cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 17:04

Dovolte mi, abych vám sdělila svoje rozhodnutí.

Před časem jsem začala sledovat internetovou diskusi v Černošicích - nejdříve na stránce městocernosice.cz a poté na této webové stránce.

Sledovala jsem ji s větším či menším zaujetím, podle tématu, jaké se zrovna probíralo. Musím se přiznat, že mi to dalo poměrně dost - zjistila jsem, že v Černošicích žije spousta lidí, kteří mají hodně co říci.
A často jsem se dost poučila.

Chtěla jsem do této diskuse také přispět svým "ženským" pohledem.

Dokonce mě to přimělo i k tomu, abych na této stránce (ve spolupráci s autory stránky) dala prostor obyvatelům městečka pro vyjádření svého vztahu k tomuto místu i na jiném místě - viz jakási anketa pod záložkou "Otázky a odpovědi".

Oslovila jsem poměrně dost lidí - někteří této možnosti využili, jiní ne. Samozřemě se mi nepodařilo oslovit všechny, to bych musela napsat či zatelefonovat asi všem obyvatelům městečka a každý by měl jiný pohled na věc. Nicméně se mi snad podařilo nastínit jakýsi názorový průřez obyvatel Černošic.

Avšak, po dnešní zkušenosti v jiném vláknu, jsem se rozhodla, že do tohoto diskusního fóra již přispívat nebudu.

Děkuji všem za trpělivost, s jakou byli ochotni si přečíst některé moje úvahy a názory. Doufám, že se mi podařilo občas někoho "nasměrovat", aby o nějakém závažném tematu začal přemýšlet a pokusil se na věc podívat třeba z toho mého "pohledu".

Přeji hodně štěstí a povedené diskuse bez vulgarismů a vzájemných urážek.

Toto fórum mě přesvědčilo, že je to možné.

Děkuji

ing. Helena Šebková, Černošice

Re: Vážení diskutující
Autor: Bery (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 18:35

Ahoj ing. Helena Šebková, Černošice možná třeba hned bys uvedla co se skrýva pod nickem nebo kdo dozvědělas ses toho více.

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 18:57

Děkuji za odezvu.

Několikrát jsem to tady uvedla, kdo jsem. I když chápu, že náhodný čtenář neměl potřebu pátrat po totožnosti mojí maličkosti. Nick jsem si nechala ze setrvačnosti a pak také trochu z osobních důvodů - dnes to snad už mohu napsat. Učila jsem jistou dobu v místní škole OV a D, a nechtěla jsem, aby mladí čtenáři (kteří byli mými žáky) spojovali tuto diskusi se svojí školní docházkou. Tím ovšem nechci, aby se tato moje úvaha nějak dotkla pedagogů, jejich práce se vážím a dnes se snažím hledět na jejich práci i z pohledu mých vlastních, byť skromných, zkušeností.

Nicméně, vždy jsem se snažila být v diskusích pokud možno objektivní a neurážet ty druhé. Pokud se tak nevědomky stalo, tak se tímto dodatečně omlouvám.

Co se týká ankety, tak jsem samozřejmě jednala pod svým jménem.

Hezký večer

Re: Vážení diskutující
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 22:09

ENZILO,TO NEUDĚLÁŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Vážení diskutující
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2009 01:48

Ahoj Enzilo, tahle celá diskuze se všemi nicky / ne-nicky, jmény / ne-jmény je přesně ukázka toho, jak to ve světě dneska chodí. Dějiny už dávno nejsou ani lineární ani cyklické, ale paralelní. No a když se ty přímky občas protnou /např, Enzila s Helenou, nebo Izrael s Palestinou), tak to prostě zajiskří. A stejně tak, jako neexistuje jedna pravda, neexistuje jedna Enzila. Takže bych to viděl celkem v pohodě, protože teď si tady dvakrát, což mě přivádí na myšlenku, že si asi také zařídím nějaký nick, abych nebyl pozadu. Protože co je víc? Jedna Enzila, nebo dvě Enzily?
Měj se M.S.

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2009 09:16

Nojo, svět se zbláznil.
Dvě Enzily - to už je schíza :-).
Dík

Re: Vážení diskutující
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2009 12:06

No jo, už dávno nejedeme od někud někam. To jenom tak vypadá. Ve skutečnosti všichni šíbují svoje vlaky na jedné velké World Central Station a tváří se přitom, že mají namířeno někam fakt hodně daleko. Houby, jenom se přehazují tam a zpátky pořád stejné vexly. Tak netrucuj, a ber to z té zábavnější stránky. Tedy mohu-li ...
M.S.

