cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: nove auto pro hasice
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2010 23:02

Stanislave Kuníku, mluvíte mi z duše. Je až udivující, jak tady všichni, včetně Michala, zabředávají do všelijakých násobilek a plánování různých mesaliancí "kdo potom s kým a proti komu a co za to" - všichni přece máme denně před očima, kam to celkově v naší zemi přivedlo nejen státní rozpočet. A všichni vidíme, jak relativně bezvadně potom fungují lidi "bez mandátu" - prostě proto, že umí dělat to, co dělají a jakékoli politické čtverylky jsou jim srdečně "u řiti". Podle mého mínění opravdu nemůžeme s tím, co se tady teď usadilo a jakoby obec ˇřídí" nijak dále spolupracovat. Bude potřeba opravdu slušných a schopných lidí, aby to nějak vykormidlovali z těch srágor, na něž jsou pořád dokola vypracovávány další a další studie a jež jsou sledovány bůhvíkolika kamerami...

Re: nove auto pro hasice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 09:15

napsal jste to moc krásně. A v dnešní zmatené době nezbývá než něčemu podobnému věřit a stále se o to snažit, ať už to má větší či menší smysl.

třeba taková dalmatinská petice - sice svého původního cíle nedosáhla, ale máme tu seznam lidí, téměř čtvrtinu aktivních voličů. Není jim lhostejný stav města a najde se mezi nimi spousta velmi schopných a všeobecně vážených lidí.

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 13:22

pane holube,

presne tak. ja taky nechapu, jak porad pan strejcek hovori o ideovych liniich a podobnych vecech, ale vubec neresi, ze daleko dulezitejsi je, jaci lide je reprezentuji (a jestli vubec). domnivam se (a snad ne sam), ze vzhledem k charakteru problemu, ktere komunalni politika resi, jsou politicke dresy vicemene irelevantni a jedine o co jde je, zda jsou ti kteri konkretni lide slusni a sleduji zajmy obce. proto by nemela nejaka delici cara, vest po naprosto podruzne hranici pravice - levice, ale po "slusni lide - hajzlove".

Re: nove auto pro hasice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 14:19

Pane Melesi, mohu radu? Volte VPM. Mohu Vám garantovat, že v této straně jsou jenom slušní lidé (sebe nehodnotím, to nechám na Vás).
S pozdravem M.S.

Re: nove auto pro hasice
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 16:54

Jenže Michale, vy zase budete sestavovat cituji Tě:
Co se týče koalic, tak ty se skládají až po volbách. Sečtou se programové průsečíky, vynásobí se to "ideovým ukotvením" (pravá - levá - nezávislí atd...) a uvidíme...
Na a ve finále z toho nepoznáme, kdo je slušný a kdo ne...Průsečíky jsou třeba někdy dobré,ale "selský rozum" taky není k zahození....

Re: nove auto pro hasice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 17:09

ráda bych se zeptala, zda přestavu o postoji VPM k dalmatincům a o chuti uzavřít povolební koalici se stávající černošickou ods si mám dělat z příspěvků a aktivit pana Strejčka nebo např. pana Holuba a pana Kubína?

Pane Strejčku, samozřejmě vím, že se koalice uzavírají až po volbách, ale v tomhle směru jste se zde vyjádřil více než jasně. Pokud nenastane ideální výsledek, že VPM nebude koalici potřebovat, předpokládáte že vytvoříte koalici s ods. Klidně Vám Vaše příspěvky dohledám, jestli Vám to za to stojí.

Také by mě zajímalo, zda Volba pro "město" se opravdu = Volba pro "pražský pankrác", jak pro mne vyplynulo z jiné diskuze, kde jste vyzdvihoval centrum Vráž a další, mně nemilé, modernizační plány s městem. Řekla jsem si tenkrát, co se divím, VPM = volba pro město, a já jsem výhradně pro krásné, tradiční, pouze jen s láskou a citem měněné Černošice. Ale když vidím takovou názorovou odlišnost ve vztahu k provařenému vedení města, může být názorová odlišnost i v něčem jiném.

Jak to tedy je? Koho mám brát jako představitele postojů VPM?

Re: nove auto pro hasice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 17:50

Stando, demokracie může být z různých důvodů frustrující. Ale díky Bohu za ni. Vol třeba podle selského rozumu (nemyslím to nijak ironicky), ale jediný ideál který můžeš od složení zastupitelstva očekávat je, že bude odrazem rozmanitosti společnosti, ve které žijeme. To nikdo nezmění. Tedy aspoň doufám ...
M.S.
P.S.: Dávám si voraz, začínají ze mě padat moudra smiling smiley

Re: nove auto pro hasice
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 20:42

Michale,selský rozum k volbám je také nutný.Ale pokud se více soustředíte na ty průsečíky,uniká potom realita co je přínosem pro lidi a co je naopak otravuje...
Škoda času,jdu si číst..

