cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12345Následující
Aktuální stránka: 1 z 5
Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2011 20:21

Prevence - realita
Syn David přijel v noci z 13. na 14.1. z pracovní cesty domů a od rána běhal a sháněl informace, na základě kterých by se mělo činit preventivní opatření. Jelikož odezva na jeho snahu byla téměř nulová, rozhodl se o svolání sousedů a pak požádal o pytle s pískem k vybudování hráze v nejnižším místě cyklostezky. Dostal informaci, že pytlů je dostatek a že jsou k dispozici. Opak byl pravdou, zprvu se zdálo, že nebudou žádné, ale nakonec cca 300 kusů dostal, což je ale zoufale málo vzhledem ke zkušenostem s povodněmi v tomto úseku. Jakmile byly pytle přislíbeny, už se tam objevil reportér s kamerou a otázkou, kde bude stát protipovodňová hráz. Technické služby pytle přivezly (díky za to). Syn se sousedy začal okamžitě budovat preventivní hráz a reportér potom odjel. Syn a další iniciativní sousedé pak s hrůzou zjistili, že další pytle už nebudou, že to je, jak jim bylo řečeno, zbytečné.
Se slzou v oku vzpomínám na profesionalitu a lidský přístup k povodní ohroženým obyvatelům na dobrovolné černošické hasiče !!!
PS: dle vyvíjející se situace se s vámi podělím o své zážitky z této povodně

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2011 20:30

Tak už se s vámi dělím o další informace:
Teď jsem se právě dozvěděla od pana Koníčka, že protipovodňová hráz (viděno ve večerních zprávách na Nově),kterou syn se sousedy postavil, byla mokropeskými hasiči rozebrána s tím, že pytle potřebují jinde !!!!
Není to KOCOURKOV ???

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2011 22:23

je :-)))
jen mne neustále udivuje,že to někerý z nás furt překvapuje :-)))


hlavně přeju suchou nohu a klid,nic víc s tim nenaděláme...

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: kuzmič (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2011 18:52

vzpomínám na rok 2002 a 2006, to byl u hasičů jiný velitel, ten z Černošic a všechno fungovalo z našeho pohledu dobře. Dnes už bohužel žádní hasiči u betonárky nejsou,prej byli zrušený....

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2011 20:59

Vážená paní Hulíková,

jak asi víte, byl jsem na místě večer 14.1. po tom, co jsme na povoďnové komisi společně s hasiči rozhodli, že aktuálně je vhodnější pytle ze svépomocí postavené hrázi použít na zajištění propustku u Radotínské ulice, skrz který by voda mohla do Vaší oblasti proniknout spodem dříve než přes betonárku. Na místě jsem věc na požádání hasičů osobně vysvětlil několika Vašim příbuzným a sousedům a sešli i rozešli jsme se slušně a v dobrém. Mimochodem, několik dobrovolníků do noci plnilo další pytle, aby byly dle potřeby k dispozici. Voda ale v té chvíli již skoro nestoupala a ráno začala klesat.

Dnes ráno (v neděli 15.1.) před osmou hodinou jsme se na místě náhodou potkali s Vaším synem (myslím), a více méně se shodli, že by ta hráz opravdu bývala byla nedostatečná. Kdyby zůstala, ochránila by při nejlepším betonárku. Ale ve chvíli, kdy by voda v řece byla tak vysoko, že by hrozilo přes navýšení u betonárky přelití na Radotínskou a na Vaše pozemky, voda by k Vám tekla už i z ostatních směrů okolo betonárky, a "vaše" hráz by neměla šanci tlak vody ustát (udělat z těch pytlíků pevnou hráz vysokou k jednomu metru výšky nebylo reálně možné).

Chápu napětí, které v takových situacích v ohrožených oblastech panuje, a rozhodně rozumím potřebě prostě něco dělat. Jsem taky takový. Ale v tomto případě, i když to možná bohužel komunikačně nebylo dobře zvládnuté, faktické rozhodnutí bylo správné. Mokropesští hasiči oblast zajišťovali tak dobře, jak jen to bylo možné - jejich cílem bylo to samé, co Vaším, tj. ochránit Vaše pozemky, dále městskou vodárnu atd... Jak víte, jsou to dobrovolní hasiči - dělají to zdarma a pro dobro věci, tj. s dobrými úmysly. Není důvod si myslet, že by likvidovali něco prospěšného. Šlo o to, kde omezené zdroje využít účinně.

