cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4
Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 15:16

co takhle pragmatizmus v tomhle: chodit na zastupitelstvo v době digitalizace je už trochu "out" :-) (tím myslím, že to od lidí moc čekat nemůžete, navíc počítejte s naplavenými pražáky, kteří už na něco takového vůbec nejsou zvyklí).

myslím si, že nikdo kvůli Vašim příspěvkům si chodník uklízet nezačne - takže to dokola omílání jen znehodnocuje ostatní Vaše sdělení. Věřte tomu, že o chodnících si už tady každý přečetl alespoň jednou :-)

z mého pohledu je nejhorší to, že ve vedení města jsou už tak dlouho takoví lidé jako je Jirout a Přibík, jejichž celoživotní živobytí je dle mého názoru založeno jen na levárnách - ať už v obchodování a ve zhodnocování nemovitostí (zejména v Černošicích, pročpak asi:-) nebo v zakládání různých společností bez skutečné podnikatelské činnosti (docela směšné je, že s i pánové ani komický název Dalmatin a.s. sami nevymysleli, koupili společnost jako hotový produkt
[readymade.eu-credit.cz]
- minimálně Přibík zde figuruje rovněž v Gigliato a.s., akce loňského pozdního léta, třeba o této společnosti ještě uslyšíme v souvislosti s nějakým jiným lukrativním obchodem)

mne osobně to irituje více než třeba i účelová demagogie těch, co zatím u vesla nebyli. Na jejich obhajobu bych třeba uvedla, že nebýt VV/VČ a jejich úporných snah, pravděpodobně by si dalmatini drbali bříško ještě více, než si drbou.

Chtěla bych ve vedení města někoho, za koho se nemusím stydět. Jestli to má být VPM - tak je jako občan vyzvu, sjednoťte se ve svém vystupování a Vy, pane Strejčku počítejte s tím, že kdo jednou vleze s prasaty do chlíva, musí počítat s tím, že se zamaže (ať už je v chlívu z jakéhokoliv důvodu, aby prasata hlídat či s nimi chrochtal). Jestli to mají být VČ, vyzvu je " zvažte, zda pro předvolební a povolební potenciál strany není výhodnější zbavit se nálepky konfliktní demagogické strany, se kterou není nikdo ochoten jít do koalice. Klidně bych oželela paní DG :-)

Dalmatiny volit nebudu, ve zbytku budu nelehko vybírat... pane Tomm1e, máte racionální a nezkreslené postřehy na místní dění, přeci musí existovat jiné řešení, než vyzývat voliče k návštěvě zasedání zastupitelstva. Ráda si nechám poradit, ideály mám a hýčkám si je:-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 16:07

Paní Kafíková, jak praví klasik "... čtu si Dürenmatta a mám dilemata ..." Proto se snažím dívat se na problémy obce pokud možno věcně a nepersonifikovat je. Jinak trávení mám zatím dobré, občas nemohu spát smiling smiley Všech rizik jsem si vědom, na druhou stranu občas stojí za to něco risknout, když už se jednou rozhodnete zkusit něco víc, než jenom pálit broky na radnici a zároveň ukazovat voličům svoje čisté ruce. Jestli voliče zajímá jenom tohle, tak to projedu na celé čáře. Jestli je ale zajímá více schopnost podílet se na konkrétních řešeních problémů obce s ostatními (byť mají jiný názor), tak mám možná šanci. Co říkáte?
M.S.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 16:44

Jestli kvuli mym prispevkum nekdo zacne neco delat nebo ne, to uz je ciste jeho vec a me je to vcelku sumak. Nemam v tomto ohledu zadne ambice :-) :-) (vcetne toho donutit lidi chodit na zastupitelstva :-) ). I kdyz, rad bych, aby moje deti nebyly lhostejne k okoli, ktere sice neni jejich, a je treba statni nebo obecni.

No, ono to s tou digitalizaci neni tak ruzove, jak se na prvni pohled zda. Z poslanecke snemovny mame taky on-line prenosy (a sledovat tragikomicke horory drtivou vetsinu urcite nebavi - coz je zhruba stejne jako ta nase zastupitelstva :-) ), ale neni nad ciste osobni kontakt a osobni shlednuti, navic si k tomu zhusta lze dat pivo :-), nebo podle situace i neco ostrejsiho :-) (a je to i moje zkusenost odjinud - kontakt pres web je nekdy fajn, ale jako nahrada za osobni kontakt je to na prd). Kontakt pres net kazdou skupinu casem svym zpusobem odcizi. A kdo chce kritizovat a navrhovat "jine koalice" nez ty soucasne, mel by se nejdriv zajit podivat, zda je neco takoveho nejen mozne (podle toho, jak to volici "rozdali"), ale treba i realne (a to realne moc nebude, dokud lidi budou volit tak, jak voli...). Mimochodem, on ten osobni kontakt ma jeste jeden obrovsky prinos. Snadno pak kazdemu totiz dojde, ze cela obecni politika je proste spolek ochotniku, rozhodne ne plne erudovanych a dobre placenych odborniku (jako treba v super prosperujici soukrome firme :-) ). A pak uz neni tezke dojit k tomu, ze kdyz to delaji obycejni lidi, ze proste obcas se neco nepovede (at uz to v minulosti byly neuvazene zmeny v UP, protoze malokdo si umel predstavit, co to vlastne vsechno znamena a pak uz bylo pozde :-), at uz to jsou problemy s komunikacemi, s materskymi skolkami ktere obcim hodil na krk stat, atd, atd). A pokud mezi takovou skupinku pak pronikne nejaky "dravec" (kulisak, prospechar, ...), tak se neni cemu divit, jak to dopada. A to vam zadny zprotredkovany kontakt pres net neumozni uvidet.

Skoda, ze snahy pana Strejcka vnimate jako ze se sel umazat :-). Ja to vidim tak, ze naprel veskerou svou snahu k tomu (i s rizikem ztraty politickych bodu - coz se vidi zridkakdy :-) ), aby soucasna rada mesta nerozhodovala o vsem sama, aniz by ji nekdo pri tom koukal pod prsty. Jednim z velmi kladnych prinosu je, ze se to diky tomu trochu zverejnilo. Buhvi, jak by to dopadlo, kdyby se na to alibisticky vykaslal jako ostatni.