Re: nove auto pro hasice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 21:52

Pani Kafíková, abych nedlužil odpověď. Jako přestavitele postojů VPM můžete brát zastupitele zvolené za VPM, případně ty, kteří jsou na kandidátce VPM. Že jsou zde prezentovány dva odlišné názory bych z Vašeho pohledu neviděl jako problém, spíše naopak. Máte možnost většího výběru. Z pohledu mého to problém je, ovšem zhledem k tomu, že mám zásadu netahat vnitrostranické spory na veřejnost a nikdy veřejně nevystupovat proti lidem z vlastní kandidátky, je to asi tak vše, co k tomu mohu říci.
S pozdravem M.S.
P.S.: Omlouvám se, ale zkuste pro změnu chvíli zpovídat zase někoho jiného z těch 21.

Re: nove auto pro hasice
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2010 22:54

Je pěkné, kam jsme se v rámci "nového auta pro hasiče" dostali. Ale všem debatérům doporučuji: klikněte si na "vedení města" - dále "volební programy" - a tam přeci - doboha - VPM žádné "průsečíky" nemá. Tak bych si opravdu radši stál za tím svým - možná přiblble jednoduchým - názorem. Nelez, Majkle, s pány na led!!

Re: nove auto pro hasice
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2010 06:55

vid karle???

ja uz to pozoruju dyl,ze vlakno nevlakno,furt se tu resi dalmatini...
kocarovej pes reknete a vypada to,ze kocar byl vynalezenej kvuli nemu :-)))

co berounka-zamrza???

Re: nove auto pro hasice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2010 10:10

možná si víc lidí čte tohle forum než volební programy, které představují vzájemně si podobné hromady frází s dočasnou platností.

jen jsem se zeptala v souvislosti s výzvou "volte VPM" - zda budu volit VPM, která organizuje skutečné akce pro odvolání špatného vedení města nebo mám volit tu VPM, která tady lidi přesvědčuje, že takové snahy nemají smysl, není s kým uzavřít koalici apod.

první VPM bych volila, druhou ne. Neberte to prosím osobně, jsem pravděpodobně radikálnější než průměrný volič. Ve volebním programu odpověď nenajdu, navíc ji tam ani nehledám, svého zástupce si volím pokud možno na základě nějakých zkušeností a ne papíru, který jednou za 4 roky někdo sepíše.

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2010 10:59

pane strejcku,

nebudu volit vpm, nebudu volit ani zadnou jinou stranu, budu volit lidi, ktere povazuji za slusne a kopajici za mesto (tak by se to dle meho melo v komunalnich vobach delat). a je mi jedno, esli budou na kandidatce vpm, abc, xyz ci treba komunistu. jedine, co vim, ze rozhodne nebudu volit nikoho z ods, protoze v jeji cernosicke dalmatinske bunce zadni slusni, za mesto kopajici lide nejsou. a nebudu samozrejme volit ani nikoho, kdo uz ted dava najevo, ze uz se trese na to, jak si s nimi po volbach potrese pacickou. programem dalmatincu je jen dalsi devastace mesta a vydrancovani maxima ve svuj prospech, cili ten, kdo s timto programem najde "prusecik" se sam hlasi k temuz.

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2010 11:01

lojzo,

berounka zatim nezamrzla, ale vyhybky v radotine a dobrichovicich uz to stihly. stejne jako nam mrznou usmevy na rtech, ale to uz dele.

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2010 14:28

tady je ten dopis, co psal pan moravec radlovi vice nez tyden pred poslednim zastupitelstvem, a o kterem pry ten nevycvalany nenechavy krupan nemel ani tuchy (zrejme ma problemy nejen se slusnym chovanim, nybrz i s pouzivanim e-mailu).

[www.veciverejnecernosice.cz]

Re: nove auto pro hasice
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2010 18:41

Nebo lépe nově na www.vecicernosicke.cz
dg

Re: nove auto pro hasice
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2010 05:25

To je počteníčko, ten dopis! Plzeňský magistr z něj vyšel jako totální lump.
Kde to jsme, 20 let po "revoluci"? Takové lumpárny si nedovolili ani komanči! Plzeňský magistr se chová jak Fidél na Kubě!

