cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jak to je s novým centrem pod školou v Mokropsech
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2010 22:40

Dnes večer jsem se účastnil schůzky na městském úřadu ohledně úpravy lokality pod školou v Mokropsech v novém územním plánu. Schůzky se účastnili pánové Jirout, Přibík, Strejček, Pajgrt, Hlaváček, Voldřich, Dvořák a já. (Účastnil jsem se schůzky na pozvání pana Pajgrta, neboť jsem zaslal diskuzní příspěvek a protinávrh řešení lokality pod školou).

Na této schůzce konečně, alespoň pro mne jako běžného občana, zazněly podmínky dohody se spoluvlastníky pozemků pod školou. Tyto podmínky se bohužel liší od toho, co jsem doposud o celé transakci mohl zjistit. (Myslel jsem si, že město získá cca 10,5 tisíc m2 pozemků darem pod školou a že změna využítí pozemků v lokalitě Měchury není součástí dohody. Ostatně i můj diskuzní příspěvek zaslaný do IL vycházel z těchto nepřesných východisek)

S vlastníky pak bylo dohodnuto prý toto:

-město získá v lokalitě pod školou, z cca. 32 tisíc m2, které vlastníci pod školou vlastní, cca 9 tisíc m2 darem.

-za výše uvedený „dar“ vlastníci získají
1)možnost na zbylých pozemcích pod školou, cca 19 tisíc m2 (zbytek plochy ještě padne na různé kruhové objezdy u trati atp), vystavět stavby k bydlení,
2)změnu lokality Měchury (nám. 5 května) v územním plánu ze sportovně rekreační plochy na bydlení, tedy získají dalších cca 10,8 tisíc m2 na bydlení (ze zbylých cca 1,2 tisíc m2 na Měchurách má být park)

Dále je zřejmé, že není snaha zvětšit pozemek ve vlastniství města pod školou (neboť městská kasa je prázdná)

Je snad možnost získat těch 9 tisíc m2 nikoli uprostřed, ale na kraji lokality pod školou s tím, že by nebylo centrum s polyfunkčními domy, ale centrum sportovně rekreační. O tomto bude ještě Jirout s vlastníky a ostatními zastupiteli jednat. (V původním návrhu, který počítal se získáním cca 9 tisíc m2 více méně uprostřed lokality, navíc připadlo cca 4 tisíce na komunikace. Je proto otázkou, kolik darované plochy v případě přesunu darované části pozemku na kraj lokality připadne na komunikace.)

Jinak času na změnu v návrhu čistopisu územního plánu je tak cca 14 dní, pak se již bude zasílat dotčeným orgánům a zastupitelé budou později hlasovat pouze o tom, zda-li nový územní plán schvalují či nikoli.

Názor si každý asi udělá sám.

Šimon Hradilek

Re: Jak to je s novým centrem pod školou v Mokropsech
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2010 13:21

to je panecku kalup...

muzete trochu priblizit, co se na schuzce delo?

Re: Jak to je s novým centrem pod školou v Mokropsech
Autor: duss (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2010 14:37

Nechci vlastnikum rozhodne upirat pravo na co nejlepsi zhodnoceni sveho majetku, ale pocitam-li:

Celkova vymera pod skolou 32 tis. m2 - 9 tis. m2 (pro obec) + 10,8 tis. m2 (na mechurach) - 1,2 tis. m2 (parku na mechurach) dale odecteme par tis. m2 na komunikace = velmi kvalitni zhodnoceni ZEMEDELSKE PUDY.

Obec vlastnikum umozni velmi lukrativne zhodnotit ZEMEDELSKOU PUDU (je v intravilanu tak to neni tak do oci bijici jako snaha o zhodnoceni ZEMEDELSKE PUDY na Vrazi), za to obec dostane "milostive" 9 tis. m2 - 4 tis. m2 (urcenych pro silnice = investice pro vlatniky okolnich pozemku) pruhu uprostred. To je mi panecku pro obec PRINOS JAK VRATA.


Jsem jen zvedav za jak dlouho se v katastru objevi jako majitel jedne ze stavebnich parcel pan jirout.

Obdobne jak tomu bylo v pripade parcelace pozemku "Na Vapenici".
Puvodni ZEMEDELSKA PUDA byla rozparcelovana.
Obec dostala (predpokladam) pozemky na stavbu komunikaci (2753/ 15, 16 18 21).
Ostatni pozemky jsou stale napsany na puvodni majitele (2753/ 2 - 14 a 20).
A jen tak NAAHODOU jeden pozemecek (2753/19 rozloha 1859) je napsan, hadejte na koho (mate tri moznosti)?



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.