cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
školky Černošice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2009 09:21

již obehrané téma... jako jedna z těch "šťastných", která právě dostala oznámení o nepřijetí do MŠ, sedám k internetu, abych si potvrdila informace o cenách a obsazenosti soukromých školek ...do vyhledavače na seznam.cz zadávám "soukromá školka" a než stačím dopsat černošice, vyběhne na mne nabídka nejfrekventovanějších spojení vyhledávání...a ony ty naše černošice jsou úplně první :-))

Před prahou 5, prahou 4, prahou, plzní... takže gratuluju k celostátnímu prvenství!

Pravděpodobně to bude naší dnes již vyhlášenou milionářskou destinací. Napadají mne i takové kacířské myšlenky, že jako mnohé v této obci i stav školek koresponduje se soukromými zájmy a s korupcí.
Škoda, že pro nemilionáře či starousedlíky (dědeček jednu z MŠ stavěl) tu nezůstávají nemilionářské podmínky k žití.

Re: školky Černošice
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2009 12:28

radosti plebejců,co dodat jiného...

Re: školky Černošice
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2009 13:40


Re: školky Černošice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2009 20:36

pani kafikova,

kdo vam brani vydelat si poctive balik? jen v nasi mestske rade mate takovych prikladu hezkych par smiling smiley. jinak - az se postavi bike and ride, nova budova mestskeho uradu, koncertni sal, radlovy pyje, par bulvaru a dalsich takovychhle nezbytnosti, pak treba zbydou i prachy na skolku. esli teda do ty doby potrebny pozemek nezhltne nejaky nenazrany dalmatinec ci kudej.

Re: školky Černošice
Autor: marta (IP zapsáno)
Datum: 12.06.2009 19:26

Myslím, že město už schválilo výstavbu nové MŠ v lokalitě Na Vápenici. Je fakt, že to okamžitou situaci, ale aspoň něco.

Chápu nelibost paní Kafíkové, na druhou stranu, pokud se někdo rozhodne otevřít soukromou školku, věnuje jí čas, úsilí a nemalé prostředky, musí si na sebe taky vydělat a nemůže poskytovat služby zdarma. A je-li poptávka, tak není co řešit.

Pokud se týká školky zřízené městem, říkám ano, ale měla se začít stavět dříve, aby pokryla poptávku nyní, kdy jsou velmi silné ročníky. To se ale už nenapraví Je třeba se zamyslet - kolik dětí bude za 5 let, kolik za 10 let. Nemělo by se také (a spíše) investovat do zvýšení kapacity základní školy? Dnes je plno dětí v MŠ, ale až město dostaví školku, tyto dnešní děti už budou v ŽŠ, nebo snad ne?

Marta

Re: školky Černošice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 13.06.2009 13:23

školka na Vápenici se dle posledních informačních listů odkládá na neurčito, školkovné v nově otevíraných soukromých školkách se pohybuje mezi 16-18 tisíci měsíčně. Samozřejmě, proč ne, když je tu ta poptávka :-)

Dneska dávali zajímavou reportáž na čt24, o výstavbě a bydlení kolem prahy. jak to obce nezvládají se školami, školkami, obchody, někde i s vodou (!?:-), samozřejmě s dopravou...jak mizí zeleň a příroda a z vysněného bydlení se stává něco jiného.. taky hovořili o Dolních Břežanech. Ty sice dnes vypadají v podstatě jako město, ale developeři musejí přispívat padesáti tisíci do městského rozpočtu za každý nový byt. Za to postaví či postavili novou školku a předělají chodníky.