Co se tyce smeleni s pozemky, tak v teto oblasti jsem ztratil idealy uz zhruba pred nejakymi 12 lety, kdy jsem byl svedkem toho, jak jedna nejmenovana radnice v Praze verejne pred volbami deklarovala, ze dalsi silenosti v zastavbe uz nehodla povolit, a hned po vymene vedeni po volbach doslo k pravemu opaku. Plati tady, ze prachy jsou az na prvnim miste :-). Kdyz to developeri neprosadi ted, prosadi to v budoucnu, takze ruzne tlaky napric politickym spektrem se daji cekat do te doby, dokud tady nekde bude pozemek, ktery pro nekoho bude zajimavy :-). A do te doby se daji bohuzel cekat vselijake kulisarny (ale porad zustane v platnosti, ze zmena UP MUSI PROJIT zastupitelstvem, takze tak uplne v tichosti to proste protlacit nejde, a je podle me lepsi v tom dotcene nechat namocit a pote verejne vymachat :-), a kdo vi, treba i pak odsoudit za stret zajmu, a byl by chvili klid :-) )

Moje volba je jasna. Vyhrady mam v podstate ke kazdemu v zastupitelstvu, ale VPM mi prijde jako nejrozumejsi varianta. V dobe nadchazejici krize (protoze si nemyslim, ze uz "to" mame za sebou, podle me spise naopak :-( ) maji z meho pohledu nejrozumejsi pristup k obecni kase. Nejsou tolik konfliktni a stoji za nimi rada lidi, o kterych si troufam tvrdit, ze jsou jeste nezkazeni :-), a nejsou ani zprofanovani jako ODS. Skoda, ze jednoduchost velke casti volicu posunuje v soucasnosti VPM po bok soucasne "ODS" prave diky snaham pana Strejcka ovlivnit smer udavany ODS smerem vhodnejsim pro Cernosice (a ne pro spekulanty)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 20:43

Tomme, vidím, že spíše než mé odpovědi si chcete užít trochu té "mediální" pozornosti, jinak byste se mi as ozval na email (nebo alespoň mě upozornil, že sem něco takého píšete), jak jsem vás vyzýval, a neschovával příspěvek adresovaný mě mezi ostatní zcela nesouvisející...

Nicméně k věci. Vaše texty je, s promnutím, třeba z 90% odfiltrovat od nepodložených spekulací, sprostých lží a urážek, aby se člověk dostal k něčemu věcnému... Tak to pojďme projít.

Centrum Vráž: Nezlobte se na mě, ale 5 pater a 5 podlaží je přeci totéž... Investor žádal o změnu ÚP, hlasovalo se v zastupitelstvu, a návrh NEBYL schválen. Jak tady rád ostatně poučujete, naše 4 hlasy to moc neovlivnily, stejný názor měla i drtivá většina ostatních, takže to asi tak špatné řešení nebylo... O přesazení stylem vyrvání bagrem ze země snad netřeba diskutovat. Znovu jsem si ten váš výlev celý přečetl a nenašel jsem tam nic, kde bychom informovali nepravdivě nebo dokonce lživě. Pokud ano, napište prosím číslo XY, strana XY, citace - je to nepravdivé proto a proto.

Úřední hodiny - ale nakonec úřední hodiny byly změny, ono to samozřejmě jde, možná tam byl nějaký problém ve formulaci usnesení, detaily si vážně už nepamatuji, ale FAKTICKY zastupitelsvo jako nejvyšší orgán obce úřední hodiny změnit samozřejmě může (třeba tím, že to uloží tajemníkovi). Opět zveřejněno vše podle pravdy.

Karlická - toto byl spor mezi majiteli pozemků a městským úřadem, my jsme s tím neměli mnoho společného. Daniela Gottelovou opravdu vyvedla policie, protože jí tehdejší vedoucí OISM odmídl dát klíčovou smlouvu (nevím z čeho dovozujete že nepodstatnou), kterou měl k dispozici. Vše bylo zveřejněno správně.

Dalmatin - díky za váš fundovaný pohled... nicméně k věci - bylo něco zveřejněno nepravdivě nebo dokonce lživě? Ne, tak pojďme dál.

Střední - dtto... máte zřejmě univerzální řešení na všechny naše problémy, nechcete kandidovat v příštích volbách na starostu? Ale k věci - něco jsme otiskli nepravdivě nebo lživě? No nic, tak pojďme dál.

Pod školou - už jsem vám to vysvetloval několikrát, ale realita vám asi nezapadá do vašeho urážlivého výlevu, nebudu to již znovu komentovat. To je asi jako když budete mít domluvené s jednatelem společnosti, že svoje auto prodáte té společnosti za 100 a mezitím za vámi přijde uklízečka z té společnost, jestli to náhodou nechcete prodat za 80... No nic, zpět k tématu, opět tedy nic nepravdivého.

Přístup k informacím - gratuluji k vašim zkušenostem, zřejmě jste nežádal o nic "citlivého"... Naše zkušenosti byly jiné, a pravdivě jsme o nich informovali, toť vše.

Takže, když to shrnu, milý Tomme, přestaňte nás obviňovat ze lží, když je ani v takto dlouhém slohovém cvičení nedokážete popsat. Jestli někde podle vašeho názoru lžeme, citujte přesně co jsme kde napsali a vysvětlete, proč je to lež. Rád vám na to odpovím. Ale o to vám tady zřejmě nejde, že ano.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 21:31

proč jednoduchost voličů, když už do něčeho takového pan Strejček jde, měl by to lidem umět odprezentovat, a to se zatím z mého pohledu neděje

Pane Strejčku, chtěl jste město a ne vesnici, takže podle toho tu máte voličský materiál a měl byste se tomu přizpůsobit. Neznalost lidí navzájem, menší zájem o dění v obci, větší pasivita ... "Jestli je ale zajímá více schopnost podílet se na konkrétních řešeních problémů obce s ostatními" - tohle tady asi nehrozí. Navíc lidé jsou všeobecně znechuceni korupcí a politickou špínou, takže na ukazování "čistých rukou" budou myslím docela reagovat.

Nevím, kolik lidí Vám dá palec nahoru za schopnost domluvit se z Jiroutem, spíše to budou vnímat jako negativum, pokud to nedokážete lidem vysvětlit. Nekritizuji, já bych jen ráda kdyby se tu po volbách už konečně trochu vyvětralo.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 21:46

Paní Kafíková, já tomu co píšete rozumím. Jde stále o stejný střet dvou pohledů na to, co je pro město prospěšnější:
Zda odstranit současné vedení města, uchopit moc a pak ... , nebo spolupracovat, získat podíl na moci a pak ...
Na akci "čisté ruce" kdysi vsadila ČSSD a dodnes z ní Standa Gross sklízí plody smiling smiley
Nemluvě o tom, že hygiena není náš politický program. Naším politickým programem je asfalt, chodník, darované pozemky atd.
Máte ale pravdu v jedné věci, odprezentovat to budeme muset. Větrání nechám na Vás.
S pozdravem M.S.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 22:17

Wow, dostal jsem potvrzení o nákupu domény a webhostingu vpmcernosice, kterou využijeme ve volební kampani. To nám to klape smiling smiley
M.S.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 22:28

:-) tak držím palce s kampaní

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 22:30

Pomoc by byla lepší, ale aspoň tak.
M.S.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 23:02

jakou pomoc byste si predstavoval, pane Strejcku?

