cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Pohádkový les
Autor: Tom (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2009 02:05

Aby jsi Tomme1 neusnul na vavřínech tak ti musím připomenout, že tvý kámoši Jirout s Rádlem a blbem Přibíkem jsou zkorumpovaný hovada co patří za mříže.

Re: Pohádkový les
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2009 03:15

to je novina....

Re: Pohádkový les
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2009 08:45

:-D :-D
Ach jo, proc si vy "inteligenti" (ted Tom a jemu podobni), co nedokazete pochopit zakladni veci, nezalozite vlastni vlakno ? Treba zumpa ? :-) Tam si podobnych hovadskych a lzivych vylevu muzete psat kybl. Vim ze vuci podobnym hovadum je to asi jedno a zbytecny, ale nemam v zastupitelstvu (ani v rade) zadny kamose ;-) :-) (to je prave kousek te lzi - pro mene a pomaleji chapave :-) ). A velmi bych ocenil, kdyby se podobnymi lzivymi vylevy a utoky neplnily aspon jakz takz normalni temata (s chodem obce nesouvisejici). Bohuzel, to se nikdy nestane (a zakladatelum teto diskuse je to zhusta jedno :-/ ). Skoda (pro vsechny)...

Re: Pohádkový les
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2009 12:10

nečil se tomáši,vždyť je to zbytečný...

Re: Pohádkový les
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2009 16:58

Tomme, úroveň je to skutečně příšerná, ale protože jsem liberál, nechám to tak. Mě jenom mrzí, že nespokojení svoje frustrace taví do nadávek na netu místo toho, aby se pokusili skutečně něco změnit. Ale možná se pletu, jako už mockrát. Možná překvapí, možná je ta vnitřní beznaděj nas..e na tolik, že zvednou prapor a vymetou nás všechny. Jinak je to o ničem.
M.S.
P.S.: "Každý by chtěl být Van Gogh, ovšem uříznout si ucho, to už se nikomu nechce".

Re: Pohádkový les
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 08:40

No a co takhle zavest system, ktery funguje na jinych webech s diskuzemi - registrovani uzivatele (nebo spravcem vybrana Rada) muzou primo nebo pri nejakem poctu hlasu budto rovnou poslat prispevek do pro ty ucely zrizene Zumpy nebo hlasovanim upozorni spravce, ktery se rozhodne, jestli tam prispevek prenese. Text prispevku u puvodniho tematu nebude, jen upozorneni, ze je v Zumpe a link na prispevek v Zumpe. K videni treba na [www.dfens-cz.com]. Mily vikend vsem a pojdte volit smiling smiley Vase Kopretinka

P.S.: Van Gogh malovat umel, ale usi bych do toho netahala, zavani to nadprirozenim. Btw. pry mu jeho slech uriznul kamarad Gauguin, krestnim jmenem Paul. Jsem cetla.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kopretinka (05.06.2009 11:16)

Re: Pohádkový les
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 09:33

Pane Strejcku, kez by :-). Teda alespon aby ti nespokojeni zacali konecne chodit alespon k volbam :-). Vsechny by vymetat opravdu nemuseli :-). Obavam se jen, ze se jako narod (cesi) sami nespravime nikdy. Porad budeme brblat - na cokoliv/kohokoliv. Jedine snad po nekolika generacich (takze zhruba 50+ let ?? :-o )

Lojzorybo, necilim se ;-). Ja si jen nedokazu pomoct :-). Vim ze boj s pomluvami je jako boj s nesmrtelnou stohlavou sani, ktere za kazdou useknutou (lzivou) hlavu naroste 50 dalsich :-). Ale proste neumim nechat viset lez/pomluvu jen tak nez povsimnuti. Bojovat s pomluvami, s cilem je porazit, je nesmysl. Jen me mrzi, ze proste normalnost a slusnost prohrava. Alespon ve vetsine volnych netovych diskusich stopro (drtiva vetsina slusnych tam pak prestane prispivat). Skoda...

Jeste vetsi skoda pak je, ze se lidi ve vetsi mire sami nesnazi necim prispet k chodu obce i mimo volby - sami ze by pomohli treba s opravou cesty v miste jejich bydliste, starali se o cistotu a vzhled i pred svym plotem (a ne jen za nim), nebyli lhostejni k odhazovani bordelu po prikopech a v lesich, apod. Moje osobni zkusenost z minuleho tydne je, ze pokud clovek prilozi ruku k dilu, vyjdou mu technicke sluzby vstric. Jak rikam. Skoda pro nas vsechny, ze jsme tak lini (a asi i zahorkli a zabedneni). Obcasna starost i jinak nez pouhym vhozenim svehu hlasu do urny jednou za 4 roky (nebo jeste hur jen kecanim na netu) vyjde ve finale i levneji, nez to nechat jen na technickych sluzbach (obecne na uradu a zastupitelich...).