S výhledem do budoucna můžeme uvažovat o technických změnách v tom propustku, aby se zabránilo zpětném toku vody, popř. také jednat s betonárkou o doplnění betonové stěny i v té části, kde aktuálně není, pokud to vyhodnotíme, že by to mohlo v těchto situacích pomoci.

Jsem rád, že nejhorší předpovědi se nevyplnily a už snad ani nevyplní. Hezký zbytek víkendu.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 11:49

Vážený pane Kořínku,

jsem moc ráda, že jste byl 14.01. na místě u betonárny, situaci viděl a slyšel názory místních obyvatel.
Také díky Vaší přitomnosti nám byly konečně poskytnuty dostatečné informace o situaci na Berounce a proto jsme mohli být klidnější.
Jsem moc ráda, že nejhorší předpovědi se nevyplnily a vypadá to, že už vše dopadne dobře.

Náš dům a byt syna byl od roku 1978 do roku 2002 vyplaven již 11x a vodu od nas čerpali vždy hasiči z Černošic, Třebotova, Chotče, Kolína ap. někdy i týden, nedoť se k nám stahovala z okolních parcel.
Z této lokality se musí vždy voda začít odčerpávat až po kulminaci řeky.
Hasiči z Mokropes vždy zasahovali v Mokropsích, v Černošicích vždy informovala a zasahovala černošická jednotka, která lokalitu znala. Tato však byla zrušena po povodních 2002.

Podle našich zkušeností se hasiči snažili o prevenci (nepochybujeme o jejich úsílí, nasazení a dobrovolnosti), ale pozdě a na nesprávných místech, voda v kanálu kde postavili dodatečně hráz by se dala odčerpávat, nebo pytle mohly být umístěny na trhlinu na dně daleko dřív a nemuselo jich být použito tolik. O tomto místě se již od roku 2003 ví, něboť jsem na tento problém sama upozorňovala.

Prevence není nikdy zbytečná.
Prevence je určitě důležitá. V jiných částech republiky se preventivní hráze staví, mělo by to tudíž fungovat i zde. Byli jsme ujišťováni, že prázdných pytlů je dostatek (cca 10 000). Asi o 200 již naplněných pytlů v té době neměl nikdo zájem, tak jsme o ně požádali a začali stavět hráz svépomocí s tím, že po dodání dalších pytlů se bude ve stavbě pokračovat podle situace (další již nebyly k dispozici).

Infomovanost v již zaplavovaných oblastech (osada Na Vírku) byla dobrá (chataři spokojeni), zato v ohrožených oblastech byla informovanost téměř nulová (odkaz pouze na www stránky, nebo že voda stoupá).

Rádi se podělíme se svými zkušenostmi v této lokalitě při přípravě preventivních opatřeních do budoucna, budete-li mít zájem.

Na závěr mám dotaz:
1.Kolik korun stojí naplnění 1000 pytlů a stavění preventivních hrází
2.Kolik korun stojí provoz čerpadla na 24 hodin x 6 dní s obsluhou
3.Kolik korun stojí odstraňování následku škod

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Anonym (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 12:49

Paní Hulíková Koukla jste se někdy na stranky Mokropeských hasičů nevím zdali je tedy vhodne mluvit o nějaké professionalitě nebo lidskosti zaniklého sboru nesmíté soudit dle zaujatosti k něčemu co nejde soudit kluci z mokropes se snaží dělat co mohou jejich práce, technika, a to vše co pro naše celé město dělají by si zasloužilo obrovský obdiv a obrovský dík ale nedá se spekulovat co kdyby kdyt co jsem cetla tak kluci z bývalého SDH Černošice jsou v Mokropsích P.S. Než začnete soudit pak vynechejte lidi co vám mužou zachránit někdy život a sudtě bez zaujatosti

