cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 10:24

Tak predevsim bych rad zcela verejne podekoval vsem vlastnikum, kteri jiz pozemky pod komunikacemi obci darovali, a pokud se podari prijmout i soucasne dary pod Stredni, Skolni, Prazskou, Dobrichovickou, a Mokropeskou (zastupitelstvo 15.3.) tak samozrejme i temto vlastnikum. Je to z meho pohledu velkorysy a rozumny dar, a ja za nej soukrome opravdu dekuji. Podekovani zcela jiste muze ucinit kazdy, a nemusi cekat, az to oficielne za mesto ucini pan Radl, coby starosta ;-) :-)

A ted zejmena k te "rekonstrukci". Nepredpokladam, ze by mi nekdo z populistu odpovedel, protoze to tu pry sledovat nehodlaji, ale treba to bude alespon popud pro ostatni, aby se svych zastupitelu ptali, "jak to vlastne mysleli a mysli" :-) :-)

Shodou okolnosti jsem mel moznost nahlednout do casti podkladu pro zastupitele (pro jejich pripravovane jednani ted 15.3.), kde coz jsem ani nevedel je i zadost o vyjadreni k petici za Stredni z prosince, ktera pozadovala levnejsi provedeni oprav Stredni, a za ktere zde loboval (pokud jsem to spravne pochopil) i pan Hlavacek, a tedy jak to chapu ja i cele VC (coby "ochranci chudaku obcanu proti zlovuli radnice vedene a ovladane 'Dalmatiny'" :-D :-D ).
Nabidkova cena na provedeni oprav Stredni se pohybuje kolem 17mega s DPH (ovsem to je jak silnice - cca 11mega bez DPH, tak i chodnik za cca 3(minus)mega bez DPH), a nebo podle pozadavku obcanu a jejich petice za cca 3mega s DPH (ovsem to je bez chodniku, POUZE se odbagruje cca 10cm vrsku a polozi se asfalt...).

Zajimave je si precist vyjadreni firem k tomu reseni pozadovanem obcany, a tedy i panem Hlavackem a VC, za tech cca 3(plus) mega s DPH. Jen namatkou (vsechny 3 oslovene firmy se ve vyjadrenich ruznymi formulacemi dle meho nazoru zcela shodly):
"...tento styl oprav spada do obdobi pred rokem 1989...", "...v zadnem pripade na takovou praci nedame zaruku...", "...zaruka maximalne do zacatku prvni zimy...", "...je to zcela v rozporu s jakymikoliv normami...", "..absence pripravy plane a jejiho odvodneni...", atd.
Neboli, ono uzasne "LEVNE" resenipodle peticniku a VC za cca 3+mega s DPH bez chodniku by obec dostala bez zaruky, vydrzelo by to zhruba rok (pak by to zacalo praskat a nejpozdeji druhy rok by se opet objevily vymoly, louze a blato, ostatne tak jak to je videt na II/115, ktera se presne takhle za poslednich cca 15 let opravovala uz 3x...). Pak bychom to uzasne LEVNE mohli udelat treba jeste jednou za dalsi 3-4mega a pak by snad konecne nekdo dostal po dalsich volbach rozum, a udelalo by se to za tech 17mega, coz v dobe za 4 roky muze byt ale taky klidne uz 20mega nebo vic.

A ted ty dotazy, co by zajimaly me:
- jak se zastupitele postavi k rekonstrukci Stredni ? Budou hlasovat bez ohledu na "leva prava", nebo "pozice opozice" ?? A nebo (zejmena) VC dal
budou populisticky prosazovat "LEVNE" reseni, ktere pozaduji obcani, ktere ale ve finale muze stat hodne pres tech soucasnych 17mega ?? TOHLE je presne otazka zejmena pro cele VC

- opravdu je potreba lidi umyslne uvadet v omyl, kdyz nekteri politici "VEREJNE" tlaci zcela spatna reseni ??? Jak dlouho si jeste volici nechaji veset na nos buliky typu "...dal budeme zkouset, jestli vydechovanim cigaretoveho koure do vody NAHODOU nevznika zlato..." ???

Kdo neveri vyse uvedenym FAKTUM!!!, necht prijde na zastupitelstvo, a nebo necht kontaktuje sveho zatsupitele, aby mu umoznil do podkladu nahlednout. Sam jsem zvedav, jak zejmena VC pod tlakem FAKTU od odborniku budou na zastupitelstvu jednat :-) :-). Uz se skoro "nemohu dockat" odmitaveho vrteni hlavou u pani G :-), a dalsich jiste "velmi zajimavych" navrhu VC :-). A modlim se (ac opravdu nejsem pravoverny verici), aby zvitezil zdravy rozum (aspon ted, pri reseni opravy Stredni)...

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 11:42

Snad jen jeste drobnost. Darovani pozemku pod Stredni, alespon tak jak jsem to pochopil ja, se prozatim netyka VSECH soukromych pozemku pod Stredni. Takze pokud dojde na rekonstrukci, tak zrejme tou "salamovou metodou". Nicmene, podle me je lepsi to opravit aspon na te vetsi casti, nez se dal zbytecne dohadovat a dal mit blato vsude (bude pak ale zrejme rozdil v tech celkovych castkach, i kdyz ten pomer nabidkovych cen zrejme plus minus zustane)...

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 12:40

A posledni informace, ale tady pripadne prosim nekoho lepe informovaneho nez jsem ja o pripadnou opravu.

Pohledem do map lze tedy Stredni zrejme opravit ve smeru od Skolni az skoro k Puskinove (kousek pred krizovatkou s Puskinovou zrejme neni a zatim nebude obecni).
V useku od (vcetne) krizovatky s Puskinovou az temer ke krizovatce s Tolsteho opet lze zrejme rekonstruovat (nevidim ji jako soukromou).
V useku Tolsteho az skoro ke krizovatce s Gogolovou jde zrejme uplne nebo castecne o soukrome pozemky, casti z nich jak jsem pochopil se pravdepodobne tyka to darovani obci (opravdu se mi nepodarilo rozlustit rozpita cisla v katastru a najit tak nektere zaznamy).
Zbytek, tedy kousek pred krizovatkou s Gogolovou, pres tuto krizovatku, az k Vrazske (II/115) zrejme neni soukromy, a muze se tedy zrejme take opravit.

To mi v soucasne situaci prijde jako docela prijatelny stav :-) :-)

Pokud jsem se nekde prekoukl, tak prosim nekoho lepe informovaneho o pripadne doplneni nebo opravu.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 13:40

Milý Tomme,

už mě ty vaše pomluvy unavují. Místo abyste kritizoval vedení města za to, že posledních několik desítek let je takto významná ulice stále stejný blátivý tankodrom, tak se hloupě navážíte do do nás, kteří se snažíme tento zoufalý stav NĚJAK posunout dopředu.