Vaše Kopretinka

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2010 00:39

Pochopení, víru a trpělivost ... zbytek zvládneme.
M.S.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2010 17:00

Pane Hlavacku pane Hlavacku :-) :-), kez by jste jako VC vyhrali volby. At konecne predvedete v cele krase to, co opravdu umite. Opravdu fandim nejen vam ale i celym Cernosicicm. To bude nadhera :-). Uz se tesim. Tohle je ted muj posledni prispevek ohledne "reseni lzi" vuci vam. Je to totiz podobna ztrata casu, jako se na zastupitelstvu divat na zpusob jednani VC, a nasledne pak cist zcela pokroucene informace

Umisteni meho prispevku:
nebudu plytvat prostorem v jinem vlakne, kam tohle proste nepatri. Ze se s tim vy nedokazete srovnat neni muj problem. O zadnou medialni prezentaci neusiluji, pokud ano, delal bych to tak aby nebylo pochybnosti o tom, kdoze vlastne jsem ;-). Tudiz o zadne schovavani nejde :-)

Centrum Vraz:
lez proste zustane lzi pane Hlavacku. Ne, neni jedno jestli je uvedeno 5 pater nebo 5 podlazi, protoze z definice obou pojmu jde o neco jineho (dohledat si to jiste zvladnete sam), a vy tim zcela umyslne matete verejnost (mimochodem, tady nejsme v Rusku, kde by to bylo opravdu 5 "pater" :-) ). Je mi nicmene jasne, ze populista v tom nikdy rozdil neuvidi :-). Znovu opakuji, ze cele centrum Vraz ma pouze 3 patra, a jde tedy jen o jedinou nastavbu na jedine budove. Sami jste v clancich umyslne zamlceli ale i dalsi fakta. Napriklad, ze pro centrum Vraz byla v dobe stavebniho povoleni schvalena vyska, kterou ani ta soucasna nastavba neprevysuje, a TEPRVE az v prubehu stavby doslo ke zmene UP pod pozemky rozestaveneho centra Vraz (snizeni maximalni vysky), coz jak jste sam mohl slyset na zastupitelstvu ve starem kulturaku uz stavebnik ani architekti nezaregistrovali (vsichni byli pritomni a sdelili to na zaznam) a na drtive vetsine hotovych nebo rozestavenych staveb se TAKOVATO ZMENA UP PROSTE NESTAVA, ale v Cernosicich bohuzel ano (a prave a jen proto si dovolili vsichni zucastneni tam tu nastavbu dodelat, a nasledne pocitali jen z zadosti o dodatecnou zmenu ve stavebnim povoleni, coz se na vsech stavbach v drtive vetsine pripadu deje; architekti ani pan Panek nejsou podle me pitomci, takze kdyby vedeli, ze hrozi zadost o zmenu UP, nikdy by do toho nesli ;-) ). Vy jako VV tomu samozrejme neverite, protoze podle vas jsou vsichni na jine strane nez vasi primarne lumpove, co chteji kazdeho pouze odrbat :-).
A ted tedy ke lzim a umyslnemu populismu:
[www.vecicernosicke.cz],
"...Je to signál o tom, že zákony platí v Černošicích jen pro někoho....".
Klasicka populisticka lez :-). Zakony totiz plati stejne pro pana Panka, jako pro nas ostatni. Pokud zakon umoznuje prohlasit tu nastavbu za dominantu a tim ji legalizovat, jde pak totiz o presne puntickarsky postup podle zakona, ktery muze opravdu zrealizovat kazdy :-), ne jen pan Panek. Nic vic nic min. Toto vase populisticke tvrzeni je tedy lez ;-) :-)
[www.vecicernosicke.cz]
"...Centrum Vráž je neprůhledná pochybná stavba, která je důkazem toho, jak vedení města nedokáže hájit veřejný zájem a nadstandardním způsobem vychází vstříc soukromému investorovi..."
Zase lez :-). Kazdy kdo chtel, tomu to Panek (i urad) nejen na tom zastupitelstvu ve starem kulturaku popsal a vysvetlil. A neni pravda, ze urad vychazi vstric pouze panu Pankovi a centru Vraz. Podle mych zkusenosti se urad chova stejne ke kazdemu stavebnikovi, co prichazi s nejakou prosbou nebo zadosti.
"...Mohla (rada mesta) požádat zastupitelstvo, aby schválilo regulativy omezující výšku budov a stanovující celkovou zastavěnost plochy...."
Ano, klasicky populisticky tah :-) :-). Po bitve je kazdy generalem, ze ?? :-) Pokud je mi znamo, tak o smysluplnych regulativech se zacalo mluvit az pote, a teprve az poslednich opravdu nekolik let uz se to stalo standardni soucasti schvalovani UP prave po zkusenostech z minula (ne tak v minulosti, protoze to tady NIKDO neumel ;-) ). Kricet zpetne, ze se neco melo udelat, to umi kazdy pitomec (podobnost s pozemky pod skolou a vasim jednanim je v tomto zrejme jen ciste nahodna :-) )
"...Veřejnost se o projektu Centrum Vráž vůbec nedozvěděla..."
Zase klasicka populisticka lez :-). Jestli se o tom nekdo nedozvedel, je to jeho problem, ze se nezajimal. Jen populiste a lhari zevseobecnuji sve dojmy za vseobecnou "pravdu"
"...Nevím, jak to myslel, neboť investor v tichosti projekt několikrát zcela změnil a tak nebylo s čím srovnávat...."
Jake to populisticke prekvapeni :-), projekt se nekolikrat zmenil :-). Nevim, kde jste doted zil, ale to je v CR naprosto bezne, a zakon na to samozrejme U KADEHO PAMATUJE !!! Vydavat to jako zlovuli nebo zlocin je proste populisticky nesmysl ;-)
"...Pravidelně zveřejňovaná podoba Centra v Informačních listech nemůže sloužit jako veřejná kontrola a je spíše účelovým sponzorováním tohoto plátku..."
To s jakym ucelem pisete sve clanky coby VC dava docela dobrou predstavu o podobe IL v budoucnu. Jako zmenu k lepsimu to rozhodne nevidim. Z blata do louze. Uz ted zverejnujete jen to, co se hodi vam, ale IL ac delaji to same jen v jinem personalnim slozeni vam "nevoni" :-).
"Likvidace kulturního střediska"
"..Nepochopitelným způsobem naložili představitelé města s městským kulturním střediskem, když odsouhlasili jeho demolici, aniž by zajistili důstojnou náhradu..."
:-) Ano, opet klasicky populismus :-). Pokud vim, jako nahrada za kulturni sal se zcela vazne uvazovalo o nove telocvicne u skoly (to ze doted nestoji neni diky necinnosti radnice, ale proste nejsou a zatim nebyly takove penize, aby se cele zastupitelstvo na vystavbe shodlo). Navic, mesto se dohodlo s investorem, ze investor Panek zaplati mestu 3mega jako nahradu za ten stary a zcela nevyhovucjici kulturak, coz se stalo (diskutovat ted zpetne, zda to bylo dostatecne nebo ne sice muzeme, ale k nicemu nez jen k jitreni vasni, to neni.
"...Politický tlak, kterému zřejmě čelí vedoucí stavebního úřadu jako státní úředník a současně podřízený starosty, dokazuje to, že na opakovaná upozornění o pokračující pracovní aktivitě v 5. patře reaguje velmi opatrně...."
Politicky tlak jste v teto veci vyvinuli prave vy jako VV :-) :-), tak se neni cemu divit, ze aby se to jeste vice nezamotalo, ze nekdo zodpovedne (na rozdil od vasi hysterie) reaguje opatrne :-). Pokuta byla podle zakona vymerena, rizeni bylo podle zakona zahajeno, stavebnik se podle zakona odvolal, ... . Naprosto standardni postup. Chapu, ze pro nekoho, kdo uz tehdy na zastupitelstvu prosazoval OKAMZITE ZBOURANI (pani Gottelova na muj primy a nekolikrat opakovany dotaz), je to "tezka rana", ze neco jede podle zakonu :-), a ne podle neho :-)

