cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Doprava a tak....
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2010 10:11

Dnes ráno jsem ve vlaku nechtěně vyslechl rozhovor dvou průvodčích.Frustrovaní z toho, jak jim nadáváme v posledních dnech.Ale jak jsem pochopil, příčinou těch zpoždění je vlastně skutečnost,že nemají s čím jezdit.26 vlaků City Elefant je údajně zamrzlých v depu,neboť díky tomu, že tam je spousta elektroniky, nepustí je to na trať, když přimrznou dveře,zamrzají brzdy a tak...To náš starý dobrý 40letý panťák jezdí i s dveřma, které se neotevírají...Každý máme z dojíždění své zkušenosti...
PS:a tomu panu řidiči autobusu na Vráž a dál ,který když prší a autobus má už odjet a on ještě sedí v hospodě,jezdí s otevřenýma dveřma,nestaví na zastávkách ač nejsou na znamení,řve na lidi ať si čistí boty,nutí babičky a dědečky vystupovat zadem aby mu nebyla zima,ráno jezdíval úmyslně pomalu ať nám ujede vlak(dnes už je jiný j.řád),a včera i jindy nemohl počkat do 20.47,kdy přijel vlak vzkazuji:Na každou svini se vaří voda...A samozřejmě mu to řeknu i osobně..
Zároveň chci i poděkovat ostatním slušným pánům řidičům,kteří umí řídit,jsou fajn a práce je baví, za bravurní ježdění s úsměvem.
No a věřím, že Ti kdo jezdí autobusem a i ti, kdo je řídí, poznají kdo je kdo...
SK



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Kuník Stanislav/SK (13.01.2010 11:47)

Re: Doprava a tak....
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2010 15:01

Ráno jsem taky přemýšlel, proč Elefanty nejezdí. Ale zdůvodňoval jsem si to tím, aby je plebs neumazal. Ale při vzpomínce na Nohavicu „Pendolíno stojí kdesi gu Polomy, zamrzli mu všecky CD–ROMy“ není analogie s Elefantama taky k zahození.

Přeji všem pevné nervy ve válce s Modrou armádou! :-)

Re: Doprava a tak....
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 02:46

Jo, mate pravdu, chlapci, ale taky by bylo fajn, kdyby ti kluci policajtsky se dohodli s radotinskejkama, ze kdyz nejdou zavory u nas na jihu , teda v Negrsity, tak ty z Radotina to ridej taky, to me teda fakt zvedlo... musel sem ten den jet s carou, tak sem hodil traverz Trebotovskej, no ale pohoda, prej kalamita,ale vlocky jen padaj, jak to ma byt, vsem preju trpelivost, je hold zima bez predpsu Bruselu ci naseho pana profesora z Hradu

Re: Doprava a tak....
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 09:54

Dovětek:děkuji mlčící většině v dnešním autobuse,která je za hrdiny pouze na zastávce či v ústraní.Pan řidič je přesvědčen, že je místními milován,cestujícím ani vlastně nevadí, že si platí službu a ty nešvary k tomu jaksi patří....Ok fajn.
Jsem rád, že pravda a láska opět zvítězila..
Toho kapitalismu je fakt pro nás škoda...Tímto to uzavírám.

Re: Doprava a tak....
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 16:01

Ahoj Stando,

autobusem na Vráž nejezdím, takže vlastně tuto věc posoudit nemůžu.
Ale mám zkušenosti třeba z vlaku, i když tam je to trochu jiná záležitost, tam to většinou odnesou průvodčí, kteří za nic nemohou.
Ale sama z vlastní zkušenosti vím, že pokud se člověk ozve, tak je nakonec sám za toho magora, který "prudí" a je nespokojený. Většinou už raději také jen mlčím a zírám :-)))

Jinak přeji hezký den a nenech se znechutit :-)

Re: Doprava a tak....
Autor: mary (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 22:03

Pane Kuníku,

když ten dobrý muž, o kterém prtavděpodobně píšete, odmítl jet na Vráž a do Karlíka, protože sněžilo,(a taky už měl před koncem směny, podle mého názoru), přestože kolega do Vonoklas v pohodě odjel, ten zástup na zastávce se rozhodně nedal nazvat mlčící většinou. Ale stejně ném to všem bylo houby platné. Prostě nejel a lidi z Karlíka měli smůlu. Když jsem to vyprávěla synovi, řekl, to byl ten komouš, viď. Některé typy prostě asi musí vymřít.

Re: Doprava a tak....
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 23:04

Díky za podporu.Jsem rád,že někdo další též zaregistroval manýry tohoto pana řidiče.Čekat na vymření nelze.Otravuje to život.Nutná převýchova, nebo posun na jinou destinaci...(ale pokud mlčící většina nepromluví,je to marné)...
Enzilo ano,byl jsem za magora, ale aspoň už ví, že je i mluvící menšina...
Díky a mizím...

