cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234
Aktuální stránka: 4 z 4
Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 07:51

Tak jinak Amigo. O tom co pisete neni sporu. O zadnych povinnostech opozice ja nic nerikam. Ale kdyz soucasna kaolice nejen przni mestsky web treba HydeParkem (a jinymi <|>vinami), tak jakym mechanismem to dokaze zlepsit opozice ? Nebo mate pocit, ze to lze zlepsit jen kritikou ? Nebo ze se to zlepsi mavnutim proutku, az opozice bude mit vetsinu ? Tak to ja si tedy fakt nemyslim.

Mate pravdu, mozna by to meli delat zamestnanci MU (ale taky mozna ne, zalezi na tom, jaky system bude pro stranky zvolen nebo naprogramovan). Takze se konecne dostavame k dalsimu problemu. Kdo to zamestnance MU nauci, kdo to uceni zaplati, kdo je pak bude za tuhle praci navic platit ? A nebo se bavime o zastupitelich a radnich a o zapisech ze zastupitelstev, z komisi a z rady ? Jak velky diskovy prostor si to vyzada a za kolik ? To by totiz zase mela byt odpovednost zastupitelu a radnich. A kolik bude takovy provoz takoveho webu stat oproti soucasnemu stavu ? Mimochodem, dobre si vzpominam na z meho pohledu banalni zmenu k lepsimu, zmena urednich hodin MU. Zkracene slovy tajemnika. Ano, lze to, ale je vysoce pravdepodobne, ze se bude muset kvuli zakoniku prace nekdo prijmout navic, nebo tem lidem zaplatit pripadne prescasy. Takze problem podle me neniJEN na urade, ale i u tech zastupitelu a radnich, protoze bez penez navic to pravdepodobne nepujde. A me proste zajima, jake predstavy a za kolik ma soucasna opozice, abych mel srovnani ke stavajicimu stavu, co to stoji ted. Nic vic, nic min. Znovu jen zopakuji, neumim si predstavit, ze bych uradu vycetl, ze ma blbe oteviraci hodiny, ale ze bych zaroven neprisel s realnym navrhem, jak to zmenit, a s navrhem na navyseni financi. Neumim si predstavit, ze bych kritizoval, ze se o leccems informuje blbe, pozde nebo vubec, ale ze bych sam opet neukazal, ze to jde snadneji, levneji, rychleji a lepe. Ale je mi jasne, ze ukazovat dneska lidem neco dopredu, nebo realne alternativy, neni rozhodne moderni trend. Dneska vladnou hlavne sliby a kritika.

Jestli si vsimate, ja nedavam prikazy, kladu otazky, ale nedostavam vicemene odpovedi. Nejde vubec o zadnou povinnost opozice. Jde mi o jeji predstavy. Jestli Vy verite nekomu, kdo rika, ze to za nej pujde lepe, pak ja mu proste neverim. Mozna, ze Vy ano.
A co se tyka referenci. Ano, proto fandim panu Strejckovi v jeho aktivitach ohledne webu, a budu ho v tom plne podporovat (aby na to mel moralni silu, kdyz mu lecos u koalice neprojde). Co se tyka webu, pak ma rozhodne lepsi napady, nez pan Jirout, o tom neni sporu. Moji plnou duveru by si ziskal ovsem az po predvedeni jeho reseni (a vubec nejde o kompletni navrhy, jak jste take zminil - jde pouze a jen o hruby nastrel vzhledu a rozvrzeni pro udelani si predstavy o prehlednosti a dostupnosti informaci na webu, a nastineni zakladnich mechanismu, tedy treba jako kdo a jak casto bude muset aktualizovat to ci ono atp.).

Pokud za tim chcete videt cokoliv jineho, nez jen moji zvedavost, co ze si to vlastne opozice "vari pod poklickou", pak je to Vas problem, ne muj ...