Uredni hodiny:
:-) Ano, to jste konecne rekl tak, jak to je - ono to jde, ale nesmi se jit na komara s kanonem :-), jak to predvadite vy a pani G :-). Stavajici uredni hodiny: [www.mestocernosice.cz] a jaky byl navrh VV: [www.vecicernosicke.cz] :-)

Karlicka:
Ano, mnoho spolecneho jste s tim nemeli, a i presto se do toho pani G vlozila, a nicemu nepomohla - vasne a dohady se spise zesilily, reseni je stavajici kvetinac a tankodrom

Dalmatin:
[www.vecicernosicke.cz]
"...pro pozemky místostarosty Jirouta schválili místní politici výjimku -na těch se stavět smí...."
Tohle je napriklad lez :-). Neslo totiz o pozemky pana Jirouta, o vyjimku pozadal majitel pozemku z duvody pripravy vystavby tenisoveho dvorce, a rada mesta pro stavbu sportoviste vyjimku z uzavery povolila (vcetne siti a komunikaci)
Ostatni uvedene jsou pouze spekulace, a bohuzel v tomhle state nic nezakonneho. Trio Radl, Jirout a Pribik ale zcela urcite nemohlo samo o sobe zmenit UP na zadnych pozemcich,a tim padem sami sobenemohli nic vydelat. Zmena UP prochazi vyhradne pres zastupitele (vetsinu), ne pouze pres radu mesta, kde dotycni ve 3 vetsinu skutecne maji :-) . Nicmene, i me vadi, ze se smeli.

Stredni:
Nepravdive nebo lzive ? :-) "Pouze" prichazite po mnoha letech s "uzasnym resenim" (jak jsem rikal driv, uzasna a krasna reseni ale byvaji proklate draha...), ze se pozemky pod komunikacemi na rozdil od minulosti nebudou obci davat darem (aby nebyl problem pri jejich rekonstrukci), ale vykupovat, aniz by jste rekli za kolik a kde na to obec vezme a kolik to rozpocet bude stat. Davate tak najevo, ze rekonstrukce se tedy muze odlozit az na dobu, az vy budete vladnout na radnici, a pak se uvidi... Uvidi se ale pouze to, ze na to obec mit nebude, a tak zustane u toho darovani a budeme vsichni tam, kde mesto skoncilo pred nekolika lety s naprosto stejnymi dohady, nez vznikl plan na obnovu komunikaci (to bude ten "obrovsky prinos", podobne jako v Karlicke, a podobne s pozemky pod skolou)...
[www.vecicernosicke.cz]
Dotaz na starostu Radla je pak uz v cele veci jen usmevny :-). O komunikaci a zpusobu jejich oprav a poradi se vedla diskuse relativne nedavno napric zastupitelstvem, ktere se na soucasnem zpusobu darovani shodlo, takze opet jako v Karlicke nejde o zlovuli soucasnych radnich nebo uredniku, ale o schvaleny plan jednim z minulych zastupitelstev, ktery se soucasna radnice snazi jen dodrzet. Ani me neprekvapuje, ze VC delaji prekvapene, ze o nicem takovem nevedi :-). A samozrejme, muzou otevrit novou dlouho trvajici diskusi. Pokud dokazete uvest v zivot jiny zpusob realizace a jiny zpusob dohody s majiteli (a oboji se ukaze jako funkcni i v praxi), ode me za to vynadano opravdu nedostanete ;-)

Pod skolou:
Vase srovnani je opet klasicky populisticke, aby jste se z toho mohli vykroutit z "cistyma rukama" :-). Za prve nic nebrani a nebranilo VC, aby misto "uklizecky", delaly jednatele spolecnosti. Problem je, ze VC radeji kritizuji z pozice uklizecky, nez aby sly z kuzi na trh a neco zkusili dojednat coby jednatele. Pan Strejcek neni soucasti koalice, presto stal o pritomnost na jednani a tak se mohl ucastnit i coby "jednatel". Oproti tomu VC radeji razi cestu, ze s "gaunery" (tudiz ani s majiteli pozemku pod skolou) se proste nemluvi, a tak holt ono povereni nemeli. I bez povereni by vam ale ucast u tech jednani, byt treba jen na naslech, zcela jiste prospela. Mozna by vam pak to dohodnute reseni nepripadalo tak spatne, kdyby jste si sam vyslechl, jak slabou vyjednavaci pozici mesto ma. Je vcelku zajimave, ze na jedne strane se s nekterymi majiteli pozemku v Cernosicich bavit odmitate (pod skolou), ale jinde navrhujete vykupy (pozemky pod komunikacemi), a dary (jako pod skolou) zcela jednoznacne zavrhujete jako nedostatecne... . Nicmene, pokud se zastupitelstvo shodne i na jinem zpusobu reseni a bude to fungovat, proc ne ;-). Opravdu pak nebudu mit problem vam vyseknout poklonu, pokud se dokazete podilet na novem zpusobu reseni pozemku pod komunikacemi a zaroven neudelate zasek do obecni kasy na desitky let dopredu (osobne tomu ale neverim ani ted ani v boudoucnu)