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2009 13:34

Ahoj Michale,
já Ti napíšu, oč mi jde. Není to o trucování, ani o naštvání, snad už jsem dneska dál než aby mě jeden necitlivý trouba dokázal rozhodit natolik, že bych zabalila to, oč usiluji půl života (a to nejen na těchto stránkách).

Jde mi o ty "Otázky a odpovědi". Sám víš, proč jsem se tenkrát do této věci pustila. Chtěla jsem vytvořit jakousi alternativu k této víceméně anonymní diskusi, kde člověk může napsat kolikrát cokoli, protože ho chrání anonymita.

Snad jsem ani sama nevěděla, do jak vážné věci jsem se pustila. Prostě jsem podlehla jakémusi nadšení z celé vaší stránky. Zdála se mi (a stále ji tak beru) jako lidská, občanská, víceméně apolitická (nebo spíš nadstranická), otevřená, a krásná s těmi Petrovými a jinými fotografiemi a různými "serepetičkami" kolem :-).

Oslovila jsem s tou svojí anketou dost široké spektrum lidí. Snažila jsem se jim opravdu vysvětlit, oč mi jde - o prosté lidské vyjádření vztahu k místu, kde ti lidé žijí. S některými jsem se setkala osobně, a vděčím osudu za to, že jsem je mohla poznat. Někteří odpověděli obratem, jiní čekali a stále čekají, někteří mi napsali rovnou, že se touto formou zviditelnit nechtějí, a dokonce se mi stalo, že si to jeden člověk, který již odpověděl, nakonec rozmyslel a vše stornoval. Chápala jsem to, nepátrala, na to má každý právo. Nikdo nemá právo nikoho do ničeho nutit, natož do projevů, kdy vynáší "kůži na trh".

Později jsem si uvědomila, jakou důvěru do mě vložili ti lidé. A nesmírně si toho vážím. Stejně tak jsem si uvědomila, že se mohu dotknout i těch, kteří by si také "zasloužili", abych se na ně obrátila. Ale nebylo samozřejmě v mých silách sehnat kontakty a obepisovat a obtelefonovávat všechny, o nichž si myslím, že mají co říci. Nakonec, to bych se asi musela obrátit téměř na všechny.

Proto se mě tak dotkl příspěvek "latiníka", který tam začal cosi o agitaci, zneužívání cizího neštěstí, o "s. a jejích kamarádech". Snad to ten člověk myslel zcela jinak, snad to byl jen rádoby fór, ale já jsem si to vztáhla právě na tuhle svoji věc.

Protože bych rozhodně nechtěla, aby ti, kteří byli ochotni podpořit moji idealistickou myšlenku o tom, že je důležité uchovat vzájemné korektní vztahy a místo k bydlení pro budoucnost, tak aby propadli nějakému pocitu, že je jedna baba zneužila.

A ještě jednu poznámku - jsem dnes přesvědčena, že Č. jsou významné nejen svojí polohou, popř. těmi vilami atd., ale hlavně tím, že zde žije nadprůměrné obyvatelstvo (i když to asi zní trochu nadutě), které může mnoho udělat nejen z hlediska místního či regionálního, ale i celostátního.

Nemusí se každý vykecávat na fóru, tohle fórum by měla být spíše jen taková pomůcka ke komunikaci, ale jde o to, aby si to ti lidé uvědomili, co je v jejich silách a co ne.

Protože takhle země potřebuje silné osobnosti jako sůl. Oni zde jsou, ale, bohužel, nejsou často příliš vidět. I když už se to zlepšuje.

Naštvala jsem se proto, protože mě ten člověk osočil ze zneužívání důvěry druhých, a to je u mě hodně citlivá struna!!!

