cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Vlada bez mandatu
Autor: PK (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 16:47

Jak jsem projížděl v minulých dvou dnech automobilech vlastmi českými, nemohl jsem si nepovšimnout v motorestech nejnovějšího zpravodajství.Topolánkova "vláda" se rozhodla zavést razantní daňovou reformu. Podrobně ji rozebírala především Mladá fronta Dnes.

Musím se přiznat, že jsem poněkud zmaten. Topolánkova vláda nemá vůbec žádný mandát. Aby mohla vládnout, spoléhá na dva přeběhlíky z opozice, které k přeběhnutí k Topolánkově tlupě motivovalo kdoví co. Ano, pedantští obránci byrokratických pořádků mi namítnou, že všechno je z ústavního hlediska v pořádku a Topolánkova vláda je normální".

Podle přirozené logiky a normálně přístupných faktů každému zdravému rozumu platí, že Topolánkova vláda nemá mandát. Nemůže dělat radikální politické ani hospodářské změny.

Je mi úplně jedno, zda jsou tyto změny pravicové či levicové. Jsou však velmi razantní a radikální.

Takové změny si v demokracii dovolí prosadit pouze vláda, která má drtivou většinu v parlamentu.

Topolánkova vláda nevyhrála volby. Volby v ČR loni v červnu byly nerozhodné. V důsledku rozhodnutí dvou pochybných přeběhlíků se podařilo Topolánkovi vytvořit jakž takž funkční vládu. Jenže:Topolánkova vláda nemá mandát.

Žádná vláda s tak slabou pozicí v parlamentě by si nedovolila v řádně fungující demokracii prosazovat tak radikální hospodářské změny, jaké nyní zavádějí Topolánkovi byrokrati.

Vím, že to, že současná česká vláda mínění občanů naprosto ignoruje, má už nyní - určitě z dlouhodobého hlediska - naprosto ničivý dopad na demokracii v České republice. Mnoho občanů na ni i na současnou vládu pohlíží se stejným pohrdáním jako na někdejší komunistický režim.

Je mi však nepochopitelné, že se Češi chovají jako ovce. Nejen ve věci americké raketové základny, kterou zemi vnucuje tato vláda bez mandátu, ale i ve věci daňové reformy.

Lidem to nevadí, že se rozhoduje o nás bez nás? Proč se nekonají demonstrace proti tomu, že vláda bez mandátu zemi vnucuje radikální změny, k nimž ji nikdo nepověřil?

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 17:28

Tak tak. Topolankova vlada nema mandat a volby skoncily nerozhodne. Ale jak z toho ted ven?
Nestaci jen kritizovat a proto prichazim s navrhem - podle mne by byla nejlepsi tzv. zrychlena jugoslavska varianta - jmenovaly by se dve vlady. Vedle te stavajici jeste vlada slozena ze socanu a bolseviku. A tyhle dve vlady by se po mesici stridaly. Ja myslim ze je to fer. At ukazou vsichni co v nich je. Predcasne volby socani nepripusti protoze by dopadli jeste hur nez sedlaci u Chlumce. A zadnou dukladnejsi reformu nepodpori. Ale statni finance se riti do riti a neco se delat musi.
Podle meho navrhu by se treba pastelkovne vyplacelo jen v liche mesice. A naopak dane by se platily v sude mesice nizsi a v liche by si to vynahradily. A v liche mesice by to chtelo pri jednanich na uradech mit v kapse nejakou obalcicku nebo lahvinku, protoze socialisticti urednici musi byt z neceho zivi, zejo?
Nebo mate mimo kritizovani nejaky konstruktivni nazor, pane Kolar?