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 11:34

tak nam ve schrankach pristalo dalsi cislo radnicnich lzi a s nim i dalsi prispevky panu havlika a radla na tema "moravce, auto si dal, a ted uz drz hubu". vylev alese radla asi nicim neprekvapi a komentovat ho nema smysl. ovsem pane havlikovo vyjadreni me opet ponekud zarazilo. a tudiz bych tu rad polozil nekolik otazek (i kdyz tusim, ze odpoved zrejme neziskam).

nejprve tedy text pana havlika:

Poznámka velitele hasičské jednotky

V předchozím vydání Informačního listu jsem informoval o sponzorském daru pro zásahovou jednotku. Jednalo se o terénní vozidlo Toyotu Land Crusier, které JSDH Mokropsy věnoval pan Martin Moravec. Protože se tento sponzorský dar a okolnosti jeho předání bohužel staly předmětem politických půtek místního formátu, nezbývá mi než uvést následující informace Ke slavnostnímu převzetí automobilu od sponzora došlo v sobotu 14. 11. 2009, oslavy se zúčastnila
hasičská jednotka a rodina sponzora. Zařazení vozidla na výjezd a do seznamu vozidel integrovaného záchranného systému kraje proběhlo o dva dny později, tedy 16. 11. 2009. Při této příležitosti jsem pana starostu Mgr. Aleše Rádla osobně pozval, protože tomu tak činím vždy, když se u jednotky děje něco významného. Další informace a dokumentaci najdete na www.sdhmokropsy.cz. Ještě bych rád uvedl, že pan starosta je ze zákona odpovědný za ochranu obyvatel tohoto města,
ať už při požáru, povodni nebo jiné mimořádné události. Proto je mimo jiné naší povinností ho neprodleně informovat o technice a věcných prostředcích, které máme k dispozici. Budeme tak činit vždy zcela automaticky a moc rád bych do budoucna, pokud se hasičům ještě někdo rozhodne jakoukoliv formou pomoci, aby význam velkorysého skutku nesnižovalo nedůstojné hašteření
o nepodstatných faktech. Tomáš Havlík, velitel JSDH

cili:

pane havliku,

pisete, ze se dar "stal predmetem politickych putek mistniho formatu". co tim mate na mysli? nevoli samotneho darce i mnoha lidi, ze se mistni gubernator nechava fotit s necim, na co nedal ani halir? prominte, ale jediny politik, ktery v te veci figuruje, je radl, nikdo jiny.

zadruhe, pisete, ze jste radla pozval jako vzdycky, ze ho musite informovat... to vam smozrejme nikdo nebere, ale nijak tim nevysvetlujete, proc jste ho neupozornil na fakt, ze si pan moravec vyslovne nepreje, aby se radl u jeho auta fotil, a proc i nadale tvrdite, ze je to naprosto v poradku.

zatreti: jestli fakt, ze vym obcan xy neco daruje a starosta se posleze pokusi vyvolat dojem, ze to ve skutecnosti daroval on, povazujete za "nedůstojné hašteření o nepodstatných faktech", pak buh s vami. sponzori se jiste pohrnou.

zactvrte: jestli jste tuto "poznamku" napsal dobrovolne, je mi opravdu lito, ze mokropesti hasici maji velitele, ktery nema problem si neco vzit, a pak se k darujicimu otocit zady (neb deklarovanym souhlasem s tvrzenim pana starosty mimo jine souhlasite s tim, ze pan moravec je nehorazne drzy a vsemi dalsimi sprostotami, vyrcenymi radlem na jeho adresu).
pokud jste to dostal befelem z radnice, pak je opravdu smutne, co vsechno musite delat, aby vam mesto davalo aspon tech par korun, co vam dava.

a nakonec: ano, starosta je ze zakona odpovedny za..., ale je to asi takova odpovednost, jakou ma prezident coby vrchni velitel armady, tedy ciste formalni. ten clovek hasice neridi (bohudi), dokonce ani neveli zasahove jednotce, jak tvrdi na tom milem videu ze zastupitelstva. jedine, co resi radl ve vztahu k hasicum je, jak s nimi byt co nejvic videt a urvat si pro sebe cast te duveryhodnosti, ktera je s hasici obecne spojovana. to se mu sice nedari, ale vcelku se mu - s vasi podporou - dari z mokropeskych hasicu delat svoje kaspary. co je mi, verte, skutecne lito, protoze jednotka takove urovne, jakou mokropesti hasici maji, si to opravdu nezaslouzi.

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 11:40

oprava:

zatreti: jestli fakt, ze vym obcan xy neco daruje a starosta se posleze pokusi vyvolat dojem, ze to ve skutecnosti daroval on a skutecny darce se misto slova "diky" docka sprostych urazek, povazujete za "nedůstojné hašteření o nepodstatných faktech", pak buh s vami. sponzori se jiste pohrnou.

