cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: parkovací stání
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2011 13:42

Pane Jelení, to už snad trochu přeháníte!

Re: parkovací stání
Autor: Milan (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 19:21

Zatím mi nikdo neodpověděl na můj dotaz? Dneska jsem to přeměřil : tak od zdi je čára ve vzdálenosti 35cm a mezi čárama je míra 191cm. Potřebuju prosím normu (zákon) o který se můžu opřít v mé stížnosti. Mám už toho plné zuby jak musím, každý den bundou utírat sousedovi vozidlo. Předem děkuji za rychlou odpoveď.

Re: parkovací stání
Autor: Steve6 (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 09:50


Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 13.06.2011 13:29

dobrý den,
řeším obdobný problém. Od jara do podzima jezdíme v pátek s rodinou po práci kolem 15:00 na chatu na Orlík.Trávíme tam pěkné víkendy již více jak 40 let a vždy odjíždíme již v pátek. Dříve jsem s rodinou občas trávil víkend i v Černošicích ale to je již doba minulá neboť stavební rozkvět (moderně se tuším říká boom) se dle mého názoru vymkl kontrole a volný čas v poklidu zde trávit již nejde. Na chatu se vždy připravuji již od středy a ve čtvrtek večír mám vše naložené na zahrádce a tak jsem připraven na následující den k odjezdu. Problém je v tom že manžel tchyně postavil garáž jejíž rozměr nepočítal s tím, že je na autě plně naložena zahrádka. V naší diskuzi jsem si všiml, že spousta spoluobčanů obdobný problém řeší reklamací. Tato varianta v mém případě nepřipadá v úvahu neboť jediný způsob jakým bych mojí garáž mohl reklamovat je že pod urnu na hřbitově položím mou rejklamaci a toto rozhodně činit nechci. Své naložené auto tedy pravidelně musím nechávat v noci ze čtvrtka na pátek před garáží kde je přístupné případným nenechavcům. Garáž má v nadpraží klasické Y čko a tedy budu muset celou stavbu zvednout na požadovanou míru abych mohl ze čtvrtků na pátek klidněji spát. Rád bych věděl zda se tekovéto stavební úpravy musí někde hlásit a jestli je nějaká norma na osobní automobily pro 5 lidí, která by člověku nařizovala jaký rozměr v dnešní době musí garážový vjez mít. Tímto bych rád předešel problémům. Pro představu jsem zpřístupnil album s fotografiemi příprav mého auta před odjezem na chatu [sergejrynitris.rajce.idnes.cz]. Myslím, že šířka garáže v současnosti vyhovuje, ale výšku budu muset zvětšit.

Re: parkovací stání
Autor: Chalim Mubarak (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2011 04:10

Vážený pane Rynitrisi,

nedávno mi zemřela tchyně a mně to připadalo, že se mi zhroutil svět. Byl jsem mátožný, nemohl jsem se na nic soustředit, bil jsem ženu i děti, zkrátka tragédie. Až jsem si přečetl Váš příspěvek a pochopil jsem, že jsou i hroznější věci než ztráta milované ženy.

Moc jsem nad vašim problémem přemýšlel a napadlo mne, proč vlastně jezdíte právě na Orlík. Vždyť je mnoho jiných hezkých míst v Čechách, kam se dá jezdit na víkend. Tak například Slapy, Český Krumlov, Pičín, Všenory,
Poděbrady, Ústí nad Labem, Lovosice, Ostrava Hrabůvka, Kozojedy, České Budějovice – tam by chtěl žít každý, atd., atd.

Uznávám ale, že to neřeší problém vaší garáže. Opravdu složitá situace. Já bych s tou její přestavbou ale tolik nespěchal. Možná by se to dalo řešit změnou při přípravě vozu na cestu. Podle předložených snímků vidím například možnost v tom, že sud ze zahrádky dáte do vozu na místo tchyně a tu pak budete moci přivazovat na zahrádku těsně před výjezdem na víkend. My jsme to dělali obdobně a jak výše uvedeno, vyplatilo se nám to.

Budou jistě i jiné možnosti, jak ten problém řešit. Tady bych sázel na zkušenosti pana Tomm1, který se jako málokdo vyzná téměř ve všem a umí o tom i stručně a výstižně pohovořit.