A uz koncim. Tohle s puvodnim dotazem souvisi jen malo. Jak rikam, melo idealne zustat jen u dotazu a u te strucne, jasne a vecne odpovedi :-) :-). Ostatni patri bud do zumpy, nebo do jakehosi obecneho "kecaciho" tematu :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (05.06.2009 10:52)

Re: Pohádkový les
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 12:05

Tomme jednicko, mrzi me, ze Vas zdrzuju, kdyz uz jste v tomhle vlaknu dvakrat skoncil, ale jako Vas nejaka ta poznamka prinuti k odpovedi, taky mam ted nutkavou potrebu reagovat.

Pisete, ze "..pokud clovek prilozi ruku k dilu, vyjdou mu technicke sluzby vstric." To je podle me pozoruhodne a vyvolava to ve mne vzpominky na zednika Lorence z filmu Na samote u lesa. Mame tady Technicke sluzby, ktere nejsou spolek dobrovolniku a delaji praci, kterou jim nekdo zada, protoze je potreba ji udelat (pro verejne blaho, rekneme) a penize do TS tecou z mesta, tedy z verejnych prostredku, jestli se nepletu. Vy rikate, ze obcan musi sam udelat kus prace, aby se chlapi uvolili pak taky neco udelat? Nebo ve vlastni naivite a neprubojnosti delate praci za Technicke sluzby? A to je deklarovany postoj TS, ze takhle se musi obcan postavit k lopate, jinak oni nehnou prstem nebo to byl nejaky vikendovy melouch TS, kdy Vam o vikendu pomohli s pracemi na pozemku? Na Vasi odpoved se velmi tesim. I Vase Kopretinka.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil kopretinka (05.06.2009 12:41)

Re: Pohádkový les
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 13:16

:-)
Nemyslim si, ze bych byl naivni :-). Mozna jsem idealista, to nekdy ano, ale ne naivni. Stejne tak si nemyslim, ze TS udelaji neco az pote, kdy neco udela nekdo z obcanu. Mrzi me, ze to nekdo takhle interpretuje, protoze to je samozrejme nesmysl :-) (ale bohuzel, dost to vypovida o mysleni lidi...).

Vsichni dobre vime, jaky je stav komunikaci v Cernosicich. Na jednu stranu se to opravdu neskutecne zlepsuje, na druhou stranu i tohle postupne zlepsovani znamena, ze proste kapacity a moznosti TS sluzeb jsou omezene (vcetne rozpoctu - asi na prvnim miste). A ja si muzu vybrat. Muzu TS prudit a bombardovat do kolecka zadostmi o napravu stavu, a vetsinou bez vysledku cekat. V tom cekani se stav bude neustale zhorsovat a nebude to ani mesto, ani TS, kdo bude mit boty a obleceni od blata.
Na zrejme opakovane zadosti (a rozhodne ne jen ode me :-) ) na mnou pozadovany usek TS sluzby navezly nedavno sterk a trochu to srovnaly. Bohuzel ne uplne idealnim zpusobem, takze po pul roce se to zacalo vracet opet k louzim a blatu (sterk se rozjezdil do stran). Usoudil jsem, ze pokud jsem schopen a ochoten tomu obetovat radove par hodin 1x za pul roku, a proste cast opravit sam, ze to asi bude smysluplnejsi. Vsechno mi samozrejme opravit neslo. Chybel sterk. O ten jsem posleze pozadal (o maly objem) s tim, ze se nakonec spokojim i s tim, ze si to rozvozim klidne sam. Druhy den tam sterk byl, a rozvezeny do vetsiny der :-). Samotne rozvezeni sterku proste zabere mene casu a kapacit TS, takze s tim nebyva problem. Problem je, pokud pozadujete tu jejich kapacitu a kapacitu jejich mechanizace, byt za obecni penize (tedy zdanlive samozrejme a automaticky) - a to je mnohem drazsi, nez kdyz si to udelate sami (pokud si to sami udelat muzete).