Pristup k informacim:
netreba dal pitvat. Kdo prijde a slusne pozada, dopatra se nekdy jednoduse, nekdy sloziteji vseho, co chce vedet. Kdo prijde na urad s arogatnim a povysenym postojem typu "tak jsem tu a vy mi ukazte okamzite vsechno, oc si reknu, a jestli ne, tak uvidite co dovedu...", sklidi arogantni a povyseny postoj a nedovi se nic :-). Tak to bylo, je a bude tak dlouho, dokud urednici nebudou mit opravdu svatozar na hlave, a asertivitou nebudou vybaveni vysoce nad prumerem :-)

Timto dlouhym "povidanim" zaroven ukoncuji ze sve strany tuto debatu. Vest ji dal nema cenu a nebavi me to stejne, jako me prestaly bavit zastupitelstva, kde jsem videl zpusob vystupovani a "jednani" VV/VC.
Zaroven cela tahle vymena "nazoru" zcela perfektne simuluje budouci stav IL podle predstav VC. Dlouha zmet "nazoru" typu "dovolavam se omluvy..., ohrazuji se proti tvrzeni..., trvame na sve verzi..., mame pravdu..., nemate pravdu..." atd. Takze misto jedne hlasne trouby a reklamniho platku jistych osob z toho bude jina hlasna trouba jinych osob :-). Kazdopadne plati, ze VC drzim palce, aby od volicu dostaly poradnou moc predvest, co dovedou s "cistyma rukama" :-). Hodne stesti ;-) :-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2010 18:19

Když ono je, Michale, v životě asi nejtěžší postavení mostu.

Most to má nejhorší, vždycky hrozí z jedné nebo druhé strany podkopání pilířů...

Tchuj, to jsem zase moudrá.... Latiník by měl jistě radost - no může mít radost i tak, několikrát jsem na něj vzpomněla, kdože se za tím nickem vlastně skrýval... a neozval se, potvora... :-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2010 18:56

No jo, je to těžký. Hele Enzilo, což takhle provětrat hlavu. Sehnal jsem na dnešek do CK Sherlocka Holmese. Parádní podívaná ...
M.S.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 09:16

Michale nezlob se, přečetla jsem to až teď.

Ale stejně jsem včera byla dupat zase to flamenco. Mimochodem, když už o něm hovořím, paní profesorka nám doporučila knihu, že v ní je krásně popisován ten tanec. Kromě tance je v ní ovšem popisována občanská válka ve Španělsku.

Klasický historický model - svrhli krále, nastolili republiku, nezvládli řízení státu, pak tam vtrhnul Franco s fašismem a smetl je všechny.

Jestli ta knížka popisuje tu občanskou válku jen trochu věrně (prý spisovatelka prostudovala obrovské kvantum materiálů...), tak víme o životě všichni velký prdlajs....

Virginie Hislopová - Návrat

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 09:30

Milý Tomme,

ani já nemám sílu pokračovat dále a reagovat na Vaše demagogické argumenty. Jeden příklad za všechny, celé to procházet, s prominutím, odmítám:

Otázku pověřených zastupitelů pro změnu ÚP jsem Vám vysvětlovat již několikrát, ale Vy to pořád, těžko si to vysvětlit jinak, než záměrně, podávate jinak. Pánové Jirout a Strejček jsou pověřenými zastupiteli pro přípravu územního plánu. Není pravda, jak jsem Vám několikát již psal, že jsme o pozici "jednatele" = pověřeného zastupitele neměli zájem. Nicméně zastupitelstvo nás k tomu nezmocnilo, že ano, stejně jako valná hromada neudělá z každé uklízečky jednatele. Vetšina v zastupitelstvu si zvolila pány Jirouta a Strejčka a tak to prostě je, není v NAŠÍ moci toto ovlivnit. Můžete nám vyčítat, že se nám nepodařilo si tu podporu vyjednat, jako třeba původně-opozičnímu zastupiteli panu Strejčkovi, to je pravda, že se prostě nepodařilo (jako spousta jiných věcí vzhledem k počtu našich hlasů), ale to neznamená, že teď nemáme právo se kriticky vyjadřovat o řešení, které (nikoliv našimi hlasy) zvolení pánové Jirout a Strejček předkládají. Zvolení pověřených zastupitelů proběhlo hodně dávno, tuším ještě v hašičárně, a od té doby vyjednávají oni dva. Žádná jiná "uklízečeka" = nepověřený zastupitel vyjednávat nemůže.

Jsem na tomto fóru relativně nový a zkušené přispěvovatele asi nepřevapuje, jaké perly z Vašeho odvážného anonymního pera padají. Měl jsem půvopdně ambice Vám je jednu po druhé vyvracet, ale vzdávám se, nemám bohužel čas těmto plodným diskuzím věnovat každý den několik hodin. Takže jen pro ostatní pro formu konstatuji, že v Tommově posledním příspěvku je řada lží a spekulací, pokud někdo slušný má o můj názor v určitých konkrétních věcem zájem, jsem kdykoliv k dispozici na emailu nebo telefonu.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 10:55

:-)
Pane hlavacku, jeste preci jen jednou, nebudu na rozdil od vas nikoho odkazovat na svuj soukromy mail, abych ho krmil SVYMI ciste soukromymi nazory (chtel jste uvest, kde jste lhali zpusobem strana xy, toz jsem to udelal). Naopak, kdo ma zajem sam posoudit, jak to vlastne v nasi obci funguje a jak fungujete jako VC, necht sam zajde na zastupitelstvo, at vidi, s jakou snahou se snazite nebyt "uklizeckou" :-D, a co vsechno "delate" (jak se snazite "efektivne" vyjednat prospesne veci pro obec, bez ohledu na stranickou prislusnost, pouze s prihlednutim k prospesnosti), a jak to vlastne je s temi ruznymi "gaunery" v nasi obci (me to po roce ale zejmena diky tehdy jeste VV prestalo bavit).

