cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Kácení stromů
Autor: Ivana (IP zapsáno)
Datum: 19.06.2009 16:26

Zdravím,
nevíte někdo, proč se kácí stromy podél ulice K Lesíku (lokalita Vápenice) ? Četla jsem, že plánovaná výstavba školky je odložena (aspoň něco v tom smyslu bylo v jednom z témat na tomto fóru), tak je to prozatím zbytečná akce, ne? Nebo víte něco bližšího?
Ivana

Re: Kácení stromů
Autor: Tomáš Havlík (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2009 08:19

V místě kácení bude kruhový objezd. Školka nebude jediná stavba co na Vápenici vyroste. yawning smiley))

Re: Kácení stromů
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 12:03

Kromě kruháku se tam bude s největší pravděpodobností také asfaltovat z městských peněz nová silnice mimo jiné i k pozemku místostarosty Jirouta (ODS). A to bez ohledu na to, jestli školka bude nebo ne. Silnice k páně Jiroutovu pozemku je přece důležitější než nějaká školka, když letos byl převys dětí hlásících se do školek jen asi 70...
Hezkou neděli

Re: Kácení stromů
Autor: čuk (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 13:38


Re: Kácení stromů
Autor: Ivana (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 22:34

Dobrý den, paní Gottelová,
díky za info - nějak mi ale uniká, proč se musí stavět kruhový objezd již teď - to je už rozhodnuto o zahájení výstavby školky a o další výstavbě na této lokalitě (pan Jirout asi pospíchá???) ?
Jinak by bylo jistě účelnější použít peníze spíše na opravu jiných, potřebnějších komunikací než stavěk kruhový objezd, který stejně nebude v dohledné době využíván (nebo bude?).
Jinak díky za Vaše noviny.
Ivana

Re: Kácení stromů
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 23:35

Abych pravdu řekla, to, že se tam kácí stromy, vím z tohoto fóra. V posledních dnech jsem se v těchto místech nepohybovala, neboť mám nemocné dítko školou povinné.
Ale plán na výstavbu kruhového objezdu a příjezdových komunikací ke školce(jedna větev) a k dalším čtyřem pěti parcelám ve svahu, včetně parcely místostarosty JIrouta (druhá větev),už jsem slyšela před několika týdny na radnici. Jestli se bude asfaltovat bez ohledu na to, zda školka v těchto místech nakonec bude stavět či nikoliv,ukáže čas. Oficiální záminkou k výstavbě komunikace, která nepovede ke školce (druhá větev), jsou prý dohody, které město uzavřelo s majitelem okolních pozemků, který městu část pozemků právě na výstavbu příjezdových komunikací ke školce daroval (výměnou za to mají být k jeho a pozemkům Jirouta přivedeny silnice a sítě). Na tom nemuselo být nic špatného :-), pokud by v našem městě bylo zvykem, dělat alespoň stručné zápisy z důležitých oficiálních jednáních a podobné dohody mít černé na bílém (tj. ty nám dáš pozemky na komunikace v ceně cca ..., my tobě postavíme komunikaci se sítěmi v ceně zhruba ...). Kromě toho by podobné dohody mělo schvalovat zastupitelstvo, protože ve finále se komunikace budou platit z rozpočtu města a ten schvaluje právě zastupitelstvo. Mělo by tedy vědět, jaké dohody, s kým a proč představitelé města uzavírají.

Můj názor. Zajímal by mě váš. Mohu se mýlit.
DG

Re: Kácení stromů
Autor: Ivana (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 20:34

Zdravím, paní Gottelová,

mám na věc stejný názor - pokud je takováto dohoda, měla by být písemná a se souhlasem zastupitelstva (protože vybudováním sítí a komunikace se velni zvýší cena těchto pozemků, nebyl by možná od věci např. příspěvek majitelů na tuto akci, ovšem to je věc jednání). Jinak obecně si myslím, že by město mělo pozastavit jiné projekty (1.bikeandride - resp. je upravit - myslím, že od věci by nebylo ani umístění kamery s napojením na policii - nedávno bylo v dopoledních hodinách odcizeno auto z parkoviště u nádraží Mokropsy, 2. na místě pod školou vybudovat pouze park a ne bytové domy), a v investičních prioritách ponechat školku, dále dobudování školy, opravy komunikací, zajištění dostatečné kapacity vodov. a kanal. řadu. Mimo jiné - na poli pod Tescem má být modlitebna, nic proti tomu, ale viděla jsem tam tolik kiosků pro sítě, že tam snad bude postaveno mnoho dalších domů, ne?

Držím palce VV. Zdravím. I.

Re: Kácení stromů
Autor: chyrej (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 22:05

Není v Černošicích zvykem, tak jako v Pražských čtvrtích, darovat městu, za možnost stavby villa domů. jeden bezbarierový byt?
Asi ne? Proč? Nikoho to nenapadlo? Ale to by mělo. Kde budou ti, co na tom nejsou tak dobře a nebo mají momentální nouzi bydlet?



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.