Raději se neptat, jak to bude vypadat za pár let tady, ale pochybuju že by nám tu chtěl například pan starosta z dobřichovic (centrum vráž) přispívat miliony na novou školku. Osobně bych si stejně raději vybrala stavební uzávěru, a to už od éry paní starostky. Raději to, než přemýšlet, z jakého důvodu nestojí místnímu úřadu černošice za to, aby se tu stavělo s vkusem a s rozumem

Re: školky Černošice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 13.06.2009 21:47

16-18 tisic neni malo, ale kdyz si vezmete, ze za ty penize z Vasi ratolesti vychovaji spravne formovaneho euroobcanka, nejsou to vyhozene prostredky :-)

Re: školky Černošice
Autor: marta (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2009 12:54

16-18 tisíc??? To je asi ta nově otevíraná anglická, ne? A jak to tam tedy při této ceně bude s poptávkou těžko říci, zdá se mi to už opravdu mnoho. To ani ta poptávka snad nemůže být :-))
Jinak jsou ceny myslím 7-8 tisíc.

Jinak samozřejmě, město by se mohlo a mělo starat trochu více, na druhou stranu (alespoň osobně za sebe) musím říct, že to tu mám strašně ráda a nedám na Černošice dopustit. V porovnání třeba s mým dávným rodištěm je to tady nesrovnatelně lepší ve všech ohledech,

Krásné slunečné odpoledne :-))

Re: školky Černošice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2009 17:52

nová anglická i nová ve slunečné. 7-8 stojí ottománek, ten byl obsazený ještě před termínem podávání žádostí do klasických školek.

Jako milovnice Černošic shledáváte to tu čím dál krásnější?

Re: školky Černošice
Autor: marta (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2009 19:14

Tak o školce ve Slunečné jsem ještě neslyšela.

Jinak k Černošicím - myslím, že se to tu výrazně nehorší, což vidím jako pozitivní. Samozřejmě - silnice jsou na mnoha místech neopravené, výstavba bytových domů tam, kde by být nemusely, otázka školy či školky atd. Na druhou stranu - silnice se postupně opravují, někde jsou vysazeny i nové stromy, v zimě jsou silnice očistěné (aspoň hlavní tahy). To, že je tady pěkné místo k bydlení znamená, že se musíme smířit s tím, že jak přibývá lidí (všude), přibývá i u nás. Samozřejmě - daly by se asi najít města, kde to funguje lépe, na druhou stranu si nedělám iluze a myslím, že měst, kde to funguje o dost hůře je ještě více. Jsem tu spokojená - co potřebuji od města, vždy si zjistím, požádám a dostanu odpověď, Mám tu dobrý vzduch (na kopci je větrno),obchody mi naprosto stačí, pošta, děti školu a školku, do Prahy kousek, na kola na Brdy taky kousek, bruslení, řeka. V porovnání s mým rodištěm (byť to je úrodná a přívětivá Jižní Morava) bych neměnila.

V neposlední řadě bych zmínila, že starat se o město musíme i my všichni - každý bychom měli začít sami od sebe aspoň v maličkostech. Například uklízet po svých pejscích, učit děti, že odpadky patří do koše. Já sama například minimálně jednou za týden zametu celý chodník před svým domem,a to včetně kraje silnice a nečekám, že to za mne udělá město. Ještě jsem to nikoho ve svém okolí vidět nedělala (ani nové obyvatele, ale ani ty starší). Ošetření chodníku v zimě je samozřejmost.

No a vždycky jsou tu volby, že? Mnoho lidí k volbám nejde a pak nadává. To myslím taky není ono.

Marta

Re: školky Černošice
Autor: Pivos (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2009 20:41

Marto,
ty tele jak dloho tu bydlis, ze takovou kravinu napises!!!!!!

Re: školky Černošice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2009 22:26

:-D Zatimco Pivosi Tvuj prispevek, ten je skutecne na "vytesani do kamene", ze (jak srsi moudry, pravdou, ...) :-D

Ach jo

Re: školky Černošice
Autor: Marta (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2009 22:39