Jakmile se zotaví, jistě bude na váš příspěvek reagovat

Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2011 10:21

pane Milane,

řeším podobný problém. Máte v nadpraží také ocelové Yčko ? možná by šlo celou garáž zvednout ne ? dozdít 1 až 2 řady cihel... napadá mě však ještě jedna varianta, která je z hlediska stavebního zásahu velmi šetrná - pokud hraje roli pár centimetrů tak se v podstatě nemusí vůbec nic řešit a stačí jen před garáží podhustit pneu - tím se nám sníží výška auta a můžem vjet do garáže i se zahrádkou... Parkují u vás v garáži i jiná auta něž VW ?



Re: parkovací stání
Autor: Milan (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2011 11:53

Dobrý den, mám dotaz. Parkuju v garážích (kryté stání - kolmé stání) a majitelem je město. Garáže byly postaveny již před revolucí.V garáží parkuju vedle zdi od které je nakreslena čára ve vzdálenosti 40 cm a mezi čárami je rozměr 189 cm pak zase čára a další parkovací místo. Já mám vozidlo VW Touran a vedle mě parkuje VW Sharan.Dále chci se dotázat, zda je norma na výšku garažových vrat. My máme 179cm. Na dotaz na majitele Firmy, který zde instaloval tyto výsuné vrata, že může vzniknout problém, když si na auto dám zahrádku, že neprojedu přes vrata mi bylo sděleno, že do myčky taky nejezdím se zahrádkou. A proto se vás ptám: jaká norma to přesně upravuje rozměry parkovacích míst a zda není norma na vrata.



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Sergej Rynitris (16.06.2011 10:25)

Re: parkovací stání
Autor: JKlen (IP zapsáno)
Datum: 10.08.2011 21:49

Vážení!
Garážování je mé hobby a rád řeším problémy, pište prosím. Sudy, tchýně, dluhopisy, treková kola, peněženku na střeše a podobné lahůdky beru ve hře centimetrů, které dneska blbnou projektanty, architekty, policajty a úředníky ze stavebních odborů zvláště - jen houšť - lidská vynalézavost česká jest nezničitelnou. Jen to stavění je bordel a bourání je o to horší, když Franta říkal, že by to mělo stačit a okresní tajemník KSČ už dávno nerozhoduje ...

Re: parkovací stání
Autor: anna (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2011 15:47

buď užiješ již daný rozměr stání (např. pro O2 2,4x5,3), nebo vezmeš rozměr auta a přičteš odstupy. Obojí je blbost

Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2011 11:39

paní Anno, musím se přiznat, že vašemu příspěvku vůbec nerozumím. co má znamenat to vaše: O2 2,4x5,3 mám to snad chápat jako nějaký nový vzorec na výpočet plochy pro parkování ? a jaké přičítání odstupů ? můžeme odstup chápat třeba jako prostor, který potřebujeme pro opuštění vozidla po zaparkování ? asi máte pravdu, že obojí je blbost... proč to sem ale potom píšete ?

Re: parkovací stání
Autor: Martin (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2011 09:44

řešení by bylo parkovací stání zpoplatnit, co vy na to pane liberále? Ani nemusíme do SK

Re: parkovací stání
Autor: Kurt Jelení (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2012 16:55

Řešením by mohlo být parkování "čumákem vzhůru". Výkres požadovaného zařízení naleznete v magazínu "Urob si sám" z vydavatelatví Mladé letá, ročník 1974, číslo 10, str. 12 - 14. Jen bude potřeba přizpůsobit rozměry velikosti vašeho vozu, který bude přeci jen větší, než byla průměrná auta před 40. lety.
Sám jsem toto zařízení viděl v provozu u prastrýce v Trhovém Štěpánově, kterému po rozvodu zbyly oči pro pláč a kousek dvorku o rozměrech cca 2 x 3 metry, na který se však ještě musel vejít řádek rajčat. Prastrýc byl totiž tomatarián a zařízení fungovalo k jeho plné spokojenosti, jen si nesměl na palubní desce svého Wartburgu zapomínat mince a další drobné předměty, neboť tyto mu pak po vztyčení vozu vždy spadaly dolů a zakutálely se všude možně. Bývalá manželka (a tedy moje bývalá prateta) se pak škodolibě posmívala za záclonou, což strýc neměl rád.

