cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5
Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2008 23:17

Pane Melesi, nadpoloviční většina vedení města v radě je nesmysl. Zřejmě jste myslel nadpoloviční většinu v zastupitelstvu. S tím si dovolím polemizovat. Čistě matematicky tu většinu sice má, ale prakticky je to dost na hraně a jsou situace, kdy jí nemá. Takže vedení města může mezi řádky sdělovat co chce, rozhodnutí zastupitelstva se tím nedá s jistotou nijak předjímat.
Dále, ÚP diskutovaných pozemků bylo změněno hluboko za totáče jakýmsi bolševickým zákonem, který pravil, že kde je školka, budou i veřejně prospěšné plochy. Jinými slovy, bolševik zabavil někomu barák, pak z něj udělal školku a následně uvedl ÚP do souladu s užitím budovy. To je ten kostlivec, a zároveň odpověď, jak je možné, že v katastru je obytná budova a navzdory tomu je v územním plánu jiné využití. Tehdejší plošné bolševické rozhodnutí by mohl zrušit soud, ale ten mazec potom, to si neumím představit.
S pozdravem M. S.

Re: BLN5 - COS
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2008 05:40

Vážení spoluobčané
Bratři a sestry sousedé
Blíží se konec noční

Tak vám to musím honem napsat
Mám jí - novou čepici s bambulí
Dostal jsem jí k narozkám

Váš Lojzík Nedělů

P.S.
Za Vaše blahopřání
K narozeninám
Předem děkuji

Re: BLN5 - COS
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2008 16:50

Michale,
jak si mohl pozorný divák v reportáži všimnout, jako pozůstatek po školce, mimo jiné, zůstala v onom domě ohromná nástěnná ilustrace nejznámější pohádky. Zobrazuje vlka v lese, číhajícího na svou kořist s košíčkem. Docela příznačné a nechtěné podobenství pro pohnutou historii téhle vily, která ovšem nezačíná až zabráním bolševikem. Má za sebou i drama předcházející válečné totality. Jak si asi představují poučené děti, vyrostlé pod timto výjevem, podobu vlků brousících si drápy v dobových převlecích.

Re: BLN5 - COS
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2008 18:58

pane strejcku,

samozrejme jsem myslel zastupitelstvo....

ovsem, moji tezi o kostlivci z nebe spadlem jste nijak nevyvratil.

Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2008 19:51

Pane Melesi a Petře,
právě s ohledem na všechny vlky, kteří se kolem vily motají od první chvíle, kdy židovská rodina, které vila původně patřila raději emigrovala, než aby se nechala transportovat do plynu (do Čech se již nevrátili), si netroufám vyslovit jakýkoli názor, který by se jen trochu opíral o pocity. Tedy např. názor, že vedení města potažmo zastupitelstvo je proti změně ÚP, případně názor, že restituenti nemají na vilu nárok (což jsem mimochodem ještě před finálním rozsudkem slyšel i z partaje, která se nyní staví na obranu vlastníků). Jestli někdo z reportáže toto přečetl a považuje to za podstatné, tak zcela podlehl kouzlu televizní magie kombinované s představou že když starosta nosí špičaté boty, tak to bude padouch. Nechci starostu nijak obhajovat. Jeho názory a vystupování jsou také jeho boj. Ovšem řešení problému (a o to snad jde především) je někde zcela jinde. Ale to už bych se opakoval.
M.S.

Re: BLN5 - COS
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2008 22:20

pane strejcku,

kdyby byla vule napravit rudou krivdu, pocitam, ze by se soudruzi z radnice radi pred kamerou predstavili jako empaticti panove (a pani), kteri by rekli neco ve stylu "ano, samozrejme, o tomto kostlivci vime a budeme se snazit delat vsechno proto, aby krivda byla napravena". namisto toho sledujeme odvolavani se na neexistujici glejt a aroganci hodnou okresnich bolseviku.

mimochodem, zajimave, co vsechno uz se vyskytlo v tech mnoha zmnach up, ktere uz tu mame, a na takovouhle do oci bijici vec se nedostalo... asi zase nahoda, jak vystrizena z predstav prvniho tomma smiling smiley

Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2008 23:07

Pane Melesi, o nápravu rudé křivdy nemůže žádat zastupitelstvo vlastníky, ale vlastníci soud. A ten rozhodl tak jak rozhodl. Celkem rád bych si někdy ten rozsudek včetně zdůvodnění přečetl, ale to se mi asi nepoštěstí. Pokud to vlastníci tedy myslí vážně s vyjádřením o tom, že ve vile chtějí bydlet a případně provozovat lékařskou praxi, což je ovšem zcela odlišný názor od názoru, který mi byl prezentován jejich právním zástupcem zhruba před dvěma roky, tak dalším krokem musí být logicky žádost o změnu ÚP, nebo další žaloba. Je to pořád dokola.
Ale já Vám rozumím, ta reportáž měla jeden nesporný efekt, který se až tak netýká konkrétní kauzy, zato se týká antipatií vůči starostovi, vedení města a snad i stavebnímu úřadu. Ano, starosta udělal chybu a místo toho, aby s laskavým výrazem ve tváři na kameru řekl "podejte si žádost o změnu ÚP" a pokáral úředníka za nepřipravenost, nechal se vytočit a prásknul dveřma. Víte, ptal jsem se ho, jak to celé slavné natáčení proběhlo a dostalo se mi odpovědi, že ještě před tím vším, co jsme mohli vidět v TV s vlastníky jednal. Viděl to někdo?
M.S.

Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2008 23:12

Aha, špatně jsem se vyjádřil, takže znovu a lépe:" ... o nápravu rudé křivdy nemůže žádat zastupitelstvo, ale vlastníci ..."
M.S.

Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2008 12:40

Něco k předešlému tématu - město zrušilo poplatek ve výši cca 3 mil. vyměřený manželům Vyletovým smiling smiley
M.S.

Re: BLN5 - COS
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2008 17:25

Ano, už včera.
Takže bubák, jak se objevil, tak zmizel. To je dobře a odboru dopravy paní Martinové za tento rozumný krok patří veliké díky. Bohužel díky trochu zkalené tím, že se předtím výměr v této obludné výši vůbec objevil na světě a ve schránce Vyletových a znepříjemnil jim velmi několik dní života.

Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2008 21:46

Dostal jsem návrhy na změny ÚP, které se budou schvalovat 10. prosince. Vlastníci objektu bývalé MŠ o změnu ÚP nežádají. Takže to vypadá, že jsme zde diskutovali celkem o ničem. Smysl návštěvy TV na radnici mi tímto uniká zcela.
S pozdravem M. S.

Re: BLN5 - COS
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2008 22:15

A věděla to majitelka, že se chystá nová úp?

Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2008 22:39

To se ví už dva roky. Před dvěma měsíci to bylo vyvěšeno na úřední desce, v minulých I.L. k tomu vyšel článek a starosta to radil paní majitelce na kameru. Takže věděla.
M.S.

Re: BLN5 - COS
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2008 15:51

Michale, většina lidí, kteří nežijí v Černošicích obvykle nechodí kolem úřední desky a nečte I.L. Starosta na kameru říkal, ať si požádá o změnu územního plánu, ale neřekl do kdy.
Takových případů bude v novém územním plánu asi víc. Je pravda, že stavební úřad nemůže jednotlivé majitele obesílat, ale obávám se, že tam vzniknou opět nefunkční plochy, kde bude cosi říkat územní plán a majitel o tom nebude mí tušení, neboť tady nežije a nesleduje pravidelně dění.
Ale v Mf DNES byla nedávno v regionální příloze krátká noticka, že nějaká víska u Prahy bude měnit územní plán. To pak mají majitelé pozemků větší šanci se o tom dozvědět. Tak možná takhle a dát na podávání návrhů změn více času - třeba čtvrt roku.

Re: BLN5 - COS
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2008 18:27

:-)
jiste, utratit za inzeraty v novinach, aby se zase nasel nekdo jiny, kdo dotcenemu inzerentovi vynada, ze utraci dane zbytecne :-) . Jako ve spravnem Kocourkove...

Lide jsou svepravni (to je poznamka nejen pro pani G). Jen bohuzel nekteri radeji bojuji za kazdou cenu misto toho, aby udelali co je potreba, a v case kdy je to potreba, aby si pak nemuseli stezovat pomoci reportazi a za vydatne ucasti Vas coby opozice.

Podle me to pan Strejcek rekl naprosto presne. A pokud mate pocit, ze nekdo neni ve vecech podani zadosti o zmenu UP svepravny, mohla jste mu pomoci (casu od reportaze, i od diskusi tady, bylo na podani zmeny UP az az). Rozhodne by jste pak pomohla vice, nez plamennymi recmi tady, v reportazi, nebo kdekoliv jinde...