Zatím nepadlo žádné rozhodnutí o tom, jestli bude postupováno variantou jednoduché (3+ mil.) nebo plnohodnotné (17+ mil.) rekonstrukce nebo nečím mezi tím. O tom se stále jedná, tyto schůzky aktivně vedeme. Kolega Filip Kořínek je v kontaktu s panem Jiránkem (OISM), panem Tilschem (finanční odbor) a obyvateli dané ulice včetně pana Jeráčka (Pragoprojekt), který je v dané věci (na rozdíl od většiny odstatních) dostatečně technicky zdatný. Já osobně jsem tuto věc dále otevřel na finančním výboru minulý týden z hlediska možných zdrojů financování.

Chceme dohodou se všemi těmito lidmi nalézt takový kompromis, který bude technicky funkční a přitom finančně únosný. Pokud nalezneme v rozpočtu zbytečnáých 17 mil., jistě nikdo nebude pochybovat o realizaci plnohodnotné rekonstrukce. Ale tak situace bohužel nestojí, nějaké kompromisy bude třeba udělat.

Takže asi tak, nevím co vám na tomto jednoduchém a pragmatickém přístupu tak leží v žaludku.

Na zastupitelstvu v pondělí žádné velké divadlo na toto téma nečekejte - všechny nabídky jsou - zatím - zastupitelům předloženy pouze "na vědomí". Návrh konkrétního řešení vzejde až později z dalších jednání výše uvedené skupiny i spolu se stavebními firmami, které nabídky připravovali. Cílem je, aby i na to levnější řešení, která možná nakonec bude o něco dražší než ty 3m, byla poskutnuta dostatečná záruka a aby byla garantována určitá rozumná životnost.

Nechte se překvapit, anebo, ještě lépe, pokud budete chtít místo házení špíny něco prospěšného udělat, jistě se můžete k této skupině přidat a poradit jim, jak mají problém vyřešit.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: To_snad_ne (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 14:16

Pane Hlaváčku,
Každý kdo uvažuje o levnější opravě ulice (nejenom Střední) je diletant. Technologie pokládání a skladba vrstev každé komunikace je neoddiskutovatelná. Pokud neco řešíte zkuste si napřed sehnat info. Po ulicích jezdí totiž i auta s hmotností přesahující 20 tun.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 14:23

Pane to_snad_ne,

to je přesně to, co děláme, sháníme si informace a diskutujeme o tom s lidmi, kteří se v tom technicky vyznají. Až bude všemi stranami nelezeno takové technické řešení, které bude funkčí a přitom ufinancovatelé, budeme jej navrhovat. Tam ale ještě nejsme.

Pokud se vy osobně cítíte v tomto oboru technicky zdatný, velmi rád si s vámi sednu ke stolu např. s panem Jeráčkem z Pragoprojektu a můžeme to probrat.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 15:01

:-D
Pane Hlavacku, to je presne ten problem :-). Ja jsem konstatoval fakta. Jestli je neco pomluva, prosim citujte ;-). Jestli je neco uvedeno spatne, prosim uvedte a opravte. Ale NIC z toho se nestalo, ze ??? :-) Takze prosim, zanechte toho hysterickeho kriku a populismu ;-). Mimochodem, je to clanek jako jakykoliv jiny :-). Zajimave, ze "clanky" ve vasem zpravodaji vas nechavaji v klidu, zatimco "clanky" jinych vas "zvedaji ze zidle" :-)

Ze je Stredni dlouha leta blativa je stara pisnicka. Ano, uz dlouhou dobu je v planu oprav, a ted se podle planu resi (predbehla ji mimo plan pokud me pamet neklame treba Kladenska, na navrh VV, ktera to taktez potrebovala, takze zase zdrzeni neni zadna zlovule POUZE uradu ani vedeni mesta ;-) ). A to ze mesto nema zbytecnych 17mega, OK. Ale resit to variantou c.2 podle peticniku a podle VC je proste hovadina na entou, a jak jsem vam lehce napocital, ve finale muze stat naprosto s klidem ZBYTECNYCH treba 24 i vice mega (misto soucasnych 18ti) !!! Ano, da se usetrit treba 3mega bez dane, ze nebude chodnik :-). Tot asi vse...

Takze az budete vedeni mesta priste obvinovat z toho, ze "ZBYTECNE" utraci pri vystavbe a oprave komunikaci, budte prosim (vsichni co kritizujete vedeni mesta za rekonstrukce ulic) tak laskav, a sezente si k ruce aspon par informaci o stavbe komunikaci, a pak teprve navrhujte a podporujte nejake reseni (a ne ze se slepe upnete na pouhe polozeni asfaltu, ktere je evidentnim a diletantskym vyhozenim penez, ktere je ostuda uz jen navrhnout...). Pokud na to sami nemate, tak nejdrive oslovte odborniky, co informace a vedomosti maji. Jsem si na 100% jist, ze jejich odhady se od tech odhadu firem budou lisit tak maximalne v %, nikoliv v nasobcich nebo i radech !!!

Mimochodem, k tomu blatu kdekoliv na ulicich :-). Nejlevnejsi reseni je nedelat nic, po stranach udelat strouhy, ktere vodu z komunikace odvedou v pripade Stredni treba az dolu na Dr.Janskeho (kde uz destova voda vyresena je), a kazdy rok to pouze srovnat radlici a rozhodit neco malo sterku ;-). Takze pokud chcete setrit, moznosti je dost. Pokud chcete asfalt, tak se proste smirte s tim, ze asfalt neni NOSNA CAST vozovky!!! Je to pouze kryti nosnych vrstev vozovky proti vode a proti rozjezdeni do stran (coz se prave stava u sterkovych cest, ktere je nutne udrzovat tudiz neustale aspon jednou, ale zpravidla aspon 2x do roka), a toto kryti je potreba chranit proti promrzani podlozi (aby se to nerozlamalo a nepopraskalo). To nejdrazsi na kazde ceste je prave ta nosna cast. Kdyby se VC misto populismu a nesmyslu podivalo do historie, snadno by jste se mohli dopatrat toho, ze nemlich stejne debaty se vedly kolem rekonstrukci ulic pred x lety, nez se zacala opravovat treba Slunecna. Ale jasne, to uz by nebylo o cem "debatovat"... :-) :-) A hlavne by VC musely priznat, ze se proste jede podle planu a podle dostupnych financi...