Re: parkovací stání
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2012 02:47

Vážený pane Jelení, zmínka o parkování čumákem vzhůru mne velice zaujala. Bylo by možno příslušný výkres naskenovat a umístit na webu? Nebyl ve svislé poloze problém s vytékáním provozních kapalin? Přestože považuji tuto myšlenku za velice zajímavou, obávám se, že zmíněné řešení problém pana Rynitrise a dalšího pána, vlastnícího dvojici vw se zahrádkou, neřeší, neboť, jak se domnívám, vyžaduje světlou výšku garáže větší než 4 metry. To, co bylo možné na dvorku vašeho strýce, není možné v již tak značně nízké garáži. Nepředpokládám-li tedy, že za nadpražím o výšce necelých 2 metrů následuje hala s pětimetrovým stropem.

Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2012 19:16

pane Jelení,

vskutku inovativní řešení ! V minulosti se toto používalo i k účelu transportu a ještě k tomu čumákem dolu ( [dl.ziza.ru] ). Pane Jelení, je možné Váš nápad u Vás v obci někde aplikovat v praxi ? myslím si, že pokud by všechna auta takto parkovala (tento způsob parkování by tak trochu připomínal obyčejný stojan na kolo, který je k vidění před každou hospodou či u nádaží akorát s tím, že by u tohoto velkého stojanu byl malý mostový jeřáb k manipulaci s auty (případně by každý stojan mohl být hydraulicky naklápěný, ale to by byla dražší varianta tzv. ,nobl klasa,) tak by byl vyřešen problém s nedostatkem parkovacích míst... Otazkou však je zda parkovat čumákem nahoru či dolu ? Já jsem jednoznačně zastáncem parkování čumákem dolu neboť při nastupování a vystupování do/z auta nemusíme překonávat překážku v pobobě neustále se zavíracích dveří. Pokud bychom se tedy řídlili dle příručky Urob si sám z roku 1974, kterou zde prezentujete bude neustálý problém, že zavírající se dveře budou neustále bránit majiteli auta při vstupu či výstupu. Celou záležitost si vysvětluji takto: příručka, kterou máte doma je z dob hluboké totality. V tomto nelehkém období se patrně do Československé socialistické republiky dostala podobná fotografie ohledně transportu aut jako jsem zde zveřejnil... Byla to fotografie ze západu a dost možná, že ji pořídil s nasazením života některý ze špiónů naší země. Již při prvním pohledu soudruhů na fotografii bylo jasné, že je to silně inovativní řešení a nemůžeme přeci připustit aby byla západní kapitalistická společnost o krok napřed. Ale zároveň ČSSR nehodlala nic lacině kopírovat od západu. Proto tedy vyšel s velkým hurá v roce 1974 v příručce Urob si sám návod na toto parkování s jedinou změnou oproti pořízené fotografii - "čumákem vzhůru". Pane Jelení, tímto jsem se nijak nechtěl dotknout památky Vašeho prastrýce. Zajisté to byl šikovný muž a zručný kutil, ale pokud by auto při parkování jednoduše otočil "čumákem nahoru" proti návodu tak by byl ušetřen problémům se zavírajícími se dveřmi v autě...

Re: parkovací stání
Autor: Nunvář Josef (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2012 10:08

Pane Rynitrisi, nesnažte si zde dělat legraci z bývalé socialistické republiky. Dobře víme, v jakých strukturách bývalého režimu jste působil. A dodnes jste aktivní myslivec, což mluví za vše.

Re: parkovací stání
Autor: Kurt Jelení (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2012 11:48

Sergeji, možná byste si měl připomenout, co napsal Ivan Sergejevič Turgeněv:
"Není pravým ani dobrým ten, kdo nechce časně vstávat, kdo nemá trpělivost, kdo se zlobí, když najde málo zvěře, kdo nezná zvyky zvěře, kdo se nestydí vystřelit na zajíce v loži nebo na sedící pernatou, kdo střílí na nemysliveckou vzdálenost, kdo zvěř nedohledává, ale také kdo za vedra neustále pije vodu atd."