A vysledek ? :-) Docela pohoda. Louze ai blato uz nejsou :-), minimalne pul roku mam vystarano a vim ze az budu na podzim (nebo pozdeji) potrebovat tochu sterku na pripadnou drobnou udrzbu, ze s tim nebude vubec zadny problem a ja nebudu muset chodit pres louze a pres blato. Pustil jsem se ted do podobne akce zase po nekolika letech, i proto, ze jeden ze "starousedliku" (jak tady byli definovani jako ti "uzasni a spravni obyvatele" Cernosic - na rozdil od "naplav" :-D :-D ) prestal konecne prudit, ze se snazim, aby tam louze nebyly. Jemu proste vadilo, ze by tam nekdo mohl jezdit rychleji (aniz by to byla pravda), nez se jemu zdalo prijatelne (a radeji tam mel louze a blato)...

V idealnim svete by samozrejme obec mela byt schopna se o takovehle veci postarat a navic podle pozadavku vetsiny, a jeste v maximalni mozne kvalite :-). Idealni svet tady mit ale nikdy nebudeme. Takze jake je dalsi jine reseni, Kopretinko ?? :-) :-) Nadavat tady na netu ? Prudit TS a obec dokolecka a bez vysledku ?? A pokud je tam preci jen dostaneme tak pote uplatnovat reklamace na kvalitu prace ? A nebo radeji obcas zvednout linej zadek, a jit obcas neco udelat, co je navic prinosne hlavne pro me (jasne i pro jine, ale delam to kvuli sobe, ne kvuli cizim :-) ) ??

Je to stejne jako se zastupitelskou demokracii. Ale to jsem popisoval jinde. Nefunguje to tak, ze bychom si z dani platili zastupitele a uredniky (podobne jako nejakou firmu), kteri jako "nejlepsi firma" budou makat pro nas pro vsechny, az se z nich bude kourit :-). Takze to pak neni o tom, ze by se obec a zastupitele meli automaticky starat o vsechno a v nejlepsi kvalite. Az to tak bude, budeme zit v raji :-). Do te doby jsem osobne presvedceny, ze by se o spolecny majetek meli starat vsichni, a ne jen ukazovat prstem po druhych (nebo kecat a nadavat po netu), ze "TO" prece maji delat "ONI", a navic za "MOJE" penize :-)...

Re: Pohádkový les
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 13:38

Tomme Jediny, nemam ted casu na podrobnejsi odpoved, tak jenom stezejni myslenku, ktera me u precteni Vaseho textu napadla. Az bude min Tommu, kteri nechteji prudit obec s tim, na co maji narok, a vic takovych, co se nespokoji s nekvalitne odvedenou praci za verejne penize (at uz praci uredniku nebo TS), budeme zit ve spolecnosti, ktera se vic blizi mym predstavam.

Re: Pohádkový les
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 14:00

:-)
klidne cekejte ;-). Ale ja nehodlam prudit do nekonecna bez vysledku a mezi tim se brodit po kolena v bahne ;-) - pri tom cekani na tu "spolecnost podle Vasich predstav" :-) (predstava je to opravdu krasna :-) )
Ale je to Vase predstava :-). Jen doufam, ze az prudilu bude vicero (jak pozadujete), ze na tu praci alespon nekdo zustane :-). Vetsina lidi to pak radsi zabali a pujde delat neco jineho, kde na ne za ty penize nikdo rvat nebude :-). Akorat prudilum pak bud zustanou pod nosem ty louze a blato, a nebo je to bude stat radove vice penez :-)...

Re: Pohádkový les
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 16:17

nemyslim si, ze byste se nekdy pokusil u zamestnancu placenych z verejnych prostredku domahat svych prav, spis si myslim, ze se snazite byt se vsemi zadobre, nalevo napravo, se zady poslusne zohnutymi u hromady sterku. moje predstavy jsou Vase nocni mury, nastesti pro Vas se jejich realizace mozna ani nedozijete (a kdovi jestli se jich doziju ja).

obcane jsou zakazniky sluzeb verejnosti (statni sprava, sprava mesta,...). uz neni socialismus, pane, kdy vsechno bylo tak nejak vsech a nikdo nenesl odpovednost. jiste, ze lidi (vy jim rikate prudilove - jak vypovidajici o Vasem nazoru na ty, kteri nesdili Vas pozadavek na klid na praci bez odpovednosti), kteri trvaji na svych pravech danych jim postavenim zakaznika, musi byt co nejvic, jinak se to nezmeni a budem porad zasekli v tomhle marastu. Nemam obavy, ktere jste vylozil Vy - ze to urednici a delnici polozi a pujdou jinam, kde po nich nikdo nebude chtit kvalitni vykon (Vy tomu rikate "rvat"). A kam by sli? Do soukromeho sektoru? Delat zivnostniky? To by se museli zacit ohanet. Rekla bych, ze se radeji zacnou snazit. A o to jde.. Jenom se nenechat odbyt a zadupat Tommy1, Radly a pany Lorenci.