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 15:59

Milý anonyme,

Bylo by dobré si přečíst celé mé příspěvky pečlivě a nevytrhovat věty z kontextu.
Já nikoho nesoudím ani nezpochybňuji profesionalitu hasičů, ale co si budeme povídat, tuto lokalitu neznají tak jako my (vy asi nevíte, o jakou lokalitu se jedná) a naše soukromá iniciativa díky jejich zásahu byla zbytečná.
Náš záměr byl zabránit přelití Berounky přes betonárku (v kritickém místě), která naši lokalitu přímo ohrožovala dle prognózy povodí a stránek mokropeských hasičů, které nepřetržitě sleduji.

- Vaše otázka: „Paní Hulíková Koukla jste se někdy na stranky Mokropeských hasičů”
- Moje odpověď: Ano jsou moc pěkné, ale to je diskuze o něčem jiném
- Vaše citace: “co jsem cetla tak kluci z bývalého SDH Černošice jsou v Mokropsích”
- Moje odpověď: Ano, četla jste dobře (je jich asi šest).

V případě zájmu mám k nahlédnutí fotografickou dokumentaci.
Jsem ráda za tuto diskusi, třeba se díky tomu začne celá situace do budoucna řešit.
Věřím, že se někdo zamyslí.

Přeji, Vám paní anonyme, příjemný zbytek neděle

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Pavla Hudáčková (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 16:37

Dobrý den

Paní Hulíková, cítím s Vámi a proto se nestačím divit. Zajímalo by mě zda velitel hasičů učinil správné rozhodnutí nebo ne. Pokud byl někdo zatopen díky jeho špatnému rozhodnutí doporučuji podat trestní oznámení.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 17:04

Vážení diskutující, dovoluji si připomenout, že dobrovolní hasiči svou práci vykonávají zcela dobrovolně a tudíž neexistuje žádný právní nárok na jejich pomoc v případě ohrožení. Pokud máte výhrady ke zvládnutí povodňové situace, měli byste se především obrátit na vedení města, jež má v popisu práce koordinovat činnost záchraných složek. Za tímto účelem je zřízena povodňová komise, v jejímž čele je starosta města. Ten také jako statutární zástupce města nese právní odpovědnost za případná špatná rozhodnutí, která by vedla k ohrožení majetku a životů občanů.
Pro větší srozumitelnost jednoduchý příklad:
Bude-li vám hořet střecha nad hlavou, přijedou dobrovolní hasiči proto, že mají potřebu vám pomoci a ne proto, že je to jejich povinost. Dělají to z vlastní vůle a z vlastního rozhodnutí a proto mi připadá poněkud nefér podávat na ně trestní oznámení. To by snad připadalo v úvahu pouze v případě, že by vám tu střechu zapálili sami. V případě povodní, že by vám do baráku hnali z řeky vodu jejich čerpadlem.
S pozdravem M.S.
P.S.: Slyšel jsem, že pan starosta se v době kulminace řeky věnoval chodu své firmy. Pokud je to pravda, pak by mě zajímalo, kdo z vedení města koordinoval záchrané složky.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 19:24

Michal Strejcek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> P.S.: Slyšel jsem, že pan starosta se v době
> kulminace řeky věnoval chodu své firmy. Pokud
> je to pravda, pak by mě zajímalo, kdo z vedení
> města koordinoval záchrané složky.


Pane Strejčku, tohle byste si asi o Rádlovi napsat nedovolil. A že ten dělal lecjaké vylomeniny během kulminací (pokud teda zrovna sám nekulminoval).