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 15:16

Jako fundovaná informace celkem postačují podklady od firem, které se rekonstrukcí silnic zabývají (viz. podklady pro zastupitelstvo) a ze kterých jasně vyplývá, že levněji to lze udělat za podmínky šířkové redukce tělesa komunikace + nerealizovat chodník (což v případě Střední jako spojnice mezi Černošicemi a mokropeskou školou by asi nebylo ideální), nebo nedodržení technologických norem s důsledkem minimální trvanlivosti případně kombinací obojího. Takže pokud má mít ulice Střední parametry pro bezproblémový průjezd např. požární techniky + bezpečné komunikace pro pěší a zároveň splňovat stavební normy od nichž se odvíjí záruka dlouhodobé trvanlivosti, tak s cenou směrem dolu lze pohnout už pouze formou soutěže o veřejnou zakázku. Moc významné to ale nejspíše příliš nebude (viz. podklady).
Pokud někdo hledá jiné řešení, pak by mě především zajímaly základní vstupní parametry, tedy zadání takového řešení - šířka, délka, technická konstrukce, chodník, odvodnění atd.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (10.03.2010 15:17)

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 15:39

Tomme,

jen tak namátkou pár zbytečných pomluv:

"za ktere zde loboval (pokud jsem to spravne pochopil) i pan Hlavacek, a tedy jak to chapu ja i cele VC (coby "ochranci chudaku obcanu proti zlovuli radnice vedene a ovladane 'Dalmatiny'"

"A nebo (zejmena) VC dal budou populisticky prosazovat "LEVNE" reseni"

My jsme za nic nelobovali, ani nic neprosazovali. A neděláme to dodnes. Jen se snažíme rozhýbat stávající nečinnost, reagovat na návrh petičníků a SPOLEČNOU DISKUZÍ se všemi relevantními odborníky (viz výše) dojít ke všestranně přijatelnému řešení, toť vše. Až to řešení bude někdo navrhovat, tak ho tady za to všichni klidně zkritizujte, ale to nikdo zatím nedělá - řešení se hledá.

Dále k vaším pokrouceným argumentům...

Priority investic si vždy stanovovalo vedení města a opozice to těžko mohla ovlivnit. Problém Střední byl (a dodnes je) vlastnictví pozemků - ne že by to bylo jednoduché, ale za ta dlouhá desetiletí se to jistě mohlo pohnout kupředu více, než se ve skutečnosti stalo.

Pokud říkáte, že varianta navrhovaná panem Jeráčkem z Pragoprojektu, je "hovadina na n-tou", znovu vás vyzývám, ať si to spolu vydiskutujete technicky - zjevně jste kvalifikovaný stavební inženýr a můžete pana Jeráčka v něčem poučit. Já stavař nejsem - jak jsem vám už jednou psal, ale vy jste to záměrně přešel a znovu mě obviňujte z téhož - V SOUČASNÉ DOBĚ NIKDO NIC KONKRÉTNÍHO NENAVRHUJE. Ačkoliv vám to asi znemožní dále tady metat špínu kolem sebe, přijměte už prosím tento jednoduchý fakt. My děláme přesně to, k čemu nás tady teatrálně vyzýváte - bavíme se o tom s odborníky, já sám stavař nejsem a neumím technicky vysvětlit, jestli je dané řešení dobré nebo špatné. Až to s těmito odborníky bude vydiskutované, budeme něco konkrétního navrhovat.

Dále jste asi přehlédl mojí poznámku o financování, finančním výboru atd., nebudu opakovat, takže ano, "jede se podle dostupných financí", jak chytře píšete, proto se také bavíme o jakémkoliv provizorním řešení.

Tomáš Hlaváček

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: To_snad_ne (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 16:30

Pane Hlaváčku
Jen abych to chápal správně, pan Jeráček je člověk bydlící v ulici Střední?
Díky za odpověd.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 16:33

Ano. Proto se to také snaží řešit...

TH

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 16:34

:-)
OK pane Hlavacku, pokud Vam natolik vadi ona veta, kterou mate za pomluvu, klidne ji zcenzuruji (definici cenzury jste resil pomerne nedavno, ze ? :-) ). Udelate to same, az vas k tomu nekdo vyzve ? :-) Uvedl jsem tam do zavorky "...pokud jsem to spravne pochopil...", aby nebylo pochyby, ze jde o me soukrome hodnoceni a muj soukromy nazor. Jak ale rikam, klidne to z toho vyndam. Me osobne to odstraneni nijak nevadi ;-)

"Levne reseni" prosazujete. O tom se s Vami prilis bavit nehodlam. Staci si precist clanek VC "Zlata stredni cesta... a nemusela by byt ani ze zlata...". A nebo ze by VC ten titulek i obsah prehodnotily ??? Takova mala autocenzura ?? :-D :-D Asi tezko...

Ze jste za nic nelobovali jako VC to rikejte volicum :-). Ja vam to bohuzel uverit nemuzu. Hledani argumentu pro obhajobu toho levneho reseni je proste lobing jako kazdy jiny (pravda je, ze to mozna nedelate Vy konkretne, jako Tomas Hlavacek :-) ). Pokud ten navrh "odbagrovat 10cm a polozit asfalt" je z dilny pana Jeracka, pak na mem nazoru, ze je to "hovadina na entou" to NEMENI ABSOLUTNE NIC (ve vyjadrenich tech firem je i zminka, za jakych podminek to jde takto udelat, a takove podminky ve Stredni, v jejim podlozi, proste nejsou a nikdy nebyly a nebudou). To je taky holy fakt a kazdy kdo takove reseni navrhne je diletant, a zadny odbornik, i kdyby mel titulu 50!!! Podobni odbornici nam tady jiz nekolik desetileti predvadeji "opravy" nejen II/115!!! Ale ja velmi silne pochybuji, ze ten navrh "odbagrovat 10cm a polozit asfalt" je z pera pana Jeracka jak uvadite, a nebo pan Jeracek neni stavar (bez ohledu na to, jaky ma titul...).

Priority rekonstrukce ulic rozhodne a predevsim navrhovalo jeste stare zastupitelstvo pod vedenim pani Langsadlove, ktera si k tomu prizvala par lidi co tomu ze stavarskeho pohledu aspon trochu rozumeli, a to po dlouhych (letitych) a nikam nevedoucich debatach, ktere VC znovu populisticky otevrely a ja jsem nejak nezaregistroval duvod toho otevreni jiz reseneho problemu. NENI PRAVDA, ze se to neresilo. Naopak. Je to zavisle jen na financich (a to vcetne tech vykupu pozemku). A mimochodem, dodnes jste jako VC ani nerekli, kde chcete vzit penize na vykupy, kdyz nejsou ani na zakladni rekonstrukce na pozemcich obce...

