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 16:58

To snad není pravda, už mě ty vaše demagogické výlevy vážně unavují.

Podraz vůči veřejnosti je maximálně to, jak celá VPM v čele s vámi nonšalantně ignoruje stávající smluvní závazky města. My se pouze snažíme nalézt východisko ze složité situace. Proto jsme (hlavě kolega Filip Kořínek) trávili dlouhé hodiny a hodiny jednáním, revidováním smluv, atd. Dohodnutý výsledek byl všem předložen a zveřejněn. Že to nebylo s půlročním předstihem, který by jste si možná představovali, to prostě nebylo, protože jsme honili termín na podání žádosti o dotaci.

A abych odpověděl na vaší otázku - priorita je školka. Ale za rozumnou cenu (do 32 mil.) a smluvní vztahy s IBS Rokal je také třeba dořešit (něco koupit musíme).

Teď máte vyjednávací prapor z pověření rady města vy, tak máte možnost se ukázat smiling smiley

TH

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 17:02

chlapi,vy mne fakt bavite :-)))

skolku muzete vysazet a do par let pak vodit deti do lesa :-)))

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 17:12

Pane Hlaváčku, stačilo měsíc předem :-)
Závazky vůči IBS VPM neignoruje. Kdyby tomu tak bylo, tak bych si zamnul ruce, poslal rozhodnutí radnice k vodě a nehrnul se zítra na skutečně příjemné setkání s investorem.
Na příštím zastupitelstvu očekávám tedy od VV (VČ) podporu přijetí dotace na školku.
Pevné nervy všem - M.S.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2010 22:41

Moje řeč Lojzorybo, tady se furt politikaří kdo co kdy říkal a kdy kdo lhal nebo mlžil a na lesní kulturu se zapomíná, a to když pak školu prořežeš, inu to je pak jiný les smiling smiley)

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2010 21:49

pane strejcku,

dve veci:

zaprve: vydrzela-li stredni v takovem satvu takova leta, pocitam, ze je mozne s jejirekonstrukci jeste chvili poseckat, nez ji provadet za cenu likvidace materske skolky. za takovou cenu nejaka "investicni rezerva" nestoji.

zadruhe: pisete "Co se týče toho příměru s auťákama, tak bohužel zákon o rozpočtovém určení daní nijak naše "řidiče" vůči naší obci nezvýhodňuje. Naopak v rámci principu solidarity přesouvá jejich daňové odvody do obcí, kde dodnes jezdí v nepoměrně lacijnějších autech."

s tim by bylo lze souhlasit, je"tu vsak jedno velke, spise giganticke ALE. kdyz se vydate po silnici z vrazskeho kopce, dorazite do dobrichovic. u vjezdu tam uz pul roku slusne lidi desi lidi olbrimi fotka naseho starosty, zrejme proto, aby si vazili starosty sveho a. tyto dobrichovice byly na konci bolsevismu ve stejnych srackach jako my v cernosicich - ulice jak v dagestanu, vodovod zadny, kanalizace zadna... a dnes? maji krasne opravene ulice (az na opravdu marginalni vyjimky), opraveny zamek s novym namestickem, promenadu kolem reky, opraveny park, moderni "sochoradi", krasne vydlazdene centrum, novy most, novou lavku, novou skolni budovu, zachytne parkoviste u nadrazi a mnoho dalsich veci. pritom tam zije zhruba polovina lidi ve srovnani s nami. u nas mame novou skolu a dps, ale jinak porad misto poloviny ulic tankodromy, novy most nemame, novou lavku take nemame, opravene centrum nemame, opraveny zamek nemame... proste je na prvni pohled videt, ze vmensi obci dokazali smysluplne proinvestovat mnohem vic penez, nez je tomu u nas a presto nejsou zu grunt. cimpak to asi je, napadlo vas nekdy?

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2010 22:44

a jeste jednu vec - chapu, ze system prerozdelovani dani neni vtomto state nejstastnejsi. o to vic by se proto obec mela snazit lakat podnikatele, kteri by tu platili dane. namisto toho ale nasich par arogantnich buranu dokazalo vystvat pragosound pana otavy, a pocitam, ze ani pan moravec asi nehori touhou odvadet dane ze sve tete drogerie zrovna radlovi di jeho nenechavych pracek.

snad bude po volbach lip...