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 20:27

Pa ne MichaleT, co se týče funkce neuvolněného starosty, mám na takto pojatou koncepci vedení města stále stejný názor již od chvíle, kdy stejně jako pan Kořínek byl neuvolněným starostou zvolen pan Rádl. Ani v jednom případě jsem s tím nesouhlasil. Důvody jsou stále stejné. Teď by mě zajímala odpověď na výše položenou otázku. Pak bude totiž paní Hulíkové a paní Hudáčkové jasné, na koho se mají 20. ledna na zasedání povodňové komise obrátit ve věci možného zaplavení a od koho žádat preventivní opatření, aby tato situace nenastala.
Nic ve zlém M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (16.01.2011 20:45)

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 22:47

pan Strejček na to jde z vostra! Co jste v době kulminace řeky dělal Vy, pane zastupiteli Strejčku? Jste moc zaujatý formou, počkejte si na obsah a pak najděte chyby a založte na nich volební kampaň a vyhrajte volby a staňte se uvolněným starostou a pište si, jak po Vás půjdou, že se procházíte po vsi v době kulminace řeky místo toho abyste seděl na radnici - nebo budete velet zásahové jednotce? Jsem zvědav, co napíšete - řeka kulminovala někdy včera nad ránem. Jestli to pan Kořínek povede dobře, což nikdo zatím neví, tak bude dobré, že město ušetří za jeho plat - to je totiž jediný rozdíl.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 22:55

Pane Dude, v době kulminace jsem stěhoval asi tak o metr výš firmu ve které jsem zaměstnaný.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (16.01.2011 22:56)

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomáš Havlík (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 06:55

Šíření polopravd a lží o této „kauze“ mě donutilo zde reagovat.

Fakta: Taktické nasazení sil a prostředků IZS je dle zákona v pravomoci velitele zásahu. Vzhledem k tomu, že v Černošicích k povodním dochází poměrně často a hasičská jednotka s tímto typem události předem počítá, na zásahy při povodních jsme vycvičeni, potřebně vybaveni, a to nejen technikou, ale i potřebnými informacemi a zkušenostmi.

S prioritami při povodni v Černošicích, největšími riziky, nejohroženějšími oblastmi a naší prací budeme informovat v nejbližších dnech na našich stránkách www.sdhmokropsy.cz, pokud povodně dovolí :-)

K této hysterické a poněkud zbytečné kauze - víme jak a kudy probíhá zalití silnice 115/II a přilehlých nemovitostí, kam oblast betonárky spadá. Proto jsem jako velitel zásahu ohrožení této oblasti vyhodnotil jako méně pravděpodobné a hasiči byli nasazení do rizikovějších oblastí

Pro oblast betonárky jsme jako řešení rizika zaplavení zvolili tato opatření:

- určili jsme efektivního umístění případné protipovodňové zábrany, doba stavby odhadli na cca 20 minut

- impulzem ke stavbě protipovodňové zábrany jsme určili přelití silnice 115/II u Radotína, kde nepřetržitě hlídala MP.

- napytlování dvou kontejnerů protipovodňových pytlů určených výhradně pro tuto oblast (ukončeno okolo 23h, kdy zbývalo do přelivu podezdívky plotu betonárny 23cm). K přelivu by dle rychlosti vzestupu hladiny 2cm/h došlo až v dopoledních hodinách nasledujícího dne.

K přelití stále ještě nedošlo a nejspíš již ani nedojde, protože hladina řeky pomalu klesá.

Ještě dodatek - po nepřetržitých 5 dnech naše jednotka stále ještě pracuje. Přestože naše pomoc je dobrovolná, náš přístup i práce je profesionální, což jako jeden z mnoha profesionálních hasičů v dobrovolné jednotce mohu s čistým svědomím konstatovat.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 12:45

Michale,
ještě před volbami do Sněmovny jsi tady doporučoval volbu starosty. Tedy souběh funkcí ti rozhodně nevadil. Naopak tenkrát jeho poslancování byla podle tebe výhoda pro obec, z které plyne možnost dostat sem porce medvěda a taky jsi měl ještě velkou péči o vyrovnaný rozpočet. Výsledek známe. Jakpak se vyrovnáváš s tou sekerou desítek mega, která tady zůstala, když jsi byl vlastně u toho?
PK

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 15:08

Jeeeeee, to uz tu dlouho nebylo :-D :-D
"Kostlivec", co vlastne neni kostlivcem, v podobe desitek mega vydanych na komunikace a jine zcela jednoznacne prokazatelne polozky, se da zrejme pouzit vzdy a vsude - obzvlaste, kdyz drtiva vetsina ma problem se probrat padnymi argumenty, ze kterych je zcela jasne, kam kdy a za co ty desitky mega sly ;-)

Jeste by jste pane Kubine mohl prihodit argument HonzyK, ze ta "uzasne levna" destova kanalizace, co je pod novymi povrchy paternich komunikaci, tam vlastne neni (a byla "jen" vyfakturovana a vpuste v ulicich jsou jen Kocourkovskym preludem). Pak uz by to konecne melo tu pravou Kocourkovskou korunu. V udivenych Cernosicich (alespon od nastupu VC do vedeni mesta) se tedy i ja divim, ze prave Vy dokazete vecne argumenty zcela ignorovat

Ach jo...

