cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 30.08.2009 23:13

po shlédnutí úvodníku pana starosty jsem poněkud zvyklána ve své dosavadní jistotě, že literární výplody pana starosty tvoří najatý profesionál. Poslední veledílo bude mít pravděpodobně zcela opačný efekt, než byl ten plánovaný, tedy hromadně pěkně pospolu (my všichni čistí a bezúhonní) naplivat na stranu VV, ... jen se obávám, že většina místních voličů IL nečte a že i když pan starosta bude podobně literárně exhibovat až do voleb.... ono ods voličské jádro, které bude volit i v komunálních volbách na základě vnitřního ignorantství a automatizmu, se postará, že toto psavé IQ-tykve nás bude oblažovat svými bludy i nadále :-(

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 07:50

ještě bych vysvětlila důvod svého znechucení

pan starosta se možná obává, že někteří potencionální voliči kvůli dovoleným prošvihli celorepublikově probíranou kauzu o financování strany VV a informace o propojení strany s bezpečnostní agenturou - místní antifanclub paní Gottelové se také stále vyžívá na kauze strany, kterou ona jako pouhý pěšák VV asi těžko může vysvětlovat, vyžívejte se dál květy kopretinkové apod., tohle téma mi opravdu připadá poněkud mimo černošickou mísu.

pan starosta spíše nemá o čem psát. Když pomineme, že IL celé léto nevyšly, děti zítra jdou do školy, léto bylo krásné... možná bychom si trocha pozitivní nadhledové filosofie v obecním plátku zasloužili.

Nebo co takhle nějaké aktuality přímo z Černošic, když už se jedná o černošické informační listy? nebo že by během léta nic za napsání nestálo? Městská kasička vykradená, zadlužená, šéf investic exemplárně vyhozen za to, že za poslední miliony se síťují jiroutovy pozemky (kamarád Skalický má teď jistě nějaké jiné teplé místo nejlépe ve státní správě), úředníkům kvůli financím a SÍŤOVÁNÍ JIROUTOVÝCH POZEMKŮ snižují platy atd. atd.

takže tento úvodník, trapný svojí účelovostí, začátkem, kdy se pan Ynteligent snaží VV připodobnit ke Svědkům Jehovovým, i svým obsahem - pan starosta mě nejvíce fascinuje v pasáži, kde zmiňuje "pěkný drahý křídový papír" periodika VV, který je hrazen z pochybných zdrojů..

milý pane starosto, ať už plátek VV je hrazen z čehokoliv, není hrazen z prostředků města. A že zrovna Vy, poté co jste si z IL udělal vlastní propagační periodikum, dokážete něco takového napsat, mi opravdu vyrazilo dech. Vrchol drzosti a trapnosti. Děkujeme a odejděte prosím Vás už konečně.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 08:18

Sice jsem veledilo v IL necetl (nejak mi dela problemy sledovat myslenkovou linku pana starosty - je-li nejaka) ale myslim ze by se dalo souhlasit.
Ovsem s jednou vyjimkou - pani G. neni ve sve strane zadnym pesakem nekde na konci seznamu clenske zakladny.
Staci se podivat na oficialni stranicke stranky. Prohlasit neco takoveho o clence gremia a rady strany (mimo jine kandidujici za VV do EP) je docela srrrrranda.
Ale jinak diky za znovuotevreni te aferky po prazdninach. Myslim ze pani Gottelova bude rada ze se k tomu bude moci fundovane vyjadrit.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 08:43

jak jsem napsala, téma financování VV považuji trochu za mimo černošickou mísu - pokud Vám to však přijde zajímavější než to, co pan starosta udělal z IL, černošic a městského rozpočtu, kopretinkové vlákno je hned vedle

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 09:14

Paní Kafíková, je poslední prázdninový den, venku svítí sluníčko, je "babí léto", prostě ideální den pro dobrou náladu.

Že si ji kazíte nějakými IL, prosím Vás.

Jestli můžu radit - vono je "vždycky všechno jinak" :-)))

Usmějte se a užijte si hezký den :-)))

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 11:13

pani Kafikova, to je stara znama, ze pan starosta ma IL jako svuj prodlouzeny organ. a co s tim chcete delat?