Pivosi,

to, jestli se mi někde bydlí dobře nemusí nutně nemusí souviset s tím,jak jsem tu dlouho. Prostě jsou místa, která mne osloví a kde jsem ráda, naproti tomu jsou místa, kde mi jedna návštěva stačí a které bych si pro trvalé bydlení nezvolila.
A pokud si nějaké místo svobodně vyberu k bydlení, snažím se žít tak, abych to místo nějakým způsobem se snažila zlepšit. I když třeba jen tím, že si zametu před domem a pozdravím sousedy (nejen příme, ale i lidi, které potkám cestou na nákup či jinam).
Nevím ovšem, jestli toto pochopíš, když mne můžeš byť v anonymní diskusi nazvat teletem. Možná se budeš ťukat na čelo a někdo další jistě taky, že mám staromódní názory a jsem naivní atd., ale myslím, že každý musí opravdu začít od sebe a chovat se slušně. Samozřejmě se najdou lidi, kteří na to kašlou, ale takoví se najdou všude, nejen v Černošicích.

Pěkný večer. Marta

Re: školky Černošice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2009 23:05

Mila marto,

jak dlouho tu zijete? ja osobne 33 let a reknu vam, ze tak od desiti k peti, jako to tu jde za poslednich 10 let, to nikdy neslo. ze se vyasfaltovalo par ulic (pricemz treba ty mokropeske z povodnove dotace v roce 2002, ac na nich voda nenapachala za korunu skody, jen proste mesto melo ten zaludek sebrat penize obcim, ktere je skutecne potrebovaly) je sice pekne, ale je to argument na urovni, ze "komunisti postavili metro". kazdy, kdo by byl u vesla, by ho totiz postavil, v tom je ten vtip. kdyz se podivam na to, ze se tu za 20 let zdvojnasobil pocet domu a zije tu o 60 procent vic lidi, a srovnam s tim rozvoj infrastuktury, chce se mi brecet.
radnice pripusti zastaveni cehokoli, snad s vyjimkou hrbitovu, ale investice do vybavenosti jsou nulove. penize se vyhazuji oknem na fantasmagorie typu 18 mestskych policistu ci bajkenrajd, do uzemniho planu jsme si zakreslili tunel od radotina k dobrichovicum, ale ve skolkach mame dokonce o tretinu mist nez pred deseti lety. jo, pekne to tu vedou, trikrat hura.

ano, souhlasim s vami, ze mnohde je to jeste horsi, ale to bohuzel opravdu neni argument. srovnavat se ma smysl s temi lepsimi, nikoli se placat po zadech, ze se mame lip nez v chomutove.

Re: školky Černošice
Autor: Marta (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2009 13:51

Ahoj M.Melesi,

nezbývá mi než souhlasit s tím, co jste napsal. Nicméně přes tyto neduhy snad mohu říct, že to tady mám ráda, i když tu nebydlím ještě ani 10 let. S tím srovnáváním - máte jistě pravdu, že je nutno se srovnávat s těmi lepšími, myslela jsem to spíš tak, že se tady někdy setkávám s postoji, že "horší to být nemůže".

No ale abychom jen tak nemluvili naprázdno - jak bychon to tady tedy mohli zlepšit? Koho volit ve volbách nebo co zkusit udělat nezávislou kandidátku a pokusit se o zlepšení sami? Jsem asi nenapravitelná optimistka - zatím :-))) , že by se dalo něco dělat.

M.

Re: školky Černošice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2009 19:56

utěšovat se tím, že jinde to je taky špatné, je na komunální úrovni naší velikosti alibistické.

Podnikatelské baroko nehyzdí Černošice díky starostovi Perglovi, který měl k Černošicím jiný vztah než současná partička. Bojím se, že než skončí toto volební období, nejspíše stihnou schválit, zastavět a zabetonovat poslední zbytky zeleně. Směrem na vonoklasy, dobřichovice, pod školou...a nejlépe jedna bytovka za druhou, takové ty skvosty, co teď lemují dobřichovickou. A to už třeba může začít vadit i těm dosud spokojeným, akorát už bude pozdě cokoliv měnit.

jsem bohužel spíše pesimistka, stačí se podívat na volební výsledky. roky 2006,2002,1998 měla ods cca 30% hlasů. Stěhuje se čím dál více pražáků, tj.dalších pravděpodobných voličů ods + lidí, které probíhající změny zajímají a trápí méně než starousedlíky.