PS. Ocenuji ze se zde nikde nevyskytuje ono zlovestne MY. To mne desilo vic nez hever z Mazdy Lojzika Nedeluj.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:10

PK, z toho vaseho blabolu se da souhlasit s jedinou vetou. Skutecne jste zmaten, a to ne ponekud, ale totalne.
Ja nechapu, proc jeste zijete tady, myslim, ze Belorusko by pro Vas byla docela dobra volba.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:19

Naprosto souhlasím s pí. Katerinou H,

Re: Vlada bez mandatu
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:20

Lepší volba, kde žít, by možná bylo Grónsko

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 19:01

Omlouvam se. Ja ten blabol nedocetl do konce. V posledni vete je opet ten povedomy plural majesticus.
Pane Kolari, nezklamal jste. A ja budu az do noci vydeseny jak Lojzik Nedelu z Mazdy pana m.karla.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 21:32

Nechapu proc na "blaboly" reagujete....Dle meho mineni, prominte jsou blaboly vase reakce.
Naprosto bez argumentu. Pouze velmi neinteligentni reakce pi. Kateriny H., Amiga.
Zkuste krome urazek neco rozumnejsiho....
P.K

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 21:49

Tak sice jsem si rikal, ze se nebudu vyjadrovat, ale ja s pani Katerinou zcela souhlasim. A s reformami taky. Osobne bych je udelal jeste mnohem ale mnohem radikalnejsi. Tohle je jen takovy slaboucky cajicek, ktery az tak nic zavratneho neresi, nicmene je potreba alespon zacit (cokoliv je lepsi, nez nedelat nic, pripadne lepsi nez delat dluhy jako komunisti).

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 23:00

Pane P.K., zato ten Vas elaborat se "argumenty" jenom hemzi :-)
To jste vycetl (nebo rovnou opsal) z Rudeho Prava?
Pokud jste byl u voleb, proste prijmete vysledek voleb a povolebnich jednani a naslednych hlasovani v parlamentu, muze se vam to nelibit, a to je asi tak vsechno. Samosebou muzete jit demonstrovat, soukmenovcu najdete jiste dost. Pokud jste volit nebyl, tak budte zticha.
Pokud trvate na nejakem argumentu, tady aspon zjednodusene: danova reforma je naprosto nutna k tomu, vymanit tenhle stat ze socialistickych navyku - predevsim zivotu na stale se zvysujici dluh - soucasny system hospodareni se statnimi penezi je naprosto pomyleny - opravdu mi vadi stale rostouci vyse statniho dluhu. Snizeni dani je skutecne jednou z cest, jak toho dosahnout. Ale je mi jasne, ze vy to stejne nepochopite.
Uprimne, poustet se do debaty s nekym, jako jste vy, povazuji za ztratu casu a obdivuji p. Tomma, ze to jeste nevzdal. Ma samozrejme pravdu, s lidskou hlouposti je zapotrebi bojovat, bohuzel je to bitva nikdy nekoncici.

Pane Tomme, ja tu reformu taky povazuju za zcela nedostatecnou, za v podstate promarnenou sanci. Dost se mi libilo vyjadreni autora slovenske reformy p. Sulika (minuly tyden v MF). Mozna nekde vzhrabu odkaz, jestli jste to necetl a zajimalo by Vas to.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 23:17

[ekonomika.idnes.cz]

tady je ten odkaz

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 23:22

Pane Kolari, tesi mne ze stale trvate na svych naucenych stereotypech. Alespon nejaka jistota v dnesnim dynamickem svete.
Ostatnim vycitate ze Vase genialni prispevky jen kritizuji a nemaji "krome urazek nic rozumnejsiho". Tak se zkuste zamyslet nad sebou. Za celou dobu trvani tohoto fora jsem od vas necetl jedinou odpoved na jakoukoliv otazku. Jediny navrh jak neco udelat. A pokud navrhnu zcela genialni reseni ktere by optimalne pokrylo bezbrehou touhu nekterych politiku po moci tak se to zase nesetka z pochopenim.
Mam pocit, ze proti mne neco mate.
Takze jen poznamka na zaver - pisete "Je mi úplně jedno, zda jsou tyto změny pravicové či levicové. Jsou však velmi razantní a radikální." V tom s Vami nesouhlasim - ty reformy nejsou ani razantni ani radikalni. Ja sve deti zadluzovat nehodlam. A ten socansky "ekonomicky zazrak" tazeny pumpovanim miliard a zasekavanim dalsich a dalsich seker uz doufam definitivne skoncil.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 07:59

Cetl jsem to, a souhlasim s nim ;-) . Ale i tak si to dovedu predstavit jeste jednodussi a jeste radikalnejsi :-) . Ale na to se nikdy zadna politicka vule nenajde ...