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 12:55

nic s tím dělat nemohu (ne že bych nechtěla :-) jen jsem si tu ulevila, prostě mě nadzvedla jeho drzost psát o drahém papíru plátku opozice, která si to alespoň platí (narozdíl od něj) platí sama a ne z městského rozpočtu. Díky jeho práci jsou už stejně dávno IL naprosto k nečtení.

aspoň že v hospodě dostanou občas rádl s jirotem po hubě, když už většina místních na dění v černošicích rezignovala nebo se stěhuje jinam

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 17:03

Paní Kafíková, volební program VPM mimo jiné obsahoval bod cituji:"Změníme koncepci informačního listu Černošice s důrazem na úplnost, otevřenost
a srozumitelnost." Moc voličů to neoslovilo, když jsme sebrali jenom 20%. Tolik k realitě.
Nicméně, v dalším volebním programu bude tento bod s největší pravděpodobností znovu obsažen. Berte to jako malou nápovědu, co by se s tím dalo v budoucnu dělat smiling smiley
S pozdravem M.S.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 19:49

mezi šancí získat větší podíl ve volbách a přílivem náplav platí nepřímá úměra, ať už dáte do volebního programu cokoliv. Zvláště když nemáte možnost o sobě dávat vědět i jinak, než jenom před volbami.

nedávno jsem si pročetla "252 28"
[www.25228.webzdarma.cz]
- to bývala paráda. Kdyby IL pokračovaly v podobném duchu, ubohá paní Gottelová by nemusela utrácet peníze ze špinavých fondů za kvalitní, lesklý a na omak příjemný papír :-) a mohla by dál, stejně jako jiní zastupitelé a občané, informovat obyvatele Černošic.

Je opravdu nutné čekat se změnou IL do voleb? Copak je utopie, aby se IL staly opravdu informačními listy dříve, vždyť je to v zájmu většiny zastupitelů. Změnit způsob, jakým způsobem se může kdo prezentovat, jaký prostor by mohly mít jednotlivé strany, dát prostor občanům, uveřejňovat např. seznam petic v Černošicích apod. Dělal jste to moc dobře, tak Vám asi není co v tomto ohledu říkat...

to, že v dnešní době lze informovat místní pouze tím, že si je osobně obejdete i obešlete, protože prasečí hlava zlikvidovala informační hodnotu IL, šanci informovat na vývěskách či na oficiálním městském fóru, je něco, s čím by snad mohlo jít něco udělat

Proč mám číst o tom, že ods děkuje svým voličům a ne o tom, co navrhují jednotliví zastupitelé a jak kdo hlasoval při těch nejdůležitějších rozhodování?

Panuje tu cenzura, totalitka místního formátu a rezignace. Nemohli byste se aspoň na změně IL domluvit s ostatními zastupiteli, kočičí pracku přehlasovat a zvětšit si tak šanci na větší podíl v příštích volbách?