Co se tyce povodne, zrejme se jako lidi budeme divit kazdy rok, ze taje snih a prsi, a ze kdo ma sve nemovitosti blizko u vody, tak ze bude mit problem prakticky kazdy rok (a hasici tim padem stale dostatek casto dosti nevdecne prace - osobne jim dekuji za jejich praci, klobouk dolu pred casem a obetavosti, ktery by mohli jako vetsina ostatnich venovat jen sami sobe). A kazdy rok tak budeme vytahovat pitomosti jako je bagrovani reky (ktere nic neresi, protoze jakakoliv pristi povoden to, svete div se, zase zanese prakticky do puvodniho stavu :-) :-) ), nebo stavbu protipovodnovych hrazi (misto logickeho rozlivu do poli a luk tam kde to jde - u nas nad a pod Cernosicemi), nebo stavbu silenych jezu nebo i prehrad a podobne hovadiny (divim se, ze stale jeste nechapeme, ze vetru a desti neporucime...)

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 15:29

Vážený pane Strejčku,

k tomu, že jste se údajně doslechl, že jsem se během kulminace věnoval své firmě, mohu říci toto:

Řeka kulminovala v ranních hodinách v sobotu 15.1.; byl jsem tu předtím i potom.
- v pátek od 18h jsem vedl asi dvouhodinové jednání povodňové komise
- v pátek cca ve 21h jsem osobně řešil situaci u betonárky
- v sobotu ráno v 8:00 jsem vedl další schůzku povodňové komise Černošic
- v sobotu od 11:00 jsem se zúčastnil tzv. "velké" povodňové komise pro celou oblast s rozšířenou působností (řeší Berounku, Vltavu a Sázavu) v Praze
- následně jsem necelou hodinu jednal se zástupci Povodí Vltavy o možnostech prevence ledových bariér a záplav v Černošicích
- v sobotu odpoledne a v neděli v poledne jsem byl opět osobně vyhodnotit situaci u řeky
- celou dobu jsem průběžně sledoval grafy na webu chmi.cz
- v neděli ráno jsem byl telefonicky v kontaktu s dalšími členy "velké" povodňové komise a zrušili jsme 3. stupeň povodňové aktivity
- v pondělí ráno od 8:00 byla další schůzka naší "malé" pov. komise, která řešila postup likvidace následků záplav
- průběžný kontakt s médii a s našimi hasiči trval po celou dobu povodně

K Vaší opětovné narážce na moji pozici "neuvolněného" mi dovolte znovu říct, že moje časové nasazení od vstupu do funkce odpovídá plnému úvazku, čili uvolněnému starostovi. Ale protože jsem i nadále majitelem a ředitelem své firmy, byl bych kritizován asi ještě více, kdybych snad byl zvolen jako uvolněný. Nějaký termín mezi neexistuje. Srovnání s p. Rádlem je naprosto nesmyslné a neférové, i když formálně byl "také neuvolněný". Ten pán tady de facto nebyl - neměl tady vlastní stůl a židli, věci neřešil, nekomunikoval. Rozsah mého nasazení se výrazně neliší od nasazení bývalé (neuvolněné) místostarostky. Píši Vám ze své kanceláře na úřadě.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 15:48

Pane Kořínku, děkuji za odpověď.
M.S.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 15:51

Ahoj Petře, ta "sekera" šla mimo jiné na novou mateřskou školku. S tím se vyrovnám rozhodně lépe, než kdyby šla na nákup kulturáku, jak navrhovali VČ.
M.S.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 15:56

....někdo pracuje pro město jako zaměstnanec "firmy ve které je zaměstnaný" a někdo se městu věnuje jako "své firmě" - to je opravdu jen forma, která nic nevypovídá o kvalitě - někdo líp dělá jako zaměstnanec, někdo líp jako majitel a manager....podobná témata odvádějí pozornost od podstatných věcí.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 16:02

Můj poslední příspěvek:

Jak tak sleduji, diskuze se začala ubírat úplně jiným směrem, než jsem předpokládala, toto není o politice obce.