To ze se JESTE nenavrhuje reseni (mate pravdu, ze se o tom porad jen plane keca... :-) ) je dle meho nazoru zpusobeno prave tim, ze obcane pozaduji jine reseni, nez navrhovala radnice. A tak se zkouma a debatuje, a zkouma a debatuje, padaji nesmyslne navrhy na nesmyslne rekonstrukce, a nez se nadejeme, bude konec leta (roku - kdy se to da opravit), a Stredni nebude opravena ani na tech pozemcich obce. OPRAVDU VERITE, ze tohle je a bude vina obce, tedy soucasneho vedeni a uradu ??? Kdo petici chce to "levne" reseni ??? Kdo v tom peticniky podporuje a hleda dal "levne" reseni ??? Vedeni obce ?? OISM ?? Tezko pane Hlavacku. Diky nejen vasi hysterii coby VC je vedeni obce tlaceno do nesmyslnych debat misto toho, aby se vecne a v klidu KONALO. Ze nejste schopni jako VC akceptovat vyjadreni 3 firem, ktere se ve svem odhadu a nazorech na reseni c.1 i c.2 vzacne shodli, to je vas problem. Ale dokud se bude debatovat, tak ve Stredni dal bude blato... To je vysledek vsech tech tahanic o reseni a vsech pokusu VC prehodit to na to, ze problem jsou soukrome pozemky. A to nejsou. Vetsina Stredni se da udelat, a penize na celou Stredni stejne zrejme letos v rozpoctu nejsou, takze je to jen nesmyslna bublina. Nicmene, nejake penize na komunikace jsou a kdyz uz je Stredni hrozna, mely by se pouzit alespon na cast Stredni. A zbytek se muze resit treba pristi rok. Jestli chcete prosadit neco prospesneho, navrhnete at se to konecne resi, cim driv tim lip aspon na casti, co je obce, a ne ze se dal bude hledat jak rikate "kompromis" (coz neni nic jineho nez "levne reseni"...), a svadet nereseni na soukrome pozemky...

A chytre se nic psat nesnazim, nemusite mi to tedy podsouvat. Snazim se psat co nejvecneji a HLAVNE SVUJ pohled na vec (Vy za VC a ve svem zpravodaji delate to same ;-) ). Ze plan na opravu komunikaci existuje jiz vice nez jedno volebni obdobi je FAKT, stejne jako je fakt, ze na komunikace jde jiz nekolik let opravdu hodne penez tak, aby se kazdy rok dostalo na nejakou ulici podle toho stareho planu. Ze to VC neustale odmitaji je taky fakt. Proste by jste pak nemeli dost "predvolebnich naboju"...

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 16:56

Já upřímně nechápu, o co vám jde. Když sami nic nevyjednáme, je to špatně (viz Dalmatin), když se snažíme sami něco vyjednat, je to také špatně (máme prý nechat úřad v klidu konat - jenže on nekoná už několik desítek let, že ano).

Když nás nemůžete kritizovat za řešení, které ještě neexistuje, tak nás kritizujete za to, že vůbec něco děláme a že jsme si vůbec dovolili posoudit návrhy od stavebních firem (které byly vyžádány na základě většinového rozhodnutí zastupitelstva - 17 z 19 hlasů pro).

Nic víc se nestalo, máme nějaké návrhy, o těch návrzích dále jednáme (ale klidně nás znovu zkritizujte, že tomuto zadarmo věnujeme náš svůj soukromý čas a "nenechám úřad v klidu pracovat"), až bude nějaké řešení domluvené, tak ho předložíme a budeme se o něm bavit. Možná skončíme u toho, že to levněji než za 20m nejde, třeba bude rozumný kompromis za 10m, já to prostě v tuhle chvíli nevím. Takže to pojďme ukončit a už bude předkládané řešení na stole, pojďte znovu do mě, už se těším.

My s celou složitou historií této ulice nemáme společného skoro nic. Teď jsme si pouze dovolili reagovat na petici občanů a navrhli a prosadili jsme usnesení, že si necháme předložit nabídky od stavebních firem. Navíc sami aktivně jednáme o dalších úpravách tech nabídek, aby byly přijatelnější. Nic víc se nestalo a hned jsme si vysloužili takovou pěknou sprchu. Skvělé, děkujeme.

Mimochodem, v souvislosti s vaším vyjádřením o kvalifikaci pana Jeráčka, by mě upřímně zajímalo vaše vzdělání a kvalifikace, že si toto dovolujete prohlašovat. A to jsme zase u té vaší odvážné anonymity - do očí mu to neřeknete (v pondělí jistě bude na zastupitelstvu, budete mít možnost), ale anonymně na webu, to jsme hrdinové...

No nic, tak se tady mějte hezky.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 17:18

A mimochodem, jistě jste si všiml, že v návrhu rozpočtu, který je radou předkládán zastupitelstvu, není na ulici Střední vyčleněna ani koruna. Takže vaše úvaha, že vedení města to chce udělat nějak (třeba za 17) a my to jenom kazíme hloupými řečmi o levnějším řešení, není v souladu s realitou. Tak to jen tak na okraj, že my nejsme ti, kdo by proces rekonstrukce zdržoval. Naopak my vyvoláváme jednání, kde se způsob rekonstrukce vůbec ZAČÍNÁ řešit, žádný současný plán (ani peníze na jeho realizaci) městský úřad prostě nemá. Až bude něco domluveného a po všech stránkách (technická, finanční) odsouhlaseného, můžeme navrhovat konkrétní rozpočtové opatření a začít něco dělat. Bez petice občanů by vedení města samo pravděpodobně neudělalo nic.

Tomáš Hlaváček

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 17:19

Pane Hlaváčku, mohl byste prosím Vás zveřejnit návrhy o kterých jednáte.
M.S.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 17:23

Pane Strejčku, žádné nové písemné návrhy zatím neexistují. Až budou, vše rádi zveřejníme.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 17:41

O.K.
M.S.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: To_snad_ne (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 18:02

Pane Hlaváčku
Abych nezapoměl odpovědět. Zdatný v tomto oboru jsem, ale nechci být spojován ani s Vámi (VČ), ani s názorem zainteresovaného odborníka pana Jeráčka.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2010 18:31

Ze zápisu jednání finančního výboru vyplývá, že shoda je tedy na etapizaci:

Podrobně byla projednána situace ve zpřesňování provedení, právních problémů, ceny i případné etapizace akce rekonstrukce Střední ulice.Nabídky na provedení komplexní rekonstrukce této ulice v celé délce 1,2km mají činit až 18mil. Kč, což by v současné době bylo těžko ufinancovatelné i vzhledem k možnosti získání tak vysokého úvěru u banky.

Finanční výbor doporučuje pokračovat v přípravách realizace této stavby po etapách (zejména kde jsou vypořádané majetkoprávní vztahy) a zajistit příslušné financování, tak aby akce mohla být postupně zařazena do rozpočtu (nejspíše formou RO).