předchozí dvě volební období nechala ods starostovat kdu čsl, přestože měli téměř dvojnásobný počet získaných hlasů. jak ostatně pan místostarosta jirout uvádí (jeho si obzvlášť musíme považovat - člověk který je už dávno rentierem, pracuje pro blaho své obce za 5tisíc měsíčně)...zásadní změny, které ho činily bohatším a bohatším, se přece udály za předchozího vedení města.

partička na úřadě - rádl, jirout, přibík netřeba komentovat, předchozí starostka, pan aquaconsult (slyšela jsem něco o tom, že voda v černošicích patří k nejdražším v republice, nevím, co je na tom pravdy..), pan řehoř - bratr stavitele řehoře, sám dodavatel té spousty stromů, u kterých se nám pan starosta tak hezky vyfotil v posledních listech (raději se ani neptat, kolik takové množství takhle vzrostlých stromů asi stojí)... prostě to vypadá na velkou pohodu v bratrstvu kočičí pracky :-)

takže co s tím? snad aby si ods a kdu-čsl trochu vyvětrala tu horu smradu a zatuchliny

Volit jiné varianty? ano - budu, ale co z toho ... Volba pro město sice dosáhla až na 20%, ale s přílivem pražáků to nevidím růžově + tato strana se pro běžně zainteresovaného občana příliš neprojevuje + nemá velkou šanci sestavit většinovou koalici. I kdyby se věci veřejné nakrásně zbavily šílené paní inženýrky a začaly se chovat konstruktivně, se zbylými stranami asi kombinaci ods + kdu čsl nepřehlasují.

docela ráda bych se v tom svém pesimismu spletla, zajímaly by mě názory ostatních

Re: školky Černošice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2009 02:10

Paní Kafíková (?), ten problém není v tom, kdo sedí na radnici. U části obce to budou "vždycky blbci" tak jako tak. Ten problém vidím spíše v obecně pěstované skepsi, že se s tím stejně nedá nic dělat. Kdybyste se pokusila v tom všem co píšete nalézt alespoň něco trochu pozitivního, byl by to jistě krok správným směrem. Jinak je to vážně marnost. Věřte, že vím o čem mluvím smiling smiley.
S pozdravem M.S.

Re: školky Černošice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2009 08:58

pro méně zasvěcené: pan Michal Strejček = Volba pro město, v současnosti též na radnici. a pak nepropadejte skepsi :-)

Re: školky Černošice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2009 09:12

Paní Kafíková, všechno sedí, až na to, že na radnici skutečně nesedím.
S pozdravem M.S.

Re: školky Černošice
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2009 15:22

Michale?!Ty alibisto!?

Re: školky Černošice
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 14:01

Vážená paní Kafíková,
mohla byste se mi prosím ozvat na emailovou adresu f.korinek@veciverejne.cz? Jsem zda na tomto fóru zcela výjimečně, ale rád bych se s Vámi spojil ve věci, o které jste tu ve svých příspěvcích napsala... Děkuji.
Filip Kořínek

Re: školky Černošice
Autor: Jana Weber (IP zapsáno)
Datum: 16.08.2009 21:17

Nedalo mi to a šla jsem se na tu novou anglickou školku podívat. Nic moc jsem neočekávala, už jsme byli ve státní i v Kryštofu: dvě vcelku malé místnosti a 20 dětí, trať za zahradou a k tomu to školkovné... Kupodivu tady je školka umístěna v klidném prostředí, v hezké vile, zahrada dostatečně velká a prostory pěkně zařízené. A navíc angličtina od rána do večera, odpolední aktivity, a akční cena. Než naši zastupitelé nechají postavit novou školku, tak budou děti v ZŠ..., takže je pravděpodobně rozhodnuto.

Jana W.

Re: školky Černošice
Autor: FF (IP zapsáno)
Datum: 16.08.2009 21:43

UNIKLO MY KDE ŽE TO JE?



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.