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 21:43

Paní Kafíková, vydávat cokoli je samozřejmě možné, má to ale jeden dost podstatný háček - stojí to poměrně dost peněz. Jenom pro představu - jeden náklad 25228 stál kolem 5.000,- Kč a to jsem platil pouze tiskárnu, papír a pár dalších drobností. Zlom a postcripty jsem dělal sám, fotky a obr. dodával nezištně, tedy zdarma Petr Kubín. Normálně bych to v rozsahu 20 stran viděl tak kolem 10.000, nepočítaje redakční práci. Vzhledem k tomu, že VPM není financována nikým a vše si hradíme sami z vlastních příjmů, není reálné takto produkovat dlouhodobě jakýkoli informační zpravodaj, pokud ovšem nejste nadšenec, který raději místo dovolené v nějakém přímořském letovisku volí svobodu slova s nejistou vizí, že se to někde ve společnosti přece musí vrátit. Nevrátí, alespoň ne tímto způsobem. A ruku na srdce, asi byste také raději jela k moři smiling smiley
Dalším nemalým úskalím je samotný obsah. 25228 se dostal do situace, která se podobá trochu tomuto fóru, každý vám řekne co si myslí, ale podepsat se pod to už nechce skoro nikdo. Natož napsat něco, co má hlavu a patu a není pouze nadáváním na poměry. Takže to nakonec vypadalo jako stranický časopis VPM - záměr ze kterého vycházela původní koncepce (něco v tom smyslu jako ta výše citovaná věta) se nepodařilo naplnit. Vydávat časopis VPM nemám zájem, je to mimo mojí představu o informačním médiu, které by se mělo profilovat spíše občansky, než politicky.
Takže suma sumárum. Pokud jsem Vám naznačil, kudy vede cesta změny (prosím nesrovnávat s dnes již zapomenutým politickým hnutím), tak věřím, že přes veškerou Vaši nasr..... jste dostatečně inteligentní na to, abyste pochopila, že zcela nejlepší je přistoupi na standardní pravidla hry, což z mého a snad i z vašeho pohledu potřeby změny koncepce I.L. znamená pomoci VPM získat maximální volební výsledek v otevřené politické soutěži. Říká se tomu volby. Pokud VPM dosáhne na výsledek, který ji posune do pozice poněkud silnější než má dnes, věřte, že změna koncepce I.L. bude na programu dne.
S pozdravem M.S.
P.S.: Pan starosta k I.L. občas říká, že voliči mají právo znát svého starostu. S tím nelze než souhlasit smiling smiley



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (31.08.2009 21:47)

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Tomáš Jandura (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 23:04

Mě jen fascinuje, že se to v Černošicích snaží ovládat A. Rádl co si za doby co jsem seděl v zastupitelstvu nedokázal spočítat kolik je nadpoloviční většina z 21 zastupitelů a že se společně se svým odpadlíkem místostarosta Jiroutem snažili za mých časů (teď radši ani nevědět) pořádat v Černošcích veřejné zakázky. Rozlepené nabídky předražených firem, vložené listy, jenž obsahovaly data po termínu otevírání obálek s nabídkami, celkové manipulace konečného výběru dodavatele stavby a podobně jen hovořily o kvalitě obou politických ŠPIČEK. Na druhou stranu je luxusní, že tyto pány máme v našem dříve krásném prvorepublikovém městě 20 let po revoluci zakonzervované na úřadě. Za komunistů by se jistě vyjímaly v rudém koutku na základní škole vedle Stalina a Lenina. Doufám, že IL těchto dvou kreatur financované z veřejných peněz budu nadále dostávat do schránky, abych se mohl dozvědět co zas zvrtali.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 07:03

Pane Strejčku, nenavrhovala jsem Vám začít vydávat vlastní časopis. Pokud vím, obsah IL podléhá schvalování zastupitelstva nebo rady. A i kdyby ne, náklady na IL jsou jedna z položek výdajů městského rozpočtu... co tedy brání předložit návrh na jinou podobu IL a definovat komu se nechá jaký prostor (občanům, stranám v zastupitelstvu, ustanovit že o klíčových hlasování zde budete konkrétně informovat apod.) Starostovi se může nechat třeba úvodník:-)

jistě, nějaké cenzuře ze strany redakce by se asi nešlo ve finále zcela vyhnout, ale proč by tohle technicky nešlo? Nemyslím si, že byste měl problém o změně IL získat většinu hlasů v zastupitelstvu

zkuste se na to podivát takhle a zamyslet se nad tím - ne proč VPM dostalo "jen" 20% hlasů v minulých vobách, ale proč místní strana v pražské periferii (říkejte si co chcete, tohle z Černošic vzniká) získala takový velký podíl a jestli náhodou není něco od minulého volebního období jinak.

v příštích volbách pravděpodobně nezabodujete až tolik díky tomu, že budete mít změnu IL ve volebním programu. Daleko spíš získáte tím, že dokážete podobu IL změnit už nyní.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 10:40

Paní Kafíková, s I.L. je to stejné jako např. s petiční výzvou. Dokud existuje většinová koalice, která je odrazem přání většiny voličů, jede se podle jejích not.
S pozdravem M.S.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 10:55

Aha. výmluvy, výmluvy, výmluvy... chováte se jako politická mrtvola.