M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (10.03.2010 18:32)

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 11:13

Pane Hlavacku, nejdrive, co do debaty o Stredni podle me rozhodne nepatri:

- moje "anonymita" :-) - je mi jedno co si o tom myslite Vy nebo kdokoliv jiny. Potreba znat sveho oponenta je potreba jen tem, co se nedokazi vyporadat s cizimi nazory, a co je mnohdy horsi, s prostymi fakty. Pak se totiz hodi, ze "vime o koho jde" a muzeme utocit na jeho rodinne vazby, pripadne vyspekulovat jeho napojeni na "jiste" skupiny, bez ohledu na to, ze je to lez, apod.. Dulezite jsou podle me argumenty, a ty byly v pripade Stredni predlozeny od 3 firem prakticky totozne (jen jinak formulovane), a jsem si jist, ze vam ty zavery tech firem potvrdi kazdy stavar, co nedela fuserinu a ridi se normami. Trochu mi neustaly utok na mou anonymitu pripomina dobu minulou, a klasicky je to vystizeno i receno zde: [www.youtube.com] ("...jediny, co dovopravdy musis vedet je to ze na kazdyho musis neco vedet. Ale, musis bejt ostrazitej! Hlavne pozor na ty, co tomu rozumej!..." :-) :-) ). A znovu nejen vam pane Hlavacku opakuji, ze to co pisu "anonymne" reknu kdykoliv a komukoliv i do oci. Mozna je to pro nekoho tezko pochopitelne, ale je to tak
- moje vzdelani - Je to uplne sumak a je to stejne jako s mou anonymitou. Pokud nazor nekoho, kdo veci skutecne rozumi, ale nema v dane oblasti vzdelani, budeme kvuli tomu zavrhovat, tak se nemuselo v roce 89 zvonit klicema na Vaclavaku. Ale pro klid vasi duse, stavar nejsem. Nicmene teoreticke vysokoskolske vzdelani ohledne zakladni teorie dopravnich staveb mam, a nejen o dopravni stavby a jejich provadeni se aktivne zajimam. Nicmene tvrzeni, ze provest odbagrovani 10cm a na to polozit asfalt je hovadina na entou to absolutne NIJAK ani neovlivnuje ani nesnizuje. V cem vzdelani nemam je "strucna komunikace" :-), ale s tim se da taky delat jen malo :-) :-)

Ted jeste kratce k tomu, o co mi jde:
- nejde mi temer o nic pane Hlavacku. Nevim, proc kdyz nekdo vyjadri svuj nazor tak je hned nutne za tim hledat, ze mu o neco jde. Musim rict, ze me osobne populismus velmi vadi, a bohuzel VC/VV vnimam v Cernosicich jako tezce populistickou. Ze zidle a z meho dlouhodobejsiho klidu me zvedla az nevybirava kritika VC na adresu majitelu pozemku pod skolou a na pana Strejcka, ktery se snazil aby dohoda mela pro mesto v dane situaci co nejvetsi smysl a prinos. A je taky faktem, ze uz jsem byl nacaty populismem CSSD na celostatni urovni, a po te vasi dosti nevybirave a zcela neopravnene kritice uz jsem to proste nevydrzel JEN MLCET. Takze verte, ze mi o nic nejde, jen o vyjadreni sveho nazoru, pripadne o zverejneni casti faktu o kterych vim. A dokonce nemam ani problem s tim, pokud si jednoduche volicske stado populisty zvoli - at uz je to kvuli "levnemu reseni" za 30,-Kc, a nebo kvuli jinemu "levnemu reseni". Kdo chce kam, pomozme mu tam. Takze, znovu rikam, jestli vas lidi chteji, ja s tim problem skutecne mit nebudu ;-) . Az budu potrebovat se s vami na necem smysluplne dohodnout, budu se o dohodu snazit i pres to, ze jsou mi vase zpusoby odporne, a neuznavam je. V tom je asi zakladni rozdil v uvazovani mem a v uvazovani VC (ktere s nekym proste nemluvi, at se deje co se deje...)

Pro priste prosim debaty o tom kdo jsem jake mam vzdelani, o co mi jde, proc kritizuji, apod., smerovat do vlakna "pro zdejsi kritiky". Tam se muzeme(te) vyradit a nebude to zbytecne zabirat misto ve vlakne, kam to nepatri. Proto jsem to vlakno zalozil...

A zpet ke stredni a k vasemu rozhodovani v dane veci. Celou tuhle zbytecnou debatu jsme si mohli usetrit, kdyby jste jako odpoved na mou prvni otazku treba napsal, ze (treba): "VC jsou jednoznacne pro co nejrychleji a zaroven v plne kvalite a s dlouhou zarukou provedenou opravu ulice Stredni, budeme se snazit (pripadne podporime navrhy koalice), aby se jeste v letosnim roce v ramci dostupnych financi (coz je zhruba 6-7mega vyclenenych na komunikace) opravila maximalni mozna cast ulice Stredni"
Misto toho ale slysim, ze dal budete hledat jakesi "kompromisni reseni" (coz se dle meho nazoru neda vylozit jinak nez jako "levne reseni"), a samotnou rekonstrukci budeme resit snad az nekdy, nejlepe az budeme mit vetsinovou moc sami jako VC (opet dle meho nazoru, tak jak vase vyjadreni vnimam ja osobne)...

Historie rekonstrukce Stredni neni nijak slozita, jak se to snazite verejnosti podat jako VC. Ve vasem clanku jste sami zminili dve pomerne stare studie, ktere se rekonstrukci Stredni venovaly (zrejme proto, aby se nikdy neopravovala :-) :-) ), a ted mi tady tvrdite, ze mesto nedelalo nic a az teprve kdyz "uzasne VC se vlozily do akce", ze se mesto konecne k necemu rozhoupalo ?? Nebo ze to bylo az na popud petice loni z prosince ?? Nezlobte se, ale tahle nekonzistence ve vasich tvrzenich je podle me proste lhanim, nic vic. Presne jak jsem to mel moznost videt v realu na zastupitelstvech a pak si to precist ve vasem zpravodaji uplne jinak...
Vasi snahu rozhodne nekritizuji, to uz jsem vam rikal. Kritizuji ten zpusob. Zadnou sprchu jste si tedy nevyslouzili. Vysloveni faktu, ze hledat "levnejsi reseni", ktere ve finale muze byt o hezkych par mega drazsi nez to "drahe reseni" to neni zadna sprcha VC...