Re: Doprava a tak....
Autor: dagmar (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2010 09:58

Ahoj všichni cestující,
stěžovali jsme si na chování zmíněného řidiče na Spojbusu, protože v úterý měl opravdu "svůj den", ujel v 14.43 vlaku, který právě dojížděl do stanice (musel ho prostě vidět) a večer v 20.45 zase, jak už Standa napsal. Dostalo se nám odpovědi, že jsou řidiči stále proškolováni a zlomyslnost v tom určitě nehraje žádnou roli. Je pravda, že včera zdravil každého (a každou). Tak nemlčte, třeba se něco stane.

Re: Doprava a tak....
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2010 14:50

Předpokládám stejnou odpověď na můj dotaz do Spojbusu:
Dobrý den,mám otázku.Mají řidiči možnost nějaké tolerance pokud je vlak zpožděn?Konkrétně včera vlak zpožděn, příjezd 20.47 do Černošic.
Autobus odjel prázdný ....
díky za odpověď.
‎S pozdravem a děkuji
S.Kuník
.............................................................................
Dobrý den,
omlouváme se za nepříjemnost a děkujeme za Vaše vyrozumění.
Naši řidiči jsou v tomto směru stále proškolováni a s konkrétním řidičem byla Vaše stížnost projednána.

Odpověď na Vaši otázku:

Pokladna v autobusu je řízena generálním časem GPS, kterým se řidič řídí.

V případě, je-li v jízdním řádu u spoje poznámka A (v zast. Černošice,žel.zast. spoj vyčká příjezdu vlaku ČD linky S7 od Prahy, maximálně 10 minut) .

Řidič neví jestli vlak, který přijel od Prahy je ten správný nebo jiný zpožděný. Toto je neustálý problém v Černošicích.

Řidič se zeptá cestujícího zdali jde z vlaku od Prahy a pokud ano tak jede.

Chci Vás ubezpečit, že řidič nemá žádný zájem na ujíždění cestujícím.
Doufáme, že nám zachováte věrnost a budete s našimi službami spokojený.
Přeji hezký den
Pavel Řepka
vedoucí dopravy
SPOJBUS s.r.o.
Hradecká 2325/7, 130 00 Praha 3
www.spojbus.cz

Re: Doprava a tak....
Autor: abc (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2010 15:17

Tisková zpráva z www stránek SPOJBUS s.r.o.

"Veolia Transport Česká republika a.s. se k 1. lednu 2010 stala jediným společníkem společnosti SPOJBUS s.r.o. a posiluje tak své postavení na trhu autobusové dopravy ve Středočeském kraji a na území hlavního města Prahy. SPOJBUS s.r.o. bude zatím provozovat autobusovou dopravu pod svojí obchodní firmou, a to do doby, než dojde k jeho sloučení s Veolia Transport Praha s.r.o."

Zda-li je to dobře či špatně asi teprve uvidíme.

Re: Doprava a tak....
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 28.01.2010 15:47

Předpokládám,že odkaz níže, rozehřeje při čekání na vlaky.V kontextu této středy, provoz po jedné koleji,ráno po 7 hod. nejel 2 hodiny vlak na Prahu,na Beroun mezitím profičel 3x Elefant(v posledním bylo tak 10 lidí) a 3 rychlíky...-17 na teploměru a pak přijela půlka soupravy...luxus.Obligátní bonus navíc v podobě čekání 15 minut před Smíchovem,2O minut v tunelu před H.nádražím...

Ps:Otázkou zůstává, kdy je to stávka, či případně normální provoz ????....
--------------------------------------------------------------------------------
Na železnici by se mohlo v blízké době stávkovat. Sedm odborových svazů nesouhlasí se zdaněním veškerých benefitů, mezi které patří i režijní jízdenky. DPH se v plné míře na stravenky, režijní jízdenky, dárkové poukázky a podobné výhody, nově vztahuje od ledna. Odboráři 5. února rozhodnou, zda se zastaví vlaky...[jdem.cz]



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Kuník Stanislav/SK (28.01.2010 15:52)

Re: Doprava a tak....
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 29.01.2010 08:36

Stando, Stando, nešiř bludy, vlaky nemohly nejet... Auta stojí, vlaky jedou - byl to přece takový billboard na nádraží, tak to přece musí být pravda.