Jsem si jistá, že někteří zastupitelé koalice by pro takovou změnu hlasovali. Ostatně se jich stačí jen zeptat. Ale to po Vás opravdu nechci, ono se od Vás vlastně ani nic očekávat nedá.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 10:58

Paní Kafíková, můžete mi zde napsat 11 jmen, kterými jste si jistá.
Děkuji, M.S.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 12:39

možnost prezentovat svoje vize, činnost a návrhy by mělo být v zájmu každé strany. Jakým způsobem by se změna IL definovala a pojala by mělo být na zvážení navrhovatele této změny. Odůvodnění i samotnou změnu definovat samozřejmě politicky průchodně.

z koalice bych se zeptala všech ne ods stran - nevím, jestli kdu-čsl po odchodu lanšádlové bude ještě chtít v černošicích působit - pokud ano, měli by souhlasit, hanba za současnou podobu IL by mohla fackovat pana Řehoře, hasiče, pana Stříbrného, možná paní Pavlovovou

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 13:35

No, nefackuje a v tom to právě vězí. Návrh na změnu I.L. mám připravený, ale nechám si to do voleb pro voliče. Nechce se mi střílet broky do prázdna. Počítám s Vaší podporou.
S pozdravem M.S.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 14:30

Fackuje. S podporou nepočítejte - pasivitě, rezignaci a alibismu neholduji.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 14:48

Když už mluvíte o té pasivitě, paní Kafíková, že se nepřesunete do fóra k paní G.???

Michale, včera jsem Ti napsala mejlíka ohledně těch Otázek a odpovědí, jak jsme se na tom spolu dohodli.

Já bych opravdu nerada, aby ti lidé, kteří byli ochotni odpovědět na ty otázky, byli nějak zataženi do předvolebních politických tahanic. Bylo to myšleno lidsky, občansky.

Díky

Hela

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 15:25

Paní Kafíková, tak tomu moc nerozumím. Nabízím Vám změnu I.L., kterou požadujete, ale zároveň odmítáte tuto změnu podpořit svým hlasem. No jak chcete, třeba si to do voleb ještě rozmyslíte.
S pozdravem M.S.
P.S.: Enzilo, ráno jsem to přehodil.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 17:23

do voleb se toho asi ještě ukáže spousty...

Vy nabízíte prosazování změny IL v případě, že volby vyhrajete. To znamená, když získáte naprostou většinu (což se mi jeví jako nereálné) nebo v koalici pravděpodobně s netopýří čapkou.

volební sliby jsou jedna věc, činnost pak věc druhá. Co o Vás teď vím? Že pravděpodobně nejste ochoten snažit se komunikovat a utvářet politické dohody se sociálními demokraty, s VV, že rozhodně nechcete, aby bratstvo kočičí pracky šlo od válu a Vy musel uzavírat s někým případnou koalici, že Vaše opoziční činnost = nečinnost a že mi jako potencionální voličce k návrhu na projednání možnosti změny IL s ostatními zastupiteli neodpovíte "zkusím, zeptám se...", ale to že nechcete střílet nyní broky a necháte si vše do voleb.

chybí mi v tom

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 18:26

Pani Kafikova, kdyz neholdujete pasivni rezignaci pana Strejcka a tim padem zrejme cele VPM, cemu byste dala prednost, v cernosickem kontextu? Rozumim Vasemu postoji, koneckoncu dost mozna jsme vyrustaly na stejnych pohadkach... Zkuste ale jit do obchodu a presvedcit tam patnact nahodnych spolunakupujicich u regalu s alkoholem, at si koupi Vami favorizovanou lahev vina, treba za 500 korun. Muzete to natocit a poslat na yourspace nebo mytube, urcite to bude sukces smiling smiley

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 18:57

abych řekla pravdu, celou VPM neznám, odpovědi pana Strejčka beru jako odpovědi VPM.

V černošickém kontextu bych velmi ráda, aby rádl a jirout konečně zmizeli z vedení města a přestali z nás dělat idioty. Ráda bych, aby se vedení města ujal dobrý hospodář (v případě pana jirouta jakýkoliv jiný hospodář), který se bude snažit zachovat našemu městu jeho krásu, nebude ho rozkrádat, zlepší komunikaci, průhlednost i vztahy.