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 00:34

Pane Melesi, srovnání Dobřichovic a Černošic je trochu složitější. Přinejmenším v tom, že máme na rozdíl od Dobřichovic cca 60 km silnic (nahoru - dolu) do kterých se teprve před pár lety pokládala kanalizace, voda a plyn. Ale budiž, osobně spíše vidím problém v tom, že V Černošicích, na rozdíl od Dobřichovic, každého investora ženeme preventivně potěhem hned jak překročí katastr obce. Umíte si představit, co by se v Černošicích dělo, kdyby nějaký soukromý investor vykoupil pár baráků v centru, pak je zboural a postavil nějaké nové centrum? Přesně tohle se teď v Dobřichovicích děje. A dám krk na to, že až to dodělá, lehne i ta stará bolševická sámoška a místo ní vznikne myslím celkem hezké náměstí. Takže stěžovat si můžeme tak akorát sami na sebe. Jinak s designem obce s Vámi v celku souhlasím. Ale to je spíše než o penězích o kulturním rozhledu, pokoře, ale i odvaze zadavatele :-)
S pozdravem M.S.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 09:14

no a proto se do dobrchau presunu a pak budu delat chytryho jako ludvajz ze zeme indianu...

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 09:16

jo trampe,
moje rec,ale bez prorezu je to taky zajimavy-treba takova tajga,to je ti nadhera :-)))



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil lojzaryba (17.06.2010 09:16)

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 09:25

pane strejcku,

dobrichovice snad nemaji silnice nahoru a dolu a kanalizaci? prominte, ale pomer delky ulic k poctu obyvatel je u nas nemlich ten samy, jako u nich. co se tyce argumentace s novostavbami a bouranim samosky - zde se jedna o akci privatniho subjektu na privatnich pozemcich a nema to zadnou souvislost s investicemi mestske kasy do zvelebeni mesta (nevim, jak dalece je tento projekt pro dobrichovicke kontroverzni, ale rozhodne jsem mezi svymi dobrichovickymi prateli nezaznamenal zadne velke emoce). proste, ten donebevolajici rozdil mezi tim, kam od revoluce dokracely dobrichovice, a kam jsme za tu dobu zabredli my, je zpusoben necim naprosto jinym. mate druhy pokus na to prijit, zas tak slozite to neni.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 09:33

Tak dobře, druhý pokus:
Všichni vědí jak by se to mělo dělat lépe, ale hnout se od počítače, to už se nikomu moc nechce (parabola pane Melesi).
M.S.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 09:44

Dobrý den pane Strejčku, jestliže píšete, že "s designem obce to je spíše než o penězích o kulturním rozhledu, pokoře, ale i odvaze zadavatele :-)", tak mi prosím řekněte, co z toho nám zde v Černošicích chybí, že jejich úroveň ani zdaleka nedosahuje té dobřichovické. Co by šlo řešit jinak, když právě peníze chybí a je neustále tvrzeno, že bez nich ke zlepšení nemůže dojít? V poslední době získávám dojem, že Černošice řeší jediné rozhodování buď kulturák nebo školku. Na realizaci jiných věcí asi v nejbližších letech nelze ani pomyslet. Chcete říct, že s jiným přístupem by bylo možno realizovat více? A co třeba? Myslím si, že do voleb by měly jednotlivé strany představit své záměry a způsob, jak jich chtějí dosáhnout. Možná se i veřejnou diskusí zjistí, že některé záměry obyvatele vůbec nezajímají a naopak mají zájem o něco úplně jiného. Zdravím Veru

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 10:33

pane strejcku,

zase vedle a jeste k tomu klasika z ucebnice demagogie pro zacatecniky ve stylu "kdo neni pekar, nesmi kritizovat gumove rohliky". uz jsme to tu resili. jsem obcan, mam svoji praci a rodinu a zodpovedne mohu rict, ze soucasne vytizeni mi nedovoluje zadny dalsi "uvazek", chci, aby obec mela slusne a poctive vedeni, ale opravdu to nefunguje tak, ze pokud nechci sam kandidovat, nemam rikat nic.