A vo vo vo tom to bohuzel je. Brat realitu podle vasich stranek, nebo vaseho zpravodaje, nebo podle televize, nebo podle internetu, nebo podle radia je sice jiste krasne a moderni, ale bohuzel od reality casto zcela odtrzene

Tesim se na vase vitezstvi ve volbach, to mi verte ;-), i s vasimi (VC) zpusoby, ktere lidi zrejme obdivuji, a moc vam to preju (neni to ironie - dnes je zpusob "reseni" VC moderni, takze podporu vetsiny pravdepodobne mit budete, a ja s vuli vetsiny problem opravdu nemam :-), a to i kdyz s vasimi zpusoby opravdu nesouhlasim, a zaroven se budu "modlit", aby vas zpusob vedeni obce nevedl k zaseku do obecni kasy)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 13:36

Tomme,

ještě poslední, pro změnu pozitivní, poznámka k Vašemu celkovému vnímání naší činnosti. Všichni se nějak vyvíjíme, učíme se a nabíráme zkušenosti. Já netvrdím, že vše z naší strany bylo perfektní, dnes bych možná některé věci dělal jinak, než před třemi lety. I politika je "řemeslo", které se člověk musí naučit. Toto je naše první volební období, dříve jsme nikdo z nás (Věci černošické) členem zastupitelstva nebyl. Naše principy a zásady neměníme, ale myslím, že za ty dosavadní tři roky jsme se významně všichni posunuli ve stylu komunikace a způsobu jednání s ostatními, ať už nám jsou více či méně politicky blízcí.

Jakkoliv s většinou Vašich zavádějících tvrzení a soudů nesouhlasím, vidím v nich část oprávněné kritiky - tu beru. Současně ale musím dodat, že jsme se již z mnohého poučili a neděláme stejné chyby jako na začátku.

Tomáš Hlaváček

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 15:31

OK.

Ja samozrejme beru, ze se nejak vyvijite, to kazdy ;-), a je to v poradku. Nicmene pocet tech "skvrn" na tom vyvoji se mi zda stale ponekud vysoky (staci mi videt, jak z meho pohledu bezduvodne machate nekoho ve spine, kdyz sami nemate ani paru o tom, co lze/slo dojednat vyhodneji - treba pozemky pod skolou, kde jste v te spine z meho pohledu vymachali dokonce i majitele tech pozemku, kdyz volicum podsouvate, ze obec vlastne umyslne a cilene poskozuji, kdyz chteji sve pozemky promenit na OC). A nejhorsi co podle me ted Cernosice muze potkat je pokracujici "revoluce" bez schopnosti oddelit to dobre od spatneho bez ohledu na to, kdo co navrhuje nebo vyjednava (a jake ma osobni a moralni kvality).

VC mi zkratka pripadaji i pres ty Vami avizovane zmeny stale prilis radikalni, a neverim, ze radikalismus povede k lepsim zmenam. Ostatne, prave ten radikalismus VV/VC vas postavil do role "uklizecky" ;-) :-). Takze ne koalice, ale vy sami svymi postoji jste se do teto role dostali a me prijde, ze vam vcelku vyhovuje (ziskavate tim lacine politicke body). Taky mi neprijde, ze by jste nekdy vice premyslel nad tim, co rika treba pan Strejcek, ze metodu "s nikym nemluvit a jen kritizovat..." uz si VPM vyzkousela, a melo to jediny efekt: ze nikdo nemluvil s nimi, prosadit neslo prakticky nic (takze z meho pohledu se spise snazite jit cestou: "...jestli vydechovanim koure do vody nahodou nevznika zlato..." :-) ). Vy jak rikate se teprve ucite, jste novi, ale nekoho kdo svym zpusobem prosel uplne stejnou cestou a stoji skoro na stejne strane hazite pres palubu (nebo o neco vyse vzletneji receno mu "podkopavate pilire" :-) ). Musim rict, ze takovemu pristupu dokazu rozumet jenom tak, ze VC jde jen o moc, bez ohledu na kohokoliv kolem sebe.

Nicmene, i kdyz se mi takovy pristup nelibi, neudelam s tim nic, stejne jako se mi nelibi soucasne vedeni mesta a taky s tim nemuzu udelat nic :-). Pokud si vas volici vetsinove zvoli, OK :-). Ukaze se, ceho (ne)jste schopni :-) :-). Jak rikam, ja jen doufam, ze to nebude zasek do statni kasy (napriklad v pripade Stredni se snadno muze stat, ze zatimco pokud by vlastnici pozemku pod komunikaci pozemky mestu a tedy nam vsem, ne jen Radlovi, Jiroutovi a Pribikovi, darovali, mohlo by dojit na mnohem privetivejsi prostredi cele Stredni i za pomoci dotace, ale pri vykupu zbydou penize s nejvetsi pravdepodobnosti pouze na to levnejsi reseni "beton a asfalt" - zkratka pokazde je to neco za neco, me osobne - a to beru i v potaz ze bych byl takovym majitelem - by prislo rozumejsi pozemky darovat a Stredni u "sveho" bydliste udelat ve vyssi "kvalite" klidne coby mestsky "bulvar", i kdyz ten pojem je znacne nadsazeny :-) ).

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 16:25

Ano, nám samozřejmě jde o moc, pokud tím stejně jako já myslíte reálný vliv na chod města. O to asi jde všem kandidátům ve volbách. Já sám jsem nikdy neměl žádné politické ambice (a nemám je dodnes), ale moje znechucení ze stavu věcí mě zkrátka donutilo spolu s ostatními se pokusit "dostat k moci" a podílet se na vedení města jiným způsobem. Žádné osobní potěšení mi to rozhodně nepřináší, naopak, množství obětovaného času je velmi velmi velké. Pokud by stávající vedení fungovalo normálně (tady, přiznávám, se můžeme lišit v subjektivním hodnocení), byl bych naprosto šťastný, v žádných volbách bych nekandidoval a vrátil bych ukradený čas své rodině a koníčkům.