Re: Vážení diskutující
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2009 14:21

Hele Enzilo, delší dobu cítím, že je potřeba se někam posunout. Nedávno jsme se o tom spolu bavili ohledně těchto stránek. Byť jsou celkem slušně zaběhnuté, dosáhly limitu, kdy je potřeba se rozhodnout, zda je nadále udržovat v současném chodu, nebo proměnit. Já jsem pro změnu, takže jak víš, otevřeli jsme možnost jejich převzetí někým, kdo o ně projeví zájem. Tím bych si rád uvolnil ruce k jiným aktivitám, které nebudou sice tak moc veřejné, ale možná o to více osobní. Svrbí mě prsty, cítím terpentýn ... jenom naznačuji, o čem bychom mohli poklábosit, až se potkáme.
Měj se M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (17.01.2009 14:22)

Re: Vážení diskutující
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2009 22:29

vážení diskutující,


po telefonátu do rodného městečka se svym brůdrem ójou a lahvi vynikajícího červenýho vína,ve kterém bylo o něco víc pravdy než obvykle bejvá,jsem se i já rozhodl po vzoru úči helenky odhalit vám svou totožnost.

jmenuju se petr chrpa a mým současným místem pobytu je orknejský souostroví.

hezkej večer...

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 09:09

Ahoj Petře,
nejsem "úča" a mým cílem nebylo nikoho "vychovávat". Doufám, žes to takhle nepochopil.
Jen jsem byla tenkrát nadšená z toho, že dva lidé (autoři) jsou schopni vyrobit takovou hezkou a vypovídající stránku a vlastně jsem je chtěla podpořit.

Chtěla jsem, aby si ji prohlédlo víc lidí a dále jsem chtěla dát prostor pro vyjádření lidem, o nichž si myslím, že k tomuto místu mají vztah. Nic víc.

Nakonec, i tohle diskusní fórum tenkrát vzniklo díky poněkud nešťastnému postupu některých lidí na jiné stránce. Ale to už se tady probíralo tisíckrát a dnes už je to vlastně pasé.

Měj se na těch ostrovech krásně. Doufám, že se Ti daří dobře a moc se Ti tam po naší zemičce nestýská. Nakonec, není ani tak důležité, z čeho člověk vyšel (to jen částečně), ale je důležité, aby byl tam, kde je, šťastný a spokojený.

Re: Vážení diskutující
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 09:47

Chrpoid?
No tak je mi konečně jasné, proč jsme se nemohli "okolo" svátků potkat :-) Pletl jsem si tě s jiným naším společným známým :-)

Re: Vážení diskutující
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 21:56

profláknul jsem se,protože se kolem velikonoc vracíme do středozemě a už mne to nebavilo...
tak to alespoň budeme mít možnost probrat z voka do voka u nejlepšího točenýho na světě!!!
takže se na ty svátky potkáme kouři,jen to bude vo něco pozdějc...

Re: Vážení diskutující
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2009 02:25

juuuu, to je napinavejsi nez serial!!!! tolikero odhaleni v jednom tydnu, jdu si omikrovlnit popcorn.. nezbyva doufat, ze o prevzeti stranek neprojevi zajem kohorta Netopyri capky, ale jinak co, ze, v kyberprostoru je vzdycky nejaky ten bit volny.. ahooooj nejen Vase kopretinka

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 15:59

Kopretinko,
tohle není o kyberprostoru. To je ztráta iluzí v přímém přenosu.

Není vůbec důležité, zda se tahle dramata odehrávají na této stránce či na jiné. Na tom nádraží vůbec nezáleží.

Já jsem se vlastně pokoušela o nemožné. Snažila jsem se propojit virtuální svět s tím opravdovým. Snažila jsem se, aby ten kyberprostor vyslal signály k reálným duším.

A byla jsem po zásluze potrestána. Protože nikdo si nemá hrát na "Boha", každý si musí ten svůj raneček nést sám a pokud mu někdo chce ulehčit, tak mu možná bere to nejcennější, co má. No, teď to vypadá, že mi šiblo definitivně.

Chápu, že z vnějšího pohledu se tohle všechno může jevit jako docela povedená groteska :-)))))

Re: Vážení diskutující
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2009 02:38

Enzilo, tohle je porad jenom kyberprostor, i kdyz nas maly cernosicky. Realny svet se tady promita jenom tak nejak. ale hlavne je to komunikace nerealna, takze proc na ni reagovat realnym zpusobem? misto slz a vzteku radsi zastrelte par slepic v Moorhuhn, jinak Vam nakonec treba fakt sibne a to se kvuli anonymum damam neslusi smiling smiley zdravim i Petra Chrpu z Orknejskeho souostrovi. Vase lednova kopretinka

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2009 09:08

Dík.
Včera ve vlaku jsem si vzpomněla na jednu básničku. Tak dárek, jo?