Re: BLN5 - COS
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2008 23:23

Než spekulace o tom, komu, co, na co a jakým způsobem může město změnit majetek, který není ve vlastnictví města, aniž by o tom vlastník věděl, bylo by dobré přečíst si nejprve tohle:
[www.zakonycr.cz]
M.S.
P.S.: Zastupitelstvo schválilo pořízení změny ÚP tuším někdy na podzim. Těžko tedy někdo mohl před tím obesílat vlastníky, ať si v rámci projednávání této změny podají návrh na změnu ÚP. Další možnost před zahájením projednávání této změny byla, že vlastník nemovitosti podá kdykoli žádost o změnu ÚP z vlastní iniciativy, ale to se také nestalo.

Re: BLN5 - COS
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2008 01:10

Neměla jsem na mysli inzerát, ale krátkou tiskovou zprávu do regionální přílohy - 3 věty.
Vzhledem k tomu, že na změnu územního plánu je čas do roku 2015, pokud si dobře pamatuji slova vedoucího stavebního úřadu pana Voldřicha, se mi jeden a půl měsíce zveřejněná informace o možnosti podávat návrhy na změny pouze v IL a na úřední desce nezdá jako dostatečná.
Třeba za bývalou školkou vedle multifunkčního hřiště byla malovaná plocha pro hřbitov a majitelka pozemku o tom neměla tušení. Těmto situacím jsem se chtěla vyhnout.
Jen můj názor, Tomme, klídek.

Re: BLN5 - COS
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2008 10:33

:-)
Ja jsem v klidu, nebojte pani G :-)

Ale rozhodne nenecham bez poznamky pokud se nekdo ubira smerem "vodit lidi za rucicku a povazovat je za nesvepravne trumbery" :-)
Nikdo nemusi udelat ani krok, aby si precetl uredni desku, pokud ma doma internet. A pokud nekdo chce zmenit UP, asi je dobre se o tom nekde poptat (ze by urad, jeho zastupitel, ... ???). Podle me minimalne z reportaze je jasne, ze minimalne majitelka o potrebnych krocich velmi dobre vedela. A o UP se tady velmi zive diskutuje od cca 1996 roku ?? Takze casu na to, aby si lidi zjistili informace o uzemnim planovani bylo dle meho nazoru dostatek.

Co se tyka tech "3 vet", jiste, muzete to dat do jedne tiskoviny. Nepochybuju ale o tom, ze se najde hnidopich, co bude kritizovat, ze to je jen v jeho neoblibenem deniku. Takze pak se ty 3 vety budou davat vsude ??? Vsechny obce ??? Tak to sorry, to by si ty noviny pak nikdo nekoupil ani necetl na netu :-), takze efekt by byl znova nula. Jako naprosto dostacujici je vyveseni na uradu, Vase pripadna zminka treba tady ve foru nebo na strankach VV ci jinych, na uredni internetove desce uradu, a treba i v IL. Dalsi kroky jsou dle meho nazoru zcela nesmyslne a naprosto neproduktivni. Kdo chce, zjisti si co potrebuje uz dnes. Bojovanim s uradem se ale vetsinou zjisti jen velmi malo uzitecneho...

Re: BLN5 - COS
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2008 20:17

Tak nevím - tohle je Blog Lojzíka Nedělů a Lojzík se zcela vytratil. Lojzíku, vím, že máš teď před Vánocemi spoustu nočních, začíná krize a to se musí všechno více hlídat... Ale stejně Tě zvu na 10. prosince od 19 hodin na zastupitelstvo do Club Cinema. Provětráš svou novou čepici s bambulí, dáš si nějaký dortík a dozvíš se spoustu zajímavostí - i o nás, zastupitelích. A vem třeba i Vaše, určitě jsi chytrý po nich a bude je to taky zajímat. Stále Tvůj přítel Karel

Re: BLN5 - COS
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 06.12.2008 00:56

Pane Karle stále přítel říkáte
No to je mi divný
Vždyť k narozkám

Jste mi nepopřál
Asi by se Vám
Zkroutila klávesnice

To jiní mi v cukrárně
Dali spousty rakviček
Tomu říkám přátelé

Takže na to zastupitelstvo
Nejdu a just nejdu
COS bude zastupovat paní Máňa

Váš Lojzík Nedělů

P.S.
Ale nebojte to já jsem
Schválně jakoby nazlobený
Vždyť já Vás mám taky rád

Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.