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 07:54

:-D
Zkuste trochu vice fantazie ;-) . Budete muset ten okruh "podezrelych" ponekud rozsirit ;-)

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 08:18

Tomme, trávit hodiny času abych Vás o něčem přesvědčil a pak si to strčil za klobouk vážně nemíním. Ale, mám pro Vás návrh. Co kdybychom ten projektíček udělali Open. Tuhle jsem si zrovna říkal, že jsem už dlouho nic nenakreslil, tak já bych hodil na papír nějakou základní strukturu a kdo bude chtít, může mít připomínky, návrhy změn a pod. Abychom se od něčeho odpíchli, vzal bych jako základ současnou podobu městských stránek. Můžeme se tím ve volných chvílích bavit třeba tři roky. Berete?
M.S.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 08:31

:-)
Ne ze by presne tohle, ale je to to, co jsem mel na mysli ;-) (navrh na Open projekt me nenapadl, a je to podle me dobry napad). Nemam s tim problem. Podotykam, ze ja nejsem grafik. Jinak myslim, ze by tak mohlo jit ukazat, ze lecos jde lepe a radostneji, nez je stavajici stav mestskeho webu.

Takze diky za nabidku, s cim budu umet, pomuzu, prispeju ... ;-)

Mimochodem, bude k dispozici (treba casem) i nejaky skromny prostor pro web, a pripadne na jakych technologiich ?

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 09:34

Dobra Tomme, ja nakladu odpovedi.

>>Kdo to zamestnance MU nauci,
naucit je to musi jejich nadrizeni. Pokud to neni v jejich moci, musi se holt hledat novi. Komunikovat s obyvateli, kteri jsou jejich zamestnavateli patri do jejich pracovni naplne.

>>kdo to uceni zaplati,
jake placeni jakeho uceni? Myslite skolit nekoho jak do formulare zapsat dve vety? Hmm, originalni myslenka.

>>kdo je pak bude za tuhle praci navic platit?
ja tam nevidim zadnou praci navic. To je pouze otazka efektivity a smysluplnosti prace.

>>A nebo se bavime o zastupitelich a radnich a o zapisech ze zastupitelstev, z komisi a z rady ?
nejen, ale samozrejme to souvisi

>>Jak velky diskovy prostor si to vyzada a za kolik ?
tak tuhle otazku nechapu. V soucasne dobe obsahuje standardni hosting diskovy prostor v radech jednotek az desitek GB. Vas extradlouhy posledni prispevek ma presne 3036B = 2,96KB a 518 slov. A ze je to dlouhy prispevek. Text "V prubehu mesicu duben-zari bude pravdepodobne probihat oprava prujezdove komunikace Radotinem. Dalsi informace prineseme jak jen to bude mozne." ma presne 144B. Jiste si lehce podelite kolik takovych prispevku by zpusobilo prekroceni daneho prostoru. Navic pokud na web flaknu jeden 2MB velky TIF, tak nejen ze ten TIF je k h..u, ale navic zabere cca 1000x vic diskoveho prostoru. A zase jsme u efektivity. Jina vec je, ze pokud bude web smysluplny pak na nej zacne chodit vic lidi. Tim vzroste traffic. Ale tahani plain textu rozhodne nedosahuje objemu srovnatelnych s nacitanim na MU oblibenych bitmap.

>>To by totiz zase mela byt odpovednost zastupitelu a radnich.
Sam se ptate, sam si odpovidate. Ovsem zejmena tech radnich. Pokud zastupitelum nedate zakladni informace tak od nich necekejte odpovednost.

>>A kolik bude takovy provoz takoveho webu stat oproti soucasnemu stavu ?
To je spis otazka personalniho auditu. Ja opravdu nikdy nestal nad nekym kdo mel do formulare nadatlovat 200 znaku. Navic pokud informace budou na webu, zamestnanci nebudou muset varit zastupitelum caj a pak na ne volat MP smiling smiley . Kolik tohle stoji casu? Co zabere vic casu - napsat to jednou a poradne na web nebo odpovedet na dvacet telefonatu ktere se na to budou ptat?