Kopretiny
Kopretiny, kopretina,
všechny stejné, každá jiná.
Fouká větřík, v louce tráva
pod větříkem polehává

Hezký den, venku svítí sluníčko, tak bude hezký

PS. Ono je to složitější, ale to by bylo na jiné romány, Kopretino. Nemá cenu to ventilovat tady na fóru. Nakonec, chytrej člověk ledacos pochopí i z náznaků, a blbci je to jedno.... :-)

Re: Vážení diskutující
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2009 19:45

petr chrpa je z černošic,na orknejích jenom momentálně přebejvá kopretinko-hezkej leden vinšuju...

Re: Vážení diskutující
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2009 20:55

chrpa a kopretina... mile smiling smiley)))

Re: Vážení diskutující
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2009 22:14

Dekuju za darecek smiling smiley Ja jsem si na nic o Enzile nevzpomnela (klasicti basnici Enzily hrube opomijeji), tak neco ode me:

Enzila je mila,
nasla se a ztratila,
aby se nasla znovu,
k radosti cernosickeho.
Chovu.
A chrp.
Y.

The End.

smiling smiley

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2009 10:02

Díkec. :-)

Akorát se obávám, že to nalezení se nebude tak žhavé. :-)
Ále to je fuk, hlavně klid a nohy v teple

Hezký víkend

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2009 11:20

PS.
Člověk nemá otevírat Pandořinu skříňku, ani kdyby viděl na její dno...

To se pak vymstí.

Jinak, když už jsem si dovolila hovořit o Karlu Čapkovi, tak něco od něj.

"Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět"

"Mnoho dá člověku svět, ale když chce člověk něco dát světu, musí sedět na svém malém poli jako nádeník."

"Mezi tím, co chceme a co musíme, se utváří celý náš život."

[ld.johanesville.net]

Re: Vážení diskutující
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2009 22:25

Nějak mě nikdy nenapadlo reagovat na Vaše příspěvky - důvody jsou jasné - tak pozitivní přístup k životu se jen tak nevidí a Vaše příspěvky mě nikdy nepohoršily ani neurazily, ale ani nerozladily - počítám že máte recept na blbou náladu a proto se nedivím Bukimu, že na Vás pěl chválu - dvakrát v týdnu projíždím okolo hospůdky U Kraba kousek od Studené a vždycky si na Michala vzpomenu a díky němu i na Vás - neplýtvám moc komplimenty............a vůbec - kurňa - zůstaňte Enzilou :-) Ing. Šebková je jistě báječná ženská, ale Enzilu mám raději i když neznám ani jednu.

Na Smouka asi malinko emocionální výlev, nicméně tak to vidím :-)

Re: Vážení diskutující
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 01:48

Jojo Smouku, už to byl rok, Michal je tam, kde je tak krásně, že se nikdo nechce vrátit, i když měl rád rokenrol a přál si ho i Tam.. Tůhle prý Prskavec dělal nějakou produkci Bukouše?!

Re: Vážení diskutující
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 09:27

Ahoj Big Smoke,
zařekla jsem se, že sem už přispívat nebudu, ale nezbývá mi, než reagovat.

Díky moc za chválu, i když si nejsem jista, zda je zcela na místě.

Recept na blbou náladu - asi byste se divil. Jak kdy. A jako každý. Někdy nahoře jindy dole (někdy dost hluboko).

Na Bukiho si taky vzpomenu, a to dost často. Vlastně jsem ho znala jen málo, ale myslím, že jsem správně odhadla, že za tou "drsnou" schránkou se skrýval člověk citlivý a chápavý, taková ta lidská perla, jak někdy s oblibou říkám.

Já nejsem žádná sláva. Jsem docela obyčejná ženská s docela obyčejnými starostmi i radostmi.

Jen snad občas hledám. Možná že i ty perly uvnitř těch, které potkám. Protože každý (nebo téměř každý) ji v sobě má nebo někdy měl. Ale často je schovaná pod velkým nánosem a není vidět. Proto ji pak ostatní nemohou najít.

Snad se ve svém věku snažím o jakýsi nadhled, jak už mi tady psal Lojzaryba, ale nejsem si nikdy jista, zda to, jak nahlížím na svět, je z nadhledu či z jiné stránky.

Ono se lehce hodnotí cosi, co člověk zná jen zvenčí, do čeho nevidí, když jen tak usuzuje.

Pokud člověk pozná detaily, souvislosti, je pak těžko něco hodnotit.

Ale přesto si stále myslím, že ta moje "teorie pravdy oscilující okolo pomyslného středu" není tak zcela od věci.

Díky Big Smoke za povzbuzující slova.

Hezký den



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.