Re: parkovací stání
Autor: Mgr. Větrný Adolf (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2012 22:12

Pane Minore,

shodou okolností jsem se měl tu možnost seznámit s řešením, použitým prastrýcem p. Jelení, když jsem jezdil k jeho bývalé manželce (pratetě pana Jelení) coby chlapec na prázdniny, neboť byla zároveň nevlastní sestrou mého ujce z matčiny strany. Máte samozřejmě pravdu, že toto řešení není vhodné pro garáže o nižší světlé výšce, ale uvědomte si prosím, že prastrýc pana Jelení neřešil nedostatečnou světlou výšku (parkoval na dvoře), ale nedostatečnou délku parkovacího stání, způsobenou obstrukcemi bývalé manželky a nutností zachování zmíněného řádku rajčat (ten však byl v lichých letech střídán záhonem hrachu, aby nedošlo k vyčerpání půdy, to jen pro pořádek). Pokud si však dobře pamatuji princip celého zařízení, nevidím důvod, proč by nešlo vcelku jednoduše upravit tak, aby auto nezvedalo čumákem vzhůru (či dolů, jak prosazuje pan Rynitris), ale naklápělo ho na bok. Běžná osobní auta jsou zpravidla širší než vyšší, a naklopením na bok by se tak ušetřilo dost místa na to, aby například i pan Milan nebo paní Lenka dokázali zaparkovat do 260 cm úzké mezery. Dokáži si dokonce přestavit, že by ono zařízení bylo umístěno již před garáží a automobil by byl po dokončení vertikalizace umístěn na jakési podvalníky a posléze zašoupnut na místo. Myslím, že po maximálně několikadenním školení by takové zařízení obsloužilo nejen děcko, ale dost možná i střední manažer s hypotékou.

Re: parkovací stání
Autor: Ilona Cihelkova a Sarka Lehka (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2012 23:56

Pane Rynitrisi, moc se nam libi vas tuning, nesvezl byste nas? klidne treba do lesa na lov. a mohly bysme si vystrelit?

Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2012 14:23

Pane Větrný,

přišel jste vskutku se zajímavým nápadem. Vzhledem k počtu automobilů a ceně pozemků si dovoluji zas připomenout, že parkování čumákem dolů je asi nejlepší co zde vymyslíme. Tento způsob má proti Vašemu nápadu pár výhod: jednu jsem již zmínil a za další můžeme považovat snadnější nastupování a vystupování pro posádku plně vybaveného automobilu. Nebo snad budete tvrdit, že Vaše spolujezdce nebude obtěžovat vystoupit ze zaparkovaného automobilu, kerý leží na boku ? Samozřejmě, že by šlo aby nejdřív vystoupila posádka na pravé straně - pak se zaparkuje na pravý bok a vystoupí zbytek posádky. Mé řešení takovéto harakiri při vystupování však nepotřebuje a všichni toto můžou činit současně. Dále bych s Vámi prodebatoval problém zmíňeného managementu - nezmínil jste vrcholný management mnohdy i bez hypotéky, který je u nás v obci také zastoupen a mnohdy je všemožne privilegován. Doufám, že jste nechtěl tuto skupinu nijak diskriminovat. Ze zkušenosti vím, že tito lidé svými tělesnými proporcemi nejsou mnohdy zcela vhodní ke sportovním výkonům, které by museli absolvovat při parkování čumákem dolu a tedy bych navrhoval toto: na každé parkovací ploše bude určitý počet míst pro vrcholný management kde automobily budou parkovat na bok. Parkování na bok se samozřejmě projeví v poplatcích za parkování neboť tyto automobyly zabírají zhruba dvojnásobek místa než při parkování čumákem dolu.
V závěru mého příspěvku bych jen poprosil pana Nunváře aby si ještě jednou přečetl název této diskuze a zamyslel se nad tím co se zde snažíme řešit a následně se zamyslel nad svým příspěvkem.

Re: parkovací stání
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 08.02.2012 00:13

Zmínka pana Rynitrise o počtu automobilů a ceně pozemků mi připomněla jinou, avšak v principu podobnou, myšlenku, která kdysi napadla jistého spolupracovníka či poradce bývalého vídeňského starosty Helmuta Zilka. Tento muž, na jehož jméno si bohužel nevzpomínám, se rovněž zamyslel nad cenou pozemků, ovšem vztáhl ji nikoliv k počttu aut, nýbrž k počtu nebožtíků a vymyslel vertikální pohřbívání. Hroby měly být hloubeny pomocí zemního vrtáku a zesnulí do nich ukládáni v plastových pouzdrech. Dokonce by se mu zřejmě tuto myšlenku podařilo prosadit, kdyby mezitím nebyl odsouzen pro jakousi majetkovou trestnou činnost.

Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 08.02.2012 19:15

zajímavý příspěvek pane Minore,
škoda, že namáte více informací. Mám-li mluvit za sebe tak v tomto případě bych se přikláněl k variantě: čumákem nahoru

Re: parkovací stání
Autor: Mgr. Větrný Adolf (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2012 19:09

Pane Rynitrisi,

rozhodně chválím Vaši snahu o minimalizaci místa potřebného k parkování. Paní Lenka a její přátelé však řeší jiný problém - pouhých 260 cm prostoru, do kterého se mají problém strefit svým 170 cm širokým vozem. Čili pro ně je vhodný mnou navrhovaný "boční" náklon. Váš způsob bych preferoval u nově stavěných parkovacích míst u nově budovaných domů. Myslím, že je to zajímavá otázka do diskuse na další zastupitelstvo.

Re: parkovací stání
Autor: Ilona Cihelkova a Sarka Lehka (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2012 22:46

Pane Rynitrisi, s ostatnimi komunikujete a my jsme vzduch?

Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2012 09:33

( Pane Větrný, začnu větou, kterou v jiné diskuzi použil již pan Clip a moc se mi líbí - dohoda ACTA ještě není podepsána a tak jsem větu tedy kopíroval...)
Děkuji pane Větrný, jsem rád, že věnujete aktivní pozornost i těmto věcem. Nezbývá, než doufat v kladný dopad Vaší intervence.
Pročítal jsem diskuzi, ale informace od paní Lenky s mírami, které zde prezentujete jsem nenašel. Kde to paní Lenka napsala ? Ihned poté co jsem si přečetl Vaše informace jsem začal pociťovat, že se jedná o skutečně výjmečnou záležitost.. po přečtení rozměrů a následných trablí paní Lenky jsem měl takový pocit jako když sběratel získá něco nového co ještě nemá (jistě tento pocit také znáte..). Dlouhodobě se totiž zajímám o různé zajímavosti, rekordy... V České databázi rekordů do dnešního dne není zaznamenám rekord, který by souvisel s parkováním ! [www.dobryden.cz] .
Zde si dovolím citovat a myslím, že se v našem případě skutečně o rekord jedná: ,,Česká kniha rekordů mapuje snahy lidí, kteří se stali jedničkami ve svém oboru – ať už po celoživotním úsilí v těch nejserióznějších oborech nebo naopak v krátkém okamžiku, z recese a pro potěšení těch kolem na základě svého dobrého nápadu.,, dále:,, Téměř vše, co přinášejí stránky České knihy rekordů, je výsledkem píle, dřiny, vytrvalosti, neutuchající snahy, talentu, umění, nápaditosti, trpělivosti, ctižádosti, zručnosti, poctivé přípravy, schopnosti dotáhnout věc až do konce, vůle odolávat nepřízni osudu i nepochopení okolí., ale třeba i recese a smyslu pro humor,, ...
------------------------------
pro Ilona Cihelkovou a Šárku Lehkou mám nepříloš dobrou informaci. Jak si mladé dámy jistě všimly tak zde dlouhodoběji řešíme problém s parkovacími místy. Sám jsem toto zkoušel a různě měřil na svém autě. Při zkoušce parkování na bok jsem ale podcenil zrnitost vozovky což se následně projevilo na laku na levé straně mého automobilu. O zpětném zrcátku ani snad mluvit nemusím... Vážené dámy na projížďku tedy teď neni nejvhodnější období neboť mé auto není v současné době mou osobu schopno dokonale reprezentovat. Zde pro informaci přikládám výsledek mé práce: [resize.like.cz]

Re: parkovací stání
Autor: Kurt Jelení (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2012 08:32

Zato já mám pro vás informaci, která vás nepochybně potěší:
[www.novinky.cz]
Snad byste mohl vzít děvčata do lesa a nechat je, ať si vystřelí, abyste to náležitě oslavil.