A k otázce Střední, když už ji znovu otevíráte.., Ovšem že by darování bylo pro nás všechny lepší, o tom nikdo nepochybuje. Ale realita je taková, že několik vlastníků (= cca 1/3 celkové plochy) darovat odmítá, což opakovaně potvrdili a tento stav trvá již velmi dlouho. Jak to navrhujete řešit?? My se jen snažíme nalézt nějaké kompromisní řešení, které bude pro vlastníky i pro město přijatelné, aby se KONEČNĚ stav ulice nějakým způsobem mohl zlepšit.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 17:08

:-)
A uz se nekdo z VC sesel s temi vlastniky, aby mel z prvni ruky, proc to nechteji darovat ?? :-) Nebo za jakych podminek jsou ochotni se svych pozemku "zbavit" ?? A nebo jde jen o to, ze se spolehate na jednani pana Jirouta a na vysledek jeho zpusobu jednani ? V jinem vlakne se jiny zastupce VC tvari, ze schazet se soukrome s obcany je normalni a potrebne. Proc to neni potrebne pro VC v pripade schuzky s vlastniky (obcany) pozemku pod Stredni a s vlastniky pozemku pod skolou ? Musim rict, ze tomuto pristupu VC opravu nerozumim ;-)

Ja sam tezko muzu navrhovat reseni za vlastniky tech pozemku. Uvedl jsem, ze me jako vlastnikovi takovych pozemku by prislo vyhodnejsi je mestu darovat, a ziskat za to vyrazne kvalitnejsi silnici, a jako bonus bych ziskal nulovou starost o verejne pozemky (kterou si osobne myslim, ze ted asi maji oni a ne mesto, ale to opravdu nevim, jen si to myslim). Nevim, jak je otazka udrzby (treba v zime) a obnovy komunikaci resena nasimi zakony. Ale rekl bych, ze ac jde o verejnou cestu, tak odpovednost lezi na majitelich a obec pripadnou udrzbu (nebo nekdy mozna i opravy) dela ze sve vule a ze sveho rozpoctu tak trochu nad ramec.

Takze pro rozmotani toho "zasmodrchaneho uzlu" by asi chtelo nejdriv vedet, co chteji vlastnici tech pozemku (co nechteji a s kym nechteji to uz je celkem zrejme) a pak se muze neco dal resit nebo navrhovat. Ale navrhovat neco na zastupitelstvu, kdyz sami jste s vlastniky jeste nejednali, to mi proste prijde zvlastni.

Osobne si myslim, ze k narovnani vztahu meli majitele od "revoluce" casu dost, nemyslite ? :-) Je tedy ponekud zvlastni (z meho pohledu), ze chteji od obce penize za pozemky az ted ;-). Tedy divne do okamziku, nez si kazdy da jednu k jedne, ze ted maji majitele v ruce "klacek", kterym mesto muzou k leccemus "donutit" (a tim "klackem" jsou jejich sousede volajici po oprave). Asi jsem proste prilis "staromodni". Ale vraceni majetku se resilo uz davno a pokud mam nejaky majetek, tak se o nej mam starat, a to i kdyz je to verejna cesta. Pokud na takovou starost nemam (coz majitele evidentne nemeli a nemaji), tak bych se asi snazil se takoveho majetku zbavit, ale nebral bych si k tomu jako rukojmi ostatni sousedy. Ale jak rikam, to je muj nazor, rozhodne tim nerikam, ze majitele nemaji na nic narok. Je to jejich majetek, tak oni si preci museji s mestem vyjednat co chteji. Obraceny postup, tedy ze mesto bude zkouset neco dojednat mi prijde ponekud zvraceny a Kocourkovsky postaveny na hlavu (a to i v pripade, ze by Stredni na soukromych pozemcich dal mela byt "tankodromem" - klidne bych to udelal salamovou metodou :-) a Stredni opravil tam, kde je obecni v cele siri, tak jak to dopadlo v Karlicke, protoze porad by to bylo lepsi, nez mit tankodrom v cele casti kvuli jedne tretine, a bylo by to hned, a ne az "nekdy" a mozna i cela Stredni :-) )

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 17:24

A k te moci :-)

Ano, je jiste chvalihodne, ze nekdo obetuje svuj soukromy cas na politiku a snazi se ziskat vliv na rozhodovani mesta (za to vas rozhodne nekritizuji, to je spise obdivuhodne). Ale jde o ten zpusob. A zpusob "pres mrtvoly" tady jaksi byl zhruba 40 let. Proto k takovemu zpusobu ziskavani moci mam ponekud vyrazny odpor ;-). A mimochodem, nijak se (podle me) ten vas "drsny zpusob" VC nelisi od zpusobu soucasneho vedeni, coz je ve vysledku vaseho snazeni na ukor rodin a vaseho casu ponekud tristni vysledek, a na "cistych rukach" zanechava te "spiny" na muj vkus presprilis.

Ale v tom se neshodnem, je to spise "filozofie" :-), tak asi nema cenu to dal pitvat ;-). VC svuj zpusob prezentovani a psani clanku nezmeni, a ja svuj nazor na jejich soucasnou kvalitu take ne, a pro realne deni v obci je to debata vcelku o nicem :-). Co si ale myslim ze je neoddiskutovatelny fakt je, ze svym pristupem drobite opozicni silu, radu volicu odrazujete (cimz se dobrovolne vzdavate dalsich hlasu ve volbach), a ve finale se tak vlastne aktivne podilite na udrzeni soucasneho vedeni u moci (az je zbytek zase treba zvoli...). A to je podle meho nazoru rozhodne skoda. Proto rikam, ze trvala revoluce neni reseni...

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomas Hlavacek (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 17:28

Bohužel Váš pohled vlastníci pozemků nesdílejí a darovat odmítají...

Vlastníci chtějí kromě slušného jednání, kterého se jim zatím nedostávalo, více či méně peněz (každý má představu trochu jinou). Jednání o ceně budou dále probíhat, připravovat se posudky, atd. S řadou lidí ze Střední ulice jsme v kontaktu. Možná že se nakonec možnosti města a požadavky vlastníků nepotkají a je tedy dost dobře možné, že to nakonec u té salámové metody skončí, ale přesto to považuji za rozumný pokus - taktika vynucování si daru nátlakem tady zřejmě fungovat nebude, tak se zkusme bavit o prodeji a uvidíme, zda bude nalezeno přijatelné řešení.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 17:38

:-)
Je ovsem otazka, kdo tady ten natlak vyviji ;-) ??

Mesto??
Vlastnici??
A nebo obcane bydlici kolem Stredni spolu s nekterymi politiky??

