cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Výstava v SOKOLE
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2009 10:12

jo jeste ten link na fotky z vystavy:

¨[www.veciverejnecernosice.cz]

(ale ted koukam, esli to neni ta lonska)

Re: Výstava v SOKOLE
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2009 16:39

Pana Melesi, obrázky jsou skutečně loňské. V čem je problém se zveřejněním těch letošních na webu nevím, ale mohu to zaurgovat.
M.S.

Re: Výstava v SOKOLE
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2009 17:15

Trampe, zhruba tohle asi očekáváte od vedení města:
[www.mestodobris.cz]
Nicméně, zda město vypíše veřejnou architektonickou soutěž, nebo osloví nějakého konkrétního architekta není do úrovně finálního ideového návrhu v nesouladu se zákonem o veřejných zakázkách. Veřejná zakázka to bude, až město uzavře smlouvu o pořízení projektové dokumentace (viz. poslední odstavec odkazovaného textu "Leden 2008").
S pozdravem M. S.

Re: Výstava v SOKOLE
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2009 01:19

Pane Strejčku, toto beru, jasně zadání tzv. z ruky dle zákona do určité výše etc.,to jsem ulít, moc kořalky ze smrkových letorostů,haha, ale trvám si na svém, že určit podobu částí Černošic jedním atelierem je ke škodě věci, pan Holub ihned připoměl své zklamané koně, je jich jistě víc, tuším, že není mnoho času a mít všechno pod stavebním povolením je dobré pro podávání žádost atd. To co jsem viděl vč toho bike and něco + ty skleněné škatule u ZUŠ a u budocího úřadu mě spíš, jako zastánce určité - tradiční (spíš zbytků) - podoby Černošic štve.

Re: Výstava v SOKOLE
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2009 10:46

pane strejcku,

jadro pudla spociva v tom, ze zatimco v dobrisi evidentne venuji velke usili tomu, aby zjistili, co vlastne lide chteji, tyto nazory berou v uvahu, na jejich zaklade vypracuji zadani a toto zadani pak ucini predmetem souteze, v cernosicich se snad jeste vetsi energie venuje tomu, aby lidi do niceho moc nekecali a zakazky ziskal pokud mozno nekdo, kdo patri do te spravne party.

chapu, ze de iure muze byt v poradku leccos (viz to, co pisete vy), nicmene od vedeni sveho mesta bych ve smeru k obcanum ocekaval vic, nez naplnovani jakehosi povinneho minima. ovsem to by si museli asi na radnici uvedomit, ze jejich skutecne postaveni je "servisni organizace komunity obyvatel", nikoli "z bozi moci nejjasnejsi vrchnost".

ilustracne - kdyz se rozvedete a soud vam urci 1000 czk alimenty, take budete de iure vzorny otec, kdyz ten litranek kazdy mesic zaplatite. ovsem de facto budete ignorantsky idiot, ktery vykona jen to, co musi, protoze musi. naopak, pro skutecne slusneho cloveka by melo byt samozrejme jit vysoko nad ramec ulozene povinnosti.

Re: Výstava v SOKOLE
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2009 14:00

Pane Melesi, s tím souhlasím. Ale pořád zůstáváme jenom u názoru, který si sice můžeme sdělit, ovšem bez toho, abychom se někam skutečně pohnuli. Jestliže radnice zveřejní ideové projekty plánovaných investic, pak v podstatě neříká "tady to máte, takhle to bude a šmitec", ale říká "takle si to představujeme - vyjádřete se, když se nevyjádříte, takhle to bude". Problém je ovšem v tom, že vyjádření v internetové diskuzi nemá absolutně žádnou šanci jakkoli záměry města ovlivnit. To co má šanci nějakým způsobem ovlivnit budoucí podobu města je aktivní vstup do diskuze přímo s vedením města. To lze udělat na dvou úrovních - na úrovni samotných zastupitelů, kde ovšem musíte počítat s tím, že ne všichni se s Vašimi názory ztotožní, nebo přímo na úrovni občanů, kteří jsou ochotni investovat svůj čas a energi alespoň na to, že se přijdou podívat na zastupitelstvo a svůj názor veřejně projeví. Budete-li sám, pak příliš šancí na úspěch nemáte, podaří-li se Vám oslovit výrazně početnější skupinu, věřte, že vedení města by si podřezávalo větev samo pod sebou, kdyby připomínky k plánovaným investicím do úvahy nevzalo.
S pozdravem M. Strejček

Re: Výstava v SOKOLE
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2009 11:14

Melesi, já tady v žádném případě nevytahuji své zklamané koně - tenkrát mi vyhověli, protože se známe a nic jsme si neslibovali. Ale zatáhl jsem je do hry ve snaze dodat městu do SOUTĚŽE kvalitní architekty. Včera jsem byl něco vyřizovat v sousedních Dobřichovicích a smutně a závistivě jsem konstatoval, že na 10 čtverečních metrech jejich pěší zóny je více nápadů a architektonického fištrónu, než na celé Karlštejnské dohromady, včetně těch řetízků ke splachovadlům. A tak to bude dalších 100 let, než se ten beton rozpadne.
Musím dát za pravdu Michalovi - dokud lidé nebudou s kritikou oslovovat přímo radnici, bude tato dále smolit a nedej Bože též realizovat podobné nepodarky k ostudě celého města.

Re: Výstava v SOKOLE
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2009 10:28

pane strejcku,

vcelku s vami souhlasim. ovsem jednu vec vicdim jinak - to, ze by soudruzi z narodniho vyboru zverejnili navrhy na webu preci neznamena, ze se o nich bude pouze na webu diskutovat. pokud ziskam zevrubne informace, pak mohu jit diskutovat treba na to zastupitelstvo. takhle - neb jsem v dobe te slavne vystavky byl nemocen - mohu informace cerpat pouze ze zcela tristni prezentace v IL, coz mi OPRAVDU prijde dost malo...

pane holube,

obracet se s kritikou na mistni radnici, to je jako hraz na stenu hazet. oni to proste maji jak to maji a s obyvatelstvem dobyteho uzemi se preci nediskutuje (ono se staci mrknout na mestsky web, kde clovek na informaci nenarazi a aby diskutoval, musi s obcankou na urad - takze se nikdo na nic nepta, coz je presne to, co urad chtel...). mozna to vidim prilis cerne, ale jedinou nadeji je, ze pristi volby uz nevyhraje to, co je vyhralo minule.

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.