A co se tyce financi na Stredni. Jen pitomec, blazen nebo totalni ignorant by do navrhu rozpoctu uvedl, ze cca 6-7 mega v rozpoctu na komunikace pro rok 2010 je POUZE na Stredni ulici (nebo na jinou konkretni ulici)!!! Protoze, jak sam vidite, cela Stredni nejde udelat za prve kvuli soukromym pozemkum, na jejich vykup mesto nema a vlastnici je darovat nechteji, a za druhe, ze mesto nema ani dost penez na zakladni rekonstrukci CELE Stredni (at uz s dotaci na bulvar nebo bez dotace na klasickou rekonstrukci, natoz jeste na vami prosazovane vykupy...). Nicmene, presto mesto ty penize v rozpoctu vyclenilo, aby az se v zastupitelstvu prestanete pitome dohadovat o volovinach se nemusely hledat rozpoctova provizoria, a nahradni zdoje penez, ale aby bylo mozne ty penize pouzit relativne hned (takhle to dela spousta soukromych firem, ze si vycleni penize na urcite OBECNE kapitoly a v prubehu roku z nich ukrajuje podle toho, co je zrovna potreba a realne, a v pripade Cernosic, co se podari stihnout a pripravit). Takze jestli vam jako VC jde o skutecnou pomoc a opravu Stredni, tak se prestante litovat, prestante porad hledat nesmysly v podobe neexistujicich kompromisu a neexistujicich "levnych reseni" (coz je to, co ted delate), a proste tlacte v zastupitelstvu pripravu opravy Stredni v ramci dostupnych financi (coz je to co nedelate - at se kazdy prijde podivat na zastupitesltvo :-) :-) ). Neverim, ze mesto se bude branit pouzit tech pripravenych cca 6-7mega, a pokud ano, tak PAK mate argument, ze mesto a vedeni OPRAVDU nechce. A nijak vam to nebrani si pripravovat vase strategie vykupu pozemku, protoze je zrejme, ze i kdyby cela Stredni byla obecni tak ze na celou Stredni zrejme letos penize proste nebudou tak jako tak. A samozrejme verim, ze pokud mesto nedokaze najit shodu na oprave Stredni, tak se tech cca 6-7 mega pouzije zcela jiste na nejakou jinou ulici v Cernosicich a obyvatele Stredni budou mit blato o nejaky ten rok dele. Zbytecne debaty a hledani jakychsi "kompromisu" je tedy podle me to, co obyvatele Stredni potrebuji ze vseho nejmene

Jo a mimochodem, nejsem to ja, kdo dela z komara velblouda. Ja jsem na svych webovych strankach neudelal z ulice Stredni zcela nesmyslnou kauzu. Takze jestli tvrdite, ze s tim nemate nic spolecneho, nechapu, proc z toho delate kauzu (a zbytecne debatujete i nad jasnymi fakty - viz vyjadreni tech 3 firem, ktere jen potvrdilo uz to, k cemu obec a zastupitelstvo doslo uz pred nekolika lety nez se zaclo prave treba se Slunecnou (ktera byla jedna z prvnich opravenych), a nez vznikl plan obnovy komunikaci), proc z toho proste radeji nezkousite delat reseni...

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 16:03

Vy jeden psavý a neveřící Tommáši smiling smiley)

tato diskuze opravdu není moc konstruktivní, tak už jenom krátce:

Vaše anonymita a (ne)vzdělání (v dané oblasti) mě nezajímá do té míry, kdy ze své anonymní skrýše přímo neurážíte ostatní. To, co jste napsal o panu Jeráčkovi, nic jiného než urážky nejsou. Já to považuji za zbabělost, někdo jiný možná za hrdinství a základy naší demokracie smiling smiley Pokud mu to v pondělí řeknete do očí, jak tady slibujete, rád se vám omluvím smiling smiley

To, že se vám nelíbí náš styl, mě mrzí, snažil jsem se vám to vysvětlit, zřejmě neúspěšně. Mám však dojem, že o ta vysvětlení ani moc nestojíte, vás to pomlouvání tak nějak asi baví, že ano smiling smiley Nikdo vás nenutí mlčet, já jsem připraven snést oprávněnou kritiku i se poučit z vlastních chyb, ale na nesmysly, se kterými jste se do nás obul v tomto vlákně, jsem prostě musel reagovat. Jinak máte pravdu, tuto debatu jsme si mohli ušetřit, protože, jak už jsem několikrát tady napsal, řešení se teprve hledá (ačkoliv vy již předem víte, že to bude "hovadina na n-tou") smiling smiley)

Ano, navzdory vašemu "kvalifikovanému" názoru, v rozpočtu stavebních firem je řada položek, které se mohou vypustit nebo udělat jinak. Ve Střední ulici se např. mnoho let pořád dokola naváží štěrk a současný stav podloží tedy vypadá jinak, než je obvyklé. Je tedy důvod se domnívat, že odbagrovávat existující štěrk a navážet nový štěrk je do určité míry zbytečné. Dále, chodníky - můžeme je nechat udělat spolu se silnicí nebo je nechat na později (na ty lze navíc získat dotaci ze SFDI). Tím myslím ty kompromisy (například). A ano, důvodem kompromisu je najít levnější řešení (rozpočet je takový, jaký je). Znovu nicméně opakuji, že stejně jako vy nejsem stavební odborník a v detailech vás odkazuji na pana Jeráčka a pana Jiránka, kteří to spolu řeší. Váš názor, že naše snaha o levnější řešení "bude ve finále o hezkých pár mega dražší než to drahé řešení" nezní moc přesvědčivě, když vůbec nevíte, co vlastně tím levnějším řešením bude (ani já to zatím nevím).

K rozpočtu: zjevně nemáte dostatek informací a je smutné, že nepřímo označujete pana Tilsche a paní Dufkovou z městského úřadu, kteří rozpočet připravovali a které oba osobně velmi respektuji, za "pitomce, blázny nebo totální ignoranty". Stačí se podívat na list "Investice", kde je vše v detailu velmi konkrétně popsáno: Riegrova 1 mil.,TDI Vápenice 27 tis., Vápenice komunikace 5,5 mil., mezisoučet silnice 6,6 mil. A tak dále. Ulice Střední tam zkrátka není. Uvedených 5,5 mil. za Vápenici je navíc dluh za akci realizovanou v 2009 (takže není možné uvažovat o tom, že bychom třeba udělali Střední místo této položky). Vaše představa, že město disponuje nějakou obecnou kapitolou, ze které postupně "ukrajuje", není v souladu s realitou.

Žádných připravených 6-7 mil. tedy neexistuje, seznamte se prosím podrobněji s rozpočtem. Jediný zdroj financování se zdá být úvěr, který bychom jako město mohli dostat (naše zadluženost není zatím nikterak velká a navíc nebyl vyčerpán již dříve schválený úvěr na B&R). Jakmile bude dohodnutý způsob provedení, budeme navrhovat jeho realizaci a jeho finanční krytí tímto úvěrem. V ten okamžik se to také v případě schválení dostane do rozpočtu formou rozpočtového opatření. To pravděpodobně nebude na zastupitelstvu v pondělí, ale až později.

Jinak úplně čerstvé zprávy z dnešního dne jsou takové, že bude vypsáno nové výběrové řízení na první třetinu silnice dle upravených technických parametrů (chcete-li "levnější" řešení), ale při tom s odpovídající zárukou. Na toto má finanční odbor mandát vyjednat u ČS úvěrový rámec.

Takže asi tak, už to prosím ukončeme. A pro všechny příznivce naší internetové diskuze jednu do vlastních řad od J. Nohavici: [www.nohavica.cz] smiling smiley)


Hezký den

Tomáš Hlaváček

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 16:31

Pane Hlaváčku, v jaké finanční výši a v jakém časovém horizontu by měl být úvěrový rámec a čím bude krytý. Mohl byste prosím zároveň uvést upravené technické parametry zadání rekonstrukce ulice Střední (šířka, délka, konstrukce atd.)?
Děkuji
M.S.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 16:39

Pane Strejčku,

omlouvám se, já opravdu tyto detaily zatím nevím. Mám jen telefonické/zprostředkované informace z OISM a FO. Technické parametry budou předpokládám obsahem nového výběrového řízení, parametry úvěru budou předmětem jednání s bankou. Jakmile se k obojímu dostanu, bez problémů vše zveřejním.