Svym zpusobem muze mestu byt sumak, ze nekde na soukromem pozemku je tankodrom :-). Takze proc by se mesto snazilo "vynutit" si "dar" ?? Jestli majitele nechteji, darovat nic nemuseji, to je jasna vec. Stejne tak mesto nemusi na jejich pozemcich opravu udelat :-). Bez vasni, bez osocovani. To je proste holy fakt. Zmenit tenhle fakt pujde za dvou podminek: az mesto bude mit dost "zbytecnych" penez na vykupy pozemku, a az se ustane s jitrenim vasni a s neustalym bojem. Do te doby jsem jednoznacnym zastancem "salamove metody", ktera pripadna dalsi jednani nijak nevylucuje (natoz jednani vedena v klidu). Rozhodne bych kvuli takovym jednanim nezkousel odkladat rekonstrukci zbytku ulice. Site polozene jsou, takze v tom problem nebude, a jinde problem uz nevidim. Snaha radnice v tom "nuceni" jak rikate je z meho pohledu namirena pouze a prave ke stavu, aby se to opravilo cele, a ne tou salamovou metodou. Zbytek je hodne podobny s pozemky pod skolou - mesto taha za vyrazne kratsi konec v cele te "debate"

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 17:46

Mimochodem, proc kdyz jste v kontaktu s majiteli tech pozemku pod Stredni, proc o tom neni nikde verejne ani slovo ? :-) Jste preci Veci (verejne) Cernosicke :-). Na takovych jednanich/kontaktech preci nemuze byt nic tajneho, a vam jako VC by to udelalo hodne solidni a pozitivni reklamu, kdyby jste predlozili protivahu zapisu jednani Jirouta s vlastniky :-) :-)

A kdo se tedy ma starat o verejnou cestu, je-li soukroma ? Obec nebo majitel ? :-) Pokud majitel, tak je pozice mesta v pripadnem jednani mnohem "silnejsi", pokud se to tak vubec da nazvat. A ze sveho pohledu samozrejme rikam, ze kazda koruna vydana navic z verejnych penez je jen pobidkou pro zvyseni korupcniho potencialu v politice. Jednani o vykupech je bohuzel presne tou situaci.

Nicmene, porad plati, ze tohle si museji majitele vyjednat sami. Sami by meli mesto (zastupitelstvo) pisemne oslovit, ze se pozemku chteji zbavit za takovou a onakou cenu (nebo ze se jich proste zbavit nechteji za zadnou cenu), a pak se lze o vykupu dlouze (a kdo vi, treba i ucelne :-) ) na zastupitelstvech bavit. Jakykoliv jiny pristup je proste "zvlastni" :-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 18:17

vykupování pozemků od majitelů je postavené na hlavu. zcela jistě se najde v Černošicích celá řada nevyasfaltovaných ulic, jejichž obyvatelé rádi městu své pozemky pod komunikacemi věnují a ještě budou vděční.

Naše rodina darovala v sedmdesátých letech i před několika lety, stejně jako ostatní. Nechápu ten námluvní tanec a vynakládání takové energie...nechtějí, nedají, jejich věc, ať si to tam vyřídí sami mezi sebou vrámci sousedské pospolitosti

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 19:04

:-) :-)
Prijimam pani Kafikova :-)
Ano, FUJ, PLANOVAT SMELENI S POZEMKY, pokud jsem na radnici, to se preci nedela !!! A povazuji to minimalne za nemoralni, pokud se to uskutecni tak i za trestne.

A ted fakta. Co v cele kauze Dalmatin je potvrzeny fakt, ktery se da verohodne dolozit i jinak, nez jen tvrzenim "jedna pani povidala" ?? :-)

Bohuzel, nic. A proto presne souhlasim s tvrzenim pana Strejcka, ze nejsem ani policajt, ani statni zastupce, ani soudce, a zbyva mi tak jen obecne konstatovat FUJ, takove jednani se proste nedela!!! Protoze "na stole" nelezi nic, o cem by se dalo nejak dale jednat. A to je cele, co v cele veci muzu rici, aby to byla fakta a pojmy, a ne pouhe dojmy a "jedna pani povidala..." - coz tady plati doslova a do pismene. Nicmene, pro normalniho cloveka by melo stacit strohe konstatovani, ze se cti zakony. Tudiz, v nasi soucasne spolecnosti plati, ze kdo neni odsouzen, neni mozne ho oznacit za vinika a odsoudit "lidovym tribunalem". Pak uz jde totiz o smer k ruznym nestabilnim rezimum a k bananistanu, kde vas muze odprasknout kde kdo treba i jen pro vas "divny" kukuc :-). Ono strohe konstatovani ale vubec nic nevypovida o tom, zda jsem s dotycnymi kamarad ;-), a uz vubec by to nemelo mit vliv na jednani o beznych vecech v obci (tam by melo striktne platit rozliseni: tohle je dobre, pro to budu hlasovat, a tohle je spatne, tam budu proti - opet doporucuji navstivit zastupitelstva, aby kazdy videl, ktery z tech dvou pristupu dnes plati...)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 19:32

Blahoslavení chudí duchem (bez urážky). My, co máme sqělou zkušenost s postupem černobíle puntíkovaných asfaltérů to vidíme totálně jinak. Je to kauza Karlická...

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 20:12

Jen krátká poznámka k těm soudcům a policajtům... to nikdo z nás opravdu nejsme. My ale také nikoho nechceme posílat do vězení. Naše role jako zastupitelů je posoudit návrh územního plánu, zda jeho řešení (v lokalitě pod školou a 5. května) je v zájmu obce nebo spíše v zájmu někoho jiného. O tom je celá kauza Dalmatin. Žijeme v realitě, kde bohužel na všechno pravomocné soudní rozhodnutí nemáme, takže si každý zastupitel musí na tuto otázku odpověď nalézt sám. Sám si musí udělat závěr, jestli je určitá informace věrohodná nebo nikoliv. Nepovažuji za rozumný přístup, že když pan místostarosta není pravomocně odsouzený, tak se bez dalšího budu tvářit, že se nic neděje a všechny informace, které jsou k dispozici, budu přehlížet. Každý jsme jistě dostatečně inteligentní na to, abychom posoudili, zda se jedná o nepodloženou pomlouvu nebo důvodné podezření. To je odpovědnost každého zastupitele a hlasování podle toho nějakým způsobem dopadne. Více to asi nemá cenu rozebírat.

Tomáš Hlaváček

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2010 20:17

Pane Hlaváčku, můžete mi prosím potvrdit, že zdroj informací Věcí veřejných není mimo zákon, který musíme jako zastupitelé ctít především, abychom se nesnížili na úroveň těch o kterých tvrdíme, že zákon překročili?
M.S.

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.