takze treti pokus a dam vam i malou napovedu - jeste pred dvema lety byste na to prisel velmi rychle.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 10:38

jo a jeste jednu vec - opravdu vas nebije do oci ten kruty nepomer mezi penezi, ktere dokazali investovat v dobrichovicich (a za co), a tim, ze v cernosicich, kde jsme prodali uz uplne vsechno, toho nestoji ani pulka a uz ted nemame na zcela elementarni veci? a to tam pekne prosim nemaji toho "sveho" poslance v parlamentu, ktereho my mame a ktary nam pry do obce taha pytle penez. (zde nezbyva nez se posestnacte zeptat, ktere jine to byly, nez ty na rekonstrukci mokropeske).

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 13:31

Veru, netvrdím, že se stejnými penězi realizujeme nějak výrazně více, nebo dokonce že to dokážeme bez peněz. Vzhledem k objemu, který bychom potřebovali jich bude pořád málo. Jenom říkám, že se stejnými penězi se dají dělat rozdílně stejné věci (viz. např. kalendář:-). Je to v přístupu. Jestliže na radnici sedí politik, tak od něj především žádám, aby sháněl peníze a měl organizační schopnosti. Rozhodně nežádám, aby cokoli tvořil, ale aby tuto práci zadal těm, kteří jí rozumí. Pokud ovšem začne suplovat profese, se kterými přišel ve své kariéře do styku pouze okrajově (což je zcela normální), tak je to špatně. Takže to co nám chybí je ochota přenést kompetence a zodpovědnost na ty, kteří svojí práci rozumí a důvěřovat jim. Konkrétní záměry všech stran se asi příliš lišit nebudou. Lišit by se ovšem mohl ten přístup. Veřejnou diskuzi jsem zažil několikrát a spíše se všichni pohádali, než aby přinesla nějaký užitečný konsensus.
Pane Melesi, klidně kritizijte i když nejste pekař. To ale nestačí. Naprosto chápu argument s vytíženosti. Minimem je tedy jít alespoň k volbám. Lepší by bylo, zkusit nabídnout nějaké svoje služby a úplně nejlepší nabídnout sám sebe. Svoje vize, svoje schopnosti, svoje představy, svůj čas, svoje jméno.
M.S.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 14:19

michale,
tady se musim jezevce zastat (a ne pouze z kamaradstvi) ,pac uz tu sve vize prezentoval nescetnekrat...
jak ja se tesim domu :-)))

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2010 14:41

Tohle fórum unese vizí tuny. A co dál?
M.S.
P.S.: Stále ti držím místo.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2010 01:01

jojo, Lojzoryba tam sem nebyl, to by byl čundr, ale doma by mě asi nepustili, to chce nějakej čas... Lidi se tu poohlíží po Dobřichovicích, no zámek nemáme, vznikli jsem jinak a pak jsme spojili Č + V + M, horní a dolní, stará a nová, jak šla doba, všude je chleba o více kůrkách, mě su přesto líbi. No nic, zítra zase do našich českých luhů a hájů

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2010 08:24

Dobrý den pánové ( a dámo),
připojuji se s obavou neb Vaše diskuse je značně peprná, ale zajímavá. Snad uhnu před příp.ostrými smeči včas.
Dobřichovice myslím mají jednu nespornou výhodu na rozdíl od nás v tom, že si budují ( a historicky též mají ) jen jedno centrum obce. Do tohoto centra míří veškeré investice ( včetně dotací po povodních, které přispěly nemalou mírou). Výhodu mají i v tom, že právě v tomto centru můžou bourat a stavět a k tomu všemu vedle řeka a zámek- no nekup to!!... A my můžeme jen závidět.. protože máme centra tři ( kostel, Mokropsy- nám., Vráž), historicky rivalizující ( Černošice vs.Mokropsy) a rozpočet rozmnělňující..
Může to být důvod? A které centrum upřednostnit, aby se obyvatelé toho místa necítili odsunuti. Nebo se soustředit na to čtvrté, které mi připadá jako nejpřirozenější, ale komplikovaně zahlcené přechody, křižovatkami atd., tj. okolí nádraží v Černošicích? Je tohle možný směr uvažování?
H.Ř.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2010 10:57

tramp: zamek nikdo stavet nechce, spis to bylo o tom, kolik asi musela stat jeho promena ze zanedbane ruiny do dnesniho stavu.