Re: Pohádkový les
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 18:39

Kopretinko, jsem toho názoru, že čím méně bude město podnikat, případně řídit nějaké městské firmy jako např. TS, tím lépe. Byla byste proti privatizaci TS?
S pozdravem M.S.

Re: Pohádkový les
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 19:41

souhlasim s Vami. podle me by mela statni i mestska sprava vykonavat jen cinnosti, jejichz vykon nelze nebo nema cenu prevest na soukrome subjekty. ano, byla bych pro privatizaci TS. zvazila bych, jaka varianta se mestu vyplati nejvic: nemusel by to nutne byt odprodej majetku "naporad", ale napriklad pronajem soukrome firme, ktera by s s majetkem hospodarila po dobu urcitou (treba 5 let), a pak by se pristoupilo k dalsi fazi (dalsi pronajem, odprodej...). Zamestnanci TS by byli prevedeni pod firmu, ktera by vyhrala vyberove rizeni a meli by na nejakou dobu zarucena mista za nezmenenych podminek. Cernosice si koneckoncu nechavaji spravovat vodovodni sit Aquaconsultem. Jake jsou vysledky tehle spoluprace? Vyplaci se to mestu a lidem?



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kopretinka (05.06.2009 21:32)

Re: Pohádkový les
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 22:00

Klasika Kopretinko :-)

Predne, soudite me aniz me znate :-). To je tak, kdyz dochazeji argumenty. A za druhe, proti privatizaci TS nic nemam :-). Jenze to je o tom, ze jednak to je zrovna u pronajmu komunikaci asi jen populisticky nesmysl (v nasem pravnim state podle me neproveditelny), a jednak to je ta varianta, ktera bude stat radove vice penez :-). Jestli jste presvedcena, ze vetsina prudilu bude ochotna utratit za takovou spravu radove nebo minimalne nekolikanasobne vice, pak se to mozna tak za 50 let povede :-). Jake reseni mate do te doby ?? Dal budeme zkouset prudit a brodit se blatem ?? :-) Sorry, ale to opravdu nebudu.

O mych ohnutych zadech proto priste radeji pomlcte. Vite kulovy o tom co jsem psal, kdy jsem psal a jakym tonem jsem psal ;-). Ale i kdyby jsem tech zadosti a stiznosti napsal tisice, a dalsich 1000 obcanu taky, tak porad tam kupodivu bude blato. TS ani urad totiz nemaji zadnou povinnost se odpovidat prave me nebo Vam. Az si s TS sjednate smlouvu o dilo, a to za dost mastne prachy, a budete tam mit definovanou i zaruku, pak je to neco jineho. Ale to je to o cem jsem mluvil. Radeji obetuju ze sveho casu par hodin 1x za pul roku, a udelam si to sam. Protoze vim, ze kdybych si na to mel zaplatit firmu (nebo TS), budu si muset v praci vydelavat misto tech par hodin treba cely den (spise ale mnohem vice). A efekt ? Cas tomu nakonec budu muset venovat taky a stejny (cas na uzavirani smlouvy, dozorovani prubehu, pripadne reseni reklamaci, ...), JEN me to bude stat mnohem vice penez :-)...

Osobne jsem zastancem spise minimalistickeho statu a uradu. Cim mene uredniku bude pecovat o moje "blaho", tim se mi bude zit lepe. A to i za cenu, ze si neco radeji budu delat sam misto uredniku. S ohnutymi zady to ma spolecneho opravdu pramalo. A se socialismem ma ono povestne kriceni a pruzeni spolecneho vice, nez se muze zdat. Take tam vzdycky byli odpovedni "ONI". Nikdy tam nikdo nemel odpovednost typu "JA'. Te se kazdy bal (v tom ani 20 let pote nevidim zmenu)...

A s Aquaconsultem, neni to nahodou tak ze kdyz budete chtit neco Vy jako obcan (a ne obec, se kterou ma firma smlouvu), ze to nebudete mit zadarmo :-D ??? Jak rika klasik, "Nechci slevu zadarmo..." :-D :-D