Povodňová komise a radnice začala řešit protipovodňová opatření na ulici Radotínská a U Vodárny, což byl můj záměr.

Moc děkuji všem zúčastněným.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: JA (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2011 18:23

Pánové
Strejčku, MichaleT, dude 55, Kubíne, Tomme1 nechcete si raději založit nové diskusní téma?

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Jiri Mudr (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2011 15:04

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Pavla Hudáčková (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2011 16:37

Dobrý den

Paní Hulíková, cítím s Vámi a proto se nestačím divit. Zajímalo by mě zda velitel hasičů učinil správné rozhodnutí nebo ne. Pokud byl někdo zatopen díky jeho špatnému rozhodnutí doporučuji podat trestní oznámení.


Nad "problémy" paní Hulikové jsem se ještě dokázal zasmát, ale pani Hudáčkove bych dooporučil, ať si zfleku nafackuje. Promiňte, vážená madam, ale vyhrožovat lidem, kteří dobrovolně pomáhají zvládat (v tomto případě) povodeň, trestním oznámením "za špatná rozhodnutí", to může jen vylízanec.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2011 16:54

Zápis z jednání rady města ohledně uhrazení nákladů na odčerpání vodní laguny.

4.7. Žádost o úhradu nákladů na odčerpání laguny vzniklé po povodních
Požadavek SDH na úhradu nákladů na pohonné hmoty pro odčerpání laguny vzniklé po povodních ve výši cca 30 tis. Kč.
usnesení: I. rada města souhlasí s úhradou nákladů na pohonné hmoty SDH Černošice – Mokropsy ve výši cca 30 tis. Kč na odčerpání laguny vzniklé po povodních (13. – 17.1.2011)
II. rada města ukládá kanceláři starosty písemně informovat majitele přilehlých ohrožených nemovitostí o výši nákladů – rozpočítat výši na jednotlivé nemovitosti a požádat o úhradu podílu na nutných vynaložených nákladech

M.S.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2011 17:05

to je snad spatnej zert, ne?!?!

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2011 17:12

Tipuji, že starosta i hasiči se mohou těšit na žalobu od paní Hudáčkové či nějaké podobné titánky ducha za neoprávněné vymáhání nákladů za neobjednané služby (pokud to tedy nebude žaloba přímo za umožnění vzniku té laguny).

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2011 17:25

tramp: Co je na tom za špatný vtip? Stálo to peníze, město je zaplatilo a teď žádá lidi o spoluúčast. Žádá, všimněte si toho slova. To, řekl bych, znamená, že je zcela na lidech, kterých se laguna týkala, jestli vytáhnou prkenici, nebo řeknou, že nic nedají. Co je na tom špatně?

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2011 17:58

Pane MUDR, na tom je špatně úplně všechno, jste zřejmě totál mimo mísu, záchranné práce jsou v ČR zdarma, to je to samé, jako by vám SDH, potažmo město, napočítalo likvidaci požáru Vašeho domu. V úctě Tramp a příznivce záchranářů nejen v Negercity

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: kuzmič (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2011 18:46

Město má mít fond pro likvidaci mimořádných událostí a z toho hradit nutné práce spojené slikvidací mimořádných událostí a ne žebrat o spoluúčast.Pokud to nebylo vyhodnoceno jako přímé ohrožení majetku a lidí, neměli to hasiči bez krytí nákladů dělat. Pokud ano, bez dalšího to má hradit město. Tento způsob řešení je vysoce neprofesionální a v rozporu s dobrými mravy

Jdi na stránku: 12345Následující
Aktuální stránka: 1 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.