Navic nikde neudavate parametry soucasneho hostingu - kolik je k dispozici mista na disku, jake je zabezpeceni, jak casto se zalohuje a kam, na cem to bezi, jestli je to Apache nebo IIS, jake je tam PHP, ...SQL, jaky je tam povoleny mesicni traffic, jaky je traffic v soucasnosti, jaka je prumerna navstevnost, jak se zmenila navstevnost po spusteni Hideparku smiling smiley. To vsechno jsou udaje ktere musite mit pokud se chcete zacit smysluplne bavit o nove podobe webu. Jinak porcujete medveda ktery jeste beha po lese. Ale ja se tam ptat nepujdu, ja se bojim MP vic nez heveru z Mazdy.

A nakonec - pokud se jedna o web mesta Cernosice, pak si prectete tohle - "Černošice – město s rozšířenou působností; Tvorba rozsáhlých www stránek s komplexní multiuživatelskou administrační aplikací. Dále provozování a rozvoj. Dílo bylo oceněno cenou Ministerstva vnitra ČR jako OBJEV ROKU!". Myslim ze praci s "komplexní multiuživatelskou administrační aplikací" uz by za ta leta meli zamestnanci bez problemu ovladat.

Problem je, ze Vy porad chcete vyrabet nove stranky a uz byste chtel jit pridavat dalsich osm procesoru do serveru na kterem to pobezi (mne by se libil SGI Altix, to je kraaasna masinka smiling smiley). Ale zatim podle mne bohate staci naucit se poradne vyuzivat to co tu uz je hotove. A pak muze prijit diskuze jestli ma vubec vyznam zacit delat neco noveho. Mozna se prijde na to ze Cernosice proste neunesou svuj vlastni web protoze ho nedokazou naplnit informacemi. Pak by to byla skoda penez.

Jeste jsem si vsiml tohohle:
"Mimochodem, bude k dispozici (treba casem) i nejaky skromny prostor pro web, a pripadne na jakych technologiich ?" - mohl byste to nejak rozvest?



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Amigo (12.04.2007 09:36)

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 12:00

Amigo, jisteze muzete vyhazet neschopne uredniky, nebo ty, co nejsou schopni zakladni prace s internetem. Proc ne. Ze bych ale byl presvedcen, ze za ty penize byste tam dokazal (kdyby jste byl treba v roli noveho tajemnika uradu) natahat kvalitnejsi lidi za stejne penize, o tom velmi silne pochybuji. Za sebe muzu rici, ze ja zastavam stejny nazor jako Vy, tedy ze pres net by se dalo vyridit znatelne vice, rychleji a pohodlneji. Jenze pak narazite na ty lidi na uradech, kteri to proste neumeji, stejne jako vetsina normalnich radovych uzivatelu, a casto i v IT firmach. Takto jak to pisete to zni stejne jednoduse (podobne jako problem s urednimi hodinami). Takze, proc ne, prijdte na zastupitelstvo, a "poucte" pana tajemnika, jak se to ma delat za stejne penize a lepe (tedy jak to bez navyseni penez ty lidi naucit a prinutit je to delat). Jiste se zadnym rozumnym resenim branit nebude, a nebo Vam on sam rekne, v cem on vidi pripadne problemy a prekazky. Navic rada starsich uredniku bude mit zcela jiste problem se naucit i jednoduche veci, ktere jsou treba pro me nebo pro Vas samozrejmosti.

Takze muzete mit i pravdu v tom, ze staci to naucit uredniky a nebo odpovedne osoby. I tak si ale myslim, ze to nebude dostatecne, a proto si myslim je cas na pripadnou pripravu nove podoby (ktera by byla jednoducha, prehledna a poskytovala vetsinu informaci jednoduse, rychle a na co nejmensi pocet "kliku", stejne tak aby i umoznovala jednoduchou spravu toho webu a jednoduche vkladani tech informaci na web). Samozrejme ze pokud to nebudou odpovedne osoby umet/aktualizovat dal, tak i nove reseni bude na prd. To je nesporny fakt. Zase na druhou stranu, pokud by pak pripadne mela soucasna opozice moznost to zmenit, uz by za sebou mela znacnou cast priprav, a pak by to skutecne mohlo vypadat jako "ze dne na den k lepsimu" ;-) .
A jako bonus ja osobne vidim, ze tam kde neni konkurencni navrh, neni ani tlak na zmenu u soucasne koalice ;-) . Kdyz bude nejaky navrh od soucasne "opozice", muze takovy "tlak" nastartovat jiste zmeny k lepsimu jeste drive, nez by do toho mohla opozice razne promluvit, a to je podle me dobre pro vsechny. Samotna kritika podle me neni tim motorem, ktery by s tim mohl pohnout ;-) .