Jediná mě zatím známá informace je odhadovaná maximální výše úvěru 6 mil. (=1/3 z 18 mil. za celou silnici) s tím, že reálná cena by měla být nižší právě kvůli technickým úpravám. Jak moc nižší a o jaké přesné úpravy se jedná, zatím nevím.

S pozdravem, TH

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 16:42

O.K. Požádám OISM.
M.S.

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 17:32

:-)
OK, pane Hlavacku, uznavam, ze informaci kterou jsem mel byla tedy s nejvetsi pravdepodobnosti vztazena jiz na ten predpokladany uver, nerikam, ze vim vsechno a presne :-). Tretina z tech cca 17-18 milionu je tedy 6-7milionu na tretinu Stredni :-). Takze konecne neco ciste vecneho :-). Ovsem to neni zadne "levnejsi reseni" ;-). To je proste tretina z te celkove ceny praci za vozovku i chodnik (pro celou Stredni), vse se zarukou a vse provedene podle norem ;-) :-) Takze asi tak. Jestli z teto tretiny chcete neco vypoustet, ocekaval bych ze reknete co a proc, a kdy bude ten zbytek, co by se ted mel podle vas vypustit. Pokud se ovsem vratime k tomu, ze VC Vasim prostrednictvim tvrdily, ze mesto a urad nic uz roky nepodnika a navic ze na to nema zadne penize, tak mi nejak moznost ziskani uveru na Stredni do tohoto tvrzeni proste nezapada :-), ani uver nejde ziskat tak ze zajdete do banky a vratite se hned s 6 mega v kapse :-) (sediva, nudna a bezna realita je spise takova, ze kdyz doslo podle starych planu na konkretni reseni ohledne Stredni, tak se proste v poklidu naslo :-) - i bez zasahu VC, a bez zbytecne emocnich clanku i petic :-) ) ...

Co se tyce navazeni sterku, ano, mohu rici, ze TS sterk sice obcas navazeji (nejen do Stredni), ale bohuzel nijak neresi odvod vody z tech sterkovych cest, takze se dlouhodobe jedna o vyhazovani penez (chybi prubezna drobna udrzba). Navic jeste jsem v Cernosicich nevidel, ze by sterkove cesty delaly a udrzovaly TS alespon ve spadu (jak podelne tak pricne, tak jak to ma byt), aby na nich voda nestala (minimalne ne v pojizdene casti), a ze by se nejak pravidelne udrzovaly, aby se vznikle louze nestavaly postupne rybniky a bazinami (a bohuzel to je presne ten duvod, proc se o cestu ve svem okoli obcas staram sam, a diky tomu po navezeni relativne maleho mnozstvi sterku TS zustava ta komunikace bez hlubsich der, louzi a vymolu po vetsinu roku uz nekolik let od rozbagrovani pri stavbe siti)

A co se tyce pana Jeracka, ja sam jsem se do nej nenavezl (nemam absolutne zadny duvod ani motivaci neco takoveho delat). Znovu opakuji (jak jsem uvedl hned po vasem prvnim odkaze na nej), ze pochybuji, ze je autorem toho navrhu "odbagrovat 10cm a polozit asfalt". A kdokoliv je autorem takovehoto navrhu nejen pro Stredni, tak je proste diletant. Nevim, co se vam na tomto tvrzeni nezda. Pana Jeracka jste si vzal coby odbornika do sve argumentace ohledne me kritiky toho hovadkseho navrhu Vy a ne ja. Pro me je dulezite to samotne reseni, ne jeho autori. Takze opravdu znovu opakuji, nepisi o panu Jerackovi, pisi o reseni "odbagrovat 10cm a polozit asfalt", a to je proste hovadina (a jeho autor diletant, tecka). Nevim, proc mate porad potrebu se o tom bavit, navic v situaci, kdy uz zacina byt zrejme, ze mesto nastesti ani v pripade Stredni do podobnych hovadin nepujde. A ja doufam, ze se o podobnych hovadinach uz nebude vest na zastupitelstvech dlouha a zbytecna diskuse (ani na popud VC), kdyz fakta od 3 firem mluvi dosti jasne. Domnivam se, ze kritika hovadskeho navrhu reseni je zcela na miste (bez ohledu na jejiho autora). Prosim proto, neodkazujte me na pana Jeracka. Az budu chtit nazor odbornika, u ktereho jsem si zcela jist jeho kvalifikaci, tak se takoveho dotazi. Me ale prozatim bohate staci vyjadreni tech 3 firem, ktere mate jako podklady pro zastupitelstvo (a jejich castecne vyjadreni jsem uvedl hned napoprve zcela verejne :-) ), a muj nazor na provadeni silnicnich staveb.

A posledni vec. Ano, mozna mohu mit nepresne informace (moznost uveru vs. penize jiz v rozpoctu), i se mohu mylit, a nemam problem to priznat. Skoda, ze stejneho postupu nejste schopni i vy coby VC. Ve svych clancich jste podobne nepravem jako ja (neprimo autory rozpoctu) oznacili kde koho za "skudce a vyvrhele", a povazujete to za naprosto normalni a legitimni. Pokud jsem se tedy svym predchozim vyjadrenim nekoho dotkl, rad se mu timto omlouvam, coz tady si myslim tato forma bohate postacuje (pokud dojde na osobni kontakt, vysvetlim si to s dotycnymi pany i damami klidne i osobne, to mi muzete verit :-) ).
Vysvetlovani vaseho stylu me osobne je zbytecna prace :-). Necham se presvedcit fakty, treba az clanky, co pisete, budou vecne, a bez zbytecnych spekulaci i bez zbytecnych a nesmyslnych obvineni, a bez lzi. Zkratka, az prestanete s tim populistickym a revolucionarskym stylem. Samozrejme vas do toho nenutim ;-) :-), piste si co chcete a jak chcete, ale prosim necekejte ode me, ze k tomu budu stale souhlasne mlcet :-). Do te doby mi vas styl prosim opravdu nevysvetlujte ;-), opravdu je to ztrata casu :-)

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 18:10

Škoda, že vy to pořád tak překrucujete, jen abychom zapadli do té Vaší populistické škatulky... Hlavně že sám tak bazírujete na FAKTECH a sám se jich moc nedržíte :-))

1. 6 mil. je skutečně třetina z 18, ale když se znovu podíváte na můj příspěvek výše, uvidíte tam, že "reálná cena by měla být nižší právě kvůli technickým úpravám". To jste nějak "omylem" přešel.