Re: Vlada bez mandatu
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 11:20

Pokud vam legitimita vlady pripada ok, tak prosim. Znovu pripominam ze CSSD neni muj favorit, i kdyz ty zakladni cile maji prekvapive spolecne...(Osobni cile ne volebni program ) Volebni program obou stran(ODS, CSSD)...jen bezceny car papiru. Nechapu vasi zaslepenou duverivost.
Obema stranam k demokratickym principum chybi hodne. Tyto strany si takove pocinani mohou dovolit, pokud je voli lide vaseho formatu.
P.K

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 12:55

Ja je nevolil ;-) . Presto jsem PRO reformu, a to pro mnohem razantnejsi (ale ta ted neni pruchodna, takze se smiruji i s malem). A je mi lhostejno, jestli projde o jeden hlas, nebo o 100 ...

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 14:41

Pane Kolar, pokud pristoupim na Vase argumenty pak posledni legitimni vlada skoncila v roce 1989. Ta mela "volebni" mandat odhaduji nejakych 99,8%. OK?

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 19:16

Souhlas! Podle náznaků p.Koláře by asi připadala jako vyhovující vojenská junta, nebo soudruh Grebeníček na věčné časy s rudou hvězdou i na zadku. Říkal jsem si, že už nebudu reagovat na podobné pi.oviny, ale tenhle "občan" si to zaslouží. Nevím jestli si myslet, že je machorkou zkouřený mužik, šílený sunnita, či čerstvě propuštěný pacient Chocholouškova sanatoria. Každopádně obdivuji Vás ostatní, že se s ním v dobré víře na jeho spasení stále přete.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 22:28

Pane Big Smoku, mam velmi silne a neblahe tuseni, ze neni ani jedno z toho, ze je to pouze typicky zastupce dosti pocetne skupiny obyvatelstva, ktera dosud nepochopila principy demokracie.
Jeho spaseni a vubec jeho osoba je mi celkem egal, reaguju na jeho prispevky spis proto, ze me zajima reakce dalsich prispevatelu. Tady me docela potesilo, ze zastancu mnoho nenalezl, a ze to s Cernosicemi treba neni tak zle:-)) Ruzne jine diskuse na tomto foru me obcas uvrhnou do deprese.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2007 12:45

Pane PK

1/ Citujete-li cizí texty je obvyklé uvádět zdroj a autora, jednak ze slušnosti a za druhé, aby si čtenář mohl ověřit přesnost citace, její kontext a případně věrohodnost zdroje (v případě, že text obsahuje fakta).

2/ Existuje cosi, co se jmenuje "hypertextový odkaz" a vypadá to zhruba takto [82.208.32.80]. Naučíte-li se jej používat, ušetříte panu Strejčkovi na serveru uspoustu cenných bajtů.

3/ Vláda má právě takový mandát, jaký jí dali voliči ve volbách. Jestliže volby dopadly nerozhodně, těžko mít vládu se silným mandátem. Přesto se vládnout musí.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 17:24

Nevedel jsem p.Tajnej ze nejde o sepisovani diplomove prace ci vedecky clanek, kde je podminka presneho autora citace. Dekuji za vasi radu.

Jinak na reakci panu Smoke + Amiga nevim co dodat, jen mohu trpelive opakovat ze nejse priznivec ani KSCM ci jeji predesle varianty, jak se mne snazi vnutit. Nechapu proc mne to podsouvate. Tato strana mne naprosto nezajima.

Pi. Katerine H. preji jeji optimisticky pohled na reformy alias ODS. Hlavne , aby to nedopadlo jako kuponova privatizace.