Vaši náhodní spolunakupující jsou lidé, se kterými se pan Strejček roky potkává a komunikace s nimi by měla být náplní jeho činnosti politika.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 19:21

Vase vyhoda se spolunakupujicimi by spocivala ve vedomi, ze si prisli koupit alkohol.

Jestli ty dva pany neprecenujeme... a kdo podle Vas zlepsi komunikaci a pruhlednost, zeby snad pani Gottelova a Veci Verejne? haha

idealy jsou hezka vec, ale dosadte za to konkretni jmena, programy a ambice...

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 19:36

Paní Kafíková, problém diskuze mezi mnou a Vámi spočívá v tom, že moje ukončení tzv. "zákopové války" s radnicí (známé to gesto podání ruky) chápete jako rezignaci, nečinnost atd. Četla jste např. poslední I.L. a vyjádření pana architekta Sticzaje k centru pod školou?. Otištění článku (což v I.L. není samo sebou) předcházela jednak moje komunikace s panem architektem a jednak komunikace s panem místostarostou Jiroutem ohledně právě možnosti, nebo chcete-li otevření smysluplné diskuze nad tímto tématem právě v I.L. Myslíte, že to bylo jednoduché a že se to dá nazvat rezignací? Já vím, sebechvála smrdí, ale prosím važte příště slova.
Nic ve zlém, s pozdravem M.S.
P.S.: Již po několikáté jste zmínila "rozkrádání". Máte-li důkazy, podejte trestní oznámení, nebo mi je předejte a já je podám za Vás.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 22:01

kopretinko: nějak mi uniká, o co Vám vlastně jde. asi se zasmát vlastním vtipům, já jim nerozumím

pane strejčku: nevím, že jste někdy vedl "zákopovou válku", kterou jste ukončil. Spíš mi tady Vaše odpovědi (zvláště s porovnáním s tím, jak jste dřív vystupoval např. v 25228) připadají jako totální rezignace.

Článek s panem architektem jsem četla, překvapilo mě, že se v IL smí objevit i kontroverzní názor, pak mě dopálilo, že kozel=zahradník jirout je kontaktní osoba pro návrhy kolem městského centra, pak mě zaujalo, že kromě ods se smí v IL blýsknout i TOP 09, bratrstvo tlapky asi není háklivé na politickou proměnlivost paní Langšádlové.

Vaše sebechvála mi nesmrdí, jako politik se klidně pochvalte... bohužel se o tom Vaši voliči nemají šanci dozvědět, protože nemáte jak je o tom informovat. Zde je o tom informujete zcela náhodně, navíc sem chodí zlomek lidí a IL chcete měnit až po volbách :-)

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Ema (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2009 22:38

Paní Kafíková,

na internetových diskusích obvykle nepřispívám, ale nedá mi to - jistě, v Černošicích není vše ok, ale proč tolik negativismu vůči všem??? Mám dojem, že to "perete" do všech (myslím, že třeba zrovna pan Strejček si to nezaslouží). Co takhle založit vlastní stranu, resp. skupinu "nestraníků" a v jejich čele se pokusit oslovit voliče, uspět ve volbách a pak vše napravit???? To by ale asi bylo moc složité, ono je jednodušší debatovat od počítače a kritizovat než něco udělat.
Ema

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 06:54

Pana Strejka bych v čele města viděla moc ráda a VPM bych přála získat takový podíl ve volbách, aby si při uzavírání koalice mohli skutečně jen vybírat.

Ráda bych změnu. Ráda bych v příštím volebním období měla v čele města někoho jiného než je jirout, rádl a langšádlová. A teď mi poraďte, koho mám volit?

Pan Strejček se v předchozím volebním období choval jinak, VPM v minulých volbách pravděpodobně volila spousta lidí, kteří rovněž chtěli změnu. Otázka: přesvědčí je opět pan Strejček pouhým předvolebním programem?

Pan Strejček si moje postřehy možná jako člověk nezaslouží, jako politik ale ano. Na mnoho výzev (nejen mých) odpovídá tak, jak by politik odpovídat neměl. A já si myslím, když si něco takového třeba uvědomí (třeba neuvědomí) dnes - dlouho před volbami, může nakonec třeba vnímat můj negativismus jako konstruktivní kritiku. Nebo taky nemusí.