Ostatni si s dovolenim ponecham na pripadne konkretni reseni. Ale verte, ze rozhodne ted nebudu resit konkretni HW, ani konkretni velikost diskoveho prostoru, ale spise jestli to bude reseni pracujici s malym objemem dat (treba jen s texty), a nebo s dokumenty v PDF nebo v obrazcich apod. Co se tyka toho prostoru, na ktery se ptate v zaveru, pokud by se melo nejake reseni predvest jako alternativa, musi byt fyzicky pristupne a minimalne castecne pouzitelne. Dotaz je tedy na to, kde by se takove pripadne vystavovani alternativy odehravalo a v ci sprave pripadne rezii ;-) . Ale na to je ted jeste hooodne casu :-) , a je to spise pro uvahu (ne jako povinnost ;-) ) pro pana Strejcka.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 13:49

Ja uz toho necham, protoze taky musim neco delat. Ale jedno je jiste - pokud se nekdo nenauci jezdit se skodovkou, pak nema cenu mu kupovat Mustanga.

Soucasti www konceptu je i semanticke oddeleni obsahu od prezentace (to jsem si nevymyslel, to by mel byt teoreticky zaklad). Takze pokud nemate ten obsah, tak proste nemate co prezentovat. Vnejsi podoba webu je druhorada zalezitost.
Pravda, struktura je take dulezita, ale to je podle meho lepsi okoukat z podobne zamerenych webu - tam je k dispozici i smysluplny obsah a da se odhadnout jak web funguje. A ne to testovat na nejakem sand boxu.

Administrativni cast webu je stejne beznym uzivatelum skryta. Pokud si Vy vyzkousite ze je to pouzitelne tak to jeste neznamena ze urednici zacnou ochotne vkladat informace. K tomu by je musela donutit vrchnost a ta si nehodla pripustit sebemensi pochybnosti.

A pokud si myslite ze soucasna koalice si pripusti byt i sebemensi tlak tak si zkuste pozorne precist oficialni komunikacni forum. Posledni dotaz tam padl pred mesicem protoze i ti kteri si mysleli ze nejaky tlak by mohl prevoschoditelstvo probudit rezignovali a zjistili ze jak pan Jirout tak pan starosta si proste nedokazi pripustit ze to co tam tvori je zcela nefunkcni paskvil.

Proste tohle je akademicka debata na druhou.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 14:18

Co treba zacit tady:
[digiweb.ihned.cz]

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: edelmannova (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 11:30

Vážená, Vaše připomínka k uzavírce mě nadzvedla ze židle!!! Já už tři dny nespim, vymýšlím všechny možné i nemožné kombinace, jak to budu po dobu pouhopouhých pěti měsíců řešit a teď vidím, jak jsem hloupá, jak mi to nějaká xy nandala, protože - vždyť to je přece maličkost. Je to totální ostuda ˇˇCernošic, které si hrají na významnou obec nedaleko (nebo dokonce město) Prahy. Všude hlásají, jak je odsud skvělé spojení s Prahou atd. atd. No to nic, předpokládám že jste členka zastupitelstva. Já si hodlám oficiálně stěžovat přímo starostovi obce, Vám jsem jen měla potřebu teď narychlo odpovědět.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: m.k.hehal (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 12:16

Nenamáhejte se stěžovat si starostovi, ten je úplnej (nechci být sprostý, takže alespoň) MIMOŇ. Zdravím

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 13:36

mila edelmannova, mohla byste to nejak rozvest?