S prani pekneho dne P.K

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 17:47

Ale no tak, ja jsem dalek toho abych cokoliv komukoliv vnucoval. Zkuste cist co jsem napsal.
Volby dopadly jak dopadly a vladu mame podle toho. Pokud se vam to nelibi, pak asi nechapete pojem demokracie jako takove. Tahle vlada bude schopna prosadit jen to, co projde parlamentem. Tak proboha co tu zmatene vykrikujete "o nas bez nas"?
Tady nejsme v Mnichove.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Amigo (16.04.2007 19:18)

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 23:23

Jistě a neomylně jste vystřihl pouze komouše, co jiného jsem asi měl čekat. Na to se ozve každý, ne jen potrefená husa. Zkuste své otázky položit nejdříve svému medvídkovi na polštáři a pokud ho nemáte, tak třeba panu kloboukovi.....
Asi neodpoví, ale nebude to tím, že s vámi souhlasí.
Nebudu zastírat, že mi vadí mezuláni vašeho ražení, ba co víc a nestydím se to napsat - pitomci!!!!
Neustále se snažíte trefovat do oponentů, ale pálíte slepými náboji.
Nemám nejmenší chuť vám porozumět, nemám potřebu se s vámi vybavovat a pochybuji, že bych svůj názor změnil.
To co tady píšu je pouze můj osobní názor a nestydím se za něj.
Nemám ve zvyku chodit okolo horké kaše.
Váš oblíbený terč Tomm1 je oproti vám kvalitní debatér a i když se vždy neztotožňuji s jeho postoji - umí si najít informace i jinak než ze zkopírovaných článků. O Amigovi, Katerine a dalších ani nemluvím.
Zlatý Lojzík Nedělů!
Pane m.karle - nemáte po ruce ten hever z mazdy?

Re: Vlada bez mandatu
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 08:26

Pouze zkousim na neco upozornit...Pokud vas to neoslovuje, nevadi.
P.K

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 23:54

Díky, čekal jsem horší odpověď. V podstatě chápu, že máte zájem nějakým způsobem ovlivnit běh věcí, které se dotýkají nás všech. Co je pro mne důležité, pro vás být nemusí, ale v každém případě formulujte své názory příměji a buďte sám sebou!
Budu jen rád, když se pilný přispěvatel tohoto fóra povznese a přijme tu neblahou skutečnost, že není středobodem a že mluví sám za sebe. Vzývat masu občanstva se myslím opravdu nehodí i když v dobré víře .
I to jsou podle mne principy demokracie.
Citujete jak vidno z dřívějších příspěvků východní mistry. Je těžké se jim alespoň přiblížit, nicméně si dejte trochu odstup a uvidíte, že to půjde.
Jak jsem byl kategoricky proti všemu co píšete, tak věřím, že jako inteligentní člověk se přiblížíte svým vzorům.
Držím Vám palce a věřím Vám.
B.S.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2007 09:45

Big Smoke napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Díky, čekal jsem horší odpověď. V podstatě
> chápu, že máte zájem nějakým způsobem
> ovlivnit běh věcí, které se dotýkají nás
> všech. Co je pro mne důležité, pro vás být
> nemusí, ale v každém případě formulujte své
> názory příměji a buďte sám sebou!
> Budu jen rád, když se pilný přispěvatel
> tohoto fóra povznese a přijme tu neblahou
> skutečnost, že není středobodem a že mluví
> sám za sebe. Vzývat masu občanstva se myslím
> opravdu nehodí i když v dobré víře .
> I to jsou podle mne principy demokracie.
> Citujete jak vidno z dřívějších příspěvků
> východní mistry. Je těžké se jim alespoň
> přiblížit, nicméně si dejte trochu odstup a
> uvidíte, že to půjde.
> Jak jsem byl kategoricky proti všemu co píšete,
> tak věřím, že jako inteligentní člověk se
> přiblížíte svým vzorům.
> Držím Vám palce a věřím Vám.
> B.S.

Bingo pane Big Smoke! Dík. Potěšil jste mě, moc. Hezký den oběma pánům.

Re: Vlada bez mandatu
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2007 13:32

Zdravím Big Smoka i Enzilu a taky přeji hezký den. M.karel
P.S- Jo, hever z Mazdy mám stále u sebe,zdravím Lojzíka i pana Pátka.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.