Jak jsem již napsala, máme tady totalitku místního formátu. Placená inzerce, která by umožňovala informovat ostatní obyvatele např. o peticích, podléhá tvrdé cenzuře. Opozice nefunguje, i toto vidím jako výsledek činnosti bratrstva tlapky, strany spolu nekomunikují, natož aby se domlouvaly na společných postupech či se snažily vytvářet alternativy k současné koalici. Jediná fungující opozice je za peníze daňových poplatníků pravidelně démonizovaná v místním periodiku. Na paní Gottelovou tady reagujete většinou s daleko větší agresí než na jirouta i rádla, přestože ona zatím neměla moc velkou šanci se podepsat pod obraz dnešních Černošic, narozdíl od vedení města. Asi pan Jirout nevystudoval marxismus leninismus zbytečně.

Pan Strejček mi v tomto okamžiku nabízí jen pravděpodobnou koalici se stávajícím vedením města (jiné strany označil za nepřijatelné), tudíž mi nenabízí změnu. Ráda bych, aby mi jí nabídl.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 09:38

Paní Kafíková, změna "mého chování" vychází z jednoduchého rozhodnutí. V průběhu tohoto volebního období se oproti tomu minulému soustředit více na program VPM, než na souboj o moc mezi politickými stranami. To znamená dohodu, tedy alespoň tam, kde to jde. Při tom všichni zůčastnění musí překousat různé vzájemné animozity, které časem mezi sebou navršili. Chápu, že to nejenom Vás trochu rozčiluje, ale zkuste to vzít opačně. Myslíte, že je ODS nějak moc nadšená z existence VPM? Oč by to měli snažší, kdyby se v našem kotlíku pohybovaly dvě, tři standardní strany.
Víte, měl bych to určitě o hodně jednodušší, kdybych se bez ohledu na cokoli každý měsíc trefil do vedení města za to, či ono - špičatýma botama pana starosty počínaje a "pozemkovou reformou" konče. To je způsob profilace, který je pro voliče jistě hodně čitelný. Bohužel však zdaleka neodpovídá tomu, co jsem napsal výše.
S pozdravem M.S.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: klapik (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 13:16

Nedá mi to sem nenakopírovat část textu z jiné diskuse.:

K prezentaci názorů se v demokracii používají média všeho druhu. Není na tom nic divného. Jestliže si strana zaplatí bilboard, časopis nebo jiný tip reklamy, kde prezentuje své názory. V tomto ohledu považuji za nehorazné prezentovat "pomlouvat" VV či jakouko-li jinou stranu v radničním časopise, který ma být informačním listem pro občany Černošic. Nezlobte se, ale je mi opravdu špatně, když za naše daně si tam pan Rádl plácá nějáký nesmysli o svědcích Jehovových. Koho to zajíma??? Zneužítí časopisu k prezentaci svých názorů je v Černošicích nehorázný. Zneužívání radničních novin k prezentaci názorů svých nebo k prezentaci názorů strany, která je na radnici dominantní zmiňuje i Transparency International CR ve svých dokumentech.

Podobné případy: [www.bezkorupce.cz]

Výzva politickým stranám kandidujícím do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR
celý text: [zpravodajstvi.ecn.cz]

Jeho část:
Za čtyři hlavní nedostatky právního rámce fungování územních samosprávných celků
považujeme:
1) nevymahatelnost osobní odpovědnosti veřejných funkcionářů za škody způsobené nezákonným rozhodnutím,
2) nevymahatelnost hospodárného nakládání s majetkem (občany samospráv trápí zejména nevýhodné prodeje nemovitostí, přičemž nemají žádný právní nástroj ke zjednání nápravy),
3) nevymahatelnost poskytnutí požadovaných informací zastupitelům (opoziční zastupitelé jsou často jediným funkčním kontrolním mechanismem, přičemž bez přístupu k informacím je jejich činnost paralyzována),
4) zneužívání radničních periodik k jednostranné propagaci vládnoucích politiků (hrazení volebních kampaní z rozpočtu územních samospráv).

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.