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 18:39

Vazena pi./sl. Edelmannova, sice jsem uz nemela v umyslu do teto ne uplne duchaplne diskuse zasahovat, ale protoze tou "xy, ktera Vam to nandala", jsem myslena pravdepodobne ja, pokusim se odpovedet, pokud mozno vecneji a mene vzrusene nez Vy.
Ja tuto zalezitost vnimam jako neprijemnou, ale porad drobnou komplikaci, nebo, jak jste se vyjadrila Vy, malickost, mozna proto, ze jsem se uz v zivote setkala se skutecnymi neprijemnostmi, prusvihy i tragediemi. Tri dny nespat a nadskakovat ze zidle kvuli objizdce mi prijde trochu jako projev hysterie.
Nejak take nechapu, proc je stavba inzenyrskych siti v Radotine ostudou Cernosic. Bezpochyby nedaleko Prahy jsou, ale nevsimla jsem si, ze by se nejak chvastaly svou vyznamnosti. Dobrou dostupnost Prahy spise na vsechny strany hlasaji developeri, kteri tu chteji prodat pozemky ci domy.
Starostovi si klidne stezujte, bude to mit stejny efekt, jako si stezovat na lamparne na hlavnim nadrazi.
To, ze jsem v zastupitelstvu, predpokladate uplne spatne.
Zdravim a preji pevnejsi nervy.

P.S. Docela obecna poznamka na zaver, tu neberte osobne. Docela by me zajimalo, co bude civilizaci zhyckane obyvatelstvo delat, az v Evrope dojde na nejaky opravdovy pruser. Pravdepodobne zahyne hlady, nebot nebude moci dojet autem po dalnici do oblibeneho hypermarketu.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Nickname (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 21:59

Po delší odmlce jsem opět zde.
Popsalo se spousta času - internet nemá papír - o protivenství zvaném uzavírka.
Jak jsem tak sledoval, vyřešilo se ledacos.
A uzavírka taky.
Je tam - byl jsem ji zkontolovat.
Tak se na ni už nezlobte a berte to s klidem.
Vono nám taky nic jiného nezbývá.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 10:41

nojo, co se da delat. nikde neni psano, ze obyvatel cernosic ma nezpochybnitelne pravo jezdit do prahy pres radotin. proste je tam potreba opravit jak tu rozmlacenou silnici, tak postavit kanalizaci. jinak to zrejme asi nejde a normalni clovek to pochopi.
vyvola-li to v nekom vlnu hysterie, asi by si mel dat nejakou vhodnou pilulku a zajit na odborne vysetreni.

mimochodem, kdyz to clovek vezme pres visnovku, neni to do ty prahy zas o tolik dal smiling smiley)).

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: nervoza (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 10:59

Sakra,proč se ta objížďka do Černošic neustále prodlužuje?Za Třebotovem už jen rovně na Chýnici,nikoliv na Kuchařík a dále Kuchař.Snad byla schválená,tak proč to pořád mění.Jinak podle hromadění stavební techniky na nádraží v Radotíně očekávám brzké zahájení výluky na trati...

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 22:32

A proč přes Chýnici..Má pro to někdo logické vysvětlení?Jsou to snad obstrukce pro nás?,Přídu si jak za totáče když měl přijet Brežněv.Ale vážně, PROČ?

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Prochaine (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 22:42

Také jsem tam dnes jel a byl jsem překvapen, že objížďka je směrována rovně na Chynici. Nedbal jsem značení (značka "slepá ulice") a jel přes Kuchař a projel jsem - s dodržením všech předpisů.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2007 22:45

Taky jsem se nachytal. Kdysi byla objížďky značeny i kilometricky. Dnes máme smůlu a jedeme jak trubci dle značek kam nás zavedou.
Objížďka je zfušovaná a snad i dobře prodaná.
Á propos nevíte někdo kde skončil bývalý vedoucí OISM našeho úřadu Hájek?

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Dadika (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2007 15:42

Jestli dela pan Hajek to co mel v planu, tak lovi kachny v jiznich Cechach

Jdi na stránku: Předchozí1234
Aktuální stránka: 4 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.