Re: nove auto pro hasice
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 12:24

Melesi,

Havlíka bych nechal Havlíkem. Jeho zájmem je, aby hasiči měli nejlepší podmínky pro svou činnost. Zda-li to dělá šťastně nebo ne, je asi spíše na rozhovor z očí do očí s panem Havlíkem.

Daleko podstatnější je něco jiného. O obsahu IL, a tedy o vyváženém souhrnu objektivních informací určených ke sdělení občanům, rozhoduje rada obce, tedy fakticky starosta se svou suitou. Je totiž opravdu s podivem, že starostovi, který se nejpozději při schvalování obsahu listopadového vydání IL zcela jistě seznámil se jménem dárce (neboť ten je v příspěvku pana Havlíka zmiňován) nepřišlo vůbec ale vůbec divné, že jeho foto před darovaným autem je hned vedle příspěvku o daru auta hasičům, u kterého foto dárce chybí, a to tak, že to opravdu vypadá, jako by auto daroval hasičům sám starosta. Celá „obrana“ páně starosty o tom, jak při focení o ničem nevěděl, jde jaksi zcela mimo mísu.

Šimon Hradilek

Re: nove auto pro hasice
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 13:08

Taky jsem se snažila pana Melese na tento fakt upozornit, když on si pořád MELESvou :-)

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 13:34

moniko,

uz by mne ani nenapadlo to znovu otevirat, ale pak jsem si precetl, co jsem si precetl. napadly mne v te souvislosti nejake, myslim nijak utocici otazky, tak je pokladam. jaky postup bych mel zvolit dle vas?

Re: nove auto pro hasice
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 13:55

Postup záleží na stanoveném cíli a pokud Vaším cílem je:

a) Upozornit na další morální poklesek starosty = myslím, že názor si z IL udělal každý sám

b) Svrhnout starostu. V tom případě bych byla pro společný boj za novou hasičárnu, samozřejmě že vícepatrovou. Hromadná defenestrace starosty a velitele hasičů bych pak proběhla tam a nikoliv na obecním úřadě, hasiči by si svého velitele chytili do plachty a pohádky by byl konec :-)

Také bych obci přála jiného starostu. Doufám, že lidí s takovým názorem je tu převážná část a že ho půjdou nevolit.

Re: nove auto pro hasice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 17:29

moniko,

starostu tu neresim, to nema vubec smysl a souhlasim s tim, ze obrazek si o nem udela kazdy sam. pana havlika rozhodne defenestrovat nechci a hasicum samozrejme preji co nejlepsi podminky pro jejich cinnost, dostatek financi a moderni techniku. jen se domnivam, ze neni moudre v tom spolehat se na obec, ktera je financne na hunte, a jeste navrch nasirat sponzory. tot cele, snad je to pochopitelne.

Re: nove auto pro hasice
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 18:47

Tak to je pak Vaším cílem za c) vyjádřit své všeobecné rozhořčení. V tom bych si netroufla nějak radit, ještě navíc Vám :-)

Podle dopisu a chování pana Moravce to nevypadá, že by měl hasičům něco za zlé. Ani na to, že by měl problém starostu za jeho poslední úlet veřejně vytahat za uši. Už jen to hezké načasování, kdy se nám ve schránkách objevily další IL a kdy VV (nyní VČ??) na svém webu zveřejnily dopis sponzora a záznam ze zastupitelstva. VČ to asi ještě vytisknou i ve svém zpravodaji, z mého pohledu nezůstal zneužitý sponzor starostovi nic dlužen, spíše naopak.

Re: nove auto pro hasice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 19:13

hasiči mají teď jiné starosti, než si tady s někým korespondovat ... ve zpravodajství na primě bylo o hrozící povodni, zajímavé že se tentokrát zviditelňovala Langšádlová a nikoliv naše nejmilejší mediální hvězda. Trochu trapné, že kvůli rozhovoru jela až do Podskalské, aby za ní byl vidět mramor a ne lepenka místního úřadu

Re: nove auto pro hasice
Autor: Jiří.Mudr (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2010 19:20

jo ty chytráku, přestaň se navážet do hasičů

Re: nove auto pro hasice
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 12:58

tak mi z toho trochu jde hlava kolem,abych pravdu rekl :-)))

za blbce je uz kde kdo,tak at aspon ta TOJOTA slouzi chytre :-)))

Re: nove auto pro hasice
Autor: Radim (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2010 16:12


Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.