Re: Doprava a tak....
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2010 01:01

Copak se to stalo milí zmlsaní spoluobčané ?? 3 metry sněhu všude vůkol na vás chásko nevychovaná a bez elektřiny bych vás taky nechal aspoň týden. Absolutně si nevážíte toho co máte a bez uzardění jen plkáte a plkáte. Jste jen banda kreténů která si před vlastním prahem sníh neodmete protože to má přece na starosti město.....na vás akorát nasrat zvysoka.....a je vás skutečně většina....nejen pro tento váš přístup jsme tam kde jsme.... v prdeli....zvysoka kálím na komentáře typu my máme uklizeno...hahahahahahaha.... prošel jsem si celé negr city křížem krážem a všude je to stejný... sem tam krásná cesta...sem tam horor, toho bohužel většina....klasika ale pořád jsem ještě neviděl jediný pochvalný komentář na TS a že se snaží. Takže za vás kverulanty to udělám sám - děkuju hoši a nezávidím vám vaši zimní práci. To že jezdí v jednu v noci kdy naprostá většina z vás chrápe a že na počet km komunikací je jich v podstatě jen pár taky kašlete...a vozit se v tomto nečase po ČD a jiných dopravcích je fakt uchylný jak jinak si kritiku zaslouží. Takže velmi zkrátka jděte se vycpat a taky do pr...e. Bez těch idiotů kteří jezdí, pečou, vaří a dělají další v naší dnešní společnosti tak zvané nepopulární práce by jste si ani neuprdli a doufám že vám to aspoň někdy dojde. Bohužel česká závistivá společnost asi na nic víc nemá a to že občas pošlete kačku na charitu z vás nedělá mecenáše. Hele a víte co? Zkuste nad tím aspoň uvažovat.......

Re: Doprava a tak....
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2010 07:25

...asi by stačilo číst si i jiná vlákna, třeba vlákno "Díky" a pak si kálet jen před vlastním prahem (nejlépe odhrabaným :-)

Re: Doprava a tak....
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2010 07:29

oprava, vlákno: "Nasněžilo nám"

Re: Doprava a tak....
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2010 10:08

kafikova ma pravdu smouku,
si se nam potreboval zahrat,vid :-)))
prej tam mate kosu-no fuj...

Re: Doprava a tak....
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2010 19:07

pane BS podle času Vašeho příspěvku a "umělecké hodnoty" předpokládám,že jste navštívil restaurační zařízení.To jsme potom všichni silní a někteří i agresivní...
Hezký večer vy anonymní hrdino...
SK

Re: Doprava a tak....
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2010 07:14

stando,
smouk je docela pohodovej typ a obcas mu taky bouchnou saze-sam to znas :-)))
pevne nervy se zimou ti preje tvuj bejvalej soused chrpa...

Re: Doprava a tak....
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2010 09:29

Ahoj Petře,i já jsem cholerik,tak mám pochopení..Ale když přijdu z hospody, jdu chrápat..Tak se drž ty kluku jeden cestovatelskej.

Re: Doprava a tak....
Autor: mary (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2010 19:00

Milý pane Big Smoku,

přečtěte si ještě jednou, o čem většina příspěvků v této debatě je. Pak možná pochopíte, že ten váš je mimo mísu. Chování jistého konkrétního řidiče je děsné ať sněží, či svití sluníčko a řada z nás se snaží s tím něco dělat. Řada z nás též pochválila pracovníky Technických služeb, ale bohužel jste zřejmě zvládl přečíst jen část příspěvků. Takže ten váš výlev je fakt blbej a totálně nesmyslnej. Howgh.

Re: Doprava a tak....
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2010 17:51

ty taky stando,ty taky :-)

Re: Doprava a tak....
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.03.2010 22:14

Tak jsme zase slavný:
[tn.nova.cz]

Re: Doprava a tak....
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 01.04.2010 08:19

Jo pane Strejčku. Náplavy si představují život na vesnici poněkud zvláštně. Pak přijdou na to, že jim vlastně město chybí a pokouší se ves přestavět na cosi. Díky

Re: Doprava a tak....
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 01.04.2010 10:48

doufam, ze soudruzi z novy toto video poskytli policii a ta na zaklade spz a ksichtu sebrala ty vymasteny krave papiry za jizdu v protismeru.

pokud se tak nestalo, mohli by ji skripnout alespon dusickovi darmozrouti, ze by take za deset let existence jednou udelali neco uzitecneho.

Re: Doprava a tak....
Autor: Mary (IP zapsáno)
Datum: 02.04.2010 17:35

Tento způsob venčení psů se asi začíná rozmáhat, před asi 2 měsíci jsem podobného "sportovce" potkala na brdské hřebenovce. Byl to pán tak okolo šedesátky, v mysliveckém, přes břicho sotva dosáhl na volant. Pokud vím, tak na brdskou hřebenovku je zákaz vjezdu motorových vozidel....

Re: Doprava a tak....
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 08.04.2010 12:20

mary: ale myslivec je verejny cinitel a lesni milicionar, ten muze. nad cernolicemi treba v lese zacaste opruzuje jeden z techto dementu na ctyrkolce (odznaku to lidi s iq pod 30) napriklad za to, ze clovek nema psa na voditku.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.