2. Detaily toho, co bylo z původního rozpočtu vypuštěno - zeptejte se na OISM, kteří připravují nové výběrové řízení, já to nevím

3. Petice byla iniciativa občanů ze Střední, nikoliv VČ (ale zkuste se s nimi pobavit a říct jim, že jsou "zbytečně emotivní" smiling smiley) A naše články se týkaly něčeho jiného - odkupu/darování pozemků, nikoliv způsobu rekonstrukce.

4. Současný stav je výsledek reakce na petici občanů, žádný plán města na to nebyl, protože "se nepodařilo vyřešit majetkový problém s pozemky". Kdyby paní Zelinková ze Střední to opakovaně nechodila urgovat na zastupitelstvo, nic by se zřejmě nedělo dodnes.

5. Nečekám, že budete souhlasně mlčet, ale nechci tady nechat bez odpovědi vaše různé pomluvy - ne kvůli vám, ale kvůli ostatním čtenářům tohoto fóra (které tedy docela lituji, jestli se prokousali až sem), aby si náhodou nemysleli, že když ty pomluvy zůstanou bez odpovědi, že na nich asi něco bude. Jak už jsem psal několikrát, já rád uznám chybu, ale tady jsou vaše útoky poněkud mimo :-))

Tomáš Hlaváček

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 18:37

Pánové, mám k tomu ještě jednu věc, kterou bychom neměli přecházet. Doporučoval bych držet se pokud možno časové priority rekonstrukce jednotlivých ulic, která byla definována investiční komisí zhruba před sedmi lety na základě objektivních kritérií jako jsou např. kategorizace ulic (páteřní až dojezdové), zastavěnost, vyřešené majetkové vztahy, finanční spoluúčast, možnost financování z dotace atd. Na této systémové posloupnosti se poměrně složitě tehdy hledala shoda v investiční komisi, finančním výboru a nakonec i mezi zastupiteli bez rozdílu pol. příslušnosti. Přesto jsme ji našli a víceméně se podle tehdy definovaných priorit rekonstrukcí jednotlivých ulic jede do dnes.
Nerad bych, aby vyslyšená petice obyvatel ulice Střední nyní spustila lavinu petic, kterou pak neuřídí nikdo, ani VČ. Pokud se tedy pane Hlaváčku chcete chovat jako VČ skutečně zodpovědně, mohu Vás přizvat na aktualizaci tzv. "Pajgrtova seznamu". Pokud chcete pokračovat systémem petic, pak by mě ovšem zajímalo, jak s dostupnými financemi vyřešíte, které ulici dáte přednost a která bude muset počkat.
Střední naštěstí do definovaných priorit zapadá, s tím nemá problém asi nikdo (pouze dořešit vlastnické vztahy), přesto si znovu dovoluji upozornit na to, že není příliš šťastné prezentovat její řešení, jako důsledek petice.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (11.03.2010 18:57)

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 18:58

Nesnazim se nic prekrucovat. Problem Stredni neni nic jineho, nez postup podle stanoveneho planu (viz prispevek pana Strejcka), a objem dostupnych financi. Nic vic, nic min. Tam kde jsou pozemky soukrome bude zatim blato. To jsou fakta. Ani Vase clanky, ani petice na tom postupu uz radu let vubec nic nemeni. To jsou taky fakta.

Ad 1 a 2 - rad si pockam, jestli ta zmena bude v radech procent nebo nasobku - ja tipuji %, takze v podstate zadna zmena :-). Ano, pokud vypustime chodniky, muze se castka snizit vyrazne, nikoliv usetrit nebo zlevnit ;-) :-)

Ad 3 - Vas clanek "Zlata Stredni cesta... a nemusela by byt ani ze zlata" resi mimo jine TAKE problem s vlastnickymi vztahy. Na postupu mesta podle planu to nemenilo NIC !!! ;-) :-). A ano, je to zbytecne emotivni jak od vas coby VC tak od obcanu. Ostatne, stejne jako byly zbytecne emoce kolem toho, kdyz se delala Mokropeska podle planu, ale mela "problem", ze tam bydli pan Strejcek :-) (samozrejme to na postup mesta ani tehdy nemelo zadny vliv - proste emoce jsou v tomto smeru jiz nekolik let zcela zbytecne, od dob existence toho planu, a nevsiml jsem si, ze by VC dalsi vznikajici emoce mirnily a vysvetlovaly, spise naopak, coz je proste muj dojem ;-) )

Ad 4 - LEZ !!! Neni to vysledek zadne petice !!! Plan je a byl, staci se podivat do historie pane Hlavacku, a nebo o tom alespon proste mluvit s ostatnimi zastupiteli a se zastupci mesta a uradu ;-). Majetkove problemy jsou jen na te zhruba jedne tretine (ktera to zhruba je jsem uvadel), a ta se pravdepodobne tedy hned tak delat nebude, stejne jako Karlicka u bytovek - opet hola fakta ;-)

Ad 5 - jestli od te posledni vety, co vam vadila, je zde jeste nejaka lez nebo pomluva, prosim citujte. Pausalizaci delaji populisti ;-)

Az se budete snazit zbytecne vasne v obci mirnit a vysvetlovat moznosti uradu a TS a jejich postupy, pak nereknu ani slovo. VC z meho pohledu zatim jiz vznikle vasne pouze rozdmychavaji (a nekdy, jako v pozemcich pod skolou i sami zakladate) a prilevaji olej do ohne. Tak se nedivte, ze se pak ozyvam. Na reseni postupu ve Stredni neni s ohledem na jine komunikace v Cernosicich A S OHLEDEM NA STARY plan VUBEC NIC nestandardniho nebo neobvykleho. Pokud nekdo tvrdi opak, tak proste umyslne lze!!

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 19:04

A jinak, za sebe jsem jiz vse podstatne rekl :-)

Pokud k tomu jeste neco budete mit, prosim. Nepotrebuji si poslednim slovem nechat zdani dojmu, ze pravda je na me strane :-) (to si rozhodne nemyslim,ani to tak neberu - to bych nemohl cist zadne noviny, ty jsou taky plne oobnich nazoru bez reakci "dotcenych" :-) ). Jestli to tak nekdo bere, je to jeho problem :-). Stejne tak se nemusite bat, ze by volice vasi strany ovlivnilo, ze tu zustane nejaky prispevek bez vasi reakce :-). Mam tu cest v realu (ne tady) videt, ze presvedceni vasich volicu muze zmenit jen vase "vladnuti" mestu :-). Ja bych byl posledni, kdo by pripadny volebni vysledek ve vas prospech nejak snizoval nebo napadal :-). Takze, zadne obavy. O volice kvuli takovemuto "povidani" zcela jiste neprijdete ;-)

Vsem hezky den :-)

Re: Rekonstrukce nebo "rekonstrukce" Stredni a doufam ze nejen moje podekovani vlastnikum
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2010 19:18

Díky za názory, vše již bylo řečeno, mějte se hezky smiling smiley)

Tomáš Hlaváček

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.