hana repova: vidite, a to jsme meli mit jste jedno navic smiling smiley. ale nemyslim si, ze tohle bude hlavni duvod. spis to bude prostym faktem, ze dobrichovicka radnice kope za sve mesto, nikoli jako ta cernosicka, ktera kope zejmena za starostu a mistostarostu, ktery je nam ze sedadla kabrioletu bentley schopen bez uzardeni sdelovat, ze nejsou penize smiling smiley. opet mohu jen rict, ze nezbyva nez doufat, ze volici tuhle trapnou verbez vypraskaji. vysledky parlamentnich voleb, ve kterych mela v cernosicich ods suverenne nejhorsi vysledek v okoli, jsou v tomto ohledu duvodem k mirnemu optimismu.

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2010 19:12

Centrum Vráž je úžasně promyšlená investice, která funguje přesně tak, jak to investoři vymysleli. Hned po dostavení jsou všechny prostory plné firem a obchodů, společenský život kypí a člověk skoro slyší zvuk šalmajů, dotvářející iluzi dokonalého ráje.
Co asi borci vymyslí a zrealizují příště? Mně by se líbila visutá lanovka od zastávek v Černošicích a Mokropsích. Moc pěkně by se její kabinky vyjímaly na další verzi uměleckého kalendáře! Také splavnění Berounky od radotínského přístavu k mostu do Mokropes by bylo dílo hodné těchto velikánů. Dobrou a osvědčenou investicí je také aqupark...

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2010 16:52

michale,
tohle forum unese tuny vseho moznyho,takze chapu,ze se ti v tom hrabat nechce,ale inspirace by tu prece jen nejaka byla :-)))
misto mi drz,jen nevim,zda-li mne negercitsti nevykopou,kdyz budu zit vo ves dal :-)))

trampe,
ja mam cernosice taky rad,dobrchau mi dava moznost domu a to se nevodmita,teda alespon v mym pripade :-)))
na cundr se tesim,jako malej kluk,dyt ja skorem nikde po nasi zahradce nebyl,jen ta sumava a ceskej raj...

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2010 21:14

Melesi: nejde o stavění zámku (kláštera správně), čí zámků (vzdušných), je to pro obec dominanta, přirozené kulturní a duchovní centrum etc.
Všude je chleba o dovou kůrkác. I když jste Melesi zěmstnán, jako spousta i jiných lidí a chápu, že nepůjdete do komunální politiky, přesto lze pro Č. nebo své okolí něco hezkého udělat a bude to hnedl lepší.Zatím čtu jen a jen o tom, že je tady u nás všechno a všichni úplně příšerný.
Zámek opravil vlastník, tedy řád Křižovníku s červenou hvězdou a pronajal obci, která musí určitou částku ročně investovat do ůdržby

Lojzorybo: Souhlas, není nad čundr po Čechách (i když Tajga mě dost láká), před chvílí sem se vrátil a i když nebylo moc pěkně, stejně super (Šumnava)

Re: centrum vráž-odstranění černého patra
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2010 11:58

trampe,

vsechno tu neni uplne priserne, to rozhodne ne. ovsem kroky radnice pod vedenim te teckovane bandy jsou priserne skoro bez vyjimky. at premyslim jak premyslim, nedokazu proste prijit na naprosto nic dobreho, co takovy radl s jirouem udelali dobreho pro mesto. zato svinaren, zlodejin, malych domu a podobnych veci... kam se podivas.

mimochodem, zrovna koukam na to, ze v beroune stavi zachytne parkoviste u nadrazi, kapacita 200 aut, cena 16 milionu. to my sme meli mit za 30 mega parkoviste pro 30 aut.

je potreba jeste neco dodavat?

Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.