Re: Pohádkový les
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 22:22

O privatizaci TS jsme přemýšleli před několika lety. Nevím, proč k tomu tehdy nedošlo. Myslím, že po té, co se rozstřelilo vedení města nebyla už politická vůle, ale to je jedno.
Na stejné téma jsem před časem mluvil tuším s panem starostou? Co se týče peněz, finančně je to tak, nebo tak prý zhruba na stejno. Obecně by se to ale vyplatit mělo. Městu odpadne spousta starostí (viz. příspěvky výše) a naopak by mohlo mít možná i nějaký příjem. Otázkou samozřejmě je, jak to nastavit, nicméně v principu je to dle mého názoru správný postup. To převedení zaměstnanců je věcí dohody, osobně bych se tomu asi nebránil, ale čitší by bylo, kdyby si provozovatel našel zaměstnance sám.
S Aquaconsultem není problém, pokud za problém nepovažujete, že majitelem firmy je pan ing. Vlček - zastupitel města Černošice smiling smiley Mě osobně to nevadí, pokud firma funguje jak má, což jak se zdá funguje. Koneckonců, i Aquaconsult prošel výběrovým řízením, jestli se nepletu.
S pozdravem M.S.

Re: Pohádkový les
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2009 01:27

Privatizace TS je velmi ošemetná záležitost. Do účetnictví TS lze jednoduše nahlédnout, do účetnictví soukromé firmy, která bude pracovat pro město už nikoliv. Kontrola skrze smlouvu nemusí stačit. V každém městě, kde privatizovali TS, se nakonec ukázalo, že to nebylo dobré rozhodnutí. Ne každý outsourcing je ve svém důsledku výhodný pro město.
Ani mě nepřekvapuje, že to tady, Michale, prezentuješ jako dobrý a možná i tvůj (váš-vpm) nápad, protože privatizace TS podle mého názoru je cílem místní ODS.
Takový krok by si vyžádal celkem podrobnou rozvahu a finanční analýzu.
Nespokojenost se současnou činnosti TS může sice vést k domněnce, že by bylo lepší je privatizovat, ale možná by bylo lepší změnit vedoucího a tím i systém řízení TS směrem k systematičnosti a důslednosti. Vytvářet dlouhodobě dojem, že nějaká složka nefunguje a pak navrhnout její privatizaci - takový scénář známe v této zemi z mnoha jiných případů...

Re: Pohádkový les
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2009 02:00

Ahoj Danielo, stále trvám na principu, že co město nemusí dělat, ať nedělá. Tedy ani měnit vedoucí, natož nahlížet do účetnictví komukoli (to jsem moc nepochopil). Čím méně "městských" vedoucích, tím lépe - to je takový princip. S dlouhodobými dojmy to nemá nic společného.
Historicky z pohledu VPM to byl jeden z bodů, ve kterém jsme se před sedmi lety s ODS prostě shodli. Nápad to není ani ODS, ani VPM, natož můj. Je to jenom jedna z možností, jak nakládat s veřejnými financemi. Takže pokud tomu dobře rozumím, ty zastáváš spíše názor, ponechat si TS pod velením volených orgánů.
Měj se M.S.

Re: Pohádkový les
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2009 09:15

Pani Gottelova, proc by se kdokoliv z mesta mel zajimat o ucetnictvi firmy, ktera mestu poskytuje sluzby? Po tom prece mestu nic neni. Mestu zalezi na tom, aby akce prinesla penize, obecni uzitek a treba aby z hlediska moralky a etiky bylo vsechno v poradku (stret zajmu, zneuzivani zamestnancu apod.). Ze se to jinde nepovedlo neznamena, ze to nemuze fungovat.
Zmenit system rizeni je hezka vec, mate predstavu, kolik penizku by chtel clovek, schopny takove zmeny a jejiho provadeni? Je vedouci TS osoba placena podle tabulek?

Re: Pohádkový les
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2009 16:01

Jinou kontrolu než přes peníze zatím nikdo nevymyslel :-), nazvala jsem to "nahlížet do účetnictví" - berte to jako pracovní název pro finanční kontrolu provedených prací.
Ne, neříkám ponechat TS pod městem.
Říkám, udělat audit, jak TS pracují, zjistit, které stroje jsou jak využívány, jak je využívána pracovní doba, jak vůbec jsou práce organizovány,co TS dělají, co dělat musí a co ne, apod. A pak přemýšlet, porovnávat a počítat, jestli by se nám externí služby vyplatili, nebo si něco ponechat a něco si objednávat externě jako se to ostatně už dnes děje.
Na toto téma už existuje nemálo publikací, v nichž jsou výhody i nevýhody obou variant rozebírány.

Re: Pohádkový les
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 07.06.2009 23:45

téda,vy ste s toho pohádkovýho lesa vodešli ještě dál,než jezevec :-)

to bude tím,že von rád přírodu a vy štěrk,žejo???

a ty se tomáši nečil,byť tvrdíš vopak,protože internet je tu pro všechny:tebe slušňáka i pro nás sprosťáky :-)

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.