Re: parkovací stání
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2012 10:39

pane Jelení,
to jste nemusel ! zas jsem se utvrdil v tom, že tato společnost je opravdu hodně nemocná ! Nevím co Vám říká jméno pan Jaroslav Kostečka... já mám v tomto ohledně pana Kostečky jasno.. V článku, který jste zde vložil však souhlasím s výrokem pana Kostečky v posledním odstavci ,,Myslivci si zaslouží zvláštní pozornost a ochranu,, pokud tím tedy pan Kostečka myslel ústavní léčbu s klecovými lůžky. Pan Kostečka je totiž jedinec, který neni zcela v pořádku. Na veřejnosti se prezentuje například takto: [sergej.rynitris.sweb.cz] k jeho dalším známým výrokům patří tento ! [g.gabin.sweb.cz] ( [www.tyden.cz] ).
---
ano myslivci mají řadu zvyků, rituálů a tradic jak je uvedeno v článku, který jste sem vložil. Třeba pslední hryz: [sergej.rynitris.sweb.cz] , netají se tím, že mají rádi krev: [sergej.rynitris.sweb.cz] pojem umění končí u těchto lidí těmito ,výtvory, [sergej.rynitris.sweb.cz] , dokonce jsou natolik vynalézaví - [sergej.rynitris.sweb.cz] . V zájmu zvýšení počtu těchto lidí verbují děti od nejůtlešího věku v MŠ [materskaskola.nmnm.cz] , dokonce mají i takové zvyky, že střílí zvěř u krmelců/jídla [www.mlogz.com] , mají prazvláštní smysl pro humor což dokazuje tato fotografie [sergej.rynitris.sweb.cz] , za hrdinství považují i toto [sergej.rynitris.sweb.cz] nebo toto ! [img.photobucket.com] . Album Tondy Slepičky také stojí za to [tondaslepicka.rajce.idnes.cz]# Plesy také patří k tradici - v tomto albu postrádám trochu úcty ke zvířatům .... [sergej.rynitris.sweb.cz] [aleman75.rajce.idnes.cz] [aleman75.rajce.idnes.cz] cele zde: [aleman75.rajce.idnes.cz]#
---
to, že pana Kostečku někdo bere vážně je důkazem toho, že skutečně žujeme v Kocourkově...



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Sergej Rynitris (14.02.2012 10:54)

Re: parkovací stání
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 22.02.2012 14:37

pane Jelení,
jak to jako myslíte ? že by jste to chtěl oslavit ? to by se vám pak asi zamlouvala tato tapetka na monitor [www.cernosice.org]


Kurt Jelení napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zato já mám pro vás informaci, která vás
> nepochybně potěší:
> [www.novinky.cz]
> a-seznamu-kulturniho-dedictvi.html
> Snad byste mohl vzít děvčata do lesa a nechat
> je, ať si vystřelí, abyste to náležitě
> oslavil.

Re: parkovací stání
Autor: Mgr. Bartoš (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2012 10:20

Dobrý den,

po podrobném pročtení této diskuze bych jen upozornil, že nesouhlasím s postojem spoluobčanů, kteří si neuvědomují problémy lidí žijících kolem nás. Ve své praxi jsem zažil pár klientů, kteří svoje problémy veřejně prezentují na internetu (jejich příspěvky můžeme občas najít i v tištěné podobě například v časopisech). Toto chování v podobě zveřejňování svých neúspěchů (např. problémy s parkováním atd.) se nazývá Kakorafilie... buďme tedy k těmto spoluobčanům shovívavý...

děkuji
Mgr. Bartoš

Re: parkovací stání
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2012 11:04

smazáno Enzilou :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (09.03.2012 11:12)

Re: parkovací stání
Autor: iveta kulhankova (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2013 18:46

dobrý den,existuje dopr.nařízení o dodržení vzdálenosti mezery zaparkovaných auta za sebou když není vyznačené jen napsaná tabule 4 parkovací místa,příklad :já budu parkovat na posledním parkovacím místě a na můj zadek se nalepí motorka která už tam nemá co dělat a vy ji pod kufrem nemáte šanci vidět a schodíte ji při couvání a ktomu ta motorka je částí na žluté čáře,kdo je viník?děkuji za odpověd I.Kulhánkova

Re: parkovací stání
Autor: c (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2013 22:26

1) Viníkem je vždy ten, kdo byl v pohybu.
2) Člověku, který umí řídit, stačí před i za autem 50 cm, opravdu není třeba 3-metrových rozestupů, jak to můžeme vidět u aut, parkujících ráno kolem školy.

Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.