cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Zijeme v demokracii?
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2007 13:22

Současná situace v naší zemi nás nutí k zamyšlení: Žijeme ještě stále v demokratické společnosti? Situace u nás se totiž nebezpečně začíná podobat stavu před sametovým převratem.

Premiér ví, že nadpoloviční většina obyvatelstva si nepřeje vojenskou základnu na našem území. Je ostuda, že jediným zastáncem názoru téměř tříčtvrtinové většiny národa je hrstka poslanců strany, která měla v minulosti fatální problémy s principy demokracie a lidských práv. Prosazení požadavku nadpoloviční většiny obyvatelstva je nemožné; prosazení nového poplatku, za kterým stojí skupinka několika málo lidí, projde bez problému.

V demokratické společnosti platí, že přednese-li například někdo svůj názor proč by u nás měla stát cizí vojenská základna, poskytne se stejný prostor pro argumentaci odpůrci této základny. U nás však ne, odpůrce není pro jistou ani vpuštěn do studia. Rada České televize, která má dohlížet na vyváženost a názorovou pluralitu ve veřejoprání televizi neustále opakuje, že tato chování ČT je absolutně vyvážené a není schopena zjednat nápravu. Chceme aby všichni, kdo rozhodují o toku našich koncesionářských poplatků a všichni, kdo rozhodují o tom, co za naše peníze uvidíme, meli negativní lustrační osvědčení.

Nechceme, aby o omezování našich práv a zvyšování našich daní rozhodovaly strany které ve volbách obdržely 6.29 a 7.22 procenta hlasů. Vzhledem k účasti ve volbách zastupují tyto dvě strany názor jen asi 8.6 procenta obyvatelstva.

Re: Zijeme v demokracii?
Autor: Lev Davidovic (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2007 15:05

Mozna ze mi neco uniklo, ale tu percentuelni argumentaci fakt nechapu. Nechybi tam neco?

Re: Zijeme v demokracii?
Autor: Káša (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2007 19:59

Pane Koláři,
buďte tak laskav a vyjadřujte se sám za sebe. Plamenné výroky typu - "to a to nechceme" si laskavě hlásejte mezi svými kumpány. Jste proti všemu a bez argumentů, jako vždy. Když dojde střelivo citujete čínské filozofy z jejichž moudrosti jste se vůbec nepoučil. Dosažení Zenu je pro Vás stále v nedohlednu. Zkuste Zvonokosy. Pro začátek.....

Re: Zijeme v demokracii?
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 08:52

Ahoj Kaco,
pises ze dosazeni zenu je pro mne v nedohlednu.....Moc ti dekuji, chtel bych dokonce aby bylo pro me jeste dal.


Zen totiz vubec zadne dosazeni nema. To bys mela pochopit, pokud se o nej zajimas.

S pozdravem P.K



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.